Az államkincstárból való utalásnak (még) nincs tranzakciós illetéke. Hitelkártya számlára onnan is tudsz fizetni.
A másik, meg ahogy JeeEm írja, akad még számla, pl. a Gránit Bank Bajnok Plusz, ahol nincs ilyen. (nem olvastam a kondíciós listákat, lehet, hogy benne van és most "akciós 0 Ft", de jövőre már nem az.) Fintech oldalon a Wise is kiesik már, a többi is lehet előbb, utóbb.
Valóban a 0.45% elviszi a HK visszatérítésből származó előnyét. Főleg, ha 500e felett költesz esetleg, mert ugye csak max 5000ft-os visszatérítést adnak az MBH kártyák. (szerintem most már mind, de lehetnek kivételek)
Az, hogy kb majdnem ingyen használod a bank pénzét adott hónapban, az meg ember függő, hogy ér-e annyit.
Esetleg érdemes olyan számlacsomagot keresni, ahol nincs tranzakciós illeték. Még vannak ilyenek. Illetve bankon belül lehetnek még ingyenesek az átvezetések.
Hitelkártya esetén, tudok valahogy fizetési kérelmet indítani? Arra gondoltam, hogy azzal a HK-törlesztésnél (másik banktól törlesztem) megspórolnám az illetéket. Mert ha jövőre 0,45%-ot kell fizetnem, akkor az 1% visszatérítés kb értelmetlen összegre silányul.
Szuper! Köszi! Akkor a nyáron kapott, és kissé megkésve postázott, simán újonnan igényelt Go!-val ebbe bele is esek. A migrációval nekem Platinum Go! lett, az ha jól látom, ebből ki van zárva. Viszont ott meg 6 hónapig a havidíjat engedik el, mert ezt minden átmigrált kártyánál engedmény lesz. Ez utóbbi infót a promóció keresése folyamán találtam a hirdetményben, ami jó hír, mert Platinum Go! esetében a 6 havi díj 6x6000 aranypeták. ;)
Használd kártyád legalább öt alkalommal, összesen minimum 50 000 Ft értékben és 5000 Ft visszatérítésben részesítünk.
Ezen felül további öt alkalommal mobilfizetéssel használd digitalizált hitelkártyád és szintén 5000 Ft visszatérítésben részesítünk.
Használd csak a mobilfizetést!
A kedvezményekhez használd csak digitalizált hitelkártyád!
Amennyiben a mobilfizetést választottad öt alkalommal minimum 50 000 Ft összértékben, így 10 000 Ft kedvezményt térítünk vissza.
Az a Főkártyabirtokos, aki 2021. január 01. után GO! vagy MBH csomagban Jóljáró GO! hitelkártyaszerződést köt (kivéve GO! Platinum, MBH Flotta Partner Program- Kiemelt Flotta Partner keretében igényelt GO! hitelkártya) és GO! hitelkártyájával annak az aktiválását követő két teljes hónapon belül legalább öt sikeres belföldi, külföldi vásárlást (online is) végez összesen legalább 50.000 Ft értékben, a Bank 5.000 Ft-ot kedvezményként visszatérít a hitelszámláján.
Ha a Főkártyabirtokos a hitelkártya aktiválását követő két teljes hónapon belül legalább öt sikeres belföldi, külföldi vásárlást végez, digitalizált hitelkártyával (további részletek: “Felhasználási Feltételek az MBH Bank és jogelődjei által kibocsátott betéti bankkártyákkal és hitelkártyákkal használható Apple Pay és Google Pay mobilfizetési szolgáltatásairól"), a Bank további 5.000 Ft-ot kedvezményként visszatérít a hitelszámláján.Két feltétel teljesítésére együttesen is van lehetőség. (Pl.: 5 sikeres vásárlási tranzakció, digitalizált hitelkártyával Google Pay vagy Apple Pay szolgáltatás) legalább 50.000 Ft összértékben) ez esetben 10.000 Ft kedvezményt térít vissza a Bank. Ezt az összeget a Bank az egyes feltételek teljesítését követő hónap végéig bocsátja rendelkezésre a hitelkártya számlán.
1. Félretenni pénzt, amit nem akarsz közép vagy hosszabb távon legalább fél-egy évre lekötni, vagy bizonytalanba tenni, pl. értékpapírba, aminek mehet fel meg le is az ára, hanem februárban meg márciusban félrerakod, hogy tudj a lányodnak ajándékot venni pl. érettségire, meg az őszre amikor albérletbe megy az egyetem miatt, akkor a kaucióra.
Gondolkodom, hogy mégis megtartom az Arany kártyát, és ha az MBH azt akarja, hogy utazzak minden hónapban kb 167ezer forint értékben, akkor az meglesz, csak macera... így meglenne a havi 10e visszatérítés. ezzel nyerek a go-hoz képest évi 46 ezer forintot, feltéve, hogy minden hónapban ki tudom maxolni. Vagy megemeltetem a hitelkeretem 3M-re, ebből veszek 2M-ért fixmápot, az hoz 130ezret évente. (feltéve, hogy hajlandóak hitelkeretet növelni)
Ha nem akarok ezekkel küzdeni, akkor hosszú keresgélés után úgy látom GO! kártyát kell kiváltani.
