Viking!
Max 3 uszály.Elől kettő,mögötte egy,a vontató "megközöli" az első ket uszályt így a kötéltávolság csak néhány méter.Így éppen befér a zsilipkamrába.Nem kevés munka megcsinálni,pláne ha néhány óránként követik egymást a zsilipek...
Más,topictali esetleg Trophy valamelyik hétvégi menetrendi járatán ?Hallod Trophy??:)))
rezgaras: Emellett ha kinézel mostanában a Dunára, meglehetôsen nagy svájci kirándulóhajókat is láthatsz. Azok is ott jöttek át. Ismerem őket, mivel mostanság túlnyomórész velük foglalkozom :)) de ezek 110/120 méter hosszú, és 11,40 m széles "egybe"hajók, ami tulajdonképpen "szabványméret", én azt tudom nehezen elképzelni, hogy ezeken a keskeny felső szakaszokon, amely tele van zsilippel, átvontatni egy negyvenakárhány m-es vontatóval, huszonakárhány m-es kötéltávolsággal egy nyolcvanakárhány m-es uszályt, pláne ha kettőt, mitöbb négyet...
Az óbudai vontató, ha jól emlékszem az újságcikkre, a Korneuburg volt. Muggli! A fejleményekről tájékoztass minket! :))
Van PSP7-em, nem az a gond, hanem a Pixelview nvű TV-tunerkártya nem hajlandó több képet lementeni, csak egyet és az csak akkor marad meg, ha azonnal elteszed valahova, mert temporary szerűen felülírja a következő save-nél.
Azért, ha van valami jobb ötlet, nem állnék ellen neki.
muggli
Majd nezek windows ala vmi progit, ami vagolap helyett vagokonyvet csinal a gepeden, igy tudsz egymas utan tobb kepet is elmenteni. (a paint shop pro capture screen opcioja pl ilyen volt)
Igaz en is szarazfoldi patkany vagyok, de ha akadna egy betoltheto hajosinas/hajoszakacs/informatikus :) poszt a folyami nohab-on biztos jelentkeznek ra :)
Bizony, bizony!
Az az "azonosíthatatlan termesgőzös" a "Hunyadi" nevet viselhette, mert előte egy pillanatra bevillant egy mentőgyűrű, amin ez a név állt. Gyönyörű képek voltak benne, csak én még most tanulom, hogy a Pixelview-ról hogy lehet "képet lopni". Nem egy klikkes művelet, mert állandóan el kell menteni a képet, egyébként felülírja a program, meg van egy kb egy sec-os késése is.
No, mára ennyit, holnap benézek Csepelre, remélem ott lesznek a vontatóink!
muggli
Éjjel az M1-en ment egy film Ravasz Lászlóról, abban volt több, a fia által készített családi film. Köztük: a "József nádor" kiköt Leányfalun; a pócsmegyeri rév - 56 körül még kocsikat is szállított, olyan volt, mint most a visegrádi; egy azonosíthatatlan lapátkerekes termesgőzös hátulról. Sajnos nem láttamm, csak a végét. Ebből vetted le?
Ma ismét egy "dicső" menet hajózott át Budapesten. De. 10-kor a Dunaföldvár egy TS bárka mellé kötve vitte le a Sopront és a Rábcát feltehetően az új roncstemetőbe. Úgy láttam, hogy a Sopronról különböző tárgyakat, pl. vízmérőléceket, stb. hordtak hátra a tolóra. Lehet, hogy csak ereklye gyűjtést végeztek a fiúk, mindenesetre a hajóharang, az építési tábla, a lobogórúd és a mentőgyűrűk már hiányoztak.
Igen én is tudok az M61 010-ről és nagyon örülök neki, hogy mégegy megmarad ezekből a nagyszerű svédekből! Remélem össze tudunk hozni egy társulatot, hogy valamiféle arcot adjunk a dolognak és alapot az alkudozásnak. Jó lenne egy topictalit csinálni, hátha támad valami ötletünk. Az M1-en most megy egy dokumentumfilm, épp volt egy kis betét a "Szent Gellért" gőzösről. Sajna nem tudtam lelopni a képet! :-((((
muggli
Nekem nincs hajós múltam, csak lelkesedésem. A dologban azért benne lennék! Csak legyen hozzá hajó! Néhány ember lelkesedéséből és pénzéből, valamint a Vasútmániás topic tagjainak hozzájárulásából sikerült egy Nohab-ot megvennie a Nohab-GM Alapítványnak. A dolog nem teljesen esélytelen!
(Három éves koromban egyszer dudáltam egy vizibusszal - apai nagyanyám családja révész volt Tokajban, és valami rokon volt azon a hajón. Aztán 16 évesen majdnem elmentem matróznak nyárra egy BKV átkelősre, csak még éppen nem töltöttem be a 16-ot, és nem vettek fel. Az ötletgazda az a korábbi iskolatársam volt, aki az ismerősőm az egyik korábbi Petőfi-s képen. Vele közösen egyszer mi kezeltük a hátsó kötelet egy lupa-szigeti kikötésnél. Én dobtam, és elsőre találtam!)
