Megdöbbentő sztori. Amelyik autó egy hétnél tovább áll a szerviz/kereskedőnél avval minden előfordulhat! Másfél év pedig hosszú idő, azalatt nagy a kísértés, hogy alkatrész bázisnak használják.
A te esetedhez hasonlót én még nem hallottam, bár az igaz, hogy a rádiót már sok cartársnak cseréltek gariban, de inkább kissebb hibák miatt. Pl gyakori fagyások ha USB-ről hallgatsz valamit, vagy csak úgy simán kifagy. de ilyen aksileszívósdit még nem hallottam.
Október 15-én vettem egy 1.6 benzines Ceed-et. A garanciakönyv aláírásakor derült ki, hogy 2008. június a használatbavétel időpontja, tehát 16 hónap ugrott a 7 éves garanciából. Na mindegy, valószínű ezért kaptam igen kellemes árengedményt. Azóta viszont történt egy kellemetlen esemény, amit ezuttal megosztok veletek, mivel kíváncsi vagyok a véleményetekre. Kb. 1 hónap és 770 km használat után az egyik nap az indításra "se kép, se hang" módon reagált az autó. Assistance kihívása, aki kiderítette, hogy lemerült az aksi. (Mellesleg, assistance = trailer + sofőr a puszta 10 ujjával.) Miután bebikázta a gépet, irány a szerviz. Ott kiderítették, hogy az aksit a rádió merítette le, ami állítólag szoftver hibás. Állítólag néhány autóval ez már előfordult. Úgy döntöttek, hogy mind az aksit, mind a rádiót kicserélik. Az aksira "csak" 2 napot vártam, a rádióra viszont pár hetet kell várni, mivel a Siemens szállítja. Most ugy autózok az uj aksival, hogy a rádió biztosítékja ki van szedve. Persze a számítógép sem műkszik, össze-vissza mutat mindent. Mit szoltok hozzá, van ilyen?
Az anyagminősége se mindegy egy felninek,ha véletlenül belemész egy kátyúba ,utána meg tudják-e javítani,vagy vehetsz egy másikat,mert törik a gyengébb minőségű!!
Persze-persze, már érdeklődtem ott. Lemezfelnivel nincs gond, az van most a kocsin, és marad rajta a téligumma. De majd tavasszal, valami olcsó kb. 20-25 e ft körülit keresek. Dezent L silver-t akciózzák mostanában. Igazából én nem tudok minőségbeli különbséget találni egy 25 és egy 60 ezer forintos felni között. Biztos van, de hogy ez semmi előnnyel nem jár, az hót ziher. Max. pénzkidobás. Ezért kutakodok az alján. Most mi baja lehet egy alufelninek, ami miatt a drágát kéne vennem? A dizájn meg annyira nem érdekel, csak csáré ne legyen (olyan, mint amit a bömösökre, meg audikra tesznek, 20"-os kerekek, régi használtak, érted...)
Meg tudná mondani valaki a 529101H200 / 000 / 300 alufelnik bruttó vételárát? A ceedclub-on nincs feltüntetve az xls-ben. Ki tartja ezt karban? Gergely? Köszönöm.
kombájn = kombi kétzónás klíma : sacc/kb úgy működik ahogy írtad, persze a fizika határain belül.
"kétzónás rendszer, ahol a vezető és az első utas egymástól eltérő hőmérsékletet állíthat be. Természetesen ez két-három foknál sosem lesz nagyobb, viszont tökéletesen alkalmas a két első utas eltérő hőérzetének kiigazítására."
forrás : http://totalcar.hu/magazin/technika/klima06/
Annak hogy ennek a két idiótának az "elégedttségét" kivívta, még semmit nem jelent. Pláne, amikor a pénztárcáról kezdett valamelyik (nem jegyeztem meg a nevüket) esszézni...
2 kérdés merült fel bennem. Mi az a kombájn, és mi a kutyafüle az a kétzónás klíma (hallottuk, nagy durranás)? Azt jelenti, hogy asszonypajtás télen befűthet mint állat, mondjuk 27 fokra, ha nekem melegem van a volán mögött, nyomhatom 19-en, én mindenki happy?
Mondom én úgy, hogy nekem is 1.4-es benyásom van, úgyhogy csak kötözködtem...:-DDDD
Sziasztok, itt egy Kia Ceed 1.4i benzin kombi teszt, Viasta3 adás videó http://gigamad.hu/video/1p4n01gN8K , igen jól sikerült a ráncfelvarrás, és Kőváry Barna és Nagy Sanyi elégedettségét is kivívta, még az 1.4-es motorral is.
Én csak azt nem értem, amikor az összes szerviz tudja, hogy ez "fogyócikk", miért nem tart egy párat raktáron? Nehogymár ne legyen ideiglenesen 40-50ezer forintjuk. :s Miután lejelentik, hogy kijavították a hibásat, megkapják az ellenértéket. :x
Tudom, most megint a Lurdyt fogom dicsérni, de nekik általában van raktáron stabpálca. Amíg Gáborral kitöltitek a papírt, addig a fiúk ki is cserélik. ;)
szia! voltam, egyelőre csak megnézték és megrendelték az alkatrészt (stabpálca csere lesz garanciálisan), jövő héten megyek a konkrét cserére. elsőre a Duna Autó után (ott voltam előzőleg) nem volt túl bizalomgerjesztő (sokkal kisebb, nem mehetsz be a kocsihoz, csak üvegfalon keresztül nézheted), de aztán mind a munkafelvevő, mind a szerelő jó fej volt, úgyhogy eddig pozitív a tapasztalat.