Az Ön által felkeresett topic fegyverek, ill. annak látszó eszközök
forgalmazásával kapcsolatos adatokat is tartalmazhat.
Felhívjuk figyelmét, hogy csak akkor lépjen be, ha Ön fegyverek forgalmazásával
vagy felhasználásával hivatásszerűen foglalkozik, és a honlap látogatása nem
eredményezi valamely Önre vonatkozó jogszabály vagy egyéb szabályozás
rendelkezéseinek megsértését.
Az Port.hu Kft. a fórum számára kizárólag tárhelyet szolgáltat, a honlapon
megjelenő információk vonatkozásában szerkesztői felelősséget nem vállal.
Amennyiben megítélése szerint a honlapon jogellenes tartalom jelenik meg, úgy
azt kérjük, jelezze az Port.hu Kft. mint tárhelyszolgáltató felé.
hi,
"De én még az Interpolostól nem láttam jobbat"
hmm, ha nagyon ragaszkodsz hozza, megvizsgalhatjuk allokpessegedet egy jobbfajta pepperrel szemben...
Masik:
Westendes temahoz: az illeto piaci arusnak minosul. A gazsprayk forgalmazasa csak nyilt utcai arusitasu, erre (is) onkormanyzati enegdellyel biro uzletben lehetseges.
Hmm...
Te vagy a szakember,nem vitatkozok veled:-)
De én még az Interpolostól nem láttam jobbat.
Anekdota:
Eccer kipróbáltuk,nyílt légtérben,télen, esett a hó(-környezeti tényező) fújtunk a levegőbe (Picit,Meg vártunk 3mp)És jó méjjet szipatotunk bele,nem mondom,hogy jó játék volt,mert alig tudam hazamenni.(+az orr váladék csak csúrgott)
"Gazsprayt csak fegyverboltban vegyel." - a WestEndben a szökőkút fölött van egy kirakodó árus, aki többek között olyan spray-t is árul, amilyenből én vittem el tőled ma az utolsót, + van még neki Defenol, meg valami borsos csoda is. Szóval választék nem csak fegyverboltban van ... viszont az a spray, ami nálad 1400 huf volt, nála pont egy ezressel kerül többe.
Pajzs500
Nekem is olyanom van 1200 huf -ért vettem az gagyi a suliban egymást fujkáljuk vele:-)
A legjobb az INTERPOLOS olyat vegyél!!
Azzal is fulykáltuk egymást doga előtt és nem láttunk semmit kb2 percig!+10 percig csak homály
A tanár hazazavarta a fél osztályt.(Montuk neki alergia)
Szia Gvass!
Éppenséggel nem gond elmenni Pestre sem. Szerinted jobban megéri Ausztria? Az ott vásárolt spray-t sem veszi el a rendőr/határőr, ha esetleg megtalálja nálam? Amúgy nekem is megfordult már a fejemben Ausztria. Előre is kösz! Kevin
hi,
egen, videken ez a helyzet. Itt Pesten kb. 2-3x akkora a valasztek, es altalaban feleakkorak az arak.
Az emlitett pajzs5000 elegge szar minosegu, es gyenge hatoanyagu (CN) spray, az ammonias meg maga a tragedia.
De, ha nem akarol feljonni Pestre, akkor gyorbol ausztria sincs messze...
Sziasztok!
Kb. egy hete végigolvastam a topicot, leszűrtem a tanulságokat. Ma pedig elindultam gázspray-t venni Győrben. Hát nem jártam túl nagy sikerrel. Végigjártam 5-6 boltot is, de a választák nagyjából mindenhol ugyanaz. Egész Győrben 2 azaz két féle spray van (pajzs5000, meg valami ammóniás fekete dobozos). Egyik boltban rákérdeztem, hogy szokott-e lenni valami komolyabb? Defenol-ról nem is hallottak. Pfeffer-re meg azt mondták, hogy nem is gyártják. Az ország többi pontján (kivéve: BP)is ilyen silány a választék?
Bocs azoktól akiket untattam.
