Keresés

Részletes keresés

Carina_S Creative Commons License 2021.08.29 -1 0 682398

Tudom, utaltam is erre azzal, hogy Putyin Oroszországa gázexportügyben őbeléjük sem akar többé belebotlani, mert csak a gázexport-üzeletét rontotta kicsit több mint egy évtizeddel ezelőtt.

 

Ukrajna az egyik aki az oroszoknak a terhére van, a másik pedig Belorusszia.

Előzmény: ketni (682395)
ketni Creative Commons License 2021.08.29 -1 2 682397

"és ezzel csak a magyar-szerb határon sikeresen funkcionáló műszaki záras határkerítésünket másolja le,"

 

Érdekes, hogy ezzel minden rendben van az EU szerint. A csúnya fehérorosz sátán továbbítja a felesleget szegény lengyelekhez meg a baltiakhoz.

A rácokat vagy a horvátokat miért nem ítélik el ugyanígy? Nem ugyan ezt csinálják velünk?

Ja, persze mi magyarok vagyunk. Fekete seggűek. Benes is megmondta, hogy bűnös nemzet vagyunk.

Előzmény: Carina_S (682381)
Spandau11 Creative Commons License 2021.08.29 0 9 682396

Èltél te egyáltalán Titó országában ( amíg élt ) vagy csak a propaganda hírekböl ( amiben Magarország is kiemelkedik egy ideje ) mered össehasonitani Ceausescuval Titót ?

Előzmény: najahahu (682393)
ketni Creative Commons License 2021.08.29 -1 1 682395

"Ő másnak a csicskája, mégpedig Oroszországé"

 

Ukrajna meg a fasiszta vezetése sem különb, csak megint másnak a csicskása.

Előzmény: Carina_S (682391)
Carina_S Creative Commons License 2021.08.29 0 0 682394

Nem mindegy? Egyszer balra(RUS), egyszer jobbra(EU) fordul a köpönyege... :-)))! De hogy nem egyenes ember, az száz százalékig biztos... !

Előzmény: najahahu (682393)
najahahu Creative Commons License 2021.08.29 -8 1 682393

Lukasenko  ma az Európának, mint annakidején  Ceausescu  vagy Tito volt, de a mai körülmények közepette.

Előzmény: Carina_S (682391)
Carina_S Creative Commons License 2021.08.29 -1 0 682392

Lukasenko Fehéroroszországa egyébként az általa imádott Oroszországnak is terhére van: Putyin azért döntött úgy, hogy a Németország felé menő új gázvezeték a Balti-tengeren át épüljön meg, mert a Fehéroroszország és Ukrajna területein áthaladó gázvezetéken történő gázexport menetrendjébe ez a két ország az utóbbi 1-2 évtizeden belül többször is eléggé csúnyán "beleköpött".

Belorussziát mindenki aki tudja elkerüli, akárcsak egy geopolitikai "kozmikus fekete lyuk"-típusú csapdát, amelybe legutóbb az imént említett külföldi diplomata "pottyant bele" az őt vivő repülőgéppel együtt, aki a Ryaner-géppel Athénból Vilniusba kívánt elrepülni. ("Raman Prataszevicset, a volt főszerkesztőt, Lukasenka kritikusát, őrizetbe vették." <-- Idézve innen: https://www.portfolio.hu/global/20210523/a-feherorosz-diktator-a-foldre-kenyszeritett-egy-ryanair-gepet-484528.) Utána persze Lukasenko összevissza hazudozott: "A hírügynökség szerint Alekszandr Lukasenko arról beszélt, Svájcból érkezett a figyelmeztető üzenet arról, hogy a Ryanair légitársaság Athénból Vilniusba tartó múlt vasárnapi járatának fedélzetén pokolgép van. Közölte, a belarusz hatóságok jogszerűen jártak el, a repülőgép útját az asztravjeci atomerőmű (BelAESZ) közelében változtatták meg.

Felvetette a kérdést, hogy mi lett volna, ha hirtelen teljes riadókészültségbe kellett volna hozni az atomerőmű biztonsági rendszereit. Továbbá megismételte azt a korábbi minszki állítást, miszerint

a repülőgép személyzete maga döntött úgy, hogy leszáll Minszkben.

Elutasította továbbá azt a feltételezést, hogy a pilótákat a környéken felsejlő belarusz MiG-29-es vadászgépek kényszerítették leszállásra, azok feladata állítása szerint mindössze a kapcsolattartás, illetve „kritikus helyzetben” a leszállás segítése volt." <-- Idézve Innen: https://index.hu/kulfold/2021/05/26/lukasenko-ryanair-repulogep-elterites-szemelyzet-vadaszgepek/.

 

Hogy egyik szavát a másikba ne öltse: egyik érve szerint pokolgép volt a gépen; a másik érve szerint túl közel ment az egyik fontos atomerőművükhöz. Ha harmadik hazugságot is ki kellett volna találnia, az vajon mi lett volna??!

 

Engem ez a nyilvánvaló összevissza hazudozás az egyik filmre emlékeztet, az Abigél c. film egyik jelenetére, amikor Vitay Georgina igazgatói kihallgatását a Főhadnagy Úr megjelenése félbeszakítja, és ő pedig a főhadnagy elől az ajtó mögé bebújva megdöbbenten hallja az apja eltűnésének immár második hazug magyarázatát, miszerint a mai verzió már autóbalesetről szólt, és Gina félhangosan gondolkodva a fogai között halkan de felháborodottan megjegyzi, hogy: "Alávaló aljas hazug gazember: [Apámnak] tegnap szívbaja, ma meg már autóbalesete volt??! Még jó hogy nem tudtam utánamenni!"

Hiába: "A hazug embert hamarabb utolérik mint a sánta kutyát... !", --> Különösen, ha minden másik napon más hazugság-verziót ad elő! :-)))

Carina_S Creative Commons License 2021.08.29 -1 1 682391

Lukasenkoval nem az a baj hogy Soroscsicska, mert valóban nem az. Ő másnak a csicskája, mégpedig Oroszországé, és azért, mert amikor Ororszországnak kommunista vezetése volt, már akkor is az oroszokhoz húzott. Most pedig szemrebbenés nélkül fogat le egy olyan repülőgépet, amelyik nem is hozzájuk hanem a tőle északra fekvő országok egyikébe tartott, de rajta ült az egyik politikai ellenlábasa, most pedig Lengyelországba átengedi a migránsokat.

 

Azaz csupa olyan politikai húzásai vannak, amelyeket senki sem tolerál!

Előzmény: h_g (682388)
Carina_S Creative Commons License 2021.08.29 -1 1 682390

Egyébként a tegnap esti és a ma hajnali híradókból kiderült az is a Biden-kormányzatról is, meg néhány Nyugat-Európa-beli ország vezetéséről is, hogy az afganisztáni mentőakciók során nem az összes kimentendő ember kimentése volt a céljuk, hanem csak az, hogy elmondhassák magukról azt hogy kimentettek pár száz vagy pár ezer embert, miközben az összes többi ottragadottat meg aljas módon cserbenhagyták!!!

 

Angliából annyi volt az üzenet: "Bár a szívünk szakad meg, de sajnos nem minden honfitársunk kimenekítésére van reális lehetőség, így sajnos van akit kénytelenek vagyunk hátrahagyni." + krokodilkönnyek ":-((((("

Németországról meg az derült ki, hogy a mentőakció előkészítésének halogatása miatt keletkezett hiányosságai miatt júniusban és júliusban jobban meg sikerült szervezni a sörösdobozok(!!!) kimentését mint a német emberekét, ezért egy csomó német ember kimentése így most augusztusban lehetetlenné válik, később meg már nemcsak a kimentésük lesz lehetetlen, hanem az sem biztos hogy a tálibok nem fejeztetik le őket.

Amerikából meg olyan hírek jönnek, hogy bár tervezik a kivonást rendben befejezni, ők sem tartják lehetségesnek minden honfitársuk kimenekítését.

 

Milyen érdekes, nemde... .. ??! Milyen érdekes, hogy azoknak az országoknak nem sikerül maradéktalanul kimenteni a tálib pokolból minden honfitársukat, akik százszorta gazdagabbak ugyan Magyarországnál, de amelyek élén mind egy szálig G. Soros megvett emberei állnak vagy álltak a közelmúltban, és amelyekbe a migrációpárti vezetőik miatt tömegével tudtak bejutni a migránsok... .. .

És milyen érdekes ugyanakkor, hogy a "kis" Magyarországnak, amelyet Orbán Viktor kormánya, és hadseregét Ruszin Szendi Romulusz altábornagy vezeti, az utolsó emberig sikerült mindet hazahozatnia, és nemcsak a saját magyar állampolgárai bízhattak meg benne vakon, hanem azok az afgán emberek is, akik a magyar hadsereg embereivel sokáig együttműködtek, és aki feliratkozott a kimenekítési listára, az biztos lehetett abban, hogy nem válik a tálibok áldozatává! Milyen érdekes... ! "Csak" éppen akarat, és az időben előrelátó és helyes műveleti megtervezés és annak véghezvitele kellett hozzá, és mindenféle halogatás nélkül.

 

Mert az igaz ugyan, hogy Amerika vagy Németország sokszorosan nagyobb mint Magyarország, de ugyanakkor arányosan több pénze van az ilyen mentőakciókra is. (Vagy csak lenne erre arányos mennyiségű pénze, ha nem pazarolná el mindenféle migránstámogatásra és LMBTQ-s akciókra... ???!)

Arnó Kunó von Strasbourg Creative Commons License 2021.08.29 0 0 682389

Az önálló Pastunisztánról már 1947-ben is volt szó, de aztán nem lett belőle semmi.

 

Ez lett volna a zászlaja:

 

Előzmény: Carina_S (682387)
h_g Creative Commons License 2021.08.29 -1 1 682388

Te szeretnéd, ha Belarusz belebeszélne a mi belügyeinkbe? Meg akarnák mondani, hogy ki kormányozzon itt? Na ugye, hogy nem. Hát akkr mi se ugassunk bele az övékbe.

 

A választásukon amúgy lehet, hogy tényleg csaltak egy kicsit már csak megszokásból, de nem annyit, hogy az különösebben befolyásolta volna a végeredményt, Lukasenko mindenképp jogosan győzött. Az exit pollok szerint 78%-ot kapott, míg a Soros-csicska Tihanovszkaja 9-et. (De azért "Mi vagyunk a többség!", ismerjük ezt a próbálkozást Fletótól is.)

 

Előzmény: Carina_S (682381)
Carina_S Creative Commons License 2021.08.29 0 0 682387

Ha a Durand-vonalra írod ezt, akkor igazad van. De kinek mi haszna lehet abból, ha egy szándékosan rosszul meghúzott határvonallal háromnegyed-évszázados ellenségeskedésnek teszi le az alapjait?! Kinek jó az, ha utána meg az egykori gyarmatosítók országaiba is jut a késleltetve bekövetkező óriási migránsáradatból?! Senkinek sem. Akkor mi céljuk volt vele? Kísérletezni a történelemmel, hogy hogyan múlik el a béke lehetősége egy-egy rossz döntés meghozatalával? Kicsit drága játék, nemde?!!!

((Ha játszani akarnak, akkor tervezzek egy stratégiai játékot inkább, amin lejátszhatják az ókori történelem vagy a Napóleoni háborúk korának lehetséges alakulási lehetőségei, de ne élesben és ne tízmilliók életével "játszadozzanak"!!! Az ui. "egy kissé" drága játék!!!))

 

Egyébként itt vannak Afganisztán és Pakisztán etnikai térképei: >>

 

 

Jobb lenne a két ország területét újra felosztani vagy úgy, hogy a teljes pastun etnikai terület kerüljön Afganisztánhoz, vagy pedig úgy, hogy Afganisztánon és Pakisztánon kívül legyen egy önálló és szuverén Pastunisztán is. Valahogy így: >>

 

 

Előzmény: Harminckétnevemvolt?????? (682386)
Harminckétnevemvolt?????? Creative Commons License 2021.08.29 0 2 682386

Szándékos volt!

oszd meg és uralkodj!

Előzmény: Carina_S (682379)
Arnó Kunó von Strasbourg Creative Commons License 2021.08.29 0 1 682385

Nem emlékszel, hogy az USA milyen szép sikert aratott 1983-ban egy Grenada nevezetű kis szigeten?

Előzmény: Pomber Béla (682349)
martinaxe7 Creative Commons License 2021.08.29 -5 2 682384

Rettenet

 

Afrikai migránsokról szóló film nyerte a fődíjat Karlovy Varyban

Carina_S Creative Commons License 2021.08.29 0 0 682383

Lengyelország pedig úgy védekezik

(néha kihagy az "ú" betűm.....)

Előzmény: Carina_S (682381)
Carina_S Creative Commons License 2021.08.29 0 0 682382

JAV.: Lukasenkot kell egy szabad választáson leváltani,

Előzmény: Carina_S (682381)
Carina_S Creative Commons License 2021.08.28 -1 1 682381

Hülyeségeket beszélsz. A Fehérorosz népnek is joga van az önálló államhoz. Fehéroroszország területét -- tagköztársasági szinten -- még a Szovjetunió fennállása idején is körülhatárolták, igaz hogy csak az akkori SZSZK-s tagköztársasági határokkal (az egész SZU-t SZSZSZK-nak írták). (SZSZK: Szocialista Szövetségi Köztársaság; SZSZSZK: Szovjet Szocialista Szövetségi Köztársaság.) Az akkori SZSZK-k bizonyos önállóságot élveztek a teljes SZU-n belül, mivel bizonyos ügyeikben önállóan kormányozhatták magukat. Persze a hadügy, a pénzügy, és a bel- és külpolitika meg kellett hogy egyezzen a SZU álláspontjával, tehát ezeket Moszkva irányító kezei alá vonták össze.

 

Nem felszámolni kell Fehéroroszországot, hanem az idióta komcsi vezetőjét, Lukasenkot kell egy szavad választáson leváltani, és helyébe egy normális nemzeti-demokrata kormányt ültetni a fehérorosz vezetésbe, és ezzel meg is oldódnának a Fehéroroszország által jelenleg kiváltott problémák és megszűnnének a provokációik is (pl. a múltkori incidens során a repülőgép földre kényszerítése Lukasenko parancsára az ellensége letartóztatása céljával!).

 

Lengyelország pedig gy védekezik a fehéroroszok felől jövő migránsáradat ellen, ahogy tud!!! Egyébként pedig főként a határkerítését építi ki a lengyel-fehérorosz határon, az oda tervezett tankok inkább csak erősítésként szolgálnak. De ha nem építene kerítést, akkor enélkül a műszaki zár nélkül nem tudná megállítani a migránsokat. Így viszont igen, és ezzel csak a magyar-szerb határon sikeresen funkcionáló műszaki záras határkerítésünket másolja le, természetesen a lengyel-fehérorosz viszonyokra "átköltve". A harckocsikat pedig gondolom azért rakják oda, mert ők már kaptak egy pár "kóstolót" az önálló lengyel állam eltüntetéséből, és egy újabb ehhez hasonlatos rossz "kalandot" pedig nem óhajtanak megérni és átélni.

Előzmény: zoldcomchy (682370)
King_of_Giants Creative Commons License 2021.08.28 -1 0 682380

A Trump-féle lázitásra gondolsz?

Az más eset volt

Az USA is szeretné a státuszát megtartani illetve megerősiteni, csak pofáraesik mindig

Emlékszünk ugye amikor  a Fekete tengeren hajóztak és az oroszok valami zavarással 'megsüketitették" őket. El is húztak haza

Afganistán kb hasonló volt. Azt hitték majd ők jól megnevelik a tálibokat ami az oroszoknak sem sikerült

Szinte hasonló eset volt Vietnam.

Már várom mikor egyesül Korea észak fenhatósága alatt. 

Ha Kína vagy Oroszország összevonja a szemöldökét, az USA kussol

Előzmény: zoldcomchy (682375)
Carina_S Creative Commons License 2021.08.28 0 0 682379

És miért nem sikerült ez 20 év alatt sem? ---> Azért mert a kialakult konfliktushelyzet újratermeli a terroristákat, akárhányat is irtanak ki közülük. Újratermeli, mint a beforratlan seb a gennyet... .

Afganisztán esetén pedig a beforratlan seb a Durand-vonal, amellyel egykor Anglia felelőtlen módon húzta meg a határvonalat Afganisztán és Pakisztán között, kettévágva ezzel a pastu nép területét.

 

A megoldás: leradírozni a Durand-vonalat, és egy új, igazságos országhatárt vonni a két ország közé, amely a pastuk területét teljes egészében Afganisztánnak adja. Pakisztánnak pedig értelemszerűen marad a maradék terület. Ha nincs kettévágva a pastuk földje, akkor automatikusan megszűnik az immáron több évtizede tartó ellenségeskedés.

Előzmény: emzépergd (682347)
King_of_Giants Creative Commons License 2021.08.28 -2 1 682378

 

lengyelek most vesz nek 1000 abrams tankot,"

 

Hazudj kisebbet jobban elhiszik

"Lengyelország 250 darab M1A2 Abrams SEPv3 páncélost vásárol az Egyesült Államoktól - írta csütörtökön a Gazeta Polska Codziennie lengyel napilap.

Előzmény: zoldcomchy (682370)
Carina_S Creative Commons License 2021.08.28 0 0 682377

Akárhogyan is szervezi meg, utána valakik egyedül maradnak a tálibokkal egy országba bezárva, akik nem szeretnének velük együtt élni. A következmény: merényletek és az előlük való -- sikeres vagy sikertelen -- menekülési kísérletek. Sikertelen menekülés esetén pedig utána tálib bosszúhadjárat jön el!!

Előzmény: Trafi Pax (682344)
zoldcomchy Creative Commons License 2021.08.28 -3 0 682376

bánt a dolog. )-: igaz, azért nem olyan nagyon. (-:

Előzmény: Törölt nick (682371)
zoldcomchy Creative Commons License 2021.08.28 -3 0 682375

De az usa valóban nagy bajkeverő, most már biztos mert láttuk a kapitoliumban, a mögött már 100%, hogy az usa áll.

Előzmény: King_of_Giants (682374)
King_of_Giants Creative Commons License 2021.08.28 -1 0 682374

Az USA szinte pont ugyanezt csinálta mint most: csak megkeverte a szart és cserben hagyott minket."

Baromságot ne terjessz. Majd egy Pomber Béláért kockáztatja a világháborút,mi?

Ezt a dumát, nem sokszor, a SZER terjesztette, felmenőid meg beugrottak neki

Előzmény: Pomber Béla (682349)
King_of_Giants Creative Commons License 2021.08.28 -1 0 682373
methylcytosine Creative Commons License 2021.08.28 0 0 682372

általános iskolai tananyag...

na meg népi bölcsesség, hogy a ruszkik GM teherautókkal meg dzsippekkel voltak felszerelve.

Na és? Magyarország és EU nagy része jobban járt volna, ha a németek győznek.

Előzmény: Törölt nick (682366)
Törölt nick Creative Commons License 2021.08.28 -21 0 682371

Ezzel itt a a /hosszúnyelvek  népénél) nem leszel sikeres.....

Előzmény: zoldcomchy (682370)
zoldcomchy Creative Commons License 2021.08.28 -5 1 682370

Nem kerítést kellene építeni hanem megszüntetni azt a lukasenko vezette államot. A lengyelek most vesz

nek 1000 abrams tankot, oda a határra telepítik, de ez ellen az nem alkalmas.

Előzmény: emzépergd (682369)
emzépergd Creative Commons License 2021.08.28 -1 2 682369

Ahogy nézem a bolgár-török és a belorusz-lett, belorusz-lengyel határon egyaránt varázsütésre megafgánultak a migránsok. 

zoldcomchy Creative Commons License 2021.08.28 -6 2 682368

Mindegy lett volna az, 56. ban a nyilas kereszt ugyan úgy ki lett volna vágva a zászlóból mint a rákosi címer és a tigris tank se szerette volna a molotov koktélt. aztán jött volna a német gorbacsov változat aki megcsinálta volna az európai úniót.

Csak azt mondtam, hogy már mindegy lenne, ugyan ez lenne a helyzet és a történelem is ugyan ez lett volna. Na jó, 45 után nem cserélik ki a zsidót svábra, a kommunistát kulákra ...na és? ez olyan lényeges? De jelen korra átlépve ha most is lesz egy jobbról balra fordulat abból is csak annyit veszünk észre, hogy nem az európai úniótól védjük a gyemekeinket hanem a katolikus egyháztól.

Előzmény: sdfasrasgfa (682367)
Törölt nick Creative Commons License 2021.08.28 -3 0 682366

Gyere haza Rocky....

Megártott neked az a német sör a jóléttel eggyütt...

Majd itthon kijózanodsz.... a rideg valóság...

Ui.: Itt még a migriktől sem kell rettegned.....(pedig ott bizti rettegsz.....-mondta az M1...)

Előzmény: rocky cellar (682365)
rocky cellar Creative Commons License 2021.08.28 0 0 682365

Hát pont ez az, h az 'USA' (mint állam) semmit se, de egyes 'civilek' már akkor is bujtogatták a jónépet, h 'szabaccság elvtársak', vívjátok ki, majd 'segítünk'. Csak nem vót, aki segítsen:-) A szovjetek meg nem akartak egy 'Kubát' Európában, h ide telepítsék a rakétákat, így persze, h nem engedték el Mo-ot.

Előzmény: Törölt nick (682361)
Törölt nick Creative Commons License 2021.08.28 -4 0 682364

A béláknak.... úgy általában...

Én is pár napja olvastam róla...nem szégyen...

https://hu.wikipedia.org/wiki/K%C3%B6lcs%C3%B6nb%C3%A9rleti_t%C3%B6rv%C3%A9ny

golszász szállítások a Szovjetunióba, tonnában[11]ÉvTonna%1941360 7782,119422 453 0971419434 794 54527,419446 217 62235,519453 673 81921Total17 499 861100

 

Törölt nick Creative Commons License 2021.08.28 -3 1 682363

gratulálok, felzárkóztál glavika mellé az agyatlan hülyeségben

Előzmény: Pomber Béla (682360)
methylcytosine Creative Commons License 2021.08.28 0 0 682362

II vh nem lett volna, ha USA nem avatkozik be az elsőbe. Ebből következően balkán probléma sem és tutyi mutyi európa se lenne.

Előzmény: Törölt nick (682353)
Törölt nick Creative Commons License 2021.08.28 -5 2 682361

Az USA szinte pont ugyanezt csinálta mint most: csak megkeverte a szart és cserben hagyott minket."

Ha jól értem:

1. 56-t te szarnak nevezted.

2. azt sugallod, hogy az USA ígért nekünk bármit is, amit nem tartott be.

 

Iszol te rendesen?

Előzmény: Pomber Béla (682349)
Pomber Béla Creative Commons License 2021.08.28 -1 3 682360

Ők, és nem más vetettek véget az I. világháborúnak.

 

Ők, és nem más vetettek véget a II. világháborúnak.

 

Tévedsz. Szerintem nem hazudsz, csak elhitted a hazugságaikat.

 

Ők akkor szálltak be, hogy gennyesre keressék magukat.

 

Ők, és nem más vetettek véget az 90-es évek balkáni háborúinak.

 

A lószart. Csak beásták mélyebbre a problémát.

 

Ráadásul ezzel kaput nyitottak az iszlámnak is.

Előzmény: Törölt nick (682353)
rocky cellar Creative Commons License 2021.08.28 0 0 682359

Na, ez meg a másik.

Előzmény: Peter Bergmann (682358)
Peter Bergmann Creative Commons License 2021.08.28 0 4 682358

Nem az USA, a globális tőke. Biden megválasztása után már egyértelmű volt, hogy újrakezdi a háborúzást. Sok-sok háborús góc kell most, felhasználni a felhalmozódott lőszert, felpörgetni a gyártást. Szinte mindenki növeli most a katonai költségvetést, hatalmas hiteleket vesznek fel, a globális bankok rengeteget hiteleznek és bőséges a kamatbevételük. Elkezdődött az új aranykor, erre vártak.

 

Persze nem lehet mindenhol háborúzni, legtöbb nyugati ország már túlkoros hozzá, nekik újabb vírusok kellenek, oltási kampányokkal.

 

 

Előzmény: zoldcomchy (682352)
rocky cellar Creative Commons License 2021.08.28 0 3 682357

Talán nem egy huszadragú gyarmat lenne az ejú, ahol degenerált zöldkomcsi ideológiákra hivatkozva fosztogatják a népet:-)

Előzmény: zoldcomchy (682355)
Trafi Pax Creative Commons License 2021.08.28 -4 1 682356

az már vitán felül, hogy az usa kever valamit.

 

Bénázást úgy is lehet nevezni. Egyébként nem vagyok 56-szakértő, de abból kiindulva, hogy értelmes dolgot te nem szoktál leírni, maradnék inkább a valóság W-verziójánál:

 

1956-os forradalom – W (wikipedia.org)

Előzmény: zoldcomchy (682352)
zoldcomchy Creative Commons License 2021.08.28 -4 0 682355

Ők, és nem más vetettek véget az I. világháborúnak.

 

Ők, és nem más vetettek véget a II. világháborúnak.

 

Mindenképpen vége lett volna. Annyi különbséggel esetleg, hogy pl Kuba nem szocialista lett volna hanem nemzetiszocialista de ugyan olyan rakéták lettek volna akkor is ott csak nem sarló kalapács hanem svasztika ami ráfestve.

Semmi lényeges nem változott volna, német munkások járnának szabadságot eltölteni d-európába.

Előzmény: Törölt nick (682353)
Törölt nick Creative Commons License 2021.08.28 0 0 682354

A német zsidó hitközség vezetője jelentette ki akkoriban:

 

"ami most Boszniában történik, az Hitler síron túli győzelme".

 

az iszlám világ persze a szokásos módon hálálta meg a mohamedán Bosznia és Koszovo megmenekülését:

 

merényletekkel az őket megmentőik ellen

Előzmény: Törölt nick (682353)
Törölt nick Creative Commons License 2021.08.28 -1 0 682353

Ők, és nem más vetettek véget az I. világháborúnak.

 

Ők, és nem más vetettek véget a II. világháborúnak.

 

Ők, és nem más vetettek véget az 90-es évek balkáni háborúinak.

Ez utóbbi a vajdasági magyarság, de Magyarország létét is fenyegette. A fejletteurópa vég nélkül békekonferenciázgatott és fegyverembargózott - ez utóbbival kedveskedve a fegyvercsempészeknek sikeres üzletmenetükben. Egyáltalán nem bánták, hogy a Balkán kivérezteti saját magát és persze Magyarországot is. Kb. ugyanazzal a cinizmussal szemlélték, mint a zsidók sorsát a németek alatt.

 

Amikor aztán a szerbek fasirtot csináltak a szarajevői piactérből, az USA megunta a fejlettnyugat tökvakarását, és a betonba bombázta a büszke és vérengző háborús őrülteket.

 

Bill Clinton képviselte utoljára az igazi progressziót a nyugati világban.

 

Nagy kár, hogy a világnak józanságból, de határozottságból is mértéket adó USA-ból ez a hitehagyott, buzeráns csürhe lett.

Előzmény: Pomber Béla (682349)
zoldcomchy Creative Commons License 2021.08.28 -5 0 682352

Az igaz, amit láttunk a kapitoliumban és előtte azóta is folyamatos feszültség, az már vitán felül, hogy az usa kever valamit.

zoldcomchy Creative Commons License 2021.08.28 -5 0 682351

A forradalmat az ávh szervezte meg, vagyis ami volt még belőle, szuezhez kellett időzíteni.

(amúgy történelmi korszakot zárt le, azt ami kezdődött a rendszerváltással 1920.-ban)

Előzmény: rocky cellar (682350)
rocky cellar Creative Commons License 2021.08.28 0 0 682350

Az nem az 'usa' volt, hanem a 'szabadeurópa' soros féle uszító szervezet.

Előzmény: Pomber Béla (682349)
Pomber Béla Creative Commons License 2021.08.28 0 0 682349

Mi 56-ban szembeszálltunk a saját tálibjainkkal. Az USA szinte pont ugyanezt csinálta mint most: csak megkeverte a szart és cserben hagyott minket.

 

Kérek az elmúlt 100 évből egy olyan sikertörténetet, amiben benne volt az USA keze-lába-ujja...

Előzmény: Trafi Pax (682346)
Arnó Kunó von Strasbourg Creative Commons License 2021.08.28 0 0 682348

Úgy hallom, hogy Uncle Sam időközben már "bosszút is állt": rakétával lőtte ki "az Iszlám Állam egyik afganisztáni tagját".

Előzmény: emzépergd (682347)
emzépergd Creative Commons License 2021.08.28 0 5 682347

Az usákoknak 20 éve volt "levadászni" a daesh és egyéb terroristákat. Aztán most ott tart a dolog, hogy egy 13 amerikai halottat követelő merénylet után random lövöldözik a hellfire II rakétákat valami állítólagos dzsihádistákra. 

Ugye 20 évig volt bábkormányuk, nagy haderejük az országban, de majd most "levadásszák". Hagyjuk már a hülyeséget. 

Az mondjuk nem egy kérdés, hogy ezt a kivonulást, inkább elkullogást, ennél a szinte már bántóan dilettáns módnál csak jobban lehetett volna megszervezni. Persze az ember igazából már nem vár mást egy olyan, hanyatló, birodalomtól amelyiknél a hadügyminiszter (és a többi) kiválasztásánál az elsődleges szempont az, hogy feka, muszlim, buzi vagy hasonló legyen. 

Előzmény: Carina_S (682343)
Trafi Pax Creative Commons License 2021.08.28 -2 1 682346

Később ismét hallottam Nógrádit a TV-ben, volt egy érdekes kijelentése: ha azok a milliók, akik most menekülni akarnak, inkább szembeszálltak volna a tálibokkal, most lenne egy népfelkelés vagy lázadás (pontosan nem emlékszem).

Előzmény: Carina_S (682343)
sdfasrasgfa Creative Commons License 2021.08.28 -24 0 682345

Már hogyne lettek volna merényletek korábban is. Itt van egy márciusi hír:

Autóba rejtett pokolgép robbant Afganisztánban péntek éjjel. A hatalmas detonáció legkevesebb 8 embert megölt, félszázat megsebesített.

Az áldozatok száma még nőhet, mert több kórházban ápolt sérült állapota válságos.

A robbanás erejét jelzi, hogy házak tucatjának falait döntötte romba, tetejét tépte le, több száz méteres körzetben rongált meg épületeket.

A robbantás egy rendőrőrs közelében történt az ország nyugati részén, Herát tartományban.

A halottak és súlyos sérültek között gyerekek és nők is vannak.

A merénylet elkövetését egyelőre semmilyen szervezet sem vállalta magára. A helyi hatóságok a tálib felkelőkre gyanakszanak.

 

Előzmény: Carina_S (682343)
Trafi Pax Creative Commons License 2021.08.28 -2 1 682344

Elég hülye helyzet, mert már a maradás sem volt tartható, távozás is problémás. De, ahogy Benkő Tibor is kifejtette, ezt a kivonást sokkal jobban meg kellett volna szervezni és több időt hagyni rá.

Előzmény: Carina_S (682343)
Carina_S Creative Commons License 2021.08.28 0 1 682343

Csakhogy ha ottmaradt volna békét fenntartani, akkor nem lett volna semmiféle merénylet -- annak összes elkövetőivel együtt -- , és nem kellene kin bosszút állni.

Különben, ha ezért a káoszért Biden a felelős, akkor kizárólag saját magán állhatna bosszút. Csak már tenné meg!!! :-O

Előzmény: Trafi Pax (682342)
Trafi Pax Creative Commons License 2021.08.28 -2 1 682342

Ahogy Nógrádi György is fejtegette előzőleg, Biden kijelentése konkrétan arra terjedt ki, hogy az elkövetőket megkeresik és levadásszák, illetve ahogy Nógrádi mondta, ezt biztosan véghez is fogják vinni.

 

Más kérdés, hogy kenheti a hajára (Biden).

Előzmény: Carina_S (682341)
Carina_S Creative Commons License 2021.08.28 0 2 682341

A logikus reálpolitikus elmék számára nem igazán érthető Joe Biden tegnapi kijelentése. Azt mondta:

 

"Ezért meg fognak fizetni, Amerika nem felejt!!!"

 

Jó, és akkor kinek is akar megfizetni? Talán az afgánoknak? Akkor, amikor tudta jól azt, hogy Ő, Joe Biden USA-elnök, ennek az egész helyzetnek a kulcsembere(!!!), hogyha a legelején kivonulásról dönt, akkor Afganisztánban napokon belül elszabadul a tálib pokol, míg ha a maradás mellett dönt, akkor a táliboknak nem lett volna esélyük hatalomra jutni és újabb és újabb merényletek egész sorának elkövetésébe belekezdeni. Ő, Joe Biden a kulcsember -- (és nem az afgánok és nem is a Talibán szélsőséges iszlamista terrorszervezet!) -- , mert ha Biden ottmaradásról dönt akkor a békét, míg ha csapatkivonásról dönt akkor a tálib rémterrort garantálja!!!

