A sok segítség és bátorítás megtette a hatását. Fizikailag segíteni senki sem tudott nekem. Nálunk itt mindenki nőből van a házban. Szerelő meg nem jött. Egyébként hivtam én többet is telefonon. Mikor megtudták, hogy egy szétszedett géphez kellene a segítség egy sem mert kijönni. Az a két pasi akik először kijöttek és levettek 250 bolivárra, azok meg szerintem szélhámosoknak tüntek.
Szerintem pedig elég nagy dolog. :) Én már csak tudom. :)
Egy csapágy miatt atomjaira kell szedni a mosógépet, amit utána össze is kell rakni. Én naivan azt hittem, hogy az összerakás könnyebb lesz, mint a szétszedés.
Nem volt könnyebb sőt, szerintem talán még egy pár lépés nehezebb is volt. Hiába voltak a rozsdás csavarok már bejáratva -apropó amiket tudtam rozsdásakat, kiváltottam újakra. pár lemezcsavart tudtam kapni - az összeszerelésnél nagyon kellett figyelni, hogy minden olyan legyen mint előtte. Szerencsére a képek, amiket a szétszedésnél csináltam sokat segített nekem. Gyakorlat is kellett volna, ami nekem egy szál sem volt. Sosem csináltam ilyet. A szimeringről is most hallottam előszőr. :)
Üröm az örömben az, hogy az este a szárítógépem kezdett el hangoskodni. Visító sipító hangokat hallat. 6 hete lett megjavítva, akkor egyáltalán nem működött és a szerelő varrógépolajat fecskendezett a motor tengelyére és "bejáratta egy fogóval". Azóta működött. Most azt hiszem, hogy szét kell kapnom a szárítógépemet és meglesni, hogy szabad szemmel látok-e valami hibát.
Ez a mosógép tesója, egy idősek és szintén Frigidaire márkájú 10 éves kütyü.
Tegnap mikor kész lettem a mosógéppel, mondtam is magamban, hogy egy ideig nem fogok szerelni. Erre a szárító kezd el rendetlenkedni. Ez nem igazság.
A két karom teli van kék zöld foltokkal, olyan mintha jól elagyabugyált volna valaki. Ez azért van, mert azok a fránya szerszámok -elég öregek és nem spécik- amik nekem voltak a szereléshez, állandóan lepattogtak a csavarok fejéről és hol itt, hol ott ütöttem meg a karomat, kézfejemet sőt könyökömet is.
Legszívesebben ezekről a harci sérüléseimről is csinálnák képeket.
A szárítógéphez ért itt valaki, vagy van erre másik fórum? Nem szeretnék átpártolni innen, mert itt nagyon kedves segítőkész szakik vannak. :)
Igen, 19,5 óráig tekert a progi, talált 269 bad sectort, de szerintem semmit sem csinált. A Hard Disk Sentinel szerint "kukapozitív" maradt a lemezkém. :(
Lala emlékszel? Meséltem, hogy miért nem járok gyógyfürdőkbe! Az első ember, akivel találkoztam 10 jóltenyésző gombás lábujjkörömmel rendelkezett, épp jött a medencéből! :(
Ha ennyire tartasz a fertőzéstől akkor sokkal egyszerűbb ha az ott hordott zoknidat egyszerűen elégeted és nem mosod ki. De csak úgy belegondolva... a cipőidet hogyan fertőtleníted? Mert a fertőzött-zoknis lábadat eljövetelkor a cipődbe dugod... ...szerintem inkább a félelmeiddel kellene valamit kezdeni és ahhoz nem mosógépszerelő kell... ;-)
Tudom,van ezer mas modszer ruhak fertotlenitesere,csak en most kifejezettem a gozprogrammal kapcsoltaban akartam ezt a tenyt tisztazni.Csak hogy tudjam.
szerintem fertőtlenítsre a 95 fokos mosás plusz vasalás alkalmas, de úgysem akarunk műteni a mosott ruhákon, ugye:))
amennyire nekünk "fertőtleníteni" kell, arra az akár 40 fokon való mosás, és utána egy vasalás tökéletesen megteszi
viszont változatlanul úgy gondolom, hogy atkamentesítésre viszont jó lehet a gőzprogram,majd pedig utána egy bő vízzel való mosás és több magas vízszintű öblítés... olyan ruhadaraboknál, amik a 60+ fokon történő mosást nem bírják.
Amugy juniusban beszeltunk rola,hogy majd megirom,milyen a gozprogram.Most probaltam ki tegnap egy szaraz,mosott zakon a rancsimito gozprogramot.Hat,mintha simabb lenne...De azert nem olyan szep,mint amikor ki van vasalva!
Az a helyezet,hogy eddig nem akadt a kezembe megfeleo ruhadarab.Mert oda van irva,csak olyan ruhat tehetunk gozprogramba,ami szaritogepben is szarithato es ne legyen rajta muanyag,fem,fa!
Hat,egy ilyen ruham sincsen.csak torulkozo,agynemu,azt meg minek,gondoltam!
Aztan tegnap gondoltma,lesz,ami lesz,most kiprobalom,nem erdekel,hogy van rajta muanyag,a gombok,ugye. Hat,talan simabb lett...Fogjuk ra! A szagmentesito gozbe is betettem,olyan szaga lett,mint volt,szerintem,frissen mosott ruha volt.
Ja,meg igen,azert tettem eloszor a szagmentesitobe,mert azon van alacsony fokozat!
Aztan felbatorodtam,es betettem a kozepes ranctalanito gozbe is rogton utana.
A magas fokozat nem mukodik! Vajon miert? Az semmire nem reagal!
Az utolsó képen látható sárgásabb tárcsa tűnik a feszítőnek. De ha nehezen ment fel a szíj és feszes is akkor az úgy jó. (...bár a képen nem tűnik valami feszesnek...)
Egyébként, gratulálok! Minden tiszteletem a tiéd! Több volt ez mint egyszerű kreativitás! Ez maga volt a magyar virtus... :-)
Erdeklodnek,hogy uj mosogepemen a gozfunkcio harom fokozat alatt mit kell erteni? A goz,az mindig 100 fokos,nem? Az idotartamot kell erteni? Ketfele gozfunkcioja van: ruhakisimito es szagtalanito, negyedoras,felorasak,szaraz ruhat kell beletenni.
Mindenkinek nagyon szépen KÖSZÖNÖM a segítségét. Sikerült összeraknom a gépet és működik. Már kipróbáltam, kimosta egy gép ruhát. A hangja megváltozott, most mintha más lenne, kicsit talán hangosabb lett. Lehet, hogy be kell járódnia? Szépen kicentrifugázta a ruhát és sehol sem ereszti a vizet. Úgy gondolom, hogy minden jól sikerült.
Használat közben ha esetleg lesz valami gubanc, akkor úgy is ki fog jönni.
Életem elsó mosógépszerelése megtörtént. Komolyan ez sikerélmény számomra. Nélkületek nem tudtam volna ezt véghezvinni.
Miközben raktam vissza az alkatrészeket, fényképeztem szorgalmasan.
Van egy kis kerék egy kis tengelyen (száron) amiben van rugó.
Már majnem kész vagyok. Le kellett állnom, mert főznöm is kellett közben. :)
Betettem már a keverőlapátot is és a vízszivattyút is a helyére. Most fel kell tennem azt a nagy kör alakú valamit ami a 2 kád fölött van. Nem tudom persze a nevét. Óvatosan kell betenni, mert műanyag és ici pici kis "pöckei" vannak aminek be kell akadni körben a helyére.
Ezután a fedőt kell visszaraknom, mert kivettem a festés miatt. Remélem sikerül visszatennem ezt is. Utolsó lépés pedig az eleje lesz, ami egy nagy lapból áll és jó nagy.
Ha ez készen lesz rákötöm a két slagot a hideg és melegvizes csapra, majd bedugom a kábelt a konnektorba és elrebegek egy miatyánkot és elindítom a gépet.
A szíj: ha nincs egy olyan kerék, ami egy "száron" van, és rugó húzza a szíj felé, akkor valószínű, hogy nem állítható a feszítés. Prósza, és kiderül...már nincs sok vissza. :-)
Sikerült a szimeringet is berakni. Azt hiszem, hogy jól raktam be, mert mikor lenyomtam azzal a kerek alátétnek látszó valamivel akkor kattant egyet a rugó és gondolom a heyére került.
Betettem a kádat is. A két hátsó csavart nagyon nehéz volt becsavarni, mert alig lehet hozzáférni. Nem is lehetett látni, csak kitapintani. Ráadásul a szerszámom állandóan leesett a csavarról. Végül is sikerült. :)
Ez a lényeg.
Most jön a szimering behelyezése. Előszőr adok neki zsírt ott ahol a rugó van.
Nagy kinok keservek között azt hiszem, hogy sikerült feltennem az ékszíjat. Az egész szerelésnél ettől tartottam a legjobban.
Kérdésem a következő:
AZ, hogy milyen feszességű, azt nekem kellene valahol beállítani? Magától beáll, mármint amikor majd mos a gép és forognak a tárcsák? Azt tudom, hogy egy autónál feszesnek kell lenni, de enné szerintem kicsit "nagy a játéka' vagy nem is tudom jól elmagyarázni...........
Az utolsó 2 képen látszik, hogy az ékszíj fent van már.
Sikerült beszerelnem a hajtóművet és a tárcsát. Sokat bénáztam, mire be tudtam csavarni a hajtóműbe a 2 csavart és a tárcsába szerencsére csak 1 kellett. Olyan rossz helyen vannak és alig fértem hozzá, de végül is sikerült.
A videón a szerelő olyan ügyesen becsavargatta ezeket a csavarokat, nem is értem, hogy hogy csinálta.
Holnap folytatom a szerelést és remélem, hogy készen is leszek vele. A zsírt a szimeringre kell majd kennem?
Most eltüntettem mert lefestettem az útmutatót. :( Nem akartam, de úgy sikerült.
Holnapra remélem teljesen megszárad a zománc festék és végre összerakom ezt a gépet. Amitől kicsit félek az az ékszíj feltevése lesz. Majd csak valahogy felteszem, legalább is remélem.
"sajnos mióta a márkaszervizek nem hajlandóak képesek megfizetni a rendes, évtizedes tapasztalattal és némi szakmai alázattal rendelkező szakembereket..."
Ez a mondat rész nagyon tetszik, megfogtad a lényegét! Szakmai alázat...szép kifejezés. Volt kisfőnököm mondta ezt nekünk, hogy sok dolgozónak nem ártana egy kis alázatot tanulni, máshogy állni a munkához, nem úgy, mint szükséges, elvégzendő "rossz".
"Másfajta szakik is ilyenek és az autószerelők is. Minden alkatrészt kicseréltetnek, mire rájönnek mi a hiba. Azt mondják ha nem ez az alkatrész talán egy másik és igy tovább."
Ez sajnos itt is egyre jobban így van pláne a márkaszervizekben... sajnos mióta a márkaszervizek nem hajlandóak képesek megfizetni a rendes, évtizedes tapasztalattal és némi szakmai alázattal rendelkező szakembereket és persze ennyire szentírásnak veszik a vezetett hibakeresés nevű (alapjaiban nem is olyan rossz) rendszert amivel a maradék szakembereket is leszoktatják a logikus gondolkodásról.
