Keresés

Részletes keresés

lilapereszke Creative Commons License 2006.07.11 0 0 14892

Sziasztok!

Kellett egy kis idő, mire sikerült bepótolni múlt hét szerda óta az elmaradt "olvasnivalót"

NP! Hát én csak Maplet tudom idézni, "Azannnya"!!!!

 

NP vargányája

 

Ennek a vargányádnak szívesen megvarrtam volna az elszakadt ruháját :-))

 

Más:

Közben azért én is voltam gombászni Bkeszin, és találtam is egy kis rókagombát, vargányát, galambgombát, egyből  kipróbáltam egy új receptet, némileg átalakítva, mert ponmost' nem lehet brokkolit kapni. Akit érdekel itt olvashatja a Kukoricapárnácska rókagombával és kecskesajttal pirítva, kapormártással című receptet. A kapormártást elhagytam, de anélkül is nagyon finom volt.

Érdemes kipróbálni.

maplesyrup Creative Commons License 2006.07.11 0 0 14891

Ó, de kár! Arra  a hétvégére van már programom. Lemondhatatlan.

Esetleg jövőre tényleg  beneveznék ilyenbe.

Majd ősszel megbeszéljük.

 

Előzmény: nagypapi51 (14887)
faág(i) Creative Commons License 2006.07.11 0 0 14890
Na de kell oda egy férfiember is, különben ki rakja a tüzet, meg hordja a jóféle borokat a szakácsnéknak?
Előzmény: nagypapi51 (14889)
nagypapi51 Creative Commons License 2006.07.11 0 0 14889
Csak hátráltatnám a munkát, mindenbe beleszólnék. :)
Max. 5 fős csapatról ír, sztem mapleval kenterbe veritek a mezőnyt.
Előzmény: faág(i) (14888)
faág(i) Creative Commons License 2006.07.11 0 0 14888

Ok, de kellene még 3 fő! Benne vagy?

OFF:

A legjobb töltöttkáposzta receptem asszem Erdélyből származik, az édeskáposztát úgy kell savanyítani, mint a kovászos uborkát, a leve pedig kicsit kapros - kicsit paradicsomos.

nagypapi51 Creative Commons License 2006.07.11 0 0 14887
A PP-vel ne törődj, maple tudja a megfejtést. :)
Nem akartok együtt ide benevezni?
Előzmény: faág(i) (14885)
nagypapi51 Creative Commons License 2006.07.11 0 0 14886
A gyulain kívül az életben kevés olyan dolgot ismerek, ami szárazon is élvezetet okoz. Ki van ez találva..:))
Előzmény: gombákos (14883)
faág(i) Creative Commons License 2006.07.11 0 0 14885
Na de mi az a PP?
faág(i) Creative Commons License 2006.07.11 0 0 14884
Hát csak találunk majd egy két árva gombát, nem? Együtt meg könnyebb a főzés is!
Előzmény: nagypapi51 (14882)
gombákos Creative Commons License 2006.07.11 0 0 14883

Jól sikerült leírás. Valahogy olyan étvágygerjesztő, van benne szenvedély. Biztos, hogy nemsokára jönnek a beszámolók, kinek milyen lett.

Lehet, hogy szárazabban kellett volna, mert így még baj is lehet belőle. :)))

Előzmény: nagypapi51 (14871)
nagypapi51 Creative Commons License 2006.07.11 0 0 14882
Csak kapkodom a levegőt, ez rosszabb mint a 'PP' :))
Már-már összeesküvés! Bicsu, több receptet nem kapsz! :)
Csak nem hiszed, hogy NEKTEK fagyasztott gombából
fel merném tálalni? Ehhez friss, helyben szedett őszi gombafajok illenek.
Előzmény: maplesyrup (14881)
maplesyrup Creative Commons License 2006.07.11 0 0 14881

:) Tegyék meg tétjeiket.

Szerintem csak NP-n segítünk, ha kiesszük a hűtőjükből a rengeteg gombát. Legalább elfér az őszi termés.

Előzmény: faág(i) (14879)
bicsu Creative Commons License 2006.07.11 0 0 14880

De jó, hogy ilyen nagy az érdeklődés a témában nem gondoltam, hogy ez az egy szerű töltöttkáposzta ilyen nagy "indulatokat" kelt. Kedves NP köszönöm a receptet, így hogy apró falatkákat készítek majd a töltelékből nekem is szímpatikusabb a dolog.

Köszönettel: Bicsu 

Előzmény: faág(i) (14879)
faág(i) Creative Commons License 2006.07.11 0 0 14879

Csatlakozom!! (és a készítésbe be is segítek, ha kell)

Szerintem tartsunk szavazást az ügyben. Tippem: 50 - 0 a kóstoló javára

Előzmény: maplesyrup (14873)
nagypapi51 Creative Commons License 2006.07.11 0 0 14878
Bárhol, ahol él talján :)
A saltimbocca csak a méretre utalás volt, ha
magyarul írom, hülyén néz ki: ugorj-a-számba-nagyságú töltelék. höhö...
Előzmény: riffentyu (14877)
riffentyu Creative Commons License 2006.07.11 0 0 14877
Ejha: hol mondanak saltimboccát Itáliától délre?
Előzmény: nagypapi51 (14876)
nagypapi51 Creative Commons License 2006.07.11 0 0 14876
Sajnos nem, 'kicsit' délebbre sodort a sors...
Előzmény: riffentyu (14875)
riffentyu Creative Commons License 2006.07.11 0 0 14875
Nyammi. Hű, csak nem Itáliában voltál chef valamikor?
Előzmény: nagypapi51 (14871)
nagypapi51 Creative Commons License 2006.07.11 0 0 14874
Te tudod, de mit esznek a többiek? :))

