Keresés

Részletes keresés

muggli Creative Commons License 2003.05.08 0 0 3036
Írd át az indexen az adataidat és nem lesz ilyen gondod.:-)))
muggli
Előzmény: cavman (3032)
muggli Creative Commons License 2003.05.08 0 0 3035
Látod Vikig! Nem csak Te rajzolsz, hanem ŐK is. Egy kis tengeren túli tavi hajózás.:-)))
muggli
Előzmény: viking star (3027)
cavman Creative Commons License 2003.05.08 0 0 3034
Hali!

Köszcsi előre is!
Olyanra gondoltam amit be tudok méretezni.
Fotóim vannak,de jólenne oldalnézeti rajz,és felülnézeti. A fotókon nincsenek viszonyítható dolgok,a fénykép mindíg csalóka..
Esetleg van olyan aki siófokon tud fénymásolót?
Nagy méretű rajzot kellene egyben másolni.
Mivel én Budapesten lakom a 11.kerületben,ezért ez nehézkes,de rugalmas vagyok..

Üdv.

Előzmény: viking star (3026)
Pedrofon Creative Commons License 2003.05.08 0 0 3033
A Topaz az 1ik legrégibb hajó.
Nagyon kedves zenész barátaim voltak rajta.
Mallorcán sikerült is felmennem rá.
Igazi családi hangulat volt rajta.
Ha jól tudom 55-ben épült. Minden évben szét akarják darabolni, de annyira jól sikerült, hogy mindig megkapja az engedélyt a további hajózásra.
Van 1 jó kis sztorim a Topázon játszó zenekarról, most elmegyek az A38-ra Johhny Ferreira koncertre és elmesélem utána.
cavman Creative Commons License 2003.05.08 0 0 3032
Hali!

Igen,az ingyennet valóban cserén ment keresztül.
Ezért ment át a nexus.hu-ra, az pedig biztosan műxik.(a régi oldal "CAVMAN" volt,most CAVLAND)
Tehát akkor innen másoljátok ezt át:

http://www.nexus.hu/cavland

Ez 1000% hogy mükszik,most is kipróbáltam.
Van kép a Eurohíd körüli nyüzsiről (BMK-130,+ AM-31).
És tervezem hogy több is lessz,(meg videó is)
Van 29 percnyi anyagom,a híd bontásról amit vágnom,és tömörítenem kell.Digit kamerával vettem fel,és fényképeztem is 1.3 megapixeles géppel.
Most indul a versenyszezon Vasárnap, és az is rövidíti a szabadidőm..

üdv mindenkinek:cavman

Előzmény: muggli (3024)
muggli Creative Commons License 2003.05.08 0 0 3031

Szép, régivágású jószág, nem, az M%V "Topaz"
muggli Creative Commons License 2003.05.08 0 0 3030
Hogy is volt a seregben? "A célfekete alsó széle közepe"!:-)))))))))))
muggli Végülis a királynő is nő, nem, ő is leginkább középen ... !
muggli
Előzmény: Pedrofon (3028)
muggli Creative Commons License 2003.05.08 0 0 3029

Viking!
Ez is egy viking, a M/V "Viking Serenade"!
muggli

Előzmény: viking star (3027)
Pedrofon Creative Commons License 2003.05.08 0 0 3028

Mai képem címe:
A Svájci Korona megcélozza a Folyó Királynő közepét. :-)

viking star Creative Commons License 2003.05.08 0 0 3027
Nekem is :((((
Pakolgathattam vissza az extrára az öszeset :)
Előzmény: muggli (3024)
viking star Creative Commons License 2003.05.08 0 0 3026
A "használható" alatt pontosan mit értesz?
Egy oldalnézettel megpróbálkozhatok...
Előzmény: cavman (3022)
muggli Creative Commons License 2003.05.08 0 0 3025
Valószínűsítem, hogy az időtényező miatt. Pl. Rotterdam-Budapest 14 nap, uez vasúton 4-5 nap, uez kamionnal 3 nap. Hamburgból nem is lehetne hajón lehozni. Európában a legnagyobb konténer átrakók Hamburg és Bremen.
muggli
Előzmény: contestant (3020)
muggli Creative Commons License 2003.05.08 0 0 3024
"Az ingyenweb.hu és az ingyennet.hu domainneknek tulajdonosa és üzemeltetője megváltozott.

