Akármilyen hülye a hatóság, a vevők átverését nem menti. Szerintem
Ebben 100%-ig igazad van, ez egy allergiánál életveszélyes is lehet...
Nekem a féreghajtók vénykötelessége teljesen érthetetlen és értelmetlen.
Na ya... csak hát a t. sóhivatalnak is sürgósen az agyához kellene kapnia, mert ez a stratégia pont ellenkező hatást vált ki, az emberek ipari méretű gyógyszer és méregraktárakat halmoznak fel "ki tudja, legközelebb, ha kell hozzájutok-e még" alapon, ami melegágya a baleseteknek, az ezeréve lejárt szavatosságú dolgok felhasználásának, és hasonlóknak... gondolom emléxel, hogy amikor ment az Algopyrin-baxakodás, az volt a társadalom reakciója, hogy 10-20 dobozával vitték az Algopyrint a patikából... elég látványos volt...
(én se vagyok ment a hasonlóktól, szerintem életemben nem fogok felhasználni annyi 100-as villanykörtét, amit bespájzoltam, amikor híre ment, hogy betiltják a forgalmazását...ezek így működnek...)
Akármilyen hülye a hatóság, a vevők átverését nem menti. Szerintem
Nekem a féreghajtók vénykötelessége teljesen érthetetlen és értelmetlen. Pont az kéne, hogy mindenki simán és viszonylag olcsón meg tudja venni. Bivalybasznádi Marinéni majd biztos bebuszozik a városba az állatorvoshoz féreghajtóreceptért a kutyának, macskának.
SZVSZ az MGSZH szokás szerint át van esve a ló túloldalára, valszeg ezt unta meg a gyártó és próbálkozott a "gyógyhatásű készitmény" kategóriával... aminek az eredménye lett ez a dolog...
N.b emberi LOKÁLIS felhasználásra mindhárom említett hatóanyag vény nélkül kapható szerek alkotórésze: Gentamicin kenőcs WAGNER, Nizoral sampon, Nittyfor hajtetű-ellenes folyadék...
De a legdurvább ugyanebben a műfajban a Kék Lukács kenőcs, ami egyfelől vényköteles állatgyógyszer, másfelől minden nagyobb DROGÉRIÁBAN megkapod magadnak...
(a másik szakterületükön, a növényvédelemben pont ugyanezt csinálják, olyan szerekhez követelnek papírokat, amiket a szlovák (detto EU) határ túloldalán utánad vág a gazdaboltos)
Köszi. Állatpatikus modta, hoyg nincs neki és kész. Gondolom csak beosztott a patikában és nem érdekli. On-line áruházra hiába keresek rá, nem találok... Bénázok?
Köszönöm srácok annyira kedvesek segitőkészek vagytok ezt a vizelet dolgot megoldom minél előbb ha aids kárositja a vesét akkor is lehet lassitani a romlást?
Szerintem nem kellene 2 hónapot várni. Nyilván felesleges plusz vérvételt csak tényleg vészhelyzetben javasolnék, de a vizeletgyűjtés megoldható a macska piszkálása nélkül is. A kezdődő vesekárosodás egyszerűen (akár szimpla diétával is) kezelhető, viszont súlyosabb esetben komolyabb, több hónapos infúziós+gyógyszeres kezelésre is szükség lehet. A tavalyi vese UH pedig csak akkor releváns, ha már akkor is hasonlóak voltak a veseparaméterek. Ráadásul az UH-t csak akkor kellene megismételni, ha a vizeletvizsgálat eredménye rossz lenne.
Hát, ehhez ugye meg kell tudni először, hogy van-e ténylegesen baj, aztán, hogy mi is az a baj... a vesebajok közt van gyógyítható, van nem gyógyítható de jól karban tartható, és van rosszabb kórjóslatu is. Felesleges ezen előre agyalni, egy magasabb kreatinin vagy karbamid szint egyszerűen ok egy vizeletvizsgálatra is, ez egyelőre ennyi. A diagnosztika mindig egy folyamat, ritka hogy a legelső vizsgálat mindjárt szállítja a végeredményt.
Nézd, ahhoz, hogy megtudjuk, hogy milyen súlyos a probléma, illetve, hogy egyáltalán van-e az a probléma, ehhez kell a vizsgálat... Ilyen határérték-magas eredményeknél még az is lehet, hogy megintcsak a víz kevés, nem a karbamid sok, tehát pusztán a vér besűrüsödött voltára utalnak. A másik, hogy elég természetes, hogy egy betegség akkor ad tünetet, ha a szervezetben lévő tartalék kapacitás elvész... vedd csak az ember érrendszerét, általában az ér-keresztmetszet 50%-os csökkenésének még semmiféle tünete és következménye nincs, amikor az illető elkezdi fájlalgatni a szivét, és megcsinálják azt a koronarográfiát, a keresztmetszeti csökkenés 70-80-90%-os...
Ezt majd megválaszolja Zsolt, de egyet azért vegyél figyelembe:
A vese, ha jól működik, az ugye kiszűr bizonyos dolgokat, és visszatart bizonyos dolgokat... ha a működésében zavar támad, akkor átengedi, amit nem kéne, és nem szűri, amit kellene... namost azt ugye a vesedonor emberekről nagyon jól tudjuk, hogy az egyik vese hiánya... azaz a veseszövet 50%-os kiesése, ugye... még nem okoz eltérést a kiszűrésben, tehát ebből a szervből ... legalábbis emlősöknél... nagy a tartalék... a kiszűrés problematikája elvben akkor kezd mutatkozni (emelkedett karbamid, stb) ha a vesék szűrési funkciója olyan 70-80%-ban károsodott...
Na, ezzel szemben a vizeletbe már akkor is jut oda nem illő anyag - pl. fehérje - ha a veseszövet 10 vagy 20 százalékát érinti a működési anomália, gyulladás, akármi... hisz az ott átengedi, ott átjut... na ezért van az, amit Zsolt mond, hogy a vizeletben a fehérje sokkal korábban és érzékenyebben jelzi a vese betegségét, mint a vérkémia...
Igen, én is a vizeletfehérje után érdeklődtem a 13684-ben... emléxem, kamasz koromban volt egy rokonunk, akinek ilyen orbánc utáni post-streptococcus glomerulonefritisze volt, neki is állandóan a vizeletét kellett gyüjtögetni, és a fehérjét nézni benne... akkor még nem volt elterjedve a stix, ilyen Esbach-reagenssel. Úgyhogy én még élesben használtam ezt az eszközt, ami ma már muzeális aukciók tárgya: http://www.ioffer.com/i/19c-antique-medical-dr-esbach-albuminometer-cased-507388233 :)))
Mivel mindkét veseparaméter a felső határérték környékén van, én feltétlenül javasolnék egy mikroalbuminuria-ellenőrzést a vizeletből. Ez sokkal korábban, és sokkal érzékenyebben jelzi a vesekárosodást, mint a lenti paraméterek. Ha ez is magas, akkor feltétlenül szükséges az UH is, hogy látszik-e makroszkóposan az elváltozás.