Én AROL2T-t használtam nem volt vele gond soha. HA sokat használtam városban majd kint közúton akkor eleinte füstölt de 10-15 km után (100 km/h) megszűnt.
Amúgy a legjobban a Németországban tankolt ARAL benzintől vadult meg a drága. Úgy ment tőle mint akit seggbe rúgtak, és ebbe is AROL 2T-t öntöttem. Sajna eladtuk szegénykét.
Tud vki vmit a DEC-477 rendszámú Wartburgról? Hátha előferdült itt.
Akkor már csak arra kellene rájönni, kinek mondtad, hogy másnak ígérted. :-) Mert mi még nem beszéltünk telefonon, csak megadtad a címet, én meg írtam, hogy megyek érte. Nem mondtad, hogy nagyon sürgős, akkor már elhoztam volna, de ha akarod, most is mehetek. Mikorra jó neked?
A 2 motor amúgy egyforma, felújítás, meg minden? Mert akkor mindegy.
Elvileg van még egy 353-as blokk, ami működőképes, de szintén papírtalan. Kaptam e-mailt, meg telefont is, azt hittem, a kettő ugyanaz, aki telefonált tegnap, azé (mert Neki ígértem).
Hengerfej leszed, átnéz, szívócsőnél szelepszáraknál repedésvizsgál. Tömítés : gyári újjal összerak. AC biztos hogy jó ? Ha így is összbenzineződik az olaj, akkor motorblokk szét, dugattyúgyűrűk, hengerállvány-repedés ? Fagykár tud ilyet csinálni, bár nagyon ritka. Hűtővízzel nem dolgozik össze semmi ? Ha csak a porlasztóba megy föl az olaj, az sima kartergáz, akkor egyértelműen kopott a motor, de olyankor általában hátul se kis füst jön. Mindenképpen komoly szerelések előtt állsz :(
Bocs, azt hittem, már csináltál ilyet... szóval, igen, 2 emberes meló: egy pumpál, egy nyitogatja a csavarokat.
"alváz kereszttartón levő 2 csavar: piros festékkel lefestve gyárilag?"
Szerintem Te a 2 műanyag sapkájára gondolsz. Vedd le, alatta van a csavar.
"Összesen kb. hány csavar van és mennyi ideig tart egy ilyen művelet"
11 csavar van, beleértve a fékerőszabályzóét is. Rutintól függően 30-90 perc egy ilyen játék...
"A kerék levétele nélkül hozzálehet férni a légtelenítő csavarokhoz?"
A hátsókhoz igen, ha elég vékony vagy. Én nagy darab vagyok, így azt is levett kerékkel kell csinálnom. De az elsőket muszáj levenni.
"kb. hány deci folyadék kell a fékrendszerbe? Akkor valami DOT 4-eset veszek"
A könyv 0.5 litert ír, de többet vegyél, mert mindig kicsurran egy kevés, inkább legyen több belőle. A DOT4 jó választás, de valami minőségibbet vegyél, ha tudsz.
Azért, mert mikor ki akartam csavarni a légt.csavart a bal hátsóból, szépen beletört a fékhengerbe. szal nagyot szíttam véle, új fékhenger, stb (nem bírtam kiszedni hengerből ami beletört). Tehát csak azt kellett mert máshol mindenhol volt benne, csak ott csöppent ki. Nekem nem volt annyira létfontosságú, hogy tökéletes fékrendszer legyen, mert az még csak eszembe se jutott, hogy kéne rá vizsga. Arra a romhalmazra:) Csak arra kellett, hogy érezhessem a Barkastól kicsit eltérő Warti fílinget:) De megérte. Már hiányzik. Volt, mikor egyáltalán nem működött a fék, de én ki akartam próbálni. Elindultam szép lassan, és mindenhol kézifékeztem:) De az működött rendesen. Akkor esett ki út közben a hátsó kerék... Az besz.rás volt. Na, szóval, Neked asszem mindenhol kellene légtelenítened, ezt nem tom hogy kell, majd az istenek... Azt ígérd meg, hogy ha 1x lesz rajta vizsga, elviszel egy körre 8) ÜDV VLE
Mikor én légtelenítettem a Warcit, háát...én is kifaggattam a topiclakókat. Annyi különbséggel, hogy csak 1 fékhengert kellett légtelenítenem.
2 piros csavar? Nem értem, hogy hol. Nem ismerem a gépet annyira:(
Miközben csavarod vissza a légtelenítő csavart, lassan folyatni kell ki a folyadékot a pedállal (tehát 2emberes munka) nyilván addig, amíg el nem záródik.
Sztem nem lehet hozzáférni, még ha nagyon megemeled a kocsit, se - szerintem, bár nem sokat volt tulajdonomban wart.
Addig kell önteni bele a folyadékot, amíg a kis tartály alján lévő mindkét folyadékcső végét ellepi-vagy többet. De ezt gondolom a legvégén kell figyelni, mikor már az összes légtelen.
Ennyit tudtam mondani Warti-fékrendszer-légtelenítő tapasztalataim alapján:) Majd a nagymesterek kijavítanak:)
Ladásként kérnék segítséget egy Wartburgos számára aki az indexen számolt be egy problémáról, de én sem tudok mást mondani neki mint amit eddig a szerelők is akik javították a kocsiját. Beillesztem ide a hibaleírást amit adott és megadom neki a linket mert nem igazán tudja kihez forduljon itt a neten segítségért. Köszi!
Sziasztok!