OFF: Nálunk sajnos amit itthon meg lehet szereli és nem kell szakembert hivni az már jó. Nem akarom bántani a szakembereket, főleg nem az otthoniakat, mert ők tényleg tudnak. Az itteniekről siralmas a véleményem és 33 éves tapasztalatom van.
kb. 2 éve kipurcant az alaplapom a szgépembe. Nem lehet itt olyat kapni, ezért otthonról kaptam ajándékba postán egyet és hozzá egy 4 GB memóriát is (ddr3-as). Mikor megérkezett elvittem szerelőhöz, mert soha ilyet nem csináltam még, hogy kicseréljek egy alaplapot. A szerelő mindent összerakott és nem indult a gép. Mondta az alaplap a hibás, ami vadi új volt és garis, de sajna Magyarországon. Hónapokkal később valaki utazott haza és sikerült elküldenem, mert innen haza a posta nem működik. Minden elvesz, még a levél is.
Otthon bevizsgálták (a gyártó) és 2 hét múlva visszaadták, hogy tökéletesen működik. Ezután kalandosan visszaküldték nekem.
Ezután a szaktopik segitségével én raktam össze és jó lett. A memória modul nem müködött az alaplappal, ddr2 kellett bele. De itt ezt a szakember nem tudta......
Ez csak egy példa. Másfajta szakik is ilyenek és az autószerelők is. Minden alkatrészt kicseréltetnek, mire rájönnek mi a hiba. Azt mondják ha nem ez az alkatrész talán egy másik és igy tovább. Én mindeg szivbajt kapok, ha valami elpusztul.
Kaptam otthonról (2-3 éve) egy kis magyar billentyűzetet a laptopomhoz, ezért tudok írni magyarul, szóval ékezetes betűkkel. A minap nem akart működni és teljesen elkámpicsorodtam miatta. Szétnyitottam és láttam, hogy egy nagyon vékony kábel a csatinál el volt törve (szakadva). Vettem egy gagyi forrasztó kütyüt, adtak hozzá forrasztó drótot is. Sikerült megforrasztani. Sohasem forrasztottam és egy jó nagy dudort tettem rá, nehogy megint eltörjön. Nem volt könnyű, mert ha a drótot melegítettem akkor lefolyt a meleg ón, ha a drótot akkor semmi sem történt, de valahogy csak rájöttem, hogy is kell.....
Én fémre kértem a festéket és ezt adták. Nem spéci igaz, de ez van. Itt fémre olajfestéket használnak, zománc festéket nem kapni sajnos. Az volna az igazi.
...és nem csak a vidéki, hanem az is aki szeret bütykölni és spórolni akar kicsit, meg sajnos az is aki már a sokadik iparosban csalódik és inkább nekivág maga a dolognak...
Etus kitartásának azért megvan az a háttere, hogy az alternatíva a kézzel mosás. Ilyen „hátszéllel” kevesen bírunk itt a fórumon, emiatt nincs szükség ekkora kitartásra sem. Ezzel együtt is ügyes.
Nem tudom hogy állsz a nőkhöz de a tapasztalat azt mutatja, "hogy szőkék" ,(a lakatos munka meg a gépészet nem igazán az ők műfajuk) ,azért írtam így nehogy bárki is fejre álljon a sértődéstől, és én is azt mondom az hogy így írta "pláne hogy nőből van" szerintem dicséret , sok férfi se fogna bele a javítgatásokba ,de még ha bele is fogna nem biztos hogy lenne ekkora kitartása végigcsinálni. Szedtem már szét mosógépet( a hagyományos keverőtárcsásakat még ma is javítgatom , már akinek még van, de az automata gépeket már nem vállalom, a sajátomat persze muszájból megjavítom) , de el nem vállalnék szervizelni , az is egy másik szakma, úgy hogy én is azt mondom le a kalappal előtte.
Már megbocsáss olajfestéket írtál, fémre? Az érdekes én ugyan villanyszerelő vagyok nem festő de az fémre jó lesz ? Úgy tudtam fémre zománc festéket szokás kenni.
Dúskáltok a jóléti társadalomban! :) -IGEN :) szuper
Sikerült lecsiszolni a rozsgás felületeket. Bevetettem a drótkefét, a csiszolóvásznat. Ki is fáradtam, mert nem szokta a cigány a szántást.
Most befestem alapozó festékkel a rozsda miatt és utána pedig fehér olajfestékkel. A pasi aki eladta azt mondta, ha befestem az alapozóval kell 1 napot várni mielőtt rákenem a fehéret.
Motorhiba, vezérléshiba okozhatja az ugrást. Nem a legkönnyebben behatárolható hiba...utána meg azért nem indul, mert tilt az elektronika. Nem ártana szerelőnek megmutatni, mielőtt betelik a hibatároló...
Hát a gazdaságot nem szeretném hátramozdítani, de két megjegyzés a gondolatodhoz, ad egy : magyarok vagyunk mi mindent javítunk
ad kettő: először olyan fizu kéne amiből meglehet venni gond nélkül (ész nélkül cserélgetném még 2-3 havonta is csak keresnék ennyit), ja és ebből eredően jön az első szabály : mi mindent javítunk.
Meglévő 10-12 éves Elux gépünkkel vannak gondok. Pár hetente ugrik egyet, néha abbahagyja a mosást és csak ki-be kapcsolás után folytatja. Olyan mintha rohamokban törne rá, mert van hogy egy mosás 3x-i indításra megy csak végig utána meg semmi gond hetekig. Mi okozhatja? Friss ékszíja van. Érdemes még szerelőhöz vinni? Köszi!
Múlt héten vettem egy zsírúj AVOD gépet, szétszedtem, katasztrófa. Szétvágtam az üstöt: száraz csapágy, száraz fekete szimmering, kenőanyag közelében nem volt, nemhogy lenne benne/ rajta valamicske. (Nem volt kát érte: targoncás leszúrta hátulról úgy, hogy az üvegen jött ki a villa )
Most ettől miért mondjam azt, hogy pechje volt, rosszul használta, gyárilag kibír a csapágy/ tömítés vagy tíz évet...stb ?!?
Tervezett élettartam három év...öten nyüstölitek a gépet...teljesen pontos tervezés. Nem az örök élet a cél a mosógépnél, hanem a "háromévente adjunk el egy újat", hadd pörögjön a gazdaság.
Remélem, hogy nem te akarsz a gazdaság gyilkosa lenni, hogy ragaszkodsz az őskövület gépedhez... :-(
Sziasztok, úgy tűnik van erre felé egy két szerelő is, kérdésem lenne: WHIRLPOOL
AWO/D 45135 elől töltős(bár gondolom a szerelőknek nem kell mondanom). Ez a szemét eszi a csapágyakat. Mikor megvettük már akkor hangos volt, és most nehogy valaki a motorokat kezdje össze hasonlítgatni. Kihívtuk a szerelőt , a rögtön ahogy beállítottuk. Kijött és a nyavalyás megetetett azzal hogy a motor ezért meg azért hangosabb mint a 15 éves zanussink, ráhagytuk , használtuk(pedig a fene egye meg sose szoktam ennyiben hagyni) , lement a két év(a garit ennyi időre adták) és megadta magát, nem vagyok egy kezdő, igaz nem vág a szakmámba de azért még egy gépet szétszedek, megtettem , hát emberek én még ilyet nem pipáltam a csapágy golyók szét voltak törve(magyarán ketté törtek , három golyó is), kicseréltük , elég kényelmetlen volt napokat várni az új csapágyra és szimeringre,(véletlenül valaki nem tudja milyen csapágy és szimering van ebben az átokban? nem írtam fel, a fene se gondolta volna hogy 3 évvel később megint rászorulok javítani, még megy de addig most nem szedném szét míg nem veszem meg bele az új alkatrészt), most ott tartunk a mosógéppel , hogy ha megy akkor azt várjuk hogy valaki feljelent csendháborításért bennünket, akkora hangja van hogy e napokban elnyomta a felettünk elhúzó helikopter hangját. A kérdés meg így szól , ez normális ennél a típusnál , hogy 5 év alatt két csapágy? Átlag használat 5 fő. Gondolom elvben azért ettől többet kéne tudnia nem?
Sikerült a reszelgetés és most rá lehet tenni a tárcsát a tengelyre. Óvatosan reszeltem, mert tudom, hogy minden milliméter számit és nem akartam elrontani. Milyen jó, hogy annak idején gyakorlati órán reszelni tanitottak bennünket. Akkor nem örültem, de most hasznát veszem ezeknek.
Nem tudom, hogy hogyan vagytok eleresztve festékügyileg ott Caracasban, de én némi drótkefés, vagy csiszolóvásznas tisztogatás után a rozsdás részeket lekezelném valamilyen rozsdamegkötő alapozóval...
Nekem az jött le eddig, hogy Venezuela nem egy terüljasztalkám...és a szükség törvényt bont... Ha a 6205 nem bírja ki az óvatos ütést, akkor úgy kell neki. :-)
Kötözködés helyett inkább linkelhetnél nekem ilyen "racsnis csapágyat" - nem talál nekem a googli, és érdekelne, de ilyenről nem hallottam...
Azt hiszem, hogy készen vagyok a csapágyazással. Nem hiszem, hogy még jobban fel kellett volna kalapálnom, mert majdnem eléri a végét. Sikerült egy jó nagyot ráütnöm a jobb hüvelyk ujjamra is (balkezes vagyok). Végül is harci sérülések mindegy benne vannak a pakliban. :)
Most keresek egy jó kis kalapácsot és betekerem valami ronggyal és megpróbálom felkalapálni a tengelyre. Be fogom kenni a tengelyt zsírral, ha már nem árt neki és lehet könnyebben is fog csúszni.
Igen a csapágy racsnis, hogy bonyolitva legyen a szerelésem......
Van rajta porvédő is? Jézusom ezt le kell róla szednem?
Nagyítóval meglestem és a fekete részére rá van íriva, hogy "this side up" és utána egy nyíl aminek a bal oldalán az van, hogy free és a jobbon meg lock. Annyira mini betűk, hogy csak most észleltem. Az bezzeg nagy bötűvel van írva, hogy SHEN CHINA DZ62OS-ZRZ.
Racsnis csapágy?!? Ilyet még életemben nem hallottam...ettől létezhet. :-)
Úgy rakd össze, hogy képzeld magad elé a mosóspirált - úgy kell forognia, hogy lefelé húzza a ruhát, és vele együtt a vizet. Ha megvan, hogy merre forog, akkor már egyértelmű a csodacsapágy helyzete is. Elvben nem kell a csapágyat zsirozni - igen nehéz is sérülés nélkül leveni a porvédőt (a fekete és kék műanyagot).
A csapágyat ütni csak bronzkalapáccsal, óvatosan. Ha ez nincs, jó a vaskalapács is, csak valami eldobós rongyba bugyoláld bele a fejét jó vastagon. Zsírozni mindent szabad, ártani nem árt semminek.
Tegnap pár fórumra regisztráltam, hátha valaki tudna segíteni a csapágyos kérdésemre, de senki sem válaszolt. (perui, mexikói, spanyol fórumok mert a venéz már 2 éve karbantartás miatt zárva)
Amikor a csapácsat a tengelyre húzom, akkor a tengelyt meg kell zsirozni? Kalapálni szabad a csapágyat óvatosan? Nem fognak kihullani belőle a kis golyók?
Leszedni nem volt könnyű, feltenni nem tudom, hogy milyen lesz. :)
Sikerült vennem gépzsírt. Most végre ki tudtam emelni a kádból a hajtóművet. Leszedtem a szimeringet és így nehezen, de kijött az egész hajtómű. Jó volt a gépzsír, mert jól meg kellett kennem, mire ki tudtam venni.
