Nem az Enikőre hanem inkább az Avanti tolóira emlékeztet a Carrerákra. A Mahartos tolók közül a Csongrád a legközelebbi rokona, de a Flóra jóval szakadtabb. Viszont három Dm bárkát úgy tolt fölfelé mint a parancsolat.
Üdv
k
Szia Pedrofon!
Azért ez a két hajó nagyon csúnya. Viszont a Flóra jó erőben van. Mindkettő egy szegedi cég tulajdona. Az al-Dunáról fuvaroznak (legalábbis mostanában).
Üdv
k
Szorgalmasan olvasom az eddigieket, de még mindig csak a tavaly novemberieknél tartok...
Holnapra "feldolgozom" az egészet és teljesértékü hozzászólóvá is vál6ok akár, persze csak, ha befogadtok...
Kellemes 7végét mindenkinek!
Pedro
Guberavera!
Ma fotóztam le a Kőszeget Újpesten pont délben.
Soha nem nézett még ki ilyen jól.
És az eddig titokzatos Flóra tolóhajót is a Tisza Királynője III. társaságában.
Mindkettő szegedi és az Admiralitásé.
A Flóra amúgy wroczlawi Muflon.
Én szeretem a muflonokat, 1re többen vannak.
Örülök, hogy "nekünk" is van már 2.
Jelentem, Táncsics barátunk is elkékült mára:-)
Így mind3 nagyhajó kékesen pompázik!
Eltűnt a furcsakék 15-ös viszont és csúnyán belelóg a hídja a Dunába. Mi van itt?
Tényleg öngyilkos lett a tulaj?
Ki tud valamit erről?
Jaja...a River Queen a holland csatornákra specializálódott :(((
Utoljára 2000 aug 15-én 08:06-kor hagyta el a Nemzetközit, akkor fotóztam le, akkor is helyettesítőhajóként, az Amadeus II utasait utaztatta...
előtte 1999 októberében volt két alkalommal Pesten, és idén sem valószinű, hogy rendszeres látogatónk lesz :(((
vagyis most jár negyedik alkalommal nálunk, legalábbis az én horányi archívumom szerint :)))
Van egyébként saját honlapja is: www.riverqueen.com
Eddig úgy néz ki, hogy 29-e az a nap, amikor többen el tudnának jönni. Legnagyobb sajnálatomra sok régebbi (nálam legalábbis sokkal régebbi) írótárs nem jelzett vissza. Őszintén megmondva, még kb 6-10 embertől, legalább visszajelzést vártam volna. Főleg azoktól, akik régebben nagyon fel tudták pörgetni a topicot. Mindegy, aki ráér, jöjjön!
A többiektől kérdezem, hogy senki nem akar jönni? Trophytól-a Topicgazdáig és közte sok régi író?
muggli
Ma délelőtt fél 11-kor kaptam őt lencsevégre.
Megpróbálom feltenni, bár még sohasem sikerült.
Viking, Te mikor fotóztad le? Tavaly minden nap figyeltem, nem láttam.
Gumidani!
A 7 törpén kivül volt még a Kék-Duna és a Tabán az un. 100 személyes tipusból.
130 személyesek voltak a Piroska, Iluska és a János Vitéz.
90 személyes volt a Farkas és még egy.
A 4 vizibusz pedig a Margitsziget, Angyalföld, Lágymányos és a Budavár.
A BKV y.jpg képen a Vidor van, valszeg épp Misa bácsi vezette, mert erősen jobbra dől ;)
Micsodaaaaaaa????????????????????
A teremburáját! :)))) Én meg ilyenekről lemaradok :))) Ejnye....mégegy ilyen, hogy a tudtom nélkül érkezik meg valaki....nahát! :))
A fotót dobd be ide nyugodtan, ha megvan...valóban szép jószág. Én is annakidején lefotóztam és beraktam a gyüjteménybe, de nem kaptam el valami túl jó minőségben...
Nem tudod véletlenül mikor jött? Érdekelne, hogy melyik hajót helyettesítette a rendezésben...
Sziasztok!
Itt volt ma a RIVER QUEEN!!!
Álom-gyönyörű! :-)
Eddig a River Cloud volt a legszebb üdülőhajó, de mától Ő a kedvencem.
A hajótest megegyezik, de a felépítmény és a színvilág még izgalmasabb.
Ki látta még? Én le is fotóztam.
Zoltika!
Nemrég írtam Gumidaninak, hogy kb két hét és van egy diaszkennerem. Segítek, szívesen! (Ezzel az én gyűjteményem is gyarapszik!:-))))))))))))) )
muggli
Add csak ide, az én szkennerem biztos jobb!:-))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) Naaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!! Léciléciléciléciléciléciléciléci!!!!!!!!! Ha nem ,akkor irgumburgumvaslapát lesz!!!!!!!!!!!:-))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
muggli
Tettem fel BKV-s képeket is.
http://kep.tar.hu/gumidani/index.phtml?aid=27552949&pid=2249005
További kérdéseim:
A képek forrása szerint
a Tündérnek 1,
a Tudornak 8 (Szende, Szundi, Hapci, Morgó , Vidor, Kuka és még kettő???),
a Piroskának 2 testvérhajója volt.
Ezek nevére ki emlékszik?
Pótkérdés, talán ez könnyebb: Az Attila lánykori neve mi volt?
Persze hogy helyes volt, mert tényleg nem emlékeztem... :)) Bocs a pontatlan fogalmazásért! én mindig testvérhajónak véltem őket (amikor eszembe jutottak), igaz, egymás mellett sohasem láttam őket, és fényképem sem volt róluk. Egyébként nekem is van néhány hajós diám (Balaton, Duna, tenger), megpróbálom beszkenneltetni őket.
Igazad lehet, nem ellenkezem! Nekem a Tátika teljesen kiment a fejemből, amikor azt írtam, hogy kb. "nem emlékszem, hogy testvérhajója lett volna". Ezek szerint ez a mondat tartalmilag helyes is volt... :))
Legalább addig add ide, amíg beszkennelem!:-))))
Aztán, ha OK, akkor felkerül a képtárba, Viking képei címmel!:-))))))
muggli
Ui: A talira elhozd ám, hallod?!:-)))
E-mailje van neki, nem? telefon? Postagalamb? Lovashírnök? Léggömb? Füstjelek? Semmi elérhetőség?
muggli