Mondom neked, a könyvben 20 ezer van. Meg tudom különböztetni a 15-ös számot, a 20-astól... Nem ráncfelvarrott modell. Megnézed te is? Ne a szervíz mondja meg, mutassák meg valahová, ha nyomdahiba, akkor meg a Kia Motors adjon papírt róla, hogy 15, mert sehol nincs.
Valamit nagyon elnéztél!:-) Egyértelműen 15000km az intervallum a benzinesre, bármelyik szervíz megerősítheti neked! A diesel 20000-es. /Hacsak nem módosították az új modellnél, de az reklámozták volna./
Kedves márkatársak, Végignéztem a kézikönyvet és a szervízfüzetet és azt állapítottam, hogy az 1.4l benzines cee'd-emet 20 ezer km-enként kell szervízbe vinnem - vagy évente, amelyik hamarabb bekövetkezik.
Ezt a könyv 7/4-7 oldalain találtam meg.
Mit szóltok ehhez? Honnét veszitek ti a 15ezer km-t?
Életművész helyett maradjunk vállalkozóban. Egyébként a munkaidőm kb. harmada, negyede társadalmi munka, teljesen ingyen. Tudom, hihetetlen, de hát az áldott jó szívem, az visz egyszer a sírba... :-)
Ennyivel szerintem még akkor is elfogadják, ha benne van a kikötés a garfüzetedben. (ha más nem méltányosságból kell kérni) Sajnos nem ismerem a Váciakat, bár úgy tudom a KIA dél-Pest nyitotta a szalont.
Személyesen nem ismerem, de van neki amerikai sportautótól kezdve Swift Sporttal bezárólag egy rakás kocsija. Boró állítólag életművész. :-) Van ilyen ismerősöm, gyakorlatilag mindig azzal foglalkozik, amiben lehetőség (=pénz) van.
Tufaaa telefonszámát kerestem a hozzászólásai között, akkor láttam meg, mit válaszolt a kollégának, arra reagáltam én is.
gszarkatat:
Nézd, csodálatos tulajdonságaim miatt rám mindenki kíváncsi, úgyhogy megértem, hogy te is. Átjössz a VDanis topicba, ahol immár hat olyan ember van, aki személyesen is ismer, oszt dumcsizunk egyet, ha már ekkora igény van rá. :-) Amúgy ezen a nicken és a BoRó nicken együtt van kb. 10 ezer hozzászólásom jópár év alatt, annyival kismiska vagyok itt egyesekhez képest. :-)
sziasztok! ha a kocsi eleje felől (szerintem a jobb első futómű környékén) kopogást hallok zötyögősebb úton, akkor az a szokásos cee'd-es stabpálca hiba lesz? Ugye jól emlékszem, azt írtátok, hogy ez mindenképpen garanciális javítás? (2008. áprilisi a kocsi, 42e van benne) A váci Kia szervizzel kapcsolatban van vkinek vmilyen tapasztalata? Köszi
szerintem elnyomta...nézd meg, univerzális ember...szerintem nincs mégegy aki ennyi fórumba írt volna, mint Ő....az utolsó fórumok elég érdekes "témájúak", de szinte minden szerepel a repertoáron ;-D (Kíváncsi lennék, hogy mivel foglalkozik az ilyen aktív fórumozó a nagybetűsben)
Ezt a fórumot, ennyi hsz-ssal végigolvasni, nincs ember aki ezt megtenné...:-(
2008 márciusi beírásra regálsz? Ez azt jelenti, hogy elkezdted végigolvasni az egész rovatot, vagy csak "találomra" böktél rá az adott hozzászólásra? :-)
"Javaslom, próbálj ki egy civic 1.6 VTi-t, na azzal aztán élmény a kanyarodás."
Mondjuk a Swift Sport kanyarban simán megeszi a Civic VTI-t...
"Azért kiváncsi lennék, hogy rugalmasságban hol veszi fel az 1.6-os motor egy 2.0-s motorral... (...) Ha nem hiszed és módodban áll állj egy 2.0 ceed mellé ;)"
Rugalmasságban _talán_ jobb a 2.0 literes Ceed, gyorsulásban lemarad.
Kedves vagy, de nem a KIA-nál dolgozom :) Tény, hogy sokat járok hozzájuk (a ceedclub miatt), illetve, hogy egy 3 betűs cégnél dolgozom, de a mi cégünk színe kék, és nem piros :) Szerintem angolul is lehet rendelni, de majd megpróbálok utánajárni.
