Keresés

Részletes keresés

muggli Creative Commons License 2003.04.30 0 0 2917
Sziasztok!
Eddig Viking, Zoltika és Guberavera jelezte a levlistán való részvételét. Többiek? Várom a jelentkezőket!
Más: Viking!
Na mit láttam? Egész falkányi kabinos üdülőhajó van itt! Sajna nem volt velem fényképezőgép, de egy felsorolást ideteszek Neked:
Folyásirány szerint, az Erzsébet hídtól

Steaua Dunarii (R)
Symphony (F)
Mozart (D?)
Primadonna(?)
???
River Queen(NL)

A Queen a Közraktár utcánál tudott csak megállni! Sajna nem jut eszembe, mi állt előtte, mert csak kocsiból láttam a sort.
muggli

Előzmény: viking star (2916)
viking star Creative Commons License 2003.04.30 0 0 2916
Én is nagyon köszönöm Contestantnak és Freeportnak, hogy egy ilyen feledhetetlen élményben lehetett részünk! És az emblémát is! Amit be is raktam a hajós ereklyéim közé. :))

Pedro! Én is kérnék még belőlük a vikingstar@index.hu -ra! Köszi!

gumidani Creative Commons License 2003.04.30 0 0 2915
Muggli! Majd szeretnék én is kapni a másolatból. Ha szükséges (mert sok a jelentkező) szívesen segítek a másolásban.
Pedrofon!
Megköszönöm, ha küldesz képet.
gumidani@mailbox.hu
Előzmény: Pedrofon (2914)
Pedrofon Creative Commons License 2003.04.30 0 0 2914
Elnézéseteket kérem a tárgyi tévedésért, de nekem is ezt mondta valamelyikőtök.
Viszont így már tisztázódott is a félreértés.
Remélem az express képekkel rendbehoztam a problémát.
Aki igényel, van még, küldök e-mail címre, egész jók lettek:-)
Voltam ma az A 38-ason. Ma lesz a megnyitója.
Hatalmas hajó. Külön érdekessége, hogy a hajó alkatrészeiből szobrokat készítettek.
Kedvencem a zenélő hajócsavar. Ki lehet próbálni!
Rakok fel majd képet róla.
guberavera Creative Commons License 2003.04.30 0 0 2913
Hali mindenkinek,

A levlista jó ötlet, ennél csak a topiktali volt jobb! Aki nem volt ott, nem tudja mit mulasztott.

A legfontosabb a hajómentés! A helyzet nem is olyan rossz,

AMI VAN:
Hajó (több is),
Ötletek (struktúra, hasznosítás, üzemeltetés)
Szakértelem (elméleti és gyakorlati, hajózási, gépészeti, kereskedelmi, marketing, fehéring stb),
Kapcsolatok (szakmai, média, piaci stb) ,
Támogató hozzáállás a mahart részéről
Lelkesedés (+némi óvatos pesszimizmus a dunai vitorlások részéről)

AMI NINCS:
pénz
idő

Valószínűlég soha nem lesz több lehetőségünk az életben, hogy egy legendás hajótípus utolsó példányaiból megmentsünk egyet a gyerekeinknek (utókornak).

A gyerekeim csúzlit még aznap este kipróbálták pirittel és csak az volt a baj, nem hoztam három jelvényt.

Szombaton aki velencén amfórát lát sikítson!