Sajnos ezzel a korábbi felhasználók regisztrációi megszüntek, a feltöltött honlapjaik, adataik nem találhatók meg ezen a szerveren."
A válasz.
Cavman!
Kezdheted előről! :-)))(((
muggli

Előzmény: Slam1 (3023)
Slam1 Creative Commons License 2003.05.08 0 0 3023
Szívesen megnézném a kedvenc hajód de sajnos a honlapod 404-es hibával jön be.Másnak is?Ha itt jár a Héviz vagy Keszthely(szoktak erre járni)és nálam lesz a fotómasinéria lekapom neked.Jó lesz így?Tudod ezt használni?Szerintem olyan rajzot amiből megépítheted a modelleket nehéz lesz szerezned.
Előzmény: cavman (3022)
cavman Creative Commons License 2003.05.08 0 0 3022
Hali mindenkinek!

Nagyon szuper lenne ha valakinek lenne használható rajza a Keszthely,és a Hévíz Balatoni hajókról 1963-ban épültek tudomásom szerint a vörös tengerre. 3.db épült,de abból 1 leégett.Állítólag a szlovákoknál van, vagy volt a roncs.
A Hévíz,és a Keszthely menetrendszerinti járat a balcsin.Szeretnék építeni működőképes modellt,ezért kellenének a rajzok.(természetesen honoráriumért cserébe)

Előre is köszönöm.

viking star Creative Commons License 2003.05.08 0 0 3021
Szegény Gyöngyös! Legalább az eredeti színeket meghagyhatták volna! :((
De látom a hozzunk be egy kiselejtezett Moszkvát, és csináljunk belőle rendezvényhajót típusú mozgalom idén sem hagy alább. :))

Muggli, jobbulást!

Előzmény: muggli (3010)
contestant Creative Commons License 2003.05.08 0 0 3020
Persze hogy üresek a konténerek, ezért olyan virgonc a "Kis-Körös". Rakott konténer-forgalom még nincs a Dunán, az okokról azt hiszem szó van egy szakcikkben, ami a MAHART honlapon is megtalálható. Rakott konténereket egyébként a hagyományos tolt bárkáink fenéklemezelése nem bírna el, arra a forgalomra már speciális folyami konténerszállító hajót kellene beállítani.
Üdv: c
Előzmény: guberavera (3015)
Enzo Creative Commons License 2003.05.08 0 0 3019
Sziasztok hajósok!
Ismét feltűntem a ködből, hogy a segítségeteket kérjem. Nincs valakinek fotója vagy rajza a váci alumíniumvízibuszok csavarjáról, kormánylapátjáról? Hajómaketthez volna szükséges. Amit találtam pocsék minőségű retusált, amiről csak az állapítható meg, hogy négyágú csavarjai vannak. Semmi több.
Nagyon megköszönném, ha lenne valakinek, és megosztaná velem úgy, hogy ellövi mailbe, vagy dob egy linket.

Üdv:
Enzo

yerico4 Creative Commons License 2003.05.08 0 0 3018
kÖrös
Zoltika Creative Commons License 2003.05.08 0 0 3017
Én szkennelt diákat ígértem. Be is szkenneltem néhány régi képemet, csak béna voltam, és még alakítgatni kellene őket, mert eléggé túlméretesek. Most erre éppen csak korlátozottan van időm, de kettőt azért átalakítottam fogyaszthatóra.

A Mecsek Regensburgban kikötve 1982 júliusának végén. (A félreértések elkerülése végett: a képet nem hajósként, hanem szájtáti turistaként készítettem.)

Ez a kép a Petőfit ábrázolja 1976 júliusában, ahogy hegymenetben elhagyta Dömöst. A képet a börzsönyi oldalról készítettem; sajnos, mire előszedtem a gépet, már belapátolt a lombok mögé.

Akkoriban még működött a rév Dömösi átkelésnél. Emlékszem, haza a Petőfin jöttünk.

muggli Creative Commons License 2003.05.08 0 0 3016
Áááááááááááááááááá, hagyd, ne fáradj! Inkább a skandináv lottó nyerőszámokat légyszi!:-))))) PERSZE, HOGY ÉRDEKEL!
MUGGLI
guberavera Creative Commons License 2003.05.08 0 0 3015
Urak,

Pedro fotója a Kőrösről tényleg nagyon jó. Szinte érezni a víz szagát! (ahogy azt valaki nagyon szellemesen megjegyezte).

