Keresés

Részletes keresés

nicko Creative Commons License 2006.02.02 0 0 1364

pfff...lehet majd újabb totyikot nyitni neki mert már most megvezettek jó pár embert...nézik a filmeket és kicsit sem lesz zavaró a román felirat miközben magyarul szól majd...tiszta warez feeling ;)

Ám a rendkívül kedvezőnek tűnő „fapados" műsorterjesztésnek vannak hátulütői is. A romániai központú cég takarékossági okok miatt a hírek szerint nem cseréli le például az ott terjesztett képet, csak egy külön hangsávon magyar szinkron kerül rá. Így a külföldi adók képsoraira Magyarországon is román felirat kerül.

A tévécsatornákkal már megállapodott a román vállalkozás magyarországi partnere, az Egyesült Magyar Kábeltelevízió (EMKTV) Kft.

Előzmény: REmekElek (1363)
REmekElek Creative Commons License 2006.02.02 0 0 1363
Érdekes:
http://www.fn.hu/index.php?id=97&cid=116706
RE
Mumu Creative Commons License 2006.02.02 0 0 1362
Mint topicgazda valobban arra  gondoltam annak idejen hogy a nyilvanossag elott kritizaljuk a monopol helyzetbe levo kabeltarsasagot valamint hogy egymasnak uzenunk,segitunk egymasnak ,ha az EMKTV nem jellent valamit idejebe,orientaljuk magunkat.
1191 Creative Commons License 2006.02.02 0 0 1361

Csatlakozom az előttem szólóhoz: "...mert már pont arra nem jó a topik, amire kellene, hogy ha valahol megdöglik az EMKTV akkor beirjuk egymásnak, hogy itt meg ott gond van, ne aggódj, nálam is ez van, stb. Mint régebben."

Na meg a többiben is igaza van  n...f..i-nek

n...f..i Creative Commons License 2006.02.02 0 0 1360

Mellesleg tök vicces ez a topik:

• Nacionalista vita megy már kb. egy hete, magáról a szolgáltatásról normális beszámolt még nem olvastam azóta, csak a gyűlölködést.
  • Aztán van itt nicko és mikimaus közötti személyes vita és harag, ami kurvára senkit sem érdekel, meg nem idevaló úgyhogy ezt folytathatnák privát.
  • Aztán van egy mikimaus, aki vagdalkozik itt szakkifejezésekkel(amit csak ő ért), meg nevekkel(akiket csak ő ismer) anélkül hogy elmagyarázná, hogy az a kifejezés mit jelent, vagy hogy az az ember ki. (Pl. a Nagypál Bandira már nagyon kiváncsi vagyok, hogy ki a bánat az...)
  • Én meg lassan szólok a moderátoroknak, mert már pont arra nem jó a topik, amire kellene, hogy ha valahol megdöglik az EMKTV akkor beirjuk egymásnak, hogy itt meg ott gond van, ne aggódj, nálam is ez van, stb. Mint régebben. Vagy annyira jó mostanában a szolgáltatás, hogy nincs mit beirni ezért románoztok?

Mégegyszer mondom: nem érdekelnek a nacionalista viták, nem érdekelnek a magánviták, nem érdekel a Nagypál Bandi és a többi mikimaushaver, nem érdekelnek mikimaus százoldalas locsogásai melyeknek a témához alig van köze, engem egy érdekel, hogy a pénzemért az ÁSZFben meghatározottak szerint megkapjam az EMKTV szolgáltatását(ami 90%ban megvan) és ha nagyobb gond van arról itt értesülhessek. Mert szerintem erre van ez a topik. 

n...f..i Creative Commons License 2006.02.02 0 0 1359

Aztan szepen lassan az egesz mentalitasuk, a pokkhendiseguk, a nagyivben szarasuk az ugyfelekre, valamint a masok arcaba fust fujasa az ugyfelszolgalaton bizony kikristalyositotta bennem a felismerest: "Vazze, mintha bukarestben elnek, es a tirgumures uti szolgaltatoval kene egyezkednem". Szoval a mentalitas, a hozzaallas, sot a szerelok stilusa (ld. legutobbi sztorimat).

Na. Nem akarlak elkeseríteni, de ez nem román mentalitás, annál rosszabb. Magyar... Mert magyar a tulaj a főnökség, a szerelők, az ügyfélszolgálatosok, a stílus, a mentalitás, a hozzáállás. Akkor ha az egész cég magyar, akkor hogy lehet román a mentalitásuk?

