Keresés

Részletes keresés

zöldkomcsi: Creative Commons License 2019.12.18 0 0 361555

Nem tudom elképzelni mi lehet a forrásod? Csak ilyeneket találok. Tárgyaltuk és akkor is ezt mutattam:

 

https://www.who.int/gho/mental_health/suicide_rates/en/

 

Van helye vitának? 

Előzmény: advocatusdiaboli (361549)
zöldkomcsi: Creative Commons License 2019.12.18 0 0 361554

...csak gondolkodtam, honnan is lenne akármilyen fegyverem holnap ilyenkor? Szerintem igen, lenne. (-:

Előzmény: zöldkomcsi: (361553)
zöldkomcsi: Creative Commons License 2019.12.18 0 0 361553

Megjegyzem, azért gondold el, Breivik mire ment volna, ha nem jut automata fegyverekhez?

 

De jut. Nem erről beszélek? Nem a törvényen múlnak ezek a dolgok hanem azon, hogy kell vagy nem kell. Nem azért gyakoribb Amerikában mert könnyebben lehet megvásárolni, hanem ugyan azért amiért ökölharcos is több van a börtöneikben. Több a bolond, itt kevesebb.

 

Volt régen egy német film, egy hülyegyerek csinált mindenféle terroristáskodásokat. Pl egy szalmabábot dobott hídról az autópályára és jó sok autó összetört.

Nagyon ritka ez európában, amik vannak is nekem mindég gyanúsak, hogy rendelték mert politika sejthető mögötte. Mint pl a magyar miniszterelnök felszólal Strassburgban és előtte éjszaka egy afgán menekült taperál egy csajt a a kocsma mosdójában meg ilyesmik. A francia tv ben mikor az elnök jelöltek éppen oda érnek a vitában akkor egy terrorista pontos fejlövéssel megöl egy rendőrt, másikat megsebesít majd vár míg le nem lövik. Az amerikaiak valahogy spontánabbak, nekem legalábbis úgy tűnik, csak a wtc-hez tudtam hozzárendelni, gyanúsítani politikai hátteret. 

Előzmény: advocatusdiaboli (361551)
advocatusdiaboli Creative Commons License 2019.12.18 -1 2 361552

Nem véletlen, hiszen a pálinka is jövedéki adó köteles termék, és hiába vagy rá képes, nem főzheted odahaza minden szabályozás nélkül, ha mégis megteszed, jövedéki csalást követsz el. Egyébként minálunk szabályozott és korlátozott körülmények között "személyes használatra" megengedett egy határig, de ez sem teljesen szabad  tevékenység ugyebár, nem ingyenes, nem bejelentés és ellenőrzés nélkül űzhető, stb...

Vagyis ez is egy olyan tevékenység, amit minden további nélkül tudnál csinálni odahaza - MÉGSEM TEHETED. Ez nem szúrja a szemedet?

Előzmény: Auralianus (361550)
advocatusdiaboli Creative Commons License 2019.12.18 -1 1 361551

Megjegyzem, azért gondold el, Breivik mire ment volna, ha nem jut automata fegyverekhez? Vagy a Las Vegasi sniper? Szerinted nekiállt volna egy ásóval kaszabolni? Nem hiszem... De ha mégis, akkor is lecsapták volna 1-2 áldozat után.

Egy nagy tűzerejű automata fegyverrel, kellő mennyiségű lőszerrel felszerelkezve, pláne némi előkészület után egy tömegben kétségbeejtő, borzasztó mészárlást lehet művelni. Több/sok tucat ártatlant megölhetsz, mire lekapcsolnak. Elvileg akár több százat is.

Egy konyhakéssel ez nem megy - ráadásul, bármilyen furcsa is, de még a gyilkosok többsége sem képes erre pszichésen. A lőfegyver személytelen, nem is kell odamenned az áldozathoz, a szemébe nézned, testközelbe kerülni hozzá.

