Keresés

Részletes keresés

beny Creative Commons License 2000.06.07 0 0 318
Mintha Te pont az ellenkezőjét mondanád, mint az előtted szóló.
Előzmény: Mumu (317)
Mumu Creative Commons License 2000.06.07 0 0 317
Teljesen igaz,oldskool.Ezt mi is irtuk mar.Kiloval merik a sulyt nem tukorrel..
oldskool Creative Commons License 2000.06.07 0 0 316
ja, még1 gondolatot ha szabad: ne a mérlegnek csináljátok. a tükörnek! itt-ott látok magamon ezt-azt :-), ha eltünik akkor elégedett leszek, attól függetlenül, hogy az ideálishoz képest mennyivel vagyok több....
z.
oldskool Creative Commons License 2000.06.07 0 0 315
Mumu: láttam hogy nem illek a képbe, de gondoltam leírom, hisz nekem is az a célom hogy a nyaralásra (aug.14!!!) kinézzek valahogy :-)))). A mozgásban az is a jó, hogy többet lehet "bűnözni". Most valahogy nincs rá igényem, de télen gyakran megesett, hogy a 7-8 órai vacsi után 11-12kor nekiálltunk a kedvesemmel szendvicseket sütni és kakaót inni rá :-)))) na ilyeneket most nem csinálok :-). Azért ajánlottam azt az oldalt, mert szemléleti (tudati) dolgokat is sugall, meg írja is ezt amit mondok, hogy a bevállalt diéta mellett bedobni négy gombóc fagyit tejszínhabbal (néhanéha) egyáltalán nem baj. Aki ilyenkor arra gondol hogy "jaj rosszat tettem", az tuti hízik másnapra. Aki meg arra, hogy ugyanmár ez csak egy fagyi, hisz 4 hete odafigyelek a kajámra - az nem fog. Mindenesetre köszi a sziveslátást :)
z.
PS. nem fatányérost hanem roston kacsamájat ettem :-)
PPS. igazad van, nem olvastam el visszamenőleg mindent.
Mumu Creative Commons License 2000.06.07 0 0 314
Elsosorban nagyon szepen megkoszonom,kedves oldskool a hozzaszolasod.Foleg a TUDAT resszet.DE a tobbit is.Kerlek maradj velunk es kepviseld tovabba Te vonaladat,amit sokan atvehetnek,vesznek.Szukseg van ra.
Talan nem olvastal hatrafele meg mindent hogy megertsd,itt a fogyasz nem olyan komoly dolog mint egy valodi profi helyen.Egy par tarsam elmondja kinjait,jajongasok a finom etel mellett.Ezt nem is nagyon kell megakadalyozni mert ha elolvasod leirasaikat nincs olyan nagy veszely.Ami nekunk itt fontos azt te a TUDAT reszeben elmondtad.Tudni hogy fogyni kell,hogy fogyni akarsz UGY HOGY AZ OROMOT NEM KOTELESEG ELMULASZTASI ERZEST HOZZON MAGAVAL.Aki nagyon fogyni akar az hadd halgason meg Teged teljesen,erre kerem jelenleted nagy segitseg.Aki meg fogyogat de konzekvens vagy neha megbotlik es vigasztalni kell ,az csak mondja itt el,minden lelkiismeret furdalas ilyen szelid fofgyasnak nagyobb baratja vagyok es nem tortenik meg ezzekle a tarsaomal hogy vissza hizak ha abbahagyk ezt a megaprogramot,porokkal stb.hanem a legtermeszetesbb uton,elhatarozasuk tudatis vegrehajtasaval elerik(lasd pld.Warath elbeszeleset a tortarol vagy a huscsomort)megvaltoztasak az eletviteluket.EZ SZERINTEM A LEGFONTOSABB.De mert ittletedel igy van egy alternativa sot sokszor ugyanaz felerositve konkret tanacsokkal ,megegyszer mondom nagyon orulok hogy ranktalaltal.
oldskool Creative Commons License 2000.06.07 0 0 313
Sziasztok!
Adhatok 1 tanácsot? mozogni!
Az emberi (állati) test nem arra van tervezve, hogy zabáljon és egész nap üljön.
Arra sem, hogy egésznap üljön, és ne zabáljon. (eléri a kivánt kilót, aztán szépen visszahízik).
Arra van tervezve, hogy egyen ÉS mozogjon.
Régen hittem a sztereotipiának, hogy konditrerembe "bunkó gyúrósok" (fiu) meg "beképzelt szolisok" (lány) járnak. Fenét.
Azt mondom, reggelizz rendesen, ebédelj rendesen, vacsorázz is (visszafogottan) és mellette mozogj. Minden nap konditerem (srácok építsék be izomba a fehérjét, lányok égessék le a zsírt), futással kiegészítve.

