Fantasztikus dolog a telefon! Délután egyszerre három helyen kellett volna lennem (+Szabadkikötő). Ezeket sorba rendezve eléggé betelt a délután. Próbáltam kimenteni magam, mire háromból kettőről kiderült, hogy a partner nem is lesz ott! Most tehát maradt egy, mindjárt indulok, és akkor késve is, de megérkezem.
Nem baj, ha később jössz, szerintem ott leszünk egy darabig. Ha csak ketten jösztök később (kranführer már jelezte) az nem tragédia, legfeljebb az elejéről lemaradtok, de legalább találkozunk és megismerjük egymást.:-)))
muggli
Szombaton egy kirándulás után Dömösre érkeztünk le. Éppen jött a Körös tolóhajó (nem a gôzös :-(((, két megrakott bárkát és egy melléjük fogott üreset tolt felfelé a Dunakanyarban. Öröm volt látni. A felépítmény elején egy hatalmas MAHART felirat látszott. Ez valami új dizájn?
Megnéztem a topicon sokat emlegetett dömösi limányt is. Hát szép példány! De a sarkantyú rendesen a hajóállomás fölött van, tehát szerintem még a nagyobb hajók orrát sem kaphatja el a kidobott víz - ha nem akarják. Vagy régen lejjebb volt?
Én itt szerencsétlenkedem a munkahelyemen, annyi a dolgom, azt se tudom, hova kapkodjak. (Munka helyett meg itt levelezgetek.) Egyre fogy az esélye, hogy 2-kor ott legyek a Szabadkikötőben. Lélekben veletek leszek!
mugglinak vigasztalásul: ha én nem, más azért lefényképezte a DDSG Johann Stauss-t Bécsben.
Háááát! Ha Horányból jössz, akkor nem nagyon!:-))))
Még szerencse, hogy a mellékelt térképre majdnem ráfér a lakhelyem, így nekem kb 10-15 perc elég.
Sziasztok, találkozunk Csepelen!:-)))
muggli
Jah, az Austria volt már minden :)) Bonaventura Pearl-ként, Danube Pearl-ként már zöld, kék, világoskék, és piros oldalszegélyt is viselt oldalán :))
A Vikingnek egyébként nagyon sok charterhajója van, és minden évben más, az alapflotta csak a saját megrendelésre gyártott hajóiból, és a felvásárolt KD Flußkreuzfahrten hajóiból áll...
na de most már nem írok annyit, mert még a végén nem érek oda :)))
Szia Jakyg!
Amikor Bf-fel kint voltunk Újpesten, OTT állt a sólyán. Állítólag valami lakó ahjó féle lesz, de erről Bf4002 tudna töbet mondani. Ha jól láttam, a feneket kijavították és a felépítményben is dolgoztak valamit.
muggli
Hűű....rémlik, mintha vagy 6-7 éve láttam volna egyszer itt Pestnél hegymenetben (majd utánanézek, mikor), de nem ugrik be a kinézete, nekem is úgy tűnt, hogy csapatszállító, a Dneprovets 9 -hez hasonlóan...
Ma reggel a Kitűző V. mellévett alakzatban haladt völgymenetben a CSSZ-001 hajóval. Ez utóbbi festése katonai (csapatszállító?), s úgy néz ki, mint egy jugó Z, bár a hajtását éppen nem Z-nek néztem. Először arra gondoltam, hogy ez is temetőbe készül, de aztán észrevettem, hogy saját géppel is megy, azaz mindkét hajó gépe dolgozott.
Tudni valamit erről a csúnyácska CSSZ-001-ről?
Üdvözlet minden öreg tengeri és folyami medvének a szárazföldi patkány topicgazdától. Sajnos, akármennyire is szeretnék, nem tudok ott lenni a találkozón. Igaz, hogy holnap Pestre megyek, de nem egyedül, céges kocsival, és sok cuccot kell hoznom, ezért sajnos nem megy.
Azért is sajnálom a dolgot, mert mint kiderült egy mai levélváltásunkból, hogy az egyik topictaggal más fórumról is ismerjük egymást, és ez egy okkal több lett volna, hogy személyesen is megismerkedjünk. Lélekben igyekszem veletek lenni.
Majd legközelebb.
Pedro!