Előzmény: zöldkomcsi: (361547)
Auralianus Creative Commons License 2019.12.18 -2 0 361550

Gondolom az sem véletlen, hogy a pálinkafőzést emlegetted és nem a háztáji uborka-termesztést vagy az elektromos áram termelését saját

használatra, esetleg passzív házakra kivetett fűtésdíjat, vagy a saját legelőn legeltetett haszonállatok élelmiszerére kivetett ÁFA-t :)

 

Természetesen, ha nagyon messziről nézzük ÉS becsukott szemmel hunyorítva görbítjük a valóságot a tudatunkkal, akkor még a te valóságtól
elrugaszkodott példáidat IS lehet "önellátásnak" minősíteni... 

 

... csak épp nincs sok értelme a dolognak.

 

 

Azért nincs, mert a demokratikus állam nem az az önmagáért létező, egyéneken uralkodó neo-feudális orwelli rémálom aminek itt pár olvtárs

látni szeretné, hanem valami más. Olyan, amit épeszű kompromisszumok és értékközösségre alapozott normák alapján működtetnek.

 

 

Természetesen a formailag demokratikus állam "elveszítheti tartalmilag demokratikus jellegét"... és abban az univerzumban valóban az általad

felvázolt totálisan értelmetlenm kifacsart logika mentén sarcolják az állampolgárt. Nem is véletlenül írtam azt, hogy egy ilyen fordulat esetén az

értelmesebb emberek nemzetközi vizekre költöznek ;)

 

 

 

 

 

 

 

 

Előzmény: advocatusdiaboli (361544)
advocatusdiaboli Creative Commons License 2019.12.18 -1 0 361549

Ezt már korábban tárgyaltuk többször is, a világon a legmagasabb öngyilkossági ráta Oroszországban és általában a SZU utódállamaiban van (a muszlimokban is !!!!!), valamint egyes (jórészt muszlim, mint Nigéria is !!!) Fekete-Afrikai országokban vagy például Indiában. De például listavezető több nagyon katolikus Latin-Amerikai állam is...

 

Ennek sokkal komplexebb háttere van, mint amit te megint faékké egyszerűsítve ki akarsz hozni belőle...

Előzmény: zöldkomcsi: (361547)
advocatusdiaboli Creative Commons License 2019.12.18 -1 1 361548

Nézd, azt azért fogadjuk el tényszerűen, hogy ahol a medvék-farkasok általi molesztálás a napi realitás része, ott teljesen rendben van, ha normális, "valódi", nem művi meg esetleges, hanem kőkemény ölőhatású fegyvereket tart a lakosság. Ez még a halál paranoid SZU-ban is így volt Szibéria egyes területein, mert a realitásokkal nincs mit kezdeni. Szép dolog a medvespray - csak sajnos a használatához olyan közel kell engedni a medvét, ami aligha kívánatos, és ha nem jön be, akkor innentől nincs B-terv.. Nem kérlek, medvét normális ember puskával a kezében kerget el, még csak nem is holmi madársöréttel töltött shotgunnal - mert egy közel féltonnás jegesmedvét vagy akár 6 mázsás barnamedvét ilyesmivel leginkább csak feldühíteni lehet...

 

Ám ez a populáció nagyon-nagyon kis hányadát érinti csak, és egy normális "kontinentális" városlakónak egészséges körülmények között tényleg nincs szüksége semmiféle arzenálra.

Előzmény: zöldkomcsi: (361546)
zöldkomcsi: Creative Commons License 2019.12.18 0 0 361547

Nézz utána kérlek ezeknek a dolgoknak, mielőtt ilyen hülyeségeket írsz... Az ilyen helyeken a leggyakoribb ez.

 

Ennek nehéz utána nézni. Az öngyilkosságnak lehet és az összefüggésben kell legyen azzal, ha az egyik elmeháborodás gyakoribb valószínűleg a másik is mert ugyan azok az okozói.

 

Az iszlám világban sajnos a családon belüli becsületgyilkosságok is a mai napig teljesen hétköznapiak, és sajnos az esetek többsége soha ki sem derül, simán megöli az apa a lányát, mert az nem akar hozzámenni az általa erőltetett effendihez, aztán leigazolja az egész szomszédság-rokonság, hogy baleset történt, eltemetik és még eljárás sem indul...

