Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2006.01.17 0 0 1146

Szervusz Manó!

Nem akarok túlságosan vitatkozni Veled, főleg mert a DVB(-T) téma nálam igen periférikus..

De mintha a HTE Digitális Vételtechnikai szakosztály által felsorolt problémák (a jelforrások nem megfelelőek, az adókat át kellene varálni..) és a Híradástechnika nem régiben az e területet épp a késlekedés okán (is) felválaló számában általam olvasottak nem feltétlen (vagy nem csak) ezt a magyarázatot igazolják...

Amúgy egyrész tényleg nincs fogalmam a DVB(-T) ügyekről, mert nem foglalkoztat(ott eddig), de ettől teljesen függetlenül AZ igaz, hogy lemaradásban van az egész projekt (nem?!), és az is, hogy a "kábelszövetség" érdemben a níílt (és törvény által kötelezett) földfelszíni digitális sugárzás bevezetését eredményesen (jogállamban és demokráciában) nem támadhatja meg, úgyhogy ez maximum egy "álapot" és nema végeredmény.

Azaz ettől az, hogy az AH előjött egy igen magas díjazású, és az elérhető (!) KTV áraknál (is) összességében (!) igen rosszabb kereskedelmi konstrukcióval (ugyanis a műszaki tartalmat, mint igen szép fejlesztési eredményt sem okom, sem jogom nem lehet elviatni, mi több, széndékom sem volt erre!), ráadásul messze nem párhuzamosan az eddigi AM rendszerrel, hanem leváltva azt, így kényszerítve váltásra azokat,akik kiszolgáltatottak - nos általam igenis nagyon rosszul megemészhető kereskedelmi lépés és szolgáltatói magatartás.

És igenis: monopolhelyzetet kreál ezzel az AH, melyet igenis: igen otromba módon használ ki.

Egyébként soha senkit nem üldözök kedvtelésből, így most sem az AH-n élem ki magam, ahogy éppen alább az EMKTV egy igen jelentős részét épp megvédtem másokkal szemben.

Ezzel csak azt kívántam bizonyítani, hogy nem szórakozásból, hanem elvi alapon írom kritikáimat.

A legjobbakat!

Maus Róbert

Robi

Előzmény: Manó (1135)
Törölt nick Creative Commons License 2006.01.17 0 0 1145

;-DDD

Én nem értetlen vagyok, csak másként gondolkodó! ;-D

Hiszem, hogy ha ÉN itt Kőbányán egy lassan (a kábellel együtt!) 20 éves LEPKE antennával kiváló minőségben (nem utolsó sorban back-up helforrásként!) képes vagyok elfogni az említett földi sugárzású programiokat, szellemkép mentesen, kiváló jelszinttel --- akkor erre egy megfelelően képzett, akarattal is rendelkező KTV csapatnak is képesnek kell lenni.

Inenn kezdve nem érdekel, hogy miért nem ezt a megoldást vitték tökélyre és kiterjesztve  afenti tétel gyakorlatban tapasztalható ellenkezőjét (azaz: nem megy nekik), megjósolom, hogy az akár 100%-os szolgáltatási minőségű AD (Antenna Digital) rendszer esetén sem lesz elvi alapn sem elkerülhető a rendszeres kockázódás és akár teljes keretek (frame) kiesése vagy egyéb "kánaán" ;-D

Hiszen ATTÓL, hogy valamely - végülis - földfelszíni műsorszórás digitális, az RF (itt ráadásul mikrohullámú!) jelút tekintetében ugyanúgy el lehet követni alapvető vételtechnikai hibákat...

A komlexitás növekedése miatt pedig - dekóder, irányított u-antenna, szélhatásokkal stb. - olyan új hibalehetőségek lépnek be, mely ebben (!) az esetben igen nagy mértékben valószínűsitheti, hogy rosszabb átlagos szolgáltatási minőséget kapjunk az AD-rendszerre átállt programoknál és az EMKTV esetében...