A csapággyal kicsit gondban vagyok. Egyik fele kék a másik oldala fekete. Ez olyan spéci csapágy, hogy csak egyfelé forog, mint a racsni. Az is a csapágy neve, hogy racsnis. Nem szeretném forditva betenni, mert tönkrevágom az egészet. 80%-kban biztos vagyok, hogy balról jobbara lehetett a kádat elforgatni. Jó lenne, ha 100%-kosan bizti lennék ebben........
Nem "kezd belejönni", hanem AZT gyártja le,OLYAN minőségben, amit rendelsz, amit MEGFIZETSZ. Ha olcsót akarsz, azt gyártja le, ha jót rendelsz, az jó, de drágább. Nem akarok példálózni...
Ez speciel egy régi Sprint40-es Briggs motor volt. Amíg kisebb alkatrész kell csak, addig még csak-csak, de mikor ilyen szinten hozzá kell nyúlni, hogy henger, dugattyú, pláne túlméretes, főtengely... ép eszű ember bele se fog. Egyszerűbb - és olcsóbb - venni egy komplett új fűnyírót. VAGY bontott, de jó állapotú alkatrészt túrni neten, esetleg külföldi forrást keresni. De az emberek ragaszkodnak a régi dolgaikhoz. 30éves, de olyan jó kis gép - csak éppen egy gyújtótekercs többe kerül, mint amennyiért anno az egész gépet vette... Rendre el "Azt a qrva életbe...!"-zik magukat a kuncsaftok a telefonban, mikor bemondom egy-egy, pláne régi gépnek az alkatrészárát...
Arról nem beszélve, hogy pl egy Loncin márkájú kínai motor szinte semmivel sem rosszabb, mint egy Briggs, cserébe felébe, negyedébe kerül... Kezdenek nagyon belejönni a kínaiak...
Hát igen. Egy régi fűnyíró B&S motorban tönkrement egy műanyag fogaskerék ami a vezérlésben kap szerepet.
Új alkatrészként kb 25-30e Ft.
USA-ból postával vámmal áfával 20.
Itthon van egy illető aki korra nemre működésre való tekintet nélkül (olcsón) vásárolja fel a motorokat és bontja. Postával hétezerért küldött egy másik (használt) fogaskereket, tömítéseket, szimeringet és azóta is használja apósom. :D Jó magyar megoldás, de működik. Persze nem mindenből lehet cseredarabot felhasználni.
Nehogy azt hidd... egy Briggs&Straton motornál is, ha csak nem a karbantartási anyagok kellenek, akkor nem igazán tud versenyképes lenni a javítás... nem is véletlen, hogy viszonylag nehéz hozzá alkatrészt találni.
Nagyon sokszor nem azért cserélnek alkatrészt javítás helyett, mert nem értenek hozzá, hanem mert úgy gazdaságosabb... Én kisgép szervizben dolgozom, és sokszor egyszerűbb kicserélni 10 ezerért valamit, mint nekiállni két-három órán keresztül reszelgetni, pucolgatni, agyalni, hogy mi lehet a baja, javítgatni, összerakni, próbálni, szétszedni stb... és a végén igaz, hogy sikerül megcsinálni, de elb*sztam rá 2-3 órát, aminek a munkadíja több, mint az új alkatrész ára lett volna, és mégcsak nem is új az alkatrész, hanem javított...
Minap futottam bele egy esetbe, szerviz partner kérdezett árat túlméretes alkatrészekről - dugattyú, gyűrűk, henger - és ennek a három alkatrésznek az ára, plussz a szerviz munkadíja, plussz a felfúrás munkadíja kb másfél szeresére jött ki, mint egy komplett új motor ára... De ezt az ügyfél nem akarta elhinni, mert ő még a régi időkön nevelkedett, mikor mindent javítani érte meg, nem kicserélni. Emiatt kellett hivatalos árajánlatot küldenem az alkatrészekről, hogy meggyőzzék, ne veszkődjön a 20 éves motorjával, hanem vegyen egy új motort...
Nade ez is OFF :) , csak féligmeddig a lényeg idevág.
nálam max. télen megy 10-et egy héten, amikor bejönnek a kötöttek, nagykabátok/dzsekik, meg úgy egyébként is jobban koszolódik nadrág stb... és még azt hittem, hogy én vagyok a mosó-masa:D
Amikor kivitték a gépet akkor kapnod kellett egy leírást a kiterjesztett "garanciáról" ami egyébként nem több mint egy biztosítás. Abban le van írva, hogy mi a teendő. Én is vettem +5év kiterjesztett garival AEG terméket a márkabolt.hu-ról, remélem nem fogom soha sem megtudni, hogy mit jelent a kiterjesztett garancia...
Én meg azt szeretem és nem csak benned, hogy mindent hajlamosak vagytok eldönteni egy-egy rövid sommás tőmondattal és nem vagytok hajlandók figyelembe venni a részleteket, pedig az ördög, mint tudjuk a részletekben lakozik... :-)))
nem tituláltam idősnek, de a mai világban bezony nagy szó, hogy még eggyet nem nyekkent... ez van... erre készülj :D
mindamellett --én legalábbis-- még ha hibátlanul működene is a 27 éves gépem, akkor is lecserélném modernebbre, energiatakarékosabbra... tudom fúj, fogyasztói társadalom, de akkor is:D
én is megtettem már, igaz nem miele volt, de hibája semmi... csak nem volt megfelelő (alacsony fordulatszám)
Az megvan, hogy mekkora forgalom mellett milyen bűz volt Pesten amikor még csak trabik, watburgok és ladák voltak (főleg) a '80-as évek vége felé, amikor már azért forgalom is volt... és mekkora van most. Most ha véletlenül elébed keveredik egy Trabant a valahol akkor pánikszerűen keresed a belsőkeringtetés kapcsolóját... Fogyasztói társadalomban élünk és sajnos ennek megvannak a hátulütői is, de sokkal másabb világ lenne, ha ma is még az akkori kor színvonalán lenne a motorizáció. A fejlődésről meg csak annyit, hogy annyi km után amit egy Lada, stb. lefutott két motorgenerál között, egy átlagos maiban csak max. a második olajat cserélik... Szép dolog a nosztalgia, de ha túlzásba viszik akkor az már csak siránkozás lesz!
de, tényleg nem itt van ennek a vitának témának a helye...
Az ötlet valóban kreatív, de nem, most néztem meg. Akkor most az a teszt jön, hogy kikapom és megtekerem egy teszt környezetben. Persze esélyes, hogy ott simán elzörög majd. Meglássuk.
" fejlődés irányba mennek a dolgok"----a visszafejlődés irányába! Rossz irányba! :(
"az egyre szigorodó környezetvédelmi normák"---ha beszámítanák a fölösleges termékek gyártásakor elpocsékolt időt-energiát-anyagot, nagyon más lenne a végeredmény!
Ma már a 2-3 éves gépek is tönkre mennek, mi ebben a spórolás??? :(
Figyu nem az volt a lényeg, hogy kié, hanem, az, hogy csak 7 éves. Amit már idősnek tituláltál. A 7 év nem kellene, hogy számottevő kornak számítson, a 27 ellenben már inkább. Na mindegy, ez nem verseny, de elvárjuk egyáltalán, hogy a huszonéves gépek működjenek? Talán nem. Azért a 7 évestől még talán igen.
Pont ez jutott az eszembe...! Nem olyan hű, de bonyolult rendszer az az ürítő pumpa... nem hiszem el, hogy ennyit kellene vele szívni. Valami nem kerek a történetben, egyszerűen szét kell szedni és ellenőrizni:
- az átjárhatóságot
- a labdát, hogy nem-e lyukas - a pumpát, hogy forog-e, van-e venne erő is, illetve a lapát fixen álljon a tengelyen
...és nagyjából ennyi... kb.: egy félnapos meló, ha csavarra szétszedi az egész gépet, ez meg egy 1-2 óra alatt megvan. Nem egy atomreaktor ez!
Nem a pazarlásról beszéltem hanem arról, hogy ott azért többnyire olyan illesztések vannak amik nem bírnak el egy ilyen "szétvágom- összeragasztom" megoldást. Egyébként jól írja Dreamer kolléga! Az utóbbi ~15 évben tervezett autók, de extrém esetben akár a '80-as évek közepétől is címezhetjük a dolgot, szóval ezek egyre bonyolultabbak és egyre bonyolultabban vezérelt szabályozottak.
Hol van már a faék egyszerűségű szív-sűrít-terjeszkedik-kipufog körfolyamat...
Ennek persze összetettebb okai vannak, de úgy általában a fejlődés irányba mennek a dolgok. Persze azt is hozzá kell tenni, hogy az autók is lassan-lassan olyanok lesznek, mint a mosógépek! Tervezett élettartammal és javíthatatlan megoldásokkal. (pl a VW konszern 1.2-es TDI "3 literes" motorját amiről már a hengerfejet sem szabad levenni mert az egészet hosszú csavarok tartják össze egészen a főtengelytől a hengerfejig...) Megspékelve az egészet az egyre szigorodó környezetvédelmi normák miatt a rengeteg szenzorral és a szigorú árverseny (meg a profitéhség) miatt a tartalékok nélküli tervezéssel. Na kérem ezekhez a járművekhez már nem elég a 3 iparit végzett aranykezű szerelő, ide már komoly, adott esetben több témakörben is mérnöki szintű tudással rendelkező szakemberek kellenek akik szóra tudják bírni az autót arról, hogy mi a probléma oka. Aki nekiáll hibakódokat törölgetni, meg szenzorokat cserélgetni és azt hiszi, hogy ezzel megoldja a dolgot, az nem tesz többet annál a hadvezérnél aki csak a rossz hír hozóját lövi le...
De ne boncolgassuk ezt a témát itt, mert ez nem ebbe a topikba való!
Én is borogatnék, de mit lehet kezdeni egy olyan balf.sz szerelővel, aki megveteti feleslegesen az esetenként többtízezer forintos vackot, utána meg néz bambán, hogy mégsem ez a rossz..?
Én csak a kreativitást szemléltettem a négykerekűeknél... ;-)
Sajnos egyszerű a magyarázat, hogy miért cserélnek feleslegesen annyi alkatrészt. Mert nagyon kevés a JÓ diagnosztikai szakember. Ma már minden műhelyben kellene lenni egy olyan embernek aki CSAK EZZEL foglalkozik. Mivel csóró ország vagyunk, ezért nem tartanak ilyen embert, így a tulajdonossal fizettetik meg a felesleges cserék költségét, az olcsóbb.
Az a baj, hogy az autóreszelő iskolák mellett kellett volna egy olyan szakma is aki a diagot keni vágja, abban profi. Nagyon sok diaggal foglalkozó cikket olvasok, és elképedek. Egyszerűen nem értem azokat az embereket akik akár több százezret is kifizetnek és mégis csak részeredményt produkálnak. Az biztos, hogy szélsőséges esetben asztalt borogatnék.
Na, lement a próba labda nélkül, rögtön kettő is, talán jobb lett, de nem lett jó. Az elsőt még leszerelt csővel csináltam, az nagyjából működött, kinyomott mindent amit kellett, amikor kellett. Aztán visszaakasztottam a fali csatira és többször csak hallottam a pumpa hangját, de víz nemigen jött. Csordogált néha, nem tolta rendesen. Az egyik alkalommal kikaptam a 230V-ból, majd vissza, erre elindult a döge. Viszont a végén csak 3x-ra ment le a végcenti, de az is úgy, hogy a leeresztőjén vettem ki az üstből a vizet.
Legalább egyformán működne minden alkalommal, de nem. Más és más az eredmény minden mosásnál...