 

 

Személyiségzavar háterű gyilkosságokról beszélünk. Mint a norwég Breiwick, vagy a laswegaszi őrült, nem tudom a nevét. 
Amit írsz azt nem tudom, két személyes ismerősöm se tud róla, hogy ilyesmi náluk előfordult volna az elmúlt 30-40 évben, főleg nem, hogy a társadalom el is fogadná. Na de ebből a szempontból mindegy mert nem erről beszélünk hanem a fegyvertartásról.

Előzmény: advocatusdiaboli (361545)
zöldkomcsi: Creative Commons License 2019.12.18 0 0 361546

.... Alaszkában úgy tudom mindenhol lehet kapni a medvesprét, az valami paprika vagy ilyesféle kivonat aerosol. Ártalmatlanná teszi a legnagyobbat is egy időre.

Előzmény: advocatusdiaboli (361538)
advocatusdiaboli Creative Commons License 2019.12.18 -1 1 361545

"Saját családját lemészároló viszont a sötét Afganisztánban is ritkább mint a civilizált országokban. "

 

Nézz utána kérlek ezeknek a dolgoknak, mielőtt ilyen hülyeségeket írsz... Az ilyen helyeken a leggyakoribb ez. Csak a kutya nem foglalkozik itt ezzel, a hírek zöme el sem jut hozzánk, sőt, megdöbbentő bár, de számtalan eset még a saját/helyi hatóságok tudomására sem jut... Az iszlám világban sajnos a családon belüli becsületgyilkosságok is a mai napig teljesen hétköznapiak, és sajnos az esetek többsége soha ki sem derül, simán megöli az apa a lányát, mert az nem akar hozzámenni az általa erőltetett effendihez, aztán leigazolja az egész szomszédság-rokonság, hogy baleset történt, eltemetik és még eljárás sem indul...

 

Áltatod magad állandóan, idealizálod azt a világot - ami minden, csak nem erre méltó...

Előzmény: zöldkomcsi: (361542)
advocatusdiaboli Creative Commons License 2019.12.18 -1 1 361544

Gondolom az nem véletlen, hogy az illegális pálinkafőzést kihagytad...

Az LPG-t amúgy természetesen sehogy sem fogod tölteni a földház-hálózatról, az a CNG ugyebár...

 

És nem arról van szó, hogy mi mennyire könnyű, hanem arról, amiről korábban beszéltünk. Bizonyos adóbevételekre az államnak a működéséhez szüksége van, és slussz. Hogy ezt miként szerzi be - az lehet döntés kérdése (de nyilván oda kell figyelnie a külvilágra is ilyenkor, ki ne csússzon a végén aztán minden a markából). 

Döntés kérdése azt mondani, hogy miután áttértünk elektromos autókra, nem foglalkozunk többet azzal, hogy ki hol és milyen módon termelt/beszerzett energiával töltögeti azt - megtehető. Szólnak mellette és ellene is érvek, nem is vitás.

Ám azt a pénzt, ami így kicsúszik az államkasszából - azt akkor be kell szerezni más úton. Akár másoktól is - ez is döntés kérdése.

 

Van egy olyan érzésem egyébként, hogy ez nem a szorosan vett közeljövő problémája lesz, a hurráoptimizmusod ellenére szerintem az EV penetráció meglehetősen rövid időn belül bele fog ütközni a realitások falaiba. De ha nem így lesz, ha tévedtem - el fogom ismerni, előre megígérem. Amúgy magam is alig várom, hogy vehessen végre egy értelmes, használható elektromos autót - de egyelőre ilyet nem látok a kínálatban sehol sem, és biztos vagyok abban, hogy még egy ideig nem is fogok.

Előzmény: Auralianus (361539)
zöldkomcsi: Creative Commons License 2019.12.18 0 0 361543

hm...hm....  szerintem az az, csak olyan amit lehetetlen egyénileg létrehozni.