Egyébként hogy is gondolhattad, hogy nem figyelek Rád?!  ;-D

R

Előzmény: Bíborkékhóvirág (1131)
Megdobbent Creative Commons License 2006.01.17 0 0 1144
Aaaah, szerinted _szakmailag_kepzett_ szereloknel elofordulhat olyan, hogy:

a) Eloszor nem nezi meg a kozponti elosztason es sorban le a lakasig az elosztokban a jelszinteket, mielott becsenget ?

b) Ha akar utolag is huzigalta (miutan kijelentette, hogy NEM nyul hozza, mert nem akar nekem jelszintet erositeni es dirrel-durral sertodotten elszelelt) egyszeruen nem dugja vissza ?

Nem tudom, en ugyan nem vagyok antennaszerelo, de ritkan latni ilyet, legalabbis velem meg nem esett meg hasonlo, pedig eleg sok szerelovel talalkozom ilyen-olyan szakmakbol :)

Olyan mar esett meg, hogy nalamhagyott a szaki szerszamot, vagy epp at akarta magat verni penzzel es raszoltam, hogy tan figyeljen, mert ki akarom fizetni...

Mintahogy az is, hogy emktv-sek - mikor hdsnetet kotottek be - lazan felkinaltak, hogy 10 rugoert bekotik nekem az hbo-t sumakban :>
Előzmény: Törölt nick (1141)
Bíborkékhóvirág Creative Commons License 2006.01.17 0 0 1143

Na, de mi a megoldás?

(képek alább)

Megdobbent Creative Commons License 2006.01.17 0 0 1142
Azert hivom csonknak, mert a szakerto profik nagyjabol 1,5 cm-en vagtak el a bejovo kabelt, ugyhogyhon onnan fabrikaltak egy kulon 30-40 cm-est, hogy be tudjon menni egyaltalan az osztoba :)))

Szoval az ajto felett bejon, es maris egy dugoban vegzodik, az nekem csonk :)))

De a fene vigye, a jelszint akkor sem tul magas, a vizszintes csikok egy reszet izolatorral kiszedtem, es az ordog buzeralja meg: szolgaltatasert penzt fizetek, nem kopott-szakadt, felismerhetetlen bankjegyeket :)
Előzmény: Törölt nick (1140)
Törölt nick Creative Commons License 2006.01.17 0 0 1141

TE! Haver!  ;-D

Arra nem is gondolsz, hogy tényleg CSAK hibázott?!

Attól még lehet (szubjektíve?) sok negítv tulajdonsága, de azért nem feltétlen indulnék ki abból, hogy minden direkten történik...

R

Előzmény: Megdobbent (1130)
Törölt nick Creative Commons License 2006.01.17 0 0 1140

Na ja, ez is azt támasztja alá, hogy nem jelszint probléma (legalábbis nem a "csonkon") ;-)

R

Előzmény: Megdobbent (1127)
Megdobbent Creative Commons License 2006.01.17 0 0 1139
Nahat, erre mit talalok egyszercsak a weben ? :)

http://emktv.a.kurvaanyad.be/

Ejnyeno, hat miert nem szeretik ezt a remek szolgaltatot egyesek? :(
Törölt nick Creative Commons License 2006.01.17 0 0 1138

TV4 - jaj(jjj!) de jó (brr... ;-DDD )

DE: az melyik csomag is ez?! Biztos a maxi, én már nem tudom követni és daffke nem veszem elő a listáimat ;-)

Azért nem akarom elhinni, hogy egy UHF41 és társai (azaz Kékes és általában a messziek) földi sugárzású adások szellemképtelen megoldását 2006-ban nem (sem) lehessen megoldani!

Nem tudom milyen a F+, de a BK arcíválásáról el tudom képzelni, hogy olyan tömörítséget kapott eleve, hogy azt újra (vagy tovább) csomagolni "feloldhatatléan műszaki ellentét" és így a technika is magában hordozhatja a kését.

