"BDt 401, BDt 407, M62 256, V63 014, V63 022, E szériás metró és a graffitis Ap valamint a szintén graffitis BDh projectek a források újra beszerzéséig határozatlan időre felfüggesztésre kerültek. "
Ez nagyon szomorú hír:((( Menjenek oda a vírusíró hölgyek-urak, ahová gondolom...
Az M62-256 gondjaitól megszabadítalak. Megcsinálom. Sikerült jó minőségű textúrának való fotókat találni a 163, 187, 230 hoz, és Nohabfan elméletileg ma fotózza le a 138 ast, amennyiben a fradiban lesz. Matizzal beszéltem a 265 ös fotóiról, ő asszem 2 éve fotózta le, abból meg tudom királyul csinálni a gépet.
InterCity Rapid festésű kocsimodellek léteznek ? Ha igen, melyik weblapról tölthetők le ? (Mint közismert, az IC és ICR kocsik nem azonosak, sőt az étkezőkocsik ablakelrendezése is eltérő. Ha jól emlékszem.)
MI A HELYZET AZ MVV MSTS ÜZLETÁGGAL ? Történtek fejlemények az utóbbi napokban ?
Javaslom a Budapest-Nyíregyháza vonal felvételét a hivatalos szolgálati vonalak közé. Villamosított pálya is kellene szvsz, ne legyenek a gyönyörű magyar villanymozdonyok kizárva !
Mint már említettem, otthonról nem tudok fórumba írni, de ami késik, nem múlik ...
Bp.-Nyíregyháza vonal: Le a kalappal a szerző elött ! Nekem semmiféle jelentős problémám nem volt vele. Mindössze néhány helyen az alábbi fájlokat reklamálta egy hibaüzenet:
textures\road41.aneT.ace
Road4to2LnT.s
road4LaneT.ace
A "folytatja ? igen" -re kattintás után ment a vonat tovább. Semmi más gondom nem volt. A teljes útvonalon végigmentem és állítom, hogy nagyon szépen kidolgozott pálya, dícséret illeti a szerzőt !
Aktivitik: Buherálni kell. Döntően azért, mert bár buzgóan gyűjtögettem, telepítgettem magyar járműveket, a teljes, az aktivitik által használt járműállományom nincs meg. (Csak nekem ?)
Jó lett volna, ha a szerző tételesen felsorolja, mit és honnan kell letölteni ahhoz, hogy minden consist minden járműve rendelkezésre álljon.
Megköszönném a szerzőnek, ha reagálna a fentiekre.
Hi! Remélem nektek kellemesebben telt a húsvétotok, mint nekem. Hála a kedves vírusirogató hölgyeknek és uraknak a teljes merevlemezem elszállt és ezért szomorúan jelentem be, hogy a BDt 401, BDt 407, M62 256, V63 014, V63 022, E szériás metró és a graffitis Ap valamint a szintén graffitis BDh projectek a források újra beszerzéséig határozatlan időre felfüggesztésre kerültek.
Zöldike: Gratulálok a Gigantokho,z gyönyörűek lettek!!!
Vagyunk ezzel így, páran.
Hernyofan: a jelenség nálam is előfordul, de csak bizonyos átlátszó textúrát használó objektumoknál (pl. olasz felsővezeték oszlopok). A megoldás még várat magára.
A mentésről: én mindig mentem a pálya könyvtárában lévő legutóbbi módosítási idejű fájlokat + ahogy Ptrmarci is írta a World könyvtárat. Az ördög nem alszik alapon nálam a Tiles és a TD könyvtár tartalma is megy az archívumba minden mentéssel. Így sem haladta meg eddig a méret egy-egy archívumnál az 1MB-ot.
Az egyik "mániám" a jelzőkonzolok használata.
Kérdésem: MÁV jelzők nem készültek véletlenül konzolra, és jelzőhidakra?
És még egy különleges probléma jelentkezett az új számítógépemen a játékkal kapcsolatban. Vegyünk például egy sima mezei fát. Ez ugye abból áll, hogy két téglalap metszi egymást, ahol a felesleges részek feketék, és a játékban átlátszóak lesznek. Namármost. A játékban nekem is átlátszóak, de minden más objekt eltűnik mögöttük, kivéve a sínt, vagy az utat. Magyarán csak fű látszik mögöttük. Nem csak a fák, hanem szinte az összes ilyen módon készült objekt is ( ha megnézitek a korábban feltett képet, azon a jelzőkonzol rácsai mögött/alatt nem látszanak a vezetékek ) ezt csinálja.
És hogy mégjobban megcsavarjam: ha a fák erdőként vannak elhelyezve, akkor mindez nem jelentkezik, és tökéletesen működnek.
1, Mitől van?
2, Hogyan szűntessem meg?!
Tényleg nincs, épp ez a gondom. A pályámat felváltva építem otthon és a munkahelyemen :) és úgy néz ki tegnap éjjel ezt a síndarabot felhasználtam ami így most már valószínű egy másik pálya telepítésekor kerülhetett a Global-ba ezért nincs meg itthon. A következménye az lett, hogy az itthoni gépemen való szerkesztéskor (hibaüzenet mellett) ezek a darabok nem láthatóak, de ott vannak, mert levéve a szomszédos sínszakaszokat megjelenik a kék vonal a "semmi két szélén". A m.helyi gépemen majd javítom és helyettesítem xtrack-es darabbal. Jól belefutottam ebbe..
Sziasztok! Segítségre lenne szükségem: a köv. sín shape fájl lenne nagyon égető, hogy meg tudjam szerezni: A1t15_2mStrLftA.s Kérem, aki tud segítsen és legyen szíves elküldeni mailben! Kösz előre is!
Sokak kérésének eleget téve és lustaságomat legyőzve jelenlegi titkos projectem mellett újrakezdtem az M40,224-es projectet mely már "emberibben" lesz textúrázva, vagyis ezzel is megkönnyítem a repainterek dolgát. A csomag tartalmazni fogja továbbá az M40,235-öst is.
Eddigi vizsgálataim azt mutatják, hogy a pályák 99%-a helyreállítható. Egyetlen egy állomány van, amelyiknek a sérülése minden esetben végzetes, ez pedig a lokális Tsection.dat file.
Ha biztosra akarsz menni, az alábbi állományokat kell mindenféleképpen elmenteni :
World könyvtár. (A leggyakrabban ezeket az állományokat nyírja ki az RE.)
Ezen kívül kell még a .tdb, .rdb, .tit, a .rit és természetesen a lokális Tsection.dat.
Több mentést célszerű megtartani, mert nem minden hiba jelentkezik azonnal, lehet, hogy csak később veszed észre.
Üdv!
Kérdéssel fordulnék most hozzátok. Biztonsági másolat készítésénél mely fájlokról érdemes másolataot készíteni? (Gondolom az ilyen Shape meg Texture mappákat nem szokta tönkrevágni) Már vagy a 3. nagyon jó pályám vész kárba emiatt.
Csak hogy mennyi munka volt bennük, azt mutatja a jelenleg kézülgető pályám darabkája is:
Ezen a feszítőművek még nincsenek is rajta. A múltkori pálya pont akkor veszett el, amikor már naggyából elkészült egy szakasz villamosítása, úgyhogy a hajamat téptem. Ezért örülnék a válasznak.
A Taurust is én "regeneráltam", még jó sok munka lesz vele.