 

És akkor mivel jön ő? ---> "Amerika nem felejt!!!" Igen, ám, de ha maradásról döntött volna, akkor nem volna kinek a rémtetteit elfelejtenie, mert akkor fennmaradt volna a békét biztosító -- amúgy kényesen érzékeny(!) -- egyensúly!!!

 

Biden ezért az egész káoszért csakis egy személyben saját magát okolhatja!

Előzmény: sdfasrasgfa (682334)
emzépergd Creative Commons License 2021.08.28 0 0 682340

Ez az oldal előfizetést követel, nem tudom a részleteket megnézni de egészen biztosan hiányos, 100%, hogy  a nyugat-balkáni útvonal trieszti ágán belépett idén már tízezres nagyságrend hiányzik belőle és az olasz belügy gyakran szokott még egyéb módon is ködölni, pl. a Crotone és Rocella Ionica strandjain lepakoltakat (idén már közel 5E) hol beleszámolják hol nem valamint a noborderes vízitaxikkal is gyakran hasonlóan járnak el. 

Aug. 16 óta meg már újabb 5E-nél is több csónakázott be csak Lampedusára de voltak Crotone környékén is becsónakázások, többszáz. Év végére egészen biztosan a 100E-t fogja feszegetni, általában október végéig jó az idő és a augusztus-szeptember-október szokta hozni az éves becsónakázás kétharmadát vagy még többet. 

Előzmény: Spandau11 (682315)
Woodoo Child Creative Commons License 2021.08.28 0 0 682339

Lehet, hogy jó lenne - épp VILÁGOT HÓDITUNK :D ja, én...

 

 

 

De Hong Kong fel vagy kiszabadítását is be kellene kalkulálni a bizniszbe, AKÁRMIBE kerülne is..:-)

Előzmény: methylcytosine (682337)
emzépergd Creative Commons License 2021.08.28 0 1 682338

A legtöbb hír szerint nem a mostani merénylet szervezőjére lőttek hellfire II. rakétákat hanem egy közelebbről meg nem nevezett daesh-k tag dzsihádistára aki "jövőbeni merényleteket" szervezett. 

Magyarra fordítva: kamu az egész, demens dzsó imázs-növelő rakétázása. 

Előzmény: Delinke00 (682335)
methylcytosine Creative Commons License 2021.08.28 0 4 682337

Ma reggel támadt egy kitűnő ötletem. Ugye Soros elvtárs szerint kell EUnak évi 1 millió bevándorló, mert különben lőttek a GDPnek. Ezt afgán meg nigériai kecskepásztorokkal akarja megoldani, ami azonban nem túl működőképes, ezek nem dolgoznak, csak élősködnek, gettósodnak, bűnöznek.

Viszont ott van a kontinens másik oldalán Taiwan, akit Kina erősen fenyeget, hogy 10 éven belül elfoglalja. A taiwaniak ezt nem akarják, de gyengék, hogy magukat megvédjék. USA talán meg tudná védeni őket még egy két évig, de a viharos kinai fegyverkezés miatt egyre kevesebb az esélye. Ráadásul a konfliktus könnyen globális nukleáris háborúvá terebélyesdhet. Ha még nem is lesz belőle atomháború, a világ csipgyártásának egy igen jelentős része Taiwanon van, a világ legnagyobb és legfejlettebb csipgyártója a TSMC is taiwani. Könnyen belátható, hogy egy taiwani háború régen látott globális gazdasági válságot okozna.

A megoldás:

telepitsük át Taiwant az EUba! 23 millió lakos, 2040ig megoldaná az EU népesedési problémáját, ráadásul megkapnánk a TSMC-t is, tehát elképesztő mértékű lenne a GDP növekedés.

Megkaphatnák mondjuk Szardinia szigetét, ami kb akkora, mint Taiwan, kb hasonlóan meleg és csak 1.6 millión lakják. A progressziv olasz kormány biztos meghozná ezt az áldozatot a fejlődés érdekében.

A taiwaniaknak is jó lenne, nincs többé fenyegetés Kinától, nincs több kötelező katonai szolgálat, nincs több tájfun, földrengés. Win win.

Kinaiak meg pillanatok alatt betelepitenék Taiwan szigetét, van bőven emberük rá.

sdfasrasgfa Creative Commons License 2021.08.28 -24 0 682336

Szép is lenne, de ahhoz a jövőbe kellene látni.

Előzmény: Delinke00 (682335)
Delinke00 Creative Commons License 2021.08.28 0 1 682335

Nem lehetne előbb likvidálni őket mint hogy robbantanak? 

Előzmény: sdfasrasgfa (682334)
sdfasrasgfa Creative Commons License 2021.08.28 -25 1 682334

Már likvidálták is a merénylet szervezőjét

 

Napokkal a kabuli repülőtéren elkövetett, több száz afgán és számos amerikai katona halálát okozó halálos támadás után az amerikai hadsereg dróncsapást mért egy ISIS-terroristára. Az ISIS Khorasan nevű tagszervezete vállalta magára a merényletet. Az amerikai hadseregre jelentése szerint a dróncsapás során megölték azt a terrorista vezetőt, aki megtervezte a merényletet.

A csapást a Kabultól keletre fekvő Nangarharban hajtották végre.

https://youtu.be/R7QPWSFDaWI

Előzmény: Trafi Pax (682316)
godday Creative Commons License 2021.08.28 -1 8 682333

"Ígx lehetett a leggazdaságosabban megoldani" - több, mint 300 tűzoltó, rendőr, menő halott...

3000 körül összesen

 

Ráterhelték a költségeket az államra. (szokás szerint) A profit a globalista szereplőké, a veszteséget az adófizetők állják.

Előzmény: Ec pec kimehecc a (682329)
emzépergd Creative Commons License 2021.08.28 0 1 682332

Sbarca a Lampedusa. Un mese dopo il clandestino stupra una 19enne a 

 

Milánóban egy Lampedusán nemrég becsónakázott, kiutasított illegális bevándorló (naná hogy muszlim) megerőszakolt egy olasz nőt. A várost a cucik irányítják, a helyi jobboldal szerint távolról sem elszigetelt eset, annyira nem, hogy "Milano capitale degli stupri dei clandestini" ("Milan, capital of the rape of illegal immigrants").

Olaszisztán multikulti hétköznapjai. 

mmormota Creative Commons License 2021.08.28 -1 2 682331

Ez szerintem túlzott optimizmus. Vannak gazdag, intelligens, a nyugati társadalmat gyűlölő üzletemberek, korlátlan pénzzel és kapcsolati hálóval. Vannak elkeseredett, szintén fanatikus merénylők, akik bármilyen akcióra rávehetőek. Tele van a világ olyan öntörvényű közösségekkel, ahol a merénylők tartósan meg tudnak húzódni. Tervezhetnek, készülhetnek, nem tűnnek fel.

Előzmény: zoldcomchy (682322)
Ec pec kimehecc a Creative Commons License 2021.08.28 0 0 682330

mentő

Előzmény: Ec pec kimehecc a (682329)
Ec pec kimehecc a Creative Commons License 2021.08.28 0 0 682329

"Ígx lehetett a leggazdaságosabban megoldani" - több, mint 300 tűzoltó, rendőr, menő halott...

3000 körül összesen

Előzmény: godday (682325)
sdfasrasgfa Creative Commons License 2021.08.28 -23 1 682328

Meg is találták a tetteseket.

Előzmény: Trafi Pax (682316)
h_g Creative Commons License 2021.08.27 0 0 682327

A vészt látván, ahogy tudott,
farkát behúzva elfutott.
 
Előre csak lassan jutott,
mert közben többször elcsúszott.
A bátrak bátra hős Sir Robin Biden

Előzmény: Trafi Pax (682316)
rocky cellar Creative Commons License 2021.08.27 -1 1 682326

Ha neked lesz belőle közvetlen hátrányod, akkor talán észreveszed, de már semmit nem tudsz csinálni vele.

Dehát a hülye mindig csak a saját kárán tanul, vagy azon se.

Előzmény: zoldcomchy (682323)
godday Creative Commons License 2021.08.27 -2 8 682325

Le kellett bontani azt a két elavult könnyűszerkezetes felhőkarcolót.

Tele volt aszbeszttel, és nem volt korrekt lengéscsillapítása, csak elasztikus csatlakozóelem-megoldás, nem pedig tömeg-elleningás megoldás, emiatt időnként félmétert kilengett a csúcson mérve.

Ígx lehetett a leggazdaságosabban megoldani, ingyenes rapid bontás, semmi azbesztózis- vagy egyéb kártérítés, helyette a biztosítási díj besöprése.

Előzmény: zoldcomchy (682322)
methylcytosine Creative Commons License 2021.08.27 0 2 682324

Mindenki elsősorban befelé védi a határt. Ami ugye ausztria felé nyitott, tehát jóval kisebb az ellenőrzés ott kifelé is, mint a románoknál vagy szerbeknél.

Szerintem nem katasztrófa ez. A probléma a többezres csőcselék frontális támadása. Amit viszont megfogunk.

Előzmény: Carina_S (682313)
zoldcomchy Creative Commons License 2021.08.27 -4 0 682323

Nem tudsz mit csinálni az olaszokkal, ha azokat nem érdekli, itt hiába nyernek vele választást. (szerintem ma már itt se)

Előzmény: rocky cellar (682310)
zoldcomchy Creative Commons License 2021.08.27 -6 1 682322

Olyan már nem lesz, mint a wtc 2001 -ben, annál sokkal kisebbet se lehet megcsinálni mert hamar megtalálnák a szervezőket.

Előzmény: Trafi Pax (682316)
zoldcomchy Creative Commons License 2021.08.27 -4 1 682321

Még most a legvégén is felejtettek ott az amerikaiak egy csomó modern, hatékony fegyvert és a hadsereg is jól szervezett képzett. Nem kéne oda betolakodni mert egy isonzó lesz belőle már megint vagy don kanyar.

Előzmény: Törölt nick (682317)
sdfasrasgfa Creative Commons License 2021.08.27 -23 0 682320

Köszi.

Előzmény: rocky cellar (682297)
Törölt nick Creative Commons License 2021.08.27 -1 1 682319

Akkor biztos összef.sták magukat ijedtükben.

Előzmény: mmormota (682318)
mmormota Creative Commons License 2021.08.27 -1 5 682318

Nincs mitől tartani, Cseh Katalin már rendre utasította őket.

Előzmény: Törölt nick (682317)
Törölt nick Creative Commons License 2021.08.27 -1 0 682317

Rengeteg haditechnika jutott tálib kézre.

Ebből mekkora szopás lesz....

Trafi Pax Creative Commons License 2021.08.27 -3 3 682316

Érdekes ez a kommunikáció, mint amikor Macronék és a többiek, egyes merényletek után:

 

 - Nem adjuk fel! Minket nem lehet megfélemlíteni! Megkeressük a felelősöket!

 

(Előre nem lehetett volna gondolkodni? Másképp csinálni? Orbánkodni?)

 

Most is Biden:

 

- Amerika nem felejt! Nem hagyjuk magunkat! Folytatjuk a menekülést!

 

Jó, itt a végén már poénra is vettem (kivonást mondott), de most már a szakértők szerint is ez gyakorlatilag megadás, a robbantás tükrében is. Előre meg egyáltalán nem gondolkodtak, ezek szerint.

Spandau11 Creative Commons License 2021.08.27 0 0 682315

https://de.statista.com/statistik/daten/studie/521604/umfrage/bootsfluechtlinge-in-italien/

 

2021 - Jan - Juli = 29122

2021 Aug. 01 - 16 -ig már 4999

Carina_S Creative Commons License 2021.08.27 -1 1 682314

?

 

Hát ez meg hogy jön ide??? -- A cigarettacsempészet története és okai teljesen mások mint az illegális migrációé, és teljesen másképpen is kell védekezni ellene.

Előzmény: zoldcomchy (682307)
Carina_S Creative Commons License 2021.08.27 -1 0 682313

Hülyeség amiket irkálsz.

 

Normál esetben mindegy lenne hogy kik mennek át egy EU-n belüli schengeni zöld határon, mivel ott 2015-ig nem volt indokolt a határellenőrzés, mivel a migráció kora (2015-2021-[... ... ??]) előtt ott csak az EU állampolgárai mentek át, így őket nem kellett ellenőrizni.

 

Most azonban -- 2015 óta napjainkig, ...tehát a migráció korában -- az ilyen határokon az illegális migrációval bejutható gyanús egyéneket is szűrni kell, így időközben az ellenőrzés indokolttá vált.

 

Ebből következik, hogyha Magyarország hibájából Ausztriába terrorveszélyes migránsok tudnának bejutni, akkor Ausztria jogos keresettel élhetne Magyarország ellen azzal az indokkal, hogy gondatlanságból figyelmen kívül hagyja szomszédai biztonsági érdekeit, ami miatt az érintett károsult szomszéd ország anyagi kártérítést is követelhetne Magyarországtól. Ez pedig, miután ez a magyar büdzsét rövidítené meg, és kétségbe vonná Magyarország biztonságpolitikai megbízhatóságát a külföldi országok előtt, nem engedhető meg!

 

Más szóval: Magyarország nem játszhatja el a becsületét és a megbízhatóságát a külföldi országok előtt!!!

Előzmény: methylcytosine (682311)
sdfasrasgfa Creative Commons License 2021.08.27 -19 1 682312

2021 július végéig 25.000-en érkeztek tengeri úton Olaszországba.

Előzmény: zoldcomchy (682306)
methylcytosine Creative Commons License 2021.08.27 0 2 682311

Nem hiszem, hogy a magyar szerveket nagyon érdekli ki megy át a schengeni zöldhatáron ausztria felé. Az az osztrákok rendőrségi problémája elsősorban.

Nem lehet mindenkit megfogni, a román határon nem nyitnak fel minden csomagtartót. Beraknak egy pár gyereket, német rendszám, a kutya se törődik velük, átlag román vendégmunkásoknak nézik őket.

Előzmény: Carina_S (682304)
rocky cellar Creative Commons License 2021.08.27 -1 1 682310

Ha objektíve probléma, akkor hiába dugod a homokba a fejed. A strucc se szokta megúszni:-)

Előzmény: zoldcomchy (682309)
zoldcomchy Creative Commons License 2021.08.27 -5 1 682309

persze, hogy az, de közel sem akkora mint Magyarországon, egy átlag olasz politikai nézeteinek kialakulását kevésbé befolyásolja

Előzmény: rocky cellar (682308)
rocky cellar Creative Commons License 2021.08.27 -1 2 682308

Amióta gyurikabácsi hajói szervezetten hordják oda őket, azóta probléma.

Előzmény: zoldcomchy (682306)
zoldcomchy Creative Commons License 2021.08.27 -3 1 682307

Kisvárdán érdekes tudja mindenki, hogy az ukrán cigi logisztikát miért hagyják ott békén. 

Előzmény: emzépergd (682293)
zoldcomchy Creative Commons License 2021.08.27 -5 1 682306

A digók pont azt kapják amit megérdemelnek. Idén év végére 100+ ezer lesz, megint vannak napok amikor közelíti az ezret Lampedusán a napi becsónakázás, ezen a héten már 2 ilyen nap is volt a többin "csak" 500.

 

De azoknak ez nem olyn nagyon különös mint itt a szárazföld belső részében. Italia és Afrika közt a történelemben mindég nagy volt a jövés menés. Szóval a bevándorlás probléma, de közel se akkora probléma mint itt a sötét Magyarországon egy kihaló félben falu kocsmájában gondolja az a néhány nyugdíjas aki ott osztogatja be nagy műgonddal egész délelőttre azt a féldecit és az üveg sört, de még ott se mindenki.

Előzmény: emzépergd (682296)
zoldcomchy Creative Commons License 2021.08.27 -5 1 682305

Van gond, de az olaszokat kevésbé érdekli mint a magyarokat, az olasz migráns válság bevándorlás helyzet itt az érdekesebb:

 

-...vagy már itt se lehet vele válsztást nyerni? az elképzelhető.

Előzmény: emzépergd (682303)
Carina_S Creative Commons License 2021.08.27 -1 1 682304

Innen? Mármint tőlünk, Magyarország felől??! Ne haragudj, de ezt nem hiszem el.

 

Ha ui. ez így volna ahogyan te írod, akkor ezt a magyar hatóságoknak is érzékelniük kellene, és a magyar híradásokban benne kellene lenniük olyan híreknek, hogy a magyar honvédek, rendőrök és határőrök kis számban ugyan, de rendre elkapnak az osztrák határon tovaszökni próbáló migránsokat is.*

Ha ui. a magyar-osztrák határon lenne átszivárgás, az a határvédelem észrevenné és elfogná mindet. Ismétlem, mindet. Azt is megmondom, hogy miért. Mert ha a szerb-magyar határon lévő sokkalta nagyobb migránstömegnek lehetetlenné tudják tenni az átjutást mindnek és mindet(!) visszadobják Szerbiába, mindahány átszökik, akkor az ehhez képest a magyar-osztrák határon lévő és csak minimálisan kicsi szivárgó mennyiséget meg még garantáltabban visszahoznák(!!) a határ magyar oldalára.

 

*Ilyet azonban nem hallani a híradásokból semerről sem... .

 

Így marad az a feltételezés, hogy ezek a migránsok kizárásos alapon csakis Olaszországból szökhetnek be Ausztriába.

Előzmény: emzépergd (682293)
emzépergd Creative Commons License 2021.08.27 0 2 682303

Nem törődik az Európai Unió Lampedusa migrációs válságával

Ha már Lampedusa gyakorlatilag komcsi bogármestere is aggódik akkor már tényleg alighanem gond van. 

 

És tényleg:

 

780 migrants in a single night

Niccolò Binello, a physician working with Doctors Without Borders (MSF), said 780 people arrived on Lampedusa overnight between August 23 and August 24.

"Since we arrived on the island of Lampedusa on June 20 with a team of doctors, nurses, psychologists, and cultural mediators, we have assisted with the disembarking of about 10,000 people.

https://www.infomigrants.net/en/post/34667/lampedusa-transfers-halted-due-to-covidpositive-sailor

emzépergd Creative Commons License 2021.08.27 -1 1 682302
Előzmény: emzépergd (682298)
Woodoo Child Creative Commons License 2021.08.27 0 1 682301

Azon már én is kezdtem gondolkozni hogy hátha ezek a melegek nem pont háboruzásra lettek kitalálva...habár még Juliusz Cézár is bizott bennük ha igaz..

 

Az a fontos, hogy az olaszok is és utánuk szépen sorjában a többi európai állam is annyira jól el vannak kényelmesedve annyira be vannak rendezkedve a békére hogy ebből felocsudni kérdés, lesz idő nem lesz idő...???...:O

Előzmény: emzépergd (682296)
Spandau11 Creative Commons License 2021.08.27 -1 0 682300

Szerintem ez csak addig van így, amíg ez a kormány van.

Ha netalán kormányváltás lenne, akkor meg az ellen kakaskodna, amit most az egekbe emel.

Ez a van kalapja - nincs kalapja szindróma.

Ha nincsen bevándoró, akkor kell, ha meg van akkor nem kell.

Előzmény: rocky cellar (682297)
rocky cellar Creative Commons License 2021.08.27 -1 3 682299

Ja. Meg annyira nem hülyék, h a talibánt házhoz vigyék:-) Elég nekik a mexikánók, ezekkel meg kínlódjon az európai 'szüvetséges':/

Előzmény: emzépergd (682298)
emzépergd Creative Commons License 2021.08.27 0 4 682298

Hát júliusban usákia déli határairól 217E illegális határátlépést jelentettek, emellé nem nagyon kell még pártízezer muszlim. Viszont a  kutyának se tűnne fel ilyen számok mellett. 

Annyit lehet biztosra tudni, hogy "egyből" biztosan nem visznek usákiába senkit, mindenfelé rakják le, főleg európai légibázisokon azzal az ígérettel, hogy majd később jól elviszik. A múltkorában a kommunista száncséz is ott bájolgott az usákok által spanyolisztánba szállított afgánok közt. Mürkül tán nem volt Rammsteinen (pedig oda viszik a legtöbbet) mert ott ugye választási kampány van és az AfD állítólag már így is elkezdett emelkedni mivel átlaghanziék háromnegyede szerint meg fog ismétlődni 2015 csak rosszabb lesz. 

 

 

 

Előzmény: Pomber Béla (682295)
rocky cellar Creative Commons License 2021.08.27 0 6 682297

Indítványoznám, h egyenesen nálad szállásolják el őket:-) Te úgyis annyira szereted:-)

Előzmény: sdfasrasgfa (682288)
emzépergd Creative Commons License 2021.08.27 0 1 682296

A digók pont azt kapják amit megérdemelnek. Idén év végére 100+ ezer lesz, megint vannak napok amikor közelíti az ezret Lampedusán a napi becsónakázás, ezen a héten már 2 ilyen nap is volt a többin "csak" 500. 

 

Persze olaszisztánban már olyan szinten dübörög a progresszió hogy már harcos buzik írják a heteroszexuálisoknak (is) a törvényeket ("ddl zan").

Mondjuk ezt egyelőre eljegelték mert nem jött össze még az amúgy 80%-os kormánykoituszban sem a szavazat. De ilyen szintű progresszió mellett egy olyan nyílt kommunista mint a lamorgese nem fog SEMMIT tenni a becsónakázás minimalizálása érdekében. És nem is tesz, sőt még gerjeszti is. 

Előzmény: Woodoo Child (682292)
Pomber Béla Creative Commons License 2021.08.27 0 3 682295

Az agyam eldobom, demens dzsó 2000 afgánt nyomott rá Ugandára. 1200-at Koszovóra, ismeretlen számút ajrópára. Haza nem vitt egy darabot se.

 

Lehet, hogy nem is annyira hülye?

Előzmény: emzépergd (682281)
Woodoo Child Creative Commons License 2021.08.27 -1 0 682294

Nem egészen, amíg Trump - nekem - ő volt volt a FŐGONOSZ...

 

 

De mostanra akadt egy MÉG - GONOSZABB..

 

 

Józanul gondolkodva Bident még csak külalakról ismerjük, ami itt elhangzik Bidenről az még csak előitélet, erre meg van az ok, hogy miért nem nézzük jó szemmel..ettől Biden még lehet az

 

EGYESÜLT ÁLLAMOK LEGJOBB ELNÖKE..

csak nem tudom mikor derül ez ki..

 

 

 

 

 

Előzmény: sdfasrasgfa (682290)
emzépergd Creative Commons License 2021.08.27 0 3 682293

De innen jutnak át. Van némi "irodalma" hogyan, de az esetek 90+ százalékában a Partiumon vagy Kárpátalján keresztül, párezer ajróért. Mára jól kiépült csempészhálók vannak. Persze ezeknek az átbocsátó képessége úgy 1-2 százaléka sincs a 2015-ös nagy özönnek de léteznek. 

Mostanában olvastam olyat is, hogy lejjebb mentek az árak mert annyi lett a csempész hogy nem jut mindnek áru. 

Előzmény: Carina_S (682289)
Woodoo Child Creative Commons License 2021.08.27 0 0 682292

Olaszország  az rendesen  szív ..

Előzmény: Carina_S (682289)
Woodoo Child Creative Commons License 2021.08.27 0 0 682291

Nem is én irtam hogy tehetetlenek...- van egy kis mifajta balfaszkodás, de ez csak hogy félrevezessük az ellenfelet..

 

 

a géppuskák rakéták párbeszédet folytatni kell, olyan nincs hogy nem lehet vagy tehetetlenek, ez vicc...

 

A genfi egyezmény pedig már rég nem erre vonatkozik ami most van..

Előzmény: Ruger Redhawk (682286)
Carina_S Creative Commons License 2021.08.27 0 1 682289

Saját gyanúm és feltevésem, de helytálló lehet. Ui. ha a magyar határok le vannak zárva, akkor Ausztriába nem innen jutnak át. Horvátországból és Szlovéniából szintén nem mert ott is zárt a határ. Csehország és Szlovákia is kiesik, mert ők sem engednek be migránsokat. Németország kiesik, mert ő a célpontjuk. Svájc kiesik, mert oda meg nem megy migráns mivel oda meg nem engedik be őket.

 

Kizárásos alapon marad Olaszország.

Előzmény: Woodoo Child (682276)
sdfasrasgfa Creative Commons License 2021.08.27 -20 0 682288

Már megint hazudozol.

Afgán menekültek mennek a buszhoz, amely egy menekültközpontba viszi őket, miután megérkeztek a Dulles nemzetközi repülőtérre a virginiai Dullesben 2021. augusztus 25-én.

Előzmény: emzépergd (682281)
Arnó Kunó von Strasbourg Creative Commons License 2021.08.27 -1 2 682287

2001 táján még Guantánamóra vitték az afgán tenoristákat Uncle Samék, ma meg rátukmálják az USA-segély fejében Koszosvóra, Nyamnyamföldre (új nevén Ugandára), meg még ki tudja, mely pöcegödör-országokra. Ha ezek nem fogadnák be őket, akkor Joe bácsi elzárná a pénzcsapot, aztán Koszaköbönben meg Kannilábiában mindenki éhen pusztulna.

Előzmény: emzépergd (682281)
Ruger Redhawk Creative Commons License 2021.08.27 0 1 682286

loszart tehetetlenek. csak akkor mikor a genfi egyezmeny szabalyait be tartjak. Ha azt csinaltak volna amit Batu kan seregei,vagy Timur Lenk akkor mara csak  gerillak hirneve maradt volna . A hamvaikat meg szerte fujta volna a szél.

Előzmény: Woodoo Child (682274)
emzépergd Creative Commons License 2021.08.27 0 2 682285

Bulgaria sends troops to Turkish and Greek borders

 

Ezek szerint a bolgár határon már megjelent  várható özön eleje. 

 

The interior ministry has said an increased number of undocumented Afghan migrants have been detained in the past week.

emzépergd Creative Commons License 2021.08.27 0 4 682281

Az agyam eldobom, demens dzsó 2000 afgánt nyomott rá Ugandára. 1200-at Koszovóra, ismeretlen számút ajrópára. Haza nem vitt egy darabot se. 

 

https://www.dw.com/en/arrival-of-afghan-refugees-in-uganda-raises-security-concerns/a-58979994

crowcsízíjó Creative Commons License 2021.08.27 0 4 682280

Úgy látszik nektek a tények nem számítanak, csak a ferdítés.! :( Szijjártó világosan megmondta, hogy csak azok az afgánok jönnek(jöhetne) ide, akik konkrétan a magyar katonák környezetében, vagy segítői státuszban voltak! PONT!

 

https://www.youtube.com/watch?v=AlOZS3Fstvg

Előzmény: Martinaxe8 (682279)
Martinaxe8 Creative Commons License 2021.08.27 -8 0 682279

 

Mongya O1G, a Sámán

emzépergd Creative Commons License 2021.08.27 0 0 682278

Hamarosan jönnek a helszinkibuzulcság diadalittas blogbejegyzései, de amúgy pofára estek, 2 méterről a betonra.

 

Court tells Poland, Latvia to aid migrants on Belarus border

The court did iterate, however, that neither Poland nor Latvia was being ordered to let the migrants in.

crowcsízíjó Creative Commons License 2021.08.27 0 1 682277

"Az elfogott illegális bevándorlók számának növekedésével egyre több aggasztó jelentés érkezik a határhoz közeli Felsőpulya (Oberpullendorf) körzetben lévő településekről. Ausztria ezért megerősítette a rendőri és határőri jelenlétet a magyar határ közelében

 

 

Azon túl, hogy az alant írt véleményed igaz lehet,,,ez legyen egy komoly intőjel azoknak a liberállnok karrieristáknak akik a kvóta mellett kollaborálnak és azzal ködösítenek, hogy azok úgysem maradnának nálunk, meg holmi mélyszegény országokban!

Előzmény: Carina_S (682269)
Woodoo Child Creative Commons License 2021.08.27 0 1 682276

Erről most hallok elöszőr, már guglizom is..

Előzmény: Carina_S (682272)
Woodoo Child Creative Commons License 2021.08.27 0 0 682275

Leváltott, imbecillis elnök...

 

 

Ez lenne a legjobb..Kamala is NAGYON ingoványos, de azért épp annyira...

 

Más kilátás ?

 

NINCS, JA...

Előzmény: csiri bá (682271)
Woodoo Child Creative Commons License 2021.08.27 0 0 682274

Csak optimista vagyok..én is..:)

 

 

A vietnami típusú gerillahadviseléssel szemben tehetetlenek

 

 

Ha  mondjuk felfedeznénk a robot gerillá- t vagy valamilyen gerilla drónt akkor lenne esély, ..megváltani  Ázsiát..Afrikát....vagy legalább  lefékezni..

 

 

Előzmény: rocky cellar (682268)
Carina_S Creative Commons License 2021.08.27 0 1 682272

Az idősebb Bushról kiderítették, hogy bizonyítottan a Skull and Bones* tagja volt... <-- (= *"Koponya és csontok" nevű titkos társaság)

 

Mit vársz egy megvett embertől??! Jót nem várhatsz tőle semmit! "Csontember" volt... ..

Előzmény: Woodoo Child (682270)
csiri bá Creative Commons License 2021.08.27 0 2 682271

kiváncsian várom mi lesz belőle..

 

Leváltott, imbecillis elnök... Kamala már ugrásra készen áll... vagy megtartják kesztyűbábnak, mert a leváltása nem mutatna szépen...

Előzmény: Woodoo Child (682270)
Woodoo Child Creative Commons License 2021.08.27 0 0 682270

Bush ... ő se volt sokkal értelmesebb Bidennél

 

 

Ezt egyszerüen nem hiszem el, de jobb ha azt mondom, hogy Bush -t nem ismertem, csak nagyon távolról ismertem, s ebből a távol nézetből legalább volt egy ELNÖK- i kinézete, és nem is volt egy nyilvánvalóan demens életkorban és az ezzel járó állapotban..

 

Bush EMBER volt, Biden 1 SZHÖRNYETEG..Ettől minden kitelik...

 

Bident előre nem lehet megitélni, lehetetlen, kiszámíthatatlan és beszámíthatalan, kiváncsian várom mi lesz belőle..

 

Legszebb reményeim szerint le lesz váltva, mert ha nem ez a VILÁGVÉGE/egy kicsit hülyülök, bocs..

Előzmény: Máma már nem hasad tovább (682266)
Carina_S Creative Commons License 2021.08.27 0 1 682269

Szerintem az Ausztrián belül Burgenland tartományba bejutott migránsok útvonalát illetően téves következtetésre jutottak az osztrák hatóságok, ami a linkelt cikk alább idézett részéből is kitűnik:

 

"Az elfogott illegális bevándorlók számának növekedésével egyre több aggasztó jelentés érkezik a határhoz közeli Felsőpulya (Oberpullendorf) körzetben lévő településekről. Ausztria ezért megerősítette a rendőri és határőri jelenlétet a magyar határ közelében, Burgenlandban – számolt be a hírről a hirado.hu. A burgenlandi rendőrparancsnok, Martin Huber már felvette a kapcsolatot a határmenti települések polgármestereivel."

 

Nos, az osztrákok következtetése azért téves, mert Magyarország 2015 óta olyan hermetikusan zárta le a határait a migránsok elől -- különösen a szerb-magyar határon -- , hogy azon a madár sem tud átrepülni érvényes okiratok és útlevél nélkül. Akik meg mégis átjutnak a magyar oldalra, azokat a határőrök még aznap elfogják a határzónán belül, és azonnal visszahajítják őket a kerítés szerbiai oldalára.

 

Sokkal valószínűbb az a lehetőség, hogy a Felsőpulya közelében megfigyelt migránsok az olasz határ felől jutottak be osztrák területre, mert Magyarország is, és mellett fekvő Horvátország és Szlovénia is határvédelmi műszaki kerítést építettek a migránsok útvonalának elvágásásra, Svájc pedig mint a történelemben mindig, most is elszigeteli magát minden gyanús történelmi-politikai mozzanat vagy történés elől, így egyetlen lehetőségként az olasz-osztrák határon történő bejutás lehetőség marad.

A migránsok Ausztriába történt bejutásának útvonalát a Cortina d' Ampezzo és az Udine környéki olasz tartományok Ausztria felé nyíló határátkelői felől tartom a legvalószínűbbnek, tehát az osztrákok ez irányú vizsgálódásai akkor juthatnak eredményre, ha a Brenner, Innsbruck, Mayhofen, Lienz, Bad Gastein, ill. a karinthiai Spittal an der Drau, Villach és Klagenfurth, Wolfsberg, továbbá Graz, Bruck an der Mur, Mürzzuschlag, Ternitz, Neunkirchen, Wiener Neustadt menti útvonalak 100-100 km-es széles út menti sávjait kutatják át tüzetesen, és persze a Felsőpulyai Járás teljes területét és magát Felsőpulyát is, városról városra, állomásról állomásra (busz- és vasútállomások!), faluról falura nyomozva a migránsok után, és ott kérdezve végig az ott lakó emberek minél nagyobb részét. A legtöbb embernek mindig feltűnik az oda nem illő (nem európai, ---> értsd: afrikai-ázsiai eredetű) idegenek jelenléte, és az ilyen mozaikokból hamar összeállhat a kép, hogy honnan is jutottak be az ország területére.