Az tuti, hogy az m1 esetében is jellemzően az élő (és külső stúdiós!) adások során csúszik a hang és pl. a Szomszédok alatt ami megint csak egy komprimált, digitalizált forrás ha nem tévedek (ti. a kiegészítésekhez amit Horváth Ádám letiltott először digizni kellett...), úgyhogy itt is elméleti alapon létezhet a gond...

Megjegyzem, hogy 5-8 másodperces (!) különbséget halok barátaimmal (UPC, T-Kábel) bezsélgetve egy RTL Klub adás hangja (!) között is, azaz kifejezetten durva dolgok történhetnek a különböző KTV láncokban - de azt sem tartom kizártnak, hogy az AH földfelszíni rendszerének az ország különböző pontjain is akár jelentősen eltárő "időbelisége" lehet!

Üdv!

Robi

Előzmény: Bíborkékhóvirág (1116)
Manó Creative Commons License 2006.01.17 0 0 1137

És még 1 dolog:

"egyébként pedig a jeltovábbítást a műsorszolgáltató és a KTV szolgáltató közötti megállapodás engedélyezi"

FTA sugárzás esetén ez így is van.....az AD nem FTA sugárzás...

Manó Creative Commons License 2006.01.16 0 0 1136
Még 1 kérdésem az lenne, mi a pofátlan tecnikai megoldás?
Előzmény: Törölt nick (1134)
Manó Creative Commons License 2006.01.16 0 0 1135

Bocs de erre már beszólok egy kicsit...

Ha kicsit ismernéd a helyzetet akkor tisztában lennél vele, hogy miért nincs DVB-T sugárzás jelenleg. De mivel ugy látom nem, ezért elmondom:

A néhai AH mint állami vállalat állami pénzből építette ki a DVB-T fejállomást lassan több mint 2 éve. A rendszer müködik és képes lenne normális műsort is továbbitani...hogy miért nem teszi. Mert nincs sugárzási engedélye, csak teszt adásra, mivel a szeretett Kábelszövettség ( amely a magyarországi kábelhálózatok nagy részét tartalmazza ) megtámadta a sugárzási engedélyt, tisztességtelen piaci előny megszerzése miatt. Ezért nincs DVB-T. Féltik adott területen elért helyzetüket, mi lenne azokkal akik megelégednének 6-12 digitális csatorna országos sugárzásával, és nem köttetnének be mindenféle szart, csak hogy tudjanak valamit nézni. (tisztelet a kivételnek)

Előzmény: Törölt nick (1134)
Törölt nick Creative Commons License 2006.01.16 0 0 1134

AH ügyek:

Azért annak amit az AH akármelyik "bennfentese" állít nem igazán adnék sok hitelt, lévén az üzemeltetés terén sokkal rosszabb cég mint akár az EMKTV !

És annak fényében, hogy a digitális földfelszíni műsorszórásban az AH (!) több évvel lemaradt a törvényben kötelezett állapothoz képest, talán nem kellene ennyire pökhendieknek lenniük. Sőt továbbmegyek: az AH-nak nem lenne joga ENNYIT (sem!) kérnie az általuk nyújtott szolgáltatásokért, egyébként pedig a jeltovábbítást a műsorszolgáltató és a KTV szolgáltató közötti megállapodás engedélyezi, így ha az AH által fenntartott jelutat választja az EMKTV akkor nem okoz bevételkiesést (sőt, tulajdonképpen ingyen kellene átvennie a jelet, mivel az AH ebben az esetben legfeljebb a műsorszolgáltatótól követelhet bármit, de szvsz azt sem..).

Ilyen alapon ugyanis a földfelszínen sugárzott TV2 jelet sem továbbíthatná az EMKTV (sem).

A pofátlanság az AH részéről épp az, hogy AHELYETT, hogy a mindenki számára (először Budapesten, majd országosan) kötelezően elérhető (a vevők oldaláról persze egyelőre, 2012-ig csak válaszható) FÖLDFELSZÍNI DIGITÁLIS SUGÁRZÁST megvalósítaná, pofátlan jövedelmet és még pofátlanabb technikai megoldást alkalmazva egy monopol-szerű piacot "gerjeszt"!