Annyi szonda, érzékelő nincs is, amennyit az autószerelők azonnal cserélni akarnak. Legutoljára EGR szelepet akartak velem vetetni sokezerért, holott csak párszáz hertzes freki változó amplitúdóval, nomeg némi benzinspay kellett neki. Úgyhogy ha lehet, az autószerelési normákat nemigen kéne idehozni...annál pazarlóbb javítás nemigen van.
Tudod, én főleg négykerekűekben utazom (és ott is már csak lelkes amatőr szinten, főleg a saját gépparkban) és megvan az a fura szokásom, hogy az ott elfogadott normákat általánosítom. És ott egy ilyen vágjuk szét és kenjük be trutyival, nem nagyon működőképes, vagy nem tartósan.
Ennek szerintem semmi köze sincs a kreativitáshoz...
Ide vág: Nekem, talán még emlékeztek, szintén egy AWOd1200-as lett csapágyas és az lett a Mielére cserélve, de a régit, mivel egy rozsdafolt sem volt rajta, elvitte egy helyi kisgépszerelő szaki. Most megtudtam, hogy hogyan "javítják" az ilyeneket: Fogják a legvékonyabb vágókorongot és szétvágják az üstöt, kicserélik a csapágyat meg a szimeringet és szélvédő ragasztóval bekenve összecsavarozzák!
(állítólag, mivel minőségi csapágyat és szimeringet használnak, jóval tartósabb mint a gyári...)
Hát, ha úgy vesszük akkor okoskodom mert nincs disznózsíros tapasztalatom... A szerszámos táskámban több tubussan és egy kisebb tégellyel is van ISOFLEX Topas NCA52-es zsír! :-D ...de ha az olaj elfolyik akkor a disznózsír is, pláne olyan klímán mint ami Caracasban uralkodik... (ebben viszont van tapasztalatom, mármint a venezuelai klímában ilyentájt)
Nem csapágy hiba - csillagtörés. Mivel hegesztett az üst, plusz csillagot sem egyszerű kozpontozni, így komplett csere. Ami igen húzós mutatvány - ha éppen beszerezhető...
Lenne egy kérdésem, ha tudnátok segíteni megköszönném. A Wirpool AWO-D 43125 ös gépen a dob lötyög és le fel jár, a szíjtárcsánál nincs mozgás, ott stabil. Ez csapágy esetleg dob hiba lehet, és mi az orvoslás módja?
Aszta, de régi biciklikerék volt abban a gépben! :-)
(Bocs, de egyszerűen nem tudtam kihagyni! De, hogy segítsek is valamit, a gond egy csapágyazással meg fog oldódni, esetleg házilag is kivitelezhető. Persze affinitás, tehetség és szerszámok kérdése a dolog. Ha szerelővel csináltatod akkor ezeket mind meg kell fizetni!)
Egy tanácstalan ember keri a segítségüket.A család mosógépe elromlott.(7 éves)Típusa: Zanussi ZWT 5105. Tünetek: - ropogas, nyikorgás - ami a legaggasztóbb, hogy a ruhák mosás után fekete talán olajfoltosak lettek. Miután levettuk a lemezeket a következö látvány tárult elénk( lásd képet).Én öszintén megvalva még sohasem szereltem mosógépet.Mennyibe fájna a javítása, ha ez még javítható? Válaszukat elöre is köszönöm! Miden tanácsot szivesen fogadok!
Azon gondolkodtam, hogy nem felragad, hanem leragad, tehát a cső felé zár, azaz nem úszik fel rendesen a vízre. Ha ezt alulról megfújom, akkor kimozdul a szorulásából, elkezd úszni és a pumpa nyugodtan tud szívni. Meglátjuk. Remélem jó lesz így. Minek van az ott benne egyáltalán ha nincs, ami visszamegy?
Ideiglenesen vedd ki a labdát. semmi sem történik - a szag sem megy vissza, mert a kifolyóban marad víz, ami lezárja - és próba az eredeti csövezéssel.
Még arra gondoltam, hogy kiszedem a pumpát és ősszeütök valami próba rendszert a tesztelésre. Persze a beömlő oldal nehéz ügy (az átmérő miatt), labdás véggel különösen.
Az a cső elég tágas és persze már azt is kiszedtem párszor. Nincs benn semmi. Azaz nem volt, amikor kiszedtem. Kivegyem a labdát? Nem tudom, ki lehet-e? Mi lehet a gond abból? Visszamegy a szag meg némi szennyvíz az üst aljára? Na és. Ha a felragadást akarom elkerülni, akkor be kéne oda tenni valami akadályt, hogy ne zárjon le teljesen. Hogyan ragadna az fel? Felette víz, nyomja lefelé, ha alatta elkezdi a pumpa kikeverni a vizet, leesik a nyomás és lepottyan. Na mindegy, szórakozok majd vele.
Ez a szám sajnos nem működik. Csak egy üzenetrögzitő válaszol és lehet üzit küldeni. Vissza meg sohasem hivnak. Elmentem megnézni a helyet és csak egy zárt irodát találtam. :(
Végül is vidéken megvette egy ismerősöm és elküldte. Drága volt, ez a legdrágább alkatrész ami vettem.
Ha ráfolyik a víz, ki kell tolnia, bárhol, bárhogyan, csővel, slaggal akárhogy. Én tüzetesen átnézném az üst aljától a szivattyú beömlőig menő gumicsövet - és ahogy tanult barátom (?) mondta volt: dobd ki belőle a pénzérmét, gombot...
Igen, ha a dobcsapágyak rosszalkodnak, azokat oldalról lehet orvosolni. ha a motor csapágyai mentek tönkre, azt úgy tudod kizárni, hogy leveszed a szíjat és megforgatod kézzel a tárcsákat.
sanyooo
esetleg kinyílt a dobajtó menet közben, és összekuszálta a fűtőtestet.
Anno talán beszéltem is vele erről, meg talán a topikba is tettem be képet, az én Panasonicom is eresztette a vizet maga alá. De a hátulját lekapva, és száraz kézzel megtapogatva kiderült, hogy a szivattyúhoz vezető csövet egy drót kidörzsölte, és kilyukadt. Ezt kioperáltuk, beragasztottam, áttekertem vastagon szigetelőszalaggal, és ment vissza. Ez a cső jól bent van bal oldalt. Már ha hátulról nyúlsz be neki.
Persze vissza ill. le sem szedtem. Kívülről lepucoltam és kész. Nem volt benne semmi (belül nem is szabad lennie úgy gondolom, hiszen kívülről szűr befelé).
Erről beszélünk, igaz? Kívülről befolyik, a kis lyukon középen meg szippantja a pumpa kereke.
Az idegesítő az benne, hgoy néha jó. Meg van ez a hülyeség, ha megfújom, tolja a vizet. Amikor közvetlen rákötöttem egy slagot kifelé, ez sem működött mondjuk. Ebből arra következtetek, hogy kell neki az a bonyolult ide-oda kifolyó rendszer, de a hiba is abban van valahol. Nincs valami szelep ami felakad? A labda nem lehet ludas? Komolyan már nem tudom. Ha szerinted a pumpának nem lehet baja, attól tartok hiába cserélem ki, nem javul meg a gép.:(
Ami megy vissza a mosószer adagolóba? Rendesen szutykos volt, de már előzőleg kipucoltam. Az miért van ott? Túlnyomás elvezető? Arra az esetre, ha nem bírna a lefolyóba távozni a lé?
Kipucoltam az átlátszó közlekedő edényt is,
a csövet előtte, utána stb.
Na de mindegy is. Most ezek nem voltak a rendszerben.
Kérném a további szakértést. Ma tudtam csinálni egy direkt próbát, tehát a pumpa kimenetére kötöttem egy csövet, ami közvetlen ment ki. Az eredmény? Rosszabb, mint az eredeti kimeneti rendszer+visszafújkálás. Tehát? Nekem úgy tűnik a pumpa a ludas. De akkor miért megy néha? Leragad? Ha nincs elég ellennyomás, akkor nem tol? Van ilyen? Vagy mitől függ? Talán ideje beszerezni egy ilyet. Valaki?
Külsérelmi nyomok nem látszanak. Feszt kap, búg, pörög, időnként nyomja is a vizet. Időnként, ahogy kedve tartja.:( Pedig már kezdtem reménykedni, hogy milyen ügyesen megjavítottam. Korai volt az öröm.
Kérdezd meg őket, nekem pont lemerült a mobilom :-)
Electrolux Comercial Venezuela C.a. Av Ppal De Las Mercedes Entre Cl Mucuchies Y Monterrey Edif Centro Arieda m Ph L Telephone: +(58) (212) 9933123, 9931511
Nem nagyon kapcsolódtam még be a topic életébe csak nézelődni jöttem erre. Eddigi tapasztalatom, hogy minden elux termékemhez a neten meg lehetett rendelni minden létező pöcköt. Van vagy volt mosógépünk, porszívónk, hűtőnk. Vagy konkrét part numbert kell leolvasni az alkatrészről, vagy a robbantott ábrán kiválasztani a megfelelő adatot. Bocs' ha tudott dolgot írtam le :-)
Dreamer mondja jól ez nem egyszerű simmering, hanem tömszelence jellegű! 2 percnél látszik a videoban, hogy az üst aljában van és az üsttel együtt emeli le a tengelyről!
Ha viszont kopott és átengedi a vizet, akkor az új csapágyad is oda lesz, a sok munkáddal együtt! :(
A csapágy és a víztér között kell lennie, közel a csapágyhoz, mint írtam a csapágyat védi a mosóvíztől! Nem tudom hol tudsz venni, azt sem tudom milyen kellene, mint említettem nem ismerem a gépedet. De új simmering, jó tömítések nélkül nem szabad össze rakni a gépet, mert fölöslegesen dolgozol, ráadásul egy hónap múlva új csapágyat kell majd venned. És azt ugye hol?
Ezek szerint még jobban széjjel kellene szedni a gépet, hogy ráleljek ezekre a szimeningekre? Csak az a baj, hogy hol fogok hozzá találni? Ezt a 2 alkatrszészt is vidéken sikerült nagy nehezen megvenni, mert nincs.
Octi jól mondta, a simmering egy olyan kerek gumi alkatrész, mint a csapágy, kb akkora is, a csapágyat védi a víztől! Nélküle értelmetlen össze rakni a gépet!
Aha. Logikusnak tűnik, de tényleg kitakarítottam már mindent. De mit tehetnék? Szétszedem újra. Ezért is volt az a tervem, hogy a szivattyúról közvetlen veszem a lét és meglátom mit mutat. Ezzel kiszűrhető, hogy a pumpának van-e baja. Vagy az utána lévő tekervényes-szövevényes szakasznak. Gondolom én. Naívan. Persze lehet, hogy mégis lesz valahol egy gomb...
Kellene megint ill. még mindig egy kis segítség a Miele W723-hoz. Szóval volt az a dolog a centrifugával. Valszeg a kopott szénkefék nagyban hozzájárultak, hogy időnként nem akart centizni, DE:
Most már egy ideje újak benne a szénkefék mégis időnként vizes marad a cucc. Ill. konkrétan olyan is van, hogy vízben állnak a ruhák és ki sem nyílik (ami érthető, hiszen elöltöltős). Amikor vizes marad, akkor csak annyi víz marad benne, hogy centizés közben klasszul belecsapkodja a ruhákat és nem pörög fel 1200-ra, hamarabb fel is adja stb. Ha túl sok a víz, el sem indul a centi.
