Keresés

Részletes keresés

yl Creative Commons License 2007.03.16 0 0 452

Sziasztok!

Teljesen láma vagyok a témában, és a boltok bőséges kínálata miatt nem sikerül igazán dűlőre jutnom, hátha tudtok segíteni.

Szeretnék egy házimozit (milyen meglepő:)). Semmi extra komolyat, csak valami hallgathatót, amin főleg filmnézés lenne, de rádiót és zenét is hallgatnék (főleg csak mp3-at). Több verziót is megnéztem, és nem tudom, hogy mi kell nekem:

1. Egyszerű DVD lejátszós, 5.1-es szettek ilyen 4x40W+100W teljesítménnyel, olyan 50-60e körül már van, ami nagyobb tejesítményű (5x70W+100W) az már olyan 80e

2. DVD lejátszóval kombinált erősítős szettek. Pl. Yamaha DVX-S150 84.000ért (5x55 W), vagy LG LH-W751TA 95000-ért (5x100+200W)

3. Erősítő hangfalszettel  (és ehhez a DVD lejátszó vagy egy sima asztali, vagy a számítógép lenne). Pl. Onkyo HT-S590 (5x100W) 79000,-, vagy Pana SC-HT15 87000.

4. Külön erősítő + külön hangfalszett (DVD a fenti módon). Itt ugye egyszerűbb erőlködők 49.000-60000 ért már vannak (Pl Yamaha RX-V359 49000,-), és hangfalszett (5x100W) 45000-ért (Pl Denon), de kisebb teljesítményűek már 30000 körül is.

Szóval a problámám az, hogy mivel nem vagyok egy extra nagy igényű hifis és nem is hallgatok sokat zenét meg nem is "mozizok" sokat, szánjak-e a történetre 100000 körül, vagy elég nekem az első pontban említett kisebb teljesítményű szett is (persze az ilyen 15-20000 hufos gagyik eleve kiesnek). Nem arról van szó, hogy sajnálom rá a lét, de nem ez a hobbim (van más ami nagyobb tételeket emészt fel:))), viszont elegem van, hogy TV-n nem lehet normálisan megnézni egy DVD-t, mert semmit nem hallani belőle (hiába Dolby meg mittoménmi), ha meg már veszek, akkor a zene hallgatás is legyen megoldva, és persze ne a leggagyibb cucc legyen.

Tudom, nem eccerű erre válaszolni, mert mint látjátok nem tom mit akarok, csak körvonalakban:))

Azért előre is köszi!

ultraviolator Creative Commons License 2007.02.21 0 0 451

Itt én is elég új vagyok...

Ennyiből sztem érdemes megnézni a clarus.hu oldalát, azon belül is az akciot.

Ha tényleg ez a max. akkor tőlük egy 5.1 hfal szet + yamaha erősítő + koax digit csatlakoztatva olcso dvd. Esetleg ezen a szinten később egy pioneer sacd/dvd-audiot is játszo dvd.

Az alapszintű erősítőket sztem hagyd ki.  (mondjuk 100e alatt).

Persze ez csak akkor, ha mindenből újat szeretnél.

Üdv

Előzmény: Settya (449)
wolfka Creative Commons License 2007.02.21 0 0 450
Sziasztok!

Tanácsot szeretnék kérni, de gondolom sokan fognak mosolyogni!:)
Én is szoktam másokon, más témában, nem haragszom!

A házimozimat akarom fejleszteni és a frontokat ill a centert akarom lecserélni.
90%ban házimozizok rajta de viszonylag jó sztereó hangzást is szeretnék....
Jó dinamikájú és részletező hangfalakat szeretnék. A rendszer többi elemét is fejleszteném a későbbiekben.
Ami most van 450es yamaha erősítő, majd 1x harmann kardonra cserélném..
Pioneer 490-es dvd-t veszek nemsoká, le is ment az ára meg amúgy is:)
Magnat monitor 300a mélynyomóm van, zenére nem faxa......
Talán azért is mert túl nagy a tányérja.... de nem értek hozzá:)
Mission hangfalakat néztem ki mert jónak hangzik.....:)
Az m32 m43 m35 ami úgy szóba jöhet.
A frontokra úgy 120-130nál többet nem akarok költeni...
Van vkinek ezekkel vmi tapasztalata v véleménye?
Esetleg más márka? Vagy más megoldás?
Mindenre nyitott vagyok, de nem akarok olyat venni, olyanra költeni amit ki sem használok....
Ami fontos aza szép, részletező magas és közép, de azért basszus is legyen benne ha nem is túl sok....