Kevin
Nos igen, éles helyzetben használtam tehát kimerítettem a jogos önvédelem fogalmát. Az első esetben a támadó egy kicsit ittas "szekrénycsávó grizlimedve" volt, aki minden szó nélkül megragadott a farikabátomnál fogva, és be akart dobni a tőlünk 1,5m-re lévő jó mély vizesárokba. Nos én erre előkaptam a mellső zsebemből a gázsprayt és úgy 30 cm-ről az arcába küldtem a CS-t. Ettől a srác mint egy nagy zsák fos, úgy rogyott össze. Elmondások szerint elég sokáig fetrengett a földön.
A másik esetben is belém kötöttek, akkor úgy 1 m-ről fújtam. Az illető, mintha ló rúgta volna mellkason úgy hátrált vissza, és persze el is esett.
A minap volt egy éles helyzetem egy agresszív kutyával. Csak azért úsztam meg szerencsésen a találkozást, mert meg tudtam őrizni a hidegvéremet. Értem ezalatt, hogy a kutya már ott volt tőlem fél méterre de én nem nagyon mozogtam és persze nem szaladtam el. Az eb még ugatott egy fél percig, aztán arrébb kullogott.
A kérdésem a következő lenne: Volt nálam gázspray (Pepper KO) de nem használtam, mert nem tudom kutyák esetében mien hatása van. Ember ellen már használtam sprayt két esetben is (CS hatóanyagút).
Szóval akinek van már ilyen tapasztalata, hogy éles helyzetben használt peppert kutya ellen, az írja már le hogy a kutya hogyan reagált rá.
hi,
magyar ammóniás BODYGUARD gázspray. "
Honnan veszed, hogy ez volt?
BTW: a Pepperspray-k sem holmi "benito halalsugarak", azok is csak arra jok, hogy addig csokkentsd a tamado harckepesseget, amig el tudsz menekulni, tobbre nem valok!
Dícséret a bátor eladónőnek, hogy meg tudta őrizni a lélekjelenlétét. De ebből az esetből is látszik mennyit ér a magyar ammóniás BODYGUARD gázspray. Még jó hogy nem volt lövöldözős kedvébe a rabló "Úr". Csak arra akarok kijukadni, hogy ha mindenhol lehetnke kapni jó minőségű gázsprayt (mint például a KLEVER GmbH által gyártottak) akkor nagy a valószínűsége annak hogy rablóúr egy kis kapszaicin beszopása után nem tudott volna elmenekülni és még a rendőr bácsik is ki tudtak volna addig érkezni a helyszínre. SZÓVAL ELŐRE, ELŐRE MAGYAR BODYGUARD!!!
Megmondaná nekem valaki hogy merre található ez a Gunbox bolt? Valamiféle paprikasprayt szeretnék venni. Melyiket javasoljátok? : First defense, Defenol vagy Pepper KO?
Bar azert csak akkor celszeru gazsprayvel szembenni fegyveres rabloval, ha biztosak vagyunk benne, hogy az nem igazi (marmint a fegyver).
gvass
Fegyveres rablást hiúsított meg egy eladónő Nyíregyházán
Nyíregyháza, 2003. szeptember 15. (MTI) - Fegyveres rablást hiúsított meg Nyíregyházán egy bolti eladónő, aki a tőle pénz követelő férfit gázpermettel szembe fújta, s menekülésre kényszerítette - tájékoztatta a rendőrség hétfőn az MTI-t.
Az ismeretlen bűnelkövető vasárnap ment be a nyírségi nagyváros egyik élelmiszerüzletébe, ahol a bevételt próbálta megszerezni - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.
Fülöp Gergely elmondta: a 62 éves eladónő azonban pénz helyett gázpermettel reagált a csuklyát viselő fegyveres férfi követelődzésre.
Hozzátette: a helyszínről egy sárga színű versenykerékpáron elmenekülő rablóról a bolti alkalmazott jó személyleírást adott, amely alapján úgynevezett fantom kép készült a tettesről, akinek felkutatására tart a nyomozás.
gvass mi ez a (számomra új) eszköz? Azt látom hogy ez is valamiféle permetet "lő" ki. Tudnál nekünk írni erről bővebben? (ki va mi ellen használatos, hatóanyaga, hatékonysága a gázspray/pisztolyhoz képest, ára, hol lehet megvásárolni, engedélyhez kötött e a használata stb.)
Válaszodat előre is köszönöm.