Sziasztok! 34 lovas 500-as hol van visszafojtva? Hogy lehet abból 50 le körüli gépet kihozni? Hengerben, vagy kipuffogóban lehet valami fojtás? Előre is köszi. 93-as a gép.
Ugyanilyen tünetet produkált nálam az előző (nem topikcím szerinti, de azonos karibikkal szerelt) motorom. Annak a főfúvókáit piszkálta meg (ahelyett hogy cseréli..) valamelyik előző tulaj. Gondolom így igazította hozzá a sportdobhoz. Viszont én már az eredetivel vettem meg. Hiába volt a felirat szerint gyári, magasabb fordulatszámon és terhelésen lehörgött, túl sok benzint kapott a - vagy tudatosan, vagy gondolomformán - felpiszkált fúvóka miatt.
Nem szabad lehörögnie. Erre való a vákumos karbi. Hiába tekeded rá a gázt maxiba, a tolattyút a membrán csak a motor levegőigényének megfelelően nyitja.
Háromféle levegőszűrő létezik GS500-hoz. És a boltoknak erről fingjuk sincs, odaadják, amit elsőre a polcon talál. Rendeld megy a Suzukitól a motorod alvázszáma alapján, és jó lesz.
No idefigyelj kisöcsi! Én úgy rád verek a gs-el a Mátrában ha jössz a Busáddal, hogy a hátamat se fogod látni. Még senki sem ért utol mielött azt gondolnád, hogy a gs-el nem lehet sportolni.
Nálam is csinálja, 2003-as GS500E. Hagyni kell kipörögni a motort és úgy adagolni fokozatosan érzésre a gázt, hogy ne hörögjön le, hanem vegye a fordulatot. 6.-ban csak akkor megy jól, ha már minden sebességi fokozatban jól ki van húzatva legalább 9000-ig. Ez inkább autópálya tempó és hosszú út kell hozzá. Ennek a motornak nagyobb tempónál megfelelő fordulat is kell miben sebességi fokozatban. Ha sehogy sem akarja a magas fordulatot alacsonyabb sebességi fokozatban sem, akkor baj lehet a karbiban a vákuum membránokkal, ugyanis nagy fordulaton azok nyitják meg az utat a nagy mennyiségű levegő és benzin keveréknek. 3.-ban kellene tesztelgetni. Ha ott szépen húz, akkor nincs baja .
Kedves mindenki! Sok oldalon olvasgattam kerestem, de nem találtam meg a hiba okát. Lehörög nagyjából 4 ./ 7000, 5/ 6000 és 6 sebesség fokozatban már 5500-as fordulaton. Lassan félgázon megy szépen ki a világból... Cseréltem mindent nagyjából. Csapokat, csöveket légszűrőt , karburátor kitisztítva. És semmi változás..A motor gs500f 2007-es évjárat. Valaki valami ötlet?? Akár email címre is irhattok mika7@freemail.hu
4 napja boldog tulaja vagyok egy szép 1991-es évjáratú GS500E-nek.
Segítséget kérnék tőletek, szeretném kicserélni a kilométer óra, és fordulatszámmérő alatti gumi tömítéseket, amik az évek alatt bekeményedtek, és funkcióját vesztette.
Kérdésem az lenne hol, tudnám beszerezni a tömítéseket.
Én is futottam egy két kört ez ügyben, mert nekem is sok volt az arány.
Forgalmi kell hozzá, meg megyei vizsgabázis.Ha szerencsés a motor, meg is találják a típusbizonyítványát. Állítólag külföldi motornál nem mindig egyszerű. Aztán az alapján kijavítják az adatokat ha jogos az eltérés. Persze egy műszaki szemle után. Majd kicserélteted az új forgalmira.
Sziasztok! Nem gs 500 de ugyan az a mikuni bst33 as karburátorral szerelt motorom van!És lenne egy kisproblémám! Azt vettem észre hogy engedi a benzint karburatorom. A pillangószelep tengelyén levő rugó tiszta benzin! Már körbe néztem és lemostam többször de mindig ugyan oda lyukadok ki. Szóval lehet olyan hogy a tengelynél engedi a benzint? Belülről nem kellene benzinnek lennie abban magasságban! Egyébként semilyen panasz nincs rá (falsot nem szív )
Jelképes összegért eladó, hogy ne a szemétre menjen. A tükörtartó hibátlan az a kétcsavaros ami felfogja, a dekni viszont esztétikai hibás, meg van reszelve egy részén, mert karcos volt. Az irányjelző csak a sárga bura ami a foncsorral van egyben, kis hajszálrepedés található rajta. Sajnos fényképezni nem tudom, mert nem ott vagyok ahol az alkatrészek, amik Egerben vannak. Tel.: 20/562-77-99
Sziasztok, A fordulatszám mérő probléma forrása a vezeték volt, gyors csere és mint az új. Viszont mi a tapasztalat a megemelkedett bio részaránnyal ? Ugyebár az új özemanyagokban 6,4 ről 8,2 % ra emelték, ami bizonyos autók esetében problémákat okozhat.
Mit gondoltok 90´s GS ek hogy fogják ezt a problémát venni ? Mi más megoldás marad ? Csak a 100 ast üzemanyagot tankolni ? Köszi
Érdeklődnék, hogy ti hogy és miként/mivel rögzítitek a túrafelszerelést a motorhoz? Nem rég próbáltam utána járni, hogy milyen lehetőség van oldaltáska/oldaldoboz rögzítésére és hát...nem sok jóval találkoztam. Javasolták, hogy rendeljek direkt GS 500-hoz gyártott oldalkonzolt, de 90 ezer Ft környéke. Így itt el is ment ettől a kedvem. Hátra tudom, hogy lehet doboztartó konzolt rakni, az tervben is van csak nem tudom milyet is nézzek. Jelenleg egy nyeregtáskám van, szó se róla jól lehet rögzíteni, de kell hozzá pár gumipók, hogy 100%-osan fix legyen. Szóval azzal kapcsolatban szeretném a véleményeteket ki kérni, hogy ti milyen felszerelést,konzolt használtok, esetleg tudtok róla, hogy van. Plusz lehet nem árt megjegyeznem, hogy a motor egy 1997-es GS 500 E.
Én zömében 80 km/h-val jártam vele, akkor a fogyasztás 3,1-3,4 l/100 km volt. Ha ritkán 90-100 km/h is volt benne, akkor pár decivel több volt, de még mindig 4 liter alatt vagy ott körül. Ha volt benne város is, akkor a max . amit mértem, az 4,2-4,3 körül volt...
Sziasztok Azt szeretném meg kérdezni hogy nektek a gs-el normál használat mellet utazó tempóba (90-100 km/h) mennyi km-ert megy el egy tankkal? Mert nekem 250 km után tartalékra kell már tennem a csapot és ezt keveslem hogy csak ennyit megy el nekem vagy esetleg közre játszik hogy meleg most az idő. Tavasszal volt karbi tisztítás meg szinkron is?????