Keresés

Részletes keresés

gvass1 Creative Commons License 2001.08.28 0 0 89
hi,
ezeket az itthoni fegvyerboltokban is lathatod (legfeljebb nem akkora valasztekban), csak eppen arrafele (EUROPABAN) a becsuletes polgar kap is rajuk engedelyt. Itt meg nem.
Előzmény: Carlos2001 (88)
Carlos2001 Creative Commons License 2001.08.27 0 0 88
OFF, de érdekes: rövid svájci utamon belebotlottam egy fegyverboltba. Jobbnál jobb feygverek sorakoztak a kirakatban, pisztoly már 820SFR-tól (170-es szorzó), .38 Special revolver 1000 körül, sőr egy shotgun is volt ott... Csorgott a nyálam, aztán hazajöttem, és beállítottam a sarokba a kisbaltát.
gvass1 Creative Commons License 2001.08.14 0 0 87
hi,
hat a haverod elegge hulye volt. A hilti-szogbelovo toltenyben ugyanis celluloznitrat alapu, fust nelkuli lopor van, es annak gaznyomasa konnyeden szetcsapja a gyenge feketeloporra tervezett eloltoltos fegyvert...melyhez egyebkent minden loveshez szukseges beszerezheto a Felvideken.

Csak eppen azok orszagba behozatala szabalysertes, es ha nem ert hozza, akkor inkabb inkabb ne jatsszon eloltoltos fegyverrel. Amivel onvedelem soran az a baj, hogy ugyanugy megolod a tamadot, mint a nyilpuskaval, vagy a baltaval.

A soretesbe valo gumilovedekek joval sulyosabb hatasuak 10 meter alatt egyebkent tudtommal.

A sportcelo eles lofegyver megszerzese engedelyre pedig igencsak hosszadalmas fel/1 ev, es nagyon draga mulatsag, csak valoban elkotelezett fegyverbuziknak ajanlhato. Asszem ez nem jarhato ut.

Előzmény: belic (86)
belic Creative Commons License 2001.08.14 0 0 86
Hello!

A "puha" gumilövedékekről (12 db/söréteslőszer) azt hallottam, hogy a bordát el tudják törni közvetlen találat esetén (egyébként ezek egyik előnye, hogy másodpercekig pattognak pl. egy üres szobában, mire elvesztik az energiájukat), ha egy ilyen torkon talál, akkor az halálos is lehet. Ez börtönlázadásnál még elfogadható kockázat, de Te börtönbe kerülhetsz miatta, persze sokkal kisebb esélyel, mint éles lőszer esetén.

Ha féllegális és nagyon erős home-deffence fegyvert akarnál, akkor én "pumpálos" shot-gun-t ajánlanék, csőben gumi, a többi éles sörét.

Ehhez persze koronglövő sportolónak kell lenned (valószinüleg IV., esetleg III. osztályú versenyzőnek), vagy vadásznak (városi ember számára elég nehéz lehet egy vadászvizsga, noha állítólag sokat gyengítettek rajta).

Ha ilyened van (amit persze _sokkal_ nehezebb megszerezni legálisan, mint egy gázpisztolyt), akkor valószinüleg csak szabálysértést követsz el, ha házkutatás során megtalálják a töltött puskát fegyverszekrényen kívül, és gondolom házkutatást sem szoktak nálad tartani :-)
(a fenti jelet 90 fokkal elforgatva 2 szemet, orrot és egy vigyori szájat kapsz, valaki kérdezte az előbb).

Használata után persze meg kell magyarázni, hogy miért volt megtöltve, de ha sikerül (és arányosan védekeztél, ezért kell gumival kezdeni) akkor nincs jogi probléma.

Hasonló módszer, ha pl. III. osztályu szituációs lövész sportolóvá válsz, és veszel egy 9mm para (vagy .357 magnum) lőszerű pisztolyt. Vizsga + klubtagság + min fél év (heti egy alkalom) edzés, megfelelő versenyeredmények + engedélykérés + rendőri helyszinelés (fegyverszekrény van-e) az előfeltétel, majd minden évben edzések + megfelelő versenyeredmények.
Előnye a kis méret, ezért sokkal jobban használható szerintem lakásban. A sörétesnél ne hidd el azt, hogy "kb abba az irányba tartod a csövét, akkor már eltalálod", kb. 10 méterről 2 tenyérnyi a szorása egy átlagos sörétesnek, tehát azzal is szinte ugyanolyan pontosan kell célozni, mint egy pisztollyal.