 

A migránsok lehetséges bejutási útvonala Ausztriába Olaszország felől

Előzmény: emzépergd (682260)
rocky cellar Creative Commons License 2021.08.27 0 0 682268

Erre befizetek:-) 20 év alatt nemsikerült, na, majd most:-)) A vietnami típusú gerillahadviseléssel szemben tehetetlenek.

Előzmény: Woodoo Child (682264)
e-smoker Creative Commons License 2021.08.27 0 1 682267

"TRANZIT ZÓNÁBA  vagyunk" Ez identitásválság. A kereszténységet mint közös vallási gyökerünket és az abból eredő kultúrát tagadja, vagy felejtette el Európa. Ebben a mára teljesen elhülyült USA liberó elitje is nagy szerepet vállal. Legalábbis, ami a jelenlegi elit szócsövéből érkezik, ezt látszik megerősíteni.

 

Én magam, meg ezt tekintem irányadónak :

"A múltban mi, libanoniak azt gondoltuk, hogy az erősségünk a gyengeségünk.(...)Azt gondoltuk, hogy mivel nem rendelkezünk katonai erővel, senki nem akar majd megtámadni minket, senki nem fog annyira félni tőlünk, hogy harcolni akarjon velünk. Ennek az lett az eredménye, hogy ma az ország egyharmada romokban hever, kétharmada pedig idegen seregek megszállása alá  került."

                                                                                     (Bashir Gemayel)

Most tettem be ide másodszorra.

 

Ki más is tudná, mitől döglik a légy, ha nem a libanoni keresztények? Egyetlen recept van az iszlámra, és a fenti idézetben megtalálható az, ha kellően odafigyelünk.

Előzmény: Woodoo Child (682263)
Máma már nem hasad tovább Creative Commons License 2021.08.27 0 1 682266

Amilyen debil még véghez is viszi ..:D

 

Ezt mondta Bush is a táliboknak 21 éve...

És ő se volt sokkal értelmesebb Bidennél.

 

 

Előzmény: Woodoo Child (682264)
Woodoo Child Creative Commons License 2021.08.27 0 0 682265

Mára meg, nem váltásról papolnak elmebetegék

 

 

Ez már a nyugati hiper-intelligencia ötvözete a keleti - komcsi & szociális fakírsággal, amikor a immáron részben dekadens  tudomány az eleven húsba vág..

 

Ez is olyan mint a telefon vagy a gőgép felfedezése, reméljük nem fog annyira elterjedni bár félő hogy úgy lesz, de végülis nem értem pontosan nekem ez hol kéne fájjon ? hátha kihozzák a SZUPERMAN - t..lehet az jobb lesz mint amilyenek mi vagyunk...

 

Előzmény: e-smoker (682258)
Woodoo Child Creative Commons License 2021.08.27 0 0 682264
Woodoo Child Creative Commons License 2021.08.27 0 0 682263

Mohamed semmire sem jutott, míg papolt

 

 

Én beszélek félre, nem az eszére gondoltam, az intelligenciájára még úgy sem, épp az ellenkezőjére, ez is egy erő csak most se tudom hogy lehetne megfogalmazni, a LELKI ERŐ lenne ez -   reál értékben pont szembemegy az INTELLIGENCIÁVAL, a hülyébb az erősebb..

   -> SPIRITIZMUS..

 

 

Mondhatod, hogy mindent a WOODOO - ra akarok visszavezetni, de egyelőre én tényleg szinte kizárólag ebben hiszek, az emlitett vallások vallásaink terjedésének tekintetében..

 

Intelligencia is kellett a terjedéshez persze, a Kereszténység magas intelligenciával míg az Iszlm ténylegesen mondhatni zsebtolvaj orgyilkos mondjuk tehát a legalávalóbb leghétköznapibb intelligenciával terjedt, és terjed, viszont ez az alávaló közelebb áll a TERMÉSZETHEZ, és tán - BIZTOS - kevésbé ártalmas is a TERMÉSZETRE..

 

 

A mi problémánk azaz a Kereszténység problémája az hogy leszáltunk a magasröptű haladás száguldó vagy szárnyaló táltosáról, épp vesszük be a keleti hétköznapi KOMMUNISTA SZOCIALISTA tanokat, így könnyebb, de tulajdonképpen az elsőről még nem szálltunk le és az utobbira probálunk felülni, TRANZIT ZÓNÁBA  vagyunk, nem azt jelenti hogy gyengék lennék, csak nem egyértelmű a státuszunk KONFÚZIÓ van..A politika sose volt egy sima ügy aki ezzel foglakozik az tudja hogy a zavarosban halászunk..

 

Előzmény: e-smoker (682258)
emzépergd Creative Commons License 2021.08.27 0 0 682262

Az LMBTQ és az iszlám vallás között próbál hidat építeni a muszlim fiatal, aki homoszexuális és drag queenként lép fel különböző rendezvényeken

 

Mondjuk ezt a gyönyörű madarat Bochumban is hamarosan le fogják dobni a tetőről a muszlimok, de azért én vennék neki egy jegyet Rijádba, one way, off course. Visszafelé amúgyse kéne már jegy. 

Adad-nirari Creative Commons License 2021.08.27 0 0 682261

Nézd azt a képet..., egy kis szőke nő, egy férfi rendőr, a kuncsaft oldalon meg 10 katonakorú, jól táplált kopott homlokú szakállas.

 

Előzmény: emzépergd (682260)
emzépergd Creative Commons License 2021.08.27 0 0 682260
e-smoker Creative Commons License 2021.08.27 0 0 682259

Kiderül az is, hogy a tálibok a mérsékelt iszlám.:-) Hamarosan ezt kezdik el szajkózni a CNN stb. csatornák. Mindezek után feloldják a pénzblokkot, és beindul az üzlet. 

Előzmény: methylcytosine (682256)
e-smoker Creative Commons License 2021.08.27 0 2 682258

A korai kereszténység, nem karddal terjedt. Csak emlékezz a rómaiak bánásmódjára a Colosseumban.

Mohamed semmire sem jutott, míg papolt. Nem volt mire rámozdulni. Amit zagyvált, az a judaizmus és Jézus tanainak turmixolt változata volt, kiegészítve azután a maga kreálta - hogy is mondjam PC módra -, aktuális hatalmi vágya szerinti elemekkel. Ennyit Jézus és Mohamed kapcsolatáról.

Nem véletlen, hogy a Korán 90%-ban a káfirokkal és hitetlenekkel foglalkozik, 10% a Teremtővel. Mohamed akkor ért el sikereket, mikor az agresszív viselkedést csempészte be hitvilágába. Onnantól a minta az iszlám követőinek, és ez nem változott semmit máig.

A kereszténység, csak később vált azzá, amit haladóék folyton kritizálnak, és azokat a tendenciákat is sikerült leküzdenünk a szekuláris társadalom kialakításával, tudomány, oktatás, a valamikori valóban haladó gondolkodással. Mára meg, nem váltásról papolnak elmebetegék.

 

Előzmény: Woodoo Child (682228)
rocky cellar Creative Commons License 2021.08.27 0 0 682257

Szerencsére Bidé már trenírozza:

:-))

Tálib testvéreink elvárják, h csak szájat és orrot elfedő kendővel v maszkban mutatkozhatsz a publikum előtt:-))

Előzmény: methylcytosine (682256)
methylcytosine Creative Commons License 2021.08.26 0 3 682256

Az amerikai vezérkar (CentCom az gondolom az) vezetője szerint a Talibán védi a US Armyt az ISIStől.

Már várom mikor veszik be a Talibánt a NATOba. Presidentin Kamala meg majd felveszi a csadort. Insallah!

Woodoo Child Creative Commons License 2021.08.26 0 0 682255

5 talibán kollaboráns kiszurva a Franciaországba érkezett afgánok között, asszem ezen a vonalon volt a bomba kisérletes is.

 

Peter Bergmann Creative Commons License 2021.08.26 0 1 682254

Dehát ők finanszírozták a tálibokat és más csoportokat is. Trump egyik korai botrányos kijelentése volt, hogy egyes demokraták hozták létre az iszlám államot. Fent van a neten még mindig

 

https://www.youtube.com/watch?v=aRYDF86wWD0

 

"Donald Trump, Republican presidential candidate, defends comments he made that President Obama and Hillary Clinton were the "co-founders" of the terrorist group ISIS. I'm a truth-teller, says Trump. Also Trump talks about Hillary Clinton's emails controversy."

 

 

Előzmény: crowcsízíjó (682252)
crowcsízíjó Creative Commons License 2021.08.26 0 0 682253

Hogy miiií, itt már 60 halott és 2 merrénylő..?

 

https://24.hu/kulfold/2021/08/26/robbanas-kabul-repter-afganisztan/

 

Az afgán egészségügyi minisztérium szerint legalább hatvan halottja és 140 sérültje van a robbantásoknak.

Kenneth F. Mckenzie tábornok a Pentagonban tart sajtótájékoztatót, ahol arról beszélt, hogy legalább két öngyilkos merénylő robbantott, és hogy az Iszlám Állam tagjai követték el a merényleteket. 12 amerikai áldozatról számoltak be.

crowcsízíjó Creative Commons License 2021.08.26 -1 4 682252

682231

 

Trump a clinytongendereknek nem volt ugye jó, mer nem kollaborált ezekkel a juropai haladó liberálkulákokkal!  Megérdemelnék most h az egész tálibermáliber haramia banda a nyakukba boruljon! :(

Előzmény: emzépergd (682246)
h_g Creative Commons License 2021.08.26 -1 1 682251

Hát jobban jártak, akik a magyarokkal jöttek, ez a batár nagyságrendileg kényelmetlenebbnek látszik a mi Airbusunknál.

 

Előzmény: emzépergd (682250)
emzépergd Creative Commons License 2021.08.26 -2 4 682250

Afghanistan: Final German evacuation flight leaves Kabul airport

The last A400M military transport aircraft evacuating German nationals and local personnel took off from the Afghan capital Kabul five days before an August 31 deadline

 

Úgy tűnik mürkülisztán és további 4-5 nátó ország ma befejezte a rapid muszlimbetelepítést, legalábbis ebben a formában. 

Az egészből az a legszebb, hogy a cik szerint még legalább 200 német állampolgár is maradt Afganisztánban. Persze mürkülnek ezek nem fontosak, neki csak a rapid muszlimbetelepítés számít. 

emzépergd Creative Commons License 2021.08.26 -1 1 682249

Közben megindult az özön Törökország felé:

 

Smuggling people from Afghanistan to Turkey

 

Eddig olyan fél-másfél millióra tippelt minden úgymond hozzáértő, de kezdek neki hitelt adni, hogy tényleg lehet ebből 5 millió is. 

Woodoo Child Creative Commons License 2021.08.26 -1 1 682248

Ezt én is csak idéztem, irjad annak akitől származik az idézet..

 

 

Ott 2 vagy 3 hsz-el lentebb..

Előzmény: crowcsízíjó (682245)
emzépergd Creative Commons License 2021.08.26 0 0 682247

Ceuta court upholds repatriation suspension for 9 minors

 

Alighanem hamarosan indul a következő nagy ceutai berohanás. Ultraérzékeny bírók Ceután is vannak. A másusban berohant ~12E-ből kábé 3E életfogytig tartó élősködést nyert a spanyol adófizetők nyakán. 

emzépergd Creative Commons License 2021.08.26 0 2 682246

És ezeket akarják ajulórópába deportálni..? :(

 

 

Nem csak akarják, hordják is bőszülten. Spanyolisztáni, olaszisztáni és mürkülisztáni légibázisokra hordják, bárhova, csak usákiába nem. A változatosság kedvéért Mexikóra is rásóztak párszázat:

 

Mexico saves more than 120 media personnel from Afghanistan

Előzmény: crowcsízíjó (682242)
crowcsízíjó Creative Commons License 2021.08.26 0 1 682245

én is nagyon vágyom régi korokba

 

Én erre reagáltam és nem arra ami most megvan itt-ott Indiában, Ázsiában, vagy akár Afrikában..!

 

Előzmény: Woodoo Child (682244)
Woodoo Child Creative Commons License 2021.08.26 -1 1 682244

Net megvan a dzsungelekben is Afrikában, Dél Amerikában vagy Ázsiában..

 

Azok a lábasházak cölöpökön, alúl járkálnak a tigrisek oroszlánok elefántok fennt pedig emberek laknak, nem láttam be de feltehetően ultramodern lakásokban, oda tényleg kell a technika, nem mintha itt nem kéne..

 

A vadálattok között élni egy ÉLMÉNY,  s a vad törzsek között szintén, persze addig amig fel nem falnak, onnan már..KI TUDJA  ? :D

Előzmény: crowcsízíjó (682243)
crowcsízíjó Creative Commons License 2021.08.26 -1 2 682243

én is nagyon vágyom régi korokba

 

A valóság azé' kissé más, mert, netezés közben az ember nem kap el mondjuk pestist, nem ugranak rá a vadállatok, nem kaszabolják le barbár törzsek...báááár..(?)

Előzmény: Woodoo Child (682241)
crowcsízíjó Creative Commons License 2021.08.26 -1 4 682242

Egy másik, az "igazság hangja" sem tud mit kezdeni ezzel:

 

https://444.hu/2021/08/26/robbanas-tortent-a-kabuli-repter-egyik-kapujanal

 

Egy amerikai tisztségviselő a Reutersnek azt mondta, hogy a robbanást egy öngyilkos merénylő okozta. Mivel az amerikai csapatok csak augusztus 31-ig maradnak Afganisztánban, a reptéren továbbra is zajlik az amerikai állampolgárok és nekik dolgozó afgánok kimenekítése.

A tálib hatóságok szerint a robbanásban legalább 11 ember meghalt, akik között nők és gyerekek is vannak.

 

És ezeket akarják ajulórópába deportálni..? :(

Előzmény: emzépergd (682240)
Woodoo Child Creative Commons License 2021.08.26 -1 1 682241

Az én anyósom - analfabéta - pedig évek óta keres egy normális azaz régi klasszikus mosógépet,-ami kb 40  - 50 évvel ezelőtti trend, de ilyen nem lehet kapni SEHOL - mert a modernebbet nem tudja használni..Modern mosógépet minde utcasarkon kap kidobva, de pech az nem ..

 

 

Mi itthon ultramodernnel mosunk, apróbbakat én is kimosok.

 

 

én is nagyon vágyom régi korokba

 

 

- én nem vágyok, máris ott vagyok, - tényleg olyan mint egy kirándulás - és itt a PC, laptopom nincs   smartfon van, vannak -félig játék-  drónjaim, biciklim van kocsim nincs (se repülőm v legalább helikopterem) ami igaz, egyelőre elég gyenge vagyok de majd még vastagszom,.. me' dogozok..:-)

Előzmény: Delinke00 (682238)
emzépergd Creative Commons License 2021.08.26 0 1 682240

Kabul Airport Blasts Cause Scores of Casualties

 

Eddig 13 halottról beszélnek és számos sérültről. A sérültek között állítólag jópár amerikai is van. Azt mondják a daesh robbanóöves pszichopatái voltak. 

Alapvetően muszlimok gyilkolnak muszlimokat. Ha nem volna járulékos veszteség is azt mondanám win-win. 

 

Nagyon szar hótpixel videó, de így is eléggé "graphic":

 

Video: Aftermath of attack close to Kabul airport. US Pentagon confirms at least two blasts. Taliban spokesperson Zabiullah Mujahid told TOLOnews at least 52 people are wounded.

https://twitter.com/TOLOnews/status/1430924189339422724

 

emzépergd Creative Commons License 2021.08.26 0 0 682239

a mexikói migránsokra az amerikai elnöknek az afganisztáni migrációgerjesztő lépései bátorítólag fognak hatni

 

 

Júliusban 217E (azaz NAPI 7000-et) illegális határátlépést regisztráltak usákia déli határain. Ezt már tovább nem lehet gerjeszteni, így is összeomlással fenyeget. Persze demens dzsó meg kanalasmaris csak a jövőbeni szavazókat látja ebben is, de akkor is meg fogja usákiát roppantani ilyen mennyiségű illegálisan bevándorló tömeg és inkább előbb mint utóbb. 

Előzmény: Carina_S (682234)
Delinke00 Creative Commons License 2021.08.26 0 3 682238

Jaj, én is nagyon vágyom régi korokba. Ha vihetem az automata mosógépet, a konyhai aprítógépemet meg tabletemet nethozzáféréssel.

Előzmény: Woodoo Child (682237)
Woodoo Child Creative Commons License 2021.08.26 0 1 682237

Különböző nézetek vannak, bizonyos nézetből egy kis mellveregetés nem árt szinte kell, más nézetből a szerénység a fontos, hogy pont mi, melyik a reális vagy reálisabb azt igazából nem tudjuk..

 

A pozitivumok mellett van elég negativum is amit fel lehetne sorolni és aztán egyiket is másikat is, negativat pozitivat is mind lehet cáfolni..

 

Nekem mindig bejön amikor dicsérik vagy mint most is csak védik a primitiveket, valamiért vonz a primitivizmus, de még ennél is több nem csak vonz abban élek, s mint ilyen védem az életformámat keresem hozzá a táplálékot és hirdetem is dicsérem is, ja részemről ez is egy fajta mellveregetés,  ezzel egyidőben vagyok technika, és techikai fejlődés bolondja is..

 

 

Végeredményben szivesen visszamásznék akár a fára is de csakis csúcsmobillal, repülővel rakétával drónokkal, laptoppal.. legmodernebb techika nélkül egy lépest se - se előre se hátra ...

Előzmény: Trafi Pax (682236)
Trafi Pax Creative Commons License 2021.08.26 -5 3 682236

Alsóbbrendűek semmiképpen

 

Van azért egy idővonal, fejlődési folyamat, illetve irány. Ha elszigetelt civilizációk lennének, még az irányok is sokfelé mehetnének, de manapság az Internet és egyéb kapcsolódások miatt a kölcsönhatások óhatatlanok.

 

Most már egy afrikai faluban is látja egy fiatal a mobilján, hogy mekkora szarban él, ahonnan menekülni akar.

 

Sok nő meg jól érzi magát a iszlámban, abba született, hallhattunk ilyen nyilatkozatokat.

 

Többieket, a migránsokat meg lehetne kérdezni, hogy szerintük melyik az "alsóbbrendű" világ. Vagy időben visszább maradott, ha úgy jobban tetszik vagy pontosabb fogalmazás.

 

Nyilván azzal lehetne óvatosan bánni, hogy ki tartja magát magasabb szintűnek, mert ahogy a bolond is másokat tart bolondnak, elvi alapon velünk is megeshetne, hogy csak képzeljük magunkat egy magasabb szintre.

 

De amikor már túl sokan látnak valamit egyformán, azért az általában jelent valamit.

Előzmény: Woodoo Child (682218)
Carina_S Creative Commons License 2021.08.26 0 0 682235

[...] az EU meg már most több százmillió eurót utal/utalt (?) a még éppen csak alakúlófélben lévő tálib kormánynak.

 

Hogy milyen célra, azt nem tudom.

 

 

Az átutalás célja az ilyen diktatúráknak szánt pénzek esetében nem is érdekes. Mengisztu is, Mobutu is, Mugabe is szemrebbenés nélkül költötte el vérontásra való fegyverekre az eredetileg népélelmezésre átutalt segélypénzeket... ! :-O! (Papíron persze majdcsak kimutatták valahogy -- (rengeteg pénzügyminisztériumi adminisztrációs csalás árán) -- hogy mennyi kaját vettek rajta a népnek, miközben a valóságban viszont meg "csak" az ellenségeik likvidálására kellettek nekik a segélypénzek! <-- (Rákosi pajtás idejében is mindenki "a nép ellensége" volt "mindenki", aki Rákosival nem értett egyet, őróluk pedig tudjuk, hogy mind egy szálig vagy Sopronkőhidán, vagy Recsken a kőfejtőkben végezték, vagy a GULAG-ra kerültek, és igen kevés volt az olyan kivétel, aki ezt élve megúszta, és azok sem mertek róla utólag még sok évtizedekig sem beszélni. És nem lehetett ez másképp az afrikai diktátorok esetén sem, és Rákosi ill. Őköztük legfeljebb annyi volt a különbség, hogy a népnek szánt fenyegetéseiket nem magyarul, hanem bantuul vagy hottentottául mondták el... .. . Diktatúra volt egyik is, másik is.... !)

Előzmény: Arnó Kunó von Strasbourg (682233)
Carina_S Creative Commons License 2021.08.26 0 0 682234

Hohó!

Európa vonatkozásában:

Én nem írtam olyat, hogy az afgán menekültek az USA felé vennék az irányt, vagy hogy Biden az ilyen veszélyre köp. Én azt írtam, hogy Biden annak reális veszélyével nem számol vagy hagyja ezt szándákosan figyelmen kívül, hogy az afgán menekültáradat Európára fog rázúdulni, mégpedig nemcsak menekültek, hanem menekültnek álcázott iszlamista terroristák képében is.

 

Amerika vonatkozásában:

Ami pedig Amerikát illeti, őket nem az afgán menekültáradat fenyegeti (egy ilyen dolog megszervezése sokkal nehezebb lenne, mint amilyen az európai utaké), hanem az, hogy odahaza Amerikában a választók azt látják, hogy egy olyan elnökük van aki szándékosan gerjeszti fel a Mexikóból Amerikába irányuló migrációt azáltal, hogy a mexikói migránsokra bátorítólag fog hatni Biden elnöknek az Afganisztán vonatkozásában tett csapatkivonási lépése, amely az Európába irányuló migrációt gerjeszti fel. Más szóval: a mexikói migránsokra az amerikai elnöknek az afganisztáni migrációgerjesztő lépései bátorítólag fognak hatni: "Ha Biden behunyja a szemét az afganisztáni migrációs probléma fölött, akkor mivelünk mexikói migránsokkal szemben is hátha elnéző lesz!", és ezzel a gondolattal felbátorodva nekiállnak majd az amerikai déli határkerítés feltörésével megpróbálkozni!

 

Sok -- és csak látszólag messze zajló!! -- dolognak ui. "néha" az áttételes hatásaival is számolni kell!

Előzmény: Arnó Kunó von Strasbourg (682230)
Arnó Kunó von Strasbourg Creative Commons License 2021.08.26 -1 0 682233

Afganisztán népességszáma ma évi egymillió fővel növekszik, az EU meg már most több százmillió eurót utal/utalt (?) a még éppen csak alakúlófélben lévő tálib kormánynak.

 

Hogy milyen célra, azt nem tudom.

Előzmény: methylcytosine (682232)
methylcytosine Creative Commons License 2021.08.26 0 0 682232

Azért annyira nem kell elmerülni a fehér ember önostorozásában. 

Afganisztán lakossága 2000ben 20 millió fő, ma 40 millió. Ilyen ütemű szaporodásnál a Malthusi korlátok elérése kb garantált. Az amerikai be vagy be nem avatkozás kb annyit számit, hogy +-5 év a migránsroham megindulása.

Miután a nyugati pénzcsap most elzáródik, ez a 40 millió most még nyomorúságosabb körülmények közé kerül. Nagyon csodálkoznék rajta, ha a kinaiak vagy az oroszok folytatnák ennek a radikális muszlimtenyészetnek a finanszirozását. Szarér húgyér elvinni az ásványkincseket az OK, de ezt hadurakkal is meg tudják oldani. Szóval a nagy cukiság meg mosoly offenziva után jó eséllyel lesz egy Irak Sziria polgárháború reloaded. A ruszkiknak elemi érdekük, hogy a tádzsikok ne Tádzsikisztán, hanem Afganisztán területén vivják meg törzsi háborúikat, a kinaiakat meg nem érdekli az egész annyira, hogy beleszóljanak.

Előzmény: Arnó Kunó von Strasbourg (682230)
crowcsízíjó Creative Commons License 2021.08.26 0 4 682231

..És hányszor volt már, hogy az usákok szarkavarása Európán csattant, s miért, mert mindig találtak erre megvehető liberál collaboránsokat.! :(

Előzmény: Arnó Kunó von Strasbourg (682230)
Arnó Kunó von Strasbourg Creative Commons License 2021.08.26 -1 2 682230

A legpesszimistább forgatókönyv szerint a kb. 40 milliós lakosságú Afganisztánban kb. 5 millióan foghatnak vándorbotot.

 

Afganisztán határos Iránnal, Irán határos Törökországgal, Törökország pedig határos Görögországgal és Bulgáriával, vagyis az EU-val.

 

Valószínűtlen, hogy az ötmillióból tömegek vegyék az útirányt az USA felé, hacsak nem vállalják, hogy mondjuk átússzák az Atlanti- vagy a Csendes-óceánt, de még előtte a Földközi-tengert ill. az Indiai-óceánt.

 

Egyszóval: az USA afganisztáni vereségének és tökéletlenkedésének migrációügyi következményeit egy az egyben az EU kénytelen megsínyleni.

 

Az USA-t a jelek szerint ez egy cseppet sem zavarja.

 

Az pedig eléggé valószínűtlen, hogy majd a több millió afgán menekültet Irán és Törökország fogja táborokban tartani, etetni, ruházni, iskolázni, eü.-i ellátásban részesíteni, munkahellyel megkínálni stb.

 

Iránban már évtizedek óta küszködnek az afganisztáni menekültekkel, a törököknek meg éppen elég gondja van a szíriai migránsokkal. Ma csak Isztambulban legalább egymillió szíriai él. A perzsák és a törökök szépen megmutatják majd az útirányt a menekülőknek-migránsoknak-terroristáknak: "Arra van az EU." De ha maguktól nem veszik tőlük nyugat felé az útirányt, akkor majd esetleg elkísérik őket a nyugati határukra, ha meg vonakodnának, akkor géppityuval kísérik ki őket az országukból.

 

 

 

 

Előzmény: Carina_S (682225)
emzépergd Creative Commons License 2021.08.26 0 0 682229

Van már pár fotó is:

 

Photos: Casualties from blast near Kabul airport this evening. #Afghanistan

https://twitter.com/TOLOnews/status/1430896961016659980

 

 

 

Eyewitnesses: Blast Near Kabul Airport Came From Within Crowd

 

Nem írja de eddig robbanóöves pszichopatának tűnik. 

 

 

Előzmény: rocky cellar (682227)
Woodoo Child Creative Commons License 2021.08.26 -1 0 682228

De még igy se értek egyet hogy az Iszlám egy kirívóan negatív beágyazású vallás lenne, ő is tehát az Iszlám csak egy STANDARD vallás, STANDARD TÖRZSI esetleg KATONAI  irányelvekkel, ami az ő idejében akkor és ott - ahol - alakult ugy ahogy..

 

 

Amit én magamban gyanitok- nem hallottam sehonnan - hogy a Mohamed szellemi erejének köszönhetően terjedt el ennyire, van ekkora sikere..

Ugyanakkor ugyanez elmondható a mi Kereszténységünk - hú, majdnem kisbetüvel irtam :) - keretein belül Jézus Krisztusról is, - egyébként tudtommal rokon a kettő Jézus & Mohamed de ennek sok köze aligha lehet.

 

Előzmény: e-smoker (682221)
rocky cellar Creative Commons License 2021.08.26 -2 1 682227
Woodoo Child Creative Commons License 2021.08.26 -1 0 682226

Óóóóóóóó, igen! Egy újabb ansar!:-)

 

 

 

EZT VÁRTAM ..:D

 

- szerintem arról van szó hogy -nálunk- van amit ki lehet mondani és van amit nem, VAN AMIT NEM ILLIK..s ez még itt a topicban is aktuális..

 

 

Vajon, miért is tűnt el a valamikori vallási sokszínűség a Közel-Kelet, Kis-Ázsia és Észak-Afrika területeiről? Ami meg maradt, az a sorvadás jeleit mutatja.

 

 

Ja,  hogy az Iszlám tüntetett el mindent..YES!

 

- bennem megvan a permanens probálkozás: próbálom menteni azt ami menthető a keleti kultúrákból ,ami egyebek közt az Iszlámban is megvan,  mentegetek és kisérletezek, ha már vallásalapításra vetemedtem: ki kell süssek valamit, valami újat..

 

 

 

 

Előzmény: e-smoker (682221)
Carina_S Creative Commons License 2021.08.26 0 1 682225

Joe Biden egyszerűen csak "ügyetlen" politikus aki nem érti a dolgát, avagy megvett ember???!

 

A híradásokból egyértelműen kiderül, hogy Joe Biden USA-elnök félresikerült lépése miatt történt meg az az amerikai csapatkivonás Afganisztánból, amelynek következtében a véreskezű Talibán szervezet politikai hatalomhoz jutott Afganisztánban. Érdekes, elődjének, Donald Trump exelnöknek a saját hivatali idejében ilyen eszébe sem jutott volna... .. !

 

Donald Trump bevándorlásellenes politikus, míg Joe Biden bevándorláspárti elnök. Érdekes, hogy Joe Biden tisztában volt vele, hogy az afganisztáni csapatkivonásnak az lesz a rövid időn belül bekövetkező, áttételes következménye, hogy az afganisztáni tálibokat képviselő Talibán terrorszervezet politikai hatalomra kerül, és mindazoknak akik Afganisztánban féltik az életüket, azoknak már csak a "Menekül már, ki merre lát... !*" "lehetősége" marad "nyitva"... .. ! (*Leninista nóta idézete 1917-ből.) Mert mindazok, akik bármilyen diktatúrában élnek, már csak a "Menekül már, ki merre lát... !" "lehetősége" marad!!

 

Kérdés, hogy Joe Biden egyszerűen csak hülye és rosszul csinált valamit, vagy pedig G. Sorosnak, és a (682141)-ben megemlített gyanús és/vagy rosszakaratú titkos szervezetek megvett embere-e, akinek nem számít az sem, ha a felelőtlen lépései miatt egész Európára egy újabb mindennél nagyobb terrorveszélyes iszlamista-dzsihadista migránsáradat óriási veszedelme leselkedik???!!!

nünüke88 Creative Commons License 2021.08.26 0 2 682224

Akkor miért menekül minden értelmes, gondolkozó, az élettől valamit akaró ember azokról a területekről, ahol ezek a máshogy alakult törvények szigorú értelmezéssel lettek bevezetve?

Vannak objektív dolgok, amik alapján lehet mércézni szokásokat, törvényeket. Amik szabadon kiszolgáltatják az embert pusztán a lába közt lévő szerv miatt potenciális pszichopata erőszaktevőknek, (lsd. házassági, válási szabályok) halált írnak elő büntetésként olyan dolgokért, melyek nem okoznak halált (hitélet, szexuális irányultság), testi csonkítást, kínzást ír elő olyan cselekményért, ami jóvátehető és az elkövető más úton is rehabilitálható lenne, az a törvény nem lehet egyenrangú a mi szemünkben. A saját hívek szemében meg egyenesen felsőbbrangú viszont. Akkor húzzanak is el oda, ahol az a módi.

Előzmény: e-smoker (682221)
e-smoker Creative Commons License 2021.08.26 0 0 682223

Annyit hajlik a megnevezés.:-) De, igazad van! Most tágabb értelemben találkozunk az iszlámmal, mint valaha is.

Előzmény: h_g (682222)
h_g Creative Commons License 2021.08.26 0 0 682222

Nem volt, az oszmánok nem használták a sejk méltóságnevet. (Az általuk uralt arab területeken persze maradtak sejkek.) Hazánkban pasák voltak, szpáhik és így tovább, ahogy mindenki tudja az Egri csillagokból :) Törzsi és nemzetiségi alapú szerveződést egyenesen megakadályozni igyekeztek mindenáron, mert a szultáni hatalom konkurenciáját látták benne. Méltóságokat és vagyont továbbörökíteni is sokkal kevésbé lehetett a Török Birodalomban, mint a feudális Európában.

 

 

Előzmény: e-smoker (682220)
e-smoker Creative Commons License 2021.08.26 0 2 682221

Óóóóóóóó, igen! Egy újabb ansar!:-)

 

"Bizonyos társadalmi csoportok törvénykezése, szokásai pusztán másmilyenek lehetnek, mint a mieink. Alsóbbrendűek semmiképpen"

 

Vajon, miért is tűnt el a valamikori vallási sokszínűség a Közel-Kelet, Kis-Ázsia és Észak-Afrika területeiről? Ami meg maradt, az a sorvadás jeleit mutatja. 