Engem az "úszógumim" zavar, de már megy lefele (lekopogom), pedig eszek amit megkivánok. Reggel-este fehérjeturmix, ez finom is (édes és eperízű és laktat), de nincs benne szénhidrát és cukor (0%), kivéve amit a turmixhoz való tejjel eszek meg. Az összes B-vitaminból van benne, plusz vas, cink, stb, biztos ismeritek. Ez arra is jó, hogy a napi összes bevitt kajám fehérje%-át az ideális felé billentse. Ugyanis ha annyi fehérjét akarok enni amennyi kell, és "rendezs" kajákkal próbálom, akkor túl sok a cukor és zsír is. Ebédelni vendéglőben szoktam, nagyadag pulykahús (esetleg juhtúróval töltve), zöldkörettel vagy vegyessel.. este a fehérje mellé esetleg még 1 pohár tejföl piritóssal, vagy nagy tál zöldség. Edzés előtt csoki!!
Lányok szerintem a csokit kihagyhatják, és mindenütt van edző, aki tud mondani izomtömegnövelő vagy zsírégető edzésprogramot. A hozzávaló kaját is megmondja, a finom (természetes alapanyagú) porok között van tömegnövelő meg zsírégető is. Nem kell tőlük félni, anabolikus szteroidokat ne egyen senki, a többit lehet, fontos hogy márkás legyen (pl MLO), ne a TV-shopból való pudingpor. A tv-shop sok baromságot reklámoz, de zsírégető por igenis létezik (legfeljebb nem náluk). Konditeremben kaphat bárki katalógust, le van írva a működésük, aki fél akár orvossal is átnézetheti. (én is ezt fogom a keratin-szulfáttal).

Ja, a fokozott fehérjebevitel mellett fontos a sok víz. Vízről jut eszembe. A mamám úgy állja meg a napi csemegézést, hogy meló (varrás) közben van mellette egy 2 literes ásványvíz. Mikor úgy érzi, "enne valamit", beleiszik a vízbe, az egy kis tömeg bele a gyomorba, elmúlik a "hobby-evés" jellegű éhségérzet.

A futás magától értetődik, azon nincs mit magyarázni. Illetve. Engem meg kellett tanítani futni. Iskoláskoromban semmit sem utáltam jobban. A tornatanár árulta el a kulcsmondatot: meg kell találni a SAJÁT ritmusodat. Lehet hogy ami nekem futás, az másnak kocogás, sebaj. 20 fok alatt hosszúujjú pulóverben futok, izzadjak mint állat.

Fontos egész nap a TUDAT. Nem arra gondolok, hogy basszus itt ülök 8 órát, és csak eszek és eszek, na jó mozgok is, de biztos hízni fogok.. ..nem. Arra kell, hogy igaz hogy itt ülök nyolc órát, de nem ezért élem ezt a napot, hanem mindjárt mehetek haza futni (szerdán futás többi nap konditerem), és jól leizzadom magam, persze ehhez enni is kell különben elájulok, na jó..