Egy fokkal illegálisabb fegyver egy hatlövetü elöltöltős revolver. Egy ismerősömnek volt ilyenje, hilti-lőszerből szedett ki puskaport, a lövedék kapható, gyutacsnak pedig egy flóbert-lőszert szedett szét. Tehát a fegyver és a 3 részre szedett lőszer legálisan várásolható és tartható, de megtölteni már bűncselekmény!
Ha ilyet csinálnál, valószínüleg sokat kell kisérletezni, mire nagy megbízhatóságú lőszert tudsz hozzá csinálni, ami 6-ból csak 1-2 mond csütörtököt. Az ismerősöm szerint a fojtás a lényeg, egyszer sikerült is szétrobbantania a pisztolyát :-). Szlovákiában legálisan gyakorolhatsz.

Összefoglalva: szerintem is a legegyszerübb a K.O., ha utcára is vinni akarod, akkor pedig gázpisztolyt ajánlok. Én is ez utóbbival járok, amig ilyen a közbiztonság, addig marad is, nem éri meg a (törvényi) kockázatot, hogy megtöltsem a Coltomat utcán/otthon.

Bel

Előzmény: unguided (77)
unguided Creative Commons License 2001.08.14 0 0 85
Ez egy ún. szmájli (smily, ha jól tudom)
ezzel jelezzük a szövegben azokat az érzéseinket, amit nem tudunk - vagy akarunk - megfogalmazni.

pl. :-) egy mosoly. Azt jelenti, örülök vminek, vagy nem kell olyan komolyan venni, amit írtam.
:DDD egy elnyújtott kacaj.
:-( vagy :[ a lehangolódást jelképezi
stb.,stb.
Minden használható, ami hasonlít egy arckifejezésre, grimaszra. :-j

unguided

Előzmény: acp2 (84)
acp2 Creative Commons License 2001.08.13 0 0 84
Halihó!

Hát igen, amikor a törvényeknél lyukadunk ki mindig a fülemben cseng egy rég nem hallott mondat: "Kés, villa, olló - gyerek kezébe nem való". Ez lehetne akár a közbiztonságra különösen veszélyes eszközökről szóló törvény szövege is, így legalább közérthetőbb lenne. Félretéve a tréfát, az azonban téleg elgondolkodtató -végigolvasva ezt a szánalmas törvényt-, hogy hol van a magyar fegyverlobby? Létezik ilyen? Na! Erről nyitok is egy új topicot!

Ui.:

Unguided!

Bocs a hülye kérdésért, de ez: :)) mi a fenét jelent /ezt sohasem tudtam/?

gvass1 Creative Commons License 2001.08.12 0 0 83
"Az a röhely az egészben, hogy a törvény tulajdonképpen megengedi egy csomó "7,5" feletti eszköz tartását (elöltöltős, számszeríj, szigonypuska(?))"

Egen, valahogy igy.
Ha jol megnezed, ezek az eszkozok (eloltoltos kivetel) tamadasra sokkal inkabb alkalmasak, mint vedekezesre.

De pedlaul a gyakorlatilag csak vedelemre jo gazpisztolyt mar engedelyhez kotottek.

Az engedelykoteles fegyverek kozul is, relative a legkonnyebb a hozzajutas a golyos puskahoz, amivel sokszaz meterrol lehet olni.

A vedekezesre alkalmas pisztoly viszont tilos.

Nem a lakossagot ero tamadasoktol felnek a torvenyhozok, hanem az onvedelemre kepes polgaroktol.