 

A gubanc csak ott van, hogy ezen területekről beözönlők, hozzák a maguk "alsóbbrendűnek semmiképpen" sem nevezhető törvénykezésüket.

Előzmény: Woodoo Child (682218)
e-smoker Creative Commons License 2021.08.26 0 0 682220

Bírom  azt, mikor a síiták próbálják magukat elfogadottá tenni a szunnita tengerben. A szunniták jobban utálják a szerintük hitehagyott síitákat, mint a káfirokat.

És igen! Mindkettő örömmel gyilkolja a hitetleneket, de ezt az RTL nem akarja tudni. De, mennyire elfogadó és progresszív mutogatni magukat a sokszínűség jegyében!

 

"Itt Mo.-n sztem a "sejk" nem értelmezhető." No, nem is Neked, vagy nekem és a hasonszőrű gyanakvóknak szól ez a titulus. A helyi nép ezen leginkább elmosolyodik, olyan romantikus, meg minden.......

De a XVI-XVII. században, ez olyan megnevezés volt hazánkban, mint a XX. században a vörös politikai  tiszt, vagy az SS. Mára, megint értelmezhető lett Európában ez a sejk, emír stb megnevezés, és itt is jó lesz ezt megtanulni a népnek : az iszlám a lappangó, sunyin beszivárgó ellenség kontinensünkön.

 

Előzmény: emzépergd (682217)
emzépergd Creative Commons License 2021.08.26 0 1 682219

Pihenésképp hallgassatok egy kis szír metált. Középkemény melodic death, death growl énekléssel. Egész jó. 

 

A háború közepén (2015) alakultak, igaz most már Bejrútban székelnek.

A klip képi világa se az a mélymuszlim bár bőven közel-keleti mitológia. 

https://www.youtube.com/watch?v=msXn6GmVSAs&ab_channel=MaysaloonOfficial

https://www.facebook.com/Maysaloon.band/

https://www.metal-archives.com/bands/Maysaloon/3540425848

 

Woodoo Child Creative Commons License 2021.08.26 0 1 682218

attól, hogy valami teljes mértékben más, mint a nyugati törvényi rendszereink, még nem lesz alsóbbrendű.

Bizonyos társadalmi csoportok törvénykezése, szokásai pusztán másmilyenek lehetnek, mint a mieink. Alsóbbrendűek semmiképpen

 

 

https://www.facebook.com/photo/?fbid=375213914228088&set=a.261269198955894

 

 

Jászberényi Sándor (is) megmondja....

emzépergd Creative Commons License 2021.08.26 0 1 682217

Én megakadtam ott, hogy "első magyar sejk". Itt Mo.-n sztem a "sejk" nem értelmezhető. 

Rákerestem az ürgére és ezt írja a wiki:

1988-ban Mihálffy Iránba kapott meghívást, ahol találkozhatott Khomeini imámmal. Ez a találkozó mérföldkő volt Mihálffy életében, mert az imám nem a síita felfogásról, hanem az iszlám egységéről győzte meg. 

 

Szóval szerinte is csak egy iszlám van. Az amelyik el akarja vágni a torkod a világuralom elérése közben. Legalábbis komeini hajatolla ezt hirdette nyilvánosan mindenütt. 

Előzmény: e-smoker (682214)
crowcsízíjó Creative Commons License 2021.08.26 0 1 682216

jézus előtt majd csodálkozni fogsz ha oda kerülsz elé.

 

Szép mondat, kozmopolita körökből meg pláne értelmezhetetlen.. :-/

Előzmény: 12 voltos (682211)
Trafi Pax Creative Commons License 2021.08.26 -3 2 682215

Szerintem megint csak rosszindulatúan kötekedsz, azt sem értetted ezek szerint, amit múltkor magyaráztam.

 

Nem kellene összemosni ilyen dolgokat, de ezt már ismerem, falra hányt borsó. Hozzád hasonlóknak magyarázni...

Előzmény: 12 voltos (682211)
e-smoker Creative Commons License 2021.08.26 0 4 682214

"Az első magyar sejk szerint a tálibok hatalmával visszatérhet az iszlám előtti legsötétebb korszak Afganisztánban"

https://index.hu/kulfold/2021/08/25/afganisztatn-talibok-terrorizmus/

 

A kifinomult kétarcú iszlám, káfiroknak előadott PR-je. Mintha az iszlám hozta volna el a fényt a bunkó keresztényeknek.

 

Adad-nirari Creative Commons License 2021.08.25 -1 4 682213

Péter, már megint rémüldözöl? Meg fog ártani az idegeidnek, ha a guriböri állandóan a kezed ügyében van.

Igyál inkább egyet, a böszme fönököd is hót'nyugodt  tőle. Csak vigyázz, kosher legyen.

Előzmény: 12 voltos (682211)
crowcsízíjó Creative Commons License 2021.08.25 0 4 682212

https://www.youtube.com/watch?v=AlOZS3Fstvg

 

Szijjártó már elibe ment a ködösítő hülyeségeknek...

Előzmény: emzépergd (682210)
12 voltos Creative Commons License 2021.08.25 -6 0 682211

csúcsra járattad a mocskos köcsög "fehérkeresztény" állófarkú tökösférfi alfahím mentalitást

 

jézus előtt majd csodálkozni fogsz ha oda kerülsz elé. ja, várjunkcsak, neked jézus csak egy eszköz, nem is hiszel benne, hiszen bulvármaterialista bulvárkeresztény csordaember vagy...

 

Előzmény: Adad-nirari (682203)
emzépergd Creative Commons License 2021.08.25 0 4 682210

Mosmé? A nyugatromán menedékjoggal rendelkező afgán szegínmenekűttek is Afganisztánba járnak üdülni. 

 

Az "evakuálás" jövő hétfőig biztosan nem fog "befejeződni", de a talibán most már nyeregben érzi magát, szal az eddiginél sokkal keményebb útzárak meg ilyesmik lesznek. 

Közben a talibán megígérte ang-allah mürkülnek, hogy a kollaboránsai szept. 1 után is elutazhatnak kereskedelmi járatokkal. Amik amúgy nincsenek, jó darabig nem is lesznek és mürkül dokumentált kollaboránsait fej nélkül amúgy se engednék fel. 

Fontos ígéretet tettek a tálibok Berlinnek

Előzmény: methylcytosine (682209)
methylcytosine Creative Commons License 2021.08.25 0 4 682209

Kakiforniai Darwin dij jelöltek. Afganisztánba mentek nyári vakációra. A gyerekeikkel. GigaMegaFacePalm.

https://www.latimes.com/california/story/2021-08-24/students-from-cajon-valley-school-district-stranded-in-afghanistan?utm_id=36108&sfmc_id=4509190

 

Nyilvánvalóan ők azok greater foolok, akik elhitték a lesser fool helyzetértékelését a 300ezer afgán katonáról.

 

És állitólag még több ezer USA állampolgár van benn az országban, miközben a tálibok már lezárták a repteret. Bidennek valaki elé le kell térdelnie, és a sliccét is le kell húznia, nagyon gyorsan.

emzépergd Creative Commons License 2021.08.25 0 3 682208

Egyesek kilógnak, persze, csak az a haranggörbe az mond mást.

Amúgy albínó elefánt is van. Állítólag. Csak a haranggörbe nem ezt mondja. 

Előzmény: h_g (682207)
h_g Creative Commons License 2021.08.25 0 3 682207

Annyira nagyon egyébként nem kell lenézni a néger keresztényeket (az átlag IQ pedig azért átlag, egyesek magasan kilóghatnak belőle fölfelé is). Sarah bíboros sokkal alkalmasabb lenne pápának, mint az argentín kriptokomcsi.

 

Előzmény: Adad-nirari (682203)
emzépergd Creative Commons License 2021.08.25 0 1 682206

Amúgy a dohai usák támaszponton, ahol a szegínmenekűttek előzetes "szűrését" végzik eddig 11 feltételezett daesh terroristát azonosítottak. A "szűrés" nagyon felületes, lényegében automata szkennerek végzik. Vajon mennyi valódi daesh terroristát zúdított demens dzsó a nyakunkba? 100-at? Ezret? Még többet?

Előzmény: emzépergd (682204)
H_G Creative Commons License 2021.08.25 0 0 682205

Sokkal inkább az lesz, mint a muzulmánnak maradt társa.

 

Előzmény: Adad-nirari (682203)
emzépergd Creative Commons License 2021.08.25 -1 3 682204

Miután demens dzsó bejelentett, hogy hétfőig elkullognak a kabuli reptérről (is) állítólag a talibán keményre vette a figurát és nem nagyon engednek már senkit a reptér közelébe.

 

https://tolonews.com/fa/afghanistan-174388

(Angol változat nincs).

 

Rövid videó itt:

https://twitter.com/MarianoGiustino/status/1430525108876201985

 

Adad-nirari Creative Commons License 2021.08.25 -1 7 682203

Még ha lennének is jelentős számban, akkor is egy 65-70 medián IQ-val jellemezhető törzsi társadalomba szerveződött, analfabéta populáció tagjai lennének. A bantu nigger sem lesz júrópa kompatibilis attól, hogy ""keresztény".

A genetikai anyaguk ehhez silány, nem erre evolválódott.

 

 

Előzmény: emzépergd (682200)
emzépergd Creative Commons License 2021.08.25 -1 0 682202

Több mint ezer migráns érkezett Lampedusára

Kevesebb mint 24 óra leforgása alatt rekordszámú, 22 bárka érte el a szigetet, amelynek egyetlen befogadóközpontja már így is reménytelenül túlzsúfolt.

 

A tegnapelőtti 600 után tegnap már 1000+. A 100E már nem állítja meg ezt az évet. 

emzépergd Creative Commons License 2021.08.25 -1 1 682201

Afghan All-Girl Robotics Team Members Land in Mexico

 

Demens dzsóéknak a jelek szerint az úgynevezett menekülőknek még a talán értékesebb része sem kell, ezeket a lányokat/nőket pl. Mexikónak passzolták le. 

A nagyobb tömeget spanyolisztáni, olaszisztáni és mürkülisztáni légitámaszpontokra hordják, még véletlenül se kalifóniába. 

emzépergd Creative Commons License 2021.08.25 -2 2 682200

Keresztény afgánok gyakorlatilag nem léteznek. Állítólag 3 ezrelék a jelenlét de van aki szerint ez a szám erősen túlzott. Persze 38 mionak a 3 ezreléke is viszonylag jelentős szám, de ebben az esetben kizárnám. Ezek nagy valószínűséggel az usákok mélymuszlim kollaboránsai. A hazai sajtó szerint ugyan egy részük a magyar jelenléttel kapcsolatban lett idetaxizva, de azt mégse mondhatják, hogy szójártó meg ormány a meleg szarig benyalt demens dzsónak. 

Előzmény: h_g (682199)
h_g Creative Commons License 2021.08.25 0 0 682199

Remélhetőleg azok legalább keresztény afgánok.

 

Előzmény: emzépergd (682189)
crowcsízíjó Creative Commons License 2021.08.25 0 0 682198

Nem értem miért nem a munkaügyi központokat foglalják el egyből, ezek a zaranynál is értékesebb intellektuelek..?

Előzmény: Ec pec kimehecc a (682191)
crowcsízíjó Creative Commons License 2021.08.25 -1 0 682197
Előzmény: Carina_S (682182)
crowcsízíjó Creative Commons License 2021.08.25 -1 2 682196

De Ő és Glavinform szaktudósok mindenáron oda akarnak kilyukadni, hogy mi egy fasisztarasszistaősellenség vagyunk, akiknek semmi keresni valója a nagyonhalagó ejuhban!

Előzmény: Carina_S (682182)
Törölt nick Creative Commons License 2021.08.25 0 0 682195

Kötve hiszem, hogy a tálib-féle barbárcsürhe sokra megy velük.

 

A földön Toyota kocsikból lövöldözni, embereket terrorizálni, ez minden, amire képesek.

Előzmény: emzépergd (682193)
emzépergd Creative Commons License 2021.08.25 -3 1 682194

ennek az 500 főnek jelentős részét szövetségesi vagy baráti, az Egyesült Államok és Ausztria kérésére

 

Vagyis benyaltunk demens dzsónak a meleg szarig. Persze az egész afganisztáni úgynevezett szerepvállalásunk (ami amúgy 7 katonánk életébe került) is pont ugyanerről szólt. 

 

Előzmény: emzépergd (682189)
emzépergd Creative Commons License 2021.08.25 -1 3 682193

Az usákok szépen felfegyverezték a talibánt, állítólag 100+ Mi-17 helikopter is a kezükre került. Azokhoz pedig a szomszédos isztánokból jópézé beszerezhető minden alkatrész. De meglehet Kínából is. 

https://nepszava.hu/3130317_megallapodtak-szorosabbra-fuzi-kapcsolatait-kina-es-oroszorszag-az-afgan-helyzet-miatt

 

Az hab a tortán, hogy demens dzsó pont nem annyira szeretné hogy az oroszok és a kínaiak bármiben is együttműködjenek de úgy látszik a mélyen átgondolt és ragyogóan leszervezett afganisztáni Saigon ezt is megoldotta. 

emzépergd Creative Commons License 2021.08.25 -1 2 682192

Greece fines asylum-seekers with €5,000 for arriving without Covid-test

 

Úgy tűnik a görögök mostanában már nekifutásból 5E ajrós büntetést szabnak ki minden becsónakázóra, mérlegelés nélkül a covid-protokoll megsértése miatt. 

Ha még az olaszoknak is eszébe jut ugyanez az ott már egész szép pénzt lehet összeszedni, a napokban elhagyta az idei becsónakázók száma a 40E-t, az utolsó 12 hónapra vetítve pedig 60E körül jár vagyis év végére 100E körül lesz. Ez amúgy jelenleg 12-szerese a Salvini időszak számainak és 3-szorosa a tavalyinak. 100EbecsónakázóX5E jajró/becsónakázó az ugye 105X5X103=5X108 jajró, félmilliárd jajró. Mondjuk a behajthatósága erősen kétes. 

Ec pec kimehecc a Creative Commons License 2021.08.25 0 2 682191
emzépergd Creative Commons License 2021.08.25 -1 1 682190
emzépergd Creative Commons License 2021.08.25 -2 1 682189

Ami azt illeti ormány és szójártó is benyalt demens dzsónak a meleg szarig és hordja Mo.-ra nagy valószínűséggel az usákok kollaboránsait. 

https://index.hu/belfold/2021/08/25/kabul-afganisztan-polgarhaboru-talibok-szijjarto-peter/

 

Ebben a tempóban a mo.-i afgán diaszpóra percek alatt megduplázódik. 

Előzmény: Ec pec kimehecc a (682188)
Ec pec kimehecc a Creative Commons License 2021.08.25 -1 0 682188
Trafi Pax Creative Commons License 2021.08.25 -3 1 682187

Ez is mániája, egyik mantrája (nemzetiszocializmus), lehetetlen rá hatni. Ahogy írtam is egyszer, írásvédett. Annyit szidtam, lassan már bűntudatot is okoz, mert egyébként érzem nagyjából a diagnózist is, de nehéz ugyanakkor tolerálni is.

 

Előbb nem írtam, a világ Kína-függése idővel érdekes dolgokhoz vezethet, illetve voltak is már problémák, chiphiány és hasonlók. Kínában valami leáll, megáll a bicikli. Eldugult véletlenül egy hatalmas kínai kikötő, már az egész glóbusz áruforgalma megingott. Mindezek viszont komoly stratégiai fegyver, illetve erő is Kína kezében.

 

Érdekes jövőképek lehetnek, akár az utódoknak, vagy már nekünk is.

Előzmény: Carina_S (682182)
emzépergd Creative Commons License 2021.08.25 -1 0 682186

régen voltak azok a kovás fém öngyújtók

Most is vannak, csak a képen látható gyújtók darabja kábé 50 Ft egy Zippo meg 5E-től felfelé ezenkívül ha a gyári Zippo fluidot is megveszed (elmegy kúti  vagy patikai benzinnel is) bele akkor az kábé 5X annyiba kerül mint az eldobhatós kínai öngyújtó és még maga a kő is többe lesz mint az eldobhatós gyújtó összesen......

Viszont egy Zippo az simán kibír 20-30 vagy még több évet. 

Előzmény: Carina_S (682184)
John Doe(520i) Creative Commons License 2021.08.25 -1 0 682185

A kínaiak akkor lesznek nagy gondban, ha az emberek többsége rájön, hogy a 20-30%-kal drágább valamit érdemesebb megvenni azok helyett az olcsó(nak tűnő) kínai szarok helyett

...

"Nekem is volt egyszer egy pár kínai cipőm, ami 6650 Ft.-ért "cserébe" "egészen" 3 hónapig "kitartott"

 

Visszatértem a megszokott cipőmárkámhoz, mely 3500 Ft.-ért" - ez lenne a 20-30%-kal drágább valami?

:))

 

 

Előzmény: Carina_S (682184)
Carina_S Creative Commons License 2021.08.25 0 0 682184

Igen. Ezek azok a szemetek, amelyek (a kukák mellé) kidobva  minden szemétlerakóhelyen ott díszelegnek, mert egyhavi használat után széthullik mindegyikük. Miközben régen voltak azok a kovás fém öngyújtók, amelyek megvétel után nemegyszer 20-30 éven át szolgálták ki a gazdájukat.

 

A kínaiak akkor lesznek nagy gondban, ha az emberek többsége rájön, hogy a 20-30%-kal drágább valamit érdemesebb megvenni azok helyett az olcsó(nak tűnő) kínai szarok helyett, amelyekből 2 éve alatt is 10 20 db-ot kell megvenni mert 3-10 hónapon belül úgyis szétesnek maguktól mind egy szálig, míg a látszatra 20-30%-kal drágábbnak hitt dolgok az olcsók valójában, mert azokat 10-20 évre veszed meg, és rendszerint addig ki is tartanak!

 

Nekem is volt egyszer egy pár kínai cipőm, ami 6650 Ft.-ért "cserébe" "egészen" 3 hónapig "kitartott", amikor is keresztben eltört a talpa(!!) a lábujjtővonal alatt... .. :-))) :-( :-O! Azóta is egyszer volt "Budán" kínaicipő-vásár, többet nem lesz.... !!! Visszatértem a megszokott cipőmárkámhoz, mely 3500 Ft.-ért cserébe 1,5-2 évet is simán kibír! ;-)!

 

Minden kártyavár legnagyobb hátránya, hogy nagyon hamar és váratlanul omlik össze, és ha elég nagyra sikeredett már ez a "művészi" kártyavár, akkor rendszerint az őt "megalkotó" üzletembereket is maga alá temeti, és akkor szaladhatnak a pénzük után, mint a pórul járt túl mohó kalandvágyó vadászkutya a megkergetett de csak felijesztett szétrebbenő verebek után!!! :-O!

Előzmény: Trafi Pax (682169)
methylcytosine Creative Commons License 2021.08.25 0 2 682183

A legszebb az egeszben, hogy a fekete es barna boru refjudzsik, ahelyett hogy vad lmbtq bulikon hancurozva keverednenek, inkabb jol fajgyulolik egymast. Szeretnek egyszer a brusszeli arab negyedben egy negert kezenfogva latni egy burkas fatimaval. 

Előzmény: Ec pec kimehecc a (682171)
Carina_S Creative Commons License 2021.08.25 0 1 682182

Marhaságokat irkálsz; --> ha ui. Magyarország nemzetiszocialista állam lenne, akkor Magyarország fasiszta állam lenne, mert a nemzetiszocializmus egyenlő a fasizmussal, annak ez a másik neve. Csakhogy nemhogy nincs nálunk fasizmus, nálunk még a diktatórikus és népirtást végrehajtott egykori világuralmi rendszereknek (mint amilyen pl. a fasizmus, vagy a kommunizmus) a dicsőítését és az általuk elkövetett emberiség ellenes (háborús) bűntettek súlyának kisebbítő színezetű beállítását célzó népszerűsítést, propagandát vagy beszédet is szankcionálja a büntető törvénykönyvünk (éppúgy, mint ahogy a gyűlöletbeszédet is megbünteti!). Ebből következőleg Magyarország nem fasiszta ország.

Előzmény: zoldcomchy (682161)
John Doe(520i) Creative Commons License 2021.08.25 -1 0 682181

Azt a szavazókört amúgy is elállják a Zorbán magánhadseregének zsoldosai - amíg el nem küldik őket meghalni az Isonzóba -, úgyhogy akkor sem szavazhatna, ha rálelne a stúdiólámpák fényének  jobbra dőlő árnyéka mentén.

Előzmény: emzépergd (682180)
emzépergd Creative Commons License 2021.08.25 -1 2 682180

Eltévedhetett szegény. Mostanában az ásotthalmi 43 fokos kanyarból elindulva a don-kanyar rövid érintésével eljutott  az isonzói doberdőig ott aztán végképp eltévedt. Hát hogy a francba találna meg egy szavazókört? 

Előzmény: rocky cellar (682179)
rocky cellar Creative Commons License 2021.08.25 -1 5 682179

Nem tudott. Nem talált oda a szavazóhelyiségbe. Ebbű aztán leszűrte, h itt diktatúra van:-))

Előzmény: crowcsízíjó (682175)
crowcsízíjó Creative Commons License 2021.08.25 -1 2 682178

Korábban, mikor a beteg agyában éppen albánok vették át sweijczot akkor még szórakoztató volt

 

:-DDD,

 

Az utóbbi hasonlóan halmozottan fogyatékos vergődése miatt már nem tudtam türtőztetni magam. :-S

Előzmény: emzépergd (682176)
emzépergd Creative Commons License 2021.08.25 -1 2 682176

Sztem hagyd, most annyira bele van szédülve a csak a saját beteg agyában létező isonzói doberdőbe, némi don-kanyarral  fűszerezve, ami túl van minden épeszű határon. Jobb esetben elszokik vagy kitiltják innen (is), az összes koronavírus topicból ki van már tiltva csomó nickje. 

Korábban, mikor a beteg agyában éppen albánok vették át sweijczot akkor még szórakoztató volt de ez már túl van azon. Ugráld át ha kérhetlek. 

Előzmény: crowcsízíjó (682175)
crowcsízíjó Creative Commons License 2021.08.25 -1 5 682175

Ez a kína most mint Magyarország is, deffiníció szerint egy nemzetiszocializmus. amikor állam hozza létre a koncentrált működőtőkét ami magántulajdon tárgya

 

Bazzeg, akkor Te hogy tudtál demokratikus választásokon az ellenzékre szavazni.?

Előzmény: zoldcomchy (682161)
emzépergd Creative Commons License 2021.08.25 -1 1 682174

A múlt héten nagyon meglendültek a görög szigeteknél az illegális becsónakázások.

A törökök továbbra is egyre növekvő mozgást jelentenek az iráni határról. Forró ősz ígérkezik. 

 

Harminckétnevemvolt?????? Creative Commons License 2021.08.25 -1 2 682173

Naivitásod irigylésre méltó!

Előzmény: Carina_S (682145)
Harminckétnevemvolt?????? Creative Commons License 2021.08.25 -1 4 682172

Beléd fáradtam!

Mehetsz az x alá!

Előzmény: zoldcomchy (682144)
Ec pec kimehecc a Creative Commons License 2021.08.25 -1 2 682171
Törölt nick Creative Commons License 2021.08.25 -8 2 682170
Trafi Pax Creative Commons License 2021.08.25 -5 1 682169

Néha érdekes látni, amerikai filmekben is gyakran köszönnek vissza ugyanazon hétköznapi tárgyak, ami nálunk is. Az ember belegondol, Kína a világ ellátója? Kis vackokból mekkora üzletet lehet csinálni. Épp tegnap is beugrott, egy sorozat nézése közben:

 

Előzmény: Carina_S (682166)
Pomber Béla Creative Commons License 2021.08.25 -1 1 682168

Igen, de egy divat karóra (wrist watch) az gyorsan elavuló divatcikk, egy IWC pedig státusszimbólum. Nem ugyanabban a ligában vannak.

 

Autóalkatrészek esetén a gyári holminál pedig a kisker ár minimum a gyártási ár 10-szerese, de a filléres, olcsó technológiás vackok (pl. egy lemezből préselt ablaktörlő mechanizmus) esetén még az 50-szeres is lehet a szorzó is megáll. Ráadásul egy rakás ilyesmit tényleg Kínában gyártat az autóipar, úgyhogy ért hozzá a kínai. Más kérdés, hogy ők is szeretik olcsón megúszni a munkát.:-)

Előzmény: Carina_S (682167)
Carina_S Creative Commons License 2021.08.25 0 0 682167

jav.:

mert a nem időtálló az hosszú távon sokkal drágább, mint az egyszer hosszú időre megvett (nem gyatrább), hanem sokkal jobb minőségű árucikk.

Előzmény: Carina_S (682166)
Carina_S Creative Commons License 2021.08.25 0 0 682166

Kína azért lehet sikeres, mert az olcsón előállított és az olcsón eladható áruk termelésére alapoz mindent. Vagyis: "Gyártsál mindent olcsóbban mint más, és a vásárlói tömegek téged fognak megszeretni!"

 

Ez azonban kétélű fegyver, mely visszafelé akkor sül el, ha az olcsóság a minőség, a tartósság, és az értékállóság rovására megy. És a "vegye-vigye, ócsó" kínai órát már mindenki látott hónapok vagy max. 1-2 év alatt széthullani vagy tönkremenni, de svájci vagy orosz órát még nem, mert azok a legtöbb esetben 6-7 évtized múlva is működőképes órák maradtak, és maradnak, esetleg még tovább is (minimális! karbantartás árán). De ugyanez igaz az autóalkatrészekre és még sok más egyébre is, a minőségi rádiókra is, meg még minden más árucikkre is!!! Van olyan autóalkatrész, amelyből kínai utángyártottat még véletlenül sem tennék bele az autómba (féltengelycsillag, féltengely, dugattyú, henger, stb. ...), mert egyszerűen nem edzik le őket normálisan kopásállóakra, vagy más olyan bajuk van, mely az élettartamukat megrövidíti... .. . Van olyan ismerősöm, akinek az 5500 Ft.-os kínai órája ma már nem működőképes, és pár száz forintért vette meg tőle egy órás, óraalkatrésznek más órajavításokhoz. De a kínai gyártású PC-k, DVD-játszók, rádiós magnók esetében is hasonló a helyzet...... .

 

Előbb-utóbb ui. úgyis ismét győzni fognak a minőségi áruk a "Vedd meg-Használd-Dobd el (= VHD) minőségű kínai szarok felett, mert mindenből jobb a háromszor drágább 30 évig tartó jó minőségű (minőségi!!!) árut megvenni, mint a harmadáras hasonló termékből a 30 év alatt 10-15-ször megvenni a hasonló áruterméket, mert a nem időtálló az hosszú távon sokkal drágább, mint az egyszer hosszú időre megvett gyatrább árucikk. Ez pedig csak idő kérdése.

 

És, ha az ilyen egy lábon álló olcsóáru-eladásra építő ország gazdasága a rossz minőség miatt bebukik, akkor vele bukik be az adott ország életszínvonala is! Utána meg..... elmennek az emberek az adott országból, amely ez esetben emiatt migráció-kibocsátó országgá válhat!!!

Előzmény: Pacemaker (682153)
Peter Bergmann Creative Commons License 2021.08.24 0 0 682165

Kínának is voltak sötét korszakai, a kulturális forradalom nem is olyan rég volt. Azóta visszatértek a régi tradícióhoz, jól együtt tudnak működni az Ázsiában sokfelé szétszóródott kínai közösségekkel (és tőkével) is, akik pont a kommunizmus elől menekültek el egykor. Ez jól működik egyelőre, ahogy régen is nagyon sokáig jól működött  a selyem út idejében.

 

Azért kínaiakkal is vigyázni kell, egy ideig nagyon korrektek, de Afrikában pl. szeretik túllépni ennek határait. Kell az erőegyensúly velük szemben is, de Afganisztánban ez adott.

 

 

 

 

 

Előzmény: Pacemaker (682153)
zoldcomchy Creative Commons License 2021.08.24 -4 0 682164

Nem, ez új, pár napos hír, az ade hatás régen ismert.

 

(hanem neked ezek az értelmetlen hozzászólások? ez milyen hatás? mindég gondolkodóba ejt, hogy ki a csuda lehet és miért rombol egy fórumot? abban nem hiszek, hogy pénzt kap érte? de akkor? )

Előzmény: rocky cellar (682162)
Pacemaker Creative Commons License 2021.08.24 -1 1 682163
Igen ez a másik fixa ideaja.
Előzmény: rocky cellar (682162)
rocky cellar Creative Commons License 2021.08.24 -1 2 682162

Ez nálad olyan, mint az ade hatás?:-)

Előzmény: zoldcomchy (682161)
zoldcomchy Creative Commons License 2021.08.24 -4 0 682161

hááát? ez talán nem egészen az. Világuralomra soha nem is törekedett, de az usa után évszázadokig nem is lesz szerintem ilyen. Ez a kína most mint Magyarország is, deffiníció szerint egy nemzetiszocializmus. amikor állam hozza létre a koncentrált működőtőkét ami magántulajdon tárgya, annak ez a neve. Lehet dícsérni is bírálni is, de ez a neve.

Előzmény: Pacemaker (682160)
Pacemaker Creative Commons License 2021.08.24 -1 1 682160
De látható, hogy egészen más a taktika, és egy nagyon régi birodalom, van türelmük
Előzmény: zoldcomchy (682157)
zoldcomchy Creative Commons License 2021.08.24 -5 0 682159

Nem, ez van, azzal indokolva, hog az amerikaiak nem engedik a migránsokat a repülőtérre Kabulban akiket ki szeretnénk hozni onnan, ezért létesült egy bázis Üzbegisztánban. Meglátjuk a folytatását, ment már a propaganda korábban is, hogy nato tól függetlenül maradni Afganisztánban, szövetségben a törökökkel. Ez egy isonzó donkanyart készít már elő. Majd látjuk lesz e folytatása.

(a 600 fős magánhadsereg is valóságban létezik)

Előzmény: Trafi Pax (682149)
zoldcomchy Creative Commons License 2021.08.24 -5 0 682158

...talán mint pl Németország a világháborúk előtt és a kettő közt? kb olyan ez is, erős gazdaság, a nemzetiszocializmus mindég az és ez, amit látunk.

Előzmény: zoldcomchy (682157)
zoldcomchy Creative Commons License 2021.08.24 -5 0 682157

Múltkor gondolkodtam Kína miért sikeres.

 

Ne túlozzunk, már afrikában is megtorpant, de szerintem magyarország se esett még az ölükbe, az az egy görög kikötő se olyan sok. Kína csak megjelent egyelőre a színpadon.

Előzmény: Pacemaker (682153)
zoldcomchy Creative Commons License 2021.08.24 -4 0 682156

Lakosság elöregedett, katonaságot már alig tudják önkéntes alapon pótolni,

 

Hogyne tudnák, d-amerika nagyon fiatal, milliárd közeli népességgel. 

 

Ezzel szemben a helyiek elemükben vannak, fűti őket vallásos hit, jó a helyismeretük, ők vannak otthon és élvezik  harcot a hitetlenek ellen. 

 

 

Semmi ilyesmi, egy puskalövés nélkül oszlott fel a korrupt rendszer. 

Na ja, az más téma, a nyugati világ ahoz van szokva, hogy az erőszak alkalmazásának monopóliuma egy központi helyen van, ott nem egészen ez a helyzet.

Erős hadsereg az, jól ki is van képzeve, jó a felszereltsége is, még egy csomó nagyon modern fegyvert most is hagytak ott az amerikaiak, 300 000 fő, nem kér abból senki egy ideig ott a környékben. Semmi vallási fanatizmus, parancsot tudnak hajtani végre rutin feladatként.

Előzmény: Peter Bergmann (682155)
Peter Bergmann Creative Commons License 2021.08.24 0 2 682155

Ez a folyamat már ott tart, hogy a nemzetállam USA is lefelé megy. Lakosság elöregedett, katonaságot már alig tudják önkéntes alapon pótolni, bukott hiteles csövesekkel vannak tele a városok.

 

Tálib toborzó videoban azzal dicsekednek, hogy az USA és a nyugati katonák mentálisan gyengék. Rengeteg a depressziós, gyakoriak az öngyilkosságok, a katonák motiválatlanok és nem értik miért harcolnak. Ezzel szemben a helyiek elemükben vannak, fűti őket vallásos hit, jó a helyismeretük, ők vannak otthon és élvezik  harcot a hitetlenek ellen. Vesztenivalójuk tényleg nincs, a zsákmány pedig általában  kárpótolja őket.

 

 

Előzmény: Carina_S (682152)
emzéperbé. Creative Commons License 2021.08.24 0 1 682154

Ettől függetlenül az afganisztáni kalandocskát killeri és obomber végtelenül dogmatikus politizálása vitte végletesen és kijavíthatatlanul félre. A tramplí adminisztrációnak már nem maradt mozgástere. Demens dzsó aztán feltette a az i-re a koronát. 