Aki mozog, az ehet is. Aki mozog, frissnek, jókedvűnek érzi magát. Sosem hittem hogy ez a fizikai terhelés (az edzőteremben) nem fáradtságot, hanem friss-érzetet, jókedvet és testi felfrissülést okoz (főleg utána szaunával együtt).

Pulykát csirkét lehet enni, esetleg bőre nélkül. Aki sportol, annak a tiltott vörös hús (disznó marha) is kell !! (vagy vitamintablettákat meg nyomelemeket enni). Plusz Plusssztabletták.

Ajánlom: www.davedraper.com (ez 1 testépítő site, de ne ijedjetek meg), a FAQ link után lesz 1 olyan, aki az úszógumiját (kapaszkodó, "love handle", jó, mi?) akarja eltüntetni, akárcsak én. Válasz: Lehet úgy is fogyni, hogy naponta 2x 500 lábemelés, mellette csak tonhal és sima víz.. ..és máshogy is. Nem kell magunkat agyonkínozni, nyugodtan lehet ennni, enni, ENNI, ENNI (imádok!!), csak egy a fontos: mozogni is mellette.

Régebben 75-78 kiló voltam (183cm, 27év, pasi) - most 82 kilóról lefogytam 81,5-re egy hónap alatt :-), de ránézésre "erősebb" (izomban) lettem, tehát a zsírból bőven eltünhetett....

sok sikert!
z.
PS. most biztos valami beképzeltnek tüntem ezzel az irással, csak segiteni akarok pedig, meg 1 kis jókedvet önteni. A nemevős jóételmegtagadós fogyókúra egy kínszenvedés annak, aki szeret enni. Én is szeretek, ezért kelletlenül a mozgást választottam (barátnőm tesójával kezdtem el futni), és rájöttem, hogy JÓ!
PPS: elfelejtettem mondani, hogy az epres ízű fehérjeporhoz a tejbe 4-5 szem epret beleturmixolva milyen finomság lesz 1-2 jégkockával... ...kellemeset a hasznossal hmmm... na már csak másfél óra és ebéd, asszem ma fatányérost eszek :-)

Waratah Creative Commons License 2000.06.07 0 0 312
Épp ezért nem értem néha mi baja Mumunak. Érzeni kell hogy ez így működik. (ok, ok, hacsekéssajó)
Előzmény: lalla (311)
lalla Creative Commons License 2000.06.07 0 0 311
Kedves Mumu!
Amit mondtam, azt komolyan mondtam, és nem lógott közben földig a nyelvem, ez nem stílusom, csak őszinte voltam. Új vendégnek számítok még a tasztalon, több topikba belenéztem, talán kettőbe írtam eddig. Van még mit elmondanom ill. csak azt szeretném, ha meghallgatnának, mert én is szívesen meghallgatok másokat. És hogy a kedvenceim között csak MUMUTOPIKOK sorakoznak? = ezek hangvétele, természetessége áll hozzám közel. Te is biztosan tudod, hogy sokszor elég egy szó ahhoz, hogy valamin átlendítsen, mikor úgy érzed, hogy (ha átvitt értelemben is, de) fogják a kezed. Nem mint egy kisgyerekét, csak egy baráti kézszorítás ez, ami szavak nélkül is azt sugallja: nem vagy egyedül. És erre most nekem nagy szükségem van.