Előzmény: acp2 (79)
unguided Creative Commons License 2001.08.12 0 0 82
:))
Előzmény: acp2 (81)
acp2 Creative Commons License 2001.08.11 0 0 81
Hát kedves Unguided... örömtelibb témákat alighanem csak más topicon érdemes keresni. Arra még várnunk kell, hogy itt megjelenhessen az első pozitív mondat - és akkor még el sem meséltem a "gázpisztolyos önvédelem" sztorimat! Nem is fogom, tartogatom arra az esetre, ha véletlenül összehoznátok egy fegyverbuzi kocsmázást (helyet tudok biztosítani!).
Előzmény: unguided (80)
unguided Creative Commons License 2001.08.10 0 0 80
"No ennyit a törvényeinkről"

Ja. Ennyit és ne többet!
Nem igazán tudunk rajta változtatni. Inkább keressünk valami más, örömtelibb témát! :)

unguided

Előzmény: acp2 (79)
acp2 Creative Commons License 2001.08.10 0 0 79
Üdv Mindenkinek!

Az a röhely az egészben, hogy a törvény tulajdonképpen megengedi egy csomó "7,5" feletti eszköz tartását (elöltöltős, számszeríj, szigonypuska(?)), csak a használatukat korlátozza. Így sikerült azt elérni, hogy a beszámítható becsületes emberektől eltekintve minden genya és kretén kezében ott az eszköz a szemétséghez/hülyeséghez. A törvény szövegét nyílván midannyian ismeritek ezért nem szeretném hosszan idézni, de hála a következetlenségének engem egyszer majdnem lesitteltek egy falidísznek való spiáter játékpisztoly miatt. Bocs, de ezt elmesélem, jó kis tanmese: vásároltam egy nagyon ronda (M29-es SW-t mintázó) fegyver másolatot, amit azon nyomban nekiáltam "szalonképessé" tenni, hogy szobám falát díszíthesse. Rögtön, első lépésként eltávolítottam a töltényűrök(10mm) elején lévő nyílásokat szinte teljesen elfedő lemezeket és az addig tömör csőbe csináltam egy 6mm-es előfuratot. Még szerencse, hogy csak eddig jutottam el, mert hamarosan rendőrök kopogtattak az ajtómon. Nem emiatt érkeztek, de kiszúrták a fegyvert és csakhamar a gyermekek diadalittas tekintetét tükröző szemekkel vetették magukat a lakásra - végre egy nagy fogás! Lefoglaltak a "fegyveren" kívűl egy törött GPDA műanyag tárat és egy gázpisztolyhoz való rakéta-adaptert. Először csak röhögtem az egészen ám a fegyverszakértő (érdekes szakember lehet) .357-es magnum fegyver főelemnek minősítette a kb. 2mm-es falvastagságú spiáter tárat. Rögtön megörültem, hogy nem néztek be a fürdőszobába ahol tele van a fal 12-es kaliberű vízvezetékekkel. Na innentől fizethettem az ügyvédet. Az mentett meg, hogy élesszemű szakétőnk észrevette: "még további átalakításra lett vona szükség ahhoz, hogy a fegyvert éles lőszer kilövésére alkalmassá tegyék" (azt azért szívesen megnéztem volna ahogy lead egy próbalövést - a szerk.). A dolog érdekessége az, hogy pont azon a napon találták meg a fegyvert amikor hatályba lépett az új törvény amely szerint a fegyver főelem birtoklása csak szabálysértés. Így megúsztam pénzbírsággal + kifizettem egy csomó lóvét az ügyvédnek + elkobozták azt a sz..t. Vettem volna inkább egy elöltöltőst .44-es huzagolt csővel, fegyveracél dobbal - jobban jártam volna /egyébként vettem is/. A tanulság: ha valaki bántani akar myugodtan kapd le a fejét egy szekercével, mert sanszos, hogy olcsóbban megúszod mint azt, ha a kisöcséd a kalaptartón felejti a játékpisztolyát. No ennyit a törvényeinkről.

gvass1 Creative Commons License 2001.08.09 0 0 78
hi,
"PL. egy olyan "fegyver", ami összehajtogatott vászonzacskót , ami finom homokkal van töltve. A torkolatot elhagyva kinyílik (kb 150mm), és nagy felülten üt."

Egen, ilyesmikrol van szo. Ehhez hasonlo berendezeseknek Eszak-irorszagban 20 ev alatt 14 halalos aldozata volt.

