Keresés

Részletes keresés

Bócman Creative Commons License 2003.05.05 0 0 2976
Ami azt illeti, én lakhatatlannak a gőzölő hátsó lakóterének leghátsó kabinját nevezném :-))

70 centi széles volt - az egész kabin... :-))

Előzmény: Törölt nick (2974)
Bócman Creative Commons License 2003.05.05 0 0 2975
Nem, én még a Lloydos időkben voltam.

Egyébként nemértek egyet veled, legalábbis ami a hajót illeti. Nekem legalábbis teljesen elfogadható volt az a hajó, már ami a lakhatóságot illeti.

(Persze, a Dunaföldvár légkondis lakótere, meg kerékállása más kategória volt...)

Előzmény: Törölt nick (2974)
Törölt nick Creative Commons License 2003.05.05 0 0 2974
Akkor annál inkább nem értem, miért írsz ilyeneket.
Ezek a hajók a Meyer-Firma szégyenei, nem átépíteni, fedarabolni kellett volna őket már régen. Emberi életre alkalmatlanok, zajosak, kényelmetlenek, még jó, hogy vannak szerbek, meg ukránok, nameg mi, akik mindent vállalnak, még azt is, hogy ezeken a hajókon dolgoznak.
Gondolom, az átépítés nem érintette a lakórészt, csak annyiból állt, hogy rájuk hegesztettek egy bárkát, amitől még nehezebb rajtuk a közlekedés.
Ha mondjuk a Stein-ekről írtad volna, amit írsz, az rendben is van, azok hajók.
Én sem a levegőbe dumálok, én is több évet lehúztam ilyeneken.
Mikor voltál, még a Gulicska-mester idejében? Azok voltak ám a kalandos idők. :-)
Előzmény: Bócman (2971)
Bócman Creative Commons License 2003.05.05 0 0 2973
Egyébként mire gondolsz, mint "komikus"-ra?!
Előzmény: Törölt nick (2966)
Bócman Creative Commons License 2003.05.05 0 0 2972
Jaja, be volt nyomva a pasi, mint atom. :-)
Ami nem volt egyedi eset, sem a konkrét személynél, sem a honfitársainál.
Előzmény: kranführer (2969)
Bócman Creative Commons License 2003.05.05 0 0 2971
Hát, átépítés után nem utaztam rajta, az tény.

Azt megelőzően volt szerencsém egy évet eltölteni rajta.

Előzmény: Törölt nick (2966)
Csónakos Creative Commons License 2003.05.04 0 0 2970
Jól emlékszel ! A Rábca 1989 végén egészen biztos,hogy Szegeden volt.Volt szerencsém rajta szolgálni.Nagyon jó kis hajó volt! Kár érte...:(((
Cs
Előzmény: FOMA (2967)
kranführer Creative Commons License 2003.05.04 0 0 2969
Hali Bócman!
"Jó példaként említeném a Bayern motorost, amelynek levágták a teljes farrészét, és hozzáfércelték egy bárkához.
A házasság sikerült, a korábbi rákfene, a fapadozatos raktár, a nehezen kezelhető raktártetők, a raktárak megosztottsága megszűnt, az előnyők viszont, úgymint a remek főgép, a remek kormány, a masszív farrész, a kényelmes lakótér megmaradt.

(Más kérdés, hogy a zsír új kerékállást sikerült rögvest cabriolizálni!)"
Hála a szerb személyzetnek...
Üdv
k

Előzmény: Bócman (2962)
Törölt nick Creative Commons License 2003.05.04 0 0 2968
Szegeden is, meg átjártak a Dunára is.
Előzmény: FOMA (2967)
FOMA Creative Commons License 2003.05.04 0 0 2967
"És a kicsik is jártak, a Zagyva, Hernád és Rábca. "

Úgy rémlik, hogy akkoriban a Rábca Szegeden szolgált. Vagy rosszul emléxem?

Előzmény: Pedrofon (2963)
Törölt nick Creative Commons License 2003.05.04 0 0 2966
"az előnyők viszont, úgymint a remek főgép, a remek kormány, a masszív farrész, a kényelmes lakótér megmaradt"

Ez azért elég komikusan hangzik, gondolom csak messziről láthattad, nem töltöttél el rajta egy percet sem.