Üdv. Lalla

Előzmény: Mumu (305)
Waratah Creative Commons License 2000.06.06 0 0 310
Kézcsókot mondtad már.
A viccet még nem.
Igen, holnap is bejön:):):)
Előzmény: Mumu (309)
Mumu Creative Commons License 2000.06.06 0 0 309
Ismered Hacsek es Sajot?
Hacsek:Slusz ez a tema be van fejezve
Sajo:Holnap bejon?...
Kezedet csokolom,vagy mondtam mar?
Waratah Creative Commons License 2000.06.06 0 0 308
NA AZÉRT!
De tényleg?! Az előbb csak nagyon gyorsan el akartam küldeni az üzenetet, azétrt lett ilyen rövid. Biztos nem olvasom minden topicodat, szóval nem tusom, hol volt konfliktus. Azért mondom, olvasss vissza itt, a napi hálákban, problémákban, hát ha egy (stílusából következtethetően akár unokád lehet) valaki azt mondja, hogy Mumu, kiráááájj vagy, akkor mi a fene kell még?
Ok, ez így teljesen offtopic fogyásilag:)
Előzmény: Mumu (307)
Mumu Creative Commons License 2000.06.06 0 0 307
Akkor megkonyorulok magamon...kezedet csokolom olyan jol esnek az ilyesmik(ugy latszik most kezd lagyulni az eszem)
Waratah Creative Commons License 2000.06.06 0 0 306
MUMU, most már ne hülyéskedj!!!!!!!!!! Ki mondta!? Megint rossz kedved van???? Vedd már észre, van egy jópár ember akinek így kell, ilyen sokat szerepeltetően. Akinek meg nem tetszik, az menjen más topicba!!!!!!
Előzmény: Mumu (305)
Mumu Creative Commons License 2000.06.06 0 0 305
Lalla remelem komolyan mondtad,mert akkor orulok.Tudniillik vannak kritizaloim,akik azt mondjak hogy tulzok es hogy diktalok ki mit mondjon stb.Es mert ketten ezt irtak mar,el kell gondolkozni felete,valobban jo ez -e igy vagy tul sokat szerepeltetem magam?
lalla Creative Commons License 2000.06.06 0 0 304
Kedves Mumu!

Imádom, ahogy összefoglalsz minket. :-))))))))

lalla

Előzmény: Mumu (303)
Mumu Creative Commons License 2000.06.06 0 0 303
Jol van,jol van.Legfeljebb 3 napal kesobb lesztek annyi kilo mint akartok.De.....ne jatszatok fogyast,meret akkor tul hamar megszokja a szervezetetek a pendlit(mint nalam) es nehezebb eljutni a celhoz.Tehat ne flirtoljetek a fogyasal,ha elhataroztatok akkor konzekvensen.Aztan vannak az uton rantottmellek meg kolbaszok de a vege a fontos.
Waratah kedves,a paradox az hogy a kaposzta nem hizlal ,persze fug a disznohus reszetol is,de egy marfhahus tobbsegben csinalz massza nem hizlal,annyira mint a habos torta.
lalla Creative Commons License 2000.06.06 0 0 302
Mumu: ".....ez nem az aszketak helye,ez egy nagyon tolerans topic.Nem kell kinlodni hanem
onkentesen,onfegyelmezve kisebb veresegekkel ellatva celtudatosan,FOGYNI,a termeszetedhez szabva........."

Azt hiszem ez KULCSMONDAT olvtársak!

Szóval, ha a kilók, akkor még igencsak kövér vagyok, bár már érkeznek ám a visszajelzések "karcsúsodásomat" illetően, és ezek adják a pluszenergiát a folytatáshoz.

Visszaeső megingás: tegnap este frigoszemle ürügyén válaszút elé állított egy natúr joghurt és egy hétvégéről visszamaradt rántott csirkemell. Osztottam-szoroztam, az eredmény a husika mellet szólt, de lehet, hogy csaltam pár kalóriát, na nem sokat= csirkemell elpusztítva!

A napokban azért ráállok a mérlegre.