"És még mindig nem tudom honnan a 7,5J. "

Nekunk Nemetorszagbol. Franciaknal ugyanez az ertek 10 (9.81) joule, angoloknal lehet 16 joule-os legpuskat is szabadon tartani.

Tehat a "veszelytelenseg" hatara valahol ennek kornyeken van. Velhetoen onnan szarmazik, hogy ilyen energiaval a 4,5 mm-es legfegyverlovedek nem tud eleg melyre hatolni emberi testebe ahhoz, hogy letfontossagu szervet elerhessen.

Előzmény: unguided (77)
unguided Creative Commons License 2001.08.09 0 0 77
"...halalosak, vagy biztosan sulyos serulest okoznak"

Amire én gondoltam, azok nem.
PL. egy olyan "fegyver", ami összehajtogatott vászonzacskót , ami finom homokkal van töltve. A torkolatot elhagyva kinyílik (kb 150mm), és nagy felülten üt.
Vagy pl. golflabda nagyságú hablabdacs (mint a 10mm-es KO, csak nagyobb. Asszem shotgun-ból jön)

"Ezt nagyon nem jol tudod"
Lehet. Vagy rosszul írtam le.
Ezeket a torkolati energiákat hadifegyverekhez tartották szükségesnek, hogy a célzott lőtávolságon (~500-600m) még biztosan ölőhatása legyen.

És még mindig nem tudom honnan a 7,5J.
Nagyon érdekelne.

unguided

Előzmény: gvass1 (76)
gvass1 Creative Commons License 2001.08.09 0 0 76
hi,
" Jut eszembe: Van egy csomó, kimondottan nem halálos fegyver, aminek a stophatása jelentős.
A tömegoszlató fegyverek. Nagyméretű puhagumi lövedék(shotgun vagy nagyobbűrméretben),"

Az a baj ezekkel, hogy valojaban ezek a katonai/rendvedelmi celu szerkentyuk bizony nem "non-lethal", hanem "less lethal". Ezek ugyanis sajnos 10-25 meter alatti lotavolsagon halalosak, vagy biztosan sulyos serulest okoznak.
Ergo polgari onvedelmi celra nem jok. A Polgari onvedelmi celra hasznalt cseh, olasz, francia, ukran stb. gumilovedekes berendezesek lovedekenergiaja altalaban nem tobb, mint 15-40 joule, hatasos lotavolsaguk pedig 5-10 meter.

"elektrosokk-lövedék, stb."

Az elektrosokkolok kozul az elektrodkilovo Air Taser igen jo berendezes, csak eppen 160 ezerbe kerul, ha eppen kapni lehet, es kozteruleten az sem viselheto. Es sajna csak egylovetu. De valoban ez is egy opcio.

"Olvastam, hogy különböző hadseregek kísérleteztek a lövedékek ölőhatásával, és a szükséges energiát valahol 500-800J körül (lövedékfüggő!) állapították meg. "

Ezt nagyon nem jol tudod. Az olohatashoz egy atlagos pisztolykaliberu femlovedeknek kb. 60-80 joule energiaval kell becsapodnia.

800 joule az mar a .357 Magnum kategoria...

Előzmény: unguided (75)
unguided Creative Commons License 2001.08.09 0 0 75
"...egy shotgun-ehoz akarja hasonlitani. "
Jut eszembe: Van egy csomó, kimondottan nem halálos fegyver, aminek a stophatása jelentős.
A tömegoszlató fegyverek. Nagyméretű puhagumi lövedék(shotgun vagy nagyobbűrméretben), homokkal töltött különféle "zacskós" lövedékek, elektrosokk-lövedék, stb.
Ezek a 7,5J röhögséghatár felettiek, de garantáltan nem ölőhatásúak, mivel - mint a pofon, rúgás - nagy felületen fejtik ki a hatásukat. Mivel önvédelemre ezek már alkalmasak (gondolom pont ezért), tartásuk illegális.