Szóval röviden: a szivattyú vacakol. Nem akárhogyan. Egyrészt van ez a dolog, hogy nem kiszámítható. Van, amikor szépen kitolja a vizet, van, hogy nem. Mit csináltam eddig? Kipucoltam a kimeneti utat alaposan. Volt egy rugós szelep a fali csatlakozón (két beömlő miatt), kiszedtem. Kipucoltam a csövet, volt benne némi latyak. Kiszedtem és kimostam az átemelő edényt, ami a hátában van, a szivattyútól jövő csöveket, a labdát, a dob és a szivattyú közti csövet, a mosószeradagolót, mindent. Volt, hogy lekötöttem a falról és vödörbe nyomta a lét. Ennek ellenére szivat.
Nosza, ma rákötöttem egy lámpicskut a szivattyúra párhuzamban. Akartam tudni, hogy vezérlés probléma-e? Eredmény: a szivattyú kap feszt, amikor kell, ameddig kell. A gond ott van, hogy elég kelletlenül dolgozik. Elindul, de csak pisil. Aztán van, hogy rámozdul és tolja mint bolond a vizet kifelé. Van, hogy nem. Ma mostam 3-at, tesztelgettem sokat. Egy dolog segített: valamiért adódott egy ötletem, hogy hallva a hörgő hangját (mintha levegőt szívna), megfújom a lefolyócsövet visszafelé. Amint csináltam egy jó bugyogást ill. ellennyomást a csövön a kiegyenlítőig vagy a szivattyúig, rögtön jött a válasz és kövér sugárban tolta ki a lét. Ezt több szakaszban próbáltam (van szivattyúzás a mosás vége felé, a mosás után, az öblítésnél és a centizésnél), amikor vékonyan tolta, ezzel be lehetett "lökni" a normál működésbe, tökéletesen kivitte a vizet. Persze napi használatra nem tervezem a fenti rutint alkalmazni.:D
Még egy dolgot gondoltam megcsinálni, mielőtt szivattyút cserélek: a kimenő csonkról kiviszem rögtön a használt vizet, mit csinál akkor ha nincs az a sok kanyar meg kiegyenlítő, átbuktató mittoménmi. Tényleg minek van az ott? Bűzzáró?
Szerintetek mit kellene tennem ezzel a kedves öreg harcossal? (A kidobáson kívül. Azt nem szeretném. Egyébként is! Az új szénkefékkel megduplázódott az értéke.:DDD)
Mindenből nem is, de a pici fúrókból 4-5-is akár, szerelőkesztyűből is van vagy 6 pár (+ a kocsikban egy-egy a kerékcseréhez) meg a csavarhúzóim is szépen megszaporodtak az évek alatt. (persze csak magamnak szerelek és elég ritkán, akkor is általában autót...)
Én fúrót már ezer éve nem köszörültem, egyszerűen nem éri meg, van mindig nálam a sűrűn törőkből +pár darab és a köszörült, pláne a törékenyebb méretekben, soha nem lesz olyan mint egy új. Csavarhúzót meg ha kell akkor asztali köszörűn szoktam köszörülni, de azt sem kell azért olyan sűrűn, ha jó minőségű szerszámaid vannak.
Nem akkor, hanem ha oldalirányú igénybevétel éri! Például ha csigafúrót vagy csavarhúzót köszörülök rajta. Tudom nem szabad, de annyi mindent nem szabad! :)
Én még nem vettem észre ilyesmit... bár az is igaz, hogy az a vékony tárcsa extrém hajlékony tehát simán lehet, hogy giroszkópikus hatás érvényesül és a tárcsa széle nem követi a készülék apró mozgásait és ez hat úgy mintha 8-as lenne a tárcsában...
Szerintem a csapot amin a csillapító van és nyakamat rá, hogy valami vékony, talán 1mm-es korongot használ és a csillapító mellett vág be a csapra merőlegesen...
Ma sikerült még jobban szétszerelni a gépet, pontosabban a kádat. A lyukacsos alján van egy szűrő, ami teli volt minden féle szennyeződéssel. Sikerült kitisztitani erős nyomású vizzel (slaggal), mert ma volt víz is szerencsére.
gyakorlatilag a tengely ugrott ki valahogy a helyéből, azuram visszarakta, de nem lett tökéletes, szerintem falsot szív azóta, mert érezhetően másképp szív a porszívó... meg hallom is.
Én vennék olcsón valami olyan csillapítókat ami hosszban meg ha lehet akkor a legtöbb kritikus paraméterében megegyeznek, a régit kifúrnám és egy esztergályossal két sörért csináltatnék valami perselyt... biztosan nem adnék 24 gurigát darabonként! Vagy egyszerűen vennék egy másikat amivel évekig nem lesz gond...
Ezek szerint minden bizonnyal a tartály egyik felébe van beleöntve a csap ami összerakáskor belemegy a másik oldalon levő lyukba.
Így ha jól sejtem, akkor vagy nagy fába vágom a fejszét ami szerintem kizárt, vagy kifúrom.
A harmadik megoldás a mester ember, akikben sajnos mostanában rengeteget csalódtam. Na meg kérdés, hogy ő milyen módszerrel cseréli. Fúr vagy szétszed. Ha fúr akkor oly mindegy ha én fúrom...
Azért ha valakinek van tapasztalata kérem ossza meg.
Találtam egy linket egy német oldalon. Ezek szerint ha kiszeretném cserélni a csillapítót akkor vagy szét kellene szednem a dob egységet (kádat?), vagy ki kell fúrnom belőle?
hát ez nem az volt... egyszerűen utál porszívózni, hát meg is mutatta:s
betolta valami alá és beakadt, és ahelyett, hogy megkereste volna, hogy tudja finoman kiügyeskedni, visszahúzni onnan, mert ugye ha egyszer bement, vissza is kell jönnie, csak meg kell találni hogyan... nem, idegből rángatta ezerrel:s
elküldöm már a mieléhez tesztelőnek, ami őt kibírja, na az már mindent
azért az én remek fiamnak sikerült szétcsesznie a miele airteq fejet, nem is szív úgy azóta a porszívó, muszáj leszek egyet venni, hát remek, vagy 20 ezerért, seggest ugrottam egyből a rózsabokorba.
Igen, jó helyen jársz...eltekintve attól, hogy mégsem.
Egy kerek, tenyérnyi cuccot keress, rajta drótokkal, és egy fekete (vagy átlátszó) csővel. No, annak a csőnek az indulási oldalát kell megkeresni, és kitakarítani.
Elérkezett az idő hogy, lecseréljem 28 éves mosogépem!!!!! A Media Markt-ban kell megvásároljam mert még 3 hete kaptam egy ajándékkártyát ajnándékba és szeretném ezt is beleszámítani. Szóval kinéztem a INDESIT IWSC 51051 keskeny mosógépet de nem tudom hogy ez a márka jó választás avagy sem. Másik kérdésem hogy mik a tapasztalatok a kiszállítás gyorsaságával kapcsolatban? Webshop-ból kell megrendelnem mert sajnos nincs autónka plus media markt sincs a közelben ezért nem tudok bemenni. kirakom a mosogép linkjét és akkor több adatot is láthattok róla.
A villamos teljesítmény korlátozásáról van szó. A szívóteljesítmény egy másik dolog...
Ja, és a névleges teljesítmény az igazi - az un.max teljesítmény az egy szubjeltív mérésfajta: hasonlít a hangteljesítményben használatos 1500W PMPO laptophangszóróhoz.
Szerintem csak a turbina hatékonyságával lehet játszani, illetve a szűrők fojtásának csökkentésével, azért erősen bejátszik az energia megmaradás törvénye... (egyébként szerintem a mai porszívóknál a komolyabb teljesítményt nem a beszívás emészti fel hanem a kifújás a sok és hatékony szűrőrendszer miatt! Biztos emlékszel az évtizedekkel ezelőtti porszívók bekapcsoláskor mekkora porfelhőt löktek ki induláskor... a mi ezeréves Hajdu porszívónkban nem hogy HEPA szűrő, de még motorvédő szűrő sem volt, csak egy textil porzsák és ennyi!)
(vedd észre a szmájlit Dreamer mondatának végén és lásd az iróniát! Volt már itt olyan aki pont a te iróniádat nem vette észre, te ne kövesd el ugyanazt a hibát!) Dreamer fórumtársunkkal régi és más fórumokból származó az ismeretség és neki egy ilyet még szmájli nélkül is megengednék, mert tudom, hogy nem bántó szándékkal írja.
Azért a Miele nem arról híres, hogy csak marketing és nincs mögötte tartalom... ...és egyébként is: ha jól tudom akkor a porszívók teljesítménye nem (csak) villamos teljesítményben értendő, hanem szívóteljesítményben. A mai turbinák meg sokkal hatékonyabbak a 30-40 évvel ezelőtti (na pláne) szovjet, vagy NDK-s tervezéseknél... De, majd kiderül! Bízom a szakértelmedben és el is ismerem azt, de remélem most tévedsz... :-)
Amikor elfogynak az érvek, akkor jobb ha az okos tud engedni... ;-) (van egy nagy előnye is a dolognak, mert ha mégsem jön be valami miatt a dolog akkor fölényesen mondhatom, hogy "drágám, TE választottad...") Tudnád csak mekkora kihívás volt autót venni a drágámnak.... de, hiszen tudhatod, mert valamelyik skodás fórumban dokumentálva van! (Indultunk Ford Ka-ról és nagyon sok aknamunka és szerencse kellett hozzá, hogy megérkezzünk az AUDI A2-höz)
Azért, éltünk mi ennél sokkal rosszabb körülmények között is, amikor nem hogy megtakarításaink nem voltak, de hóvégére igencsak ki volt centizve a büdzsé és akkor is nagyon jól megvoltunk. Ezért mondom, hogy jó és jól működő a házasságom, mert most is pont ugyanúgy szeretjük egymást és bízunk a másikban, mint akkor tettük pedig ma már összehasonlíthatatlanul jobbak a körülményeink. Ami még nagyon fontos szerintem, hogy mindketten dolgozunk, soha nem volt olyan (a gyerekeim születése körüli időket kivéve), hogy valaki huzamosabb ideig otthon unatkozott volna! (mondjuk egy újszülött mellett sokmindeni lehet csinálni de unatkozni, azt biztosan nem) Szeretünk közösen szórakozni (és persze színvonalasan) sokat járunk színházba és az sem okoz gondot, hogy ha túlaludjuk magunkat a hétközi "robot" miatt, akkor a hétvégi ebéd egy étteremben legyen. A srácoknak is meg tudjuk adni a hasonlóan színvonalas nevelést és (nagyon fontos!!!!) a törődést is és ez hála a magasságosnak, meg is látszik rajtuk! Két fiam van, egy 9 és egy 15 éves, mindkettő két-tannyelvű általános iskolába járt illetve jár. A nagy most végezte el 4,6 feletti átlaggal és közép "C" angol nyelvvizsgával. Mindketten bőven a testmagasságuknál több (nem gagyi!) könyvet olvastak és hála istennek szívesen olvasnak. Szóval azért fontos az anyagi jólét is (írtam is, hogy az én sorsomban is nagy szerepe van szerintem) de szinte biztosra mondhatom, hogy a jó házasság anélkül is működne.
Bocs a sok önfényezésért, de szeretek dicsekedni a fiaimmal...
Egy 2000W-os készüléket simán lehet lentebb szabályozni, ha nem kell akkora kraft, viszont egy 1200W-os készüléket nem lehet fentebb tekerni, ha nem elég az ami van...