Véletlenül nem üresek azok a konténerek? Nekem (laikusnak)úgy tűnik.

Találtam fotókat nagyanyám 1937-es újságjaiban. Viribus Unitis fedélzetmestere, a haditengerészemlékmű, gabonarakodás kézzel stb. Be is tudom szkennelni. Ha valakit érdekel ...

Üdv mindenkinek, gv

muggli Creative Commons License 2003.05.08 0 0 3014
Szia Puppi!
Neked van ilyen albumod? Ha igen, ideadnád beszkennelni? Esetleg a neten van valami belőle?
Más: Urak!
Tegnap sikerült elesnem, az operált térdemet rendesen bevertem, igy lehet, hogy néhány napra ismét be kell feküdjek vele a kórházba. Ha eltűnnék, ennek tudjátok be! A mobilom velem lesz, be is lesz kapcsolva.
muggli
Előzmény: tpuppi (3013)
tpuppi Creative Commons License 2003.05.08 0 0 3013
Zoltika és Muggli.
A Petőfiről nagyon jó szines képeket lehet találni régebbi Budapestet bemutató albumokban.
Én találtam tőbbet is ugyszintén a Fotó ujságban ,
de ott a müvészi beállitás volt a mérvadó. Érdekes hogy a müvészet mennyire öncélu persze mi racionális emberek a való dolgokat jobban müvészinek tartjuk.
Ha simán lefotóztak valamit az bizony csak ronda kritikával került bele a Fotó ujságba.
De szentendrét bemutató kiadványból is talátam jó felvételt a Petőfiről.
Ezek a fotósok gondolom csináltak egy rahedli képet csak kérdés hogy nem dobták a kukába és mennyi maradt meg nekik. A szerző szerencsére majnem mindenütt mellé van irva a fotónak. Éedekes apám képei soha sem nyertek kiállitáson pedig mindig elküldte/nem használt csupaszem optikát meg egyéb marhaságot/az utókór már a müvészi beállitás nem értékeli.
contestant Creative Commons License 2003.05.08 0 0 3012
Zseniális fotó Pedrofon, köszönjük a MAHART nevében is. Külön öröm, hogy a tavaly piacvezetővé vált MAHART Container Center-től MAHART járművek viszik a fuvart. Idáig a nemzetközi konténerforgalom szinte kizárólag vasúton és közúton futott. A hajózásnak nagyon fontos megszerezni egy nagyobb részt ebben a piaci szegmensben, mert ez a jövő üzletága. A Rajna ca. 1000 km hosszan hajózható és évente több, mint 1,5 millió TEU (20 lábas konténeregység) a forgalom. A Dunán, ami 2411 km hosszan hajózható, az évi konténerforgalom kb. 5 ezer TEU. Van még mit fejlődni, de az jó, hogy most szinte csak a MAHART ilyen szállításokat.
Üdv, c
Előzmény: Pedrofon (3009)
muggli Creative Commons License 2003.05.08 0 0 3011
Egy Mamulától nem is rossz!:-))) Igaz ő sem az eredeti sakáljaival tempózgat, hanem MTU-k vannak benne, olyan 1400 lovas lett.
muggli
Előzmény: Pedrofon (3009)
muggli Creative Commons License 2003.05.08 0 0 3010
Pedrofon Creative Commons License 2003.05.07 0 0 3009

Nézzétek milyen nagy munkában volt ma a "kis" Körös!

cavman Creative Commons License 2003.05.07 0 0 3008
Hali!

Látom nagyon nagy a nyüzsi,mióta kevés időm van fórumozni.( 6-hónapos a fiam.)

De inkább a lényegre térek.. Aki esetleg már látogatta a régi lapomat,láthatta az AM-22 Óbuda modelljét.
A régi oldal megszűnt,helyette van az új:

http://www.nexus.hu/cavland/index.htm

Vasárnap lessz a versenyünk csepelen,ahol látható lessz az 1/30 léptékű RC modell menet közben.
Minden érdeklődőt sok szereteettel várunk.
Aki kíváncsi,megtekintheti a képeket,és bővebb információt is talál az oldalon.

Üdv mindenkinek:cavman

Előzmény: Törölt nick (2985)
viking star Creative Commons License 2003.05.07 0 0 3007
OFF
Köszii, várom!
De vaaaaan!!! Csakhát a gép nem jó hozzá... :))))
ON
Előzmény: jakyg (3005)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!