Megjegyzem, volt szerencsém a kinti RDS-RCS céghez, Bukarestben éltem egy évet, ott valóban románok dolgoznak. Személyes tapasztalat: nem volt semmi keverés, előfizető szivatása, de volt normális internet és tvszolgáltatás, meg gyors és korrekt hibaelhárítás.

Szóval erről ennyit. Persze úgyse fogjátok ezt felfogni, mert zsigerből gyűlölitek a románokat, én meg éltem közöttük egy évet. De akkor is: a románoknak semmi köze az EMKTVhez. Bár ha a román alá ti az erdélyi magyarokat is odaveszitek, akkor lehet valami a dologban...

Előzmény: Megdobbent (1357)
Megdobbent Creative Commons License 2006.02.02 0 0 1358
3. bekezdes javitva, hogy ertelmezheto legyen:

Namarmost, t-reek kabeleztek be a lakast, toluk jott a cumo, aztan egyszercsak puff, marad levegobol kapkodott semmi, bemegyek az ugyfelszolgalatukra, azt mondjak: nekik nem adta le a gondnok a nevunket, ergo fizessunk 20 rugot a belepesert, es akkor visszakotnek normalis csomagra. Pumpa bennem fel, haza nagygarral.
Megdobbent Creative Commons License 2006.02.02 0 0 1357
Sracok!

Ne menjunk olre pont mi sorscsapottak, mert ilyen a szolgaltatonk, hat hogy nezne az ki? :)

Egyebkent azt hiszem en vagyok pont az, aki alternativ lehetoseggel birok (t-re csapat), de azokkal nem szivesen boltolok, meg hat azert a valasztek tenyleg bovebb adott aron az emktv-nel, azt elismerem.

No nehany szot a romanozasomrol. Amikor az itteni epa-hcs kabelcsapat meghalt, meg utoljara huztak kabelt ajtokig, aztan slusz-pasz vege. Eltelt vagy fel ev (addig haz eredeti kozponti antennajan levegobol jott a cucc), majd jottek t-rejek. Kerdezem, hogy ovek-e ez a kabel, mert tenyleg ideje beletuszkolni a cuccot, akkor azt mondta a szerelojuk: "Nem, ez a romanoke". Ugyhogy innentol mar volt egy roman gyanum.

Namarmost, t-reek kabeleztek be a lakast, toluk jott a cumo, aztan egyszercsak puff, marad levegobol kapkodott semmi, bemegyek az ugyfelszolgalatukra, azt mondjak: nekik nem adta le a gondnok a nevunket, ergo nem fizessunk 20 rugot a belepesert, es akkor visszakotnek normalis csomagra. Pumpa bennem fel, haza nagygarral.

Pont itt ficeg az emktv, hogy megalakultak ingyen bekotnek, hurra. Atballagok hozzajuk (felemelet, ablaktalan helyiseg, stb...: ez a szerelocsapat helye), mondom kossenek be minket. Jonnek bekotnek, oke.

Kep tiszta, szolgaltatas korrekt, hurra. Na akkor mondom kiprobalom az internetjuket. Pfuuu, a vilag legszarabb szolgaltatasa, fel napokat analog modemmel kell neteznem, folytonos harc, nagyjabol olyan korrektseggel, mint maus sorstars levelezese, NHH, balhe. No akkor az IP-m szerint mar roman voltam.

Aztan szepen-lassan kezdte kihuzni a gyufat a tvjuk is. hol eltunik ez-az, hol atszervezodik ossze-vissza, lakas minden TV-jet tekerem a csaladnak, ido, faradtsag, tudjatok.

Aztan szepen lassan az egesz mentalitasuk, a pokkhendiseguk, a nagyivben szarasuk az ugyfelekre, valamint a masok arcaba fust fujasa az ugyfelszolgalaton bizony kikristalyositotta bennem a felismerest: "Vazze, mintha bukarestben elnek, es a tirgumures uti szolgaltatoval kene egyezkednem". Szoval a mentalitas, a hozzaallas, sot a szerelok stilusa (ld. legutobbi sztorimat).