7,5J !!!
Csak tudnám, hogyan jött ki ez az eredmény?
7,5J ???
Olvastam, hogy különböző hadseregek kísérleteztek a lövedékek ölőhatásával, és a szükséges energiát valahol 500-800J körül (lövedékfüggő!) állapították meg.
Hogyan született a 7,5J határ????
Szerintem elírták a helyértéket, és utána mindenki ezt használta.

unguided

Előzmény: gvass1 (73)
unguided Creative Commons License 2001.08.09 0 0 74
Jó, jó, tudom. Számít a felület. Csupán csak az energiamennyiségen gondolkoztam el. A boxer tüskéivel jóval hatásosabb az ütés. A szöges bot pedig már fegyver, a szög mélységéig hatol be.

De ezek a "fegyverek" csak megfelelő emberi erővel működnek. Egy gyenge nő az otthonában igencsak kiszolgáltatott, ha nincs "gépi erejű" önvédelmi eszköze. Amikor rádtörik az ajtót, nem ér semmit az olyan fegyver, ami csupán időt ad az elmenekülésre. Egy átlagos lakásban nem lehet tájfutó-bajnokságot rendezni. A flóbert (és hasonerejű társai) csak másodpercekkel hosszabítja - vagy rövidíti - meg az életedet.
Amíg a hatalom nem tudja garantálni az életed állandó védelmét, addig nincs joga korlátozni az önvédelemre való képességedet. Itt jog alatt a természetes, magától értődő, valósan létező, logikus jogot értem, nem pedig a többé-kevésbé (inkább kevésbé) értelmes néhány hatalmi pozícióban levő ember által papírra leírt okoskodást. Ez utóbbi csak azért uralkodó, mert erőszakot alkalmaznak a betartására (ld.: büntetések: pénzbírság, szabadság korlátozása (börtön), ölés (lelő egy kommandós) ).
Ez azért (mindenki tudja) nagyon kellemetlen helyzet. A bűnöző erőszakot alkalmaz annak érdekében, hogy a hatalmát, akaratát rád kényszerítse. A "bűnüldöző" erőszakot alkalmaz annak érdekében, hogy ez ellen ne tudj védekezni. Mintha egy oldalon állnának.
Tudom, hogy nem ez lenne az idea, amit a bűnüldözők meg akarnának valósítani, de mégis ez lett belőle. Az ember meg próbálja túlélni, megvédeni szeretteit, javait. Ahogy tudja.
A kedves topic-nyitó Tasztaltárs is ezt szeretné (szvsz), és alapvetően törvénytisztelő, hiszen legális megoldásokat keres először.
( Ha nem így lenne, azzal kezdi, hogy vesz egy illegális maroklőfegyvert, megmagyarázza a párjának, hogyan műkszik, aztán elteszik az éjjeliszekrény alsó fiókjába. És nem nyit itt egy topic-ot)

Téphetjük itt a szánkat, nem sokra megyünk vele.
A politikusok nem lesznek "szociálisan érzékenyebbek".
A bűnözők nem lesznek humánusabbak.
A hivatalnokok, rendőrvezírek nem lesznek értelmesebbek.
'56 óta fél a hatalom a néptől. Elvette hát erejét, és kiszolgáltatta az országot a romlásnak.
Pontosan úgy, mint 1514 után.
Ja, és ez nem MIÉP-es duma. Ezek a saját gondolataim. Úgyhogy veszített a FIDESZ egy szavazót. De ez már nagyon OFF. Bocsánat!

unguided

Előzmény: gvass1 (66)
gvass1 Creative Commons License 2001.08.09 0 0 73
hi,
az a baj, hogy a nem-halalos eszkozok (gazpisztoly, gumilovedekes) "stophatasat" mindenki az eles, nagykaliberu maroklofegyverekehez, de meginkabb egy shotgun-ehoz akarja hasonlitani.

Pedig ez igy finoman szolva is unfair. Persze, hogy ez esetben ezek a szerkezetek sehol sincsenek. Mas kerdes, hogy orszagunkban az eles fegyverek onvedelemre gyakorlatilag hozzaferhetetlenek legalisan, esetleges hasznalatuk pedig nagyon-nagyon sulyos kovetkezmenyekkel jar.

Azonban, mint azt mar tobbszor leirtam, a _semmi_ vedelemnel a valamekkora vedelem is tobbet er.

