Hát ...nehéz lenne választanom ...Igazából mindegyik finom,rossz ízű barackom nincs,az nálam nem élne meg :)Egyéb szempontokat is figyelembe véve a fehér ,szőrös lapost tartom a legértéktelenebbnek.Egy ágdarab meghagyásával teljesen le fogom váltani.
Az Incrocio Pierit a leírások alapján édesebbnek gondoltam,nekem kicsit "vadas",de azért nem rossz ,méretben viszont nagy,úgyhogy marad....a többi mind finom,egyik jobb,mint a másik :)
Ősziből egyértelműen a Nektár H a kedvencem. Mert nagyon édes és aromás. (Hátránya, hogy viszonylag erős a szőre és a vékony héja miatt legalább átlagosan érzékeny. De az íz feledteti ezeket.)
Nektarinból még nem sikerült olyat ennem, ami igazán tetszett volna.
Augusztus közepén érik és kifejezetten nagyszemű fajta. Szép a színe, magvaváló, illatos és nagyon finom. Sokkal finomabb, mint a piacon kapható fajták többsége. Tavasszal kérek vesszőt és megpróbálok oltani magamnak. Túl jó fajta ahhoz, hogy csak úgy eltűnjön. Ráadásul pár hete kivágási láz kapta el az öregurat. Kivágta a diófáját és egy almafáját is, pedig egészségesnek látszottak. Remélem ezt a barackfát megkíméli.
Nekem a nektarin a kedvencem, utána az őszi, végül (de nem utolsó sorban:) pedig a kajszi. Ennek ellenére a felsoroltak közül csak kajszi fáim vannak, abból viszont 4 (+ 2, amit tavasszal sikerült oltanom). Próbálkoztam az őszivel is, de tisztára betegek voltak a fák, 1-2 szemet termettek csak, úgyhogy 4-5 év kínlódás után kivágam őket.
Az őszibarackon belül imádom a sárgahúsúakat, a fehér húsúak közül pedig a szomszédom vadbarackja a kedvencem, ami ízben, méretben és szépségben is magasan veri a legtöbb nemes fajtát.
Tavasszal ültettem 1 db Caldesi 2000 facsemetét. Minimum 2 x akkorát nőtt mint normál esetben más fa. A levél még mindíg zöld rajta, igaz már rá fagyott.
Ha ez igaz, akkor ez erre a fajtára vonatkozik. Nem ismerem, vagy valami ujdonság, vagy ... ????
A laposbarack és a nektarin, ha szerencséd van magról is megközelítően olyat terem magról amilyen volt. Ha nincs szerencséd, akkor silányabbat. (Azért oltanak, szemeznek, mert akkor biztos, hogy ugyanolyan lesz az oltvány, mint amiről az oltóvessző oltószem származik.)
Alacsony növekedésű -igénytelen-betegségeknek ellenálló. Magvetése gyorsan kikel-jól alkalmazkodik a környezetéhez-nem kell oltani-2 év alatt hozza termését.Zöldessárga árnyalatú-lédús-magvaváló. Ez így oké lehet--?--vagy ez általában minden barackra jellemző? Van 5 féle kakiszilvám--paw banánok--de szeretnék barackot is--saját nevelésűt--van 2-2 laposbarackmagom is elvetve -2 szőrös-2 nektarin-ezek magnemesek? Üdv Robi