Járattam már egy kicsit! Mostanában keveset ment, el van hanyagolva szegény. Az a helyzet, hogy a terepasztalomat bontottam el, ez együtt járt egy szoba átrendezéssel, így a jó idő első pár napja ezzel telt. Most elővettem a dolgokat, folytatom az eredeti, bele való rádió felújítását, és a gumikat megveszem végre a felújított felnikre a gumikat. Üllőn találtam egy Pneumant forgalmazót, remélem, ott találok megfelelőt.
Nem tud vki megoldást arra, hogy a kétütemű kombinált óráját (ford.sz., víz, benzin) milyen módon tudom 4T -be rakni ? Bár a berakás az már megvan, a bekötés is, csak a ford.sz. mérő duppla annyit mutat. :((((( Ha tudnátok segíteni annak nagyon örülnék.
Persze, hogy van, csak k...va kevés! Atomi barátom és én is rendelkeztünk (illetve egyikünknek még mindig megvan, csak a másik nagyon meg szeretné venni tőle, így nem árulom el, hogy ki-kicsoda a szituációban :o) ...) ilyennel. Ha kicsit visszaolvasol, volt szó róla, nem is kevés.
Most néztem van még gyáriúj fényszóró lámpatestem is 2db(négyszögletes), meg 1db bontott "kerekített" (az előtte lévő tipus), és pár db hátsó lámpabúra.
Autó bontót tud valaki itt Bp-en, ahol vannak wareszok?
Ne siessen senki az önkormányzathoz új típusú forgalmira cserélni a régijét, és még törzskönyvet kötelezően is csináltatni az új forgalmihoz.
Mivel hétszázezer régi forgalmit kéne lecserélni 2005 végéig, ezért a BM egy évvel elhalasztja a határidőt egy módosító rendelet kihirdetésével, tudtam meg egy illetékes GKM-es munkatárstól.
A héten voltam az Autóklubban (Boldizsár u.) vizsga előtti forgalombiztonsági felmérésen és új zöldkártyát készíttetni. A CH-értéket továbbra sem írják be. Két tanúsító esett neki a kocsimnak rettenetes akkurátussággal. Mondták, hogy a 25 éves kocsikat alaposan megnézik, ezt kapták utasításban. Úgy éreztem, mintha utaznának rám. A végére, mikor látták, hogy nagy baj nincs a kocsival, valamelyest enyhült a hozzáállásuk.
Felmerült problémák:
Helyzetjelző nem égett a rendszámtáblánál és az egyik első lámpatestben, jobb oldali kormány-gumiharang szakadt, bal alsó gömbcsukló lóg, rozsdás fékcsövek (csiszolást javasolták a rozsda eltüntetéséhez), jobb első ajtó alsó része korrodált (csiszolást és festést javasoltak), első és hátsó fékek gyengén fognak (a fékrendszer átöblíttetését javasolták) kocsi fényezése.
Ez utóbbit szeretném elkerülni, úgyhogy vizsgázni a Mozaik utcában fog, mert ott lazábbak a vizsgáztatók, és két évvel ezelőtt sem kötöttek bele, míg az Autóklubban két éve is kifogásolták a fényezést.
Érdekes, két évvel ezelőtt észrevették a repedt hátsó lámpatesteket, és az egyik foncsorkopott mellső lámpatestet, de most nem szúrták ki; dróttal a kormánygépre felkötött egyik testkábelt sem vették észre ... :-)))
töltésed van? Nekem néhány éve Olaszországban az autópályán csinálta a gyorsításra lassítást. A generátorban kiment egy tekercs, az akkut szépen leszívta, a végén már a gyújtás is kihagyott. Udine mellett a vidám szerelők egy roncs Golfból mentettek bele egy tekercset.
Lehet csak az a baja, hogy valamelyik fúvóka van eltömődve. --> Karbi szét, fúvókák ki --> azt levegőpisztollyal jol kifújatni. Na meg persze megnézni a benzinszűrőt, hogy nem koszos -e nagyon. Ha igen csere. Ha már ott vagy a gyertyákat is pucold meg. :)) Remélem segítettem.
Van eladó cuccom: gyáriúj padlóváltós váltó 2T-be, és egy 1987es kombi 2T alkatrésznek (kasztni elég ramaty állapotban van), és két gyáriúj hátsóajtó limo wartihoz (ajtókat cserébe is bevenném új, vagy nagyon-nagyon jó állapotú kombi hátsóajtókért), és egy gyáriúj bal első teljes kerékdob.
"Na látod, például ezt nem hisszük el neked... ;-DDDDD"
004, sem azt, hogy nem jössz többet, se azt, hogy "időt-pénzt nem kímélve", hisz munkaidőben vagy. :-))
Amúgy én is nagyon becsülöm ezeket a részletes szerelési leírásokat, sokat lehet belőlük tanulni. És tényleg nem kis munka ezt így összehozni. Amit meg 2-féleképp lehet megjegyezni, azt én is gyakran összekeverem. :-) Erre mondják, hogy fej-vagy-írás, ezért ilyenkor megnézem az írásban. :-)
Remélem tapasztaltabbak lévén mint én, tudtok segíteni.
Mi lehet a gond egy Wartburg 1.3-sal, ha néha, (talán hirtelen gázelvételnél) csökken a sebesség újabb gázadásra, majd az autó megáll, és le is áll a motor.
Van tippetek hogy mi a baja? Tapasztalt már valaki hasonlót?
Igen, a barna műbőrös, és díszléces deLuxe-kárpit. Hááááát... nem tudom, milyen lett, szerintem valami lappal kellett volna inkább lenyomatnom, nem két széles léccel. Rátettem a kocsi eredeti motorblokkját súlynak, de szerintem nem lett 100%-os, bár még nem szedtem le a cuccokat a kárpitról...
Na, most már tényleg elég a személyi kultuszból!!! Az egy másik korszak, ahol ez divat volt... :o)
Főleg, hogy én is tévedhetek, mint ahogyan Riderman topictárs hozzászólásából kiderül. Belegondolva: szerintem is kevés az 5 mm-es benyomhatóság. Val'szeg oda-vissza mozgatva gondoltam az ékszíj útjának 10 mm-t, nem csak egy irányban.
Biztosan sokat ráköltöttek, de én ott akadtam el, hogy a fényezőnek legalább olyan rossz volt a dereka, mint nekem, és nem hajolt le, hogy a hossztartót is lefényezze, szép fehéren világlik ott alul. Nem gond, mert nagyon sok fényező dereka rossz magyarországon. Csak az ilyenek miért nem mennek inkább péknek.
Knappcsi utólagos engedelmeddel ezt muszály volt a Topictársaknak megmutatni!Ez azért korrekt 4t átalakítás.Nem is gondoltam volna , hogy itthon vanvannak ilyen szép 4t-k.A fényezés nem lehetett egy olcsó mulatság
a link: http://www1.freeweb.hu/knappcsi/trabi/haver4/sebi/sebi.htm
Ui: Knappcsi! meg tudnád adni az e-mail címét sebinek?