Keresés

Részletes keresés

Fido Dido Creative Commons License 2008.01.13 0 0 293

Az élet rengeteg területén nem jobb a természetes, csak többet lehet kérni érte. Nekünk az IKEA-s tökéletesen bevált, az előző drágábbhoz képest is.  

Előzmény: cimbóka (292)
cimbóka Creative Commons License 2008.01.13 0 0 292
Az iIkeás honlapot nézve azt láttam, hogy az ottani latex matracok vagy teljesen szintetikusak, az az olcsóbb, vagy 20 % természetes 80% szintetikus, az a drágább. Ez már 60ezer Ft .Ennyiért már van Novetex, vagy a demkos sem sokkal több.
Azok vajon természetes latexből készülnek? Van különbség a természetes és a mesterséges között? Az áron kívül persze.
Előzmény: Fido Dido (287)
cimbóka Creative Commons License 2008.01.13 0 0 291
Igen, igen értem én. Egyébként nem vagyunk Budapestiek, de azért lehet, hogy megpróbálom 1 hétre elhozni. Csak még azt nem tudom, hogy a hagyományos ágyunkkal mit csinálok??? Nálunk ugyanis nem matraccsere van, hanem teljes ágy ,amire természetesen nem tudom rátenni a matracot. Vagy aludjak a földön? Egyrészt hideg, másrészt szerintem nem nyújtja azt az érzést, mint az ágy. Na majd meglátjuk.
Azt mondták a ráccsal kapcsolatban a demkoban, hogy a merev(latex-kókusz matrachoz mindenképpen jó a rugalmas rács és ezt ki is próbáltam. Tényleg így volt. Gondolom, hogy ahol nagyon rugalmas a matrac (talán a tiszta latex és a memory is ilyen), ott ez nem szempont annyira.Vagy egyáltalán nincs is értelme.


Előzmény: dq6056 (290)
dq6056 Creative Commons License 2008.01.13 0 0 290
>>>>>>>>>
Előre félek attól, hogy bemegyünk a boltba és elkezdik nekem centinként rakni a rétegeket............Honnan tudjam, hogy hosszútávon melyik lesz jó????
>>>>>>>>>
A Novetexről van szó, ugye? (máshol nem találkoztam "rétegpolitikával":-))
ha igen, akkor még1*: Nem a boltban fogják neked centinként rakoskatni az összetvőket, hanem elmondod, mi az elképzelésed, s annak megfelelően kapsz 3-4-x réteget az összetevőkből, amit 50e ellenében szépen hazaviszel egy hétre. Otthon aztán Te saját magadnak alakítasz ki egy matracot, amit kipróbálsz. Reggel, ha nem nyert az összeállítás, más sorrendben rakod össze az egyes rétegeket. Ha pesti vagy, ennél jobb módszer nincs. Igaz, ez sem hosszútávú próba, de az egy hét mégsem azonos a pár 10 perces próbafekvéssel, arról nem is beszélve, hogy ez már próbaalvás.
