Keresés

Részletes keresés

chilii Creative Commons License 2016.03.18 0 0 8764

remélem egyszer lesz alkalmam kipróbálni :)

Előzmény: Pandus (8763)
Pandus Creative Commons License 2016.03.16 0 0 8763

megvan az étlap, hát azért az nem lesz rossz...:-)

Előzmény: Pandus (8762)
Pandus Creative Commons License 2016.03.06 0 0 8762

megtörtént, gyakorlatilag lektorálom a szövegeket, szóval ez nem lesz sok munka. 

Az olasz vonal úgy jött, hogy Gennaro Contaldónál dolgozott még kezdőként, ott ismerkedett meg azzal, hogy mindent frissen kell(ene) készíteni. Beleszeretett az olasz emberek mentalitásába - ennyi. kétféle étterme van tudomásom szerint, a Fifteen, ami alapítványi és hátránys helyzetű gyerekek dolgoznak benne, ill a Jamie's Italian, ahol a legprofibbak. A "karrier" címszó alatti szövegeket 1 napig lektoráltam:-(, azaz hogy milyen embereket keresnek. Az étlapnál még nem tartunk.

 

más: étteremhét

http://www.dolcsevita.hu/cikkek.php?id=1571

Miskolcon több is van, fölteszem a vidéki listát, Ajka sajnos nem szerepel:-( 

 

Almalomb étterem (Hosszúhetény) Bistorant (Szeged)

Bori Mami Bistro (Gyöngyös)

Budai Gesztenyés étterem (Budakeszi) Dráva Hotel étterem (Harkány)

DRÓT  Bisztró  (Miskolc) Erhardt étterem (Sopron) Fenyves étterem (Debrecen) Historante étterem (Veszprém) IKON étterem (Debrecen) Jankovich Kúria (Rácalmás) Jókai Bisztró (Pécs)

Karolina Fűszerkertje (Tihany) Kavics Grill étterem (Velence) Kistücsök étterem (Balatonszemes) Malom étterem (Miskolc) Mangó étterem (Balatonlelle) Poirot Belga Pub (Érd)  Rozmaring Vendéglő (Noszvaj) Sárga Borház étterem (Tokaj) Solier Café (Gödöllő) Sopronbánfalvi Kolostor (Sopron)

Spaletta Étterem és Sörház (Kecskemét) Szél Fiai Fogadó (Nyúl)

Tenkes Csárda (Csarnóta) Terazza Bistro Bar (Sümeg) Tóvendéglő (Szombathely) Végállomás Bistorant (Miskolc) Villa Pelikán étterem (Szombathely) zip’s brewhouse (Miskolc)

Zsolnay étterem (Pécs)

Előzmény: Dydand (8761)
Dydand Creative Commons License 2016.03.02 0 0 8761

Én is szorítok ;)

Nekem Jamie olaszos vonalánál jobban tetszik a hagyományos angol konyha bemutatása (mármint az, és ahogy ő mutatja be). Ezt az olasz vonalat én sem értem. Finom-finom, de egy átlag konyha, aminek felesleges ekkora feneket keríteni...

Előzmény: Pandus (8758)
Tereza Creative Commons License 2016.02.29 0 0 8760

És találkoztam olyannal is, hogy valaki az összes Jamie könyvei közül éppen csak "Az olaszos kaják" c. szakácskönyvét vette meg.

Előzmény: Tereza (8759)
Tereza Creative Commons License 2016.02.29 0 0 8759

Szorítok Neked, hogy meglegyen.

 

Mondom a férjemnek, hogy nyílik Pesten Jamie olasz étterme. Meglepődve kérdezte, hogy hát Jamie nem angol? Mondom, de igen, de hát Nigella is írt valami olaszos könyvet. Úgy néz ki, az olasz gasztronómia áll legközelebb a többség szívéhez.

Előzmény: Pandus (8758)
Pandus Creative Commons License 2016.02.29 0 0 8758

háááát, talán mégis. Na a brancsban nem leszek benne, de megkerestek vmi munkával, nem akarom még elkiabálni, de lehet hogy fogok nekik dolgozni egy picit.

