Ugyan, nem a tiszteletről szól a dolog, hanem az egymás segítéséről! Elvégre valószínűleg hasonlóan gondolkodunk, ha már ugyan azt a gépet választottuk /vagy nem :-))))/! Én is szívesen segítek, ha tudok, és nekem is jól esett, amikor más segített! Kíváncsian várom, mit derít ki Greg!
Nyugi. Meg tutira nem vonják a garanciát, ha ez szerepel a füzetedbe, maximum drágább olajat rakatnak bele (ezt pedig megtehetik, mert az nincs kikötve). De, mint az előbb is írtam, hétfőn rákérdezek, és közlöm a választ.
Hmmm... rá fogok kérdezni hétfőn. Én is elírásra tippelek, de persze az sincs kizárva, hogy változtattak. Az enyémben még tuti, hogy 15ezer/vagy 1év van.
Nyugi, ne húzd fel magad!!! Gondolom azt nem vonod kétségbe, hogy mint régebbi tulajdonosnak /többedmagammal/ van némi tapasztalatom az autót illetően, kötelező szervízben is voltam párszor az autóval, meg mint írtam, dolgoztam is a KIA-nál. A "mindenhol ez volt kommunikálva" pedig azt jelenti, hogy a korábban megjelenő tesztekben, a szervizekben, egyéb tájékoztatókban mindenhol ez szerepelt. Igaz a magyar közlöny nem hozta le, de szerintem ezt te is megérted. A szervizek kompetenciáját meg nem hiszem, hogy magyaráznom kellene. Ha tájékozódtál az autóról, biztosan tudod, hogy voltak nyitott kérdések korábban is, /pl. diesel szűrőcsere intervallum/ ezek előbb-utóbb rendeződtek.
Kíváncsian várom! Ugyanis mint mondottam, én is a kézikönyvet néztem! Nem tudom sajnos beszkennelni hétvégén, de a kocsi 2009-es gyártású, kódja: A1HO-HU806A. Mégegyszer: 20000 km. De tegyük fel, hogy 1 év múlva "elfelejtem", hogy anno "azt mondták", 15 ezer km-enként kell hozni, és én bízva a kézikönyvben - mivel a szervízfüzet is arra utal - 19500 km-nél jelentkezem be a szervízbe jóhiszeműen. A mindenhol ez van kommunikálva meg mit jelent? Megjelent valami nagy példányszámú napilapban? Vagy a Magyar Közlönyben? .... Persze, elhiszem, hogy elírás lehet a dologban, de akkor kérek erről hivatalos tájékoztatást a Kia-tól: gondolod, hogy ha észreveszik, hogy rossz a kézikönyv, nem javítják?
Megnyugtatlak, ha valaki átolvasta a kezelési kézikönyvet vásárlás után az én vagyok! Arról nem is beszélve, hogy dolgoztam a KIA-nál, úgyhogy van némi rálátásom. A korábbi könyvekben benzin: 15000km, diesel 20000km, ez tuti, mindenhol ez van kommunikálva! Szerintem ez elírás lesz, hacsak nem valamilyen kommunikációs hiba a KIA részéről! De majd Greg feloldja ezt az anomáliát!
Mondom neked, a könyvben 20 ezer van. Meg tudom különböztetni a 15-ös számot, a 20-astól... Nem ráncfelvarrott modell. Megnézed te is? Ne a szervíz mondja meg, mutassák meg valahová, ha nyomdahiba, akkor meg a Kia Motors adjon papírt róla, hogy 15, mert sehol nincs.
Valamit nagyon elnéztél!:-) Egyértelműen 15000km az intervallum a benzinesre, bármelyik szervíz megerősítheti neked! A diesel 20000-es. /Hacsak nem módosították az új modellnél, de az reklámozták volna./
Kedves márkatársak, Végignéztem a kézikönyvet és a szervízfüzetet és azt állapítottam, hogy az 1.4l benzines cee'd-emet 20 ezer km-enként kell szervízbe vinnem - vagy évente, amelyik hamarabb bekövetkezik.
