melyik bank adja most a tényleges nettó legjobb kamatoto? értem nettó azt hogy ha beadok 100% összeget, akkor a kp felvételkor lejáratkor minden firfang levonás után hány % marad a 100ból ténylegesen kamattal együtt, illetve mennivel nő?
Ó bakker, benéztem: Amennyiben VIP Betétszámlája mellett további legalább 1.000.000 Ft-ot elhelyez TisztaHaszon Tartós Lekötési Számlán, úgy automatikusan jogosulttá válik VIPTéli ajánlatunkra.
Amennyiben VIP Betétszámlája mellett további legalább 1.000.000 Ft-ot elhelyez TisztaHaszon Tartós Lekötési Számlán, úgy automatikusan jogosulttá válik VIPTéli ajánlatunkra. VIP Téli ajánlat 2012. február 29-ig 5 000 001 - 100 000 000 Ft éves kamat fix 8,20% 8,52% **
Erste nem adta végül oda, az akciós 15 000 Ft-t. A panaszom indoklás az volt, hogy nem töltöttem ki az igénylő papírt. Megköszöntem az ügyintéző csajnak és megszüntettem a számlámat. Azért az érdekes volt, hogy annó még felhívtam őket, hogy mikor kapom a pénz és pontos dátumot mondtak.
Sőt most nézem, hogy 500 000 Ft-ig a Gránit ráadásul magasabb lekötés nélküli kamatot ad, mint az AXA. Tehát aki max. 500 000-ret tart a számlán, annak egyértelmű, hogy a legjobb bank a Gránit.
Hátránya, hogy csak egyetlen fiókuk van a IX. kerületben.
Menjetek a Gránit Bankba, ott a legolcsóbb a számla, magas a lekötés nélküli és a lekötött kamat is.
Az alapszámla csomagot kell kérni, mellé a megtakaríási számlát. Még az AXA-nál is jobb ez a számla. Mert majdnem annyit ad lekötés nélkül, mint az AXA, viszont a Gránitnál nincs számlanyitási díj, és náluk van lekötött betét (nem úgy, mint az AXA-nál).
Arról nem beszélve, hogy érdemes lenne utánanézni, hogy milyen kamatozásról beszélünk. Ugyanis a diákhitel (ha jól tudom napi kamattal működik), míg a betéti kamatokról ez korán sem mondható el. Tehát nem hogy nyerő nem lesz rajta, hanem jelentős bukót fogsz realizálni jelenlegi betéti környezetben.
Érdemes lett volna azért értelmezni a DHK és jelenlegi betéti ajánlatok feltételeit ha már egyszer pénzügyi szakembernek tanulsz....
A DHK kamatai együtt mozognak az állampapír kamatokkal, azok növekedése miatt várhatóan 10% körülre nő minimum.
A pénzt csak akkor érdemes nem visszafizetni azonnal, ha később nagy valószínűséggel szükséged lesz rá, mert lekötve a kamatadó miatt kicsit vesztességes lehet. DE ha később biztosan szükséges lesz, megéri tartani mert a piaci hitelkamat sokkal több.
A pszaf honlapján van betéti kamat összehasonlító (A banco poporale kissé átverős, azt hagyd figyelmen kívül)
pontossan, annyival egészíteném ki, hogy év végén be tehetné TBSZ-be, hogy megspórolja a kamatadót, de ki tudja, hogy egy év múlva milyen aktuális ajánlatok leszenk a kincstárnál illetve más költségmentes szolgáltatónál, illetve nem ismerem a diákhitel konstrukciót, de gondolom a kamat az évenként kerül megállapításra és bizony akkor nőhet is.
TBSZ-el 5 éves távon komoly esélye van, hogy 0-ra ki tud jönni, esetleg összejön egy egy két üveg jó borra pénz (1000-2000 HUF),
a kockázata pedig az, hogy kinyílik a kamatolló, megváltoznak a TBSZ szabályai, benézel valamit és nem kapod meg az extra-kamatot stb stb stb.