Üdv!

Robi

Előzmény: Bíborkékhóvirág (1114)
Bíborkékhóvirág Creative Commons License 2006.01.17 0 0 1133

Nekem van tv tuner kártyám, ez segít a megmagyarázni a helyzetet?

VHF sáv:

Képújság

A+

atv

Sat.1

HBO

HÁLÓZAT

DUNA

m2

m1

BUDAPEST TELEVÍZIÓ

EMKTV

3sat

EUROPA europa

SPORT 1

VIASAT 3

HÁLÓZAT

Spektrum

Cool

hírTV

Vh1

VIVA

Rai Uno

fashiontv

BBC WORLD

UHF sáv:

Nickelodeon

romantica

Discovery channel

club

JETIX

EUROSPORT

travelchannel

NATIONAL GEOGRAPHIC CHANNEL

PAX

fix.tv

RTL KLUB

TV2

Hallmark

Animal Planet

SPORT 2

MTV base

MTV hits

HUSTLER TV

Vh1 classic

MTV

MEZZO

TV5MONDE EUROPE

SKY NEWS

VIASAT explorer

Prosieben

VIASAT HISTORY

Filmmúzeum

Discovery science

Discovery travel&living

Discovery Civilisation

film+

ERT sat

ORT1

CCTV 4

tve

EuroNews

PRO TV

RTL

RTL II

MTV 2

VOX

Előzmény: Törölt nick (1132)
Törölt nick Creative Commons License 2006.01.16 0 0 1132

Szervusz!

INNEN már értem, hogy milyen szemcsézettségre gondoltok!!!

Naná, hogy EZ nem a jelszintből következik! (Ide a rozsdás bökőt!)

ha megnézitek, akkor a ZAVARÓJEL nem egyenletesen oszlik el kép teljes felületén, hanem jellegzetes vízszintes "nyalábolást" mutat és inkább olyan, mintha alacsony frekvenciás moduláció lenne az ALAPSÁVI jelen!!!

Nézzetek meg - sajnso magam nem tudok mutatni, mert sem zajom, de főleg tuner kártyám nincs hála az Istennek ;-D - egy VALÓDI jelcsökkenéses zajjal spékelt műsorjelet!!!

Annál a FEHÉRZAJ jellegéből adódóan ahogy csökken a hazsnos jel szintje, először "kontrasztosabb" hatású lesz a kép, majd "hangyás" lesz, azaz véletlenszerűen de mindenhol kb. azonos valószínűséggel lesznek zajpöttyök!

És ha a jelszint-csökenés az egész vételi sávot (közel) egyenletesen érinti, akkor a szomszédos csatornák zavarójelként nem (jellemzően) fognak megjelenni, mivel a zaj hamarabb érezteti hatását, mint a TUNER és a KF szelektivitásának "hibájaként" létrejövő zavar. A kábeltuneres Videoton és Orion TV-k is - kivéve a nagyon rossz példányokat - már megfelelő linearitással rendelkeztek a TzUNER és a KF elnyomási paramétereinek a jelszint csökkenéssel való romlása terén, azaz mire észrevehettétek volna a szomszéd-csatorna zavartatást, addigra a zaj már olyan zavaró volt, hogy nem azt vetted észre (vagy már nem számított)!

Na most CSAK azért tépem itt a szám különbséget téve zaj és zaj között, mert egyrészt az általam valószínűsített (látott!) zajt nem a hálózatszerelőknek kell behatárolniuk, sem szakmailag nem várható el, meggyőződésem szerint műszaki és topológiai rálátásuk sem lehet a jelenségre, ugyanúgy mint a megoldásra!

Úgyhogy HAJRÁ és a mellékelt képet küldd el e-mail-ben az ügyfélszolgálatra azzal, hogy a főmérnöknek (Rosznyai István) figyelmébe ajánlod és kéred, igazítsa el az illetékes szakembert!

