nekem még csavarhúzóval se sikerült benyomni, pedig 2 másik típusú autónál (Fiat Punto, Landrover) simán be lehetett tolni. Egy ideig szenvedtem vele, aztán elkezdtem anélkül használni. Másfél év és 40e km alatt még nem repült el (igaz, 145-nél többel nem mentem még, és akkor sebességnél már nem is húzom le az ablakot)
Tedd bele, mert nekem 160-nál, igaz erős oldalszélben simán elrepült az M1-en. Kézzel nem tudod betenni, de egy lapos csavarhúzóval simán a helyére tudod nyomni. Ha fóliázott az ablakod, akkor ne tedd, mert a fóliát felsértheti.
Más: hétvégén sikerült feltennem az "ajándék" Szatuna szélterelőket az első ablakokra. Picit szorulnak, de majd csak lesz jobb, ha megenyhül...
Kérdésem az u-profillal kapcsotos, nekem ezt nem sikerült sehogy sem betuszkolnom, viszont ezek nélkül is elég stabilan állnak a helyükön. Apám off G Astráján is ezek a fajta díszek vannak, ott sem találtam ilyen profilokat. Ceedclub-on nem találtam ilyen szerelési segédletet.
Akinek ilyen van, megmondaná, hogy kell-e ez egyáltalán? Azért kérdezem, mert a gyártó weblapján egészen pontosan ez áll:
A légterelő mellett a csomagban találni fog műanyagból vagy fémből
készült U profilokat, ezeket a felszerelési útmutatóban megjelölt helyekre
az ablak gumitömítésébe kell beilleszteni, mégpedig úgy, hogy az egyik
oldalán található kis fülek az autó belseje felé nézzenek. Ezek az U profilok
biztosítják az ablak akadálytalan útját le- és felhúzáskor. Valamint
Igen, de ha nem írják át az autót, akkor a régi tulajdonos nevére megy a súlyadó. Az a biztos ha be megy, vagy ha van ismerőse, akkor utánanéz a tulajdon viszonyoknak. Csak így lehet nyugodt sajnos.
Csak egy kis kiegészítés - a súlyadó miatt nem kell már az önkormányzathoz menni, központi nyilvántartásból dolgoznak, automatikusan módosítják az adatokat!
1. sz. melléklet "7. (1) A felelősségbiztosítási szerződés érdekmúlással történő megszűnése esetében a biztosító kockázatviselése a forgalomból való kivonás, illetőleg a tulajdonjog átszállása időpontjával szűnik meg. A biztosító a biztosítási díj megfizetését a kockázatviselése megszűnése napjáig követelheti."
Nem teljesen világos, amit leírtál, de szerintem az alábbi a helyzet.
Amíg a régi autó a neveden van, addig köteles vagy kgfb-t fizetni rá. Ha 10.19.-én _el_adtad a kereskedésnek (és nem bizományba adtad!), akkor addig kell fizetned. Az tényleg úgy van, hogy a túlfizetésedet később visszakapod a biztosítótól. Ha október 19.-én adtad el, akkor arra a 19 napra fizetned kell (befizeted a 4. negyedévet, majd később visszakéred a különbözetet a biztosítótól. Vissza kell, és szokták is adni).
Valóban erősen ajánlott az eladónak, azaz neked is bevinni egy adásvételit az okmányirodába, ott szabályszerűen átvetetni egy példányt, a sajátodra írják rá, hogy a bejelentési kötelezettségnek ekkor és ekkor eleget tettél, aláírás, bélyegző. Csak így lehetsz nyugodt más okból is: gondolj pl. későbbi gyorshajtásra, parkolási bírságra.
Ha nem fizetsz, akkor ráadásul búcsút inthetsz a B4-ednek is, nem fogják átírni az új kocsidra.
Ha kivonták a forgalomból, akkor nem kell kgfb-t fizetni utána, de arra a 19 napra még igen.
Az adásvételivel bemész a biztosítóba és lemondod a régi biztosításod, ha van az adott dátumig díjhátralékod az be kell fizetned. Viszont ha túl fizetésed van, akkor vagy visszaadják a pénzt vagy jóváírják az új autódra kötött biztosításodban. Csak ezután tudod érvényesíteni a bónuszod az új autódra! Az adásvételivel még keresd fel az önkormányzatot is mert ha nem teszed meg és január 1-el még a neveden lesz az autó, akkor a súlyadó is téged fog terhelni!
Sziasztok ismét, Most egy "jogi" kérdésem lenne. Adott ugye a Ceed'-em és az előző, beszámított autóm. Az adásvétel a régi autóra 2009.10.19-én köttetett. Én addig nem fizettem be a régi autó kötelezőjét, gondolván, majd az új tulaj ezt intézi.
Ennyit ollóztam most ki hirtelen, nem a jogszabályt böngésztem át.
A biztosítási díj megfizetésére az autóvásárlást követő nap 0. órájától már az új tulajdonos köteles. Ezért új gépjármű esetén a forgalomba helyezéséhez, használt autó vásárlásánál a gépjármű átírásához az új tulajdonosnak (üzembentartónak) már rendelkeznie kell a nevére szóló kötelező gépjármű felelősség-biztosítással, de legalábbis fedezetigazolással.
Ez megerősít abban, hogy nem kell befizetnem a díjat.
Igen ám, de a Cee'd-re is ugyanannál a biztosítónál van a kötelezőm (adminisztrációs okok, hűség, mittudomén), és épp tegnap kaptam meg a biztosítási kötvényt, rajta az A0-lal.