Előzmény: Törölt nick (361541)
zöldkomcsi: Creative Commons License 2019.12.18 0 0 361542

Ugyanakkor Mexikóban (meg általában sok harmadik világbeli lepukkantabb országban) ettől függetlenül borzasztó könnyű fegyverhez jutni, ugyanakkor a hatóságok meg (ellentétben az USA hatóságaival) elképesztő mértékben korruptak és inkompetensek

 

Na várjál! Saját családját lemészároló viszont a sötét Afganisztánban is ritkább mint a civilizált országokban. Ami olyan, hogy személyiségzavar sejthető mögötte olyan hírt leggyakrabban az usa-ból kapunk.

 

Megint jól érvelsz, de nincs most igazad.:

 

Azt is tegyük hozzá, hogy ahol legálisan is sok a fegyver - ott illegálisan is könnyű ahhoz hozzájutni (gondoljunk bele, ahol szinte minden betörésnél, de még akár kocsilopásnál is a zsákmány része lesz/lehet egy-két pisztoly-puska is, ott tele lesz a feketepiac is padlásig fegyverrel).

 

Egyszerűen arról van szó, hogy ahol van tömeges társadalmi igény akármire, drogra, prostitucióra, akármire, fegyverre is ott van is, vagy így vagy úgy vagy amúgy de van. Az usa szerintem okosan nem is próbálja visszaszorítani a törvény erejével, mert igény van rá. Itt azért tehető meg mert igény sincs rá.

 

Erre klickeltem a + -t. (-:

 

Én egyébként amúgy kedvelem (mint műszaki eszközöket, szépen megmunkált, masszív mechanikákat) a fegyvereket, de ettől függetlenül meggyőződésem, hogy egészséges, normális társadalomban semmi helyük, nincs szükség rájuk, ami önvédelemre mégis szükség van/lehet, azt igenis meg lehet oldani nem halálos traumatikus eszközökkel is.

 

Előzmény: advocatusdiaboli (361538)
Törölt nick Creative Commons License 2019.12.18 0 0 361541

Nem jó a párhuzam, a közlekedés nem termék.

Előzmény: zöldkomcsi: (361537)
Auralianus Creative Commons License 2019.12.18 -2 0 361540

+1 bocs a hibákért, de röhögve írva nehezebb :)

Előzmény: Auralianus (361539)
Auralianus Creative Commons License 2019.12.18 -2 0 361539

Az alapján amit ideírtál nem ugyanabban a valóságban élünk :)

 

 

Az én valóságomban az illegálisan beszerzett szivattyóval földgázhálózatról tankolni LPG-s autót vagy az otthoni, kertvégi szénbányából

bányászott kőszenet sufnifinomítóban ólmozott benzinné párolni nem csak értelmetlenül drága, de veszélyes dolog is.

 

Ellentétben a legalásan beszerzhető, legálisan üzemeltethető napelemekről legálisan történő elektromos áram saját célú fogyasztásával.

 

 

Nem fáj amikor ilyeneket írsz? Mert nekem fáj ám, mikor olvasom :)

 

 

 

 

 

Előzmény: advocatusdiaboli (361531)
advocatusdiaboli Creative Commons License 2019.12.18 -1 2 361538

A fegyverhez jutásnak sok útja van/lehet.. Mexikóban a fegyvertartási szabályozás tényleg szigorúbb, mint az USA legmegengedőbb államaiban - de nem szigorúbb, mint az USA keményebb szabályozású államaiban.

Ugyanakkor Mexikóban (meg általában sok harmadik világbeli lepukkantabb országban) ettől függetlenül borzasztó könnyű fegyverhez jutni, ugyanakkor a hatóságok meg (ellentétben az USA hatóságaival) elképesztő mértékben korruptak és inkompetensek - és ez sokkal, de sokkal fontosabb tényező, mint maguk a szabályozások... Mindegy, milyenek a törvények - ha úgysem tudnak/akarnak azoknak érvényt szerezni, vagy legalábbis elég nem is túl tetemes összegű kenőpénz, minimális helyi hatalom, és máris azt csinálsz, amit akarsz...

