Keresés

Részletes keresés

Pedrofon Creative Commons License 2003.05.01 0 0 2935
Tisza és Balaton is a hatáskörömbe tartozik:)
Pl a (sajnos) utolsó Magyar Hajózásban az áll, hogy a Zebegény a Tiszán van. Tényleg? Van fotója valakinek?
És az új Fonyódról a Balatonon?
Pedrofon Creative Commons License 2003.05.01 0 0 2934
Tényleg a River Symphony volt, nem a Rhapsody!
Bocsánat újra! Biztos bezavart a franciák Symphony-ja.
Bócman: Mint láthatod, sikerült a kedves moderátorral kiszedetni a problémás képaláírásokat, igaz, képekkel 1ütt, de a fotókat visszarakom hamarosan.
gigabursch Creative Commons License 2003.05.01 0 0 2933
levlista:
gigabursch@freemail.hu

IRIGYELLEK BENNETEKET!!! :-(

De legalább sokan vannak a "fedélzeten"

FOMA Creative Commons License 2003.05.01 0 0 2932
"Hová tüntek a Tiszai, Balatoni ....stb hajó imádok"

Pécsre.:-( Mármint én.:-)

Innen a távolból nehéz figyelemmel kísérni a tiszai (kevés) eseményt, de a nyáron ismét többször meg fogok jelenni kedvenc folyómon. A jövő havi programomban 1ébként drávai hajózás is szerepel.

Előzmény: Törölt nick (2928)
contestant Creative Commons License 2003.05.01 0 0 2931
Valóban: a MÁV-nál vannak nagyszerű szakemberek, akik legalább olyan lelkesen vasutasok, mint amilyen lelkesen mi hajósok. Nagyon sok olyan barátom van ott, akivel lehetne szervezni hasonló eseményeket, mint amit mi követtünk el kedden. Szívesen segítek ebben, ha gondoljátok.
Más: a "Szombathely" (vagy "Sopron") valóban kemény falat lesz. A hajó sorsáról a tulajdonos dönt, mi persze megpróbáljuk befolyásolni. Ma mindenből pénzt akarnak látni. Biztos, hogy a "Szombathely"-nek 20 mFt fölött lesz az ára, a "Sopron"-é valamivel alatta. A Szhely üzemképes, a S nem. Egyelőre azonban még egyik sem értékesíthető, talán nyár elején már igen. A lehetséges technikákról majd egyeztetünk. Én is nagyon örülnék legalább az egyik megmentésének. Guberavera: ma hívlak.
Üdv mindenkinek a munka ünnepén!
muggli Creative Commons License 2003.05.01 0 0 2930
Csak azért idéztem be Bócman és a saját hozzászólásom egy részét, hogy ne értse félre senki a levlistát! Nem biztos, hogy feltétlen ekkora nyilvánosságot kell kapjon MINDEN eredmény, vagy kudarc, amit elérünk ezügyben. Ez ugyan olyan dolog, mint egy kemény üzleti tárgyalás, sőt, valójában az is. Várom a jelentkezéseket!
muggli
muggli Creative Commons License 2003.05.01 0 0 2929
" ...hozzászólások megírása közben azért azt mindenki vegye (fokozottan) figyelembe, hogy ami ide felkerül, azt bárki olvashatja.
(Tyű, de szép mondat lett...)
Gondolok itt az indexen olyan érzékenyen kezelt IRL (in-real-life, azaz valósi személyiséget) érintő kérdésekre, de az egyéb események megtárgyalására is."/Bócman/
" ...Itt a topicon nem csak a hajómentésről, de sok más dologról is szó esik. Esetleg elsikkadnának ötletek, javaslatok, ezért Bócmannak támadt az az az elképzelése, hogy létre hozunk egy levelezőlistát és ott csak ezel foglalkozunk majd. .... Ettől függetlenül természetesen folyamatosan tájékoztatjuk majd a T. Topicot a dolgok állásáról, hisz a topic nélkül ez nem jöhetett volna létre!
Bócman Creative Commons License 2003.05.01 0 0 2927
Félreértés ne essék, a levlistát nem azért akarjuk létrehozni, hogy a Tisztelt Társaságot kirekesszük a dolgokból, csupán be kell látni azt, hogy ami ide felkerül, azt bárki, és az idők végezetéig...

