Szia Folyamtenger!
Segíthetsz-e? Hát persze! Milyen anyagod van a régebbi időkből? Esetleg leírások. Írhatsz történeti dolgokat, anekdótákat. G yűjtsd össze *.doc-ban, aztán mindenki összeadja amilye van és megpróbáljuk elképzelni, milyen legyen a honlap. Hogy induljon, milyen rovatai legyenek, stb. Most ennyi. Gyűjtögetni kell, mint az ősembernek!:-))))))))))
muggli
Tom! Gratulálok a honlapodhoz, remek munka. Remélem, a Csobáncról is lesznek majd képek, kedvenc hajóm volt gyerekkoromban, mindig azzal akartam utazni. Ha jól tudom a Szigliget volt a testvérhajója, ami később Mohácsra majd Pestre került és ma mint Pannónia üzemel. Ha esetleg vannak régebbi képeid is, és akadna egy a néhai SZOT Galyatető vitorlásról, nagyon megköszönném, ha kaphatnék másolatot. Egy szép régi nyáron diákmunkán egy fantasztikus hónapot töltöttem el rajta, képet viszont képtelen vagyok találni róla. Üdv: r
Képanyag biztos lenne bőven!!
Nekem még van egy színes '93-mas képem a Sopronról, még azt beszkennelem, meg néhány másikat, és akkor én is tudnék még hozzátenni.
Sőt, most ahogy így sokan csináltak képtárat, szebbnél szebb fotók kerültek fel, és bizony mindenki nagy örömére nem kis mennyiségben. Ha létrejönne ez a honlap, azt is lehetne, hogy a fotóalbumának az egyik részét alkotó képek kicsinyített változataira rákattintva a link mindenkinek a saját képeihez/rajzaihoz hivatkozzon vissza, így nem kell áttölteni az anyagokat. Persze lesznek biztos új anyagok, ezek már az új oldalra kerülnének. Beszállnék én is a készítésbe, de csak egyszerűbb oldalakat tudok csinálni, és egy ilyen oldalnak tényleg jónak kell lenni ami bizony a köszön ha rálépünk, meg vibrál, meg hullámzik a kép, meg villog, meg forognak a gombok, meg nyávog a kép ha ráklikkelünk :)))), meg ilyen és hasonló animációk bizony elkellnek hozzá
ezzel is nyomatékosítva, hogy mi tényleg nem viccelünk :)
Állítólag mutatták a tv-ben is az Adagio-t, én sajnos lemaradtam, ha valaki talál róla képet, vagy még infot a haváriáról, érdekelne, hogy hogysmint történt mégis a dolog...
Akiket érdekelenek a balatoni hajók, azoknak javaslom a következő honlapomat:
http://hajok.fw.hu
A személyszállító hajók majdnem teljes gyűjteménye már fenn van, de folyamatosan töltök fel még anyagokat. Véleményeket, javaslatot, kritikát szívesen veszek.
Az általam felajánlott hely ilyen (és persze ingyenes). A webcím is stabilnak ígérkezik, hacsak valami oktatási reform viharában el nem söpörnek minket - ez azért szerencsére nem túl valószínű :-)).
Honlap:
Most beszéltem egy barátommal, ő szivesen segít a honlap létrehozásában. Olyan szervert kellene találni, amit külföldről is látnak. A tár.hu sajnos nem ilyen. Szerintem egy 10-15 Mb elég lenne, főleg indulásnak.
muggli
Egy kirándulóhajó összeütközött egy uszállyal Romániában
május 22. 20:22
[MTI]
Három amerikai turista és egy román idegenvezető megsérült csütörtökön, amikor egy dunai kirándulóhajó összeütközött egy uszállyal. A 134 utast szállító, svájci tulajdonban lévő kirándulóhajón három idős amerikai turista zúzódásokat illetve agyrázkódást szenvedett; a bukaresti baleseti kórházba szállították őket. Mindhárman nők; ketten 84 évesek, a harmadik 72 éves. A baleset a Bukaresttől mintegy 125 kilométerre keletre fekvő Calarasi közelében történt, az első jelentések szerint a kirándulóhajó vezetőinek hibájából - jelentette az AP hírügynökség.