Vagy hagyom a francba az egészet, lemondom, és keresek más "kereseti lehetőséget" :) még van 1 hetem eldönteni.
Október 10-ével érvényesült az MBH-s hitelkártyafelmondásom, a netbankban 22-éi dátummal meg is lett a záró kivonat (papíron még nem), de az októberi költésekre nem kaptam visszatérítést.
Szerintem kapnom kéne, amíg él a szerződés, addig változatlan formában kéne, h éljen…
Vagy valamit rosszul tudok és felesleges reklamálnom?
Engem ma hívott egy Vác-i telefonszám, hogy az MBH megbízásából telefonál, elégedett vagyok-e a bankkal. Mondom mostanában nem. (nem kérdezte meg miért, persze nem is érdekli, csak nem tudom akkor miért kérdezi h elégedett vagyok-e?)
Aztán kérdi, hogy megkaptam a személyi kölcsönükre vonatkozó emailt.
Mondom biztosan, nem tartom fejben milyen emaileket kaptam. (nem kaptam)
Van-e valami tervem amiben tudnának segíteni. Megköszöntem, nincs tervem.
Nekünk most már csak egy hitelünk van náluk (még jó hosszú ideig), ezért töröltem az összes csoportos beszedést, semmiféle számlaforgalom nem lesz azon kívül, hogy a havi törlesztőt és a számla díját ráutalom, és ennyi. Bázis számla, évi 18 ezer, viszont nincs 5-10-20 ezres büntetés, ha bármilyen hülye szabálynak nem felelek meg (pl. náluk a hónap nem elsejétől a hónap utolsó napjáig tart, hanem máshogy van, ld. hirdetmény).
A hitelkártyáiknál még megvan az 1-1%-os vásárlási visszatérítés, amíg az a pár tízezer forint becsorog évente, addig azok maradnak, de tőlem számlán többé egy fillért sem fognak látni.
Az MBH megint lábon lövi saját magát, amiért nem teszi lehetővé a fizetési kérelem szolgáltatást a hitelkártyásoknak. Csak néhány gondolat, pl. fizetési kérelem küldését lehet használni a törlesztésre. Az MBH számlavezetési ajánlataitól jobb helyen bankolok, csak egy Budapest Banktól megmaradt hitelkártyám van náluk, ezért a törlesztést postai csekkbefizetéssel oldom meg. Emiatt folyton ajvékolnak, hogy térjek át elektronikus fizetésre, mert az nekik jobb. Nyilván jobb, mert nincs számlakivonat postai kiküldése, csekkel kapcsolatos könyvelési költség, de egy havi 500k-1M Ft törlesztést nem szívesen indít senki a bankjától, mert ha díja nincs is, a tranzakciós illetéket általában felszámolják, ami már lassan el is viszi a hitelkártyás visszatérítés évek óta alacsonyan tartott összegét. Ha indíthatnék fizetési kérelmet, biztos nem kínoznám magam a csekkbefizetéssel a gagyi SimplePay-en keresztül. Másik pedig a fizetési kérelmek fogadása. Biztos lesznek olyan kereskedők, akik az új qvik-et használják majd bankártya elfogadás helyett, na ezeken a helyeken nem tudják majd használni az MBH Bankos hitelkártyákat (megjegyzem másikat se nagyon, talán az Erste kártyái használhatók, de az legyen mindegyik bank saját hibája, ha nem fejleszt). És a magánszemélyek közötti fizetési kérelem sem ördögtől való, mert az is egy fizetés, meríti a hitelkeretet ugyanúgy. Ha nem fizetem vissza időre, akkor kamatozik ugyanúgy. Nem értem miért félnek tőle. Tegnap az MBH ügyintéző azt mondta, hogy azért nem lehet, mert az egy utalás és hk. számláról azt nem lehet. Technikailag szerintem nem lehetetlen, mert a csoportos beszedés is GIRO utalás. Utalást fogadni pedig eddig is lehetett. Szóval nem értem. OK, visszatérítés ne járjon rá, mert nem használod a tranzakció során magát a bankkártya-rendszert, amibe be vannak építve a jutalékok, amiből visszaoszt egy kicsit a végén a bank. De a csoportos beszedésre is jár, szóval ez sem jó érv. A lényeg, hogy a bank kizárja magát a hk. tranzakciók esetében a fizetési kérelmes és a qvik tranzakciókból, ami nem kis kiesés, pláne, hogy náluk csak a hitelkártyám van, így ezek a tranzakciók mennek másik pénzügyi szereplőhöz.
Azon én is csodálkoztam. "Várható, hogy más bankok is meghúzzák ezt?" Passz, de én már más opciót keresgélek (és még az sem biztos, hogy bank lesz az, vagy hazai bank).