Lalla

Waratah Creative Commons License 2000.06.05 0 0 301
Bűnhődés. Vagy már totál átállt a szervezetem? Ma este ünnepeltük utólag gyermekem szülinapját, torta. Nem akartam nagybobraverni hogy most inkább mellőzném, ott az egész család, csillogó szemek, szóval egy 2szer 2 centis szelet torta rendel. Egy fél óra múlva akkora herpesz lett a szám szélén, hogy csak NA! (és ráadásul nem is igazán izlett) Igaz egész héten főként gyümölcsöt ettem, nagyon kevés egyebet, de ez így azért túlzás. Úgy nézek ki mint aki belapátolt egy fazék töltöttkáposztát.
Mumu Creative Commons License 2000.06.05 0 0 300
Nagyon kertlek benneteket ez nem az aszketak helye,ez egy nagyon tolerans topic.Nem kell kinlodni hanem onkentesen,onfegyelmezve kisebb veresegekkel ellatva celtudatosan,FOGYNI,a termeszetedhez szabva.Vagy ra jonni hogy nem tudsz fogyni akkor vallalni ezt is.Minden tragedia nelkul.Kivitel ha az orvosok elrendelnek a fogyast akkor azzonban az o receptjuk szerint.
De az fontos,a merleg,sajnalom.Persze a cm is hozzatartozik ahhoz hogy megiteld kover vagy vagy nem.De ha kover vagy akkor a kilok szamitanak csak.
Hoborc Creative Commons License 2000.06.05 0 0 299
Szurkolok érted realdoko, sajnos én elbuktam esete egy kétgombocós fagyival.
realdoko Creative Commons License 2000.06.05 0 0 298
mi lesz, ha ráállok a mérlegre....
(egész napomat beárnyékoló sötét felleg)

ráaádsul ma megállítottak az utcán, hogy közvéleménykutatás, egyek turórudit és kapok Danone ajándékcspmagot
bementem
megettem két túrórudit, elmondtam, hogy a csokoládé megfelelő mértékben ropogós, a túró állaga épp kellőképpen darabaos, mégis lágy, s jól harmónizál az enyhe citromízzel
ké túrórudi kapásból reggel
ha ma már nem eszem, csak gyümit, még nem lesz gáz
két rohadt túrórudi, meg az a halom ajándék rudi, amit adtak, s gonoszul lapítanak a hűtőszekrényben (jöjjön már haza az öcsém, ő biztos benyomja majd)
drukkoljatok, hogy estig ne legyen kihágás, egyelőre nincs veszve semmi
de
nagyon félek
mami

lalla Creative Commons License 2000.06.05 0 0 297
Köszönet az értékes tanácsért Gy.............nek!

Lalla

lalla Creative Commons License 2000.06.05 0 0 296
Majd el felejtettem!

Realdoko: JOBBULÁST! :-)))))))))))))))))))))))

Üdv.: lalla

lalla Creative Commons License 2000.06.05 0 0 295
Mivel hétvégén nem vagyok netközelben, most kívánok minden szülinapos olvtársnak MINDEN JÓT, KITARTÁST, MIEGYEBET, kinek-kinek óhaja-sóhaja szerint.
Nos a szombatom-vasárnapom merő vétkek tömkelege. Szombaton elkészítettem azt az sk salátát,mely terjedelemre akkora volt, hogy örömömben ugrálni lett volna kedvem :-)) és az összkalória az 1000-res skálán csak 650-et mutatott. Ez eddig oké volt egész napra, megtoldva némi meggyel, cseresznyével.
Vasárnap aztán főleg este, napközbeni lótásfutástakarításmeggyszedésből kifolyólag fakaséhes lettem. Nem korgott a gyomrom, de jött a petrezselymes krumpli, meg egynehány rántott csirkedarab, persze nem a melle. Előzmény: még pénteken anyósom egyedülálló, épp ezért EZTMEGKELLENNI lekváros hájastésztából (no comment) 2 db. Lelkiismeretfurdalás semmi, de nem mertem ráállni a mérlegre.
Mumu, tényleg csak a kilók számítanak, a centik nem?
Realdoko, steak, sajtleves, tequila+sörök=megingás, FELEJTSÜK EL, megbocsátva, egészségedre. :-))))))))

De végre mondjon már valaki akarmit, amivel csak egyszer, könyörgöm egyetlenegyszer egy jó hasmenést elő lehet idézni! Búzakorpa, többrendbéli paradicsomlé, Laevolac szirup, marmeládos szilvalekvár etc. lerágott csont, ricinusolaj kizárva.
Várom az ötleteket!!!
lalla

Hoborc Creative Commons License 2000.06.05 0 0 294
Kedves Realdoko !