(persze szerintem nálunk ritkán lesz lentebb tekerve...)
És ahogy látszik, semmivel nem drágábbak a kevesebbet fogyasztók, mint a régiek. És ezt nem is nagyon tehetik meg, mivel jelentős átmeneti idő lesz, amíg elfogynak a piacról a régiek.
szerintem meg nem kéne, egyébként is, bocsánat, de mi közöd van hozzá, és milyen jogon papucsozol le bárkit is?
elég rosszul jött ki, csak pislogtam, amikor olvastam :O
szerintem azokat a háztartási készülékeket, amiket a zasszony használ (vagy a bejárónő), hadd válassza már ki ő maga... nálunk is én választottam ki őket, majd szólok is azuramnak, mekkora papucs ő. :p :D
Ahol a dialógusok nagy része így végződik, "igen is, legyen úgy anyukám ahogy gondolod", addig nincs is baj a házassággal.
Off
Ha egy termék (ami nem elsősorban divateszköz), paramétereiben jobb, könnyebb vele dolgozni, stb, és csak a színe miatt döntenénk a "rosszabb" mellett, akkor én azért próbálnék hatni az oldalbordára és meggyőzni, hogy a porszívóval úgysem fogunk úgy vagizni mint egy autóval...
Egyébként mindenkinek magánügye, én csak a véleményemnek adtam hangot...
Nem gondolom magamat papucsnak, szerintem mi nagyon jól és jó házasságban élünk a kis családommal, persze ehhez nagyban hozzátartozik az hogy a jövedelmi viszonyaink korántsem átlagosak és így nincsenek mindennapos anyagi gondjaink. Szeretjük és tiszteljük egymást, ez is sokat jelent... de sajnos rengeteg jól induló házasságot láttam tönkremenni anyagi okokra visszavezethetően.
Nem vagy Te egy picit olyan otthoni lábravaló alkalmatosság? :)
Egyébként nem a teljesítményt kellett volna korlátozni, hanem a hatékonyságot növelni, ugyanis laborban vizsgálták a régebbi és mostani gépeket, és érdekes módon 10 évvel ezelőtt az 1200W-os gép tudott annyit mint az új 1600W-os.
Manapság már minden játszik, alumínium tekercselés, rossz minőségű vasmag...
Tisztítás miatt szét kellett szednem az "ipari" porszívóm, és akkorka kis turbinát találtam benne, hogy majd hanyatt estem.
Annó a rakétákban meg a etákban sokszorta ekkora volt, sőt kettő is! Áh... na fejlődik a világ!
Hát, ja! Pedig alapjáraton EU párti vagyok és szerintem nagyon kemény lenne az élet az EU-n kívül, az csak egy Svájc adottságaival rendelkező országnak érheti meg, de vannak döntéseik amiket nem tudok hova tenni... Mint például ez: az üvegház hatású gázok kibocsájtásának mérséklése ürügyén korlátozzák a porszívók teljesítményét... Ez elég nagy baromság szerintem! Mindenesetre, mondtam a feleségemnek hogy akkor kapni fog egy új porszívót, mert a mostani Rowenta töcskölő biztosan megint tönkre fog menni. (már egyszer feladta... pedig csak a napokban lett 1 éves, én mondtam is hogy ne azt vegyük meg, de az volt a "cuki"... komolyan mondom néha olyan logikus tud lenni a nejem mint az EU) Így, megkapta a régen kiszemelt Miele S 4213-as porszívóját... (pedig én inkább az S 771-est akartam mert az nagyobb kapacitású, de az fekete míg a másik meg piros... esélye sem volt a feketének)
Ugyan nem mosógép, de kicsit kiakadtam rajta... aki viszonylag erős porszívó vásárlásán töri a fejét az most vegyen egyet, mert szeptember 1 után az EU-ban nem forgalmazható 1600W-nál erősebb porszívó... mondanám, hogy a qrva anyukájukat, de mivel én elég kicsi pont vagyok, ezért inkább megvettem az amúgy is tervezett porszívót...
egy viszonylag új állapotú elöltöltős Bosch mosógépünk van, ami hirtelen elkezdett kopogni. Üresben forgatva is kopog valami, olyan hangja van elforgatva, mintha súrlódna, aztán leesne valami, fém a fémmel hangja van, de persze nem biztos, hogy az. Korábban csak surrogott a dob üresen forgatva, kicsit furcsának találtam, de arra gondoltunk, hogy talán gyárilag ilyen. Lehet, hogy az normális is volt, nem tudom, ez egy albérleti mosógép, nem a sajátunk, így nem ismerjük túl régen. Van valakinek tippje, hogy mi lehet ez? Csapágy? Biztos szerelő? Köszi előre is!
Nálunk volt olyan időszak, kb.: 2-3 évig amikor hét közben a kisiskolás és óvodás gyerkőcökre kellet szinte naponta legalább egy mosást indítani, hétvégén meg apa egyhetes ruhatára is hozzájött és így gyakorlatilag legalább az egyik napon reggeltől estig mentek a mosások egymás után, és néha még másnap is volt 1-2 menet. Ez 450+ mosást jelentett évente legalább! Mostanában már van olyan hétköznap, hogy akár két egymást követő napon sincs beindítva, de szerintem átlagban a 350 ciklus megvan évente... (mert hétvégén meg nem ritka a 4-5 mosás egymás után)
Tud nekem valaki segíteni egy ~10 éves Indesit WT102 EX hibakód ügyében?
Lejár a programnak a mosás része, és megáll az öblítés/centrifugálás/leeresztés előtt, pörög a programválasztó, valamint 7-et villant. Kis szünet után folytatja a villogást. Mit érdemes megnézni/ellenőrizni rajta?
Nekem egy (2009-es)AWO-D1200 volt ami úgy szűk két év után elkezdett furán búgni aztán szinte pár nap után zörögni amikor centrifugált. (eleinte élmény volt a visításon kívül más hangot is hallani... )
Szóltam a Whirlpoolnak amit Lala irónikusan Wiccpúlnak hív és hipp-hopp majdnem 3 hónap és rengeteg telefon után megjött az alkatrész, ami a komplett üst+dob+csapágyak és szimeringgek voltak és a neve mosóegység! A szerelő kb egy óra alatt, de talán még annyi sem volt, kicserélte és amikor beszélgettem vele akkor említette, hogy a gyárban volt némi probléma azzal a préssel, illetve a beállításával ami a csapágyat belepréseli az üres félüstbe a hegesztés előtt. Kérdeztem tőle, hogy akkor most erre mennyi a garancia mint fődarabra, erre azt mondta, hogy a bejelentés és a beszerelés között eltelt idő, de erre rá kell kérdeznie... egyébként meg ne féljek mert ez most gyakorlatilag egy teljesen új mosógép lett és 8-10 évig nem lesz vele baj... Hát nem jött össze a jóslat...
Most nyár elején újra elkezdődött a búgás és a zörgés, de most kb 2 hét alatt lett rosszabb állapotban, mint anno 2,5-3 hónap alatt! Ekkor utánanéztem egy itt is fórumozó fórumtársunknál az alkatrésznek, de a végén másik mosógép lett. (eleinte újban gondolkoztam, de nem az lett... de ez itt le van dokumentálva csak vissza kell nézni a hozzászólásaimat ebben a topicban)
Amikor megjött a másik gép akkor ezt kitettem az utcára, hogy elvihető, az ár 5000Ft. Pár óra múlva jött egy helyi háztartásigép-szerelő és el is vitte. Csak annyit kérdezett, hogy rozsdás-e... a csapágy probléma nem érdekelte mert állítólag ő ki tudta cserélni a csapágyat... Neki kezdtem ecsetelni, hogy mi a helyzet és mit hallottam az előző javításkor a márkaszerelőtől, amire csak legyintett és azt mondta, hogy ez csak mese és mind ezt szokták mondani! Az igazság az, hogy 1000 mosási ciklusra vannak méretezve ezek a gépek. (szerintem nem csak a Whirlpool!) ...az új információ szöget ütött a fejembe és utánaszámoltam... Megdöbbentő, de nagyságrendileg ki is jött ez a szám!
Arra tippelek, hogy wp kb. 1000 mosásra van beállítva manapság.
Nekünk ez legutóbb 4 év alatt jött össze. Az előző még 8-at bírt, és akkor még volt két gyerekünk is, akik közben felnőttek és kirepültek (=azóta kevesebb mosás).
Nem tűnik bonyolult technikának, akár tudhatná is. De sok vegyes ruhához így is több vizet fog adni, mint kevéshez ha jól értem, mivel a sok többet szív fel.
úgyis ragaszkodsz hozzá, teljesen feleslegesen töltjük ezzel az időnket, szerintem már mindenki leírta, amit akart... a döntés a tiéd, ha veszed, sok szerencsét hozzá.
Vegyes. Legfiatalabb 2 éves és láss csodát működik. Bár tudom szerinted mindegyik beszarik ami új, mert politikát váltottak és gondolták ne gyártsunk már olyan tartósakat mint eddig, mert magunkkal baszunk ki. Az hogy emiatt véglegesen elpártol az eddigi biztos, de "ritka" vevő lényegtelen igaz?
de, pontosan azt tudják, amire gondoltál, mert gondolom azt nem is vártad, hogy VALÓBAN súlyt mérjen az a gép, és az alapján adagoljon vizet-mosószert-öblítőt.... mondjuk 100 ezerért
felületesen olvasol, mert csak azt akarod látni, ami neked jó.
a géped azért ment olyan sokáig, mert nem manapság gyártották... a mostaniban biztos lehetsz, hogy nem fog.
nekem is előtte tizen évig viccpúlom volt, a mai napig működik, anyósomnak adtuk, mert csak a gyenge centrifugája miatt cseréltük le... és ugyanezen elv mentén, hogy a régi milyen jól bírta... hát az újjal jól megszívtuk.
Áruld már el mikor tévedtem? Nyilván ha az egész általam ismert közeg nem lenne elégedett ezekkel a "roncsokkal", akkor nem ezt venném. Ha tudnál értelmesen olvasni az enyém 15 év után adta meg magát, csak annyira, hogy még azért mindig mos. A többieknek még ez sincs. Egész jó arány nem?
Fel fogod-e hogy az ismeretségi körömben legalább 10 Wiccpúl van (már az is gáz, hogy nem bírod leírni a nevét) és egy sem adta meg magát még kicsit sem? Most inkább neked higgyek ugye és nekik ne? Ki nem szarja le, hogy egy fórumon összeverődik pár ember akinek meg igen. Az enyém egy tiszta mintavétel, ez meg nem az. Ha tanultál volna valami valószínűségszámolást vagy kicsi érzéked lenne hozzá, akkor beláthatnád, hogy ez egy torz sokaság. Mert az elégedett emberek 95%-a nem jön ide irkálni.
Én nem régóta vagyok itt a mosógépes fórumon de többnyire akivel itt tartósan szót váltok mind túl vagyunk a tévedésünk beismerésének katartikus élményén.... rajtad kívül persze!
te most mit rugózol a használt mielén, azon rugóznál inkább, hogy éppen egy viccpúlt készült megvenni... nem kell használt miele, OK, de azért van a földgolyón más mosógép is, ami újan megvehető és azért jobb esélyeid lesznek vele a hibamentes működésre, mint a kiválasztottaddal:))
Kb. meg akartam tudni, hogy állítja-e a vízszintet a kinézett gép a ruha tömegéhez. Ennyi és nem több. Aztán kezdték el itt nekem a fostalicska W szöveget, amit nagyon nem igazol az ismeretségi körömben és saját magamnál tapasztaltak. Ennyi.
nem 3x, hanem sokkal tovább fogja bírni a miele, ebben biztos lehetsz.
nem nagy művészet egyébként sem olyan mosógépet gyártani (egyedül a viccpúlnak talán), ami fél évnél tovább bírja.
