:)))))
Jó-jó, csak az a helyzet, hogy nem az én képeim. Az egyik fotócsatornára, ami nekem is rendszeresen lejön, belépett valaki, akinek rengeteg képe van ezekről. Nekem elküldött vagy két tucat képet nézegetni (Dunaföldvár, D. Ferencz, Kossuth, Petőfi, Széchenyi, Felszabadulás) fekete-fehérben, valamint egy sorozatot a Df. elbontásáról színesben, és sztem nagyon jók! Nem tudja most feltenni a netre, én mondtam hogy segítek neki, meg azt is, hogy jöjjön fel a topicra, elvégre minden "hajómániásnak" itt a helye :))) de most valahova eltűnt :)))...addig meg nem akarok pakolgatni :)
"uu = Boglár! Én ezt az egy hajót ismertem, nem tudom, volt-e testvére. "
Szerintem ez a hajo nem a Boglar, hanem a Tátika. (A Boglarnak nem ilyen ivelt oldalablakai vannak, hanem egyenes es a vezetofulkeje is mas.) A Tatika jelenleg a Zankai Gyermekudulo (?? - ez most a neve az Uttorovarosnak?) tulajdona, o szokott az egyik mentohajo lenni a Balatonatuszasnal, ott lattam en is tavaly es beszeltem a kapitanyaval. O mondta, hogy bar nagyon hasonlit a Boglarra, de nem egy tipus, kb. 7-8 ev kulonbseg van kozottuk.
Nos akkor a topictalihoz minden jót kívánok, mivel én másfél hétig nem leszek itt. De aztán TÁJÉKOZTASSATOK!!!
Hogy is van szeretett és becsült Dékány Andrásunk könyvében? T.Q.L. Másfél hétig más vizekre evezek, maj utána ismét "fölvonom a lobogót"
gb
Engem is érdekel a Deák Ferencz és a Dunaföldvár.
Hol lehet megnézni a képeket?
A DEakról van egy filmem ami 56-ban készült szines és az AlDunán tett utját mutatja be. A képtáramba van egy kép a pusztuló Dunaföldvárról. A hajó nevü képen apám látható A Kisfaludy hajon a Balatonon kb1940 körül.
"Ha már úgyis téma...érdekelnek valakit régi Dunaföldváros és Deák Ferencz-es fotók, és a Dunaföldvár elbontása közben készült fotók?"
Ennél butábbat nem is kérdezhetsz Viking!:-))))
Áááááááááááááá, dehogy! Ne erőltesd, itt mindenki skandináv lottózik!:-)))))))
muggli
17:43-as 1. hozzászólásomkor azt mondtam, gyorsan végigolvasom az eddigieket, idáig a 41. oldalon tartok és csak azért függesztem fel, mert korán kelek... Nagyon élvezetes volt, folytatom hamarosan és csatlakozom!
Kérdésem addig: újonc topicolóként részt vehetek a találkozón?
"csapatostúl bemenni" -ez jó :))
bevesszük a Szabadkikötőt...:)
Ha már úgyis téma...érdekelnek valakit régi Dunaföldváros és Deák Ferencz-es fotók, és a Dunaföldvár elbontása közben készült fotók?
Egyébként egyszer, (úgy tíz éve) láttam is őt, csak messziről és nem is akartam hinni a szememnek. Ha legközelebb arra járok, (nem tudom, hogy mikor lesz az) feltétlenül felkeresem. Nem olyan nagy az a tó.
Semmiség! Pár csipás éjszaka, meg az, hogy akármennyit vagyok a neten, ugyanannyiba kerül. Amíg modemes, meg ISDN-es voltam, addig volt olyan, hogy az asszony válni akart! Nem a net miatt, hanem a telefonszámla okán!:-)))))))
muggli, az ADSL-fan
Muggli!
Micsoda gyönyörűségeket találtál!!!
A szívem szakad meg,hogy mi kidobtuk a "kukába" szinte az összes gőzösünket.:(((
Más.A topictalira mindenképp megyek !Szerintem a kikötő főkapunál kellene találkoznunk és csapatostúl bemenni.Cs
Még korábban tettem fel a komáromi hajókról néhány elcsent képet az alábbi tárhelyre: http://kep.tar.hu/riversea
Akkor éppen bajok voltak a szolgáltatással, így nem mindegyik töltődött fel. Jó minőségű képek, érdemes megnézni őket. Sajnos nincs mindig időm az internetezésre, de megpróbálok majd saját folyamos képeimből is beszkennelni egy-kettőt, mint pl. m/s Tatabánya találkozása a deggendorfi híddal nagyvíz idején.
Hmmm...muggli! Te aztán belendültél a böngészésbe! :)))
Jó kis oldalakat találtál, most nézegetem :)))
Akkor én is véglegesítem a 29-ét, hévvel jövök a Szabadkikötőbe, azt ugyan nem tudom, hogy pontosan hol van ez az épület, dehát csak megtalálom :)))
A választ erre csak a BHRT központjában Siófokon tudják pontosan,mivel szinte mindegyik hajó más,a Csobáncban talán SKL van,de ennek utána tudok nézni ha érdekel,esetleg idecsábítom a topicra balukapitányt,a hajó vezetőjét:-)))
Sziasztok hajósnép!
kérésem lenne.
Meg tudná vki nekem mondani, hpgy a Balatoni Hajózási rt hajóiban milyen típusú motorok vannak?
És hány db/hajó?
Előre is köszi, bárki légyen is..
Ha nem publikus, jöhet mélben is..
Drága barátaim!
Végre-végre! Nem is gondoltam volna, hogy vannak még rajtam kívül ilyen hajóbolondock.
Gyorsan átolvasom az eddigieket és jövök újdonságokkal szolgálni!
Pedro
Dani!
Kb két-három hét múlva egynek a gazdája leszek, ha érdekel, akkor nagyon szívesen segítek.
Más. Topictalálkozóról vélemények, jelentekezés?
Üdv: muggli
A találkozó ügyében azért hallgattam, mert nekem mindkét alkalom megfelelő.
Családi hagyományból diára fényképezek. Nem sikerül megfelelő dia-szkenner közelébe jutnom. Így, szükságmegoldásként, lefényképeztem a kivetített képeket. Elég vacakok lettek a szinek, sok esetben torzult a kép és végül, sok helyen nem sikerült elkerülni a fekete képszéleket sem. Na, ennyi magyarázkodás után az alábbi képtől kezdve megtekinthetők.
http://kep.tar.hu/gumidani/index.phtml?aid=27552949&pid=2236738&beginnum=60
Itt is van rejtvény. A Vácon fényképezett komp és a Middelburgban fényképezett régi hadihajó nevét nem tudom.