Tudom meg kell hallgatni, de akkor is........
Tud vki tanácsot adni?
Settya Creative Commons License 2007.02.20 0 0 449
Sziasztok!

Én új arc vagyok itt, azért regisztráltam csak, mert hallottam, hogy szívesen segítetek az ilyen teljesen amatőröknek is, mint például én vagyok!
Sikerült összegyűjtenem végre kb. 300e Ft-ot amit szeretnék házimozira költeni. Az lenne a kérdésem, hogy mit ajánlotok nekem ebben a kategóriában? Komplettan mindenre szükségem lenne (erősítő, hangfalak, DVD lejátszó). Elsősorban filmeket néznék rajta, de szeretnék zenét is hallgatni meg játszani is.

Válaszotokat előre is köszönöm!

Üdv.: Settya
spacc Creative Commons License 2007.02.17 0 0 448
Előzmény: Ninja07 (447)
Ninja07 Creative Commons License 2007.02.16 0 0 447
Hello,

Van valakinek véleménye a ACOUSTIMASS 10 III-ről? Nézegettem, de nem tudtam meg sokat róla...
Megfelelő teljesítménye van (25-30 nm nappaliba)? Szépen szól? Össze tudom kombinálni valami harmann/kardon erőlködővel?

Előre is köszi!
jani58 Creative Commons License 2007.02.16 0 0 446
KRALIK VENCELL HI!Én elég hatalmas 4 ohmos hangfalakkal/JBLés JAMO/döngettem-tökéletesen műkszik.Negyven ropiért viheted-alku nincs.Még mindig fogcsináltatáshoz kell a pénz.   Üdv   Jani
Előzmény: Kralik Vencell (443)
DeRosa Creative Commons License 2007.02.16 0 0 445
Igy van. Ha a 4Ohmoson maxra tekered a hangerot, szaga lesz. De normal tartomanyban siman menni fog.

deRosa
Előzmény: tere (444)
tere Creative Commons License 2007.02.16 0 0 444
Nem gond, csak ne hajtsd szét.
Előzmény: Kralik Vencell (443)
Kralik Vencell Creative Commons License 2007.02.16 0 0 443
Hello Jani58!

Megneztem ezt a yamaha erositot, de sajnos ez is 6ohm-os. (hatulja)
El tudja nekem mondani valaki, hogy milyen problemakba utkozhetek hogy ha egy ilyet hasznalnek 4ohmos hangfalakkal? A hangfal megy szet elobb utobb, vagy az erosito? Vagy ez csak extrem hasznalat eseten jelenthet problemat? Van ebben valakinek tapasztalata?

Udv,

KV
Előzmény: jani58 (442)
jani58 Creative Commons License 2007.02.15 0 0 442

Kralik Vencell Hi! Van egy YAMAHA RX-V350-es házimozi rádióserősitőm dobozában,csak párszor kapcsoltam be.Mindenféle hangfalat megeszik.Rengeteg effekt programmal-távvezérlővel-magyar kezelési utasitás.Számla és garpapir van.Szükség esetén számlával is olcsón eladó.Tel.: 06 30 328 3860

Üdv  Jani

Előzmény: Kralik Vencell (439)
Kralik Vencell Creative Commons License 2007.02.15 0 0 441
Koszi az otletet, utananeztem, de sajnos nem talaltam ilyet
Előzmény: trophylaci (440)
trophylaci Creative Commons License 2007.02.15 0 0 440

Nézd meg a Yamaha erőlködőket.

Az enyémen van hátul egy Impedance Selector kapcsoló, itt lehet kiválasztani a használt hangfalak impedanciáját.

Nem tudom, hogy az újakon van-e, az enyém 7 éves.