én is azt hittem az előző tizenéves után, hogy majd jó lesz, pedig nem is "alapváltozatot", hanem az akkor kapható legdrágábbat vettük... aztán fél év múlva ott álltam egy használhatatlan mosógéppel 3 kisgyerekkel, nem tudtam mosni, a szervízük/alkatrészellátásuk pocsék, hosszú hetekbe telt, mire megjavították végre, abban sem volt sok köszönet, mert garanciaidőn belül még ezen kívül vagy 2-3x romlott el.
de legyen szerencséd vele, csak akkor azt nem értem, hogy minek írogatsz ide, ha egyszer eldöntötted hogy neked úgyis az lesz. utána meg nem tetszik, ha mások megírják, hogy nem éppen szerencsés választás.
Azt, hogy egy 6-8+-os Miele tovább húzza átlagosan mint egy W ami vadiúj csak akkor hiszem el ha legalább egy 1000 fős mintavétel ezt igazolja is. Fórumon mindenki a saját igazát védi, erre nem támaszkodnék.
Nekem is 1200-n a whirlpool úgy visított mint egy kismalac, de a (pfujj) használt Miele 1500-as fordulatnál olyan csöndben van, hogy szinte alig lehet hallani csukott ajtónál és a szárítógép sem akar leugrani róla, pedig az AWOD-ról mindig igazgatni kellett. (mondjuk súlyban is van egy nagyon is jelentős különbség a Miele javára! Kb.: 100kg-os a német technika...)
Nyilván meghallgatom mielőtt megveszem, tehát azt. A tieddel meg szerintem valami gebasz lehetett. Ugrált is? Normál körülmények között nem lehet ekkora különbség közöttük. Mitől lenne? Belülről szinte ugyanazok a hasonló árkategóriájú gépek.
Ámde a megbízhatóság szempontjából édesmindegy, hogy ki tudja jobban megfizetni, hol fogy több. És ha sokak tapasztalata szerint megbízhatóbb használtan, mint az adott árban elérhető új gép, akkor minimum érdemes elgondolkodni a vételén. És akkor még mindig lehet így vagy úgy dönteni.
Mint ahogy sok Whirlpool felhasználó sem csalódott. Pl. mi sem. Ez nem jelenti azt, hogy nem fogsz, illetve nem fogunk. Mint ahogy van tönkre ment Skoda és tönkre ment Audi is. Gondolom pont a mosógépek lesznek a kivételek. :) Ha figyelmesen olvasnád, nem vettem még meg a mai napig sem csak megrendeltem, ami semmire nem kötelez. Sőt a vétel sem kötelezne pár napig semmire sem, visszaküldhetném. Csak van annyi eszem, hogy nem netes panaszládák alapján fogok dönteni, mert általában akinek semmi baja nincs az nem irkál. Elégedett ismerőseim sem irkálnak ide. Az meg hogy a W-ből többen írják be, hogy szar az nagyobbrészt az eladott példányszámnak köszönhető és kisebb részt a jobb minőségnek. Mekkora lehet az eladási arány 10:1? Kb. Átlag magyar emberek nem vesznek ilyen drága gépet, csak ha mosógépfanok. Ja és a bemásolt szöveget 40 másodperc alatt találtam kb. A lényeg, hogy nem a fórum miatt fogom módosítani a vásárlási szokásomat és az érvrendszeremet. Nem fogja 3* tovább bírni a Miele sem, ráadásul akkora extra többletet sem ad mint az Audi a Skodához képest. Így inkább veszek 3 W-t 1 Miele árából, miközben a W egyre modernebb lesz, (adj Isten kevesebbet fogyaszt) a 20 éves Miele pedig nem. Tehát oké, hogy jobb az M, de az ár-érték arány szerintem nem stimmel.
Szűrő nincs benne másik, sőt! Az sem az... az idegentest csapda. Elméletileg az üst alján van egy golyósszelep (jó nagy golyóval) ott is el tud akadni ez-az, de ha a lúg lemegy akkor nem hiszem, hogy az a baja. Szerintem szerelő kell neki...
1400-as viccpúlt hallottál, vagy mást? mert nem mindegy:))
az én aeg-em 1600-on szinte nem hallatszik, na de anno a viccpúl... 1200-on csukott ajtónál nemhogy a lakásban bárhol, de még kint a kertben is hallatszott:D
Lehet, hogy ennyit vesznek, mint mondtam elismerem, hogy überkirály. Csak épp nem magyar viszonyok között jött össze ez az eladás szám, hanem főleg nyugat európai országoknak köszönhetően, ahol ez nekik akkora kiadás mint nekünk a 100 ezres gép.
Jól van nem szarozom össze a tündéri világodat! :)
Nálunk az emeleten van a mosógép, ajtó rácsuk, mikor meg megy, mi lent vagyunk 90%-ban. Lótúró nem hallatszik le és igen hallottam már 1400-as gépet centrizni. A hangnál egyébként is a mélyebb dübögések szeretnek falakon is átmenve zajt okozni. Laktam már panelben is. Nagyon jó, hogy jobban tudjátok, hogy mi és hogy hallatszik a házamban. Lakhatnék L alakú épületben is. Akkor még inkább nem hallanám ha a kislábaujjához teszem a háznak.
Idegentest csapda? vagy esetleg a kifolyócső (illetve a kifolyó csonk, ha van) dugulása? (bár a mosólúg és az öblítővíz leeresztésénél is lenne hiba, ha dugulásod lenne...)
Whirpool AWO/D 43125 elöltöltős mosógép centrifugázás helyett némi szivattyúzás és jobbra-balra forgás után megáll,vörösen világít a villáskulcs-LED, a bekapcsolásjelző pedig zölden villog. Teszi ezt mind mosóprogram utáni centrifugálásnál, mind külön elindítva - legalább ebben konzekvens.
Előzményeként eddig csak nem centrifugázott időnként, de a program látszólag rendesen befejeződött. X-edik újraindításkor megcsinálta.
Köszönettel venném a javaslatokat, merre kezdjem a keresgélést?
Én (többek között) vettem mostanában használt Miele gépet (2006 év elei Osztrák gép, egy Softtronic W 435 Plus) egy magyar eladótól aki ezekkel foglakozik és azt kell mondjam, hogy egyáltalán nem csalódtam sem az eladóban (utólag kellett fizetni ha elégedett vagyok, másnapra itt volt a gép, volt hozzá magyar leírás és egy év garancia).
Semmi értelme fikáznod olyasmit amit nem ismersz és nem túl elegáns beszúrni egy(!) negatív véleményt... (vajon meddig kellett keresni)
Sajnos az a helyzet, hogy vettél valamit és azután kérted a véleményeket, kvázi önigazolásként. Azután meg nem esett jól hogy itt többen is csalódtunk ebben a márkában és azt szóvá is tettük.
(kvázi, mi úgy fikáztuk az általad választott márkát, hogy mind csalódtunk benne... nagy különbség!)
Még mindig nem kaptam semmit ami kell. Egyik helyen biztosra mondták a tárcsát és mikor megérkeztem egy tök mást akartak adni. Szerencsére vittem magammal a kiszerelteket.
hát, tőlem ne várd, hogy majd próbállak rábeszélni a muzeális mielére, az nem én vagyok, sosem venném meg.
hát... hacsak nem a pincében lesz a mosógép, szépen bezengi majd az egész házat amikor centrifugál, hiába csukod rá az ajtót... nem olyan hangja lesz, mint a tizenévesednek, de majd rájössz, konkrétan elviselhetetlen 1000 fordulat fölött.
nem szükséges válaszolnod, de ha megteszed, szar nélkül, ha kérhetem. köszi
Nem is értelek, szerinted nem tudom becsukni az ajtót? Eddig is ez volt és szart sem hallottam. Tudod egy nagyobb házban szart sem hallani a mosógépből.
A témáról meg ennyit:
moncsicsi832012-05-28 10:33 Nekünk MIELE van. Épp azért vettük ezt, mert annyira dicsérték, hogy tizen, huszon év után van csak vele probléma. Nekünk 1 évre rá, hogy megvettük, kicserélték. Most 1 éves a gép, ugyanazokat a hibákat produkálja. Emiatt porszívót már nem ilyet vettünk, pedig esélyes volt. Csalódtunk a márkában...
Bármivel be lehet szívni. Ráadásul Miele-t alig vesz valaki, így nyilván kevesebb is rohad le és kevésbé hangosak a neten, mert körbenevetnék őket.
nem árt az előszobába férfi ruhadarabokat akasztani a fogasra, a fürdőszobába pedig kipakolni borotválkozós cuccokat, meg ffi. tusfürdőt, stb-t.... hadd lássák, hogy tényleg van pasi a házban.
Mi itt nagyon veszélyes világban élünk és nincs közbiztonság sem. Én csak olyan szerelőt engedek be a lakásba, akit valaki ajánlott és dolgozott nála. Legyen az hűtőgép javító, vizvezeték szerelő vagy mosógép vagy szárítógép javító. Itt mindenki ajál valakit és az a szerelő aki nem jött még mindig azt ismerem mert javitott itt pár dolgot és nem szélhámos.
Igen ám, de nem jön. Borzasztó és ezért kezdtem neki magam a munkának és nem is értek hozzá. Néztem persze a netet meg megtaláltam ezt a fórumot is szerencsére.
Hát csudaszép világ az is... de a legjobban a hazugság akaszt ki, állít valamit amit nem is tud, vagy nem is ismer... sajnos itthon is létezik ez az állatfaj...
Igen az, de ketten voltak. Én nem szivesen engedek be idegeneket a házba, mert aztán kiszagolják, hogy kik laknak és hogyan....Aztán ki is rabolhatnak.
El is kezdték kérdezni, hányan lakunk itt. Én meg mindig a dupláját mondom és kitalálok vsok "rokont", mert nem mondom meg, hogy itt csupa nők laknak és nem sokan. A ház nagy és tudok sok embert kitalálni hozzá. :)
Rossz képűek voltak, nem valami bizalomgerjesztők. Kicsit fostam is........(féltem)
Nem tudom, hogy mennyi ide a posta. Az ismerősöm aki küld néha csomagot nekem (ajándékba) ő szokta fizetni a postaköltséget. Úgy adja fel, hogy interneten követni tudja a csomag útját. 1 hónap alatt szokott általában megérkezni.
Egyszer küldött egy okostelefont is és úgy álcázta, hogy az elemet beletette egy maggi leveskockás dobozba, amit úgy nyitott ki, hogy ne sérüljön a doboz és szépen visszaragasztotta. A telefont is egy másikba rejtette. A kábelt is. Közbe körbe pakolta piros arany tubussal és hasonló dolgokkal, ami itt nics. Pl majonézes tormakrém, gulyáskrém, ilyenekkel. Nagyon ötletesen oldja meg és idáig mindent megkaptam. A csomag tetejére néha tesz egy polót vagy mást.
Legutóbb betett pár szivószálat, is és hát kicsit erotikus alakút. Mikor kivették, gyorsan be is csukták és nem is nézték tovább.......minden csomagküldés csupa izgalom ám, annak aki küldi és annak aki kapja is.
Tegnap ugye elmentem alkatrészek után és nem kaptam. Telefonon is hívtam üzleteket, hátha kapok tárcsát és csapágyat.