Nem akartalak megbántani, én is néha "bűnőző" életmódot folytatok, és például ez volt az egyik igen komoly kifogásom a "Fogyi-klub" topic esetében, ahol csak az aszkéták számítottak követendő példának. Én is némi lelkiismeretfurdalással álltam fel a mérlegre tegnap este. (De azért a Tanne változatlanul nagyon jó)

Mumu Creative Commons License 2000.06.04 0 0 293
Helyes.Sajnos kisleanyaim,a sulyt kilokban merik.Ezt nem lehet kibeszelni.A fogyokuras felelme a merlegtol (ez a parafrazisa egy ismert munek "A kapus felelme a tizenegyestol "cimunek)ez egy klaszikus felelem.A vegen oda kell allni es vallalni.Amiket irtok azert konnyu lesz vallalni.Annyit meg hogy kozismert a fogyokuras kulonbozo psihologiai trukje sajat maga bolonditasara.Ha lehet ne tegyetek.Most mar kell a merleg( halaszuk holnap estere,jo?)
Waratah Creative Commons License 2000.06.04 0 0 292
Hétvége a bűnök ideje:) Anyukám meggyes piskótája KELLETT. NEm az édesség miatt, hanem mert anyukám csinálta. Tudjátok, ilyen piskóták sosem lesznek. Mikor fogok én megtanulni sütni?

A zöldségekből is többet ettem a szokásosnál, s az villant belém, mit nevezett Mumu "ipari" mennyiségnek ezekből. Mindenesetre viszonylag jó voltam.
realdoko Creative Commons License 2000.06.04 0 0 291
Kösz, Hoborc, pontosan tudom fejből az összes ital kaloriaértékét ("mi van realdoko, még nem érzed magad elég rosszul, na tessék, nesze neked!!").
Mumu, el se tudod képzelni, mennyire jól esett, amit írtál. Bevallom, azért nem kis félelemmel jöttem bekapcsolni a gépet és megnézni a reakciókat (bár a többiek még hátravannak, ha egyáltalán megosztják velem).
Bevallom őszintén, nem tartottam lénapot, de nem kell megijedni, csak almát ettem meg paradicsomot (meg nagyon kicsi kaukázusi kefírt is). Na jó, meg egy marék epret!!! DE ESKÜSZÖM, SEMMI MÁST.
Hát így egész jól vagyok, a mérleg gondolata mégis kissé idegessé tesz, de nem állok rá, csakazértsem, még várok pár napot.
Mumu, örök hála.
Hoborc Creative Commons License 2000.06.04 0 0 290
Kedves Realdoko !

Én a Tannében voltam, - szintén születésnap - és
szintén feljött rám némi plusz, bár a régebbi önmagamhoz képest kifejezetten visszafogott voltam. Egyébként a szeszes ital is hízlal, és nem is kevésssé.

Mumu Creative Commons License 2000.06.04 0 0 289
Nagyon jo realdoko,a topic ertelme ez a demithizalas,a gorcs e feloldasa es a nyilt valalasa a jonak es veresegnek egyarant,semmi gorcs,semmi teljesitmenykenyszer.
Engedd meg hogy igy szarazon is gratulaljak szuletesnapodra es kivanjam azt amit mar egy par napja ABSENTNAK,ugyanazt mint magamnak:harmoniat,szeretetett ,kis oromoket ,egesszeget.Olel Mumu-.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!