T4-en elöl fékbetéteket cseréltem, és bal oldalon a munkahengeren porvédőt, rendesen megtisztítottam mindent, de utána mégis nagyon felforrósodott a fék. Szétszedtem újból, becsiszoltam a betéteket, szépen mozognak, most nem szorulnak be, a csúszkákat megtisztítottam, bezsíroztam, a nyereg is könnyen mozgatható. A fékfolyadékot is lecseréltem DOT 5.1-re és légtelenítettem, de most is nagyon melegszik a féktárcsa. Megemelve a kasznit alig érezni kerékforgatáskor, hogy hozzáér a betét a tárcsához, de 8-10 km megtétele után mégis elszíneződik a tárcsa annyira felhevül.
szèp napot kis segítségére lenne szükségem wolsvagen transporter t4 2.4 dízel vezérlés csere volt és azóta csak pöffen és az adagolón elötöltès lett állítva nagyon nehezen indul és nem veszi a fordulatot alapjarat sincs
Köszi a segítséget,továbbá olyan kérdésem lenne még,hogy a vízhőfokmérő indulás után kimegy kb 90 fokig és egy idő után vissza alaphelyzetbe.Van hogy ezt többször is megismétli. a víz nem fort fel....még eddig hosszabb úton se...
Sziasztok! Van egy t4 2,5 td- ami hidegben reggel (már napok óta) lassan pörgetve de elindult. Ma reggel már alig pörgetett, ezért irány az unix és az új akkumlátort beraktam. Azt hittem most már 100% os lesz. Elfordítom a kulcsot ugyanúgy lassan pörgeti az önindítót és nem indul eközben a103as relé elkezd kattogni. A harmadik próbálkozás után már egyáltalán nem pörget, de a 103as egyfolytában kattog. Biztos ami biztos kicserélem a103 as és még a 109es relét is, de semmi változás. Igy próbálom még egy párszor amíg már a kontrollámpák sem világítanak, ezért kiveszem a kulcsot így viszont bekapcsol a km számlálóm és az óra. Visszarakom a kulcsot és ráadom a gyújtást akkor még ez a két visszajelzőm is kialszik.
Volt valakinek ilyen problémája? Vagy tud valaki valami okosságot?
Sziasztok! 1995 ös vw T4 multivanom van. 1,9 TD motorral.
A műszerfalon néha villog a képen látható piros lámpa. A motor hűtéssel már nincs gond, meg lett javitva de ez a lámpa néha hideg, meleg motorral villog.
A kérdésem az hogy a lámpához tartozó gomba, jel adó hol van a motorban?
Egy T3 westfaliánk van (1,9 vizes boxer), szeretjük, járunk vele kirándulni, de most furcsát produkál......ebben az igen érdekes dologban kérném a segítségeteket. Fék-ügy.
"Egyszercsak" lepuhult, azaz a legalján fogott. Kicserélték a főfékhengert. Jó is volt egy pár hónapig, de aztán újra beesett...biztos hibás volt a cseredarab gondoltuk (problémamentesen visszacserélték) újabb főfékhenger került bele. Ezzel is jó volt egy darabig, de aztán lepuhult megint. Kicserélték a fékerőszabályzót. ...ugyanaz. Az autó elmegy 2-3000 km-t hiba nélkül, majd egyszercsak (lényegében előjel nélkül) lepuhul a fék. Azóta kétszer légtelenítették a rendszert, de most Görögországban megint beesett. Az alján fog rendesen, még satufékezni is tudok, de azért kissé zavaró a dolog, inkább lelégtelenítettük a feleségemmel (nem teljesen sikerült, de jobb lett). Simán hazajöttünk vele.
1. A fékolaj nem fogy!!!, a kocsi alatt olajfolt nincs
2. Olyat is tud, hogy magától bekeményedik!!!...aztán megint leereszt.
3. A probléma teljesen átmenet nélkül és a használat módjától függetlenül (legutóbb 3500 km megtétele után) jelentkezik. Addig hibátlan.