Segítségre lenne szükségem. Van egy Wartburgom, és nem igazán tudják a szakemberek megszerelni. A probléma: A benzin összekeveredik az olajjal. Több szerelőnél is voltam már (ami nekem már így elég sokba került), és mindenhol az AC pumpát cserélték le. Kb. 20 km megtétele után ismét összefolyt a benzin meg az olaj. Ha valakinek lenne ötlete vagy tapasztalata ezzel kapcsolatban, vagy már találkozott ilyennel, feltétlenül írjon!!! Előre is köszi! Wartroad
Háát nekem van egy 105-ös Skodri (régifajta, de a kerek lámpa helyén kicsit szögletesebb van) lendkerekes autóm, de szerintem nem épp ilyenre gondolsz..
Igazi bilikék, nyitható motor(?ez nem biztos...) és csomagtérrel. Szerintem még meg is van mindene, majd előkeresem, ha érdekel.
Úgy látom, most már tényleg segítségre szorulsz... :o)
Fogj KÉT 24-es Crovát. A koronás anyából húzd ki a sasszeget. Bakold fel a kocsit, vedd le a hátsó kereket. Nyúlj be a csapágyház mögé, és találsz egy kerek gumidugót. Pattintsd ki a lengőkarból, nyúlj be az egyik 24-es Crovával, meg tegyél rá egy T-szárat, vagy bármit, lényeg, hogy ne tudjon forogni. A másik 24-essel csavard le a koronás anyát. Vedd ki a rugó felé a hoszú csavarját (vigyázz, bent a csapágyházban egy nagy alátétje is van!), majd ÓVATOSAN ütögetve a fékdob peremét, meg közben forgatva kézzel a kerékagyat, üsd ki a fékdobbal együtt a kerékagyat is. Belülről, a rugó felől ne nagyon üsd, vagy csak valami keményfa közbetéttel, mert el tud repedni az agy! Ha kiütötted, szabad a vásár, bármit csinálhatsz a hátsófékkel... :o)
Légtelenítéshez jó tanácsok!
1. SOHA ne legyen behúzva a kézifék. Inkább ékeld ki a kerekeket. 2. A sorrend: - alváz kereszttartón levő 2 csavar - első féknyergek, előbb a bal, majd a jobb oldalon, először a felső, majd a belső, végül a külső légtelenítőcsavar - hátsó fékmunkahengereken levő csavar, előbb a bal, majd a jobb - végül a fékerőszabályzó végében felül levő 9-es fejű csavar, ezt csak egyszer, benyomott féknél meg kell nyitni, majd zárni (MENET FORGÁSIRÁNYA!) 3. Legalább minden 2. légtelenítésnél nézd meg, hogy nem fogyott -e ki a folyadék a tartályból 4. A hátsó fékek légtelenítésénél NE a kocsiemelőt használd, inkább krokodillal emeld meg a lengőkart, így a stabilizátor nem vezérli a fékerőszabályzót 5. Végül: főleg az első nyergekbe könnyen beleszakad a csavar, ha nem jön könnyen, kocogtasd körbe az öntvényt, vagy húzz rá egy kicsit, és onnan nyisd vissza.
Nem, dehogy... Az 5-sebességes váltó annak idején a gyári 353 WR Gruppe 2-es ("Speciál túrakocsi") kategóriájú versenyautóba készült. A homologizáció (vagyis a típus számára a FIA rajtengedélyének) megadása annak volt a feltétele, hogy évi 400 darabos széria készüljön az autóból. Ebből a gyári csapat használt néhányat, a többi meg kicsit "lebutított" verzióban eladásra került különféle országokba, például Magyarországon is volt néhány közvetlenül a gyártól rendelt 353 WR (Leitold, Kardos, Birkner, Papp, Schönek). Na, ezekben volt 5+R váltó, majd amikor kikoptak az autósportból a 353 WR-ek (és a későbbi 353 W 460 típusjelű Gruppe A-s "feljavított szériakocsi" kategóriájú versenyautók), akkor kezdtek el ezek a váltók szériakocsikban előfordulni. Ebben a Tessin-i kék 353-asban is efféle dolgok (nagydugattyús motor, ötgang-váltó, stb.) vannak. Csak tudnám, miért nem versenyzik vele az ember, Németországban külön Wartburg- és Trabant-kupák vannak kiírva a német autósportban...
Atomi az olaj-guru, nem én! Mondjuk, Arol 2T helyett én is inkább Párkányból hozott Madit 2T-t használok, meg nyáron Horvátországból hoztam INA 2T-t (nem gagyi olaj, TC+-os teljesítményszintje van, az Arol csak TA-s!), a MOL 2T-től irtózom én is... :o)
twk004
U.I.: ja, és nem tudom, mikor ment legutóbb 130-at a gép, meghúztam 100-110 km/h körül a határvonalat...
Bocsánat, olyan ideges vagyok, hogy nem látok a szememtől. Holnap vadászom hűtőre... remélem helyben megoldom nem kell pestre menni... Csütörtökre kocsi kell! :(
Ugy maradt, mig el nem adtuk...Az az auto mindig csak annyi karbantartast kapott, ami feltetlen muszaly volt. Minimalis koltsegekkel ment 250000km-t nalunk. A multkor lattam, es meg megy, egeszben van, es nem is nez ki rosszul (az enyem most ahhoz kepest roncsnak tunik kivulrol...:-(
WR
Walter hütőt bontoból kell guberálni én 500 Ft -ból usztam meg.
Rengeteg alaktrészem van, ha valakinek kell valami küldjön mail-t
fékbetét, önindító, generátor, kerékcsapágy, lámpák, gyujtás alkatrészek, fékrendszer alkatrészei...meg egy komlett motor..