Ágyrács. Én erre helyezem a legkisebb hangsúlyt. Miért pont ennek kellene rugalmasnak lennie, miért nem a matracnak? Mi kerül benne több 10e Ft-ba? A keret, amit én vettem, fenyőbútor, az "ágyrács" benne gyakorlatilag egy deszkasor kb. 10 cm-es hézagokkal.
Az "az árak tekintetében elég szép a szórás, viszont egy adott típus a legtöbb helyen azonos áron szerepel." mondaton én azt értem, hogy pl. a Yatas relaxa mindenhol 130e Ft +- pár ezer (160*200). Memorys mataracot viszont lehet venni ettől 50e-rel olcsóbban, meg akár kétszer ennyiért is, más márkanév alatt, más memory vastagsággal, más összetevőkkel, huzattal, stb.
Előzmény: cimbóka (283)
Fido Dido Creative Commons License 2008.01.12 0 0 289
aasan = magasan
Előzmény: Fido Dido (287)
Fido Dido Creative Commons License 2008.01.12 0 0 288
Ja, és még annyit: A garancia nagyon fontos! 5 év alatt ne is foglalkozz velük, de egy igazán jó gyártó bőven efölött ad rá garit.
Előzmény: cimbóka (286)
Fido Dido Creative Commons License 2008.01.12 0 0 287
Nekünk a letex ,aasan a befutó volt. Csak sajnos az első, amit választottunk (Materasso), 3szor volt gariban cserélve, és végül az utolsót is visszavittük. Az IKEA-ban vettük a mostanit. Ott volt félkermény és kemény latex is. És ugyanitt van farugós ágyrács 6000Ft-ért.
Előzmény: cimbóka (286)
cimbóka Creative Commons License 2008.01.12 0 0 286
A garanciát nem is kérdeztem.
A latex viszont nem kemény. A kókusz- latex keménysége a latex vastagságtól függ. Lehet az 5 cm-e kókuszon 6 cm latex és ez egy duplarugós demko féder rácson irtó kényelmes volt. Úgy láttam, hogy a rugókon nagyon sok múlik. A demko duplasoros tényleg király, csak az ára!:-( A férjemé 60 000,- lenne, az enyém 51000,- Csak a rács!
Én kicsit épp attól félnék a latex-nél, hogy nem túl puha-e. Persze a keményet sem akarom.Brrrrrrrrr....Szerinted a tiszta latex lenne a legjobb?
Az árakat most megnéztem . A tiszta latex összehasonlítható talán:
- demkonál kaptunk árajánlatot, nem tudom hány cm , talán 12 cm 84700,-
-lineaflex 100000 körül(de 5 zónás és szellőzőcsíkkal)
-novetex azt írja a honlap, hogy már 39000-től, de legyen mondjuk 50 .000,- akkor is a fele!!!!
Honnan tudjam, hogy melyik mit ér? Lehet jelentős minőségi különbség köztük?