Előzmény: Bócman (2962)
muggli Creative Commons License 2003.05.03 0 0 2965
Bocs, rossz a link!
EZ a jó!
muggli
Előzmény: muggli (2964)
muggli Creative Commons License 2003.05.03 0 0 2964
Sziasztok!
Tettem fel képeket a képtárba. Csak azt nem tudom, mikor lesz látható, mert a tár.hu már megint butaságokat ír vissza.
muggli
Pedrofon Creative Commons License 2003.05.03 0 0 2963
Amikor '85 májusában elkezdtem a hajómegfigyelői tevékenységemet Csepelen, az Eger volt az első hajó, amit feljegyeztem.
És jöttek sorra a Komárom, Sopron, Dorog, Ózd, Tatabánya, Szombathely, Vértes, Mátra, Mecsek, Cserhát, még maga Vásárhelyi Pál is járt és még a Buda Iskolahajót is volt szerencsém látni üzemben.
És a kicsik is jártak, a Zagyva, Hernád és Rábca.
Aztán szinte a szemem előtt szedték szét őket szintén Csepelen 96-97 táján az átalakított tolókkal együtt. A Pécs, Paks, Balatonfüred, Szolnok, Szob, Szekszárd, Kaposvár és kicsit később a Kecskemét. Ha jól számolom, akkor ez 24 forgalomból kivont, illetve szétdarabolt hajó.
Biztos gazdaságtalanok voltak, de most az utolsó pillanatban legelább egyet, vagy kettőt meg kell menteni közülük!
Bócman Creative Commons License 2003.05.03 0 0 2962
Egy hajó esetében az állás nem jelenti feltétlenül azt, hogy valami gond van vele.

Más kérdés, hogy mennyi munka szükséges az újraindításhoz.

Természetesen minél régebbi a hajó, nagy valószínűséggel annál több idő-pénz-fáradság a felszerelés.

A hatósági megszerzése alapvetően a hajó állapotától függ. Ha a hajó még nincs szétesve, akkor nem lehet akadály.

Példaként említeném a Pannon Cargo hajóit (Lehár, Lanner, és a többiek), amelyek több éves álldogálás után indultak el újra - rentábilisan.

Alapvetően: arról a hajóról le kell mondani, amelynek a teste már korrodál. Itt már nincs segítség, a "ráncfelvarrás" csak ideiglenes megoldás. Egy nagyjavítás ára vetekszik a hajó újraépítésének költségével.

Természetesen sok pénzt el lehet költeni egy hajóra (lásd a Kőszeg esete!), azonban ésszel gazdálkodva igen sokat ki lehet hozni egy jó testből.
Jó példaként említeném a Bayern motorost, amelynek levágták a teljes farrészét, és hozzáfércelték egy bárkához.
A házasság sikerült, a korábbi rákfene, a fapadozatos raktár, a nehezen kezelhető raktártetők, a raktárak megosztottsága megszűnt, az előnyők viszont, úgymint a remek főgép, a remek kormány, a masszív farrész, a kényelmes lakótér megmaradt.

(Más kérdés, hogy a zsír új kerékállást sikerült rögvest cabriolizálni!)

Ezeknek a hajóknak (Szombi, Soprongy) az esetében egyetlen "rákfene" van, a főgépek.
A Római Birodalom legszebb napjainak orgiáin se tudtak annyit az asztalra tenni, amennyit ezek a gépek megzabálnak.
Persze ez viszonylagos, mert ugye amikor 250 vagonnal hegymenetben nyolcat csinált a ahjó, akkor nem volt olyan sok az a 400 liter óránként, de ha a hajó szeparát utazva eszik óránként 300-at, az bizony durva!

Előzmény: Ep128 (2960)
muggli Creative Commons License 2003.05.03 0 0 2961
Szia!
A "Szombathely" még az idén dogozott, a "Sopron már régebben áll. Gondolom, hajóműszaki vzsgája sincs már. A tavalyi évet már Újpesten töltötte, ha jól emlékszem, az egészet.
muggli
Előzmény: Ep128 (2960)
Ep128 Creative Commons License 2003.05.03 0 0 2960
A Sopron -nak tulajképpen mi baja,lehet tudni? Ha benne vannak az "eredrti" (Láng) gépek, (a Szombathely -el ellentétben) miért nem üzemképes, és leginkább mióta? (Mármint mikor ment "saját erőből" utoljára?)
muggli Creative Commons License 2003.05.03 0 0 2959
Itt vagytok még?
muggli
Előzmény: Bócman (2958)
Bócman Creative Commons License 2003.05.02 0 0 2958
:-)))

Na, ez is olyasmi, amiről rámtör a nosztalgia.