Talán a kínaiak pragmatikus megközelítése jó lesz. Addig amíg nem kezdnek az ujgur terroristák megint robbantgatni mert akkor a tálibok szorulni fognak.  

Az ajrópába induló milliós özön és a talibán afganisztáni forrásainak ismeretében az ajrópai terrorhullám borítékolható. 

Előzmény: Peter Bergmann (682150)
Pacemaker Creative Commons License 2021.08.24 -1 2 682153
Múltkor gondolkodtam Kína miért sikeres.

Pont ezért amit mondasz, hogy ő egy ilyen országnak win-win szituációt ajánl.

Az USA és az EU win-lost játszanak folyamatosan, de mint látjuk a végén már lost-lost lett belőle.
Előzmény: Peter Bergmann (682150)
Carina_S Creative Commons License 2021.08.24 0 1 682152

Én ezt jól látom!

 

Csakhogy most éppen ezért, mintegy jóvátétel fejében az USA-nak nem a gyarmatosításon, hanem immáron a segítségnyújtáson kellene törnie a fejét. Aki eddig kárt okozott, az most azt tegye jóvá, kérjen bocsánatot, és vezekeljen!!!

Előzmény: Peter Bergmann (682150)
Carina_S Creative Commons License 2021.08.24 0 1 682151

Nem az a lényeg hogy olcsón vegyék meg tőlük, hanem hogy rendes pénzzel és érdemleges újjáépítéssel fizessenek nekik érte!

 

Ez egy hosszabb ideig külső segítségre szoruló nép, amely enélkül nem képes talpra állni, és amely az eddigi külső erőkkel szemben bizalmatlan, mivel eddig csak rosszat kaptak tőlük. Mi meg csodálkozunk rajta hogy miért sok közöttük a terrorista... Amikor meg Magyarországot szállták meg a Habsburg-Birodalom urai, akkor az ellenük felkelő II. Rákóczi Ferencet nevezték el az osztrákok a "Ragotzy, a magyar bandita... !" gúnynévvel... -- Nem kell egy népet évszázadokon át megnyomorítani és kiuzsorázni, és akkor nem fog lázadozni senki és semmi ellen sem!!!

Előzmény: 12 voltos (682148)
Peter Bergmann Creative Commons License 2021.08.24 0 2 682150

Rosszul látod, USA nem azért szokott elfoglalni egy országot (vagy demokráciát exportálni), hogy bármiben is segítsen valakiknek. Ellenkezőleg, ők profitért mennek oda, pontosabban a globális tőke ezért mozgósítja az aktuális katonai nagyhatalmat (régebben angolok, ma USA). Aztán általában totálisan kirabolják az adott országot.

 

Afganisztán rendkívül gazdag bányaterület (arany, réz, vas, ritka földfémek), a kínaiakat pedig mindez nagyon érdekli. Kínaiakkal pedig lehet előnyös alkukat kötni. Nyugattal mndez sokkal nehezebb, ahol a nagytőke mindent akar és semmit nem ad a helyieknek. Kínai rézbányák már üzemben vannak, a többi nyersanyagot hozzávéve (pl lítium) igen jól meg tudnak ebből élni az afgánok. Az ópium és hasis csak a ráadás.

 

Előzmény: Carina_S (682147)
Trafi Pax Creative Commons License 2021.08.24 -2 1 682149

Először nem is értettem, honnan veszed ezt a marhaságot, de voltaképpen kiderült más témában, hogy erősen hajlasz a Facebook-agymosásra.

 

Meg az infostart.hu a startlapod, bár ezt nem hinném, hogy onnan vetted. Facebookon benyomták neked, azt onnan már ki nem veszi senki.

Előzmény: zoldcomchy (682144)
12 voltos Creative Commons License 2021.08.24 0 0 682148

lehet hogy most is veszik tőlük a gyógyszergyárak, sokkal olcsóbban mintha legális lenne

Előzmény: Carina_S (682147)
Carina_S Creative Commons License 2021.08.24 0 0 682147

Afganisztánon csakis az ország mára kialakult adottságait figyelembe véve lehetne hatékonyan segíteni.

 

Afganisztán lakosságának jelenleg egyetlen megélhetési formája az illegális ópiumpiacra történő tiltott termelés.

 

Ebből kiindulva kellene a változtatni akaró segítségnyújtás tervét is kidolgozni. Azaz, vegye rá őket valamelyik sokpénzű nagyhatalom -- pl. az USA -- , hogy ezentúl az opiátszármazékokat ne az illegális piacra adják el, hanem adják el mindet az USA gyógyszergyárainak, ahol majd biztonságos altalószereket, nyugtatószereket, és fájdalomcsillapító készítményeket állítanak elő belőlük, ezért cserébe pedig az USA vissza nem térítendő pénzsegélyeket, az ivóvízhálózat kiépítését, rendszeres élelmiszersegély-csomagokat, ill. a háború alatt rombadöntött lakóházak és iskolák újjáépítését ajánlhatná fel, de a gyógyszernyersanyag-szállításért cserébe teljesen ingyenesen, mindaddig, amíg az ország a teljesen önálló önellátás szintjét el nem éri.

A sok kártétel után és (helyett), végre megilletné az afgán népet az önzetlen külső segítségnyújtás is!!

Előzmény: emzéperbé. (682115)
zoldcomchy Creative Commons License 2021.08.24 -3 0 682146

..ezt bármi áron meg kell akadályozni, mert ha engedjük szétveretni a hadsereget, akkor lesz itt olyan migráns áradat meg bevándorlás probléma amilyet még ennek a topicnak a dominánsai se tudnak álmukban se elképzelni. )-:

Előzmény: zoldcomchy (682144)
Carina_S Creative Commons License 2021.08.24 0 3 682145

(Csak így zárójelben; mi lenne itt, ha a nyilvánvalóan klinikai esetek közül – tordaibence, szélberni, jakabpéter, fegyőrandriska, szabótimi, kunhalmiágica, és még soka mások – a választók kiszámíthatatlan döntése következtében valamelyik esetleg a miniszterelnöki székbe pottyanna! Magyar köztársaság! Státusza: sárga ház!?)

 

Attól te sose féljél, hogy a magyar nép elmeháborodottakat fog a miniszterelnöki székbe ültetni akár 2022-ben, akár később! Nem fog a nép bolondokat vagy szándékosan ártani akarókat vagy férgeket a miniszterelnöki székbe juttatni! De nem ám!!!..... 2010. április 25.-e óta a magyarok egyszer s mindenkorra megtanulták a csalókat politikai szélhámosokat és országvesztőket megkülönböztetni az őket becsületesen képviselő politikusoktól, és azóta csak azt engedik a miniszterelnöki székbe beleülni, aki 2013-ban elűzte az IMF-et, adókat csökkentett, hatékony családtámogatási rendszert épített ki (GYES, GYED, GYED-EXTRA, CSOK, CSED, lakásvásárlási támogatások!, Fészekrakó-Program, stb. ... ..), munkahelyteremtési programokat indított el, kilakoltatási moratóriumokat helyeztetett hatályba léptetni, megvédte a határokat a terroristákkal is kevert migránsáradattól, és aránylag nagyon sikeresen védte meg az ország lakosságát a COVID-járványtól is. Ez az ember pedig nem a baloldaliak, hanem a nemzeti jobboldalt képviselő FIDESZ soraiból került ki: a neve: Orbán Viktor.

Amíg az emberek érdekeiket védeni akaró és sikeresen meg is védő becsületes politikust látnak benne, addig nem fog nekik kelleni helyette senki más, csak Orbán Viktor és a FIDESZ, ill. a szövetséges párttársa, a KDNP. Mert megtanulták, hogy az egyszer sikerrel már kipróbált járt utat a bizonytalan vagy ártó baloldali "útért" még csak véletlenül se hagyják el... !

 

Az immáron többedjére is "legitim módon megválasztott miniszterelnöki" státust a választók a választói bizalom(!) jeleként ítélték oda Orbán Viktornak és a pártszövetségének. A 2/3-os minősített többséget pedig nem díszként, hanem az ország ellen ártani akaró belső vagy külső ellenségek -- (G. Soros, Gyurcsány, balliberálisok, és más egyéb álságos politikusok!) -- elleni hatékony furkósbotként adták a kezébe, hogy addig üsse vele azokat, amíg azok Magyarországnak békét nem hagynak!!!

Előzmény: Harminckétnevemvolt?????? (682131)
zoldcomchy Creative Commons License 2021.08.24 -4 1 682144


Most meg itt van Afganisztán és ez a demens vén f@sz! 

 

...és ez a dagadt agresszív kismalac aki éppen készül lemészároltatni az eddig okosan kialakított magyar hadsereget.

Előzmény: Harminckétnevemvolt?????? (682131)
Törölt nick Creative Commons License 2021.08.24 -7 0 682143

Idő kérdése csak. 

Előzmény: Trafi Pax (682135)
emzéperbé. Creative Commons License 2021.08.24 0 2 682142

Demens dzsó nem várt holnapig:

 

BREAKING: President Biden has decided not to extend his Aug. 31 deadline for completing the US-led evacuation from Afghanistan, an administration official says. (AP)

https://twitter.com/TOLOnews/status/1430203545316433921

 

 

Vagyis az usákok jövő kedden elkullognak a kabuli reptérről is. 

Carina_S Creative Commons License 2021.08.24 -1 2 682141

Van egy másik egyszerű képlet is. Ez pedig az, hogy: "Fejétől bűzlik a hal." Azaz, a migráció esetében is az okozókat kell lapátra tenni, éspedig véglegesen. Ezt -- mármint a migrációt -- pedig G. Soros és a hozzá közvetlenül, ill. a különféle gyanús titkos társaságokon át kapcsolódó korrupt és hataloméhes 1-2 ezer milliárdos spekuláns tartja a kezében és irányítja, éspedig "láthatatlanul", vagyis mindazok, akik a világ sorsának saját kezükbe kaparintásán "dolgoznak", jobban mondva: áskálódnak. Idézőjelbe teszem a "láthatatlan"-t, éspedig azért, mert csak hiszik magukról hogy az emberek egy része nem sejti hogy kicsodákról is van szó. Titkos társaságok: Bilderberg csoport, Skull and Bones (= Koponya és csontok [= "Csontemberek"]), Illuminátusok, Trilaterális Csoport (= Háromoldalú Bizottság). Ezek ui. a férgek a valódi felelősök sok millió, ill. akár 1-2 milliárd ember nyomoráért!!! Ha ezeknek egyszer sikeresen véget vet valaki, vagy véget vetnek valakik és tesznek róla hogy ezek a rémszervezetek !füstbe! ment tervek maradjanak csupán, majd akkor lesz más a többi sokmillió, ill. sokmilliárd ember élete!!!

Előzmény: e-smoker (682111)
emzéperbé. Creative Commons License 2021.08.24 0 1 682140

Afghan repatriated to France taken into custody for suspected links with Taliban

 

a franciákhoz 5 "afgán menedékkérő" is bezizzent

Az még csak hagyján, az egyiket háziőrizetbe helyezték de nem tartotta be, állítólag megvan és letartóztatták. 

De tovább is van: a nyugatrománok 20 olyan afgánt is elvittek Párizsba akiknek nyugatromán menedékjoga volt, úgyhogy visszamentek a nagy rohadt veszélybe, Afganisztánba, oda. Persze nem vonják vissza a menedékjogot tőlük, pedig a saját törvényük írja elő, hogy ilyen esetben mérlegelés nélkül vissza kell vonni. 

Előzmény: John Doe(520i) (682139)
John Doe(520i) Creative Commons License 2021.08.24 -2 0 682139

Emelni kell a szérumon, nincs mese, különben Isonzó teljesen eluralkodik. 

:DD

 

"A nagy védekezés viszont odáig is fajult, hogy pl. a magyarok által kihozandó embereket sem akarták átengedni, emiatt akadtak ki Szijjártóék is."

Pedig olyan jól ment a védekezés, hogy a franciákhoz 5 "afgán menedékkérő" is bezizzent, akiket a terrorelháritás kapcsolt le.

 

Plusz az Egyesült Királyság terrorelhárítása is legalább hat olyan potenciális kockázatot jelentő személyről tud, akik a kabuli reptéren múlt héten dúló káosz közepette kíséreltek meg repülőre szállni a célból, hogy a menedékkérőkkel együtt jussanak el Európába.

A hat személyből személyből négy "menedékkérőt" sikerült feltartóztatni, egyikük azonban a brit hadsereg repülőgépének fedélzetén egészen Birminghamig eljutott. A hatodik személyt Frankfurtban kapták el és akadályozták meg, hogy a szigetország irányába folytassa az utazást.

 

Jééé.

Előzmény: Trafi Pax (682135)
emzéperbé. Creative Commons License 2021.08.24 0 0 682138

Circa 900 migranti nell'hotspot: a Lampedusa è emergenza sbarchi  

 

Lampedusa, a végtelen káosz. Tegnap 24 óra alatt 600 becsónakázó. 

Pomber Béla Creative Commons License 2021.08.24 0 1 682137

Engem egy dolog érdekel csak: a nyugati világ irányába kaptak-e valami piros vonalat a tálibok, hogy pl. a polgári repülést nem támadhatják. Mert ha nem, és teljesen önjáróak lettek, akkor a következő pár év nagyon fog fájni a Nyugatnak...

Előzmény: emzéperbé. (682136)
emzéperbé. Creative Commons License 2021.08.24 0 1 682136

Kanalasmaris amúgy jól szórakozik demens dzsó afganisztáni bénázásain.

 

 

"Aspetta, rallenta": e Kamala Harris scoppia a ridere parlando di Afghanistan  

https://twitter.com/BlaiseP59407586/status/1429510080563712003

 

A cikk szerint amúgy ez az afganisztáni dolog nem lehet túl komoly ügy, demens dzsó elment nyaralni kanalasmaris meg Szingapúrban vihorászik. 

 

Trafi Pax Creative Commons License 2021.08.24 -3 2 682135

Csak te hiszed, hogy zavaros szöveged értelmezhető mások számára is.

 

Annyit azért elmondanék, az amerikaiak problémája, hogy attól félnek, beszivárog a reptérre valami öngyilkos robbantó, aminek azután rengeteg áldozata lenne.

 

A nagy védekezés viszont odáig is fajult, hogy pl. a magyarok által kihozandó embereket sem akarták átengedni, emiatt akadtak ki Szijjártóék is.

Előzmény: zoldcomchy (682127)
crowcsízíjó Creative Commons License 2021.08.24 0 0 682134

Ahaaa, akkor az usákiában is mind kretének buzdítják csak az afgánokat az ország elhagyására, miközben Mujahid teljesen hiteles.!? Ja nem biztos... :(

Előzmény: emzéperbé. (682132)
emzéperbé. Creative Commons License 2021.08.24 0 1 682133

Nemcsak azért. Hacsak nincsenek a kabuli reptéren felfegyverzett és feltankolt multi-role vadászok akkor mire Diego Garciáról odaér a légitámogatás addigra az ütegek sehol se lesznek (pár tucat aknavetőt hátizsákban is el lehet vinni) meg amúgyis elég lesz ledobni egy konténer hullazsákot, a szétlőtt kifutóról amúgyis csak helikopterek tudják elvinni. 

 

Amúgy demens dzsó összehívta a progresszív világot és ő majd jól megmondja a tutit. Balján a zsebszultán, jobbján pedig mr. fűrész fog ülni mint a  progresszió legfelkentebb zászlóvivői. 

Előzmény: Törölt nick (682126)
emzéperbé. Creative Commons License 2021.08.24 0 0 682132

Mujahid says that the US should leave the country by August 31st.

https://twitter.com/TOLOnews/status/1430158933826605068

 

 

Tálib szóvivő, élőben, ~1 órája. 

Harminckétnevemvolt?????? Creative Commons License 2021.08.24 0 1 682131

Szerintem a laikusok számára úgy tűnik, hogy a zavarosban lehet a legjobban halászni. A pénzügyi spekulánsok számára tehát minél nagyobb a kavarodás, annál jobban megy az üzlet.

Manapság pedig naponta kerül terítékre egy-egy újabb, az egész világot beterítő szarhegy!

 

Muszlim invázió, dél és közép-amerikaiak inváziója, covid, közel és távol kelet,  a brüsszeli elmeháborodottak akciózása, soros és bandája és még a franc tudja, hogy mi!

 

Most meg itt van Afganisztán és ez a demens vén f@sz! 

Hogy mi lesz ebből? Mit tudom én?! De egyre kevesebb a remény, hogy végre kiszabadulnak az ápolók és visszazárják az őrülteket a gumiszobába!

(Csak így zárójelben; mi lenne itt, ha a nyilvánvalóan klinikai esetek közül – tordaibence, szélberni, jakabpéter, fegyőrandriska, szabótimi, kunhalmiágica, és még soka mások – a választók kiszámíthatatlan döntése következtében valamelyik esetleg a miniszterelnöki székbe pottyanna! Magyar köztársaság! Státusza: sárga ház!?)

zoldcomchy Creative Commons License 2021.08.24 -7 0 682130

Lőni hát, a buta fejedet. (((((-: egészen másról szólnak ott az események már Trump határozata óta.

Előzmény: Törölt nick (682126)
zoldcomchy Creative Commons License 2021.08.24 -6 0 682129

...hanem ezzel a repülőgép eltérítő terrorista lukasenóékkal tényleg csinálni kellene valamit, mert a bevándorlás így viszont tényleg probléma. De nem kitömni kellene pénzzel se kerítést építeni hanem megszüntetni azt az államot.

zoldcomchy Creative Commons License 2021.08.24 -5 0 682128

Augusztus 31 ig az afgán hadsereg alkalmas lesz bármire. Abból az üzbegisztáni magyar kontingensből anyni se jön haza mint a don-tól annak idején. Ki kéne szállni ebből nagyon gyorsan.

Előzmény: John Doe(520i) (682122)
Törölt nick Creative Commons License 2021.08.24 0 4 682126

Lőni fognak a bőgatyások az amerikai szuperhadseregre, méghozzá büntetlenül.

 

Az ütegeik körül ugyanis lakóházak, emberekkel megtömött buszok és odakényszerített civilek lesznek. Azoknak sok választásuk nincs, mert vagy a tálib vágja el a torkát ha csak elmozdulni mer onnan, vagy az amerikai visszatűz csinál belőle fasírtot.

 

Ezt persze a jenkik is tudják, mert ha valaki, akkor ők. Aug 31.-én mindent és mindenkit otthagyva lelépnek.

 

Biden meg kihúzza magát, és a progresszív vigyorával átnéz mindenkin, ahogy szokott.

 

Hollywoodban meg már megy a foglalás a filmes jogokért.

Előzmény: emzéperbé. (682123)
emzéperbé. Creative Commons License 2021.08.24 0 1 682125

Biden to Decide Within 24 Hours on Afghan Evacuation Deadline

 

Demens dzsó holnap estig szándékszik eldönteni, hogy hosszabbítja-e a 08.31 határidőt. 

A talibán amúgy tárgyalni se hajlandó róla és időközben már a zsebszultánt is kirúgták, ellenséges megszállónak minősítették. 

e-smoker Creative Commons License 2021.08.24 0 1 682124

Pontosan. Mert a kapkodó kivonulás, még elkenhető a hazaiaknál. A hülye hírszerzés nem mérte fel a helyzetet...... blablaabla. De az, hogy az utolsó napokban hullaszállító gépek indulnának Kabulból és szállnának le USA-ban, az bizony, már nem lesz letolható a szavazók torkán.

Persze amint írod, jöhet az ultrakomcsi tyúk helyette, na de ugyanaz az alom, így annak népszerűsége sem fog soká tartani. Főleg, ha ultrabalos ideológia alapján fogad tanácsadókat és nem szaktudás szerint. Milyen szép lenne egy muszlim CIA igazgató, egy LMBTQ és lehetőleg fekete külügyes és a többi Újvilági elmebetegség a kormányban.

 

Előzmény: emzéperbé. (682123)
emzéperbé. Creative Commons License 2021.08.24 0 3 682123

A repteret az usákok annál az egyetlen oknál fogva tudják még tartani, hogy a tálibok nem támadják. 

Ha az lesz a nóta vége, hogy az arra a szúk helyre összezsúfolódott 5-6E fő főleg usák de vegyes nemzetiségű katonát a talibán elkezdi nehéztüzérséggel (az van neki) lőni az nagyon csúnya lesz. annyi hullazsákkal amibe demens dzsó belebukik. Bár ahogy nézem a shorthos gheorgh és a demokáré party faliújságjának számító sajtó is elkezdte már pedzegetni az alkalmasságát sztem már nem sokáig lesz elnök a demens vénember, persze eleve az volt a terv, hogy kanalasmaris lesz az elnök csak azt nem merték elindítani nyíltan mert ugyanakkorát vagy nagyobbat zakózott volna mint killeri klingon. 

Előzmény: e-smoker (682120)
John Doe(520i) Creative Commons License 2021.08.24 0 1 682122

Az amiknak augusztus 31-ig ki kéne vonniuk a haderőket Kabulból.

A tálibok kötik az ebet a karóhoz, sőt fenyegetőznek: ha esetleg ennek a határidőnek a kitolásával próbálkozna Biden, azzal a megszállás idejét hosszabbítja meg, azt pedig ők provokációnak tekintik, és meglesz rá a válasz.

Előzmény: zoldcomchy (682118)
Trafi Pax Creative Commons License 2021.08.24 -3 3 682121

TV-ben a lengyel védelmi miniszter: a magyar tervezésű kerítésnek megfelelő kettős kerítést szándékoznak felépíteni, ha jól értettem, nem is csak lemásolva, hanem a magyar terveket átvéve.

 

Amikor a 2015 válság után sokan igyekeztek mismásolni, valóságot tagadni, akkor is említettem, hogy szerintem a jövő a kerítések világa lesz, sajnos.

 

Ámbár azt nem gondoltam volna, hogy magyar kerítések.

e-smoker Creative Commons License 2021.08.24 0 1 682120

"Addig az amerikaiak úgy se mennek el amíg a talibán nem stabilizálódik"

https://index.hu/kulfold/2021/08/23/afganisztan-talibok-el-kell-hagyni-az-orszagot-egyesult-allamok-joe-biden/

Nos! Az amerikaiak úgy fognak elhúzni onnan a francban, hogy a West Pointon tanítani fogják a "hogyan tudtak elpucolni ilyen nagy sebességgel" címszó alatt.

Nem nehéz kitalálni, ha nem lépnek le hónap végén, a tálibok szétlőnek minden és mindenkit. Na most! Egy utolsó nagy csatával, komoly véráldozattal, sok halottal, sebesülttel - köztük civilekével -, Biden és kormánya buktáját eredményezheti. Afganisztán így nemcsak az ottani helyi politikai viszonyokat írnta át, de az USA erőviszonyait is otthon. Az meg mindenfelé éreztetné hatását.

 

Előzmény: zoldcomchy (682118)
marcipannyuszi Creative Commons License 2021.08.24 -4 1 682119

Az is hülye, aki szóba áll magyarokkal

Előzmény: Martinaxe8 (682112)
zoldcomchy Creative Commons License 2021.08.24 -4 0 682118

Ez van? ez. akkor mi bajotok? 

A táliboknak 300 000 fős nagyon modern jól kiképzett hadserege van. Erre küldenétek valami nem tudom miféle előretolt mi a fenét Üzbegisztánba?

Addig az amerikaiak úgy se mennek el amíg a talibán nem stabilizálódik és mindenki, erdoganék is, el nem takarodnak a környékből, ma még talán lehetne bajt keverni. Onnan nem, az üzbegisztáni magyar próbálkozás halálra van ítélve.

Előzmény: emzéperbé. (682115)
emzéperbé. Creative Commons License 2021.08.24 0 1 682117

Az összes afgán migránst beengedné az egyik legbefolyásosabb francia baloldali politikus

 

Pont ahogy mürkülisztánba a grünazik és a honekkerkomcsik:

 

Germany and Afghan refugees: Municipalities push for an international quota

 

Annalena Baerbock, Amira Mohamed Ali:

'Let more people come to Germany'

 

Az külön szép, hogy a honekkerkomcsit muhamadnak hívják. 

Előzmény: Ec pec kimehecc a (682114)
emzéperbé. Creative Commons License 2021.08.24 0 0 682116

Eddig úgy tudtuk, hogy a talibán annyiban különbözik a daeshtől, hogy lokalizált, nem tör egyből a világuralomra minta  daesh. Ezek szerint ezt a nézőpontot felül kell vizsgálni. Persze most hatalmas lendületben vannak, alig 75E kiképzetlen és felszereletlen pszichopata "elűzte" az usákokat (a talibánnál ez feltétlenül így jön le) Afganisztánból, akkor már nincs plafon, a 75E pszichopata most már modern(ebb) fegyverekkel is rendelkezik, már csakis a világuralom lehet a cél. 

Amúgy a zsákmányolt fegyverzet pénzben legnagyobb értékű részeit nem fogják tudni használni, az usákok pilótákat is csak kis számban képeztek ki, műszakiakat egyáltalán nem, alkatrész-gyártás természetesen nincs, sőt, az usák kézifegyverekbe való lőszert is importálni kell, bár annak a gyártására valószínűleg még a tálibok is képesek, de a légieszközökből max. a Mi-8 Mi-17 lesz az amit tartósan is tudnak használni, a többi, amit nem a szomszédisztánokban foglaltak le mint a határsértések eszközét az vagy kuka vagy eladják a közel-keletre valahova ahol tudják használni. 

Előzmény: Ec pec kimehecc a (682114)
emzéperbé. Creative Commons License 2021.08.24 0 5 682115

Afganisztán ma már nem kibocsátó hanem befogadó.

 

Eddig úgy tudtuk, hogy te középsúlyos elmeháborodott vagy de most már tudjuk, hogy nem középsúlyos. 

 

Amúgy a legfőbb gittegylet úgynevezett hivatalos számai szerint Afganisztán ÉVI 300E fő migránst termelt. Eddig, mert most lesz egy nagy boom, ez mára már jól látható a török nyilatkozatokból és figyelembe véve, hogy az Iránon való átjutás sajtóinformációk szerint általában 10-20 napot (és 2-5000 dollárt) vesz igénybe a talibán hatalomátvétel által generált özön még igazából el sem kezdődött és máris megsokszorozódott a török nyilatkozatok szerint az illegális határátlépés. 

Az afgánok amúgy nem kellenek a perzsáknak se, a síita hazara kisebbségből fogadtak be eddig valamennyit. 

Előzmény: zoldcomchy (682110)
Ec pec kimehecc a Creative Commons License 2021.08.24 0 0 682114
e-smoker Creative Commons License 2021.08.24 0 6 682113

Arra gondolsz, mikor Bicskén dobálták muszlimkáék a kaját és vizet? Érthető aggodalmad. Hogy banán volt-e, nem tudni.

Előzmény: Martinaxe8 (682112)
Martinaxe8 Creative Commons License 2021.08.24 -3 2 682112

Remélem szendvicseket dobálnak közéjük!

 

Esetleg banánt

 

is....

Előzmény: Martinaxe8 (682092)
e-smoker Creative Commons License 2021.08.24 0 5 682111

"ez régi szokás egy barbár külvilággal ilyesztegetik európa buta tömegeit."

 

Nyilván a muszlim nők nemi szervének csonkolása is az európai buta tömegek riogatására lett kitalálva. Még el is lehetne hinni - messziről jött ember azt mond amit akar -, de hogy Európában is........! Ugye.

Néhány évvel ezelőtt televíziós riport volt afgánokkal. A tálibok egy családot mentek megregulázni. Csak célzott rá a pasi - aki megtalálta az áldozatokat -, hogy miféle kegyetlenséggel mészárolták le őket, de előtte azért, kiélték magukat rajtuk ezek a szerinted már felvilágosult tálibok. A gyerekek sem voltak kivételek.

 

Van egy egyszerű képlet. Minél több a fejkendő, annál inkább a Korán szó szerinti értelmezése jut érvényre.

És az afgánoknál nem fejkendő van, hanem totális testletakarás. Sharia jön, ami a Koránból és az azt magyarázó szent iratokból vezetnek le az ő logikájuk szerint. Európa is ezen az úton jár már az "érzékeny" zónáknak nevezett, iszlám vezetésű terültein.

"nyugaton meg tényleg huszad rangú kérdés a bevándorlás mint probléma." Ez csak azoknak nem probléma, akik nem találkoztak még ezekkel a magasan"frekventált területekkel és az ott élő csürhével.

 

Érdekes felhozni ehhez a témához, hogy a németekhez menekültek kb. 20%-a keresztény, jazidi, illetve egy kevéske iszlámgyökerű, de valóban attól a középkori világtól elszakadni vágyó népesség. Na most, ahol ezek a népek látják, hogy kezdenek kialakulni ezek az "érzékeny" területek, elhúznak onnan, mint a vadliba.

Nálunk ennek analógja az elcigányosodott területekről távozó, normál életvitelű emberek elköltözése.

 

Afganisztán ismét visszakapja "szabadságát", és ezzel az iszlám olyan ideológiai bástyája lesz, melyből erőt merítenek majd - többek között - az Európába érkezett eddigi hódítók, és akik most jönnek még.

Kurva durva világot örökölnek meg a mai őslakos generáció leszármazottai! A bűnösök meg ott ülnek Brüsszelben, Berlinben, Párizsban, és a többi nagy európai városokban. Az USA szerepét még nem is említettem ebben. Nyilvánvaló. Aki itt Isonzót meg Don-kanyart fog előidézni tetteivel vagy nem tetteivel, azok az előbb felsorolt ultrabalos gyökerek ezen városok elitjében. Én csak tisztán Libanon 2.0-nak hívom az elkövetkezendő történelmi eseményeket. És akkor szerencsésnek tartom, ha lesz még olyan, aki ebben az elkényelmesedett és elhülyült Európában hajlandó lesz fegyvert fogni!

A nácizást felejtsed el! Azok példaképüknek tartották az iszlámot. Hogy miért? Zsidóellenességük, kegyetlenségük, és a totális uralomra törésük miatt.

 

 

 

Előzmény: zoldcomchy (682085)
zoldcomchy Creative Commons License 2021.08.24 -5 0 682110

Szintén az afgán sajtó ír róla, hogy az iráni-török határon elkezdődött a várhatóan milliós migráns-özön:

 

3 millió körül van ott a számuk, van aki már házat és autót is vett ott pedig Iránban nem lehet semmi nevükön se mint tulajdon. De ezúttal visszafele Afganisztánba, Pakisztánból és máshonnan is. Afganisztán ma már nem kibocsátó hanem befogadó.

Nagyot bukik ez a magyar propaganda, itt se lehet ma már ezzel választást nyerni. Vitatni lehet, de hát mindegy, pár hónap múlva úgy is megtudjuk.

Előzmény: emzéperbé. (682108)
zoldcomchy Creative Commons License 2021.08.24 -5 0 682109

Voltak, de az üzbegisztáni előretolt bázis már nem az, ez már saját. Mentünk volna a főbejáraton folytatni a háborút mert vannak ott erők amik persze a 300 000 fős modern fegyverekkel jól kiképzett most már talibán haderővel szemben esélytelenek, de az amerikaiak leváltották a törököket a kabuli repülőtéren. Annyi persze nem mint az isonzónál és a donnál, de nagyon sok halottat hagyunk ott ezúttal is és a végén megint itt leszünk fegyveres erő nélkül mint 100 évvel ez előtt.

Ez van, a nemzetiszocialista kormányunk most majd ott védi a keresztény hazánk határát, úgy látszik ez szokás itt.

(ja? ha csak nem vettünk történelmi leckét a románoktól? akkor Orbán úgy járt min anno Antonescu)

Előzmény: rocky cellar (682099)
emzéperbé. Creative Commons License 2021.08.24 0 1 682108

A még létező afgán sajtó szerint a kabuli reptér körül még most is óriási a káosz,a  videó alapján már bazársor is van, a kint állomásozók döntő többségének semmilyen irata nincs.

https://twitter.com/TOLOnews/status/1430032348956045321

 

Szintén az afgán sajtó ír róla, hogy az iráni-török határon elkezdődött a várhatóan milliós migráns-özön:

Turkey Reports Influx of Afghan Refugees

 

JAWA SK/CZ Creative Commons License 2021.08.24 -1 1 682107

Ez bizonyara az lehet gondolom a capa,mit a multkoriba Alicanta-vagy Bedinorm-nal Spanyolorszag-kergette a furdozoket,tobb video is volt a net-enmost tisztitja a tengert,a ott maradt segelyturistakbol,hogy meglegyen a biologiai egyensuly.