(AMargit krt-on a Demko mellett van egy matracbolt, ahol a többzónás latexet mondták 50 körül, csak annyira gáz volt a kiszolgálás, még egy szórólapjuk sem volt a termékről, azt sem tudom hogy hívják, azt mondta most készül a honlap.Szóval nem volt túl bizalomgerjesztő, de az ára az jó volt. Csak tudnám mi volt a termék neve!
Előzmény: Fido Dido (285)
Fido Dido Creative Commons License 2008.01.12 0 0 285

Mennyi garanciát adnak ezekre a matracokra?

Nem lenne jobb egy kemény latex? Nekem a kókuszbetétes betonnak tűnt. Hosszú távon szörnyű lehet.

Előzmény: cimbóka (283)
cimbóka Creative Commons License 2008.01.12 0 0 284
A kedvezményt firtattad még karácsony előtt. Most január végéig-igaz csak a biomatracokra- 20% kedvezmény van január végéig.
Már ha nem vettél azóta.
Előzmény: mlori (279)
cimbóka Creative Commons License 2008.01.12 0 0 283
Köszönöm az észrevételeket.:-)
Közben én is rájöttem, hogy a rugós nem nekem való. És bár valóban van gerincproblémám, de megfelelően komfortos matracot keresek. Azt hiszem a latex-kókusz lesz a nyerő.
http://www.matrac.hu/matrac-4-termek.html Ez a Novetex matraca, amelyre január végéig még 20% kedvezmény is van. (Minden biomatracra!)
A Memoryt még nem próbáltam, de tényleg azt hiszem, hogy néhány perc próba alatt legfeljebb azt dönthetjük el, hogy na ezt ne! De, hogy a sok jó közül melyiket, azt már tényleg nehéz. Előre félek attól, hogy bemegyünk a boltba és elkezdik nekem centinként rakni a rétegeket............Honnan tudjam, hogy hosszútávon melyik lesz jó????
És akkor még ott van az ágyrács kérdése: fix vagy rugós???? Véleményetek?
Egyébként szerintetek a kókusz -latex kategóriában vannak jelentős minőségi különbségek?
Mert betévedtünk a Demko-feder boltba. A matracok meggyőzőek, irtó kényelmesnek éreztem. A tiszta latexet is! Az ágyrácsok profik, a kiszolgálás, szakértelem is.
A kettőnk matraca + ágyrács+ keret kb 310.000,-:-(
A Novetex-nél, így kedvezménnyel kb a fele lesz, ha jól számolok.
Van szerintetek jelentős különbség a minőségben, az alapanyagok mások, vagy mi?
Ez a:"az árak tekintetében elég szép a szórás, viszont egy adott típus a legtöbb helyen azonos áron szerepel. " cáfolata részemről. Vagy ez jelentős minőségi különbséget is jelent?
A Lineaflex is drágább, igaz, hogy ott csak latex, vagy memory esetleg rugós matracok vannak.A Demkonál a tiszta latex és a kókusz -latex ára között nemigen volt különbség.
Előzmény: dq6056 (281)
Fido Dido Creative Commons License 2008.01.12 0 0 282
Érdemes minden ágyazásnál, de legalább 2 havonta forgatni a matracot!
Előzmény: fengshui (280)
dq6056 Creative Commons License 2008.01.12 0 0 281
Régóta napirenden van nálam is a matrac-dolog, de csak most értem el a célegyenesbe. A két 160*200-as memorys befutó közül a jövőhéten fogok választani: Yatas Viscostar Relax, vagy Sleep Easy Memory Duet.
Ez utóbbi mellett szól, hogy 50e-rel olcsóbb (ha mégsem ez az igazi, kevesebbet dobtam ki az ablakon - igaz, ez esetben rághatom a küszöböt, hogy miért nem a másikat vettem meg), 3 cm memory foam, amibe nem merül el az ember, de kényelmes fekvést biztosít.
A Yatas memory rétege 7 cm, tehát még kényelmesebb, még puhább a felső réteg. Egyesek szerint viszont zavaró lehet forgolódáskor, ha túlságosan belesüllyed a test, vagy ha túl puha.
A Yatas tudtommal a nagyobb márka, ez török, míg a Sleep Easy olasz. A Novetex egyre nagyobb hírnévnek örvend, gondolom nem véletlenül lettek a Sleep Easy magyar forgalmazói. Bár pont ehhez a matrachoz nem volt sajnos személyes szerencsém, de próbáltam 2 cm-es memorys vákuumot is, s az is megnyerő volt.
Tehát van valakinek éles tapasztalata együtt a fenti kettővel kapcsolatban? Azaz aludt ezen is és azon is?