Én meg felhívtam a kia motors m.o. (lehet h nem kellett volna, mert Te is ott dolgozol), de mondták, ilyen nincs. Nincs cee'd meccsbox. Mindegy, biztos örül majd a gyerek a Ferrarinak is amit a shell kúton szerváltam ma reggel...:-)))))
nekem még csavarhúzóval se sikerült benyomni, pedig 2 másik típusú autónál (Fiat Punto, Landrover) simán be lehetett tolni. Egy ideig szenvedtem vele, aztán elkezdtem anélkül használni. Másfél év és 40e km alatt még nem repült el (igaz, 145-nél többel nem mentem még, és akkor sebességnél már nem is húzom le az ablakot)
Tedd bele, mert nekem 160-nál, igaz erős oldalszélben simán elrepült az M1-en. Kézzel nem tudod betenni, de egy lapos csavarhúzóval simán a helyére tudod nyomni. Ha fóliázott az ablakod, akkor ne tedd, mert a fóliát felsértheti.
Más: hétvégén sikerült feltennem az "ajándék" Szatuna szélterelőket az első ablakokra. Picit szorulnak, de majd csak lesz jobb, ha megenyhül...
Kérdésem az u-profillal kapcsotos, nekem ezt nem sikerült sehogy sem betuszkolnom, viszont ezek nélkül is elég stabilan állnak a helyükön. Apám off G Astráján is ezek a fajta díszek vannak, ott sem találtam ilyen profilokat. Ceedclub-on nem találtam ilyen szerelési segédletet.
Akinek ilyen van, megmondaná, hogy kell-e ez egyáltalán? Azért kérdezem, mert a gyártó weblapján egészen pontosan ez áll:
A légterelő mellett a csomagban találni fog műanyagból vagy fémből
készült U profilokat, ezeket a felszerelési útmutatóban megjelölt helyekre
az ablak gumitömítésébe kell beilleszteni, mégpedig úgy, hogy az egyik
oldalán található kis fülek az autó belseje felé nézzenek. Ezek az U profilok
biztosítják az ablak akadálytalan útját le- és felhúzáskor. Valamint
Igen, de ha nem írják át az autót, akkor a régi tulajdonos nevére megy a súlyadó. Az a biztos ha be megy, vagy ha van ismerőse, akkor utánanéz a tulajdon viszonyoknak. Csak így lehet nyugodt sajnos.
Csak egy kis kiegészítés - a súlyadó miatt nem kell már az önkormányzathoz menni, központi nyilvántartásból dolgoznak, automatikusan módosítják az adatokat!
1. sz. melléklet "7. (1) A felelősségbiztosítási szerződés érdekmúlással történő megszűnése esetében a biztosító kockázatviselése a forgalomból való kivonás, illetőleg a tulajdonjog átszállása időpontjával szűnik meg. A biztosító a biztosítási díj megfizetését a kockázatviselése megszűnése napjáig követelheti."
Nem teljesen világos, amit leírtál, de szerintem az alábbi a helyzet.
Amíg a régi autó a neveden van, addig köteles vagy kgfb-t fizetni rá. Ha 10.19.-én _el_adtad a kereskedésnek (és nem bizományba adtad!), akkor addig kell fizetned. Az tényleg úgy van, hogy a túlfizetésedet később visszakapod a biztosítótól. Ha október 19.-én adtad el, akkor arra a 19 napra fizetned kell (befizeted a 4. negyedévet, majd később visszakéred a különbözetet a biztosítótól. Vissza kell, és szokták is adni).
Valóban erősen ajánlott az eladónak, azaz neked is bevinni egy adásvételit az okmányirodába, ott szabályszerűen átvetetni egy példányt, a sajátodra írják rá, hogy a bejelentési kötelezettségnek ekkor és ekkor eleget tettél, aláírás, bélyegző. Csak így lehetsz nyugodt más okból is: gondolj pl. későbbi gyorshajtásra, parkolási bírságra.
Ha nem fizetsz, akkor ráadásul búcsút inthetsz a B4-ednek is, nem fogják átírni az új kocsidra.
Ha kivonták a forgalomból, akkor nem kell kgfb-t fizetni utána, de arra a 19 napra még igen.