Egyszerűen nem érdemes ezzel vesződni, haszon nem lesz rajta, max tapasztalatot szerez a kinstári számlával, állampapírokkal, hazai betéti lehetőségekkel kapcsolatban, illetve megtanul ülni "ennyi" pénzen, a fogyasztó társadalom legtöbb tagjának ez sem egyszerű. Nem lebecsülendőek a járulékos hatások, de hogy kockázatmentesen pénz nem lesz ebből az biztos.
Hiába no szvsz hitelre befektetni akkor érdemes, ha értesz valami komolyhoz amihez már csak pénz kell, hogy pénzé tudd tenni ezt az extra tudásodat, értékedet. A komoly itt természetesen nem tőzsdézést, meg trédingelést takar...
Pl lenne garantált megrendelésed és nyitsz egy családi könyvelőirodát, ilyesmi. Lenne egy üzleti ingatlan, amit garantáltan bérelnek tőled még X évre és megveszed 50% hitelből stb stb stb...
Ha valamit tanácsolhatok, az legyen az, hogy a hitelre tőzsdézést, forexezést felejtsd el.
Semilyen kamat nem kedvező, max ha infláció alatti, 8% pedig egyáltalán nem az, inkább közepesnek számít, főleg ha ok nélkül veszed fel.
Mindegyik hitel úgy kezdődik, hogy buksz rajta egy csomót, aztán ha jól tologatod ki tudod hozni pluszba, de 8% az már nem olyan könnyen jön össze. Vagy nagy kockázattal, de akkor akár még többet is bukhatsz rajta.
Most amíg szar a pénzügyi helyzet, ha találsz 10% fölötti kamatot, ahová éven túl is le tudod kötni, akkor van értelme, de olyan sokat nem keresel, mert 10%ból is 8.4 marad az adó után. 0.4% kamat az pedig cigire se biztos hogy elég.
Inkább spórolj és azt fektesd be, az színtiszta nyereség.
a hístórikus kamatszinthez képest mot egész jók a betéti kamatok és te egész jó kamaton kapál kölcsönt. Ettől függetlenül még kinyílhat az olló, nincs garancia arra, hogy a betéti kamatok nem mennek le 7%-ra illetve a diákhitel nem megy fel 10%-ra.
Ha a bankbetét és a hitelkamat nemlétező pozitív különbségéből akarsz pénzt csinálni, el kell keserítselek, nem lehet. A te általad leírt 8,5% is kamatadó előtt van, ebből lejön még a kamatadó és úgy 8%alatt maradsz...
Képezni mindig érdemes magad, de szerintem a PSZF-en is van angolóra, ha nem szar az is megteszi, no meg otthon is lehet tanulni, sorozatokat eredeti nyelven nézve.
Nem akarlak megbántani, de ekkora marhaságot rég nem hallottam...
felvetted a diákhitelt, mert alacsony a kamata, de nem tudod, hogy mit kezdj a pénzel???
Itt feltételezem, hogy befektetésre gondolsz és nem új videókártyára, okostelefonra...
Hát hogy is mondjam, ha a diákhitel a szint, vagyis még nem dolgozol, nincs önnálló jövedelmed,
akkor hogy is mondjam, nem tanácsos hitelre spekulálni egyrészt, másrészt pedig a diákhitel 200-250E Ft-ot kölcsönt jelent,
ami ha nem tőzsde meg forex jellegű kaszinóban gondolkozol befektetés címszó alatt, akkor jelentéktelen összeg. Jelentéktelen. Ha értelmes munkahelyed lesz, akkor egy hónap alatt félre fogsz rakni ennyit, jelenértéken.
A 8%-os hitelkamat alacsonynak tűnik, de ember legyen a talpán, aki buta pénzből hozzáadott tudás nélkül nagyobb várható hozamot termel ki kockázatmentessen.
A legjobban szvsz akkor jársz, ha amilyen gyorsan csak lehet visszafizeted a pénzt, elvégezed az iskolát, közben dolgozol, keresel valamennyi zsebpénzt az iskola mellett és annak a terhére próbálasz meg ügyeskedni. Utánna, amikor már nem 200E-ft lessz a számládon, akkor pedig lehet nagyobban befektetéseket eszközölni.
