A semmi közepébe? Aha. A Bécs-Kelenföld az mehet, kell, fontos, stb.
A Bécs-Sopron-Szombathely-Graz már nem kell, nem éri meg, nincs annyi vonat, stb. Az nem lehet inkább, hogy nem érdekli az ÖBB-t az ETCS???? Tipikusan ilyen vonalakra találták ki az ETCS-t. Eltérő vasúti rendszerek, bizt.berek, jelzési rendszer, utasítás, ország, nyelv ... Na mind1! Üzlet ...
Tehát főjelző előtt mindig előjelzővel találkozol?
Igen.
Nincs jelzőmegállj gomb a pulton?
Biztos van, de utasításilag nem lehet csak úgy visszavenni a jelzőt egy vonat előtt, mint nálunk. Minimum két főjelzővel előtte lehet, de arról meg tudomásod sincs. Ha már csak egy főjelző van előtted, akkor külön értesítések kellenek, de ez most fejből nem megy, mert nem tartozik igazán rám, csak említtették a kiképzés során. Van róla ábrám, majd lefotózom és elküldöm, de nem ma.
Tehát az osztrák Taurusok gond nélkül járhatnának. ETCS-L2-t neki! Miért is nem jó ideeeee?
Osztrák utasítás szerint ilyet nem lehet csinálni!!! Látod, látod! Ezért mondom, hogy nem kéne átvennünk az osztrák vasutazást minden téren! Rádió nincs, előjelzőnél elmentél, jelzőt vissza kell venni. Nincs felsővezeték .... No most akkor hogyan????
Nem értem miért nem a magyar VB-t akarják telepíteni... Mert Ebenfurt-Sopron PZB.
Sopron-Szombathely-Szentgotthárd jelenleg semmi (vagy a közeli állapot).
Szentgotthárd-Graz PZB.
Az egész beruházás lényege, hogy a semmeringi teherforgalmat esetleg majd erre terelik. Tehát az osztrák Taurusok gond nélkül járhatnának. Mi osztrák vonali mozdonyvezetők is jobban örülnénk a PZB-nek. Sokkal üzembiztosabb, bármivel fékezhetek a jelzőkre, nincs megkötve a kezem a fővezeték nyomáscsökkenéssel, stb.
Te meghaladsz egy jelzőt, ami zöld volt. Közben visszaveszik a zöldet követő jelzőt, akkor a PZB honnan tudja, hogy vörös következik?
Sehonnan.
Vörös nem jöhet, legfeljebb egy sárga előjelző. :) Más a jelzési rendszer, ne a magyarban gondolkodj!
Osztrák utasítás szerint ilyet nem lehet csinálni!!! Az azonnali megállás egyik kiváltó módozata a felsővezeték feszültség lekapcsolása. Azonnali fékezésbe kell kezdenem és az irányítással kontaktust teremtenem.
Olvasod Bahn beírásait a szaporodó pirosra menesztésekről? Én pedig tapaszalom, hogy ugrásszerűen megnőtt a nem jó helyen történő megállás a 15-20 évvel ezelőttihez képest. A piros meghaladásról már ne is beszéljünk ...
Ez az ország és a munkamorálja nem arról szól, amit írtál.
Ha annak nevezitek, akkor igen... Nem tudom. Rajzolni kéne ...
Fingjuk nincs róla, nem értik a működési elvet és nem veszik figyelembe, hogy ez évtizedek óta működik máshol. Ettől még lehet rossz. Sokszor hallottam ilyen érvelést ott, ahol valami vaj volt a berendezés fején. Az, hogy még nem volt, semmit nem jelent, azon kívül, hogy nem értük el a 100%-os valószínűségét a bekövetkező balesetnek.
Mennyi berendezés meghibásodás van? És ezek átlagban mennyi ideig tartanak?
Én csak egy mozdonyvezető vagyok, erre még tippelni sem tudnék.
Amely szakaszon most dolgozom, ott decemberben adtak át 3 állomást teljes távvezérléssel egyetlen központból. A múlt héten volt egy 2 órás gebasz, az egész rendszer leállt, a számítógépes rendszer esett ki.
A számára előírt oktatások is vizsgák színvonala, a szabálykövető magatartás, mint általános emberi tulajdonság és az ok->okozat belátása, valamint az, hogy a felelős gondolkodású ember tisztában lehetőségeivel és képességeivel és pontosan tudja, hogy milyen lépésének milyen következményei vannak. Ezek együtt. Ha ezek egy része teljesül, már jók vagyunk. Nem kell mindig mindent gépi úton ellenőrizni.
Ha annak nevezitek, akkor igen, annál foglaltabb már nem is lehetne!
Átmenő fővágányra járok be, 40 km/h sebességgel, nem osztrák hívóval, hanem normál jelzőkezelés mellett! Ők nem aggódnak, én sem.
Van 500Hz mágnes a jelző előtt, ami egy 40-65 km/h sebesség felett azonnal kényszerféket vált ki, a Kj pedig egy 2000Hz-es mágnessel van fedezve további és azonnali kényszerfékezési mellet. A Kj-t max. 25-45 km/h-val tudnám meghaladni, azonban ilyenkor a vonat mindenképpen fékezési folyamat kellős közepén van az 500 Hz-es mágnes miatt.
Egyébként épp ma ismerkedett osztrák területen gyakorlatban a "hatóság" a Szombathely- Szentgotthárd vonalon telepíteni kívánt PZB működésével. Csak azt hajtogatja, hogy nem biztonságos. Fingjuk nincs róla, nem értik a működési elvet és nem veszik figyelembe, hogy ez évtizedek óta működik máshol.