Szóval ez nem jó párhuzam így.

 

Azt is tegyük hozzá, hogy ahol legálisan is sok a fegyver - ott illegálisan is könnyű ahhoz hozzájutni (gondoljunk bele, ahol szinte minden betörésnél, de még akár kocsilopásnál is a zsákmány része lesz/lehet egy-két pisztoly-puska is, ott tele lesz a feketepiac is padlásig fegyverrel).

 

Én egyébként amúgy kedvelem (mint műszaki eszközöket, szépen megmunkált, masszív mechanikákat) a fegyvereket, de ettől függetlenül meggyőződésem, hogy egészséges, normális társadalomban semmi helyük, nincs szükség rájuk, ami önvédelemre mégis szükség van/lehet, azt igenis meg lehet oldani nem halálos traumatikus eszközökkel is.

Előzmény: zöldkomcsi: (361536)
zöldkomcsi: Creative Commons License 2019.12.18 0 1 361537


Eléggé érdekes jogrendszer lesz az, ahol saját célra termelt dolgokat tesznek jövedéki adókötelessé. 

 

Közlekedést hogyan termelsz saját célra? Viszed otthonról az utat?
Az még érdekesebb rendszer lenne ha a gazdagok mentesülnének pont ehez hozzájárulás alól mert nekik árammal megy a járművük.

Előzmény: Auralianus (361521)
zöldkomcsi: Creative Commons License 2019.12.18 0 0 361536

Nem gyakoribbak egyáltalán - csak sokkal könnyebben jutnak fegyverhez. 

 

Semmi köze hozzá, Maxikóban nagyon erősen szabályzott a fegyver tartás de többet használják mint az usa-ban.
Kereshetek forrást de szerintem köztudott, hogy az usa-ban legmagasabb az erőszakos bűncselekményért büntetést töltők száma a lakosságra vetítve. Napi hírekben meg aztán össze se lehet hasonlítani, szerintem legalább 5 ször gyakoribb mint európában.

 


Másrészt viszont az USA társadalma jobban van erre szocializálva, sokkal inkább elviseli, hiába áltatod magadat - nem fog emiatt a társadalom összeomlani, szétesni, fellázadni.

 

 

Az igaz, írtam is, ekkora különbségeket európa el se tudna viselni ezért lépett a magasabb adókkal járó útra.
Azt meg meglátjuk, az usa darabjaira esik. Megmondtam? A birodalom az már valóban széthullott, a törökkel bezárólag elmondható, hogy darabjaira esett. Maga az usa is? Meglátjuk, szerintem igen. Azt mindég írtam mondtam, hogy más opció is van, de az se ez az usa hanem ami lesz nem is más hanem nagyon más.

Előzmény: advocatusdiaboli (361534)
GPS Creative Commons License 2019.12.18 0 0 361535

 

Ízlelgessük csak ezt a részt a szabályzatból:

 

HÁT NEM TÚL DÍZEL-BARÁT HOZZÁÁLLÁS:

 

Magasabb adókulcsok

Az EU-országok magasabb adókulcsot léptethetnek életbe:

  • a tömegközlekedés,
  • a mentőszolgálatok és
  • a kereskedelmi felhasználású (nehéz tehergépjárművek üzemeltetésére használt) gázolaj esetében, valamint
  • az energiatermék minőségének, illetve összetételének (pl. az üzemanyag kéntartalmának) függvényében.

Tehát miről van szó?

 

 

A (tegyük fel főként városi közlekedésben használt) tömegközlekedési és mentőszolgálati célokra használt gázolaj még külön adóval (!) is terhelhető.

A nehéz tehergépjárművek esete végkép érthetetlen - egyrészt mert nem városi a használatuk, másrészt mijafasszal menjenek (egyelőre)?

.

advocatusdiaboli Creative Commons License 2019.12.18 -1 1 361534

Nem gyakoribbak egyáltalán - csak sokkal könnyebben jutnak fegyverhez. Nagyon más dolog ám puszta kézzel, doronggal-baltával-késsel ölni, mint lőfegyverrel - ez utóbbi könnyű, személytelen, "biztonságos", sokkal könnyebben elcsábul erre az, aki amúgy is bolond és ilyesmi jár a fejében.