De mondom: ha mondjuk t-re-s lennek akkor oket szidnam megfelelo nemzeti megjelolessel: a ribanc fritz anyjukba kivannam a mocskos labancokat. De mivel a t-re csapat mar a jooreg modemes idokben kihuzta a gyufat, ezert nincs az a penz, amiert oket gazdagitanam meg kabelelofizetessel is, tehat marad az emktv nogatasa, heregelese, feljelentgetese, aszf fejukre olvasasa, csak azert: hogy talaljanak vissza ahhoz az idoszakukhoz, amikor elfogadhato szinvonalon mukodtek.

De a hangcsuszashoz azert par szot: ha profi eszkozeik vannak, akkor az akar a hibas kozponti hangcsuszast is kijavithatnak _nekunk_ egy egyszeru audio delay allitassal, es buszken mondhatnak: mi kijavitjuk a sugarzott hibat is, ugyfeleink erdekeben. Nem teszik. Zavaro es idegesito, elvezhetetlen.

No jo hosszan beszeltem, remelem mire vegigolvastatok el is szallt a harci kedv :)
nicko Creative Commons License 2006.02.01 0 0 1356

Ha újra idetelepíted leleki-szellemi ürüléked, ama rendkívül ritkán alkalmazott (volt tán 1 alkalom) kényszermegoldáshoz folyamodom, hogy letiltatlak.

érdekes..eddig Te vagy az aki mással szemben anyáz, szar alakoskodik stb. és akkor modikhoz akarsz futni? szánalmas figura vagy...komoly lelki problémákkal amin lehet a gyógyszer sem segit csak egy 9mm-es..

.......

Előzmény: Törölt nick (1355)
Törölt nick Creative Commons License 2006.02.01 0 0 1355

[OFF]

A szófosás egybeírandó, amúgy pedig azért, mert nem tőmondatokban szólok, még nem biztos, hogy nem szeretem a virágot ;-)

Aztán: majd ha lesz agaram akkor (talán...) hátrálok ;-D

Most mondd! Hát nem csodálatos a logikád?! ;-DDD

Mert senki más nem megy le a Te szintedre (ebben az ügyben) vitázni, akkor már egy hülye vagyok aki az autópályán szembe megy?!

És amúgy mi a túró gátolna (gátolhat) meg abban, hogy igenis (!) ne akarjak közösködni Veled ebbena közösségben?! Saját jogon - ha nem kapok támogatást - már nem is tiltakozhatom?!

Egyébként megint hazudsz!

Mivel volt - a rendszeresen itt megnyilvánuló kb. 6-8 főhöz képest nemis kevés - két darab jelzés (!) ami egyetértést sugallt.

Nem akarod Te - és nem véletlenül - érteni a lényeget, és fújod teli torokból: mindenbe belepiszkálsz, minden elterelő mozzanatot elkövetsz, csak ne a lényegről legyen szó: helytelenül cselekedtél és cselekszel újra, újra.

És nehogy már én legyek a gerinctelen, amiért Te suttyó módon viselkedsz!

Mert ha valaki nem képes felfogni a különbséget a védelem és az árnyalás, az alakoskodás és az empátia valamint a gerinctelenség (?!) és az objektibitás között, az .. na mindegy.

Még egyszer nem szeretném leírni: mivel remélem nem aljas, hogy újra elővedd ezt a csúsztatást! NEM a rosszízű románozással értettem egyet, hanem azon lepődtem meg (!), hogy valóban román tulajdonosa van a cégnek.

Ha ezt Te egyenártékűnek veszed a minősítéssel, az sem ment fel Téged. És nem vitatja el a jogom - mivel én tudom, milyen attitűddel írtam azt amit! -, hogy tiltakozzam a szánt szándékkal előadott mindenféle negatív értelmű (!) románozás miatt.

Amúgy igen jellemző Rád: amikor pontokba szedem a technikai ügyeket, azokra NEM reagálsz, ha nem szólok (újra!) róluk, akkor hiányolod. Nem érzed, mennyire süllyedsz? Bár ez a része akár nem is érdekelhetne, mivel a Te lelkiismeretedet terheli (vagy nem, ami még szánalmasabb).

De akkor sem hagyom, hogy leránts magaddal a sárba a mocskolódásaiddal.

R.

PS Szar egy alak vagy Te bizony, de kívánok neked hosszú életet, hátha lesz olyan távoli időpillanat, amikor kénytelen leszel szembesülni surmókságod és hatalmas egód minden negatív következményével.