Előzmény: Kralik Vencell (439)
Kralik Vencell Creative Commons License 2007.02.15 0 0 439
Sziasztok!

Egy kis segitsegre lenne szuksegem. Adott egy JBL SCS 178 tipusu 5.1-es hangfalszett, es kene hozza nekem erosito. Viszont a hangfalak 4ohm-osak, es azt mondtak nekem, hogy ehez mindenkeppen 4ohm-os erositot is kell venni. Viszont korulneztem most, es szinte csak 6 vagy 8ohm-osokat talalok.
A kerdesem az, hogy ezek biztosan nem jok a hangfalakhoz?
Tudtok nekem ajanlani 4ohm-os erositot szamomra elerheto aron (max. 60k)?
Vagy mi ilyenkor a teendo?

Udv,

KV
Dallanan Creative Commons License 2007.02.08 0 0 438
Ilyen összegekért (100-300e Ft) Harmann Kardon házimozi erősítőit és hozzá JBL hangfalakat ajánlanék. Ez a páros elég jó együtt, persze szigorúan ebben a kategóriában.
Előzmény: ultraviolator (433)
zee944 Creative Commons License 2007.02.07 0 0 437
SCART-ról biztos lehet. Esetleg még RCA is előfordulhet.
Előzmény: Hagrid Rubeus (436)
Hagrid Rubeus Creative Commons License 2007.02.07 0 0 436

Ha a TV-re szeretnék kötni külső (aktív)hangdobozokat akkor melyik kimenetről tudom meghajtani. Én a SCART-ra gondoltam. Esetleg van más lehetőség is?

Elég vézna hangja van magában így... 

zee944 Creative Commons License 2007.02.07 0 0 435
100e körül? Nem tudok, mert nem volt érdemes eddig elmennem árban. 30e körül tudom ajánlani a fadobozos Genius SW HT 5.1-et, ez egy best buy, ennél jóval többet kell fizetni egy olyanért, ami ennél jobban szól.
Úgy voltam vele, hogy kipróbálom, és ha nem szól meggyőzően, akkor felköltöztetem a hálóba, és veszek egy drágább szettet. Nos, nem volt rá szükség. És én nem szeretem a kompromisszumos dolgokat!
ultraviolator Creative Commons License 2007.02.07 0 0 434

Ja, ahova a házimozi lenne, egy kb. 35nm-es nappali, amellyel egy légtérben egy 20nm körüli konyha van, a nagy hangnyomás nem fontos, viszont a rideg hangot nagyon nem szereti az "emberünk".

Még 1X kösz, mindenkinek.

ultraviolator Creative Commons License 2007.02.07 0 0 433

Minden véleményt szívesen veszek.

Azt, h pontosan mit jelent a "dúsgazdag" kifejezés- nem tudom.

Hozzám képest pl. "extradúsgazdag".

Igazábol a lehetőségeiről csak annyit, ha mondjuk Dynaudio audience 42-es lesz a hangfalszet és találunk hozzá egy tűrhető erősítőt kb. 200e HuF-ért, meg egy "olcso" szubot mondjuk 100-ért akkor kb. feleannyit fog rá költeni,mint a bőrülőgarnitúrára anappaliban és max. tizedét annak, amennyibe a konyhabútor került. 

Szal, nem fogja nagyon megterhelni, azért nem "szakemberhez" fordult, mert nem ért hozzá és bármit el tudnának adni neki...

A kereskedő pedig (tisztelet a kivételnek persze) mindenkinek jot akar, de főleg magának.

Ha esetleg valakinek lenne tippje erősítő ügyben, annyi mindenképp fontos lenne, h hdmi 1.2-es ki/be menetnek kellene lenni a kicsikén, valamint 250e Ft fölé nem szeretnénk menni és csak új készülék érdekli őt.

Engem viszont érdekelne mit ajánlanál 100e Ft körül...

Egyenlőre

"félkonzervtív" vagyok, nem ugrottam bele a házimozi építésbe, AR S30-as láda- ns-1456 neotech locsolocső- dunaudio erősítő- cambridge kábel- pioneer sacd lejátszo a rendszerem, mindhez nagyon jo áron jutottam, az egész nem volt

200ezer...