Előzmény: Pandus (8757)
Pandus Creative Commons License 2016.02.26 0 0 8757

sajnos nem vagyok benne Roy brancsában:-(

Előzmény: Tereza (8755)
Pandus Creative Commons License 2016.02.26 0 0 8756

egy 23 nm-es garzonba költöztem, ahová nem fér el, mint ahogy mosógép sem

Előzmény: chilii (8754)
Tereza Creative Commons License 2016.02.25 0 0 8755

Pandus,

májusban találkozni fogsz Jamie Oliverrel? :

Imádok magyarokkal dolgozni

Májusban nyílik Budapesten Jamie Oliver olasz étterme, a Jamie's Italian. Londonban az étteremről, a magyar és olasz kajákról, az iskolai menzáról beszélgettünk a tévés szakáccsal, aki az utóbbi időben 12 kilót fogyott és nagyon elfáradt. Tovább »

forrás: Index.hu

chilii Creative Commons License 2016.02.19 0 0 8754

Mi történt a sütőddel, miért nem tudsz sütni többet?

Előzmény: Pandus (8753)
Pandus Creative Commons License 2016.02.17 0 0 8753

köszi, és nagyon, még mindig:-)

Előzmény: chilii (8751)
Pandus Creative Commons License 2016.02.17 0 0 8752

valahogy úgy bíztam benne, hogy igazi olasz, meg nem is volt olcsó...hát nem, sajnos tényleg nem szabad sajnálni rá se az időt, se a fáradságot. Minden más alapanyag tényleg minőségi volt, eredeti parmigiano stb, de hát ha az alap nem elég jó....Reszelni azért nem reszeltem a gombát, mert eleve darabos volt a pesto. Túléltük ezt a napot is, a Caprese legalább maradéktalanul jó volt, de már soha nem fogok tudni sütni:-(

Előzmény: Dydand (8750)
chilii Creative Commons License 2016.02.15 0 0 8751

Boldog szülinapot! Örülök, hogy még mindig bejön a Caprese :) 

Előzmény: Pandus (8749)
Dydand Creative Commons License 2016.02.14 0 0 8750

Egészségedre születésnapod alkalmából! ;)

 

Az én tapasztalatom hasonló: hiába bármi bolti, szarvasgombás töltelék az nem az igazi csak az, amit mi magunk készítünk. A szarvasgombád gyönyörű, én viszont nem szeleteltem volna, hanem ráreszelem, jobban eloszlott volna az íze.

Előzmény: Pandus (8749)
Pandus Creative Commons License 2016.02.14 0 0 8749

ezzel leptem meg magam születésnapi ebédként, a torta a Chiliitől vett Torta Caprese recept, még saját sütés (már nicns sütőm, tehát már semmit se tudok sütni). Amúőgy sajnos ez nem elég jó, mert maga az alapanyag ugyebár egy félkész étel, elvileg szarvasgombás töltelékkel. ezt próbáltam meg feljavítani 45%os szarvasgomba tartalmú pesztóval, meg igazi szarvasgombával. Legközelebb nem fogom sajnálni a fáradságot egy házi tésztához. no nem gyúrni, de venni, frisset.

Pandus Creative Commons License 2016.02.03 0 0 8748

a többiek azt mondták, (össz 4 gasztronómiai újságíró, Pierre nem tudta, mit hagy ki), szóval akik esznek herkentyűket, hogy nagyon elnyomta a mártás vaníliaíze. én ezt oly nagyon nem bántam, de mondjuk abból nem sokat ettem. 

ezért a szarvasgombalevesért érdemes volt megszülwetni - így köszöntem meg a séfeknek, amikor odajöttek az asztalunkhoz a végén, meg voltak hatódva, bár nem az ő receptjük, hanem természetesen Bocuse-é. egy nagyon erős húsleves volt sok zöldséggel, és sztem csak a csészében körbe voltak rakva a gombaszeletek nyersen, úgy merték rá a levest és a sütőben rá volt sütve a tészta, annyi hőkezelést kapott csak, nem volt megfőzve. de tény, csak akkor éreztem a szarvasgombaízt, amikor konkrétan ráharaptam, a levesben nem. ez egy 35 éves recept, ma már nyilván nem így csinálnák, vagy nem tudom. de nagy élmény volt, tényleg. 