És hogy én is mondjak néhány dolgot:
Ki kell próbálni mindent! - mondják mindenhol. Ehhez azonban kevés az a 10-20-30 perc, amit rá lehet szánni egy üzletben, ráadásul matraconként. Kényelmesnek majdnem mindet kényelmesnek fogod találni, viszont egy éles próbát, min. pár nap rajta alvást, semmi nem pótol. Ha eleget olvasol utána, ha elég helyen fordulsz meg, ha több emberrel beszélgetsz, akkor is max. 70-80% az esélyed, hogy jól döntesz és a kiszemelt matrac a jó választás. Sajnos érthető okok miatt nem lehet hazavinni semmit egy életszerű próbára, bár lehet olvasni ilyesmiről is. Az árak tekintetében elég szép a szórás, viszont egy adott típus a legtöbb helyen azonos áron szerepel.
Mlori! Egy kis pontosítás:
A Novetex-szel váltottam néhány levelet is, bár pont náluk nem jártam. Roppant készségesek, segítőkészek, mindenre kielégítően válaszolnak. 50e kaució ellenében biztosítják, hogy az alapanyagokat (azaz az egyes rétegeket, tehát nem egy kész matracot) hazavidd, egy héten át teszteld (rakosgatod a latexet a kókuszra, meg a nemtomit a nemtommire; sajnos memorys matracot nem gyártanak, így azt nem is tudnak adni). Ha nem válik be kérhetsz másféle rétegeket a kisérletezgetéshez és folytathatod. Vidékieknek ez kissé macerás, de ez van. Ha sikerült döntened, akkor a neked megfelelő sorrendben rakják össze és gyártják le a személyre szóló matracot, az 50e-től való +/- eltérést természetesen fizeted, vagy visszakapod. Tőlük kaptam prospektust, meghívót "alvásnapra" is (ez egyfajta bemutató, előadás a pihenéssel, alvással, matracokkal kapcsolatban), pedig csak email-t váltottam velük.
Cimbóka!
Gerincprobléma esetén a többség nem rugós matracot ajánl. Persze a rugósak között is megvannak a különböző keménységű, kényelmi rétegű, sőt memorys kivitelek is. Felvetődött nálad is a Novetex. Igaz, magyar cég, de az általad belinkelt matracot nem Ők gyártják, csak forgalmazzák, 15 év garival, tehát nem lehet rossz, nálam is ez az egyik jelölt. Egyébként fordulj hozzájuk bizalommal a kérdéseiddel mailben - bár most év elején kissé le voltak lassulva!
Memorys matracot pedig kötelező kipróbálni! A megtámasztásról annyit - mivel kérdezted -, hogy a memory réteg az típustól függően 2-10 cm közötti vastagságú, ami alatt egy keményebb hab réteg van (vagy valamilyen rugós akármi). Ráfeküdve a memory réteg a súlynak és a hőmérsékletnek megfeleően nyomódik be, veszi fel a test alakját, míg alatta a keményebb réteg adja a masszív tartást.
fengshui Creative Commons License 2008.01.12 0 0 280
hello!

tapasztalatot szeretnék megosztani!

Memory matracunk van, nem egész egy év után rémülten vettük észre, ha matrac alja egyes helyeken (ágykeret rácsainál-pedig nagyon ritka) penészes lett!!

tanács:
- az ágykeret alja tökéletesen szellőzhető legyen!
- valamint az ágykeret kiválasztásánál felétlenül nézzétek meg , h a matrac amit belevesztek annak oldalsó szellőzzője (ha van ) az ágyykeretből kiérjen.
- a sík ágyrácsot ne használjatok!

anno, mi véletlenszerüen kiemeltük a helyéről szellőzés céljából, de ezek szerint kevés volt...

2db 2 személyes matracunk van brutális áron. én sem gondoltam volna ,hogy ez ennyi macera lesz ezért a pénzért.

Garanciális tapasztalatokat keresek ez ügyben! igény szerint közlöm a márkát is privben ha vkit érdekel.

mlori Creative Commons License 2008.01.09 0 0 279
Szia cimbóka!

Sajnos nem vagyok szakértője a matracoknak, 1 napot szántam rá csupán az informálódásra neten. ill. voltam 1-2 boltban ahol kipróbáltam matracokat.
Mivel rugósat egyáltalán nem akarok, azért ebbe az irányba nem igazán terjedt ki a vizsgálódásom.

Esetleg ortopéd szakorvos véleményét és kikérheted, hogy ő milyen matracot javasolna gerincprobléma esetén.

A Novotexnél van lehetőség elvinni pár napra kipróbálni matracot, ha jól emlékszem 50000 forint kaució mellett (de lehet több volt) , de ez csak saját gyártású matracaikra vonatkozik (kókusz/latex), a memory típusúkat sajnos nem tudják odaadni, peddig azt nagyon szivesen elvinném pár éjszakára tesztelni.