A farktollam, és egyben a mögötte levő kémény is mindkét oldalon lehajtható, hogy átférjek a Passau alatti, és magas víznél a bécsi hidak alatt :))))
Valószínüleg most is csak le van hajtva, talán festik a külső oldalát (?)..., vagy valahol útközben elvesztették, mint két éve az orrlobogót :))
OFF
A dpg-s címeimer nem tudsz írni,
a netposta szerverére meg most én nem tudok felmenni, tök halott, ha oldott lesz a probléma dobok Neked egy jó címet...
ON
Pontosítás:
Találkozunk a sorompónál. Egyébként a MAHART Igazgatósági épületében lesz, a Szabadkikötő területén. Na, ezt jól megaszondtam!:-))) Bócman et után szabadon, az un. Répaház második emeleti tárgyalójában. Mivel Contestant ideje valószínűleg eléggé behatárolt, kérek mindenkit, lehetőleg időben érkezzen. Kranführer késése tudomásul vétetett, ő egyből a tárgyalóba jön.
Remélem, mindenkinek jó az e-mail címe a fórumon, mert körbe küldöm a mobilszámomat, azon elérhető leszek, ha holnap nem tudnék délelőtt gépközelbe kerülni. Ha más a működő e-mail, akkor kérek egy mailt az indexen jegyzett címemre.
Üdv mindenkinek: muggli
Na, a topiktalira én érek oda legelőször, ez már megdönthetetlen rekord!!
:-))
Most jöttem vissza Csepelről... :-)))))
Ekkorát elnézni! :-))
No, mindjárt pontosítsuk is a helyszínt!!
Elhangzott 2 verzió:
" MAHART Szabadkikötő Igazgatósági épületében, a 2. emeleti tanácsteremben."
és
"Titeket a MAHART Központ 2. emeleti tárgyalójában"
Namost!!!
A Szabadkikötő Igazgatósági (lepukkant ház, portától egyenesen a kikötőkapitányság felé, a büfé előtt 50 méterrel) épületében csak az elsőn van tárgyaló.
A MAHART-központban (Répa-ház, csilli-villi bugyirózsaszín épület, a portától balra, a ferroport felé) van a 2-on is, de az ugye nem Szabadkikötő, hanem simán MAHART.
A Sárrét Hortobágy volt, a Fonyód meg Szentendre lett először és csak azután Szentes és ott sárgállik most a szárnysbázison. Erőteljes hegesztéseket hallok onnan...
Jó reggelt Urak!
Azoknak a topiclakóknak, akiket az utóbbi időben nem láttam írni és újra átlapozva a sokezer hozzászólást, tevékeny kérdezői-felelgetői (voltak) a topicnak, küldtem e-mailt az itt szereplő címükre. Sajnos Mijo, LucziFeri és Kopaszsas kolléga e-mail címe már nem jó, mert visszapattantak a levelek. FOMA, Ep128 és Enzo magánban jelezte, hogy nem tud velünk tartani, Trophy, Gigabursch, Riversea és DLala itt a topicon mentette ki magát, amit igazán sajnálok, hisz ők, akik nem tudnak jönni, részben a "kemény magot" képviselik.
Minden esetre minden topiclakót szívesen látunk holnap 14h-tól. Térkép a 2851-es hozzászólásban, annak, aki nem ismeri a terepet.
Tehát az eddigi mezőny így néz ki:
Szabadságomból visszatérve (szezon előtti utolsó) nem hittem a szememnek, hogy hány száz hozzászólás és milyen aktivitás született itt azóta. Le a kalappal Mindannyiótok előtt! :)
Az újakat üdvözlöm én is.
Visszaolvastam, de annyi hihetetlen info került fel, nem is beszélve a képtárakról, hogy még időre van szükségem :)))
A Táncsics-Rákóczi-Hunyadi trió kék lett valóban, és a River Cloud tesóját én is láttam, megcsodáltam.
Vonalzoo! Az ex Vidor-os Misa bááá, akitől dől a hajó :), legjobb tudásom szerint a mai Hungária m/s-en tekerget, talán rangidősként a Jászain.
Szeretném még megköszönni a topictalira a meghívást, bármennyire is igyekeztem nem tudom szabaddá tenni magam sajnos. Érezzétek jól magatokat, remélem lesz beszámoló!
Szia Pedrofon!
Ez a kép mikor készült? Mert emlékeim szerint mintha kopottabb lett volna a Flóra két hete...
A Tisza Királynője se rossz hajó ha nincs mellette bárka. Milyen gyártmányú? Mintha vmi finn vagy ilyesmi gyártást hallottam volna.
Üdv
k