Üdv!

Robi

Bíborkékhóvirág Creative Commons License 2006.01.16 0 0 1131

Tessék elolvasni, amit írtam, és akkor mindjárt érteni fogod, hogy miért álltak át az Antenna Digital szolgáltatására:

http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9094248&go=50943092
Előzmény: Törölt nick (1129)
Megdobbent Creative Commons License 2006.01.16 0 0 1130
Hello :)

Lebalkanozom en barkit, aki akkora taplo paraszt, hogy miutan az otthonomban volt, hulyenek nezett, lekezelt meg tavoztaban lehuzza az egesz hazat is bosszubol a szolgaltatasrol. Hat ekkora budos tirpak taplosakot eletemben nem hallottam, pedig valamivel tobb, mint 3 evtized van mogottem.
Törölt nick Creative Commons License 2006.01.16 0 0 1129

HeHe!

Azért megnézném az egyedi AH Digital vevőket hazsnáló sok (?!) szerecsétlent, hogy ez náluk is ilyen gyakori-é e, avagy csak az EMKTV által alkalmazott vevő ilyen szar (ja: és azt kell higyem, hogy tán nekik is az AH által adott, és ha emlékeztek a AH Mikró Kudlik Júlia által "elmagyarázott" beltérik elszállásaira, hülyeségeire, akkor ezzel nem kevés problémát vettek a nyakukba...)

Más krédés, hogy még most sem értem, mi a fészkesnek kellett átállni egy (szvsz még összességében kiforatlan) műszaki megoldás (értsd a lánc teljes egészét Széchenyi-hegy - EMKTV között!) alkalmazására?!

Üdv!
Robi

Előzmény: Megdobbent (1113)
Törölt nick Creative Commons License 2006.01.16 0 0 1128

Szia!

Nem tűntem el, csak épp nem ülök annyit itt a gép előtt...

De én azért - a korábbi álláspontomnak megfelelően - jellegzetesen kijavítanálak mostani közlésed miatt: az a tény, hogy egy cég román (vagy bármilyen) TULAJDONLÁSÚ nem (feltétlen) jelent azt, hogy a munkavégzők (akár egyike is) ugyaneme nemzetiség képviselője.

Sőt azt sem jelenti, hogy a képviselt üzletpolitika vagy műszaki színvonal NE lenne épp a magyar mentalitásnak megfelelő.

És - ismerve az EMKTV általam tisztelt! - fizikai és hálózatos munkaválalói egy részét, kénytelen vagyok általánosságban ugyan, de alapos okkal megvédeni őket a szőröstalpúzás és az általánosítás miatt vagy ellen.

Az a tény, hogy valahol valamilyen (egyedi vagy tervezési hiba fiolytán "bekalkulált") minőségi probléma van, nem feltétlen jelenti, hogy mindenki lelkiismeretlen barom lenne, sőt!

Mint írtam, önmagában a közölt jelszintek  szerintem nem alkalmasak ilyen mértékű, a  vételi helyen tapasztalható minőségi hiba okozására.

Mindenesetre - tapasztalataim szerint - az együttműködés sokkal célszerűbb és a közvetlen, emberi hangú, kontaktus is sokkal hatásosabb a helyi jellegű problémák megoldásához, mint a levélben anyázás (no perzse ha ez kimerül egy elvárható idő után és jószándék ellenére is, már más a kérdés, de a hevességet ekkor sem értem igazán...).