Előzmény: emzéperbé. (682106)
JAWA SK/CZ Creative Commons License 2021.08.24 -1 1 682104

 

 

Azok a kikötők nembiztonságosak.....Ezt hogy erted hogy nem biztonsagos,? mikor itt fejjebb olvasom hogy Eszak-Afrikai-turistak,a olasz Rivieran-gyujtogatnak,meg autokat vernek szett,akkor itt van a galiba,vagy a elozobe szamukra vannak biztonsagi kockazatok,?:)

Előzmény: emzépera. (681820)
csiri bá Creative Commons License 2021.08.24 0 4 682102

Valamennyien hatósági karanténba kerültek, teljes körű ellátásukról a magyar állam gondoskodik. Érkezésüket követően személyenként újabb hideg élelmiszercsomagot és a járványügyi helyzethez igazodó egészségügyi, higiéniai és tisztálkodási csomagot kaptak. Megkezdődött orvosi vizsgálatuk, az évszaknak megfelelő ruházattal történő ellátásuk szervezése, valamint az idegenrendészeti hatósági feladatok végrehajtásához szükséges adataik felvétele, ellenőrzése.

 

Te elengedted volna mindet, hadd menjen amerre lát és netán fertőzzön, ha elkapta ezt a kínai kórt?

Vagy esetleg luxus szállodába királyi lakosztályba?

De most komolyan...

 

Előzmény: Martinaxe8 (682092)
Ruger Redhawk Creative Commons License 2021.08.24 -1 0 682101

nyilvan tud valamit a bacsabazi hagyomanyörzökröl. A macskak elöbbrevalok ezeknél.

Előzmény: methylcytosine (682077)
Martinaxe8 Creative Commons License 2021.08.23 -11 1 682100

Saját asztalukra szarnak

 

Kipcsak szokás ..... 

 

rocky cellar Creative Commons License 2021.08.23 0 0 682099

A magyarok a nato kontingens keretében voltak ott.

Előzmény: zoldcomchy (682098)
zoldcomchy Creative Commons License 2021.08.23 -8 0 682098

Itt valami módszer ami megkülönbözteti, hogy a magyaroknak segítettek vagy a nato nak.

Előzmény: rocky cellar (682093)
Martinaxe8 Creative Commons License 2021.08.23 -9 0 682097

Qrva szar sör

 

:((

rocky cellar Creative Commons License 2021.08.23 -1 6 682096

Jenki go home:-)

Előzmény: Martinaxe8 (682094)
Martinaxe8 Creative Commons License 2021.08.23 -11 0 682095

Bakondi húúzzon el Röszkére!!

 

De inkább a Picsába!!!!!! 

rocky cellar Creative Commons License 2021.08.23 0 4 682093

Most az a baj, h kimenekítették, v az, h együttműködtek a nato val?:-)

Előzmény: Martinaxe8 (682092)
Martinaxe8 Creative Commons License 2021.08.23 -11 0 682092

Prosztók

 

https://telex.hu/kulfold/2021/08/23/kulfold-belfold-afganisztan-kabul-talib-wizz-air-kimenekites

 

Budapestről Röszkére szállították a kimenekített afganisztániakat, akik együttműködtek a NATO-val

emzéperbé. Creative Commons License 2021.08.23 0 1 682091

Olaszisztánban helyzet van, észak-afrikai, zömében másodgenerációs migránsokból álló bandák terrorizálják a Riviéra településeit, gyújtogatnak, autókat vernek szét, stb.

https://www.ilgiornale.it/news/politica/nuove-tensioni-salvini-e-lamorgese-immigrazione-centro-dello-1970629.html

Il concerto salta, la baby gang africana devasta auto e vetrine

 

Már balos lapok is feszegetik a kommunista lamorgese tökéletes alkalmatlanságát, közben persze a víztaxik is sorozatosan pakolják ki az utasokat, általában Augustában, az elmúlt pár napban pl. 2 rakodott ki. 

emzéperbé. Creative Commons License 2021.08.23 0 5 682090

Szólni kéne a nővérkének hogy zárja el a számítógépet meg szójjon a dokinak, hogy a ződbeteg gyóccerei már egyáltalán nem hatnak. 

zoldcomchy Creative Commons License 2021.08.23 -8 0 682089

Ha bele merünk avatkozni, akkora erők vannak ott, kína, orosz, irán, pakisztán stb.... 300 000 es kivállóan felszerelt kiképzett csak az afgán hadsereg, abból egy isonzó, donkanyar lesz megint. Mint amikor a kommunisták elnyomása alól mentünk felszabadítani kelet felé.

Előzmény: Trafi Pax (682088)
Trafi Pax Creative Commons License 2021.08.23 -4 2 682088

Jellemző, hogy a válaszomnak kiszúrtad az egyik felét (kézlevágás), amiről pedig határozottan kifejtette valami sharía-bíró a TV-ben, hogy "jó dolog" és nem engednek ilyen "alapelvekből".

 

De ha azt nem hinnéd, alábbit sem hiszed?

 

Az afgán nők élete véget ért Kabulban | Marie Claire

 

Nem életszerű a leírás, vagy mi zajlik ilyenkor egy hozzád hasonló "agyban"?

 

Előzmény: zoldcomchy (682085)
rocky cellar Creative Commons License 2021.08.23 0 2 682087

Reprodukciós ráta megvan?

Előzmény: zoldcomchy (682083)
zoldcomchy Creative Commons License 2021.08.23 -4 2 682086

bocsánat! léptem innen, mert kitiltat a trafi pax. )-:

zoldcomchy Creative Commons License 2021.08.23 -6 0 682085

Persze, hogy nincs, ez nem a valóság, nincs ott semmi ilyesmi. ez régi szokás egy barbár külvilággal ilyesztegetik európa buta tömegeit. de látod, hogy ma már még ezen a sötét magyaroszágon se lehet vele választást nyerni, nyugaton meg tényleg huszad rangú kérdés a bevándorlás mint probléma. ti jó úton haladtok az új isonzó és eg donkanyar irányába.

Előzmény: Trafi Pax (682076)
zoldcomchy Creative Commons License 2021.08.23 -4 1 682084

Hülyeséget beszélsz, amikor jött onnan a felvilágosodás és a reneszansz? Miféle ezüst tálcán kapott ki micsodát? Most sincs ez másként, 300 évig tart most is, ezúttal nem a tudomány hanem a katolikusság van ott hibernálódva, de 50 éve folyik a visszatelepítése.

Ti nemzetiszocialisták hiába vagytok gazdaságban versenyképesek, meg lesztek verve ezúttal is.

Előzmény: emzéperbé. (682079)
zoldcomchy Creative Commons License 2021.08.23 -4 0 682083

A tálibok túlélik és túlszaporodják ezt a sok felvilágosodott evolúciós zsákutcát.

 

Miből goindolod ezt? Semmiből. A magyarnál biztos, hogy nem szaporábbak, ez a mai magyarország népesége, majd egy generáció múlva már persze, hogy fogynak azok is, öregedés lesz a probléma afrikában is, tálibéknál is.

 

Előzmény: methylcytosine (682081)
methylcytosine Creative Commons License 2021.08.23 0 2 682081

Nem csodálkozom... Egyenes következménye ez a liberalizmusnak nevezett halálkultusznak.

A tálibok túlélik és túlszaporodják ezt a sok felvilágosodott evolúciós zsákutcát.

 

Előzmény: emzéperbé. (682079)
najahahu Creative Commons License 2021.08.23 0 0 682078

2015 óta MÉG  nagyobb mértékűre nőtt az illegálisan szándékozó határsértők száma:

 

 

methylcytosine Creative Commons License 2021.08.23 0 2 682077

Mindig elámulok a liberális széplelkek mérhetetlen buta képmutató és önző naivitásán.

 

Ez a picsa kabulba jár cicát menteni és most beutazási engedélyért könyörög a mentett állatoknak.

https://twitter.com/KSAnimalRescue/status/1429743570609659906

Ez normális bazmeg, emberek nem birnak kijutni, de az ő szaros macskáinak prioritást akar?

 

Trafi Pax Creative Commons License 2021.08.23 -3 0 682076

Kézlevágásban nincs semmi különös, legfeljebb rendre szoktat. Ez sem olyan vészes:

 

Az afgán nők élete véget ért Kabulban | Marie Claire

Előzmény: zoldcomchy (682074)
zoldcomchy Creative Commons License 2021.08.23 -7 0 682075


Amúgy lesz még ennek hozadéka, most minden ajrópába exportált alvó sejt, másod-harmadgenerációs pszichopata és ehhez hasonló nagy lendületet kapott, már biztosak benne, hogy ajrópa is hamarosan az övék lesz.

 

Mármint a földhivatal ráír a nevükre tulajdonosi jogot? Mi az, hogy az övék lesz?

Azt nem, azt nem hiszem, hogy meg merne csinálni valaki valami 2001. es dolgot, most elő lennének kerítve a szervezők.

Talán valami késsel ordítozva rohangáló vagy efféle amire rámondják, vagy ilyesmi.

Előzmény: emzéperbé. (682072)
zoldcomchy Creative Commons License 2021.08.23 -6 1 682074

De, kértek azok, a tálibok is egészen másak mint 20-30 évvel ez előtt. Kb 1 generációval járnak csak mögöttünk, még emlékszem gyerekkoromban amikor derültséget keltett ha egy nő nadrágban jelent meg valahol.  ..aztán meg a fiúk megnövesztették a hajukat. (-: Voltak persze politikai motivált leszámolások is itt is. Nincs ott semmi nagyon különös, csak persze nem pontosan ugyan ilyen. )-:

Előzmény: emzéperbé. (682073)
emzéperbé. Creative Commons License 2021.08.23 0 3 682073

az afgánoknak be lett mutatva egy másik világ lehetősége

 

És egy néhány százalékos vagy talán néhány ezrelékes kisebbségtől eltekintve nem kértek belőle. 

Előzmény: Trafi Pax (682068)
emzéperbé. Creative Commons License 2021.08.23 0 1 682072

hirtelen mindenhol ott vannak

Eddig is mindenhol ott voltak. A talibán, mióta az usákok rövid látókörű politikai célból megalkották és felfegyverezték, mindenhol ott van. Azelőtt is mindenhol ott voltak csak máshogy nevezték őket és az usákok nem fegyverezték. Most visszanyalt a fagyi. Megint. 

Amúgy lesz még ennek hozadéka, most minden ajrópába exportált alvó sejt, másod-harmadgenerációs pszichopata és ehhez hasonló nagy lendületet kapott, már biztosak benne, hogy ajrópa is hamarosan az övék lesz. Nem is beszélve az afrikai, az ottani törzsi szokásokkal átitatott még az eredeti vahabita iszlámnál is undorítóbb ilyen-olyan terroristákról. 

Demens dzsó ezt elkúrta, nem kicsit. A tramplí adminisztráció olyan kivonulást tervezett ami nem is lett volna kivonulás, párezer fős ilyen-olyan békefenntartónak meg mikor minek nevezett alakulat még évekig maradt volna, de demens bidének ez nem felelt meg. 

Előzmény: Trafi Pax (682068)
zoldcomchy Creative Commons License 2021.08.23 -4 0 682071

az afgánoknak be lett mutatva egy másik világ lehetősége, most azokat visszazökkenteni egy szarabb világba, óhatatlan ellenállásba is fog ütközni.

 

Tévedés? Nem ez volt az ellenállás ami eddig és végül győzött? 

Előzmény: Trafi Pax (682068)
rocky cellar Creative Commons License 2021.08.23 0 0 682070

Ők maguk a tálibok:-) Legalábbis, az egyik ott élő népcsoport.

Előzmény: Trafi Pax (682068)
zoldcomchy Creative Commons License 2021.08.23 -5 0 682069

...és magyar előretolt állás üzbegisztánban. korai volt úgy látszik az öröm, hogy ezúttal se isonzó se donkanyar nem lesz. De nem e mind a kettő? Onnan Afganisztánból annyi se tér haza élve, grippenestül, pegazosostul, leopard tankostul mindenestül le lesz mészároltatva az egész. )-:

Előzmény: emzéperbé. (682065)
Trafi Pax Creative Commons License 2021.08.23 -3 0 682068

Szeptembertől kezdve mindenkit ellenségnek tekintenek, de addig lehetetlen kimenekíteni az arra jogosultnak tartottakat.

 

Talán egy hozadéka lehetne a megszállásnak, az afgánoknak be lett mutatva egy másik világ lehetősége, most azokat visszazökkenteni egy szarabb világba, óhatatlan ellenállásba is fog ütközni.

 

Kérdés, mire lesz elég. Lázongások fenntartására valameddig, kegyetlen megtorlások ellenében, de azt nem hinném, hogy a tálibokat képesek lennék elüldözni. Érdekes az egész, 37 milliós országot hány tálib képes lenyomni, hol rejtőzködtek ezek eddig, hogy hirtelen mindenhol ott vannak...

Előzmény: emzéperbé. (682062)
Delinke00 Creative Commons License 2021.08.23 0 0 682067

Olyan kerítés kéne nekik mint a mienk. Hogy a túloldala is saját terület. Ott várhatnak míg össze nem száradnak.

Előzmény: emzéperbé. (682065)
Harminckétnevemvolt?????? Creative Commons License 2021.08.23 0 5 682066

Szerintem a menekült kizárólag csak  k é r h e t ! Aztán vagy teljesítik, vagy nem!

És joga van a puszta életéhez, valamint hogyha nem tetszik, akkor távozhat arra, amerről jött!

 

 

Előzmény: emzéperbé. (682036)
emzéperbé. Creative Commons License 2021.08.23 0 1 682065

Afghans stranded in Poland refuse to return to Belarus

 

Lukasenka már betöltötte az afgán lőszert a migránságyúba. 

crowcsízíjó Creative Commons License 2021.08.23 0 5 682064

!

 

A Talibán tudta, hogy Joe Biden egy gyenge elnök és meglépték amire évek óta készültek. Elk.rtuk 2.0

Egy szépséghiba: a libbant clintonygenderek pont azért választattak ilyen aggastyánt, hogy irányítható gyenge báb legyen..! :(

Előzmény: najahahu (682035)
Ruger Redhawk Creative Commons License 2021.08.23 0 3 682063

mondjuk, amellett hogy Putyinnak akaár igaza is lehet. Teljesen biztos vagyok benne hogy a rongyfejüeknek esze agaban sincs Oroszorszagba "menekülni" az EUs komfortzona helyett.

Előzmény: emzéperbé. (682049)
emzéperbé. Creative Commons License 2021.08.23 0 1 682062

A tálibok -korábbi véleményüket megváltoztatva- kirúgták a zsebszultánt Afganisztánból.

https://tolonews.com/pa/afghanistan-173486

(Angol verzió nincs). 

 

Megszállónak tekintik, mint az összes többi nátó országot. 

emzéperbé. Creative Commons License 2021.08.23 0 2 682061

Az oroszok által kiszivárogtatott, cirill fejlécű, valószínűleg Üzbegisztánban készült utaslista alapján a korrupt kápó és belső körének lelépése a lopott vagyonnal valószínűleg jól meg volt szervezve és jóval a tényleges végrehajtás előtt. 

Egyébként ma se tartom kizártnak, hogy az usákok pont ezt akarták, csak nem jött -egyelőre- aminek a nyomában jönni kellett volna: nagy kiterjedésű és intenzív polgárháború ami destabilizálná a környéket, Kínában újból fellángolnának az ujgur terrorakciók, a volt szovjet isztánokra meg átterjed a háború és ezzel Oroszo. is destabilizálódik. Az usákoknak az is egy jó hír lenne ha 3-5 millió migráns tényleg rászabadulna ajrópára megint. 

Előzmény: nünüke88 (682059)
emzéperbé. Creative Commons License 2021.08.23 0 1 682060

Pontosan hány tízezreléke ezek az afgán társadalomnak? Minden rendelkezésre álló hitelesnek elfogadható beszámoló szerint a nagyobb városokban alakult ki egy minimális réteg, 10-20%, vidéken meg pont 0 az ilyen. 

Előzmény: nünüke88 (682056)
nünüke88 Creative Commons License 2021.08.23 0 0 682059

Hát igen, de tegyük hozzá, a valódi demokrácia sem érdekelte az átlag afgánt. A korrupció ott természetes, és a legfontosabb az, ki melyik törzs tagja. Az elnökükről is volt már szó, ő annyira amerikanizálódott, hogy inkább amerikai, mint afgán, tökmindegy, hova született.

A kormányban meg valószínűleg ült egy csomó tálib-szimpatizáns, akik hozzájárultak a hatalomátvétel zavartalanságához. Gyanúsak azok, akik néhány szépen hangzó ígéretre visszatérnek. Vagy síkhülyék, amit nem hiszek, vagy szerepük volt ebben az egészben.

Előzmény: emzéperbé. (682057)
emzéperbé. Creative Commons License 2021.08.23 0 0 682058

A pakik színleg sem szövetségesei ma már az usákoknak, pl. ez az egyik oka (meg az, hogy a volt szovjet isztánok mindegyikéből is kirúgták őket), hogy a bagrami légibázisról való elkullogás után már nem is tudtak érdemi légitámogatást adni a korrupt kápó esetleg még harcoló pár tucat emberének se, a legközelebbi bázis a Diego Garcia vagy anyahajó lett volna azokról meg óriási ktsgen és nagy időbeli késedelemmel tudtak volna légitámogatást adni, úgyhogy nem is adtak. 

Előzmény: nünüke88 (682056)
emzéperbé. Creative Commons License 2021.08.23 0 2 682057

A telex megint hazudik. Valójában arról volt szó, hogy a gáni (meg hallani) nevű korrupt tolvaj kápó háta mögött nem volt érdemi társadalmi támogatás ezért az usákok egy méretes választási csalással rakták az afgánok nyakára. Aztán meg nagy csodáxás van, hogy ma már szinte a világ nagyobb részén szarba se nézik az úgynevezett demokráciájukat amit amúgy fegyverrel exportálnak. 

Előzmény: nünüke88 (682055)
nünüke88 Creative Commons License 2021.08.23 0 0 682056

Én ismerek onnan több embert is, akik egyáltalán nem mély-muszlimok, és pont azért nem élnek ott, mert baromira elegük lett a mély-muszlim baromságokból.

Viszont egy ellenőrizhetetlen menekültáradattal esély sem lesz leválogatni ezt a kisebbséget a valódi mély-muszlimokról, akik ide akkor sem kellenek, ha otthon megölik őket, mert a mély-muszlimság valamilyen aspektusában kicsit eltérnek az aktuálisan legerősebb kutyától.

A paki kormány meg csak színleg USA-szövetséges, igazából a tálibokkal szimpatizálnak világnézetben. Csak azért nem mondanak le az országukról a tálibok javára, mert a pénz és hatalom kell nekik azért. De az egyetértés a világ nagy dolgaiban megvan. Oszama likvidálásából is azért lettek kihagyva, mert nagyon jól tudták az amcsik, hogy ál-szövetségesek csupán, akik azonnal leadják a drótot bin Laden-nek, mert ugyanannak a világnak a részei. De egy fanatikus atomhatalommal inkább színlelnek barátságot, mintsem konfrontálódjanak. Ugyanazért, amiért a tálibokat annó elkergették, semmivel sem ártottak a pakiknak. Szóval hogy a pakik kit nem fogadnak be, az nem releváns ebből a szempontból. Nem vágynak ugyan a robbantgatókra, de a felvilágosultakra sem, sőt, szívük szerint utóbbival kezdenék a kivégzést.

Előzmény: emzéperbé. (682054)
nünüke88 Creative Commons License 2021.08.23 0 0 682055

https://telex.hu/kulfold/2021/08/22/afganisztan-kabul-menekules-repuloter-zarifa-ghafari-polgarmester-nok

 

Mondjuk nem csodálom, ha ezzel sem feltétlenül tudtak azonosulni a helyiek:

 

2018-ban pályázat útján, egy alkalmassági teszt alapján választották ki a települések polgármestereit Afganisztánban. Egyrészt ezzel akarták csökkenteni a választások költségét, másrészt így próbálták elkerülni, hogy a tálibok megzavarják a választást. Ghafari a 35 ezer lakosú Maidan Shahr polgármestere lett, ami Wardak tartomány fővárosa. Ezzel ő lett a legfiatalabb polgármester Afganisztánban, és a kevés afganisztáni női polgármesterek egyike.

Amikor a hivatalát el akarta foglalni, akkor férfiak botokkal akarták megtámadni és kövekkel dobálták meg. Amikor másodszor próbálkozott birtokba venni hivatalát, akkor egy gépfegyveres csoport akadályozta meg ebben. Ghafari végül biztonsági okokból Kabulban maradt, és onnan irányította a város ügyeit.

 

Ez ebben a formában nem is demokrácia, hanem inkább meritokrácia (ami amúgy a létező legjobb lenne szerintem, ha valóban pártatlan, hozzáértő személyek bírálnák el valós teljesítmény alapján az alkalmasságot egy-egy posztra, a korrupció minden formájától mentesen.) 

 

 

emzéperbé. Creative Commons License 2021.08.23 0 1 682054

Nem igazán így van, a zsebszultán befogadna korlátlan mennyiségű afgán segélyturistát, lényeg, hogy mélymuszlim legyen (arrafelé meg nincs más, hiába gondolod hogy van, akkor sincs) és ezzel egy lépéssel megint közelebb lenne az egykor atartükinek nevezett Törökország a középkorhoz de a friss felmérések szerint a török társadalom 80-85%-a szerint az ÖSSZES "szírt" azonnali hatállyal ki kellene toloncolni az úgynevezett liberális úgynevezett ellenzék meg rárepült erre. 

Nem mellesleg azt meg a zsebszultán is tudja, hogy nagy mennyiségű afgán beengedése = terrorhullám és ez a fejlettnyugaton is így lesz már az állítólag kollaboránsok mértéktelen importjából fakadóan is, nem beszélve ha a várhatóan milliós vagy többmilliós segélyturista hullám is eléri ajrópát. A kabuli reptéren tolongóknak a  90+%-a már így is segélyturista, nincs rajta egyik ország kollaboránsainak a listáján se. Figyelmeztető jel, hogy a pakik se engednek be egyet se, nem akarnak újabb és újabb terrorhullámokat. 

Az egyelőre nem tiszta, hogy Iránon 3-5E dollárért most is úgy menek-e át mint kés a vajon, de a török jelentések (a frissen épült falnál tízezrek torlódnak de napi 500-2000 illegális belépés is van) igen. 

Előzmény: nünüke88 (682052)
emzéperbé. Creative Commons License 2021.08.23 0 4 682053

A ződbetegnek mostanában sokat romlott az állapottya. Az se volt egy gyerekjáték, amikor az ásotthalmi 43 fokos kanyarban 9 albán éppen átvette sweijczot de közben kicsúsztak és kidöntötték a kínai óvoda udvarán álló "bevándorlóország határa" táblát egy hamisított videón amin balról jobbra haladt a nap, de a mostani állapottya alapján nem nagyon hat már semmilyen kezelés. Ráadásul a nővérke elég sokszor elfelejti elzárni a számítógépet előle. 

Előzmény: John Doe(520i) (682050)
nünüke88 Creative Commons License 2021.08.23 0 0 682052

Nem csoda, hogy a segítőket nem fogadja be. Neki iszlamisták kellenek, azok támogatják őt a saját iszlamista disznóságaiban. Afganisztánból sokan indulnak el menekültként: a normálisak, akiknek az elmúlt 20 év reményt adott egy normálisabb életre, általában valami segítő munkát is végeztek, ők nem kellenek Erdogannak.

Azonkívül elindulnak azok is, akik azért féltik az életüket, mert még a táliboknál is rosszabbak, pl. más iszlamista frakció (Iszlám Állam) tagjaiként vannak haragban velük.

Valamint azok is, akik eddig is jöttek, a csóróságot unó, Európát Kánaánnak képzelő iskolázatlan tevepásztorok, akiket megdöbbent, mikor alanyi jogon nem lesznek európai középosztálybeliek, és emiatt vagy radikalizálódnak, vagy szimplán erőszakos bűncselekményekkel vezetik le a dühüket. Ezek eddig is igen nagy számban képviselték az afgánokat Európában, és nagy mértékben hozzájárultak ahhoz, hogy sokan nem akarnak úgy en block afgán menekültekről hallani. Ennek a csoportnak most új lendületet adhat, hogy hivatkozhatnak a talibánra, mint okra, amiért nekik igenis jár a menedékjog. Sajnos most az első csoport tragédiáit az egyik oldal arra fogja felhasználni, hogy megpróbáljon érzékenyíteni az utóbbiak iránt is, a másik oldal meg az utóbbiak miatt hallani sem akar az előbbiekről. És megint el lehet szidni egymást mindennek, miközben a menekültek a végén nem lesznek szétválogatva úgysem, mert "kegyetlenség" lenne akár a köztörvényes erőszaktevőt is visszatoloncolni egy olyan helyre, ahol kivégzik vagy megcsonkítják, ha köztörvényeskedik. Kivéve, ha megvásárolta "feleségnek" a nőt.

Előzmény: Nem egészen úgyvan! (682034)
John Doe(520i) Creative Commons License 2021.08.23 0 4 682050

Fideszes talinánok álLarcban, akiket Orbán küldött oda, hogy félelmet gerjesszenek.

Orbán lassan húzza ki zsebéből a riogatás (ál)problémás migráncskártyáját, de zöldkomcsi átlát a szitán, őt nem tudja átverni.

Előzmény: zoldcomchy (682033)
emzéperbé. Creative Commons License 2021.08.23 0 8 682049
e-smoker Creative Commons License 2021.08.23 0 5 682048

Hm! Azért vannak, akik bátran kiállnak véleményük mellett, és a "nagyon okos" nyugati szavazóknak próbálják felnyitni szemüket : https://mandiner.hu/cikk/20200804_thilo_sarrazin_spd

 

"az a benyomása, mintha a középkorban lennénk: „[…] [M]int Galileo Galileinél. Akkor sem lehetett igaz, ami igaz volt”.

 

Vannak még ilyen világosan gondolkodó emberek a ködös Albionban, Franciaországban, Hollandiában, Olaszországban, stb. Csak mire rájönnek ezek az "okos"szavazók, hogy az elmúlt 50 év politikus elitje után egy új és már nem az európaiak védelmében politizáló garnitúra regnál, már késő lesz.

 

 

Előzmény: MrJones512 (682045)
rocky cellar Creative Commons License 2021.08.23 0 9 682046

Természetesen:-) De ehhez nemkell különösebben okosnak se lenni, elég jól látszik, hová vezet az elhülyülés. Ezeknek nem lesznek utódaik, indentitás nélkül nem akadályozzák meg, h elözönljék őket azok, akiknek lesznek. Így aztán pár generáció alatt változik majd a dolog, az 'újak' csak addig tűrik meg ezt a devianciakultuszt, amíg az ő érdekeiket szolgálja, ill. kevesen vannak ahhoz, h változtassanak rajta. Az élet meg megy tovább európai fehérek, meg euroatlanti csúcsdemokráciák nélkül is. Nem egyszer volt már ilyen a történelem folyamán, h a jódólgukba' megveszettek birodalma összeomlott, ők maguk meg kihaltak, ill. maradékuk betagozódott az őket elfoglaló újak rendszerébe.

Előzmény: MrJones512 (682045)
MrJones512 Creative Commons License 2021.08.23 -8 0 682045

Akkor te nyilvánvalóan okosabb vagy, mint egy EU-s átlagpolgár, mert még nála is jobban tudod, hogy neki mi a jó.

 

De jó, hogy itt vagy te nekünk!

Előzmény: rocky cellar (682044)
rocky cellar Creative Commons License 2021.08.23 0 6 682044

Hát ha abból indulunk ki, h egy 'demokráciában' elvileg olyan politikai vezetők vannak, akiket az egységsugarú pógárok jóváhagynak, akkor ezzel az öntököndöfködős cancel cultureos baromságaikkal egyértelműen. És erre az sem magyarázat, h mer a migranték, mivel ezek aránya azért ott is 10% alatti az össznépességhez nézve, ráadásul csak egy részük szavazóképes.

Előzmény: MrJones512 (682043)
MrJones512 Creative Commons License 2021.08.23 -12 0 682043

"És ennek mi köze van ahhoz, amit az elhülyült nyugatról írt?"

 

Minden.

A helyzet az, hogy Spöci összeszedett egy jó kis paranoiát, oszt' azóta így gondolkodik kb. mindenről és ezt löki ki magából.

Orbánnak meg ez pont kapóra is jön: a paranoid Spöcivel (is) kovácsoltatja magának a "rettegő birkanyájat".

 

Szerintem mindenki tegye fel magának a 10240 ruppós kérdést: az egységsugarú német/francia/svéd/belga/stbstb... EU-s állampolgár valóban hülyébb-e, mint a magyar? (Vagy ő is csak pont ugyanolyan átlagember, mint a magyar átlagember?)

 

Vagy csak ezt akarják veletek elhitetni Orbánék ilyen, Spöci-féle "szakértőkkel"?

Előzmény: rocky cellar (682042)
rocky cellar Creative Commons License 2021.08.23 -2 6 682042

És ennek mi köze van ahhoz, amit az elhülyült nyugatról írt? Azt is az ufók mondatták vele? Akkor mégiscsak van intelligens létforma a Földön kívül, látod:-))

Előzmény: MrJones512 (682039)
Istenem, istenem Creative Commons License 2021.08.23 0 0 682041

UNALMAS.. nagyon unom, de akkor el kell mondjam, ez is az én munkám, én keverem ezt is hogy ezt a Spöttle ilyenekben SZENVED vagy inkább SENYVED..

 

 

+ VAN ÁTKOZVA- egyszerű - ÉN ÁTKOZTAM EL..

 

 

Egyébként erről  a  JELENSÉGRŐL most, tegnap hallottam  elöszőr, szóval eddig nem mondta volna ? ja én nem vagyok a legjobban informált, - tudott dolog..most se hallottam, csak itt fórumon olvasom..

 

 

NEM  HÜLYE csak SZERENCSÉTLEN..:-) - egyébként "kutya baja" :D ez nem fály.......

 

 

Egyébként mint az egész FIDESZ../és az egész ELLENZÉK.../ és az egész VILÁG POLITIKUM..

 

 

..........:(((((((((((( 

 

 

:DDD

Előzmény: MrJones512 (682039)
Nem egészen úgyvan! Creative Commons License 2021.08.22 0 0 682040

Hejj, shortolnom kellett volna a török lírát évek óta, ne csak a vénGyurik gazduljanak a káoszon! 😎

Előzmény: emzéperbé. (682036)
MrJones512 Creative Commons License 2021.08.22 -9 2 682039

Hát, akinek a nettó mentáldefekt, paranoid "ufós" Spöci az információs kútja...

 

Tetőtől talpig átvizsgálták az UFO-k a kormány kedvenc biztonságpolitikai szakértőjét

Rényi Pál Dániel TUDOMÁNY 2016 augusztus 17., szerda 5:12

 

„Még hetekig küzdöttem a félelmeimmel. Éjszakánként a szolgálati fegyveremmel ültem az ágyamon, felkészültem arra, hogy végső esetben öljek, ha a szürke lények újra feltűnnének nálam”

 

meséli drámai hangon földönkívüli élményeit egy ezoterikus-fantasztikus magazinban a német származású ex-rendőr, Georg Spöttle, akit elmondása szerint több alkalommal is megvizsgáltak, megdolgoztak a földönkívüliek.

Mindez néhány évvel azelőtt történt, hogy befutott volna Magyarországon, ahol mára a kormány kedvenc migrációs szakértője lett.

... 

 

 

Hülye vót ez, oszt' az is maradt!

Előzmény: najahahu (682035)
zoldcomchy Creative Commons License 2021.08.22 -6 0 682038

Na de amit valójában fájlal ez is, hogy ezúttal se isonzónk se don kanyarunk nem lesz. Pedig már nagyon mentünk volna odafele, már fel van állva 600 fővel a magyar magánhasereg. Szerintem ott csúszott ez meg, hogy az amerikaiak átvették a törököktől a kabuli repülőteret. Onnan senki élve haza nem jött volna.

Előzmény: najahahu (682035)
emzéperbé. Creative Commons License 2021.08.22 0 1 682037

https://twitter.com/MSF_Sea/status/1429406253831397377

 

A noborderes doktorok hisztiznek, a lamorgese nevű kommunista nem siet nekik kikötőt adni az utasaik, akiknek a nagyobb részét egyébként a tunéziai parti vízen BELÜL szedték fel, kiszállításához. 

emzéperbé. Creative Commons License 2021.08.22 0 3 682036

Már kezd röhejessé válni ahogy mindenki lőcsölné át az elkúrás következményeit valaki másra. Az usákok pl. Albániára meg Koszovóra meg mürkülisztánra, mürkülisztán a zsebszultánra. Ha nem mindannyiunk bőrére (is) menne ez akkor akár még egy jót nevetni is tudnék rajta, de így már nem annyira. 

 

Közben az úgynevezett menekülők Dohában lázadoznak, nem találják megfelelőnek az ellátást. Most röhögjek vagy sírjak? 