A gaz-riaszto es a gumilovedekes is egy olyan koncepcio, mely NEM komoly, professzionalis, estleg fegyveres bunozok ellen keszult. Ezek ellen nem jo! Tudomasul kell venni korlataikat (szamos van), es bizony nagyon fontos, hogy ne keltsenek tulzott onbizalmat.

Ezzel egyutt fentartom, hogy mind a gumilovedekes, mind a gaz-riaszto eszkozok 1-2 fegyvertelen garazda (amator) tamado ellen megfelelo vedelmet nyujtanak. Annyiban, hogy el tudsz eloluk menekulni.

Ezeknek a nem-halalos eszkozoknek a _relativ_ hatekonysaga mar ismert es elismert, szamos orszagban alkalmazzak oket Europaban is a polgarok.

Az, hogy a Keseru cuccos spiater es olyan, amilyen en is tudom, kritizalom (persze, hogy jobb lenne acelbol). De alapvetoen ehhez a teljesitmenyhez, felhasznalasi celhoz es nem utolsosorban arhoz aszondom: elmegy.

Előzmény: acp2 (71)
harm2 Creative Commons License 2001.08.09 0 0 72

IMHO alaposan meg kell majd gondolni 2002. tavaszán, hogy szavazunk-e egy olyan pártra, amely nyiltan deklarálta választási programjában a legális (becsületes, törvénytisztelő állampolgárok által jogszerűen, engedéllyel tartott!!) fegyverek bevonását a közbiztonság javítása érdekében. (Mintha a fegyveres bűncselekményeket bejegyzett, rendőrségen nyilvántartott, engedélyes fegyverrel követnék el.)

acp2 Creative Commons License 2001.08.08 0 0 71
Kedves Gvass!

Nem tudom mennyire gondoltad komolyan, hogy egy 7,5 joule alatti torkolati energiával rendelkező (Keserű-féle spiáter csoda) gumilövedéke alkalmas lenne bármiféle támadás elhárítására. Abban az esetben persze, amennyiben az ellenfél egy molylepke vagy egy rossz erőben lévő törpenyúl, el tudom képzelni, hogy hatásos a fegyver sőt megkockáztatom, hogy egy ember is röhögőgörcsöt kaphat tőle és megfulladhat, de leginkább csak a támadó felbőszítésére találom alkalmasnak. Nem szeretnék túl sokat okoskodni, mert valójában még sohasem használtam hasonló fegyvert, de magam is fegyverforgató vagyok és így tisztában vagyok azzal mit jelent a 7,5 joule, a gumi és a spiáter. A magyar piac azonban szomjazza a legális önvédelmi eszközöket és ezért nagyon veszélyesnek tartom amikor efféle hatástalan eszközöket önvédelmi fegyverként reklámoznak - eddig is rossz volt nézni milyen téves önbizalmat adott egyeseknek egy 4mm-es Flóbert "fegyver". Ha szavazni kell én egy gumi víz-bekötő csőre voksolnék egy colos anyával a végén /a Neolux sem rossz megoldás/.

Még valami: Könyörögve kérek mindenkit, hogy akinek van az küldjön nekem képeket M1928-as, 6.35-ös Bayardról!

Előzmény: gvass1 (70)
gvass1 Creative Commons License 2001.08.08 0 0 70
hi,
a jelen feltetelek es jogszabalyi kornyezet mellett en mindenkeppen amellett tennem le a voksot, hogy legyen egy nem-halalos opciod is (gumilovedekes, vagy gazpisztoly), amivel az alacsonyabb szintu tamadast elharithatod.
(Es ezzel meguszod az elozetes letartoztatast)

Ezek utan lephet be a vegzetes kovetkezmennyel jaro megoldas, amire a kisbalta egeszen jo...ha olyan fizikai es mentalis kondicioban vagy, hogy hasznalhasd...es vallalod a kovetkezmenyeket.(vegbeltagulas)

Előzmény: Carlos2001 (69)
Carlos2001 Creative Commons License 2001.08.08 0 0 69
Tök jogos. Ezért írtam, hogy tiszta gáz. Vagy esetleg néhai nagymamám receptjét követve a kisbaltát kellene az ajtó mögé tenni. Annak azért nagyobb a stophatása, nem? :-)))
Előzmény: gvass1 (68)
gvass1 Creative Commons License 2001.08.08 0 0 68
hi,
a nagykes messze a legrosszabb lehetoseg.
Mert stophatasa keves, hatasos kezelesehez nagyfoku hozzaertes kell, ugyanakkor igen konnyu vele megolni vagy sulyosan megsebesiteni a tamadot.
Ezutan meg ugye jon a sokhonapos elozetes letartoztatas...
Előzmény: Carlos2001 (67)
Carlos2001 Creative Commons License 2001.08.08 0 0 67
Hát igen, meg VAGY normális kert, VAGY kutya... de ez már off.

