Keresés

Részletes keresés

kadettc Creative Commons License 2006.04.27 0 0 119

Köszi!

Én is inkább a falakkal kezdeném.Ha kész lesz teszek be képeket.

Előzmény: Lacivill (118)
Lacivill Creative Commons License 2006.04.27 0 0 118

Egyszerűbb egybe a menyezetet lekartonozni, kevesebb vágás, de szerintem jobb ha az oldalfali profilokat fix helyre, vagyis a fődémhez van fogatva.

Tehát előbb a válaszfal......

Én nem vagyok ebben szakember, csak csináltam.........

Előzmény: kadettc (116)
szenyor Lopez Creative Commons License 2006.04.26 0 0 117
Szerintem először telibe a menyezetet, utána a válaszfalakat. De ez csak szvsz. Jó munkát;)
Előzmény: kadettc (116)
kadettc Creative Commons License 2006.04.26 0 0 116

Sziasztok!

Következő kérdésem lenne:

Most épülő családi házban magam fogom a gipszkartonozást csinálni.A belső válaszfalak könnyűszerkezetesek lesznek és a mennyezet borítása is gipszkartonból lesz.

Először a válaszfalakat kell megcsinálni, vagy a mennyezet borítását?Hallottam már mindkét verziót.

A segítséget előre is köszönöm.

Shepy Creative Commons License 2006.04.26 0 0 115

Sziasztok

Azóta is keresem az oldalt, de ebben a nagy infórengetegben már tényleg nem tudom, hol láttam.

De: egy új nap új remény...  :-)

Keresem továbbra is...

Üdv:

Shepy

soones Creative Commons License 2006.04.13 0 0 114

Shepy!

Látni kellene azokat a képeket,mert csak úgy tudnék tanácsot adni!

Vagy úgy fested le mintha fa lenne,de ehez kézügyesség kell!

Vannak olyan festékek amit felhordasz a felületre ezt egy másik festékkel lefested ami szárad és kireped és a repedéseknél megjelenik az alap szin!

Ez is lehet fahatású!

legaláb egy képet keress amit megnézhetek és akkor okosabbak leszünk!

Shepy Creative Commons License 2006.04.12 0 0 113

Üdvözletem mindenkinek!

Lenne egy kérdésem, elnézést ha nem ez a legjobb fórum...   :-)

Szóval a közelmúltban olvastam olyan megoldásról, mikor gipsz-vagy gipszkarton elemeket festettek le, s úgy nézett ki, mintha egy lazúrozott fa anyag lenne.

Az oldalon, amit néztem, képek is voltak, gipsz takaróléceket festettek így, s egész jó képet mutatott a végeredmény.

Azért kérdezem, mert a lakásunkban vannak dipszkartonnal dobozolt elemek. Azt hiszem, jól mutatna, ha valami hasonló megoldással olyanná lehetne tenni, mintha fából lenne.

Láttam valami hungarocell anyagot is, ami felületét tekintve is olyan volt, mint a fa, pár cm vastag, és azt lehet felragasztani a felületre.

Ezek a lehetőségek érdekelnének.

Az elsőt a neten olvastam, de sajnos a címet nem jegyeztem meg.

Ha ebben tudnátok segíteni, nagyon sokat jelentene, hálás lennék.

Előre is köszönöm.

Üdvözlettel:

Shepy

bad100 Creative Commons License 2006.04.08 0 0 112

ez itt kicsit elkanyarodott....

gk szerelés iskolába......

szenyor Lopez Creative Commons License 2006.04.03 0 0 111
Köszi, így fogom csinálni.
Előzmény: soones (110)
soones Creative Commons License 2006.04.02 0 0 110

Lopez!

Most esett le a kérdésed!:-)

Igen a rövid oldal összeeresztésnél ha ráteszed a szallagot és a gipszet akkor az már magasabban van!

Ezért kell szélesen glettelni,de mindenhol szélesen szoktam glettelni!

soones Creative Commons License 2006.04.02 0 0 109

Sziasztok!

Kori!

Mindenképp tegyél szallagot a gipszkarton összeeresztésekhez és 3x gletteld,mert a tapéta kidobja a hibákat és ugyanúgy látni lehet majd az összeeresztéseket ha nem jól gletelsz!

Lopez!

Minden összeeresztésnél kell a szallag és a fózolás azért van a vágott összeeresztéseknél,hogy tudjon közé gipsz menni,mert ha teljessen összeér nem tud közémenni a gipsz!

szenyor Lopez Creative Commons License 2006.03.31 0 0 108

Soones!