Amúgy engem ez a biomaszlag annyira nem hat meg, nekem az kéne amiben a legjobb aludni :).
Előzmény: cimbóka (275)
cimbóka Creative Commons License 2008.01.07 0 0 278
Ismeritek a lineaflex matracokat? Én most a zsákrugós Azaleával kacérkodom, amelynek téli, nyári oldala van.
valahol azt olvastam, hogy a táskarugó jobb, mint a bonellrugó. ez tényleg így van? Ajánlható egyáltalán rugós matrac gerincprobléma esetén? A rugó nem jelent automatikusan puha felületet, tudom, hogy vannak kifejezetten kemény matracok is.
Ugyanezen matrac létezik memory réteggel is Camelia néven.
Nincs valakinek tapasztalata? Olyan jó lenne!
Előzmény: cimbóka (277)
cimbóka Creative Commons License 2008.01.03 0 0 277
Tényleg nem tud senki segíteni?:-(
Előzmény: cimbóka (276)
cimbóka Creative Commons License 2008.01.02 0 0 276
http://www.matrac.hu/matrac-322-termek.html
Pl. erről mi a véleményetek? Memory matrac??? Ortopédiailag ezt nagyon ajánlják. Viszont egy kicsit én is félek attól, hogy miként működik egy ilyen az éjszakai forgolódás közben.
Előzmény: cimbóka (275)
cimbóka Creative Commons License 2008.01.02 0 0 275
Én is nagyon benne vagyok.:-)
Szerinted a táskarugós is hullámzik? Az magasabb komfortfokozatú, mint a bonellrugós, úgy tudom.
Kicsit én is idegenkedem a kókusztól (egyszer próbáltam egy kókuszmatracot, de olyan keménynek éreztem , mint a beton). Persze a latex-szel kombinálva talán más.
Olyan jó lenne, ha megjelenne itt valaki, aki tényleg ért a dologhoz, és segítene!
A Novetex-szel én is kacérkodom. Szimpatikus, hogy magyar cég . Talán bennük meg lehet bízni.
Nekem gerincproblémám is van, ezért duplán nem mindegy, hogy min alszom.
Előzmény: mlori (273)
Kristi31 Creative Commons License 2007.12.29 0 0 274

Szia!

Mi ezt vettük:

http://www.materasso.hu/index.php?p=termekek&tkat=6&tid=5

 

Vettem még hozzá ilyen párnát is:

http://www.materasso.hu/index.php?p=termekek&tkat=9&tid=35

 

Azóta olyan jókat alszom mint még soha:-)))Leteszem a kis fejem és már szunyálok is.A párnát is nagyon ajánlom  mindenkinek!!!

Előzmény: mlori (273)
mlori Creative Commons License 2007.12.29 0 0 273
Sziasztok!
Természetesen mi is matracvétel előtt állunk.

A Novotex-et néztük, 180x200 8K 8L 120000 Ft-ba kerül, dec. 31-ig ebből lejönne 12 % kedvezmény.
Olvasva Kristi31 hsz.-t, megfordult a fejemben, hogy vajon az ünnepek után nem-e lesz egy brutál nagy áresés ami még ezt a 12% túlszárnyalja, mint minden kereskedő, a matracosok is kihasználják a karácsonyi hype-ot (jaj de utálom ezt) ?

Végig olvasva a posztok, elég sokszor történt utalás a kókusz hátrányaira, meg hogy tőlünk nyugatabra már nem olyan népszerü, nem is értékesítik (gondolom itt, meg tőlünk keletebbre még el lehet sütni a technológiát). Ez azt jelenti, hogy van más megoldás a kókusz réteg álltal nyújtott merevebb alátámasztás biztosítására? Egy csak latex matrac nekem nagyon puha lenne.

Próbáltam ilyen "memory" matracokat, érdekes élmény :), ajánlom mindenkinek kipróbálásra. Szép lassan belesüpped az ember, egy pár másodperc amíg a matrac szép lassan fel nem veszi a test helyzetét, alakját. Kiváncsi vagyok azért milyen lehet ebben aludni, miközben az ember mindenfél poziturát felvesz nem kevésszer, nem-e hátráltatja ebben a "tevékenységében". Próba alkalmával nekem ez a benyomásom volt.
A rugós ágyakkal, meg rácsokkal az a problémám, hogy ha moccansz, akkor még imbolyog utána, az utálom.
Tehát szerintem a latex (kókusszal vagy helyette valami mással vagy nélküle még nemtom)vagy a habos téma az ideális, de mindenki próbálja ki maga, az a tuti.
Előzmény: Kristi31 (251)
Jade046 Creative Commons License 2007.12.21 0 0 272

Üdv Mindenkinek!