Nem tudom, Te hányszor vagy milyen gyakorisággal elemzed Magad...  szvsz meg vagy győződve "Magadról" rendesen ;-D

Én, kérlek, rendszeresen megteszem és nem vagyok elégedett, ellenkezőleg.

K..a sok hibám van és k..a sokat hibázom.

De beismerem - hol magamtól, hol a külső segítség alapján - és nem csak "tudatalatt". Ennek is olvass bátran utána!

[ON]

Én ezzel a Veled való "szellemi" viaskodást, mint értelmetlent, befejeztem.

Ha újra idetelepíted leleki-szellemi ürüléked, ama rendkívül ritkán alkalmazott (volt tán 1 alkalom) kényszermegoldáshoz folyamodom, hogy letiltatlak. (Ugyanis naívan hiszek a demokrácia eme végszükség esetére alkalmazható korlátában itten)

És ha kell - annak alapján, amiket írtam - akár engem is tiltsanak le.

(Nem fenyegetőzöm, csak jelzem.)

Maus Róbert

2006. február 1.

Előzmény: nicko (1354)
nicko Creative Commons License 2006.01.31 0 0 1354

megint elgurult a gyógyszered vagy csak egyszerűen szó fosásod van? ;)

amúgy azért megnéztem írói tevékenységedet, hogy csak velem szemben van ekkora vagy másokkal is de úgy tűnik ez tök mindegy és a téma is közömbös csak jó sokat irhass ;)

Figyuzz! Ha vagdalkozni akarsz, mert érzed, hogy süllyedsz.... ne tedd. Inkább mélyedj el magadban, köldöknézegetés stb., és talán rájössz, hogy attól, hogy nem románozok (sőt!) és nem vágletekben minősítek és gondolkozom, még ugyanzon oldalhoz [nevezetesen előfizetők] tartozunk.

azért hátrább az agarakakkal!

egyelőre csak te vagy itt aki kapkod a tenger közepén levegőért, mert ejtőernyővel tud ugrani csak elfelejtette, hogy úszni meg nem :p

és remélem nem kell emlékeztetnem arra a macskakaparásodra amiben igazat adtál azoknak akik korábban ezt a céget lerománozták? ;)

no látod egyik ellentmondásodba keveredsz a másikkal...ha te ténylegesen az előfizetői oldalon állsz akkor senkit nem tartasz vissza hogy hát biztos csak átmeneti hiba meg biztos hogy kijavítják blablabla mert ez a cég nem érdemli meg! aki megtudja oldani másképp a tévézést hadd döntse már el...

szóval nem kell kidumálnod, hogy az éticsigának több gerince van mint neked, ezt páran már tudjuk ;)

Előzmény: Törölt nick (1352)
Törölt nick Creative Commons License 2006.01.31 0 0 1353

Szervusz!

Biztos van területi és pl. csillagjegy alapján adott esélye, hogy ne legyen megfelelő a KTV (csak az) szolgáltatásuk, de ennyi pénzért alapcsomagban jelenleg (meddig - ez a kérdés!) senki sem szolgáltat többet.

A képminőség hitem szerint most (!) megfelelő, de pl. az UPC-nél is van olyan terület, ahol egyszerűen évek óta nem tudnak egyenletes minőséget összehozni és bizony az állandó vonal-erősítő cserével és átopciózással semmire sem mennek...

Ez benne van a pakliban.

Pl. nálunk a társasházban "van kiépítve" az EMKTV helyi távtáplálásának (a különféle erősítők energaellátása a lépcsőházakig) 230V-os oldala és bizony volt három este egymás után, amikor egyszerűen leégett ez a ketyere. Sokan dühöngtek (első két alkalommal 1-3 órán belül elhárult, de a harmadik alkalommal csak másneap reggel volt érdemes kijönni, ui. éjjel tetőkön rohangászva szakmailag értelmetlen nem egyértelműen behatárolható hibát keresni több négyzetkilóméteren), de ez vagy hasonló nagyobb helyi hiba - több mint 200 előfizetőnél az adás kimaradása - előállt írd és mondd legalább 5 évente.

A lépcsőházunkban ugyan korábban elszállt maga a házerősítő - 14 opcionális vételi helyre korlátozódó hiba, mert nem mindenkinél van bekötve - és még az sincs kizárva, hogy az új művelte a mostani "zárlatot", de ezzel együtt is 5-6 év alatt helyi elszállás volt talán ha 5-ször.