Most láttam a híradóban mi történt Romániában a River Adagioval. Csúnyán nekiment 1 hajó és az utasok is megsérültek. Pont a kabinoknál ment neki. Végre megindulni látszik az al-dunai személyhajózás és erre mi történik...
Nem csodálkoznék, ha kiderülne, hogy nem véletlen baleset volt... Persze jó lenne, ha nem. Mindenesetre szomorú.
A honlap jó ötlet. Ha jól látom, segedelem is lenne. Most már csak egy olyan ember kellene, aki a weblap készítésben van otthon. Valami szép megjelenésre lenne szükség, hogy hatásos legyen. Azt hiszem, képanyag még lenne, talán elég is. Szerintem inkább a vizuális, mint a verbális oldalra kellee a hangsúlyt fektetni.
muggli
vegso soron akar en is tudo tarolni, de eleg megbizhatalan az internet-kapcsolatom.
Inkabb mutasson vki egy peldat/tablazatot, hogy miket is kellene a hajokrol nyilvantartani.
Inkabb tobb tolajdonsag legyen roluk nyilvantartva mint kevesebb :)
Honlap ügyben egyetértek.
Gépidőt, netidőt (szintén ADSL kapcs.), munkaidőt én is tudok felajánlani.
Nem tudom, hol állnak a hajómentési ügyek, de szóljatok, ha előtervezési, vagy üzleti terv készítési szakaszba jut a dolog.
Talán tudok olcsó, vagy ingyenes tárhelyet is. Szóljatok, ha kell.
A megígért 1937-ből való flotillás fotókat beszkenneltem, a tar.hu állandóan adminisztrál, ha valaki segítene ...
--
Az önálló honlap esetleg segítene a hajómentési akcióban is.
Szkennelést bevállalom. CD-re azonnal ki tudom írni a képeket. A kazetta másolása a jövő héten lesz meg, meg kellett venni egy jobb minőségű eszközt, hogy ne gagyi legyen az eredmény.
muggli
A webdesign-hoz nem ertek, de azt a reszet, ami ami egy (pgSQL, MySQL-el, ?) adatbazisbol kiolvassa a hajok adatait (+kepnev, stb) majd weblapra kiteszi azt ossze tudom utni, adminisztracios felulettel kiegeszitve. (Uj adatok felvitele)
ehhez 2 dolog kellene: nemi szabadido, ami csak a vizsgaidoszak vegen varhato, valamint egy olyan honlap-tarolo ahol van lehetoseg ilyen adatbazist tarolni es PHP oldalakat tarolni/futtatni. Freeweb talan ilyen de nem biztos.
S különben is a kedvenc dunai hajóm... (már ami a teherszállítást illeti)
Ha az ember vizitúrázik messziről felismerhető a tipikus hídkialakítása, ahogy jön szembe. Még akkor is, ha tol néhány bárkát.
Ha már majd a vontatási manővereket mind leírtátok :-)), érdekes volna összeállítani egy listát a Mahartos vonatókról: név; gyártás éve;motorteljesítmény; átépítés; selejtezés; stb. A legszebb lenne egy olyan oldal a hajókról, mint amilyet Horváth Ákos csinált a NOHAB mozdonyokról. Sajnos a képanyag valószínűleg szegényesebb lesz :-((, bár ha sikerül a Mahart és a Múzeum támogatását megnyerni, talán lennének képek meg rajzok is. Akár a Hajómentő Alapítvány is indíthatna ilyen weblapot. Azon túl, hogy igen érdekes lenne, ezzel is mutathatnánk, hogy a vontatóhajó mellé a műszaki kultúra emlékeit is ápolni és terjeszteni akarjuk. Sajnos ez igen nagy munka lenne. Kellene valaki, aki igen jól ért a weblap-szerkesztéshez (ez nem én vagyok). Én szkennelést tudok a dologhoz fealjánlani.
(Ha van már ilyen, vagy részben hasonló lap, kérem linkeljétek be!)