Az APEH (úgy vélem erre céloztál...) pedig egészen egyszerűen nem fog az EMKTV-vel (sem!) foglalkozni, mert ha akkor megvédték (!) őket, amikor évekig nemadtak ki számlát a CsBM-mel fizetőknek, akkor most sem fognak fogást taláni szerintem rajtuk, mert ha műszakilag sok rovás is van az EMKT vezetésének számláján vagy épp több tekintetben az átgondolatlanság vagy "fejetlenség" látszik innen kívülről szakmailag, de pénzügyi területen (nem kifelé, épp befelé) meglehetősen "zárnak" azaz inkűább arra ügyelnek, hogy erről az oldalról ne találjanak rajtuk fogást ;-)

(Na és ez érthető is, hiszen ma Mo-n a szabványos vagy vállalt szolgáltatás kikényszerítése nem csak a KTV területen, de akár a bankszakmában is elég nehézkes, hogy finoman szóljak ;-)) )

Az NHH Budapesti Irodájának vezetője még 2003-ban szó szerint beismerte, hogy (nem csak az EMKTV-vel, de velük a kis előfizetői láétszám miatt főleg) egyszerűen nem tudnak mit kezdeni!

A KTV szektor jogi szabályozása a fogyazstóvédelem és a szolgáltatás minőség felügyelete területén még az egyéb Eht-beli esetekhez képest is sokkal súlytalanabb!

Ennél már csak a vevőkészülékek és még inkább a jelforrások (!!!) no meg a hivatalos jeltovábbítók (műsorszóró(k) élen az AH-val!) műszaki színvonalának ellenőrzése problémásabb és felületesebb, sőt az utóbbi esetben talán még a szabványos vagy elvárt értékek is többféle képpen "keletkeztethetőek"!

Egy ksi műszaki adalék, amit a mérésekkor Te is bőszen megfigyelhetsz amikor kimérik a lakásodban a jelszintet: a jel mellett a ZAJ (alapzaj, alapvonal) szintje is roppant érdekes lehet, és ide csatlakoztatom korábbi megszólalásom, miszerint nem zárható ki, hogy a lánc korábbi részein "épül be" a zaj a jelfolyamba és ilyen értelemben nem a hazsnos jel kicsi, hanem a mellette csücsülő zaj túl nagy!

Még egyszer: a -16dB jelkülönbség (mivel a vállalt érték szvsz megfelelő "védő-szintet" tartalmaz) nem okozhat szemécsés zajt...

Üdv!

Robi

Előzmény: Megdobbent (1111)
Megdobbent Creative Commons License 2006.01.16 0 0 1127
Szia!

61 a bejovo csonkon, tehat onnan mar csak osztodik, de a fene se fog felfuggeszteni egy tv-t az ajto fele, mi kenyelmes nepek marcsak fotelbol/agybol nezzuk kenyelmesen, mint a civilizalt lakossag perdonto resze :)))

Amugy csak 1 bizonyos regio lett szemcses, sajna a tv-m grundig, de ha van kedved azonositsd be a zonat a csatornakiosztas szerint:

tv2, rtlk, animal planet, discovery, hallmark, nickelodeon, travel (legrosszabb), fixtv.

Nagyjabol ennyi igy elso ranezesre. Es balam is akkor romlottak le, amikor nagyjabol biborkek jelezte eloszor, de nalam fokozatosan.
Előzmény: Törölt nick (1126)
Törölt nick Creative Commons License 2006.01.16 0 0 1126

Szia!

Hát tudod azt mondja a "fáma", hogy erősítővel a zajt is csak erősíted, így ha zajos a vételed, akkor szó szerint inkább csak rontasz rajta ilyen esetben akárhányszor 20-25dB-es erősítéssel.

Ellenben érdekelne, hogy milyen típusú elosztókat (F-csatlakozó vagy csavaros-leszorítós koax-bekötésű, illetve hány be éshány kimenetes) hazsnálsz?

És nagyon érdekes tud lenni, ha egy szabványos 75 Ohm-os "lezárással" bíró elosztó nem használt be(~ki)meneteit nem zárjuk le, azaz a levegőben lógnak...

Meg kellene nézni egyenesbe kötve egy készülékkel a jel-minőséget egy-egy készülékeddel külön-külön (pl. ha F-csatlakozóval kötött a hálózatod, egy egyszerű F-toldóval az osztó helyén irányonként) és ha mindegyik TV-n azonosan rossz (az elvárthoz képest akár!) a minőség, akkor akár új kábellel ellenőrízni, mert amagam részéről kitartok amellett, hogy a mért 61dB-s jelszint "nem jogosítja fel" a készülékeket szemcsé vételre...