Ákos, azért a f.m, mert csak 'hangosan gondolkodtam'
(Látom a rozmaringot sem felejtetted ki a savanyából, szép anyag)
Előzmény: maplesyrup (14873)
maplesyrup Creative Commons License 2006.07.11 0 0 14873
Azannya!!!  A talira rendelnék egy fazékkal! :)
Előzmény: nagypapi51 (14871)
gombákos Creative Commons License 2006.07.11 0 0 14872
Miért e feltételes mód?
Előzmény: nagypapi51 (14871)
nagypapi51 Creative Commons License 2006.07.11 0 0 14871
Sztem biztos' jól gondolod, több önbizalmat!
Én így gondolnám:
Először is, nem savanya, hanem édes (fejes) káposztából készíteném.
A szép nagy külső leveleit lefejteném, forró vízben hajlékonnyá abálnám, majd a vastag levéleret óvatosan kivágnám A többi káposztát apróra kaszabolnám. Viszonylag kicsire aprított gombát kevés hagymás zsíron (ami persze kockázott füstölt szalonnából születne) félig megpárolnék, majd összekeverném a megfelelő mennyiségű nyers rizzsel, egy egész tojással, sót, frissen őrölt feketeborsot, némi csombort és kakukkfüvet sem sajnálva az elegytől. Az őrölt pirospaprika ízlés dolga, ebből kihagynám. A káposztalevelek betöltését nem kell taglalni, de én ezt a fajtát egyfalatnyi méretűre készíteném (saltimbocca!). Egy megfelelő méretű kizsírozott lábas aljára tenném az apró káposzta felét, következne a töltelékek hada, majd befedném a maradék apróval.
Felönteném fele víz-fele házi befőzésű paradicsom keverékével, amit szelídítenék egy mk. cukorral.
Figyelnék, hogy a lé éppen lepje el a káposztát! Lassú tűzön egy órácskát főzném, köretének tökéletesen megfelel a ropogós friss kenyér. Asszem jó sokat készítenék, mert hidegen is nagyon jó…
Előzmény: bicsu (14869)
gombákos Creative Commons License 2006.07.11 0 0 14870

Ami vacsorára nem fogyott el abból elkészült az idei első két üveg "savanya".

 

 

 

 

 

 

bicsu Creative Commons License 2006.07.11 0 0 14869

Üdv!

Édesapám hallotta valakitől, hogy csak gombával, hús nélkül készíti a töltött káposztát és állítólag finom.

Ha valaki ismeri a receptet kérem segítsen(bár a fantáziámat használva nagyjából el tudom képzelni , de azért mégis hátha rosszul gondolom).

 

Köszönettel: Bicsu

nagypapi51 Creative Commons License 2006.07.11 0 0 14868
Akkor Feri lennék... :)
Előzmény: nyakashegyi (14867)
nyakashegyi Creative Commons License 2006.07.11 0 0 14867
Vagyis a Bakonyba mész gombáér'. :-)
Előzmény: nagypapi51 (14866)
nagypapi51 Creative Commons License 2006.07.11 0 0 14866

Remélem hagytok a környéken arra a hétre is gombát!

 

Egyeztessünk! Pontosan melyik környéken? :)

Jut eszembe, azon a héten én a Bakonyban gombászom...


Előzmény: Víz (14865)
Víz Creative Commons License 2006.07.11 0 0 14865

Sziasztok!

 

Egy hete szedtem 5kg rókagombát. Tisztításnál jól elszórakoztam vele, az eső elég jól felverte rá a talajszemcséket. Sajnos idén még vargányát nem, csak egyetlen db féligrágott sötét érdestinórut  meg 2 db nemezes tinórut találtam, de azok használhatatlanok voltak. Megjelent viszont a varashátú galambgomba, két gyönyörű példány lett a zsákmányom. Eddig a viszonylag szerény választékért kárpótolt a "sok" rókagomba. 24-én utazom a Mátrába! :) Lesz egy hetem gombászni, bár jön apraja-nagyja, úgyhogy nagy kerülőket nem tervezhetek, hacsak hajnalonta nem, amíg ők még békésen szuszókálnak és még nem apán akarnak lógni. Remélem hagytok a környéken arra a hétre is gombát!

Rendeltetik 20.-ára, 23.-ára egy - egy kellemes eső, aztán sok napsütés, 18-25 C fok! Előre is köszönöm!

Üdv: Víz 

gombákos Creative Commons License 2006.07.10 0 0 14864
Igen. Ahogy nézem a térképet valóban a rózsaszín mezőbe esik a terület.
Előzmény: heyderia (14861)
Shroomer Creative Commons License 2006.07.10 0 0 14863
Egyszer próbáltam tojással a kenyérgombát, meg lehetett enni, de nem lett kedvenc. A halszaga és heringíze megmarad főzés után is.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!