"Központi elszállás" akkor volt még valóban zavaróan sok, amikor nem volt megfelelő szünetmentes a korábbi VI. kerületi telephelyükön a központi fejállomáson, illetve az ELMŰ is igyekezett betennii ebe a maga részét ;-)

Egyik komoly szervezési hibájuk, hogy még az életben nem voltak képesek megfelelően előre jelezni a program-tologatásokat. Igaz próbálkoznak, de pl. a netes felületen most sincs semmi miközben: lásd alább kiemelve!

Általam náluk és itt is sokszor elővezetett egyik komoly kritikájuk, hogy az ún. Képújság-jukban több mint 20 perces ismétlődéssel jönnek be a csatorna kiosztások és a felhívások - talán most már lassan betesznek egy mezei TXT kódert és onnan hatékonyabban működhet a tájékoztatás.

Pl. tegnap olvastam véletlenül, hogy a TV5 mostani helyén lesz várhatóan (na ez van!) február 10.-től az RTL Sportklub és a TV5 ha jól tévedek az S24-re költözik. (Még "jó", hogy egyikkel sem kell törődőnöm a középső csomag'om' miatt ;-) )

Ügyfélszolgálatuknál erősen megkülönböztetem a helyi (kerületi) irodákat, melyek igen változatos képet mutatnak. Pl. "saját" kőbányai irodánk esetében a nagy és elviselhetetlen pofám ellenére minden esetben szót tudtunk egymással érteni ;-)

És persze a "helyi erő" srácnak szívesen kölcsönöztem a fent említet egyik hibaelhárításkor szerszámokat, ha mr útban hazafelé (munkaidején túl) a szerszámai nélkül eljött elhárítani. És ETTŐL még nem kezdtem el bunkózni.

Más kérdés, hogy amikor a másidik meghibásodás után a helyi mérnök nem jött ki a csapatával másnap megkeresni a "zárlatot" és harmadszor is beállt a rendszer a környéken, a főmérnökük felé tettem egy két keresetlen - de nem bárntó! - megjegyzést, hogy ti. hogy is lehetne a jövőben a helyi csapatoknak (vezetőiknek)általában is a kezére lépni ha ennyire figyelmetlenek ;-D

A fentiek ellenére majdnem mindegyik ismerősömnek van legalább ennyi baja saját KTV szolgáltatójával, esetleg sokkal magasabb díjakért.

Ha bármiben tudok segíteni esetleg - annak ellenére vagy épp azért, amikért kiálltam az évek során vagy épp a napokban -, e-mail-ben is szívesen fogadom a megkeresésed.

Üdvözöl

Maus Róbert

Robi

Előzmény: petrovus-spqr (1350)
Törölt nick Creative Commons License 2006.01.31 0 0 1352

Kis Gerinces! ;-DDD

Nyílt színen hazudni nem épp szép dolog ;-D

Mutasd meg, hol tanácsoltam én BÁRKINEK IS, hogy hagyja ott az EMKTV-t. Nem tudod mert nem tettem: van egy "rossz" szokásom, nem hazudok - egyebek között - mert elfelejtem hazugságaim ;-)

és mindig azt írom le ami eszembe jut. És nagyon érdekes - mivel makacs, borzastó személyiségem van, elviselhetetlen az tény ;-D -, hogy évekre visszamenőleg ugyanolyan "kaptafára" (na jó: srófra) járt az agyam, minden levelezésemben visszaköszön mai napig élő naivitásom (pro és kontra..).

Úgyhogy kvázi biztos vagyok abban, hogy szándékosan senkinek nem javasoltam elköltözést. Kontextusából kiemelve lehet félreértelmezni, hogy pl. megkerestem az UPC-t és a T-Kbelt (akkor mégy Matáv Kábel), ugyan jönnének be a társasházba "versenyezntetni". De úgy hiszem Te nem ilyesmire értetted amit belém magyarázni szándékoztál...

Figyuzz! Ha vagdalkozni akarsz, mert érzed, hogy süllyedsz.... ne tedd. Inkább mélyedj el magadban, köldöknézegetés stb., és talán rájössz, hogy attól, hogy nem románozok (sőt!) és nem vágletekben minősítek és gondolkozom, még ugyanzon oldalhoz [nevezetesen előfizetők] tartozunk.