Egyébiránt B4-es voltam idén, és ezt vinném is tovább.
Kérdés: ha nem fizetem be a régi autó utolsó negyedévét, akkor ugrik a bonusom?
Arra gondoltam, de ez csak logika: a kereskedés elvileg kivonta az autót a forgalomból az adásvételt követően, és csak egy leendő vásárló esetén lesz újra forgalombahelyezve (vegyük ezt a esetet!). Addig az autó elvileg a kereskedés udvarán áll, azzal nem lehet közlekedni, tehát balesetet sem okozhat, amire hivatkozva - ha a kereskedés köt új biztosítást - nem verhetnek rám semmit.
A legjobb bejáratás a változatos, kis forgalmú autózás. Részterhelésen autózva, a szükségesnél többször váltogatva, gyorsítgatva kell haladni. A hűtőfolyadék hőmérsékletét egy helyen méri a műszer, ettől még kialakulhatnak hőpontok a nem teljesen bekopott motorban, amelyek lehűtésében segít az időnkénti lassítgatás, megállás, stb. Tehát az autópálya (monton, viszonylag nagy sebesség) önmagában nem jó bejáratási terep.
ez esetben, igazat adok neked. Sajnos, vannak ilyenek... ;-)
Ja, reggel én is így jártam, egy szokásos helyen bepróbálkoztam, ott, ahol már nagyon soxor is az off Colt-tal....Hát barátom, leizzadtam, hogy beférek-e (5.-ben)....ezzel az autóval asszem negligálni fogom a hosszú kamionsor előzéseket....:-)
Egy kicsit félreértettél: 109 helyett mindig 60 lóval, sohasem kihasználni a max teljesítményt. Arra gondoltam, hogy vannak olyanok (néha az előttem haladók), akik nekiálnak előzni 60 km/h-ról 5.-ben egy nyerges kamiont, csak hogy ne keljen pörgetni a motort..., aztán csodálkoznak, hogy a végén a szembejövők már villognak (jobb esetben).
Az egyre szigorúbb környezetvédelni előírások emelik így meg a fogyasztást. Volt egy 1,2-es B corsánk euro 1. talán a környzetvédelmi besorolása,és az tudott 5-6L körül fogyasztani városban. Sajnos a katalizártorokat kezdetben fűteni,aztán ha túl melegek hűteni kell és azt több benzin befecskendezésével érik el... A sok extra (luxus) berendezés is csak emeli a fogyasztást. A régebbi,de már befecskenezős autók voltak ilyne téren a legkevesebet fogyasztók. pl régi swift,corsa,astra stb...
ha valaki nem nagyon rohangal annak ez eppen eleg, ezert aztan van aki gyart ilyet (is) es van aki meg is veszi. a masodik autom nekem is 52 loeros, itt a varosban elmaszkalni meg dugoban ulni az is teljesen jo, persze nyilvan nem az autopalyak ordoge...
hiszen ki akar mindig 109 ló helyett mondjuk csak 60-at kihasználni a teljesítményből?
Azért ne viccelj már! Gondolj bele, 109 ló akkor kér enni, ha MINDIG 6200-es fordulaton mész. Azért szoktál váltani igaz? ;-)
Valahol olvastam, hogy az autók a teljesítményük csupán 30-40%-át használják normál vezetési stílus mellett. Ez persze azt jelenti, hogy elég lenne 60 lóerős autókat gyártani, de most a műszaki részbe nem mennék bele, mert nem értek annyira hozzá.
Ha 6 litert enne klímával az 1.4-es, akkor nem vettem volna dieselt. Szerintem "normálisan" közlekedve ez egy kicsit kevés, hiszen ki akar mindig 109 ló helyett mondjuk csak 60-at kihasználni a teljesítményből? Nem azt mondom, biztosan lehet 6 literrel menni vele, de hogy annyi legyen több ezer km átlaga, azt kétlem. Diesellel én is csinálok simán 4,3-at, de az átlag inkább 5 körül van. Szerintem a 7 körüli- (fölötti) fogyasztás normális, kevés városi-, sok országúti használat mellett.
Na jó, a kicsi kocsi jobban fogyaszt, ez nem újdonság. Az előző autóm (Swift II, 990 kg, 92 le) is tudott jóval 6 alatt enni, azért nem ment 5 alá, mert viszonylag nagy a légellenállása (Miniről koppintott meredek szélvédőállás miatt).
Nyilván, az autó súlya miatt sem lesz olyan kedvező mint az off kis Coltomé volt. (Az 970kg volt, igaz 95lovas, de szép nyugodtan vezetve 4.6l-rel is beérte. Ha meghajtottam (olyan 5-6 ezer körül pörgetve, akkor volt 7 liter fölött - igaz 60 ezer km-rel a háta mögött). on Mivel legtöbbször egyedül közlekedem vele (és napi 20 km munkábajárásra, vidéki város - országút), bízom benne, hogy ez javul. Köszönöm eddigi hozzászólásaitokat a témában!
Az én 1,4-em átlag-vegyes fogyasztása most 6-6,5 liter között van (és 30 ezer km-t mutat az óra).
kell egy pár ezer km, amíg bejáratódik a motor.
Viszont ne várj az autótól alacsony városi fogyasztás értéket! Most, hogy hidegebb van, rövid városi távokon közeledik a 9 liter felé. A tavaly, nagy hidegben volt 10-11 között is!
Csodákra nem kell számítani.
Viszont, ha nem használod, és gyalog jársz, úgy semmi üzemanyagot sem fogyaszt.