Sziasztok - nyáron egy hétig leszek Magyarországon, ismer valaki olyan kickbox-edzőt, aki nyáron hajlandó lenne egyéni edzéseket tartani egy héten keresztül, napi egy-két órát? Tudok valamennyire kickbox-olni, de sajnos nagyon ritkán tudom gyakorolni. Kösz a segítséget!
hello.debreceni vagyok és szeretnék elkezdeni kickboxozni.van 2 nagyobb klub a Báthory amiről azt hallottam h nem nagyon foglalkoznak a kezdőkkel és a fontana amiről semmit sem hallottam.ha valaki hallott már róla a legyen szíves írjon róla.köszönöm
Nyújtással önmagában nem, vagy legalábbis sérülésveszélyes; erősítéssel kombinálva már esetleg, de én odáig még nem jutottam.
Emellett sok múlik a kényelmes ruházaton is - ha naphosszat kényelmetlen pózban (kényelmetlen ruhában, kényelmetlen cipőben), korlátozott mozgástartományban, átmozgatás nélkül vagy/ülsz/állsz/jársz, ettől begörcsölnek, elfáradnak az izmok, azt valóban fokozatosan kell utána kiigazitani teljes mozgástartományra, pl. a bemelegítés(kori nyújtás) során; ha egész nap teljes mozgástartományban tudsz természetesen mozogni, sokkal kevesebb kiigazításra lesz szükség - ideális esetben semennyire se.
Eléggé kezdő vagyok ebben a témában. Gondolom az itt jelen lévők nagy része részt vesz ebben a küzdősportban vagy edző és a következő lenne a kérdésem. Elérhető e nyújtással olyan hajlékonyság hogy azt bármikor használni tudjam bemelegítés nélkül? Szerintem magamat alapvetően hajlékonynak mondhatom. Spárgázni kb 10 cm hiján teljesen tudok de csak bemelegítéssel.
Szerintem nézz le mindkettőre, aztán meglátod, hol tetszik jobban a társaság meg az élet, hol állnak úgy hozzá, ami neked is bejön. Meg attól is függ, mik a céljaid az edzéssel.
Annyi a változás még, hogy a XI. Bogdánfy úti edzésen a péntek helyett sikerült megkapni a csütörtöki napot. Így kedden és csütörtökön várjuk az érdeklődőket.
Pest Megyei Kick-Box Egyesület ( www.kickbox-pest.hu ) ezentúl a Budapest, 1117. Bogdánfy u. 5/b Kürt Alapítványi Iskolában tar edzést.
Kedd és Péntek 20.00. - 21.30.-ig.
Minden kedves régi tagunkat és új érdeklődőket szeretettel várok.
Megközelítés: BKV-val 6, 4 villamos Petőfi Híd budai oldal, Budafoki úti megállótól 5 perc séta, Autóval, Petőfi Híd budai oldal 1. lámpás kereszteződésnél balra és az első utca jobbra. Parkolás és ott a suli.
Segítségeteket kérném, mivel sajnos szept.01-vel megszűnik a terembérlési lehetőségem a zuglói sportcentrumban. Külön kellemetlen, hogy ezt most közölték az Egyesülettel.
Az idő rövidsége miatt minden ötletet, ajánlatot szívesen fogadok, mert nem szeretném ha az egyesületi tagok abbahagynák ezt a szép sportot, mert nem tudok termet biztosítani nekik.
Szóval, kérlek titeket, hogy aki tud segítsen.
Pest Megyei Kick-Box Egyesület, Bedi Zsolt 06-209-156-919
Akkor pontosítok: a telep bejárata jobbra a folyó felé, a jobb oldalon következő kis utcával szemben van. Bejárattól egyenesen ütközésig (drótkerítés), jobbra ajtó, edzőterem az emeleten.
Ja és még jobb ha lemész kickbox vagy box edzésre mert akkor még a helyes ütéstechnikát is megtanulod. igy meg könnyen beléd rögzül a rossz technika amit később nehéz lesz kivenni.
Melegíts be! Vállkörzések, könyök csukló a legfontosabb persze. Nem árt ha van rajtad bandázs meg zsákütő kesztyű. Így kevésbé valószínű hogy megsérülsz, vagy hogy lejön a bőr a kezedről.