:-))

Előzmény: muggli (2912)
Bócman Creative Commons License 2003.05.01 0 0 2926
Most estem haza...

Esztergomban majd hanyattestem!!

4 (NÉGY!!) kabinos döb álldogált a két pontonon!!!

Két ukrán, érkezett a Steauauauauauauau Deltei, valami újféle szutyok, és minderre a koronát a tegnap még Csepelen látott Bavaria 86 tette fel.

Tiszta rajnai fílingem volt ilyen marha forgalom láttán!!

-..
Szunyóka indul!!

muggli Creative Commons License 2003.04.30 0 0 2925
Urak!
Az eddigi Lista lista:
Viking
Zoltika
Guberavera
Kranführer
Csónakos

Ezeket ma továbbítom Bócmannak.
Ahogy az alkusz mondja: többre, többre!:-)))

Csónakos!
Így jártál! Szerintem egy nagy eredmény volt az is, hogy ennyien egy céltól vezérelve ismeretlenül összegyűltünk! Viszonyítva ahhoz, hogy ez volt a harmadik nekifutása a topicnak egy találkozó megszervezéséhez. Szerintem nagy lépés volt ez! Immár nem személtelen nickek vagyunk, hanem hús-vér emberek. Ez a csodás a netben!
Viking!
Igazad van, a "Duna Gyöngye" állt a "Királynő" előtt.
Bócman!
Az a Muff(lon), mert a hajó ugye nőnemű:-)))), a "Flóra" volt.
Don Pedro!
A névsor:
Gumidani
bf4002
Kismiki
Guberavera
Zoltika
muggli
kranführer
Pedrofon
Bócman
Contestant
Freeport
viking star
jakyg
tpuppi
Ennyien voltunk.
Más: Tegnap a kazettát nézve egy dolgot találtam még, ami a "Sopron" mellett szól. Ő volt a háború után épített első vontatónk, a Füredi HGyárban, ha jól emlékszem, 1960-ban készült el. A "Szombathely" kuriózuma pedig az, hogy ő volt az utolsó üzemelő magyar vontatóhajó. Lehet, hogy a MAHART sem véletlenül hagyta meg őket?
No, most emilezek Bócmannak, aztán pihi, mert holnap hosszú vidékre megyek.
Képtár frissítés valamelyik nap, meg fogom írni.
muggli

Csónakos Creative Commons License 2003.04.30 0 0 2924
Uraim !
Nagyot hibáztam...
A munkámat előtérbe helyeztem a találkozónál.
Már nagyon bánom.
A következőre,ha törik ha szakad elmegyek.
Ha arra gondolok,hogy a Rábca fedélzetén is jártatok...,hát összeszorul a szivem.Az volt az utolsó hajóm a Mahartnál.
Üdv,Mindenkinek! Cs
viking star Creative Commons License 2003.04.30 0 0 2923
A River Rhapsody jött le a River Symphony helyett??
Egyébként Muggli is jól látott mindent, ezek voltak bent, mert ő már nagyobbegyenlő 4-kor lehetett kint, hiszen ha előbb jön, és látja a Delteit, meg az Ukrainát, akkor még nem láthatja a Symphonie-t. :))))
Előzmény: Pedrofon (2921)
FOMA Creative Commons License 2003.04.30 0 0 2922
Örülók, hogy jól sikerült a tali, köszönet a beszámolókért. Remélem, hogy a következő én is el tudok menni.

"Hasonló helyzetet el se tudnák képzelni MÁV-nál. "

Szerencsére többször volt már a MÁV-nál részem hasonlóan baráti hozzáállásban, csak meg kell találni a megfelelő embereket. Gumidanival egyetértek az említett urakat illetően, szerencsére rajtuk kívül is van még néhány.