Meg kell hogy mondjam őszintén, eléggé el vagyok keseredve. A legális lehetőségek szart sem érnek, az illegálisak meg... hát illegálisak. Midnenesetre riasztónk van, amit éjjel is bekapcsolunk, és felvisszük a nagykést a hálószobába, hátha valaki mégis be akar jönni, Tiszta gáz.

Előzmény: fenrir (65)
gvass1 Creative Commons License 2001.08.08 0 0 66
hi,
"Akkor tehát nem tudok számolni, bár a fenti kijelentés formállogikailag igaz. Mivel 8 lövésnél is több. Egy jó tasli hatásosabb, mint egy tárnyi flóbert."

Ez valahogy igy van, de imho nem osszevetheto igazan. Mert ha vegigszamolod, akkor egy mellkason rugas lehet, hogy kijon 250 joule-re, aztan megis tuleli, mig ha egy hasonlo teljesitmenyu .38 Spec kapja mellkason, akkor elmulik az illeto.

Nem igazan lehet osszevetni a behatolo es be nem hatlo utesek hatasait, azok feluletre eso erosseget es effeleket.

Előzmény: unguided (58)
fenrir Creative Commons License 2001.08.08 0 0 65
Üdv!

A kutyának van néhány hátránya:
-élelmezése baromira sokba kerül
-csak kertes házban érdemes tartani
-ha megsebesit valakit(ha körözött rablógyilkos is az-hurrá a jogszabályoknak),akkor veszélyessé nyilvánitják,és elaltatják(ami sokkal több mint anyagi kár,olyan mintha a gyereked végeznék ki)
-a szomszédokat zavarhatja
-a nevelése sok idő

Fenrir

Előzmény: harm2 (64)
harm2 Creative Commons License 2001.08.08 0 0 64

Kutyafóbia ellen a legjobb megoldás egy kutya. Többektől hallottam, hogy be kell szerezni egy 6 hetes kölyökkutyát, és kész. Egy kis szőrpamacstól (kölyökkutya -rossz az aki rosszra gondol) :-) az ember lánya még nem fél; egy 6 hetes 1 napőostol sem, egy 6 hetes 2 napostol sem, egy 7 hetestol, 8 hetestol... stb sem. Aztán majdcsak 3 éves és 70 kilós lesz az a dög és félelem meg nuku. :-) Persze az asszonynak is el kell jarnia a kutyakiképzésekre, hogy megtanulja ő is használni a kutyát; de ha nem, hát akkor meg sétáltatások alatt neked kell tanítani az asszony pajtást kutyaügyileg. Lényeg, hogy életed párjától is elfogadja a kutya a parancsokat.

A kutya még arra is jó, hogy ha az asszony pajtásnak sötétedés után kell bóklkásznia az utcán, hát hónaljtokba -azaz izé pórázra- vágja a kutyát és mehet.

Ja, nincs kutyám.

Előzmény: Carlos2001 (60)
Carlos2001 Creative Commons License 2001.08.07 0 0 63
ANNYIRA azért nem vad, vazze!
Előzmény: unguided (62)
unguided Creative Commons License 2001.08.07 0 0 62
Vagy maradjon otthon a feleséged és képezd ki házőrzésre. :))
(Bocs)
unguided Creative Commons License 2001.08.07 0 0 61
Fekete Mamba, Harci elefánt, krakagyil :)))
Carlos2001 Creative Commons License 2001.08.07 0 0 60
Jó ötlet a kutya, köszi, de sajnos a feleségemnek kutyafóbiája van...
Előzmény: harm2 (52)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!