Üdv mindenkinek,

guberavera

muggli Creative Commons License 2003.04.30 0 0 2912
Üdv a fedélzeten Mindenkinek!
Contestant! Köszönjük! Freeport! Neked is külön köszönet a segítségedért!Igazándiból nem tudom mit írhatnék, hisz oly sok érzelem kavarog bennem. Egyenlőre egy őszinte KÖSZÖNÖM , aztán, ha letisztultak a dolgok, írom a többit.:-)))
Olvasgatom a friss termést és öszintén örülök annak, hogy tetszett a találkozó.
Lenne egy javaslatom. Itt a topicon nem csak a hajómentésről, de sok más dologról is szó esik. Esetleg elsikkadnának ötletek, javaslatok, ezért Bócmannak támadt az az az elképzelése, hogy létre hozunk egy levelezőlistát és ott csak ezel foglalkozunk majd. Ehhez kérek MINDENKIT, AKI RÉSZT KÍVÁN VENNI EBBEN, KÜLDJÖN NEKEM EGY E-MAILT, AMIBEN A VALÓDI NEVE ÉS OLYAN E-MAIL CÍME szerepel, ahol folymatosan megkaphatja a leveleket. Ettől függetlenül természetesen folyamatosan tájékoztatjuk majd a T. Topicot a dolgok állásáról, hisz a topic nélkül ez nem jöhetett volna létre!
A videokazetta másolása folyamatban van, akinek kell, kérem dobjon meg egy maillel. (Követ ne tegyél bele!:-)))))) )
muggli
Bocs, de ez így akart kinézni! (Hiába, aki amatőr, az az marad!:-))) ). A KÖSZÖNÖM akart csak piros lenni!
muggli Creative Commons License 2003.04.30 0 0 2911
Contestant! Köszönjük! Freeport! Neked is külön köszönet a segítségedért!Igazándiból nem tudom mit írhatnék, hisz oly sok érzelem kavarog bennem. Egyenlőre egy őszinte KÖSZÖNÖM , aztán, ha letisztultak a dolgok, írom a többit.:-)))
Lenne egy javaslatom. Itt a topicon nem csak a hajómentésről, de sok más dologról is szó esik. Esetleg elsikkadnának ötletek, javaslatok, ezért Bócmannak támadt az az az elképzelése, hogy létre hozunk egy levelezőlistát és ott csak ezel foglalkozunk majd. Ehhez kérek MINDENKIT, AKI RÉSZT KÍVÁN VENNI EBBEN, KÜLDJÖN NEKEM EGY E-MAILT, AMIBEN A VALÓDI NEVE ÉS OLYAN E-MAIL CÍME szerepel, ahol folymatosan megkaphatja a leveleket. Ettől függetlenül természetesen folyamatosan tájékoztatjuk majd a T. Topicot a dolgok állásáról, hisz a topic nélkül ez nem jöhetett volna létre!
A videokazetta másolása folyamatban van, akinek kell, kérem dobjon meg egy maillel. (Követ ne tegyél bele!:-)))))) )
muggli
Bocs, de ez így akart kinézni! (Hiába, aki amatőr, az az marad!:-))) )
muggli Creative Commons License 2003.04.30 0 0 2910
Contestant! Köszönjük! Freeport! Neked is külön köszönet a segítségedért!Igazándiból nem tudom mit írhatnék, hisz oly sok érzelem kavarog bennem. Egyenlőre egy őszinte KÖSZÖNÖM, aztán, ha letisztultak a dolgok, írom a többit.:-)))
muggli
tpuppi Creative Commons License 2003.04.30 0 0 2909
Tisztelt Topiklakok és Vendéglátóink.
Valóban le a kalappal a kedves fogadtatásért, igen én is azon a véleményen vagyok hogy a Mahart-nál nagyon közvetlenek és kedvesek voltak hozzánk.
Hasonló helyzetet el se tudnák képzelni MÁV-nál. Valahogy ez látszik az embereken hogy világjártak csak mégse a fellegekben járnak, és ilyennek kell lenni egy jó vezetőnek. Reméljük még megmarad a Mahart nem sokáig csak az idők végezetéig.
Sajnos nekem nem volt sok időm, igy a hajókat már nem tudtam megnézni. Bármikor befizetnék egy vontatón vagy teherhajón való utazásra, de tudom ez csak fantázia.
A hajókkal kapcsolatban nekünk topikosoknak nem az üzleti része az irányadó hanem megmenteni valamit az utókor számára de hogy hogyan azt látom senki sem tudja.
Még talán addig lehet valamit tenni, amig meg van ez a pár vontató. Utána már csak képen lehet nézegetni hogy ilyen is volt.
A csoportképen én a jobbszélen vagyok.
Mégegyszer köszönjük a szives vendéglátást.
tpuppi
gumidani Creative Commons License 2003.04.30 0 0 2908
Contestant és Freeport!
Köszönöm a meghívást, az előadást és a jelvényt.
Nagyon jól éreztem magam. Öröm volt az Olvtársakkal személyesen megismerkedni. Nagyon sok kérdésemre kaptam választ a szakemberektől, ami ezúton is köszönök Nekik. Élmény volt testközelből látni a hajókat.
Contestant! Érdekelne a véleményed arról, hogy Te milyen lehetőségeket látsz a tervezett hajómentésre.
Zoltika megjegyzésére,(Ki tudna elképzelni hasonlót vasutas vonalon? Ott azért nagyon demonstrativ módon veszik semmibe az ilyen civil izéket!) a vasutasok védelmében említeném például DGKUm-t és mdbz-t. Ők a vasút keresztjét cipelik, csak nem Jézusként, hanem cirenei Simonként. (gyenge a hasonlat, csak fitogtatni akartam a művelcségemett)
Előzmény: contestant (2907)
contestant Creative Commons License 2003.04.30 0 0 2907
Jó reggelt Mindenkinek! A nicknamekre visszatérve: contestant-ként hívtalak meg Titeket és én is tartottam az előadást. Egyelőre én viszem a MAHART keresztjét. Persze freeport (meg sokan mások) jönnek velem amíg bírják. Egyébként ő ment elétek a kapuhoz. Örülök, hogy nálunk voltatok, 2-3 havonta rendezhetünk ilyen találkozót itt (persze, ha még itt dolgozunk akkor is). Valaki korábban dícsérte az idén 75 éves kikötőről szóló MAHART-naptárt. Készültem rá, hogy ilyet is adunk nektek, de a nagy kapkodásban ez elmaradt. Akit érdekel és erre jár, nézzen be és adunk.
Üdv: contestant
Előzmény: Pedrofon (2899)
jakyg Creative Commons License 2003.04.30 0 0 2906
Az előadást contestant tartotta.
Ezuton is köszönöm neki és freeportnak a tegnap délutánt.
És köszönöm a topiclakóknak is, különösen a távirati sebességgel feltett képeket.
Előzmény: Pedrofon (2894)
jakyg Creative Commons License 2003.04.30 0 0 2905
Szerintem - remélem - csak javításra vár a Veránka. Nem hiszem, hogy Kohl Jani meg lenne nélküle...
Előzmény: MALWIN (2888)
Bócman Creative Commons License 2003.04.30 0 0 2904
A Soprongyban még benne vannak a 8 hengeres Lángok!!!
Előzmény: Ep128 (2902)
Bócman Creative Commons License 2003.04.30 0 0 2903
Nem akarok ünneprontó lenni, de azzal kezdeném, hogy felhívjam a figyelmet arra, hogy a hozzászólások megírása közben azért azt mindenki vegye (fokozottan) figyelembe, hogy ami ide felkerül, azt bárki olvashatja.
(Tyű, de szép mondat lett...)
Gondolok itt az indexen olyan érzékenyen kezelt IRL (in-real-life, azaz valósi személyiséget) érintő kérdésekre, de az egyéb események megtárgyalására is.