Köszönöm a választ előre is...

Előzmény: zee944 (432)
zee944 Creative Commons License 2007.02.07 0 0 432

Nem tudom, hogy számít-e a véleményem, ill. meg akartál-e kérdezni egyáltalán bárkit is erről, de szerintem sem értékarányos sokszázezer forintos házimozit építeni, hacsak nem dúsgazdag az ismerősöd. A samsungos fickónak volt némi igaza, az persze biztos, hogy nem Samsungot vennék (semennyiért), de azért 90ezerből egy szép hangú fadobozos rendszert össze lehet állítani, ami bőven elég egy 25-30 négyzetméteres nappaliba.

Előzmény: ultraviolator (431)
ultraviolator Creative Commons License 2007.02.06 0 0 431

Hello mindenki!

RÉgi olvasotok vagyok, most azonban lenne egy kérdésem.

Egy kedves ismerősöm megkért, állítsak össze neki egy hmrendszert.

Előzmény:

1- mondták neki semmi mást nem szabad venni, csak Bang & Olufsent.

2- más mondta, ha nem akarsz nagy állo hfalat akkor csakis Bose.

3- megint más (őt sajnálom) azt mondta nem szabad sok pénzt szánni rá, Ő vett 90huf-ért samsung "házimozit", és jobban szol néhány millios rendszernél is...

Nekem az jutott eszembe, (lehet lesz aki lebeszélne, de ebben már megegyeztünk)

hogy régebben voltunk egy panelpincebemutatoteremben, ahol a Dynaudio audience40-es nagyontetszett neki.

Ebből lesz 2 pár(vagyis 42-esből), illetve gondolkodunk, majd meghallgatjuk a W jelű falra szánt változatot+ 42-es center.

A kérdésem pedig a következő lenne:

Melyik AV erősítő passzolhat hozzá leginkább hangban? (inkább a kellemes megszolalás irányában gondolkodva, mint precízben)

A válaszokat előre is köszönöm.

Tisztelettel

B. Laci

spacc Creative Commons License 2007.02.03 0 0 430
apronet...vatera.... lesegetni kell, vagy építeni
Előzmény: atti78 (429)
atti78 Creative Commons License 2007.02.03 0 0 429

Köszi.

Gondoltam, hogy keverő lesz belőle.

Sima rádiós miki azért nem jó, mert az erősítő nem kever.

Hol lehet használtan olcsó és jó keverőt kapni erre a célra?

Előzmény: Marc71 (411)
tere Creative Commons License 2007.02.02 0 0 428
És a DVD-A group-jait se ismeri... :(
Előzmény: zee944 (426)
spacc Creative Commons License 2007.02.02 0 0 427
:)))
Előzmény: zee944 (426)
zee944 Creative Commons License 2007.02.02 0 0 426
Olyanom van. :-)) De csak a régiófüggetlenség és a firmware-támogatás miatt vettem, a távirányítójával nem vagyok teljesen kibékülve. Ha a Pio régiófüggetlen lett volna, azt vettem volna meg 50 pénzért. Az egy jól kitalált, kiforrott ergonómia, és gyorsan is hajt végre mindent.
Előzmény: spacc (425)
spacc Creative Commons License 2007.02.02 0 0 425

Akkor belenyolsz a zsebedbe, és veszel egy cyberhome 635s-t.

Teénknek az is van.....  és ráadásul a szalonnát is megeszi, ha nem vigyázol, és lejácca a sajtostallért is...  persze picit drága, 23.400

Előzmény: zee944 (424)
zee944 Creative Commons License 2007.02.02 0 0 424
Ennyi? :-) Dimarsonból egy van? És ha az esetleg nem volna? Nem kötekedésből, komolyan érdekel.
Előzmény: tere (422)
spacc Creative Commons License 2007.02.02 0 0 423

nem neked ment csezzeg!  csak félrenyomtam.  neked csak a tőmondatos poén jár... :))))

de legalább te odafigyelsz... :))

Előzmény: zee944 (421)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!