R.

Előzmény: nicko (1349)
Törölt nick Creative Commons License 2006.01.31 0 0 1351

Óh, kis szentem! ;-)

Aki mindig "kimondja a tutit" egyenesen a szembe.. hát épp azt kérdeztem, hogy ezt a románozós-anyázós stílust adtad elő (eddigi "ügyleírásaid" alapján nem), vagy csak itt, név és arc nélkül "vállalod" büszkén - az általam szélsőségesnek tartott - véleményed?

Tényszerűen nem igaz, hogy az ügyfélszolgálatok mindent meg tudnak oldani.

Ellenben igen jellemző, hogy vagy nem mernek vagy nem akarnak (ők tudják, miért) az ügyfélszolgálatosok "komplikáltabb" ügyeket felvállalni.

A GSM szolgáltatóktól a T-Com (igen: őket is "védem" ;-D) ügyfelesein át a különféle kereskedőkig bezárólag a 'kisemberek' tisztelet a kivételnek, a számukra legkevésbé energiaigényes és legkevésbé veszélyes megoldásokat preferálják.

Ezért a kirívóan sok "hasbaakasztás", mellébeszélés, és ha úgy tetszik: az egyes ügyfelekkel való külön-külön kicseszés.

És ha egy ügyfélszolgálat nem megfelelően (túlontúl a fent minősített átlag alatt) teljesíti feladatát, akkor úgyhiszem nem náluk kell saját magukat 'feljelenteni', már csak azért sem, mert értelmetlen és felesleges.

Mivel ezt Te nem tudod elfogadni (hogy finom legyek) így igenis a Nálad (mindenféle értelemben) kisebb emberkéket tapodod.

Épp elég szomorú, hogy Nálad a két véglet létezik: segget nyalni és elküldeni a mamájába azt akivel problémád van!

De ha már így van, hát legalább ne akard ezt a szemléletet legyűrni torkomon! OK?!

És észrevehetnéd, hisz immár vagy tucatszor leírtam: nem hőbörgök és nem egy rossz működést védelmezek, csak árnyalok (amit Te még véletlenül sem tennél meg), illetve ha beleszakadsz sem fogom ha úgy tetszik eltűrni, hogy itt a topikban az én nevem melett románozz (a szó Általad ismert negatív értelmében).

A monopólium  vs. piaci helyzet alapján szőtt szépen hangzó elméleteddel csak aza gond, hogy bizony egyrészt az UPC is monopol helyzetű, sőt a T-Kábel is, aztán mégsem annyira bunkók az ügyfelesei, mint a Te kerületedben írod az EMKTV-sekről. És nyilván a versenyhelyzetben lévő cégekről is (Vodafone, PGSM) sokan a Te lényegi értékelésednél is negatívabban szólnak elég sokan.

Úgyhogy az egyedi eseteket alapján nem általánosítanék a helyedben.

A Rólad szóló véleményem vélemény, nem teória. Nyilván Neked nem feltétlenül tetszik, de én azért mégsem a származásod alapján kategórizállak. Érdekes módon még az ilyen visszafogott negatív véleményt sem viseled el - akkor miért is minősítsz másokat általában ilyen hanyagul és szélsőségesen? Nem kell válaszolni, költői kérdés lett volna!

A "gyülölöm a kétszínű alakokat" című öntömjénezéseddel ellentétben újfent állítom: azzal, hogy itt "kiüvöltöd" magad (minősíthetetlen stílusban: románozás), épp nem azt bizonyítod, hogy bárkinek is személyesen - de korrektül - odamondtál volna a helyszínen. Tudod a katarzis elmaradása miatt szokás arctalanul (meg magadban) "üvöltözni" ;-)

"amúgy én is örülök, hogy nem kell naponta találkoznom veled aki himihamuzik itt már jó ideje csak azt nem ismeri be hogy ez ennek a cégnek semmi keresnivalója ilyen szolgáltatási kondiciókkal (tv, internet)mert képtelen évek óta megoldani (nem is akarja) az állandósult problémákat mindkét szolgáltatásában."