Némi (egészséges, nem beteges!!!) öncenzúrát szerintem érdemes gyakorolni!

Nem konkrét hozzászólás alapján, hanem úgy csak úgy általánosságban mondom.

Nnna, vágjunk bele.

A megbeszélés egyenlőre általános jellegű volt.

Elsőként is beszámolnék róla a Tisztelt Topik-Társaknak (továbbiakban TTT), hogy megjelentek a Magyar Hajózás évszázados hagyományainak a legteljesebb mértékben megfelelő kedves fogadtatásban részesültek.

Az elhangzott előadás a topikban is tárgyalt kérdések hátterét világította meg - néha bizony "húsba vágó" tényeket is említve.

Személy szerint nagy örömmel néztem végig az előadást követően a hajózási kiállítást, no meg a gyönyörűen megóvott Tanácstermet!

Rövid tépelődés - sör vagy víz - után "körbesétáltunk". A manőverezgető boxer, a Mufflon (magyar neve nem jut eszembe), pár hollandus-belga-hottentotta önjáró megtekintése után következett a kis túra "fénypontja", ugyanis - magyar hajóshoz méltó pimaszsággal, izé, határozottsággal - felsalttyogtunk az úszóműhely fölötti sarokba berámolt úszóművekre.
:-))

A "fő attrakció" a Szombathely és a Sopron volt, a két csiribiri (Mátra és Vértes) csak érintőlegesen szerepelt a programban.

Innen a társaság átvonult a - jól megérdemelt - seritalok elfogyasztására kiszemelt sportlétesítménybe.

Itt a "Nagy Álom" "kivitelezhetőségi tanulmánya" volt a fő téma - természetesen számos "Igaz Hajós Történettel" fűszerezve!

:-))

Bizony fél kilenc is lett, mire elszéledtünk - a mihamarabbi folytatás reményében!!

Ep128 Creative Commons License 2003.04.30 0 0 2902
A vontatók közül melyiket milyen állapotban találtátok? Motor melyikben van még pl.? A (gondolom) most is folyamatban lévő "lerablásukat" lehet valahogy lassítani, amíg intézkedtek?
Zoltika Creative Commons License 2003.04.29 0 0 2900
Akkor bocsánat az uraktól; későnjövőként elég nehéz volt hirtelen feldolgozni a bemutatkozásokat:). Mivel ismereteimet a kollégák információi alapján egészítettem ki, talán másnak is jól jönne a csoportképhez az aláírás...
Előzmény: Pedrofon (2899)
Pedrofon Creative Commons License 2003.04.29 0 0 2899
Contestant látott vendégül és Freeport tartotta az előadást, ami nekem nagyon tetszett. Ő is ajándékozott meg bennünket 1-1 szép kitűzővel.
Drukkolok neki, hogy sikerüljön minden, amiről beszélt.
Mert akkor megmenekül a folyami és a tengeri hajózásunk is.
Zoltika Creative Commons License 2003.04.29 0 0 2898
Reggel még egyáltalán nem hittem, hogy el tudok menni; óriási szerencsém volt, hogy mégis sikerült. Az előadás nagyon érdekes volt, sajnálom, hogy lemaradtam az elejéről. Köszönjük a vendéglátást Contestant-nak! (Ki tudna elképzelni hasonlót vasutas vonalon? Ott azért nagyon demonstrativ módon veszik semmibe az ilyen civil izéket!) Egyébként: Contestant=freeport? nincs itt valami tévedés? - a nickname-kkel valószínűleg nem csak én vagyok bajban. Jó volna a csoportképen beazonosítani egymást! Nagyon örülök, hogy megismertem a társaságot!