 

Másrészt viszont az USA társadalma jobban van erre szocializálva, sokkal inkább elviseli, hiába áltatod magadat - nem fog emiatt a társadalom összeomlani, szétesni, fellázadni. Hüledeznek egy sort rajta, elmennek misére, elmorzsolnak sok könnyet az áldozatok miatt - aztán hazamenet vesznek még egy puskát, és otthon szépen átolajozzák a már meglévőkkel együtt. Az az ország így működik - és így is lehet működni...

Előzmény: zöldkomcsi: (361522)
Törölt nick Creative Commons License 2019.12.18 -1 0 361533

Akkor rossz volt a megfogalmazás -

 

Előzmény: advocatusdiaboli (361532)
advocatusdiaboli Creative Commons License 2019.12.18 0 0 361532

Akkor rossz volt a megfogalmazás - hiszen valóban, az EU-ban MINDEN energiahordozó jövedéki adó köteles már most is. A precíz megfogalmazás akkor az lett volna, hogy az üzemanyagoknál megszokott összegű jövedéki adó ráterhelésre fog sor kerülni.

Előzmény: GPS (361523)
advocatusdiaboli Creative Commons License 2019.12.18 0 1 361531

"Eléggé érdekes jogrendszer lesz az, ahol saját célra termelt dolgokat tesznek jövedéki adókötelessé."

 

Akkor Isten hozott a valóságban... Próbálj meg ott Németországban saját használatra pálinkát főzni vagy mondjuk kőszénből benzint párolni magadnak - bármiféle bejelentés nélkül... Rajta, próbáld meg, aztán számolj be róla, mi történt, amikor ez a hatóságok tudomására jutott... De akár csak próbáld meg a földgáz-üzemre átállított kocsidat otthon egy illegálisan beszerzett (mert legálisan nem tudsz regisztráció-ellenőrzés nélkül ilyet beszerezni !!) nagynyomású kompresszorral a normál háztartási gázhálózatról "tankolni".

Néha furcsán naiv vagy, régóta létező dolgokat vélsz lehetetlennek...

Előzmény: Auralianus (361521)
Törölt nick Creative Commons License 2019.12.18 0 0 361530

Te nagyon ostoba ökör, ez mi?

 

A 2017 évre vonatkozó jövedéki adó változás a földgáz és villamos energia energiaadó díját is érinti

 

A villamos energia esetében a jövedéki adó mértéke 310,5 Ft/MWh, azaz 0,3105 Ft/kWh, a földgáz felhasználás után 0,3366 Ft/kWh-ra határozták meg.

Előzmény: Rangun (361526)
Törölt nick Creative Commons License 2019.12.18 0 0 361529

Akkor ezt csak tévedésből tehették.

Előzmény: GPS (361523)
Auralianus Creative Commons License 2019.12.18 -1 0 361528

"a termékek megadóztathatók a környezet védelme céljából"


A saját felhasználásra, napelemmel termelt áram mióta szennyez környezetet? o.O

Előzmény: GPS (361523)
zöldkomcsi: Creative Commons License 2019.12.18 0 0 361527

A lövöldözés gyakoribb, mert bárkinek lehet fegyvere, de a sorozatgyilkosok, vagy a terroristák ritkábbak, csak ott fegyverrel ölnek, nem késsel, mint Európában.

 

Annak semmi köze a fegyvertartás jogához, hiszen Maxikóban az nagyon szabályzott de még az usa nál is sokkal több a lövöldözés.
Az erőszakos bűncselekménnyel börtön büntetést töltők száma se téged igazol, nem csak a napi hírek.
Szerintem trollkodás amit teszel, tudod jól, hogy nem így van.

Előzmény: Rangun (361524)
Rangun Creative Commons License 2019.12.18 0 0 361526

Jövedéki adó nincs az áramon, ha jövedéki termék, ha nem.

Előzmény: GPS (361523)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!