Előzmény: tpuppi (2909)
Pedrofon Creative Commons License 2003.04.30 0 0 2921
1szerre írtunk Vikinggel, most kiderül, hogy ki tudja jobban:-)))
Pedrofon Creative Commons License 2003.04.30 0 0 2920
A Primadonna máltai lobogó alatt közlekedik.
De ma még volt az ukrán Ukraina, a román Steaua Deltei, a svájci River Rhapsody és Danube Pearl, valamint a német A'rosa Mia. Én fotóztam, majd küldök.
Előzmény: muggli (2917)
viking star Creative Commons License 2003.04.30 0 0 2919
Na, akkor most leellenőrizzük Mugglit! :))))
A Symphony helyesen: Symphonie, a Mozart német bizony, a Primadonna máltára regisztrált (de Vikinges), és amit még láttál a Queen előtt, az a Danube Pearl volt. Azért ez még nem az igazi tumultus, akkor lesz majd izgalmas, amikor a Lánchíd alatt csordogáló kabinos arra fog várni, hogy az előtte álló be tudjon fordulni, miután a kikötőben álló négy egymás mellé kötöttből a két szélső kiáll, hogy utat adjon a bent rekede harmadiknak :))))
Egyébként köszi a jelentést, ki akartam én is menni a Symphonie-hoz, de nem jött össze.
Előzmény: muggli (2917)
kranführer Creative Commons License 2003.04.30 0 0 2918
Sziasztok!
Csak jót tudok mondani a tegnapi napról. contestant előadása nagyon jó volt és érdekes dolgokat világított meg. Köszönöm a vendéglátást és a megkülönböztetett bánásmódot (na nem a biztonsági őrökre gondolok :-))) Én dícsértem a 75 éves Mahart naptárat. Szerintem fantasztikusan jó képek vannak benne.
Üdv mindenkinek és még egyszer Köszönjük contestant!
k
muggli Creative Commons License 2003.04.30 0 0 2917
Sziasztok!
Eddig Viking, Zoltika és Guberavera jelezte a levlistán való részvételét. Többiek? Várom a jelentkezőket!
Más: Viking!
Na mit láttam? Egész falkányi kabinos üdülőhajó van itt! Sajna nem volt velem fényképezőgép, de egy felsorolást ideteszek Neked:
Folyásirány szerint, az Erzsébet hídtól

Steaua Dunarii (R)
Symphony (F)
Mozart (D?)
Primadonna(?)
???
River Queen(NL)

A Queen a Közraktár utcánál tudott csak megállni! Sajna nem jut eszembe, mi állt előtte, mert csak kocsiból láttam a sort.
muggli

Előzmény: viking star (2916)
viking star Creative Commons License 2003.04.30 0 0 2916
Én is nagyon köszönöm Contestantnak és Freeportnak, hogy egy ilyen feledhetetlen élményben lehetett részünk! És az emblémát is! Amit be is raktam a hajós ereklyéim közé. :))

Pedro! Én is kérnék még belőlük a vikingstar@index.hu -ra! Köszi!

gumidani Creative Commons License 2003.04.30 0 0 2915
Muggli! Majd szeretnék én is kapni a másolatból. Ha szükséges (mert sok a jelentkező) szívesen segítek a másolásban.
Pedrofon!
Megköszönöm, ha küldesz képet.
gumidani@mailbox.hu
Előzmény: Pedrofon (2914)
Pedrofon Creative Commons License 2003.04.30 0 0 2914
Elnézéseteket kérem a tárgyi tévedésért, de nekem is ezt mondta valamelyikőtök.
Viszont így már tisztázódott is a félreértés.
Remélem az express képekkel rendbehoztam a problémát.
Aki igényel, van még, küldök e-mail címre, egész jók lettek:-)
Voltam ma az A 38-ason. Ma lesz a megnyitója.
Hatalmas hajó. Külön érdekessége, hogy a hajó alkatrészeiből szobrokat készítettek.
Kedvencem a zenélő hajócsavar. Ki lehet próbálni!
Rakok fel majd képet róla.
guberavera Creative Commons License 2003.04.30 0 0 2913
Hali mindenkinek,

A levlista jó ötlet, ennél csak a topiktali volt jobb! Aki nem volt ott, nem tudja mit mulasztott.

