B-sel a rendes A kategoria minimum 3-4 het alatt leteheto (ha minden elsore sikerul es max 2-2 oktatast kapsz mindenbol), ilyenkor amint sikerult a vizsga mar jelentik is le a kovetkezo vizsgara az igenyt (elmelet-rutin-forgalom) igy kb 3-4 het alatt megvan, de ez feltetelezi azt hogy nem kapsz meg minden eloirt oktatas hanem azt szepen visszamenolegesen belekamuzzak a kiskonyvbe. viszont ha megbux akkor az szivas mert csuszik az egesz, oktatast nem nagyon fox pluszba kapni (sot meg fizethetsz is kotelezo pluszt) es szivsz.
sztem A1-et meg nem is erdemes csinalni az csak nagyon indokolt esetben (pl eletkor miatt), a vizsgan az az elteres hogy az A1-est 250-es mocival csinaljak (de akkor mar tok mindegy hogy 250-es vagy 500-as) es nincs a rutinnal 8-as tolas... na ez is olyan hogy aki nem tudja eltolna a mocijat par meterre az inkabb ra se uljon. arban meg talan ha 20e-erl tobb a nagy A (de ha valakinek nincs ennyi pluszba akkor annak se erdemes motorznia...)
Ez is egy megoldás. De. Pont ezért mondják ránk, hogy ilyen a magyar. Vehetnék 125-öst is, rendszám nélkül. Régen a kresz oktatások tárgya volt a bizalmi elv. Arról szól, hogy ha én betartom a szabályokat, joggal várhatom, hogy velem szemben más is betartja. Olaszországban, svájcban, ausztriában minden gond nélkül vezethetek 125-öst, itthon nem. Hol itt az integrálódás? Szabályszegés nélkül is jó lenne közlekedni egy picit erősebb géppel. 125 ccm. nem egy erőgép.
Hülye nem attól lesz az ember, hogy mekkora motoron ül. Hatalmas gépekkel is látni normálisan közlekedőket. Aki eszetlenkedni akar így is megteszi rendszám, jogsi, bukósisak nélkül kintről behozott szemétre való 5-6-700-as vasakkal. Erre senki nem figyel? Ez senkinek nem csípi a szemét?
Az első lépés lehetne a kétüteműek leépítésében(kevesebb légszennezés) ellenőrizhetőbbé válna a motorosok köre a rendszám miatt. Kiszűrhetők a szabályszegők,és felelősségre vohatók esetleges károkozás miatt. Fellendíthetné a járműpiacot stb. Csak normális jogszabályi keretek közt kell bevezetni.
sajnos ilyen világot élünk "dögöljön meg a szomszéd tehene is"
El vagyol te tévedve. Egy derék háziállat elpusztulását (egyértelműen rosz dolog) ne hasonlítsd az adott kategóriára érvényes jogosítvány megszerzéséhez. Nehogymár azok legyenek a hülyék akik betartották a szabályokat. Ha bevezetik, hogy lehessen, én nem fogok tiltakozni ellene.
Szerintem az ötlet teljesen jó. Egy csomó európai országban működik, és semmi gond vele. Miért csak a magas árak és a megszorítás jut nekünk európából? Aki meg avval jön, hogy "a magyar nem tud élni az adott jogokkal, csak visszaélni, az egy barom" már elnézést.
Én egy 50ccm-es váltós motorral közlekedem országúton nap mint nap és igen csak elkelne néhány+ lóerő, ugyanis ez a sebességtartomány a kamionok felségterülete. Az emelkedőkről nem is szólva.
Aki száguldozni akar az vizsgázzon korlátlan A-ból és vegyen 1000+ seggrakétát.
nyilván akinek van motoros jogsija az azt szeretné hogy a többiek is szívjanak a megszerzésével és fizessenek ki 100+ ezer forintot sajnos ilyen világot élünk "dögöljön meg a szomszéd tehene is" 125 cm3 nem a világ, ha betartod a kreszt nem lehet baj, oktató filmekkel pedig tele a youtube akinek pedig élete a motorozás az tegye le az A jogsit és vegyen nagy motort de hagy legyen már az autósoknak is döntési joguk hogy motorra szálljanak
A másik ok, hogy egyszerűbb a lovak közé dobni a gyeplőt, ahogy azt a topic címe sugallja, mint rendbe tenni a sok kamu 50-es robit a vezetőjével együtt.
Nem tudom... nekem simán eltört 3 bordám, pedig, rajtam volt a komplett jelmez. (Igaz, a gerincprotektor megvédett a gerincsérüléstől) Az időjárást illetően: én is voltam faszagyerek (sőt...), de most 41 évesen alig tudok reggelente felkelni, úgy fáj mind a két térdem meg a derekam.
Ezzel az a baj, hogy inkább a 3+ milliós kategóriában terjed az ABS. Másrészt van egy PS teszt (német sportmotoros újság) 2002-2003-ból, ami alapján egy ABS-es BMW jelentősen hosszabb úton állt meg 200-ról, mint ugyanaz a motor kikapcsolt ABS-szel. (Valahol a garázsom mélyén van 5-6 évfolyam a fenti újságból, és elég necces előkeresni a cikket, azért nem írtam pontos számokat)
Ez egy elterjedt Urban Legend, amikor voltam KRESZ tanfolyamon, az oktató is ennek a cáfolatával kezdte az első órát, mert voltak ott olyan tanulók, akik komolyan tartottak ettől.
ebben sok hülyeség van, nem éri meg kommentelni :)
időjárás: márc elejétől, október végéig még a kényelmesek is elmotoroznak, az évi 8 hónap akik kicsit masszívabbak 10-11 hónapot is mennek ilyen olyan gépekkel
az esés részben, valamint a reuma teljesen védhető megfelelő ruházattal, már nem az 50-60-as éveket írjuk ebben a műfajban!