Előzmény: Nem egészen úgyvan! (682034)
najahahu Creative Commons License 2021.08.22 0 5 682035

Georg SpöttleAudmguhtSpsduztusc d19.ofhnsdnsoharg,i ffe1aau6md:45  ˇ EL VAGYOK KESEREDVE...Nem tudom ki hogy van, de engem megvisel a vereség... 20 év a semmiért, 2 év az én életemből a semmiért... Gondoljatok bele itt van a NATO a világ legkomolyabb (?) hadereje, vannak dronejaink, kém műholdjaink, többezer harcihelikopter, vadászgép, páncélozott járművek, lopakodó technika, lézer vezérelt intelligens rakéták, 1,35 millió jól felszerelt és kiképzett katonánk,... Erre jön 75.000 strandpapucsos, analfabéta, AK 47 Kalasnyikovval felszerelt szakállas és elzavarnak minket... Mit csináltunk idáig? Ja, megvan, lengettük a szivárványzászlót, gendercsillag a nyelvben, nemváltó műtétek, pride, kukis nénik az ovikban, libsiskedtünk és átadtuk Európa országait a betolakodóknak. A Talibán megmutatta, hogy hol lóg a kalapács és ne legyen kétségünk így fogják átvenni Németországot, Svédországot, Franciaországot,... amíg a tesiből felmentettek iszogatják a gluteénmentes, koffeinmentes szójalattét és pánszexualitásról elmélkednek a kávézóban. Magukra hagytuk az afgán népet és elvesztettük az önbecsülésünket, szerintem ekkora szégyen és megaláztatás még nem érte sem az USA, sem Németország és a többi szövetség hadseregét. Nem a katonákat hibáztatom, ők harcoltak és harcolnának, hanem a tesze-tosza elpuhult politikát. A Talibán tudta, hogy Joe Biden egy gyenge elnök és meglépték amire évek óta készültek. Elk.rtuk 2.0

Előzmény: Nem egészen úgyvan! (682034)
Nem egészen úgyvan! Creative Commons License 2021.08.22 0 0 682034
zoldcomchy Creative Commons License 2021.08.22 -5 0 682033

Hogyan döntöd el, hogy migráns van a célkersztben? 

Szerintem életszerűtlen is, hogy állarcban megtámadják a határt, gondolván, hogy harcképtelenné teszik az őrzőit (vagy mit gondolhat?) aztán ha magyar területre lépett akkor leveszi az állarcot és kérdezi, hogy hol kell jelentkezni igényelni a menekült státuszt és az azzal járó pénzösszeget. Szerintem ez életszerűtlen, ezek a támadók nem migránsok, helyi lakosok vagy nem tudom kik és miért.

Előzmény: Pomber Béla (682029)
MrJones512 Creative Commons License 2021.08.22 -2 0 682032

Jjja.

Mer' a NATO olyan, hogy mindjárt a szívéhez fegyvereihez kapkod, ha valahol megfikkantanak valakit.

Előzmény: Pomber Béla (682029)
zoldcomchy Creative Commons License 2021.08.22 -7 0 682031

Itt nincs is probléma. Az arcát eltakaró migráns gyanús, hogy nem is az.

Előzmény: Arbusto (682026)
Kód 001 Creative Commons License 2021.08.22 -1 2 682030

...és tényleg. Jól beprofilozta a NERT.

 

- sziauram vitézek-

Előzmény: najahahu (682027)
Pomber Béla Creative Commons License 2021.08.22 0 5 682029

Az első kiterített migránsig te is úgy tudnád. Aztán csodálkoznál te is...

Előzmény: MrJones512 (682028)
MrJones512 Creative Commons License 2021.08.22 -4 1 682028

"Az első lövés után megszállná az országot a NATO, mondván, hogy itt nácizmus van. Erre várnak, ezt provokálják."

 

Akkor jó sokáig provokálhatják - tekintve, hogy a NATO nem folytat hadműveleteket a saját tagjai ellen.

 

De hát ezt te is tudod.

 

Előzmény: Pomber Béla (682021)
najahahu Creative Commons License 2021.08.22 0 3 682027

Hát igen...

 

Ez a MÁRAI  is  látta a jövőt:

 

Arbusto Creative Commons License 2021.08.22 -21 0 682026

Szerencsére nekünk sem az oroszokkal, sem a beloruszokkal nincs közös határunk.

Előzmény: zoldcomchy (682024)
zoldcomchy Creative Commons License 2021.08.22 -5 0 682024

Akkor más lenne a helyzet, ha a szerb hadsereg támadná a déli határt, ugyanis ilyen esetben Magyarország segítséget kérhetne a szövetségeseitől.

 

A belorusz határ a bonyolult helyzet most mert tényleg mint ha fegyvernek használna becsapott embereket.

Előzmény: Arbusto (682022)
zoldcomchy Creative Commons License 2021.08.22 -5 0 682023

Vagyis az agresszív határsértő soha többé ne legyen képes megismételni a tettét! Meg kedve se legyen hozzá!

 

Akkor le kellene fényképezni. 

De miből szokott ez kiderülni, hogy kiféle miféle? Amikor átjön az világos, a rendőr csináljon vele egy szelfit és ha még egyszer jön akkor eljárás, büntetés. Így gyanús, hogy nem e mindég ugyan azok.

Előzmény: Harminckétnevemvolt?????? (682019)
Arbusto Creative Commons License 2021.08.22 -21 0 682022

Kevered az egykori Varsói Szerződést a NATO-val?

A NATO nem foglalkozik az adott tagország belügyeinek megoldásával, mivel nemzetközi katonai védelmi szervezet.

Akkor más lenne a helyzet, ha a szerb hadsereg támadná a déli határt, ugyanis ilyen esetben Magyarország segítséget kérhetne a szövetségeseitől.

Előzmény: Pomber Béla (682021)
Pomber Béla Creative Commons License 2021.08.22 0 2 682021

Az első lövés után megszállná az országot a NATO, mondván, hogy itt nácizmus van. Erre várnak, ezt provokálják.

Előzmény: Harminckétnevemvolt?????? (682019)
Harminckétnevemvolt?????? Creative Commons License 2021.08.22 0 1 682020

Szerintem a “civilizálatlan” civilizációk felzárkózásának a kulcsa, hogy a primitív fehérjehalmazok kezébe nem szabad fegyvert adni! Mert amíg azok a saját kreálmányaikkal – parittya, kőbalta, fakés, nyíl, stb – intézik vitás ügyeiket, addig kevéssé valószínű a 9/11 és a tômeggyilkolászás. Azaz el kell zárni az előembereket a komolyabb játékoktól!

 

Aki pedig mindezt figyelmen kívül hagyja, az oldja is meg a problémát saját hatáskörben! Azaz egye a szart, amit főzött! 

Előzmény: emzéperbé. (682017)
Harminckétnevemvolt?????? Creative Commons License 2021.08.22 0 4 682019

“Megint jönnek, provokálnak...

🔫

Erőszakkal próbálta átlépni a szerb-magyar határt migránsok egy húsz fős csoportja vasárnap délelőtt Mórahalom közelében.

A szerb oldalról a csoport egyik tagja gázspray-vel lefújta a határt védő egyenruhásokat. A szolgálatot teljesítő rendőrök és katonák a jogellenes határátlépési kísérletet megakadályozták”

 

 

 

 

 


lgen, vannak még hibák a magyar határvédelemben.

Mert az erőszakra erőszakkal kell válaszolni. Nagyon határozottan!

Vagyis az agresszív határsértő soha többé ne legyen képes megismételni a tettét! Meg kedve se legyen hozzá!

Előzmény: Nem egészen úgyvan! (681983)
zoldcomchy Creative Commons License 2021.08.22 -6 0 682018

Szervezett kiképzett hadsereg az jól felszerelve 300 000 ember. Nem lesz ajánlatos piszkálni azokat. Ott béke lesz, bele kell majd nyugodni. Az már nem kibocsátó migráció ügyben hanem befogadó, 6 millió mehet haza Pakisztánból, Iránból innen onnan, távozik talán pár 10 000.

Előzmény: emzéperbé. (682017)
emzéperbé. Creative Commons License 2021.08.22 0 2 682017

Mr. demens dzsó a bidén teljesen elkúrt kivonulási "stratégiája" után legalább 10 milliárd dodónyi hadfelszereléshez jutott a talibán. 

 

Videos of Taliban’s weapons seizure in Afghanistan embarrass Washington

 

A videó nekem csak itt működik:

https://twitter.com/AlArabiya_Eng/status/1429428089839362052

 

Ennek jó részét ugyan műszakiak, alkatrész és pilóták hiányában képtelenek lesznek hosszabb távon használni de majd jól eladják mindenféle haduraknak meg az ajrópai mecsetekbe is jut a pincébe az AK-k mellé. 

LG300 Creative Commons License 2021.08.22 0 3 682016

Főleg ma. Csak három nickjén nyomja :)

Előzmény: rocky cellar (682014)
emzéperbé. Creative Commons License 2021.08.22 0 1 682015

Jansa beszólt a zejunak.

https://twitter.com/JJansaSDS/status/1429351512048906246

Magyar fordítás a 888-on. 

rocky cellar Creative Commons License 2021.08.22 0 6 682014

A glavi jobban 'fórumozik' (=provokál) mer legalább mindig kitalál vmi újat, amivel trollkodhat:-) Te viszont többnyire hótt unalmas vagy, a bevett paneljaid ismételgetésével:-)

Előzmény: zoldcomchy (682013)
zoldcomchy Creative Commons License 2021.08.22 -6 0 682013

erről bezélek, aki fórumozna inkább elmegy.

Előzmény: rocky cellar (682012)
rocky cellar Creative Commons License 2021.08.22 0 6 682012

Te már a koronásban is bemutatkoztál:-)

Előzmény: zoldcomchy (682011)
zoldcomchy Creative Commons License 2021.08.22 -8 0 682011

érdekes ez a fórum, olyan őrszem féleségek topicokban és ha valaki megjelenik azt elkezdik trollozni, legtöbb persze elmegy.

emzéperbé. Creative Commons License 2021.08.22 0 9 682010

Ma valami front lehet,a  glavinform 3-4 nicken provokál fene tudja hány topicban és még a ződkommer is előkerült. 

Előzmény: Spandau11 (682009)
zoldcomchy Creative Commons License 2021.08.22 -8 0 682008


Merkel mentálisan és morálisan is Hitler végnapjait dönti rá Európára - pardon, csak nyugat-európára, mert Kelet-Európa tanult valamit a történelemből, a jólétébe belehülyült fejlettnyugat meg ostoba maradt.

 

Kivéve ugyebár Lengyelországot.

Előzmény: Törölt nick (682005)
Morcikaa! Creative Commons License 2021.08.22 0 1 682007
Törölt nick Creative Commons License 2021.08.22 0 3 682006

hagyd a fenébe, ez a fórum igazolt futóbolondja

Előzmény: rocky cellar (682004)
Törölt nick Creative Commons License 2021.08.22 0 4 682005

Valami jó kanca járhatott arra, de az üzenet valóban releváns.

 

A II. vh-ban már az összeomlás folyamán kollegiális német tábornokok nyugtatgatták az elképedt magyar hadvezetést, hogy "Hitler parancsait mindig az adott harctéri környezetben kell értelmezni" - vagyis ők tudták a legjobban, hogy a Führer bár mindig is hülye volt, de meg is őrült.

 

Merkel mentálisan és morálisan is Hitler végnapjait dönti rá Európára - pardon, csak nyugat-európára, mert Kelet-Európa tanult valamit a történelemből, a jólétébe belehülyült fejlettnyugat meg ostoba maradt.

 

Vagyis a fraukanzler erőltetheti amit akar, a magyarok hona e fotó szellemiségében reagál rá. Nem vagyunk bolondok.

(ja, mert azt meg senki sem hiszi, hogy a brüsszeli homokozóban a kis szerszámukkal játszogató zöldek önmaguktól  jönnek elő ilyen korszakos akciókkal.)

Előzmény: najahahu (681972)
rocky cellar Creative Commons License 2021.08.22 0 11 682004

Deehogynem. Olyan egyszerű, h ha az itt élők nem akarják, akkó katonák a határra, azt akadályozzák meg. Ez a dolguk. A juijós hablaty meg kit érdekel? A fejünk felett ne hozzanak má döntéseket egy demokráciában, b+

Előzmény: zoldcomchy (682003)
zoldcomchy Creative Commons License 2021.08.22 -9 0 682003

más probléma felülírja, rabok legyünk vagy szabadok? nem olyan egyszerű kérdés az se mint egy nemzeti konzultáció.

Előzmény: rocky cellar (682001)
nünüke88 Creative Commons License 2021.08.22 0 3 682002

Kezdjük ott, hogy a pakik maguk is tálib-szimpatizánsok, legalábbis tűrik, hogy a területük egy részét uralják, és nem keresik az összetűzést. Az is mindent elmond, hogy azért, amiért "hivatalosan" a tálibokat annó lerohanták, Pakisztán egy ejnye-bejnyét sem kapott. (Bin Laden rejtegetése.) Sőt, titokban likvidálták, mert tudták jól, a paki kormány annyira szimpatizál vele, hogy ha tájékoztatják őket, leadják a drótot.

Naná, hogy a tálibok elől menekülőket visszarugdossák.

Előzmény: emzéperbé. (681979)
rocky cellar Creative Commons License 2021.08.22 0 6 682001

De a bevándorlás is probléma, hát hogy képzelik egyesek, h covidőkben csakúgy tömegturistáskodhatnak? Át a határon? A covidot meg kevergetik? Még mit nem!:-)

Előzmény: zoldcomchy (682000)
zoldcomchy Creative Commons License 2021.08.22 -7 0 682000

ez lesz most már a kérdés, nem a bevándorlás probléma.

Előzmény: rocky cellar (681998)
zoldcomchy Creative Commons License 2021.08.22 -8 0 681999

 Gyerekkoromban vittek el templomba, ami emléknek érdekes, de én a fizikában és a biológiában (kukacok és férgek) tudok csak hinni, sajnos.

 

Igen, ott meg azzal nem foglalkoznak. De én jártam azért szorgalmasan a hittanórára, attól függetlenül, hogy érettségin nem kikerestem a képletet hanem integrállal gömb térfogatát. (-:

Előzmény: Trafi Pax (681993)
rocky cellar Creative Commons License 2021.08.22 0 4 681998

Te inkább rab legyél, legalább a covid elől is karanténozod magad:-)

Előzmény: zoldcomchy (681997)
zoldcomchy Creative Commons License 2021.08.22 -8 0 681997

Nem kérdem én az anyád hol szült világra, nem kérdem én apád ki volt. Csak annyit kérdezek a válaszra várva,

rabok legyünk vagy szabadok

?

 

https://www.youtube.com/watch?v=w9n5MZmpJ2g

Delinke00 Creative Commons License 2021.08.22 0 2 681996
Előzmény: emzéperbé. (681995)
emzéperbé. Creative Commons License 2021.08.22 0 3 681995

Valamelyik nap láttam azt a megbízható helyről származó adatot, hogy 2008-2020 között ajrópából 290E afgánt utasítottak ki (azt nem írták mennyi kapott státust). Namost ebből a 290E kiutasítottból 250E ma is ajrópában van, éli világát, bűnözik, szedi a Hartz IV-et, elvan mint a befőtt.

Legszélsőlibtard olasz kommunisták ezeknek a minden jogcím nélküli betolakodóknak azonnali hatállyal állampolgárságot követelnek:

https://www.change.org/p/afghanistan-asilo-politico-per-tutte-le-afghane-e-gli-afghani-che-sono-in-europa

Előzmény: najahahu (681988)
emzéperbé. Creative Commons License 2021.08.22 0 2 681994

Ez az adat biztosan nem stimmel, csak a múlt vasárnap ezeknél a számoknál jóval több repülőgép és helikopter landolt mindkét isztánban, a helikopterek és a repülők is tömve voltak. Persze ez nem jelenti azt hogy ezeket úgymond be is fogadták. 

A korrupt kápó által vezetett haccsereg szinte minden légi eszközével dezertáltak. 

Előzmény: csiri bá (681986)
Trafi Pax Creative Commons License 2021.08.22 0 4 681993

Ha szerinted a:

 

részleteket láttam belőle

 

...így értelmezhető, akkor neked vannak itt értelmezési problémáid, szerintem. Gyerekkoromban vittek el templomba, ami emléknek érdekes, de én a fizikában és a biológiában (kukacok és férgek) tudok csak hinni, sajnos. "Se kép, se hang" elmélet.

 

De ez nem mond ellent a keresztény kultúra megbecsülésének.

Előzmény: 12 voltos (681990)
12 voltos Creative Commons License 2021.08.22 -8 0 681992

fúbakker beleolvastam a hozzászólásaidba...

Előzmény: Trafi Pax (681989)
12 voltos Creative Commons License 2021.08.22 -7 0 681991

ja, és pontosan te vagy a műveletlen, igénytelen. te kis uralkodó tökös alfahím

Előzmény: Trafi Pax (681989)
12 voltos Creative Commons License 2021.08.22 -7 0 681990

értem, tehát egy nyárspolgár vallásoskodó megalkuvó bulvárkatolikus bulvármaterialista emberke vagy. igényes, diplomás tökös uralkodó alfahím.

Előzmény: Trafi Pax (681989)
Trafi Pax Creative Commons License 2021.08.22 0 3 681989

Nézd, nálam alapállás, hogy kisbetűkkel bíró igénytelen / műveletlen fórumozók között rendes embert még soha nem láttam, vagy arra nem emlékszem.

 

Németh Sándor munkásságát nem tanulmányoztam alaposabban, olyan részleteket láttam belőle, ami teljesen vállalható.

 

Te viszont az eredeti beszólásoddal általánosítasz, de durván. Ráadásul szavaiddal szívesen sértegeted vérig az Orbánra szavazó szavazókat is, egyúttal. Te tudod, mennyire szimpatikus dolgok ezek és kinek.

Előzmény: 12 voltos (681984)
najahahu Creative Commons License 2021.08.22 0 1 681988

Osztrák kancellár: nem kellene több afgánt befogadnunk, épp ellenkezőleg

 

Ausztriában több mint negyvenezer afgán menekült él, ami a második legnagyobb szám Európában Németország után, ahol 148 ezren vannak.

najahahu Creative Commons License 2021.08.22 0 3 681987

Okoska !!!

 

 

NEM őt támogatja,  hanem azzal az adott  véleménnyel, nézettel ért egyet !!!

 

 

 

Nagy különbség...  már  ha érted.....

Előzmény: 12 voltos (681984)
csiri bá Creative Commons License 2021.08.22 0 0 681986

A szomszédos volt szovjet -isztánokról kevesebb infó van,

 

https://index.hu/kulfold/2021/08/22/afganisztan-sebastian-kurz-menekult-valsag-talibok-ausztria/

 

Hozzátette, hogy a szomszédos Türkmenisztán és Üzbegisztán csak 14, illetve 13 afgán menekültet fogadott be, ami megegyezik az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága által közzétett adatokkal – számolt be az MTI.

Előzmény: emzéperbé. (681979)
najahahu Creative Commons License 2021.08.22 0 4 681985

Érdekes, hogy ahhoz képest:

 

1.) a leggazdagagabb soha nem magukon kezdik ezt a módszert, ellenben nagyon szeretnék a rajtuk kívül állókra ráerőltetni (ergo:  csak ők akarnak minden FÖLDI jó fölött rendelkezni, még az emberek saját énje fölött is..)

 

2.) ahhoz képest a leggazdagabbak tovább gazdagodnak  egyfolytában, megállíthatatlanul

Előzmény: Delinke00 (681980)
12 voltos Creative Commons License 2021.08.22 -4 0 681984

tehát ha valakinek valamiben igaza van, akkor te azt támogatod, az már mindegy, hogy nagyrészt amúgy hamistanító, tévtanító

de hát erről szól a bulvárkatolikus csordavallás is...

Előzmény: Trafi Pax (681982)
Nem egészen úgyvan! Creative Commons License 2021.08.22 0 2 681983

Megint jönnek, provokálnak...

🔫

Erőszakkal próbálta átlépni a szerb-magyar határt migránsok egy húsz fős csoportja vasárnap délelőtt Mórahalom közelében.

A szerb oldalról a csoport egyik tagja gázspray-vel lefújta a határt védő egyenruhásokat. A szolgálatot teljesítő rendőrök és katonák a jogellenes határátlépési kísérletet megakadályozták.

Trafi Pax Creative Commons License 2021.08.22 -1 1 681982

Ráadásul intelligenciahiányos igénytelen is: nem ismeri még a nagybetűket sem.

 

Ja nem, láttam korábban egy-két videót, amiben teljesen vállalható dolgokról prédikált a híveinek, mint pl. az illegális migráció ellen, a magyar emberek érdekében. Probléma?

 

http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=154536521&t=9221346

 

https://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=141192024&t=9221346

Előzmény: 12 voltos (681981)
12 voltos Creative Commons License 2021.08.22 -7 0 681981

hetek, orbán főpapjának, németh sándornak a lapja. még sötétebb mint orbán...

Előzmény: Delinke00 (681980)
Delinke00 Creative Commons License 2021.08.22 0 4 681980

Most még a kolhozosításnál is rosszabbat terveznek

 

https://www.hetek.hu/cikkek/hatter/2021augusztus/kommunizmus-trendi-csomagolasban

Előzmény: najahahu (681976)
emzéperbé. Creative Commons License 2021.08.22 0 1 681979

UNHCR Urges Afghan Neighbor States to Keep Borders Open

 

A pakik nem kérnek az úgynevezett menekülőkből. Asszem ez az egy körülmény már önmagában mindent elmond az állítólag a tálibok elől állítólag menekülőkről. 

A szomszédos volt szovjet -isztánokról kevesebb infó van, de gondolom azok is max. a saját etnikumaikhoz tartozókból engedgetnek be. Ez már ott is látszott amikor a múlt hét végén dezertáltak a pilóták pl., ezek is mind a saját etnikumuknak megfelelő reptereket választottak. 

Ami nekünk a legérdekesebb lenne, Irán viselkedése, arról nem látok semmilyen infót. 

VayÁkos Creative Commons License 2021.08.22 0 0 681978

Neee... eltűnt a kép.

VayÁkos Creative Commons License 2021.08.22 0 0 681977

Ezt találtam. Nyilván véletlenül bukkant a neten fel.

najahahu Creative Commons License 2021.08.22 0 5 681976

Ez az erőszakos  migránsítás  fölér  ugyanazzal, mint ahogyan a kulákokat meg a falusi parasztságot annak idején kényszerrel KOLHOZOSÍTOTTÁK...

Előzmény: najahahu (681975)
najahahu Creative Commons License 2021.08.22 0 5 681975

Jó buli ez Soroséknak a nemzetállami közpénzek  szupra-internacionális megcsapolásához !!!!

 

A németek (meg a svédek  és a többiek)  ötvenes évek óta  összegyűlt  nemzeti vagyonát így kell átjátszani a szupranacionális multiuralmú karvalyhatalmak részére, amihez a balga HANGYANÉPEK  önként járulnak ( no persze egy csöpp noszogatással meg  polkorrektúrás kirekesztéssel).....

Előzmény: Spandau11 (681974)
Spandau11 Creative Commons License 2021.08.22 0 2 681974

Wie hoch ist der Hartz-IV-Regelsatz 2021?

Regelsatz 2021

  • 446 Euro im Monat für eine allein stehende Person, eine allein erziehende Person.
  • 401 Euro für Partner, wenn beide volljährige sind.
  • 357 Euro für erwachsene Leistungsberechtigte, die keinen eigenen Haushalt führen, weil sie im Haushalt anderer Personen leben. Damit sind über 25 Jahre alte Erwachsene gemeint, die im Elternhaus leben, sowie Wohngemeinschaften.
  • 373 Euro für Kinder in der Bedarfsgemeinschaft ab Beginn des 15. bis zum 18. Lebensjahr sowie Personen, die das 25. Lebensjahr noch nicht vollendet haben und ohne Zusicherung des BGA umziehen.
  • 309 Euro für Kinder von 6 bis 13 Jahre.
  • 283 Euro für Kinder bis 6 Jahre (Sozialgeld).

Ez csak az úgynevezett  megélhetésre vonatkozik.

Hozzá jönnek még a lakásköltségek, amit szintén a német állam fizet ( teljes rezsi költséggel , mínusz villanyáram költség ). Bár ennek is egy része fizetve van, un. Energie kosten - gyüjtö alatt ( valami 15 - 20 € / kobak ).

Elsö alkalommal egy jelentös összeget kapnak a " lakás berendezésére " ( bútorokra, stb. ). Ezt per pillaanat nem tudom mennyi.

Régebben járt évente 2x ( nyár / tél ) ruházkodásra is pénz.

Előzmény: emzéperbé. (681973)
emzéperbé. Creative Commons License 2021.08.22 0 2 681973

A Hartz IV egy fő kopott homlokú szakállasnak most asszem ~600 ajró, persze ha hozta magával leila 1-2-t és fatima 1-2-t meg pár tucat piciny gyermeket akkor lehet havi 30-35E ajró is. Mindenesetre mürkülisztánban a Hartz IV mellé jár még egy csomó egyéb juttatás, összességében egy-egy a nyakunkba lőcsölt kopott homlokú szakállas mindenképpen belekerülne legalább havi 1 (vagy akár 2) millába, természetesen forintban és per fő. 

Mindenesetre az usákok már elkezdték az ajrópai úgynevezett szövetségeseik nyakába varrni a "kimentett" afgánokat, párezret rávarrtak már Albániára meg Koszovóra és a Rammsteinen kiszállóknak is gondolom megsúgják, hogy usákiában nincs Hartz IV meg ingyenház, mürkülisztánban viszont van. 

A csalásegyesítés egy jó kérdés, az elsőre kiadott német és olasz vízumok a család egy kiszélesített értelmezését mutatták vagyis a kollaboránsoknak az  úgynevezett testvérei is kaptak vízumot, az ilyen meg 100% bizonyossággal generál láncbevándorlást. 

Előzmény: Pomber Béla (681967)
najahahu Creative Commons License 2021.08.22 0 6 681972

A magyar nemzet üzenete minderre:

 

 

 

Előzmény: emzéperbé. (681965)
Nem egészen úgyvan! Creative Commons License 2021.08.22 0 1 681971

najahahu Creative Commons License 2021.08.22 0 5 681970

No de mi nem nemzetközi közösség vagyunk, hanem   NEMZETI közösség.

 

A nemzetközi közösség a határoknélküli  egyveleg bagázs, aki önmagáról sem tud semmit, csak a MÁNAK él, minthogy éppen ott éli az életét, ahol a legnagyobb hasznot képes fialtatnia magának: ergo csak a világ felforgatásához ért, de mindenki mást pocskondiáz....

Előzmény: Polimeter (681960)
Nem egészen úgyvan! Creative Commons License 2021.08.22 0 0 681969

Az ideiglenes Védelmi Rendelkezés módját majd minden ország megfontolja. Speciális helyzetben (világjárvány + terrorhordák özöne) pl géppuska a határon!

Előzmény: emzéperbé. (681965)
Arnó Kunó von Strasbourg Creative Commons License 2021.08.22 -1 7 681968

Akármit megszavazhatnak ott a degenerált holland zöld EP-képviselők a gittegyletben, mi akkor sem költözünk össze semmiféle fehérgyűlölő, keresztényirtó, nőellenes, késsel hadonászó csürhével, akiket még el is kellene tartanunk.

Előzmény: emzéperbé. (681965)
Pomber Béla Creative Commons License 2021.08.22 0 7 681967

ugyanazokat a jogokat élveznék mindenütt

 

A kérdés, hogy mik ezek a jogok. Ha netán a havi 3.000 EUR/fő ellátási költség plusz családegyesítés plusz halal étel plusz belvárosi lakás, akkor HUXIT.

Előzmény: emzéperbé. (681965)
Morcikaa! Creative Commons License 2021.08.22 0 3 681966

A bécsi városvezetés minden erejével azon van, hogy az oltással szemben szkeptikusnak bizonyuló lakosságot rávegye az oltásra.

Pénteken külön oltóbusszal keresték fel a város multikulturalitásáról elhíresült Favoriten negyedét, ahol egy mecset előtt, a muszlimok körében kampányoltak a koronavírus elleni védőoltás mellett. https://888.hu/759/oltasellenes-muszlimok-fokozodo-jarvanyhelyzet-4329943/

emzéperbé. Creative Commons License 2021.08.22 0 4 681965

A derspígel nevű szélsőlibtard hazugsággyárat újabban csak előfizetéssel lehet megnézni, mindenesetre s szelesteikretén szabadferdítésében állítólag ez áll benne:

 

https://www.spiegel.de/ausland/afghanistan-wie-sich-europa-gegen-fluechtlinge-abschotten-will-a-227ec312-967b-4849-9a30-244f0a25e4a3

Egy holland zöld EP-képviselő azt javasolja, hogy az EU most először éljen az Ideiglenes Védelmi Rendelkezés lehetőségével. Azaz minden tagállamba jutna az afgán migránsokból, akik ugyanazokat a jogokat élveznék mindenütt. Az alkalmazáshoz minősített többség kellene az Európai Tanácsban, ezért pl. Magyarország nem élhetne a vétójoggal. 

https://nepszava.hu/3129947_szabad-szemmel-ovakodni-kell-az-olyanoktol-mint-trump-orban-kaczynski-vagy-erdogan

emzéperbé. Creative Commons License 2021.08.22 0 1 681964

A kabuli reptér körül 7. napja örvénylik egy többezer vagy többtízezer fős tömeg akiknek a nyomasztó többségének nincs semmilyen irata és nem szerepel a kollaboránsok listáján se. Kíváncsi vagyok a talibán meddig nézi ezt tétlenül. Gondolom megvárják amíg a külföldi állampolgárok nagy részét elviszik az országból aztán vége a gyereknapnak. 

 

Videó itt:

https://twitter.com/TOLOnews/status/1429284640775413760

Equatorial Creative Commons License 2021.08.22 -26 0 681963

Miért nem ötvenmillió? Az még veszélyesebb lenne.

Előzmény: Ec pec kimehecc a (681962)
Ec pec kimehecc a Creative Commons License 2021.08.22 -1 4 681962
Equatorial Creative Commons License 2021.08.22 -28 0 681961

Szegény Orbán pedig mennyire örült von der Leyen megválasztásának! Már megint nyomják Krahácsot.

Nyomják Krahácsot - állapította meg a zseniális Agárdi Gábor és a nem kevésbé kiváló Csákányi László Baktai Ferenc kabaré-jelenet sorozatában úgy kismilliószor.

 

Krahács a Föld, de talán a világmindenség központja. Minden nagy gondolat, nagy eszme szülőhelye. A világtörténelem valamennyi jelese így, vagy úgy, esetleg szegről-végről, de krahácsi. Krahácsi minden nagy író és kiváló sportoló, nagyszerű színész és fenomenális tudós. De Krahács nem kapja meg az őt megillető helyet - természetesen az elsőt - a Föld emberlakta helységeinek sorában. Mert Krahácsot nyomják. „Láthatatlan, lapos sumákok” mindig keresztbe tesznek Krahács és lakosai kibontakozásának, mert felderíthetetlen - azaz nagyon is nyilvánvaló okokból - nem szenvedhetik egyiket sem.

 

De a krahácsiak nem adják fel! Törnek előre a „krahácsi úton” a dicső jövendő felé, át minden akadályon, sőt: árkon és bokron. Aki nem krahácsi, az ezt nem is értheti: az egyik oldalon Krahács, a másikon a világmindenség. Krahács szorgos népe győzni fog!

Előzmény: Polimeter (681960)
Polimeter Creative Commons License 2021.08.21 0 8 681960

Von der Leyen: a nemzetközi közösségnek be kell fogadnia az afgán menekülteket

 

https://888.hu/amerika-london-parizs/von-der-leyen-a-nemzetkozi-kozossegnek-be-kell-fogadnia-az-afgan-menekulteket-4329929/

 

emzéperbé. Creative Commons License 2021.08.21 0 0 681959

Most látom, van angol verzió is.

 

Desperate Crowds Gather for 7th Day at Kabul Airport

 

Ez értelmesebben írja ugyanazt:

 

Most of the people waiting outside the airport do not have documents.

Kabul residents speaking to TOLOnews urged those at the airport without passports or documents to not create problems for those who do have proper documents.

Sayed Jawad and his six family members who are waiting outside the Kabul airport said that despite their having passports and other documents they have not been able to enter the airport.

Előzmény: emzéperbé. (681958)
emzéperbé. Creative Commons License 2021.08.21 0 0 681958

Most of the citizens who have been waiting outside the gates of the square for days are people who have come to this place without having travel documents.

https://tolonews.com/fa/afghanistan-174339

 

A gugli perzsának ismeri fel ezt a szöveget és elég zagyván fordítja, de fel lehet azért fogni.  Vagyis a kapukat eltorlaszoló tömeg nagy többségének semmilyen okmánya nincs. 