A legfontosabb a hajómentés! A helyzet nem is olyan rossz,

AMI VAN:
Hajó (több is),
Ötletek (struktúra, hasznosítás, üzemeltetés)
Szakértelem (elméleti és gyakorlati, hajózási, gépészeti, kereskedelmi, marketing, fehéring stb),
Kapcsolatok (szakmai, média, piaci stb) ,
Támogató hozzáállás a mahart részéről
Lelkesedés (+némi óvatos pesszimizmus a dunai vitorlások részéről)

AMI NINCS:
pénz
idő

Valószínűlég soha nem lesz több lehetőségünk az életben, hogy egy legendás hajótípus utolsó példányaiból megmentsünk egyet a gyerekeinknek (utókornak).

A gyerekeim csúzlit még aznap este kipróbálták pirittel és csak az volt a baj, nem hoztam három jelvényt.

Szombaton aki velencén amfórát lát sikítson!

Üdv mindenkinek,

guberavera

muggli Creative Commons License 2003.04.30 0 0 2912
Üdv a fedélzeten Mindenkinek!
Contestant! Köszönjük! Freeport! Neked is külön köszönet a segítségedért!Igazándiból nem tudom mit írhatnék, hisz oly sok érzelem kavarog bennem. Egyenlőre egy őszinte KÖSZÖNÖM , aztán, ha letisztultak a dolgok, írom a többit.:-)))
Olvasgatom a friss termést és öszintén örülök annak, hogy tetszett a találkozó.
Lenne egy javaslatom. Itt a topicon nem csak a hajómentésről, de sok más dologról is szó esik. Esetleg elsikkadnának ötletek, javaslatok, ezért Bócmannak támadt az az az elképzelése, hogy létre hozunk egy levelezőlistát és ott csak ezel foglalkozunk majd. Ehhez kérek MINDENKIT, AKI RÉSZT KÍVÁN VENNI EBBEN, KÜLDJÖN NEKEM EGY E-MAILT, AMIBEN A VALÓDI NEVE ÉS OLYAN E-MAIL CÍME szerepel, ahol folymatosan megkaphatja a leveleket. Ettől függetlenül természetesen folyamatosan tájékoztatjuk majd a T. Topicot a dolgok állásáról, hisz a topic nélkül ez nem jöhetett volna létre!
A videokazetta másolása folyamatban van, akinek kell, kérem dobjon meg egy maillel. (Követ ne tegyél bele!:-)))))) )
muggli
Bocs, de ez így akart kinézni! (Hiába, aki amatőr, az az marad!:-))) ). A KÖSZÖNÖM akart csak piros lenni!
muggli Creative Commons License 2003.04.30 0 0 2911
Contestant! Köszönjük! Freeport! Neked is külön köszönet a segítségedért!Igazándiból nem tudom mit írhatnék, hisz oly sok érzelem kavarog bennem. Egyenlőre egy őszinte KÖSZÖNÖM , aztán, ha letisztultak a dolgok, írom a többit.:-)))
Lenne egy javaslatom. Itt a topicon nem csak a hajómentésről, de sok más dologról is szó esik. Esetleg elsikkadnának ötletek, javaslatok, ezért Bócmannak támadt az az az elképzelése, hogy létre hozunk egy levelezőlistát és ott csak ezel foglalkozunk majd. Ehhez kérek MINDENKIT, AKI RÉSZT KÍVÁN VENNI EBBEN, KÜLDJÖN NEKEM EGY E-MAILT, AMIBEN A VALÓDI NEVE ÉS OLYAN E-MAIL CÍME szerepel, ahol folymatosan megkaphatja a leveleket. Ettől függetlenül természetesen folyamatosan tájékoztatjuk majd a T. Topicot a dolgok állásáról, hisz a topic nélkül ez nem jöhetett volna létre!
A videokazetta másolása folyamatban van, akinek kell, kérem dobjon meg egy maillel. (Követ ne tegyél bele!:-)))))) )
muggli
Bocs, de ez így akart kinézni! (Hiába, aki amatőr, az az marad!:-))) )
muggli Creative Commons License 2003.04.30 0 0 2910