"Éjszaka nem azért van, hogy aludjunk, hanem, hogy sötét legyen..."

:-)))

Előzmény: contestant (2956)
Pedrofon Creative Commons License 2003.05.02 0 0 2957
Semmi baj, örülök, hogy tetszenek a képek!
Majd még rakok fel. Lesz az összes motoros vontatóról.
contestant Creative Commons License 2003.05.02 0 0 2956
Ne álmodozzunk Bócman ilyen későn, az alvás hasznosabb. Jó lenne egyszer nyugodtan aludni... Próbáld meg! Jó éjt: c
Előzmény: Bócman (2953)
contestant Creative Commons License 2003.05.02 0 0 2955
Bocs Pedrofon, hogy az előbb elírtam a nevedet. Üdv: c
contestant Creative Commons License 2003.05.02 0 0 2954
Bocs Pedrofon, hogy előbb elírtam a nevedet. c
Előzmény: contestant (2952)
Bócman Creative Commons License 2003.05.02 0 0 2953
Ne is mondd!
Nekem a Bányász volt az első hegyesorrúm, igaz, csak 2 útra szállhattam be rá.
Sosem felejtem el azokat a napokat.

Később se a Dorog, se az Inota nem fogott meg annyira, pedig mindegyiken nagyon jó csapat volt, a Golubich Tomival, meg a Mekkmesterrel az élen.

De a Bányász az valahogy "más" volt.

(Pedig ráadaásul akkor épp a "Törpe" volt az mbvit.!!)

Előzmény: contestant (2952)
contestant Creative Commons License 2003.05.02 0 0 2952
Kösz Pedrefon,
már a "Szombathely" is kemény találat volt, de a "Tatabánya"! A "Bányász", ahogy mi neveztük... Életemben hajót úgy nem szerettem, rengeteget tanultam rajta. Végre, amikor parancsnokunk - a drága Bodzási Pali bácsi (a Ferenceseknél végzett) - szabira ment, azt mondta csendben a váltó pk-nak: "Hagyd, hogy a passaui rundót a szekund csinálja." Én voltam akkor a 27 éves szekund. Ott éreztem először, hogy tanultam valamit a szakmából. Ez nem egyszerű dolog Uraim: eldönteni, hogy szakma, vagy szerelem? Engem nem a szerelemért fizetnek (most)! Üdv Mindenkinek
Előzmény: Pedrofon (2947)
viking star Creative Commons License 2003.05.02 0 0 2951
Nos, ha volna egy olyan képed, amelyiken a Sofia csodaszép felfelé törő orra épp szemben közeledik, háttérben a horányi olajfák mögül felkelő Nappal és a napozófedélzet ablakain megtörő sugarak visszatükröződnek a fehérlő orrhullámok alatt, azt nagyon megköszönném...ezért a látványért mit nem adnék most :))))))))))
Egyébként kimentem tegnap a RQueen indulásához, el is indult a közraktár elől menetrend szerint, pontosan 5-kor. Ment kb. 3 potonnyit előre, majd lekötött a Symphonie mellé. Én meg naívan azt hittem, hogy pontos :)))) egy órán keresztül vámolták, én meg majd megsültem a Lánchídon :))))
Előzmény: Pedrofon (2950)
Pedrofon Creative Commons License 2003.05.02 0 0 2950
Hát igen, van még mit tanulnom...
De hamarosan belejövök.
Szeretnék csinálni 1 honlapot a hajós képeimnek, főként a saját készítésűeknek, de felrakom majd a máshonnan származókat is.
Ha bárkinek szüksége van valamilyen hajó képére szívesen küldök, én meg majd mindig közzé teszem, hogy mire lesz szükségem éppen.
muggli Creative Commons License 2003.05.02 0 0 2949
Pedro!
Persze, mert látható lett a forrás. Ezexerint ott volt elrontva. Most megyek a gyerekeimmel gyerekvasutazni, aztán lesz időm egy kis képtárra.
Üdv:muggli
Előzmény: Pedrofon (2948)
Pedrofon Creative Commons License 2003.05.02 0 0 2948
Ez jó:-)
Amint felraktam negyedszer, életre kelt a 3. próbálkozás.
Pedrofon Creative Commons License 2003.05.02 0 0 2947
Sikerűűűűűűlt!
A kép októberben készült.
A Szombathely tesója volt szegény.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!