Egyik hivásomnál egy "szakember" vette fel a telefont és azt mondta, hogy neki megvannak ezek az alkatrészek és a munkája az, hogy ilyen gépeket javit, különösen azt amit én szeretnék a hajtóművet.........
A kiszállás és az, hogy megállapitja mi a baja a gépnek 250 Bolivar. Mondtam neki azt én pontosan tudom mi a baja.....ő ezt nem hiszi látnia kell és akkor is 250 a kiszállási díj.
Úgy voltam vele, hogy üsse bazalt (kő) jöjjön ki és csinálja meg.
Hát majdnem az agyam dobtam el. Jött két pasi két kis nesszaszar táskával (gondoltam lesz kocsijuk meg mindenféle spéci szerszámuk). Meglátták az atomjaira szedett gépet és csak csodálkoztak és ismételték, hogy jé ezt maga szedte szét?
Mondtam, hogy ki más, persze, hogy én. :)
Megállapították, hogy mit kell vennem, a tárcsát és a csapágyat és még hozzátették a másik kis tárcsát is, amit nem törtem el és semmi baja.
Azt nem tudják, hogy kell majd az ékszíjat feltenni. Sőt mindenen csak csodálkoztak. Mondták meg szeretnék nézni a videót a youtubon ami szerint én szedtem szét a gépet, igaz nem úgy mert egy részén magamnak kellett kitalálni a dolgokat.
Annyit értenek a géphez, mint tyúk az ábécéhez, de komolyan. Alkatrész egy szál se volt náluk, hazudtak, hogy van.
Mondták vegyem meg és majd ők összerakják nekem. Mondom és mégis mennyi a munkadíj? Egy minimál fizetés árát mondták 4000 Bolivár. Hát rájuk nem biznám az tuti.
Kérdezték, hogy milyen nemzetiségű vagyok? Mondtam magyar. Azt mondták, hogy akkor én Ausztráliából való vagyok. :)
Ők kolumbiaiak voltak. Megkapták a 250 Bolivárt és elmentek.
El nem tudom képzelni, hogy ezek igazi szerelők. Azt monták, hogy kiviszik a gépet az udvarra és ott leveszik a hátulját, meg oldalakat és csak azt ami az alja azt fogják szerelni.....Eszem megállt komolyan.
Ma megint megyek keresni alkatrészt. Itt egyébként az emberek nem mondanak igazat és ha valamit nem tudnak sosem ismerik el.
Pl. kérdezel egy utcát vagy cimet, sosem mondják, hogy nem tudom vagy nem ismerem a környéket. Elirányítanak valahová és jobban eltévedsz. :)
Bocs, hogy belevaúzok a beszélgetésetekbe, de nekem is az a tanácsom, hogy olvasd el az én hozzászólásaimat is.
Pezsgőt bontottam, mikor a wiccpúlt kitakarítottam a házból, mikróban verhetetlenek, másban, hát finoman szólva a futottak még, de csak azért, mert gyártják őket.
A Miele meg Miele. Még használtan is. Nekem van használt 10+ éves Miele gépem, látom a különbséget. Te csak olvastál róla és ezért gondolod így.
Nem azért, mert nem tudok számolni, hanem azért mert nincs egységes hivatalos árfolyam. Három hivatalos és egy fekete ár van. Hivatalosat nem lehet persze kapni, mert nincs.
Hiába van kiirva a dollár árfolyama. A fekete ár az változik naponta.
azért nincs baja, mert több mint 10 éves.... NE vegyél viccpúlt! más kárán tanul az okos, én is beleestem ugyanebbe a hibába, hogy jó lesz az, az előző is milyen jó volt... az csak az előzőre volt igaz.
Hát akkor valami baj van a rendszerben, mert egy doboz cigi itthon biztos 1000 Ft (nem dohányzom csak sejtésem van). Azt mondtad, hogy kb. 15 doboz, az itt 15000 Ft (de lehet, hogy több)
Vagy itt drága a cigi, vagy ott olcsó.
Van ahol azt írják, hogy 50000 Bolivár az kb 20 dollár.
Hát... :) Mindegy, ha nincs semmi, akkor hiába van pénz.
És ez az 1000 meg 20-25 év hivatalos? Vagy csak valaki kitalálta a fórumon? Amúgy nem értem akkor a miénk miért nem döglött még be 10 év alatt. Amúgy elhiszem, hogy überkirály, de azt nem, hogy egyikből a fullosan használt tovább tart mint a másikból a zsír új. Egy két esetnél lehet, de hogy szignifikánsan azt kétlem.
Használt Miele-t emlegettem amiből már ennyiért igencsak jót lehet venni... ...és ott a bevallott "Tervezett elavulás" élettartam nem 1000 mosási ciklus, hanem 20-25 év!
Nemrégen jelen lehettem, illetve segítettem egy Miele szétszerelésénél és összerakásánál, keresd meg az ide vonatkozó hozzászólásomat és érteni fogod, hogy miért mondom azt: eddig nem értettem, hogy mi kerülhet egy Miele mosógépben 250-300 ezer forintba, most már értem és állíthatom, hogy minden forint értékként bele van építve. Most már azt nem értem, hogy kérhetnek el a többiért 100 ezret!
Ilyet szerintem minden hasonló kategóriájú márkánál lehetne találni. Tervezett elavulás. :) Még csak megrendeltem. :) És nem 3 whirlpool-t tudok venni 1 Miele árából? És nyilván az is be tud dögleni. A hangkülönbség nem tényező, becsukom a fürdőszoba ajtót. :)
nekem spec 5 év alatt 2szer ment tönkre a csapágyazás és kellett cserélni a komplett belsejét mert hegesztett az üst és nem lehet szétszedni... (A második alkalommal már nem vacakoltam vele! Az első alkalommal meg még gariban cserélték. Meg ami még fura volt így egy Miele-t használva, hogy iszonyatosan sivalkodós hangja van a motornak!) Egyébként, ha már megvetted akkor nem késtél el kicsit a kérdezősködéssel?
Köszönöm a választ ez sajnos nem jó hír bár számítottam rá! Igazából már megrendeltem, nálunk a családban van kettő egyiknek semmi baja sincs (több mint 10 éves) a másik is több mint 10 éves ez már párszor volt javítva, most is hülye hangokat ad, 10 percig szivattyúz, néha nem centriz, így ehelyett veszünk újat. Nem tudom miért vannak itt rossz véleménnyel róla. Szerintem sok ilyen márkájú gép van, így nyilván több a hiba is. Mellesleg szerintem ezek az egy kategóriájú gépek kb. tök ugyanolyan alkatrészekből állnak, olyan lehet ez mint az autoipar. Nem fogják kétszer kitalálni a legtöbb alkatrészt, mert felesleges. Még 1* köszönöm!
Erre már itt valaki válaszolt nemrégen. Persze nem várható, hogy átnézd 10-15 oldal teljes anyagát ezért összefoglalom neked (persze emlékezetből, tehát senki ne sértődjön meg ha valamit nem pontosan "idézek")
Az úgynevezett súlyautomatika az esetek nagy többségében csak parasztvakítás. A dolog úgy működik, hogy minden mosáshoz meghatározott vízszintek vannak definiálva, tehát ha program szerint 50mm a vízszint akkor a mosógép beenged 50mm-t és ha ebből a ruha felvesz 20mm-t akkor azt pótolja. Ezt már minden ma kapható mosógép tudja.
(saját tanácsom: én nem vennék Whirlpool gépet SOHA!) Nézd meg az AEG vagy az LG gépeit ebben a kategóriában ha új gépben gondolkozol.)
(és direkt nem említem a használt Miele gépeket mielőtt ez rosszul esne akárkinek is...)
Igen azt a csavar csinálhatta a tengelyen és olyan mintha egy szegecs lenne benne.
Nem szívesen ragasztanám a tárcsát. Venni akarok bele egy újat, ha sikerül találnom.
Nemsokára indulok is beszerző körútamra, ami kalandos lesz előre tudom.
Külföldről nem tudok rendelni, mert ahhoz ugye dollár is kellene, ami nincs. Amúgy ha lenne is Venezuelába nem szívesen szállítanak.
OFF: Nekem van otthon egy olyan ismerősöm, akit az index fórumon ismertem meg (személyesen nem találkoztam vele). Ő szokott postán küldeni nekem dolgokat és mindig izgulok, hogy meg is kapjam. A merevlemezt 500-as is ő küldte ajándékba és szépen álcázta is, mert ha észreveszik el is lopják itt. Persze más is volt a csomagban.
Ha jártál itt akkor láttad milyen itt a helyzet, de most még rosszabb lett.
A gép már itt áll szétszedve, amibe komoly erőt és munkát fordítottam. Amikor azokat a bazi erős rugóket szedtem le a medence oldaláról azt hittem nem fog sikerülni. A kisebbek már könnyebben lejöttek. Visszarakni gondolom nem lesz könnyű. A fogóim sem valami modernek több évtizedesek meg minden szerszám ami itthon található. Nagybácsi kárpitos volt és tőle örököltem a szerszámokat, de egy csomó már eltünt. Sok enyveskezű barát elvitt ezt azt. A racsni készletemből is pont az a "kupak" hiányzik ami kellene a 13 mm-re.
Na majd csak lesz valahogy.....
Itt a venézek 9 óra után nyitják a boltjaikat és megyek megnézem, hogy kapok-e mindent ami kell.
Az ami csapszegnek látszik, az a rögzítő csavar lenyomata lehet, a tárcsát szerintem majd cserélni kell, mert nem hiszem, hogy tartósan megragasztható, de egy próbát megérhet valami jobb epoxi ragasztóval, már ha lehet ilyesmi kapni. Egyébként mi a helyzet a külföldről rendeléssel? nem lenne egyszerűbb külföldi webshopokból, vagy az e-bay-ről megvenni az alkatrészeket?
Én ~97-ben vagy '98-ban jártam egy pár napig Venezuelában és már akkor is siralmas állapotok uralkodtak ott, a közbiztonság egyszerűen nem létezett és óriási volt a nyomor... minden tiszteletem Etusnak, hogy nem hagyja ott az egészet és jön haza, bár az itthoni egészségügyben sem keresné magát agyon mint ápolónő, de azért pár nagyságrenddel jobb a helyzet mint Caracasban...
Mindenesetre egy élmény olvasni a remek stílusban megírt beszámolóit és csodálatraméltó műszaki érzékről és bátorságról árulkodik, hogy így hozzá mert nyúlni és szétrobbantotta a gépét... persze a szükség nagy úr!
Szerintem a felénél már kicsit túl jutottam, mert nem olyan sok kellene, hogy lejöjjön a tengelyről már.
innen sem volt könnyű kiszedni a csapágy másik felét. Annyi viszont bizonyos, hogy kispóroltak 2 csavart. 4 lyuk van, kell szereznem két csavart, mert 4-et szeretnék visszarakni, ahogy kell. Remélem kapok.
ez a másik oldala ennek az alaktrésznek. (nevét sosem tudom semminek)
ennek pont a közepe tört ki. Ez ment az első kép tengelyének a végére. Ez egy félkör alakú lyuk és a tengely is. Szóval nem kör alakú, gondolom, hogy ne forduljon el. Na ez elfordult és "belesült". Addig feszegettem meg kalapágattam, hogy eltörtem.
Ennek a szíjnak örültem, mert látom gyári. Az ára is borsos volt. Lett volna gagyi is, mondták utánzat olcsóért, de gondoltam, ha már ennyit szenvedtem a szereléssel, akkor jót teszek bele.