Nagy élmény volt látni a kikötőt, én először voltam bent; meg ezeken a hajókon mászkálni, még így a siralomházban is. Kár, hogy fénykorukban nem mászkálhattam ott. Remélem sikerül valamelyiket megmenteni. A legkeményebb mag írhatna egy összefoglalót, mire jutottatok!

Hazaérve elmeséltem a fiaimnak, merre jártam. Mind a ketten (együtt 17 évesek) teli vannak pénzügyi és utazási tervekkel... :))

viking star Creative Commons License 2003.04.29 0 0 2897
Hmmm....valóban nagy élmény volt! Különösen a vontatókon, és az uszályokon! Majd valaki ír egy beszámolót :))
Pedro!
Gyors voltál a képekkel! :)))
A könyv nagyon jó, amit kölcsönadtál, le se tudom tenni!
Majd a "hajónapló" áttanulmányozására is remélem sort tudunk keríteni egyszer...
Tényleg nagyon jó volt, aki végig ott volt, majd meséljen! :)
Törölt nick Creative Commons License 2003.04.29 0 0 2895
Még, még... :)
Pedrofon Creative Commons License 2003.04.29 0 0 2894
Freeport tagtárs, érdekfeszítő előadása után megtekintettük a társaság vadonat új múzeumát.
Nem sokan látták még.
Gyönyörű maketteket és hajós emlékeket láthattunk.
És az a tárgyaló is nagyon szép. Örülök, hogy átmenekítették a régi székházból.
Láttuk munka közben sokunk kis kedvencét, a Sajót, bent állt a Tisza,a Csepel és a Baja, valamint az egyre kevésbbé titokzatos Flóra.
Pedrofon Creative Commons License 2003.04.29 0 0 2892
Kérek 1 névsort a képhez, mert 1-2 névben bizonytalan vagyok!
Amúgy fantasztikus élmény volt, különösen a vontatókon.
Meglátogattuk a "temetőben" a Szombathely, a Sopron, a Vértes, a Mátra és a Rábca motorosokat, illetve motor nélkülieket.
Siralmas, de egyben csodálatos érzés volt.
Pedrofon Creative Commons License 2003.04.29 0 0 2891

Íme a csapat!
FOMA Creative Commons License 2003.04.29 0 0 2890
Ezexerint hosszú és eredményes volt a tali.:-)
Előzmény: Törölt nick (2889)
Törölt nick Creative Commons License 2003.04.29 0 0 2889
Az első ittas aki hazaér, írhatna néhány keresetlen szót a találkáról. :)
MALWIN Creative Commons License 2003.04.29 0 0 2888
Húsvéti bajai kirándulásunkkor láttuk:
A Veránka motoros az ÁTI telepen-vajon mire vár?
[A hivatkozott kép már nem található meg a tar.hu-n]
Zoltika Creative Commons License 2003.04.29 0 0 2887
Fantasztikus dolog a telefon! Délután egyszerre három helyen kellett volna lennem (+Szabadkikötő). Ezeket sorba rendezve eléggé betelt a délután. Próbáltam kimenteni magam, mire háromból kettőről kiderült, hogy a partner nem is lesz ott! Most tehát maradt egy, mindjárt indulok, és akkor késve is, de megérkezem.
Előzmény: muggli (2886)
muggli Creative Commons License 2003.04.29 0 0 2886
Nem baj, ha később jössz, szerintem ott leszünk egy darabig. Ha csak ketten jösztök később (kranführer már jelezte) az nem tragédia, legfeljebb az elejéről lemaradtok, de legalább találkozunk és megismerjük egymást.:-)))
muggli
Előzmény: Zoltika (2882)
rezgaras Creative Commons License 2003.04.29 0 0 2885
Szombaton egy kirándulás után Dömösre érkeztünk le. Éppen jött a Körös tolóhajó (nem a gôzös :-(((, két megrakott bárkát és egy melléjük fogott üreset tolt felfelé a Dunakanyarban. Öröm volt látni. A felépítmény elején egy hatalmas MAHART felirat látszott. Ez valami új dizájn?

Megnéztem a topicon sokat emlegetett dömösi limányt is. Hát szép példány! De a sarkantyú rendesen a hajóállomás fölött van, tehát szerintem még a nagyobb hajók orrát sem kaphatja el a kidobott víz - ha nem akarják. Vagy régen lejjebb volt?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!