1. Igen sokba kerül. A kórházi kezelés is sokba kerül, igaz azt mindenki fizeti :(
2. Igen sokáig tart. A gyógyulás is sok időbe fog telni.
Kéne már egy jó rendőrség, akik betartatják a szabályokat és az első ütődöttnél elveszik a kedvét a többieknek a hülyeségtől.
Most is azért fajult el idáig a dolog, mert nincs rendszám azokon a motorokon, amiken kellene legyen. Ha nem lenne 50 ccm-nél nagyobb motorral szerelt, 45 km-nél gyorsabban menő motor rendszám nélkül, akkor nem lenne ez a topic, hanem lenne jogosítványa a rendszámos motorjához minden itt sivalkodónak.
Náhány lusta, beszari elmebetegnek már B sem kell: úgy születtek, hogy tudnak mindent. Na ezekbe a született gyilkosok szoktak belehajtani a szembejövőkbe.
Mint olvashattuk, olyan mélyen vagyunk, hogy van aki gyerekeket szállít forgalomból kivont, más buszról áttett rendszámmal jogosítvány nélkül.
Most itt a rendszám, biztosítás és jogosítvány nélküli közlekedés jótékony voltáról próbálnak vitázni egyesek.
Megjegyzem, hogy az 50 ccm-nél nagyobb motorú és 45-nél gyorsabban menni tudó rendszám nélküli jármű okozta baleset esetén a biztosító nem fizet. Akkor sem ha véletlenül be lenne fizetve a segédmotoros biztosítás, általában az sincs!
Várható, hogy ez esetben megjelenik az adóhivatal is és kéri a regadót, valamint az adó elkerülés miatti büntetést, ami önmagában többszöröse a motor és a vizsga költségének.
lelkiismeretes oktatót pedig nehéz találni legtöbb feketén dolgozik (vagy jobb esetben szürkén) és szarik rá hogy megtanulod-e vagy nem jobb lenne ha kiadnának egy DVD-t mondjuk 10 ezer forintért és egy vizsgát hozzá
Miért ez a nagy odzkodás egy sima motoros vizsgától?
Akinek kell a 125, a 45 km/ó feletti sebesség, az nyugodtan levizsgázhat és biztonsággal közlekedhet.
Talán attól tart, hogy a sikertelen KRESZ vizsga miatt nemcsak a motor jogosítvány nem lesz meg, hanem a B is elveszik.
Ha a vizsgától beszari valaki, akkor a motoron miért lesz nagyfiú?
A motorozás két alternatívát is kínál: előbb-utóbb egy perecelés miatti műtét, valamint az öregkori reuma. Mindkettő a közös EÜ pénztárból kerül kifizetésre.
Tessék csak nyugodtam motorozni ezen klímatikus viszonyok között.
Ez nem a mediterrán vidék, ahol biztos lehet benne valaki, hogy ha reggel napsütésben megy munkába, akkor napsütésben is tud hazatérni. Ez áll a kerékpározásra is. Akkor inkább a közösségi közlekedés a napi használatra.
Robbanómotoros kerékpár 50-100000 Ft. , alacsony fogyasztás, könnyű tárolás, bármilyen lyogosítvánnyal vezethető, nekem is van. Robbanomotoros kerékpár topic.
Téves előítélet. Ugye a kérdés az volt, hogy mit ad az A1 gyakorlati képzése a B felett. A másik, hogy menőzni, bizonyítani határozottan az A kategória való, az A1-esek céljai többnyire mások.
Utánanéztem, B-jogsival orvosi alkalmassági és elsősegély vizsga nem kell, kresz, járműkezelés, forgalom kell, A1 kategória 65 eFt és legalább 1 hónap.
Ha mindenáron meg akarsz halni, írj alá ilyen marhaságot, aztán hajrá! Egészen másféle dolog motort vezetni, mint autót!!! Nincs rajtad semmi karosszéria. Én még miután megkaptam a jogsit (1974), azután is sokat gyakorlatoztam rutinpályán és kihalt világvégi utakon, míg meg mertem húzni a 125-ös MZ fülét. '987-ig motoroztam, nem okoztam se magamnak, se másnak semmi bajt, pedig a térdig érő hóban is mentem, mert nem volt más járgányom. Tanulni nem szégyen, jelen esetben az életed múlhat rajta, dehát nyomuljatok csak!
Elvileg lassan a motoron is terjed az ABS. De a probléma autó esetén is az, hogy vészhelyzetben a legtöbben valamiért nem nyomják tövig a féket, az elektronika segít ezen, a hirtelen, de nem teljes fékezést satuféknek értelmezi.
Európában sok helyen működik, én is elmotorozgatnék itt helyben egy 125-össel, nem kéne mindig autóba pattanom. 50-est próbáltam, az nem játszik a mázsám alatt :) Papír nélküli, 50-esként futó 125-öst meg nem veszek, nem keresem magamnak a bajt.
A B-s jogsi egyébként lassú járműre is jó, itt vidéken ilyentájt nem 1-2 ember hajt ilyen jogsival soktonnás komoly traktort a mögé akasztott póttal, esetleg kombájnnal csapat keresztül a településen. Azokra sem volt semmilyen gyakorlati vizsga. És akkor a lovaskocsiról még szó sem esett :))