Üdv!

Robi

Előzmény: Bíborkékhóvirág (1110)
Bíborkékhóvirág Creative Commons License 2006.01.16 0 0 1125
A ma délutánira gondolsz? ;-D
Előzmény: ZE (1124)
ZE Creative Commons License 2006.01.16 0 0 1124
Tényleg hihetetlen idők... szakadás (csak) egy órára :-P
Előzmény: Megdobbent (1123)
Megdobbent Creative Commons License 2006.01.16 0 0 1123
Oho az en idomben (256 kbit/s csomag idejeben) ultem a gep elott, interneteztem (mar, ha epp nem dialin kellett a hdsnet helyett/mellett) es ha elment a tv egy percre, mar mentettem is, mint a fene, hogy offline olvassak tovabb, mert upsz, szakadas, 1 orara :) Hihetetlen idok jartak akkoriban :)
Előzmény: ZE (1122)
ZE Creative Commons License 2006.01.16 0 0 1122
TV-t nem túl gyakran nézek, az Internetszolgáltatásuk leszakadásához már volt szerencsém, de csak utólag tudtam meg :)
Előzmény: Megdobbent (1119)
Megdobbent Creative Commons License 2006.01.16 0 0 1121
Hmmm, en egy masiknal vagyok, de az ugyfelszolgalat ird es mondd 24 oras (hajnal 2,4,6-kor mindig volt valaki), ha e-mailt kuldok azonnal kapok valaszt hibajegyszammal, es konkret valaszt is 8 oran belul. Szoval mas erzes, aki valaha volt hdsnet elofizeto, az higyje el: eg es fold :)
Előzmény: ZE (1120)
ZE Creative Commons License 2006.01.16 0 0 1120
Szerinted...? :-))

Egyébként azért, mert addig érte meg nekem a HDSNET mellett maradni, amíg szimmetrikus volt a drót. Most nem az. (Vezetékes telefon családi okból van.) Az adott előfizetési díjért máshol nem másfél, hanem 2 mbis/s-ot kapok. A tűzfalam wan-portján nincs a nekem szánt sávszélességet zabáló fölösleges forgalom, satöbbi...

Az Externet 2 Mbit-es csomagja nagyon korrekten muzsikál, tudok itthonról dolgozni, az üf.szolgálatot még nem kellett tesztelnem, de akiknek igen, azok khm. egészen más véleménnyel vannak róluk, mint én a HDSNET-ről...
Előzmény: Bíborkékhóvirág (1118)
Megdobbent Creative Commons License 2006.01.16 0 0 1119
Frontemberunk leszel, meglasd :) Remelem az ADSL ugy dunnyog-zummog-csahol nalad is, mint az enyem, ezzel onmagaban demonstralva a hsdnet es barmely mas szolgaltatas kozti hatalmas szakadekot :)

Az mekkora elvezet lesz mar neked (ha meg nem volt ra pelda), hogy epp leszakadt emktv szolgaltatas mellett online nezel m2-t vagy barmit ;)

Biborkek: Nagyon ottvan a cap-ed, terjeszd amerre csak tudod :))))

Előzmény: ZE (1117)
Bíborkékhóvirág Creative Commons License 2006.01.16 0 0 1118
Miért is viszed vissza?
Előzmény: ZE (1117)
ZE Creative Commons License 2006.01.16 0 0 1117
:-))) Ez a kép mehetne a vicclap.hu-ba is, meg az adott képújságon hirdetők felé is, hiszen a hirdetés ugyan lement, de a hirdetés nem volt olvashatő :-/

Én is vihogtam tegnap nagyokat rajta... A héten viszem vissza nekik a kábelmodemet, majd akkor írásban is leteszem az üfszolgálatos elé a TV2 teletext-hiányára vonatkozó panaszomat (egy példányban, egyet meg alávésetek vele, hogy átvette...)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!