Ezt a könyv 7/4-7 oldalain találtam meg.
Mit szóltok ehhez? Honnét veszitek ti a 15ezer km-t?
Életművész helyett maradjunk vállalkozóban. Egyébként a munkaidőm kb. harmada, negyede társadalmi munka, teljesen ingyen. Tudom, hihetetlen, de hát az áldott jó szívem, az visz egyszer a sírba... :-)
Ennyivel szerintem még akkor is elfogadják, ha benne van a kikötés a garfüzetedben. (ha más nem méltányosságból kell kérni) Sajnos nem ismerem a Váciakat, bár úgy tudom a KIA dél-Pest nyitotta a szalont.
Személyesen nem ismerem, de van neki amerikai sportautótól kezdve Swift Sporttal bezárólag egy rakás kocsija. Boró állítólag életművész. :-) Van ilyen ismerősöm, gyakorlatilag mindig azzal foglalkozik, amiben lehetőség (=pénz) van.
Tufaaa telefonszámát kerestem a hozzászólásai között, akkor láttam meg, mit válaszolt a kollégának, arra reagáltam én is.
gszarkatat:
Nézd, csodálatos tulajdonságaim miatt rám mindenki kíváncsi, úgyhogy megértem, hogy te is. Átjössz a VDanis topicba, ahol immár hat olyan ember van, aki személyesen is ismer, oszt dumcsizunk egyet, ha már ekkora igény van rá. :-) Amúgy ezen a nicken és a BoRó nicken együtt van kb. 10 ezer hozzászólásom jópár év alatt, annyival kismiska vagyok itt egyesekhez képest. :-)
sziasztok! ha a kocsi eleje felől (szerintem a jobb első futómű környékén) kopogást hallok zötyögősebb úton, akkor az a szokásos cee'd-es stabpálca hiba lesz? Ugye jól emlékszem, azt írtátok, hogy ez mindenképpen garanciális javítás? (2008. áprilisi a kocsi, 42e van benne) A váci Kia szervizzel kapcsolatban van vkinek vmilyen tapasztalata? Köszi
szerintem elnyomta...nézd meg, univerzális ember...szerintem nincs mégegy aki ennyi fórumba írt volna, mint Ő....az utolsó fórumok elég érdekes "témájúak", de szinte minden szerepel a repertoáron ;-D (Kíváncsi lennék, hogy mivel foglalkozik az ilyen aktív fórumozó a nagybetűsben)
Ezt a fórumot, ennyi hsz-ssal végigolvasni, nincs ember aki ezt megtenné...:-(
2008 márciusi beírásra regálsz? Ez azt jelenti, hogy elkezdted végigolvasni az egész rovatot, vagy csak "találomra" böktél rá az adott hozzászólásra? :-)
"Javaslom, próbálj ki egy civic 1.6 VTi-t, na azzal aztán élmény a kanyarodás."
Mondjuk a Swift Sport kanyarban simán megeszi a Civic VTI-t...
"Azért kiváncsi lennék, hogy rugalmasságban hol veszi fel az 1.6-os motor egy 2.0-s motorral... (...) Ha nem hiszed és módodban áll állj egy 2.0 ceed mellé ;)"
Rugalmasságban _talán_ jobb a 2.0 literes Ceed, gyorsulásban lemarad.
Kedves vagy, de nem a KIA-nál dolgozom :) Tény, hogy sokat járok hozzájuk (a ceedclub miatt), illetve, hogy egy 3 betűs cégnél dolgozom, de a mi cégünk színe kék, és nem piros :) Szerintem angolul is lehet rendelni, de majd megpróbálok utánajárni.
Én meg felhívtam a kia motors m.o. (lehet h nem kellett volna, mert Te is ott dolgozol), de mondták, ilyen nincs. Nincs cee'd meccsbox. Mindegy, biztos örül majd a gyerek a Ferrarinak is amit a shell kúton szerváltam ma reggel...:-)))))