1. Himihamuzik az a jó édes anyukád, tudod-e!

2. Függetlenül a tulajdonosi szerkezettől (márcsak azért, mert épp az Általad "felfedezett" közlésem előtt érdekes módon ;-) nem is foglalkoztam a cég tuladonosi körével, annál inkább nagypál Bandival személy szerint és célirányosan, no meg elég belemenős levelezésekben - de ezt nem kell elhinni, viszont akkor sem fogom itt közzétenni ezeket), részemről akkor próbáltam meg őket eltávolíttatni (az akkor még HÍF, a GVH és az APEH 'által'), amikor valóban eget verő baromságokat és pofátlanságokat követtek el!!!

3. Most - akár tetszik akár nem - az ÉN igényeimnek megfelelő az átlagos szinvonaluk. Ez nem jelenti, hogy holnap is az lesz és nem negligálja a 3 évvel ezelőtti ügyeket. De lezárni is tudni kell és bizonyos pozitív változásokat elismerni is.

4. Csak KTV-ről van szó nálam, és bizpny a topik címe szerint is - mivel ISP-ként ráadásul nem is helyi monopólium az EMKTV, így erre talán nem is kellene hivatkozni. Ha olyan szar (elhiszem!), akkor majd ez az ágazatuk beszarik amikro 0-hoz tendál az előfizetőik száma.

5. Érdekes módon NÁLAM itthon ugyanaz az EMKTV jel az egyik szobában kitűnő, a másikban (a "háló-dolgozómban" ahol most is ülök) pedig sok zavartatást elszenvedett RTL Klub-ot látok épp.

És be kel lismerjem: évekkel ezelőtt elb..tam a kábelezést, de egész egyszerűen nem érdekel mivel inkább hallgatom az itteni tevét mintsem nézem  és megfelelő mértékben vagyok lusta feltárni a kábel vagy a feleslegesen felszerelt HT-s falicsatlakozó hibáját, no meg nem fogok áttelepítgetni az ISDN és ADSL eszközök igen nagy zavarszintjei és a közvetlen a - végső soron zavarvédelmi értelemben nyitott - kábelre gyakorolt zavarásuk mián.

Ezt csak azért közlöm, mert végső soron ezért is hibáztathatnám az EMKTV-t, megjátszva, hogy tök hülye vagyok (miközben csak félig) a dologhoz!

És képzeld, aki tényleg nem ért hozzá (nem is kell, OK!) mennyire be lehet csapva egy nála elkövetett hiba miatt: ahány "rácsavarozható" koax-dugót meg 5-ös elosztót szabad végekkel kettes osztáshoz (!), törött videó-átkötő koaxot és egyéb marhaságot csak ismerőseim közvetlen környezetében tapasztaltam.

"Továbbra is kérdezem (mint korábban már többször is)a hibákat miként lehet orvosolni amiket felsoroltam..de erre se a kis bond sem te még nem tudtál választ adni csak annyit én vagyok a láma user a hiradástechnikához."

1. Miért is kellene nekem megválaszolni (?!) valamit, aminek rendszertechnikáját abszolúte nem ismer(het)em?!

2. Én nem írtam, hogy láma vagy (tessék figyelni jobban!), hanem egy adott esetben visszakérdeztem épp az Általad bevitt lebarmolás miatt (HBO szűrők..). Hogy milyen alapon nyilatkozol és mi az eredménye, azért pedig ne engem méltass! ;-D

3. Az elvi lehetőségeket és a rendszertechnikai problémákat felsoroltam, mint ahogy azt is elmagyaráztam, hogy nem tartom hibának egy műholdas kapcsolatnál a jelkimaradást egy bizonyos ráta alatt. És még én élek álomvilágban ;-)

4. Nem kellene most azzal jönni, hogy az XY szolgáltatónál bezzeg - ugyanis nem tudhatod, hogy ott nincs-e más, a műholdas vétel miatt előforduló szórvány (!) hiba.

5. A kép-hang csúszást is igyekeztem elemezni a magam - szakmailag és vállaltan - korlátolt vagy korlátozott módján. Már azt is "kiderítettük" ugyebár, hogy talán az m1 esetében nem is ugyanaz a jelenség, mint amit Égszínkék írt az F+-szal kapcsolatban. És a TV2-nél (ugyanaz az AD mint állítólag az F+) nem csúszkál szvsz a hang (azaz a kép ;-D).

6. Elmeséltem Neked is - mint aközösség tagjának -, hogy ilyen kép-csúszás már volt sokkal korábban és abban bízom, hogy ahogy akkor az EMKTV főmérnöke (vagy más valaki a műsorlánc "tagjaként"!) megszünette a problémát, itt is meg fogják találni a hibát.