Hogyan tud lelevegősödni a fék úgy, hogy közben a fékfolyadék nem folyik? A fékfolyadék egyébként új, tehát nem vizes, illetve maga a jelenség nem is függ a hőmérséklettől (volt, hogy állóhelyzetben jelentkezett, a kocsi nem mozdult két hete) és nem is hasonlít arra, amikor a víz felforr a fékfolyadékban. Olyankor lehet pumpálni és keményebb lesz. Ezt ha egyszer lepuhult hiába pumpálom mindig ugyanolyan mélyen fog.
Elképesztőbbnél elképesztőbb ötleteim vannak. A szerelő nem tudott mondani semmit.
Mi lehet ez? Találkozott már valaki hasonló jelenséggel?
Óriási próblémám akadt. A T4 Transporteremmel földúton haladva egy kiálló drótra felakadtam,ami szétszakitotta a motor alján lévő vezetékeket.Ha van esetleg valakinek erről kapcsolási rajza azt megköszönném.
Ui:Természetesen az útról az akadály el lett távolitva.Nehogy más is porúl járjon.
Sziasztok! Vettem egy t4 transportert és az a problémám vele hogy ha kb 30 km-ert megyek vele és leálítom a motort utánna nem indul be csak ha visszahül a motor. De viszont az önindítót összezárom egy csavarhúzóval akkor beindul. A gújtáskapcsoló kizárt mert nyomógombot raktunk az indításhoz de így sem indul ha meleg a motor. Csak csavarhúzóval. Válaszokat nagyon szépen köszönöm.
Sziasztok,egy kérdésem lenne, adott egy VW transporter T5 2.5pdtdi AXD,a kérdésem a következő,olajcserén volt a kocsi durván 1000km mentem le vele és az olajpálcán a maximum felett van az olaj egy picivel, víz nem fogy nem olajos a motor szépen jár könnyen indul reggeli indításnál durván 1 percig van neki füst utána nincsen,ha gázolaj került az olajban azt honnan lehet megállapítani,vagy csak a szervizben kicsit többet öntöttek bele?
Egy motorpiszkálás utáni LEÁLLÍTÁS nyűgömet szeretném megosztani. A jelenség lényege, hogy a gyújtáskapcsoló lekapcsolása után nem áll le a motor,
pörög, jár tovább. Csak akkor áll le, ha a 109-es relét kiveszem. Gy.kapcsoló cserélve, relé cserélve, változás nincs. Ami történt ezt megelőzően, az egy váltó-motor ki-be szerelés,
az önindítónál lévő kábelek telán nem jól kerültek vissza. De: a generátorról az önindítón keresztül kapja meg az akku + a töltést,
az rendben. Az önindítóhoz megy még egy kábelköteg, két saruval, az egyiken van folyamatos+
(gyújtás előtti), a másikon semmikor nem jelenik meg + fesz, de nincs testen sem. Ha ezeket levettem az önindító + sarujáról, semmi változás se működésben, se a leállításban. Ha visszatettem úgy, hogy a +-os kábel az akku-generátor kapcsán van, és a másik a mellette lévő testen,
úgy sincs se romlás, se javulás. A 109 es relé kivételét modelleztem, és csak akkor áll le, ha a 30-as ( bemenő állandó + )
jelét megszakítom. Na ide tettem egy ideiglenes kapcsolót. De ez nem üzemszerű... Mi a fene lehet, hogy úgy marad járva a motor, hogy a generátor árama működés alatt tartja az ecut?
Az adagoló mágnesszelepe jó. A szerelő szerint.