Előzmény: emzéperbé. (681957)
emzéperbé. Creative Commons License 2021.08.21 0 5 681957

a legnagyobb akadály, amelyet le kell küzdeni az evakuálásban, az, hogy az emberek be tudjanak jutni a kabuli repülőtérre

 

Urszula baromságokat beszél, a reptérre ugyanis a rendesen útlevéllel rendelkező külföldi állampolgárok sem tudnak bejutni, de messze nem a tálibok miatt (azok most nem nagyon akarják gerjeszteni a  feszkót és a külföldieket átengedik az útblokádokon) hanem a  reptér körül őgyelgő fene tudja hány fős, útlevéllel vagy "jogosultsággal" (van egy lista azokról a kollaboránsokról akik felszállhatnak a  gépekre) nem rendelkező tömegtől. Ezt elég világosan leírja a pillanatnyilag még viszonylag szabadon működő afgán sajtó (konkrétan a tolonews). 

 

Valahol olvastam egy pilóta beszámolóját is, borzalmas körülmények vannak, légiirányítás lényegében nincs (a reptér személyzete napokkal ezelőtt dezertált) a bevezetőrendszer nem működik vagyis VFR leszállásokat kell meredek szögben csinálni, kerozin nincs, ergo a visszaútra szükséges keróval kel leszállni ésatöbbi. A baleset valószínűsége napról-napra nagyobb és nagyobb. 

Előzmény: najahahu (681955)
emzéperbé. Creative Commons License 2021.08.21 0 5 681956

Pár hónapja már feljelentette önmagát, úgyhogy nem csodálkoznék rajta. 

Előzmény: Spandau11 (681954)
najahahu Creative Commons License 2021.08.21 0 7 681955

Már megint megy a BŰN-szétkenés....

 

Az afgán menekültek befogadására szólít fel az Európai Bizottság elnöke

Szerinte erkölcsi kötelességről van szó.

Erkölcsi kötelessége annak az országnak van, aki felforgatta azt a vidéket, és  szétbarmolva csapot-papot meg a fegyvereket otthagyva  gyakorlatilag  megfutamodott belőle....

rocky cellar Creative Commons License 2021.08.21 0 6 681953

Mer méér? Ezek rasszisták is?:-) Mondjuk van benne vmi, elnézve az amerikai blm/antifa mozgalmat:-)

Előzmény: Equatorial (681952)
rocky cellar Creative Commons License 2021.08.21 0 6 681951

Akik a leszboszi menekülttáborokat is voltak szívesek?:-)

Előzmény: Arbusto (681950)
Arbusto Creative Commons License 2021.08.21 -20 1 681950

Szerinted kik gyújtogatnak? Már ezt is a magyarokra akarod kenni?

Előzmény: corvi01 (681924)
Harminckétnevemvolt?????? Creative Commons License 2021.08.21 0 4 681949

    Magyarországon – a demokratikus hozzáértők szerint – 3-4 millió honfitársunk él mélyszegénységben.
Majd ha az ő sorsuk rendeződik, akkor lehet esetleg segíteni az afgán, közelkeleti, umbulumbuföldi és még a Jóisten tudja, hogy a világ mely sarkában nyomorgókon!

 

   Ugyanis  magyar társadalom elsődleges célja nem a világ megmentése! Mert nincs rá keret!

Számunkra első és legfontosabb Magyarország!

Előzmény: csiri bá (681948)
csiri bá Creative Commons License 2021.08.21 0 0 681948

https://index.hu/kulfold/2021/08/21/gorogorszag-torokorszag-afganisztan-fal-menekultvalsag/

 

Az Európai Unió külügyi és biztonságpolitikai főképviselője, Josep Borrell kijelentette, hogy az EU-nak morális kötelessége minél több afgánt megmenteni azok közül, akik az EU-adminisztrációnak dolgoztak, de nincsenek abban a helyzetben, hogy mindenkit megmentsenek.

 

Hova lett a willkommenskultur?

csiri bá Creative Commons License 2021.08.21 0 0 681947

https://index.hu/kulfold/2021/08/21/belarusz-lengyelorszag-hatar-menekultek-afganisztan/

 

És oda hogy jutottak el? Ugrottak egy nagyot? Vagy van légihíd a fehéroroszok és Afganisztán között?

emzéperbé. Creative Commons License 2021.08.21 0 1 681946

A kabuli reptérnél érzékelhető változás van, már nem AK-val szokás papírok és "jogosultság" nélkül ajrópába utazni, frissen zsákmányolt nyugati fegyverrel szokás.

https://tolonews.com/fa/afghanistan-174339

 

 

najahahu Creative Commons License 2021.08.21 0 2 681945

Valóban !

 

Ez a szemenszedett nyugati SÖTÉT (alattomos)  ELME  tombolása...

Előzmény: nickvagyok (681938)
XerxészPolluxdeLuxembourg Creative Commons License 2021.08.21 0 1 681944

Aug. 15-én visszaállították a régi tálib nemzeti zászlót, mint új nemzeti zászlót (fehér színű a zászló):

 

Az új nemzeti címer központi motívuma a kinyitott Korán. Azt nem tudom, hogy melyik szúránál van felütve:

 

 

 

Előzmény: Carina_S (681941)
Pomber Béla Creative Commons License 2021.08.21 0 2 681943

mondjuk hogy a muszlinok, köpnek a hitetlenek  tett igereteikre , kb akkor meglepetes mint az hogy az alma mindig lefelé esik.

 

Pont ugyanezt csinálják az angolszász hatalmak is.

Előzmény: Ruger Redhawk (681940)
emzéperbé. Creative Commons License 2021.08.21 0 1 681942

Olvastam ezt a cikket már korábban, másik portálon. 

Az kábé csak középsúlyos elmefogyatékosoknak nem nyilvánvaló, hogy a Rammstein-en kiszálló afgánok már megérkeztek ang-allah mürkül szerető ölére, azok már onnan nem mennek sehova, max. a Hatz IV-ért az irodába. 

Nem mellesleg az usákok olyan országokra is ezreket lőcsöltek (hivatalos terminológiában: megkértek) mint Albánia meg Koszovó(!!!!). Szal minden a szokott rendben megy: az usákok a 20 évi elkúrásuk eredményét az európai úgynevezett szövetségeseikkel nyeletik le. 

Előzmény: najahahu (681937)
Carina_S Creative Commons License 2021.08.21 0 0 681941

Tálibe, tálibe, TOTÁLIBE-TÁLIBE... ...

 

... ... Vak vagy hülye aki nem látja, hogy ott Afganisztánban egy totalitárius iszlám diktatúra van kiépülőfélben!!!

Előzmény: Trafi Pax (681936)
Ruger Redhawk Creative Commons License 2021.08.21 0 3 681940

mondjuk hogy a muszlinok, köpnek a hitetlenek  tett igereteikre , kb akkor meglepetes mint az hogy az alma mindig lefelé esik.

Előzmény: Trafi Pax (681936)
Carina_S Creative Commons License 2021.08.21 0 0 681939

A tálibok azt mondják, hogy senkinek sincs semmi félnivalója, amennyiben betartják az iszlám törvények által megkövetelt öltözködési szokásokat. Más nyelvre lefordítva: aki nem veszi fel a csadort vagy a burkát mert nem ért ezzel egyet, azt egyből elviszik a börtönbe és -- esetleg ítélet nélkül is! -- lefejezik.

 

És mi sem bizonyítja jobban, hogy Afganisztán "tényleg a béke szigete", hogy az emberek a hatalomátvétel első napjától kezdve tömegesen és fejvesztve menekülnek onnan.... ---> Valóban békés kormányok elől nem szoktak az emberek tömegesen elmenekülni... .. !

Előzmény: najahahu (681937)
nickvagyok Creative Commons License 2021.08.21 0 1 681938

Ez minden, de nem naivság!

Előzmény: najahahu (681937)
najahahu Creative Commons License 2021.08.21 0 1 681937

Ekkora naivságot  ritkán  hord hátán a Föld:

 

 

Tucatnyi ország várja az afgán menekülteket

Átmenetileg adnak szállást nekik.

Trafi Pax Creative Commons License 2021.08.21 -1 1 681936
rocky cellar Creative Commons License 2021.08.21 0 2 681935
emzéperbé. Creative Commons License 2021.08.21 0 0 681934

Az első napokban arról jöttek hírek, hogy az átlagemberek ünneplik a korrupt usák kápó bukását. Mostanra ez ÁLLÍTÓLAG megváltozott. 

 

Ahogy nézem a forradalom usákiában is kezdi felfalni gyerekeit, mr. demens dzsó a bidén legalábbis máris a femináci szervezetek össztüzébe került. 

Előzmény: Ruger Redhawk (681930)
emzéperbé. Creative Commons License 2021.08.21 0 3 681933

Ismét káosz alakult ki a kabuli repülőtéren, egy német férfit meglőttek

 

Mikor tegnap erről külföldi forrásból belinkeltem egy hírt egy túlpörgött moderátor törölte. 

Kíváncsi vagyok vajon a hávégé is tiltólistás-e vagy csak az egyébként még létező afgán sajtó. 

Ruger Redhawk Creative Commons License 2021.08.21 0 3 681930

Az a helyzet, hogy ennek nem feltétlen oka a kollaboracio, hanem a disznosagok amit ezek az emberek a hatalmukkal visszaélve elkovettek. Ugye vannak hirek a korrupciorol, a beteges gyerekbantalmazasokrol.https://www.origo.hu/nagyvilag/20100909-bacsa-bazi-lanyos-fiuk-tancaval-mulatnak-az-afgan-ferfiak.html

 

Allitolag a taliban ezeket a dolgokat nem igen csipi. Talan mert közejuk alltak akikkel csinaltak. Viszont amerikai katonak panaszkodtak az eloljaroiknak arrol, hogy fultanui olyan eseteknek ,mikor a veluk egyutmukodo afgan rendorök ilyeneket muvelnek. Valaszul azt kaptak hogy ne figyeljenek oda. Ezeket az embereket a közelébe se kéne engedni Europanak, mert itt mitöl valtoznanak? Az impotens törvenyektöl?Had  vegezze el a taliban a piszkos munkat , sok sikert nekik.

Előzmény: najahahu (681915)
Pomber Béla Creative Commons License 2021.08.21 0 0 681929

Nem öngyulladásról beszélek, olyan meleg nincsen. Elég egy villámcsapás is.

Előzmény: corvi01 (681926)
Nem egészen úgyvan! Creative Commons License 2021.08.21 0 3 681928

Július vége:

"Athéntól negyven kilométerre található, ötszáz lakosú kis közösség tagjai a görög migrációs és menekültügyi minisztériumhoz írt levelükben arra szólították fel a kormányt, hogy helyezze máshova a több ezer bevándorlót, akik nemegyszer követtek már el erőszakos cselekményeket a faluban.

...több templomot is megpróbáltak felgyújtani. A legutóbbi esetektől eltekintve a lakosok folyamatos vandalizmusról, például a közterületek megrongálásáról, lopásokról, a nők és az idősek ellen elkövetett erőszakról, valamint a higiénés és közegészségügyi szabályok megsértéséről panaszkodnak. https://www.delmagyar.hu/orszag-vilag/eleguk-lett-a-gorogoknek-a-migransok-vandalizmusabol-7792889/

Előzmény: Pomber Béla (681925)
corvi01 Creative Commons License 2021.08.21 0 0 681927

Ja, és a fafélék "öngyulladása" zölden, ahol alatta nincs nagyon aljnövényzet sem, még nehezebb történet!

Előzmény: corvi01 (681926)
corvi01 Creative Commons License 2021.08.21 0 0 681926

Azért ez nem egészen ül, ekkora hőség, (sőt 50 fok is) több régióban volt már, még sem gyulladt ki a fél ország!

 

Egy kis fizika érdekességnek: 

 

http://www.vedelem.hu/letoltes/document//91-szilard-egheto-anyagok-gyulladasi-homerseklete.pdf

Előzmény: Pomber Béla (681925)
Pomber Béla Creative Commons License 2021.08.21 -1 0 681925

Tök mindegy, ha már ekkora a hőség/szárazság kombó, akkor mindegy, hogy egy marha elkezd szalonnát sütni, az az erdő/mező ki fog gyulladni saját magától is.

Előzmény: corvi01 (681924)
corvi01 Creative Commons License 2021.08.20 0 2 681924

https://index.hu/kulfold/2021/08/17/gorogorszag-erdotuz-athen-gyujtogatas-hatosagok-rendorseg-oltas/

 

A HATÓSÁGOK SZERINT NÉHÁNY ESETBEN GYÚJTOGATÁS LEHETETT AZ ERDŐTÜZEK HÁTTERÉBEN. EZZEL A GYANÚVAL KEDDEN KÉT EMBERT IS ŐRIZETBE VETTEK.

 

https://24.hu/kulfold/2021/08/09/erdotuzek-gorogorszag/

 

A rendőrség vasárnap ugyanakkor bejelentette, hogy nyomozásokat indítottak a tűz okainak kivizsgálására, miután többnél is felmerült a gyanú, hogy szándékos gyújtogatások állhatnak a háttérben. Egy rendőrségi szóvivő elmondta, hogy eddig tíz embert, köztük egy 71 éves férfit vettek őrizetbe gyújtogatás miatt, és további kilencet kérdeztek ki. Emellett több mint ötszáz rendőrt vezényeltek ki megfigyelésre azokra a területekre, ahol sikerült eloltani a lángokat.

 

Hőség ide, hőség oda, az elég furcsa "öngyulladások" sorozata lehet amikor egyszerre több 100 helyen gyullad ki valami...!? :-/

Kiknek lehet vajh ilyen gyújtogató hajlama.? Csak úgy költőileg...

emzéperbé. Creative Commons License 2021.08.20 0 5 681923

Az EU vezetői nem szívesen mutatkoznak Orbánnal, de van, amiben minden ötletét átvették

 

Húha, már a 24hu legszélsőlibtard újságírója szerint is igaza volt ormánynak 2015-ben, mi lesz még ebből? 

emzéperbé. Creative Commons License 2021.08.20 0 5 681922

Ezek pszichopata vallási fanatikusok. Ahogy egyébként nem létezik mérsékelt iszlám úgy nem létezik mérsékelt tálib se.

Bár a talibán az utóbbi években sokat tanult a média kezelése című tantárgyból valamint egyéb apróságokat is elsajátított, pl. a nyugatiak által kiképzett afgán kormánykatonáktól kábé mindent (ez látszik a fotókon, nyugati módra fogják a frissen zsákmányolt nyugati fegyvert pl.).

Előzmény: najahahu (681913)
emzéperbé. Creative Commons License 2021.08.20 0 3 681921

Thousands of Desperate Afghans Still Waiting to Evacuate

 

A kabuli reptéren továbbra is mély káosz van, a reptér körül őgyelgő, általában minden papír nélküli vagy max. személyi igazolvánnyal rendelkező segélyturistáktól az úgynevezett jogosultak és a külföldi állampolgárok sem tudnak bejutni a reptérre. 

És ez akkor is így marad ha valamelyik túlpörgött moderátor megint letörli a hozzászólást. 

 

Terribly chaotic scenes in Kabul where the British embassy is evacuating people but they’re unable to get into the compound... this family have the right permissions but are stuck outside. The baby is 15 days old, his father - a former interpreter - is worried the baby will die

https://twitter.com/SecKermani/status/1428670340058816518

emzéperbé. Creative Commons License 2021.08.20 0 3 681920

Happy National Day, Hungary! Boldog augusztus 20-át, Magyarország! We currently have 77 Hungarian officers working at external borders. Thank you for your support.

https://twitter.com/Frontex/status/1428634464423489540

 

A frontex utazási iroda Mo.-ról "kivonult" de azért 77 rendőrünk dolgozik a zeju külső határain. 

Igaz szemforgató hazug banda. 

emzéperbé. Creative Commons License 2021.08.20 0 0 681919

CORRECTION: A @usairforce C-17 Globemaster III safely transported 823 Afghan citizens from Hamid Karzai International Airport Aug. 15, 2021. This is a record for this aircraft. The initial count of 640 inadvertently included only adults. 183 children were also aboard.

https://twitter.com/AirMobilityCmd/status/1428700131524845569

 

 

 

Azt nem nagyon akarják emlegetni, hogy ezek közül úgymond jogosult nem volt 10 se. 

Azt se nagyon emlegetik, hogy a még felszállt utolsó kereskedelmi járatokról leszórták azokat az embereket akiknek jegye meg vízuma volt. 

az isteni Higgs bozon Creative Commons License 2021.08.20 0 9 681918

Előzmény: najahahu (681913)
Trafi Pax Creative Commons License 2021.08.20 -3 5 681917

Csak egy példa: Kína után Németország az oroszok második legjelentősebb gazdasági partnere, gázvezeték épült stb.

 

Unalmas módon ismétlem magam, de a migrációs válság kirobbanása után Putyintól hallottam a TV-ben, hogy aggódva beszélt Európáról, illetve segítséget ajánlott Európa vezetőinek azzal, hogy "beszéljük meg, tárgyaljunk róla".

 

Európa fuckin vezetői ezt nem hallották, én meg már csak azt láttam később, hogy Putyin (a tettek embere) elkezdett intézkedni Szíriában.

Előzmény: Arbusto (681910)
rocky cellar Creative Commons License 2021.08.20 -2 2 681916

Mér, és bidé?:-)

Előzmény: Arbusto (681910)
najahahu Creative Commons License 2021.08.20 -1 3 681915
Törölt nick Creative Commons License 2021.08.20 -2 5 681914

glavika, mint emberek, népek, nemzetek értelmetlen szenvedéseinek cinikus és perverz kiélvezője bejött neked az élet

 

hogy a szovjet-kommunizmus megunt prostija lettél, békülj már meg vele

Előzmény: Arbusto (681910)
najahahu Creative Commons License 2021.08.20 -1 0 681913

Ennyi egy muszlim ígérete:

 

Házról házra járnak a tálibok, vadásznak a NATO-val együttműködő afgánokra

Korábban azt ígérték, hogy nem lesz megtorlás.

csiri bá Creative Commons License 2021.08.20 -2 1 681912

https://www.szombat.org/politika/macron-torvenymodositast-surget-miutan-sarah-halimi-gyilkosa-meguszta-a-targyalast

 

Ez is a "különböző kultúrák és a különböző nyelveket beszélő emberek együttélése"...

igaz a gyilkos nem csak pár órára látogatóba ment a franciákhoz...

Előzmény: Arbusto (681906)
az isteni Higgs bozon Creative Commons License 2021.08.20 -2 6 681911

A jelenlegi helyzetben sok választás nincs. Az egyik az egyre reménytelenebbül elkurvuló, iszlamizálódó EU, a másik az egyetlen keresztény nagyhatalom.

Előzmény: Arbusto (681910)
Arbusto Creative Commons License 2021.08.20 -26 1 681910

Putyin mint Európa védelmezője?

Előzmény: az isteni Higgs bozon (681909)
az isteni Higgs bozon Creative Commons License 2021.08.20 -1 12 681909

Előzmény: h_g (681905)
Trafi Pax Creative Commons License 2021.08.20 -1 5 681908

De a képnek nem is volt célja a jelenről hazudni, hiszen rá van írva: 2030.

 

2030-ból nem tudsz képet fotózni (még te sem), tehát ez nem egy sunyi átverés, csupán illusztráció, figyelemfelhívás, elképzelt helyzet, egyben a véleménynyilvánítás szabadsága is.

 

Az igaz, hogy manapság vannak képmáshoz fűződő jogok is, de amikor tömegben szerepel valaki, az már erősen kérdőjeles (tömeget fotózni szabadon lehet). De akárhogy is van, szerintem ezen a részén túl lehet lépni.

 

A kép mondanivalója sokkal érdekesebb. Valakinek ez a véleménye / félelme, amit így fogalmaz meg vizuálisan. Azt te nem moderálhatod, szerintem.

Előzmény: Arbusto (681906)
emzéperbé. Creative Commons License 2021.08.20 0 3 681907

A zsebszultán elkezdett össze-vissza beszélni az exponenciálisan növekvő afgán áradattal kapcsolatban. Hol azt mondja, hogy nem engednek be senkit, hol meg azt, hogy rázúdítják a görögökre az egészet. Persze mostanában az általa vezérelt dilettáns gazdaságpolitika miatt akadnak problémái, pl. a vágtató infláció meg egyéb apróságok és nem kis részben emiatt a török lakosságnak elege van a több milliónyi illegális bevándorlóból. Afgánból pl. állítólag jelenleg ~120E van menedékjoggal török területen, további félmillió pedig illegálisan és az illetékes török tisztviselők szerint napi 500-2000 újabb illegális belépés van de a rohamtempóban épített fal miatt az iráni oldalon is tízezres nagyságrendben torlódnak már. Lesz még itt némi pity-puty. 

 

Turkish President Recep Tayyip Erdogan said he'd put a "complete stop" to irregular migrant crossings.

 

Aztán tegnap este egy tévés beszédben már lényegében azt lengette be, hogy rázúdítja az egészet a görög határra.

 

"We need to remind our European friends of this fact: Europe -- which has become the center of attraction for millions of people -- cannot stay out of (the refugee) problem by harshly sealing its borders to protect the safety and well-being of its citizens," Erdogan said.

"Turkey has no duty, responsibility or obligation to be Europe’s refugee warehouse."

 

Gondolom megint akar pármilliárd ajrót, bár az úgynevezett liberális úgynevezett ellenzéki pártok egyáltalán nem támogatják ebben. 

 

Arbusto Creative Commons License 2021.08.20 -24 1 681906

Fiete Stegers, a ZAPP médiamagazin munkatársa kiderítette, hogy egy ausztrál készítette a képet egy indiai gyermekotthonban 2011-ben

 

A család elmondta, hogy 2011-ben egy gyermekotthonban tett látogatás során fotózták le az akkor 18 hónapos kisfiukat. "Nagyon szomorúak vagyunk, hogy a képet ilyen propagandára használják fel."

 

Pontosan az ellenkezőjét gondoltuk" - mondta az ausztrál család a ZAPP-nak.

 

A fotó egy nagyon szép, szeretettel és örömmel teli pillanatban készült. A különböző kultúrák és a különböző nyelveket beszélő emberek együttélését mutatja" - emlékszik vissza az apa.

Előzmény: prklt00 (681901)
h_g Creative Commons License 2021.08.20 0 1 681905

Hát ilyen nem lesz, mert a képen nyílt és barátságos tekinteteket látni. Az Európába jött barna arcoké sohasem ilyen. (Barátságos esetleg, ha egymásra néznek és nem egy fehérre, de nyílt ezeké akkor sem.)

 

 

Előzmény: prklt00 (681901)
Tisztelelt Forumozok Creative Commons License 2021.08.20 0 1 681904

Ez egy Sátáni őrület.

Előzmény: prklt00 (681901)
prklt00 Creative Commons License 2021.08.20 -2 9 681901

 

Bevándorlás? Nem probléma. Megoldjuk!

 

 

Hát te?  Honnan jössz?

Botlestopp Creative Commons License 2021.08.20 0 2 681900

Mindenkinek azt, ami jár. Mindenki a saját sorsának kovácsa. Ennyi. Az ő dolguk, ha ilyen életet folytatnak. Egyék meg, amit maguknak főztek.

Előzmény: crowcsíízío (681898)
Botlestopp Creative Commons License 2021.08.20 0 0 681899

Jó kérdés. De ezt a kérdést a táliboknak kellene feltenni.

Előzmény: emzéperbé. (681897)
emzéperbé. Creative Commons License 2021.08.20 0 6 681897

Nyilván mind menekültek.

De legalábbis fejszál aki egyenesen a kabuli egyetem sharíja karáról ment a reptére, na az tuti menekült.

 

Egyébként elárulná valaki, hogy a tálibok mijahalálfaszáért kéne hogy üldözzenek egy sharíja-szakos diákot???????

Előzmény: Botlestopp (681894)
Botlestopp Creative Commons License 2021.08.20 0 2 681894

Mind menekültek? Nem az lenne az elsődleges, hogy mindenki a saját országát gyarapítsa? Erre kellene törekedni nem? A saját országát kell olyanná tenni, hogy ne kelljen elmenni onnan. Nem ez a cél?

Előzmény: crowcsíízío (681890)
Botlestopp Creative Commons License 2021.08.20 0 0 681893

Akkor az ott élő jegesmedvék és fókák érezték ennek a kárát. Én magyar emberként ezennel bocsánatot kérek az ott élő jegesmedvék és fókák leszármazottjaitól.

Előzmény: Ruger Redhawk (681889)
Botlestopp Creative Commons License 2021.08.20 -1 7 681892

Persze a mostani "ellen" apartheid-ről nem beszélsz ugye? Az nem rasszizmus, ha a feketék csinálják ugyanezt az ott élő fehérekkel? Jaa, de! Csak manapság ezt nem divat említeni. Ugye? A korrektség azt kívánná, hogy mindkét oldalt nézzük meg. Jaa, ez ma nem divat. Csak és kizárólag egy oldalúan kell beszélni. A másik oldal rasszizmusa az nem is rasszizmus igaz?

Előzmény: sdfasrasgfa (681887)
Ruger Redhawk Creative Commons License 2021.08.20 -1 5 681891

nekem nincsen szuksegem arra hogy megmondjak mit lassak es mit ne. Mint a libsi gyerekeknek.

Előzmény: sdfasrasgfa (681880)
crowcsíízío Creative Commons License 2021.08.20 -1 7 681890

Igen, ezek valóban mind menekültek, politikailag, vagy egyszerűen kitaszított életháttérrel!

És nem egyszáli oldaltáskával, polóban/farmerben, ellátva 1 napi kajával, 6"-os mobilokkal, hanem talpig felöltözve, készülve a legrosszabb időjárásokra, hatalmas bőröndökkel, poggyászokkal, szerényen és türelmesen, nem dobálózva követelőzve, gyújtogatva,,,érted...!? Ja nem...

Előzmény: sdfasrasgfa (681876)
Ruger Redhawk Creative Commons License 2021.08.20 0 2 681889

sajnos nekunk csak a ferenc jozsef föld jutott. De szerencsere megalapozta a feherember dominanciajat , es ebbol csurrant annyi hogy a mostani eletminösegedet megalapozza.

Előzmény: Botlestopp (681884)
Trafi Pax Creative Commons License 2021.08.20 -2 7 681888

Az emberek között is van sokféle kultúra, van egymással összeférhető is, meg kevésbé is.

 

Van még robbantós kultúra is, kézlevágós is. Ezek kevésbé kompatibilisek másokkal.

Előzmény: sdfasrasgfa (681887)
sdfasrasgfa Creative Commons License 2021.08.20 -20 1 681886

Megint butaságot írtál.

 

A lítium nem ritkaföldfém, hanem egy alkálifém.

Előzmény: Pacemaker (681881)
Trafi Pax Creative Commons License 2021.08.20 -1 6 681885

Az emberek nem gyűlölik a medvéket sem, mégsem akarnak velük együtt élni.

 

Eltérő kultúrák, képes vagy ezt értelmezni?

Előzmény: sdfasrasgfa (681875)
Botlestopp Creative Commons License 2021.08.20 0 3 681884

"ezt meg ugy erted del afrikaba. Amugy meg 56ba vastagon Afrika vastagon fehér kontroll alatt volt."

 

Valóban. A fehérek kontrollja alatt. Ők gyarmatosító országok voltak. És ebbe a körbe Magyarország nem tartozik bele.

Előzmény: Ruger Redhawk (681872)
Harminckétnevemvolt?????? Creative Commons License 2021.08.20 0 6 681883

A ballibsik kedvenc sztereotípiája 56. 
A féligazság is hazugság! Miként 56-ot összemosni a muszlim pakinigger invazív horda beáramlásával.

Előzmény: nickvagyok (681866)
Harminckétnevemvolt?????? Creative Commons License 2021.08.20 -1 2 681882

Igen, épp itt az ideje!

Mehetsz az X alá!

Előzmény: sdfasrasgfa (681880)
Pacemaker Creative Commons License 2021.08.20 0 0 681881
A litium a legerdekesebb ebből.

4 nagyobb lelőhely van, Kína, Ausztrália, ott a kínaiak már bevasaroltak magukat.
Afganisztan, az most gyakorlatilag kina ölébe hullott.

A világnak meg maradt Del-Amerika.
Előzmény: sdfasrasgfa (681859)
Ruger Redhawk Creative Commons License 2021.08.20 -4 4 681879

megint csak az univerzalis bullshit a gyulöletrol. NEMMMMM. Ez a valosag.Minden mas terrorizmus.

Előzmény: sdfasrasgfa (681875)
emzéperbé. Creative Commons License 2021.08.20 0 5 681877

Airlifted Afghans to receive temporary shelter in Albania

 

Az usákok "megkérték" az albánokat, hogy ugyan fogadjanak már be párezret a kollaboránsaik közül. Ráadásul minden előzetes ellenőrzés vagy egyéb eljárás nélkül direkt járatokon reptetik oda és az ellenőrzés lefolytatását is rálőcsölik az albánokra. Meg a közismerten acélos alapokon álló Koszovóra.

Ez egyre szebb. 

sdfasrasgfa Creative Commons License 2021.08.20 -21 0 681876

 

A trieszti kikötőben egy Ausztráliába induló hajóhoz sorban álló menekültek 1954-ben

Ruger Redhawk Creative Commons License 2021.08.20 0 10 681874

Afganisztan az eklatans példa, hogy a libsik bullshitje az egyenlö/egyforma emberekröl kulturakrol csak terrorista uszitas es felforgatas. A rongyfejueknek a nyugati kulturabol, demokraciabol kizarolag a joletre van fogadokeszseguk, minden masra,  szabalyok betartasara nincs, illetve ugy razzak le magukrol mint kutya a vizet mihelyt kapnak egy kis nyomast a masik oldalrol. Ezeket az embereket a nyugati komfortzonaba engedni buncselekmeny. Aki a befogadasrol papol,okoskodik,az pedig ellenseges ugynok, ellene haladektalanul törvényileg fel kell lépni.

rocky cellar Creative Commons License 2021.08.20 -3 11 681873

A magyarokban azért valszínűleg több fantáziát láttak, mint az európán kívüliekben. Majd az osztrákokat mi is befogadjuk, ha menekülnek a saját országukból, miután a baromkodásukkal élhetetlenné tették:-)

Előzmény: sdfasrasgfa (681867)
Ruger Redhawk Creative Commons License 2021.08.20 -3 1 681872

ezt meg ugy erted del afrikaba. Amugy meg 56ba vastagon Afrika vastagon fehér kontroll alatt volt.

Előzmény: sdfasrasgfa (681864)
Ruger Redhawk Creative Commons License 2021.08.20 -3 2 681871

nagyon kedves töluk. ennyivel tartoztak is a regi kapcsolatok reven. Nagyon helyes ha a többi un.menekultet is a szomszedok fogadjak be, nem pedig Europa.

Előzmény: sdfasrasgfa (681867)
Trafi Pax Creative Commons License 2021.08.20 -1 1 681870

Jó, egy ütem kimaradt, de nem tudatlanságból.

Előzmény: Trafi Pax (681869)
Trafi Pax Creative Commons License 2021.08.20 -1 2 681869

Ezt nem fogja megérteni Glavengó a topik léte óta felhánytorgatja. Neki már nem is írtam volna valószínűleg (felesleges), másik fórumozóra reagáltam.

 

Ez persze örök dilemma, ilyen trollok mozgatják a fórumokat, ha mindenki csak leköpne mindent trollt, talán a világ is megállna. De a kijelző biztosan kárát látná.

 

Nem is tudom, milyen kártékony bogarakhoz lehetne hasonlítani a trollokat, akik a maguk sajátos módján hajtómotorok is. Szív, sűrít, kipufog.

Előzmény: nickvagyok (681866)
sdfasrasgfa Creative Commons License 2021.08.20 -22 0 681867

A menekültek befogadásánál nem az a fő szempont, hogy kinek veszik hasznát, hanem az, hogy a bajban levő embereknek segítsenek.

 

Ausztriának a 200 ezer csóró magyarra 1956-ban egyáltalán nem volt szüksége, mégis befogadták őket. Pedig akkoriban Ausztria egy szegény ország volt, amit csak egy évvel korábban hagytak el a külföldi megszálló csapatok.

Előzmény: rocky cellar (681865)
nickvagyok Creative Commons License 2021.08.20 0 5 681866

Ideje lenne már abbahagyni ezt a teljesen alaptalan összehasonlítást!

 

56 után  a nyugatra tartókat az első országban megállították, zárt táborban tartották, ott rájuk szabadult az összes titkosszolgálat, a seggükbe is belenéztek, hogy ügynökök-e,  aztán pedig addig vártak, amíg egy ország be nem fogadta őket.

 

És igen, egészen mások voltak a számarányok , de az emberanyag minősége is.

Előzmény: Trafi Pax (681862)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!