Te szoktál papír vagy üvegszálas szalagot tenni a rövidebb fózolt élekre? Ott ugye nem lehet besüllyeszteni a gyári vájatba a szalagot, mert nincs akkora rés. De rátenni lehet és akkor jó szélesen elglettelni. Vagy simán glettel kitöltöd és kész?

Amúgy mi értelme a fózolásnak? :)

kori101 Creative Commons License 2006.03.30 0 0 107
Sziasztok, a hozzáértőkhöz lenne egy kérdésem: gipszkarton falat, tapétázni szeretnék fűrészporos tapétával, majd festeni. Azt szeretném megtudni mennyire érdemes odafigyelni a glettelésnél, elég egyszer végigglettelni, kell ilyenkor is üvegszövet?. Mert ugye a fűrészporos relativ vastag is, meg hát az a dísze hogy rücskös, de azért az illesztéseknél nem szeretném hogy hullámos legyen! Köszönöm!
soones Creative Commons License 2006.03.27 0 0 106

A ragasztás előtt ajánlom,hogy használj alapozót,mert az megköti a port és igy jobban odatapad a ragasztógipsz a falhoz!

Kőber alapozó 5x-ös higittásal!

Nagyon sok m2-re elég!

Már leirtam a gipszkarton glettelését csak nézd vissza az oldalakat!

A gipszelésnél,ha az első gipszet viszed fel a kartonra utánna beleteszed a szallagot belesimitod és ne tegyél rá megint gipszet!

Mert akkor pupos lesz csak másnap!

Ha valaki akar megtudja csinálni csak követni kell a szakmai leirásokat esetleg egy kicsit később lesz kész mint egy festőnek!

www.soonesbau.try.hu

szenyor Lopez Creative Commons License 2006.03.27 0 0 105
Csak a csavarokat és az illesztéseket kell glettelni. A táblát magát nem kell. Az illesztésekbe papír vagy üvegszál csíkot kell tenni. Érdemes ránézni a rigips.hu-ra, elég sokminden le van írva. Ha leglettelted (2x-3x szükséges, a rétegek közt csiszolással), érdemes átkenni alapozóval és utána festeni. Így nem lesz foltos.
Előzmény: karlo10 (104)
karlo10 Creative Commons License 2006.03.27 0 0 104
Köszönöm a választ! Ha csak fehérre akarjuk festeni, akkor mennyire kell aládolgozni? Elég csak a csavarok helyét meg az illesztéseket eltüntetni, vagy az egész felületet be kell valamivel húzni? Az illesztést hogyan kell eltüntetni, hoyg szép legyen és később se repedjen meg?
Előzmény: szenyor Lopez (103)
szenyor Lopez Creative Commons License 2006.03.27 0 0 103
Lehet ragasztani. Sőt vakolatra nem szabad ragasztani, csak csupasz téglára. Ha normál téglafal, nem kell előkészíteni, lehet egyből nyomatni. A 12,5-es sokkal erősebb, stabilabb, mint a 9,5-es. Én ragasztottam ezt is-azt is, mivel 9,5-esből kaptam 260 magasat, ami pont jó volt a belmagassághoz. Mindkettő jó lett. Kell egy körkivágó a konnektoroknak, kapcsolóknak. A legolcsóbb is megteszi.
Előzmény: karlo10 (102)
karlo10 Creative Commons License 2006.03.27 0 0 102
Sziasztok! Ha besimítás helyett inkább gipszkartonnal vonnánk be belülről a téglafalat, akkor azt elég ragasztani, vagy inkább párnafákra kellene felcsavarozni? Elég a 9,5-es, vagy kell a 12,5-es. Ragasztás esetén kell e valahogy előkészíteni a csupasz téglafalat, vagy egyből lehet rá ragasztani.
szenyor Lopez Creative Commons License 2006.03.27 0 0 101
Köszi, közben kiművelődtem és pontosan úgy csináltam, ahogy leírtad. Vettem toldókat, pattintókat, mindent. A váz elkészült, a kartonozás majd talán a héten. Köszönöm a segítséged!
Előzmény: soones (100)
soones Creative Commons License 2006.03.26 0 0 100

Az Ud27 profilt felfurod körbe a falra és méterenként a CD60-as profilt!

Amit az Ud profilra engeded a végét és alá teszed merőlegessen a többi profilt 40cm-ként!

Persze van speciális pattintó amivel egymáshoz tudod rögzitteni a CD-ket!

Ha nem teszel rá súlyos almatúrákat vagy bármit amit a mennyezethez kell rögzitteni akkor szerintem mehet 60-cm-ként is az alsó!

Sőtt ha nem engeded le a mennyezetet annyira és nem lesz rá semmi súly akkor nyugottan csak 40-enként ragd a profilt és nem kell előtte keresztbe méterenként!