A 109-es relé ( és a 103-as is) a gyújtáskapcsoló reagál, ki-be kattan, de indulás után már nem állítja le....
köszi, ha tippeltek, segítetek. Boldog Karácsonyt!4
Sziasztok, szeretnék vásárolni egy T4-es Transportert. Egy 1994-es 2.5 benzin 110LE Syncro hosszított magasított változat lenne 160 000 km-el a kiszemelt. A km-t ellenőriztük az ügyfélkapun és a carverticalon is és rendben van. Mi a véleményetek erről a motorról és a hajtásról? Hosszútávon egy lakóautót szeretnénk belőle építeni. Mennyire megbízható? Nagyon köszönöm a választ. :)
Sziasztok! Tudnátok segíteni? T6 biztosítéktábla diagramra volna szükségem, biztosítékok értékeire és helyére lennék kíváncsi. Pl tolatóradar és az ablakmosó biztosítékokra. Előre is köszönöm!
Sziasztok! Nincs valakinek elfekvőben 87-es buszomhoz dísztárcsája? 4db kellene, de végső esetben 2db-is elég lenne. Illetve tolóablak is érdekelne, a tolóajtóba. Köszi!
Sziasztok.Olyan problémám van hogy adagoló fel lett újítva vissza lett szerelve.Indítás után az alapjárat rendben van szépen ketyeg , de gázadás után mikor visszaál alapjáratra dadog az autó. Vw t4 2,5 az alany.
sziasztok !új kökhárítókat vennék , ha valakinek van a magyar nagy alkatrészkereskedéseken kívül valami , jó webáruház javaslata , szívesen fogadnám . ha már újra fényeztetem az őreg vasat ( 93-as AAB ) nem raknám vissza a régiket ( + színre fényeztetném azt is ) . külföldi, német, lengyel, is érdekel .előre is köszi a segítséget
Megbízható, nem túlárazott napi használatra alkalmas, nem szétrohadt t3 pritsche-t keresek. Ha van ilyened és eladnád írj kérlek gruusgarage(kukac)gmailpontcom Köszi, szép napot! :)
Köszi az infót! Remélem nem kell erre majd emlékeznem :) , de nem rossz ha ezt is számításba tudom majd venni ha nekem is lesz valami hasonló hang a motor térből.
Esetleg meg lett a gond? Nekem szimpatikusabb az 1.9TDI mechanikus adagolóval, az is 90 paci és sokkal olcsóbb is a mint a 2.5TDI. Akinek van ilyen azt kéne (láttam már hirdetve is) megkérdezni, hogy mi ennek a folyama, hogy be lehessen rakni legálba. Nekem ha az 1.9TD beadja az unalmast azt szeretnék majd bele pattintani, és akkor majd ráérek körbe telefonálgatni az összes ilyet. Viszont ha meg lesz a probléma esetleg megosztod majd az jó lenne. Köszi :)
A T4 2.4D-m ma este indítás után zakatoló hangot ad a vízpumpa felőli szélső hengerből. Előtte 1 órával álltam meg és akkor még semmi baja sem volt, nem lehetett hallani semmi rendellenest.
Találkozott már valaki ilyen esettel?
Mi szokott ilyenkor a probléma lenni és ennek a javítása mennyibe fájhat?
Érdemes-e javítani egy ilyen öreg vasat?
Igaz csak 300 e km van benne és eddig a motorhoz nem kellett hozzányúlni, de az olajat azért csipegette és pár napja csepegett a hűtővízből is, de a tartályból azért még nem fogyott el teljesen a víz és a hőmérséklete is normális volt.
Igen reméljük ennyi lesz csak, és még ami kb. középen van a motor térben fölül 2db kb. 20mm gumicső és egy vékony vákuum cső (vagy is nálam 1.9TD) azt is érdemes kimosni (mind a 2db kb. 20mm cső lehúz és sok ecetes víz).
Helló,nem klímás,ma nekiálltam kicseréltem a termosztátot,kimostam kinyomtam magasnyomásuval a hütőt a fütőrészt.jött is belőle a rozsdás lé. Gondoltam ha már alatta vagyok megcsinálom az olajcserét is de valami okos úgy ráhúzta a leengedő csavart hogy sötétedésig sem tudtam kitekerni,ugyhogy holnap foly köv.