Contestant! Köszönjük! Freeport! Neked is külön köszönet a segítségedért!Igazándiból nem tudom mit írhatnék, hisz oly sok érzelem kavarog bennem. Egyenlőre egy őszinte KÖSZÖNÖM, aztán, ha letisztultak a dolgok, írom a többit.:-)))
muggli
tpuppi Creative Commons License 2003.04.30 0 0 2909
Tisztelt Topiklakok és Vendéglátóink.
Valóban le a kalappal a kedves fogadtatásért, igen én is azon a véleményen vagyok hogy a Mahart-nál nagyon közvetlenek és kedvesek voltak hozzánk.
Hasonló helyzetet el se tudnák képzelni MÁV-nál. Valahogy ez látszik az embereken hogy világjártak csak mégse a fellegekben járnak, és ilyennek kell lenni egy jó vezetőnek. Reméljük még megmarad a Mahart nem sokáig csak az idők végezetéig.
Sajnos nekem nem volt sok időm, igy a hajókat már nem tudtam megnézni. Bármikor befizetnék egy vontatón vagy teherhajón való utazásra, de tudom ez csak fantázia.
A hajókkal kapcsolatban nekünk topikosoknak nem az üzleti része az irányadó hanem megmenteni valamit az utókor számára de hogy hogyan azt látom senki sem tudja.
Még talán addig lehet valamit tenni, amig meg van ez a pár vontató. Utána már csak képen lehet nézegetni hogy ilyen is volt.
A csoportképen én a jobbszélen vagyok.
Mégegyszer köszönjük a szives vendéglátást.
tpuppi
gumidani Creative Commons License 2003.04.30 0 0 2908
Contestant és Freeport!
Köszönöm a meghívást, az előadást és a jelvényt.
Nagyon jól éreztem magam. Öröm volt az Olvtársakkal személyesen megismerkedni. Nagyon sok kérdésemre kaptam választ a szakemberektől, ami ezúton is köszönök Nekik. Élmény volt testközelből látni a hajókat.
Contestant! Érdekelne a véleményed arról, hogy Te milyen lehetőségeket látsz a tervezett hajómentésre.
Zoltika megjegyzésére,(Ki tudna elképzelni hasonlót vasutas vonalon? Ott azért nagyon demonstrativ módon veszik semmibe az ilyen civil izéket!) a vasutasok védelmében említeném például DGKUm-t és mdbz-t. Ők a vasút keresztjét cipelik, csak nem Jézusként, hanem cirenei Simonként. (gyenge a hasonlat, csak fitogtatni akartam a művelcségemett)
Előzmény: contestant (2907)
contestant Creative Commons License 2003.04.30 0 0 2907
Jó reggelt Mindenkinek! A nicknamekre visszatérve: contestant-ként hívtalak meg Titeket és én is tartottam az előadást. Egyelőre én viszem a MAHART keresztjét. Persze freeport (meg sokan mások) jönnek velem amíg bírják. Egyébként ő ment elétek a kapuhoz. Örülök, hogy nálunk voltatok, 2-3 havonta rendezhetünk ilyen találkozót itt (persze, ha még itt dolgozunk akkor is). Valaki korábban dícsérte az idén 75 éves kikötőről szóló MAHART-naptárt. Készültem rá, hogy ilyet is adunk nektek, de a nagy kapkodásban ez elmaradt. Akit érdekel és erre jár, nézzen be és adunk.
Üdv: contestant
Előzmény: Pedrofon (2899)
jakyg Creative Commons License 2003.04.30 0 0 2906
Az előadást contestant tartotta.
Ezuton is köszönöm neki és freeportnak a tegnap délutánt.
És köszönöm a topiclakóknak is, különösen a távirati sebességgel feltett képeket.
Előzmény: Pedrofon (2894)
jakyg Creative Commons License 2003.04.30 0 0 2905
Szerintem - remélem - csak javításra vár a Veránka. Nem hiszem, hogy Kohl Jani meg lenne nélküle...
Előzmény: MALWIN (2888)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!