És ezt kengyellel is tudod rögzitteeni a mennyezethez és még sporolsz is vele!

Jó munkát!

www.soonesbau.try.hu

szenyor Lopez Creative Commons License 2006.03.20 0 0 99
Új problémám van:) A menyezethez megvettem a fém profilokat. Tartó profilok 1m-es tengelytávolsággal, rá merőlegesen 60centinként azok a profilok, amire a karton kerül (jó a 60cm?). Hogy erősítem egymáshoz a két profilt? Alulról 55-ös gipszkarton csavarral felfogatom? Vagy van valami spéci megoldás? A falra fel kell tenni UD profilt, hogy belefuttassam a függesztett profilt vagy ez nem kötelező?
szenyor Lopez Creative Commons License 2006.03.16 0 0 98
Érthető minden, köszönöm a segítséget.
Előzmény: soones (97)
soones Creative Commons License 2006.03.16 0 0 97

Azt hittem ez egy boltív lesz ajtókialakitás!

Akkor már nem is jó amit irtam vagyis részben jó

az akrilt azért az első festés után használjuk,mert a festéken csúszik ha elhúzod az újjaddal!

A sima glettelt fal még poros és azon felpöndörödik és mindig vizezni kell az újjadat!

Ha a falra szereled akkor viszont ugyanigy kell bevagdosni az U profilt csak az eggyik oldalon kihajtogatod a füleket minden 2. -at és ugy tudod csak felfúrni!

Utána visszahajlittod!

szenyor Lopez Creative Commons License 2006.03.16 0 0 96
A másik oldalon nem lesz karton, mivel az fal. Ez egy könyvespolc lesz, aminek a teteje íves. A falra csavarozzak egy ugyanolyan ívű U elemet, mint amin a karton van, hogy az alsó íves kartont rá tudjam fogatni?
Előzmény: soones (94)
szenyor Lopez Creative Commons License 2006.03.16 0 0 95
Ok, értem. Köszi. Az akrilt miért az első festés után teszed oda? Hisz az festhető...
Előzmény: soones (93)
soones Creative Commons License 2006.03.16 0 0 94

Az U profilt amit bevagdalsz 5cm-ént azt a levágott kartonhoz kell oda csavarozni az ív mentén és csak utánna teszed fel a másik oldalra a kartont! + alulra is vágsz egy 5,5-ös csikot kartonból és azt is bevagdosod a hátulját 5cm-ként és felcsavarod!

A kartonra kerűl a hajlitható élvédő felkapcsozva!

Remélem sikerült érthetően leirnom!

Ha valamit nem értesz kérdez cssak!

soones Creative Commons License 2006.03.16 0 0 93

Teljessen engedd neki a falnak és utánna glett és üvegszövet!

Az üvegszövetet csak a kartonra tedd úgy,hogy takarja a hézagot és ne hajlitsd átt a falra!

Mivel ha reped akkor repedjen a szallag nem fogja össze a házat:-))

Ha pedig átthajtod és esetleg fibahállót teszel az erősebb az sem fogja össze a házat,viszont az lefogja tépni a faladról a glettet és a festéket is!

Érted?

Ezért nem szoktuk átthajtani a másik falra!

De viszont az első festés utánn mindenképp ajánlom az akrillt!

Vannak helyek vagy kérések ahol úgy kérik,hogy semmi szalag ne legyen a sarokban,hanem csak sziló!

szenyor Lopez Creative Commons License 2006.03.16 0 0 92
Mégvalami: menyezetet akarok gipszkartonozni teljesen síkra, semmi csicsa. A karton szélét engedjem neki a falnak vagy hagyjak hézagot? Ha nekiengedem, hogyan gletteljem, hogy ne repedjen? Akrillal?
Előzmény: soones (87)
szenyor Lopez Creative Commons License 2006.03.16 0 0 91

Először is köszi a tippeket.

Van pár dolog, amit nem értek:

"Rácsavarozod a kartonra U  igy álljon az U profil felfelé és kövesse az ívet!

Minden 5 cm-ként meg kell csavarni!"

Azt nem írtad, hogy a hajlított U profilt hova fogatom hozzá. A két oldali függőleges U-hoz? Vagy nem kell? Elég, hogy a kartonon rajta van?

" a sarkokba teszel üvegszállas szallagot és ugy hogy csak a kartonon legyen ne hajtsd átt a falra!"

Akkor minek? Ezt nem igazán értem:)

Előzmény: soones (87)
soones Creative Commons License 2006.03.15 0 0 90
Talán majd most!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!