Urak !
Az uszályhajózás felfelé az én időmben Kelheimig működött. Én személyesen 1000-es és 13
00-as uszályokkal jártam "fönek" Regensburgig.A legnagyobb élmény lefelé az uszállyal jönni,úgy,hogy a part az uszály farától 1-2 méterre van.
"A roncstemető viszont költözik Újpestről Csepel hátsó öblébe. Ide kerül a "Sopron", a "Vértes" és a többi hajó is." 2491-es hozzászólás, hozzászóló: muggli, forrás a "Sajó" gépésze.
Riversea írta:"Azt én sem tudom, hogy az Óbudán álló vontató melyik hajó volt,mi volt a neve. Az Esztergom azonban ugyanilyen típus volt, Ausztriában az SW Linz AG építette 1943-ban. A Vác és a Győr pedig testvérhajói voltak. Hallomásból tudom, hogy Deutz főgépeik voltak és a gépszemélyzet legnagyobb megelégedésére szolgáltak." Ez pontosan így van, de a "Győr" tesója a "Mohács" volt, amiből elevátort csináltak a '70-es években, a gépei meg mentek TSZ-be, aggregátot hajtani, mert elevátorba snassz a Deutz! Aztán, amikor a "Győr"-be kellett volna a tartalék csigatengely, akkor már nem volt!
Viking Star írta: "Egyébként pontosan mire gondoltál, Muggli? Cakundpakk megvenni a Maharttól, vagy hogy?" Igen, így, cakundpakk, tokkal-vonóval. A miből és a hogyan még kérdés, de előbb lássuk mi a szándékuk, mire hajlanak.
muggli
A Vértest és a Mátrát egy 1800-as bárka mellé kötve éppen most vitte lefelé a Margit sziget mellett az Ipoly és a Rendező. Lángvágó alá? Kb. októberben láttam a Tatabányát a Szabadság hídról, amint egy külföldi tolatmány részeként lefelé vitték valahová. Tudjátok mi lett vele?
Azt én sem tudom, hogy az Óbudán álló vontató melyik hajó volt,mi volt a neve. Az Esztergom azonban ugyanilyen típus volt, Ausztriában az SW Linz AG építette 1943-ban. A Vác és a Győr pedig testvérhajói voltak. Hallomásból tudom, hogy Deutz főgépeik voltak és a gépszemélyzet legnagyobb megelégedésére szolgáltak.
Segítséget kérnék. Adriai hajóroncsokról keresek infókat.
Ha lehet magyar vonatkozással bírókat, de nem feltétlenül.
Ami igazán fontos, hogy a roncs lehetőleg sekély (0-40m) vízben legyen megtalálhtó.
Azt hiszem, a deggendorfi hajógyárig simán fel lehet menni. Ott még régebben is elég nagy hajók épültek. Emellett ha kinézel mostanában a Dunára, meglehetôsen nagy svájci kirándulóhajókat is láthatsz. Azok is ott jöttek át.
Ez egy jó kép. Nézzétek csak meg, tavaly nyáron a dóm elôtti téren állt a víz. Azaz a bal oldali parton (valójában a jobb part) azok a házak a 2. emeletig vízben álltak!
Hát nem tudom, én vontatóhajót vontatni csak Passauig tudok elképzelni, de ha fölvinnénk Amsterdamba vontatmányként akár egyetlen uszályt is, merem állítani, hogy azzal valamiféle rekordot döntenénk meg :))) hát, én úgy kb. 16 perces hajóvezetői tapasztalattal rendelkezem, így e téren nem lennék hasznos, de bármi más munkában benne lennék azért hogy magatokkal vigetek :), mint topictag, és mint a folyami hajózás szerelmese...:)))
Egyébként pontosan mire gondoltál, Muggli? Cakundpakk megvenni a Maharttól, vagy hogy?
Egy link néhány érdekes képpel. Rézgaras!
Hát nem igazán tudom, hogy meddig jutnánk a négy 1300-assal, mert csak Passautól a legfelső szintig van vagy 8 emelés, aztán a Majnáig vagy 20 lefele zsilip. Nem lenne egy unalmas út, az biztos! :-))))))) A marinárok legalábbis tréningezhetnének vonta szét- és összekötésből! :-)))))) Aztán fogyna az Atrix krém rendesen! :-))
muggli
Kedves Luciferünk!
Üdv a fedélzeten! Csak előbb meg kellene tudni szerezni a hajót! :-))))))))))))))))))))))))
Igyekszem alkudozni velük, hátha van egy olyan is ott, akit a gőzhajó füstje megcsapott és hajlandó valamilyen kompromisszumra.
üdv a muggli
Én ugyan sajnos maximálisan szárazföldi patkány vagyok, mindössze egy kishajóvezetőivel rendelkezem, meg némi tiszai motorcsónakos gyakorlattal, de ha esetleg valami módon beférnék a keretbe, akár, mivel ez topictalálkozó, ezért topicgazdai minőségemben.. akkor nagyon szivesen részt vennék a buliban én is.