 

Kemény matracot kedvelőknek az alábbi matracot tudnám felajánlani:

Vadonatúj, soha nem használt tömör, kemény szivacsmatrac garancialevéllel. Tulajdonságai: stabilitás: nagy, szilárdság: nagy, tartósság: nagy. Levehető, mosható huzata van. Mérete: 90x200x10 cm. Ajándékba kaptam, de én nem bírom a kemény matracot.

cimbóka Creative Commons License 2007.12.19 0 0 271
Megosztanád velem, hogy milyen megfontolás alapján? Tényleg egy kicsit semértek hozzá. És akkor melyiket? Gondolomabból is van ezer féle.
Derékfájás, gyenge gerinc alapvetően, 45 fölött, 67 kg..............férjem 95-100 kg között, igaz neki nincs baja a gerincével.
Előzmény: Fido Dido (270)
Fido Dido Creative Commons License 2007.12.19 0 0 270
Nem. Én latexet választanék.
Előzmény: cimbóka (267)
cimbóka Creative Commons License 2007.12.19 0 0 269
Természetesen IKEÁ-s és rugó.......
Kicsit már fáradt voltam az este.
Bocsánat.
Előzmény: cimbóka (268)
cimbóka Creative Commons License 2007.12.18 0 0 268
Megnéztem az IKE-s matracokat. Hát ez egyik sem táskarugós. Itt már zsebrugó, meg zsákrugó, meg Bonell rudó szerepelnek. Csak tudnám mit jelentenek??????
A SULTAN HASSELBÄCK volt legdrágább, ez is zsebrugós o:-)))
Előzmény: cimbóka (267)
cimbóka Creative Commons License 2007.12.18 0 0 267
Ja és akkor ezek szerint a Sultan Hustad Ikeás matracot választanád a zsazsi által felsoroltakból?
Előzmény: Fido Dido (265)
cimbóka Creative Commons License 2007.12.18 0 0 266
Köszönöm megnéztem.
Hát nem egyszerű eligazodni a rengeteg termék között, de itt legalább rendszerezve vannak. Persze az nem derül ki belőle, hogy nekem mi lenne a jó.:-(
A táskarugós szimpatikusnak tűnik, merthogy eddig is rugós ágyunk volt/van, csak már nagyon tropa. Tetszik , hogy rugalmas, mert laticelen pl. nem szeretek aludni.Gondolom, hogy a felső rétegekkel lehet variálni a keménységét.
A leírás szerint viszont (derékfájásra, gerincproblémákra, amiből van bőven:-(() a Memory Foam -ot ajánlják. Én ilyet még nem próbáltam, nem is láttam, de úgy tűnik, mintha belesüppednék. Akkor hogy támaszt meg vajon? Ezt nem értem.
Szerintetek megoldható úgy az ágy, hogy csináltatok egy hagyományos kárpitos(!)franciaágy keretet, ágyneműtartóval, ebbe veszünk 2 ágyrácsot és egyszerűen ebbe beleteszem a 2 matracot? Seholsem árulnak matracos ágy alá kárpitos ágykeretet, pedig én azt szeretem. Így megoldható lenne, hogy a férjemmel, a súlykülönbségünket figyelembe véve különböző minőségű matracot tegyünk. Most az a helyzet, hogy néhány év után az ő fele már gidres-gödrös, ami kényelmetlen is és egészségtelen.
Előzmény: Fido Dido (265)
Fido Dido Creative Commons License 2007.12.17 0 0 265
"Enyhe" marketinggel ITT meg tudod nézni a különböző fajták jellemzőit.
Előzmény: Fido Dido (264)
Fido Dido Creative Commons License 2007.12.17 0 0 264
Tisztánlátás érdekében érdemes elmenned egy nagy matrackereskedésbe, és végigpróbálgatni a különböző típusokat.
Előzmény: cimbóka (263)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!