Előzmény: Dydand (8745)
Pandus Creative Commons License 2016.02.03 0 0 8747

neked is TAPS!

Előzmény: chilii (8746)
chilii Creative Commons License 2016.02.02 0 0 8746

Én is voltam egy borvacsorán, Várvizi Péter főzött Heimann borokhoz :) És megkóstoltam egy kis rákot... jó csak két katonát :)

 

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.761848353947153.1073741847.239916652806995&type=3

 

Előzmény: Pandus (8744)
Dydand Creative Commons License 2016.02.01 0 0 8745

Ééééééés: TAPS! A homárnak amúgy semmi halíze nincs (ahogy az összes tengeri herkentyűnek sem) inkább valami édeskésen izgalmas ízvilág jellemzi.

A szarvasgomba levest nem értem, hiszen a szarvasgomba annál jobban veszít az aromájából, minél nagyobb hőkezelésben részesül...

Előzmény: Pandus (8744)
Pandus Creative Commons License 2016.02.01 0 0 8744

Egy fantasztikus Senses of Sofitel vacsoraest Paul Bocuse receptjeiből, 3 külföldi, Michelin-csillagos séf által elkészítve

 

Kacsamáj klasszikus stílusban, frisée salátával, zöldbabbal

Szarvasgomba leves

Homár vaníliamártással

Töltött nyúl Royal módon, zeller- és gesztenyepürével

Sós csokoládé karamell

Morzsa zöldalma szörbettel

ezt csak azért tettem föl, mert nagyon büszke vagyok magamra, a homárból nemcsak 1 villányit ettem, mint előzetesen gondoltam, hanem mivel semmi halíze nem volt, 3-at is! (Taps!)

tutuuka Creative Commons License 2016.01.22 0 0 8743

Nyilván, de riasztó jelenség...

Tudod, az elektromosság is egy békacombbal kezdődött, melyet a szél odafújt az erkélykorláthoz...:}}

 

tuutuu

most Tudóska

Előzmény: Pandus (8742)
Pandus Creative Commons License 2016.01.22 0 0 8742

az sztem csak idegrángás, nem élt ő már akkor...remélem!

Előzmény: tutuuka (8740)
Pandus Creative Commons License 2016.01.22 0 0 8741

:-)

 

Előzmény: öreg_néne_b (8739)
tutuuka Creative Commons License 2016.01.19 0 0 8740

Gyerekkoromban rengeteg nyulat ettünk, magam is , most is szakszerűen elbánnék szegény nyuszmusszal, pedig úgy 40 éve nem történt ilyesmi...

Namost a kíméletesen kivégzett nyuszi, megnyúzás, és kb. bő fél óra után is  a lábasban: rugdalózik.

Mikor először láttam, kis híján szörnyethaltam....

Előzmény: Pandus (8734)
öreg_néne_b Creative Commons License 2016.01.19 0 0 8739
Előzmény: Pandus (8738)
Pandus Creative Commons License 2016.01.19 0 0 8738

Az osztriga még él, amikor citromot csepegtetnek rá és megeszik - hát ehhez perverzió kell!

Előzmény: öreg_néne_b (8736)
Pandus Creative Commons License 2016.01.19 0 0 8737

teljesen véres volt az egész kacsa, sztem borzalmasan nézett ki. Fro-ban kaptam olyan "rozé" kacsamellet, ami gyakorlatilag teljesen nyers volt, a szélén volt egy 1 mm-es kéreg. na azt vágtam le és ettem meg.

Előzmény: öreg_néne_b (8735)
öreg_néne_b Creative Commons License 2016.01.18 0 0 8736

Alacsonyabbrendű állatoknál ez gyakori. Az osztriga még él, amikor citromot csepegtetnek rá és megeszik. Annak nincs is olyan központi idegcsomója, aminek a roncsolása azonnali halált okozna.

Előzmény: Pandus (8734)
öreg_néne_b Creative Commons License 2016.01.18 0 0 8735

Lehet, hogy a tüdő hajszálerei megrepednek, de az nem a húsban van.
A kettévágással az agyát is egy mozdulattal kettévágja, elvileg azonnali halál.

Előzmény: Pandus (8733)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!