Hogy valami olyat is írjak, aminek esetleg értelme is van ilyen kicsiben:
itt vegyél egy pár dolgot ami véletlenül nincs túlárazva, és add el drábábban:
Hát, remélem, hogy igazad van és tényleg biztonságban van :)
Persze, értem én, hogy kapnak állami nyugdíjat majd, de az vajon mennyi lesz és mire elég? Ha tényleg kapnak... na, mindegy, ebbe ne is menjünk bele :)
Szóval, majd meglátjuk mi lesz, ha lejár a mostani lekötésem.
A pénz Mo-on ebből a szempontból biztonságban van, de nem kizárt hogy a válság/elkúrás erősödésével 10% felett lesz az infláció.
A Ft betét garantáltan biztonságban van, a deviza is jórészt.
"
(Azért a magánnyugdíjban maradtakkal való elbánás nem semmi...! )"
Befizetés után kapnak majd állami nyugdíjat. Tehát ez lényegében csak adóemelés, és nem nyugdíjelvétel, hiszen a fizetésük 9%-át ezután is félretehetik, csak ezt a nettóból és nem a bruttóból.
-ott van pl mindjárt ez a 6% körüli infláció, meg aztán
-kettő százalékponttal növekedett az ÁFA, ami az eddigi alacsonyabb ÁFA mellett megtakarított, felhalmozott jövedelmeidet is leértékeli kb 2%-al. Ebből a szempontból rosszabbul jártál, mint az aki a teljes jövedelmét elköltötte a 25%-os hadisarc mellett.
tehát nem kell ahhoz a bankban tartanod a pénzt, hogy lenyúlják...
mellesleg az MNB-nek óriási devizatartaléka van, a vihar a biliben szvsz inkább arra irányul, hogy mekkora kamat illetve milyen beleszólás mellett adjanak a nemzetközi szervezetek (IMF, EU mentőalap) kishazánknak pénzt.
Ha remeg a kezed, ami érthető, akkor a rövidebb lekötési periódusokat (2-3hónap) esetleg a látra szóló kamatokat favorizáld.
6 hónapig akkor is fizetőképes a központi költségvetés, ha egy Forint bevétele sincs.
Mellesleg szvsz már bujtatott államcsőd van:
-A központi költségvetés adósága pontosan fizetett, de
-A magánszemélyek és
-önkormányzatok vonatkozásában az állam engedményeket próbál kicsikarni.
Készpénz mellett meg aztán el lehet gondolkodni más eszközökben is:
ingatlan, termőföld, részvény stb, de ez már meghaladja ezt a topikot.
Azt próbáljátok már megjósolni, hogy lesz-e államcsőd? Biztonságban van-e a pénzünk a bankoknál? Én nagyon optimista alkat vagyok, eddig csak legyintettem az ismerősök dramatizálására, hogy hú, nehogy bankban tartsd a pénzed, lenyúljál, zárolják stb....
De azért most már nap mint nap csakis rosszabb és rosszabb híreket hallani. Vagy azért még ne pánikoljunk? :)
(Azért a magánnyugdíjban maradtakkal való elbánás nem semmi...! )
Nem lesz semmi. Van más területen is cég ami orosz tulajdonban van és gőze nincs róla az emberekenek egyrészt, másrészt ha ha lenne sem biztos hogy valóban akkora negativum ez.
Szerintem budapest-citi bank 2 lesz, csak nem nyugati hanem keleti háttérrel azaz kihelyzeni akar tőkét, nem elsődleges érdeke hazai befektetést gyűjteni, úgyhogy én azt várom, hogy kimondottan kevésbé vonzó betéti kamatai lesznek.
Mi a célod, erről nem írtál semmit. Ezek ha jól olvasom nyesz vagy tbsz számlát is igénylő vegyes befektetési termékek. Ha befektetés, akkor a KH felejtős, betét+befektetés egyben szintén felejtős szerintem.
A 2 hónapos sima betét 8%-on új forrásra a KH-nál elfogadható rövid távra.