7. Azt is leírtam - nem megoldás, de magyarázat -, hogy messze nem biztos: az  EMKTV a hibás (m1, lásd 5. pont), sőt talán ők is valakit hazstalan próbálnak rábírni a változtatásra (Hmmm: eztet hívom én talán nagyképűen árnyalásnak).

Nem igazán tudom, hogy a HIBA KONKRÉT EMGSZÜNTETÉSÉN kívül még mit lehetne ezen nyilatkoznom már persze azon kívül amit Te elvársz, hogy román szőröstalpúznék amit nem fogok.

R.

Előzmény: nicko (1348)
petrovus-spqr Creative Commons License 2006.01.31 0 0 1350
most kérdeztem meg, Chellot nem rendelni emktv-s társasházba. marad tehát az emktv, az alapcsomagja sokkal korrektebb, mint a upc-é.
nicko Creative Commons License 2006.01.31 0 0 1349

azért valamit nem értek...

nekem bajom van velük erre az a reakció keressek másik céget..

ő megteszi ezt és marasztalni akarod...komolyan semmi érdeked nem fűződik az EMKTV-hez? ;)

Előzmény: Törölt nick (1347)
nicko Creative Commons License 2006.01.31 0 0 1348

"NNNA!"

na ott tartunk megint, hogy szövegértelmezésed 0 Grétsy tanár úr ;)

Itt mutatkozik meg, hoyg milyen mértéktelenül kisstílű, beszari kis xxxxx (nem írok ide semmit, nem mocskolom be a szám ;-D) is vagy Te!

vajh most akkor mi van? ha lebaszom őket geci vagyok, ha leírom, hogy mások fogják őket asztalborogatással helyrerakni mert a problémájukat hasonlóan kezelik...rövidebben szarnak a fejükre magasról akkor is én vagyok a geci.

No látod te meg egy olyan fajta vagy aki jobb kezével fogja a bal fülét :p

Ugyanis NEM pl. Sárait vagy Nagypál Bandit írod ide - sőt nem is írsz személyesen nekik... -, hanem azokat az ügyfeleseket, akikről TE IS JÓL TUDOD, hogy egyrészt fingjuk nincs (sehol, egyetlen cégnél sem!) a szolgáltatás-minőségről, közük nincs hozzá és még csak közelítőleg sem tudnak tenni érte!

Valóban..ugyanis a bejárati ajtónál ez van kiírva:

EMKTV KFT ügyfél...blablabla

vagyis én nem Kiss Marikával, nem Kovács Bélával (kitalált nevek) beszélek hanem a CÉGGEL akik így kiállítanak magukról egy képet az userek szemében.Viszont ezekről, hogy ilyen emberek dolgoznak ott igenis tehet a cég vezetősége mert nem ügyel az ilyen külsöségekre ahol ügyfélszolgálatot kell fenntartani és nem állami cégről van szó!

Mondok mást..

több szolgáltató is létezik mind mobil, mint internet terén.

hibák, gondok mindenhol vannak ez nem képezi vita tárgyát.

Na de az erősen belejátszik a képletbe sok embernél, ha jönnek a gondok azt miként kezelik. Sőt ahol van választási lehetőség pl. ADSL terén az árak összehasonlítása után, első körkérdés mennyire vannak szakadások, második kérdés milyen az ügyfélszolgálatuk (rossz szóval support).

és biza van aki ezekszerint is választ.

Miután itt ebben a kerületben mint kábeltévé szolgáltató monopol helyzetben van olyan is az ügyfélszolgálatuk...ha lenne másik valszeg nem lennének olyanok amilyenek...akkor nem tudom mit kell azon hőbörögnöd ha ennek én vagy mások korábban hangot is adnak és leírják mik történtek ott. Te valami elképzelt fantasztikus világban élhetsz, mindenkire mosolyogsz miközben elküldöd a jó édes anyukájába..

A tipikus "kisember" vagy Te, aki a Nálad is kisebbeken áll(na) bosszút mindenért.

már kértelek miután rossz emberismerő vagy nem kéne teoriákat felállítanod rólam....

Nem értem az életfilozófiád, sőt egyenesen viszolygok tőle...

gyűlölöm a kétszinű alakokat, a seggnyalókat és akivel bajom van a szemébe megmondom...valszeg ez rossz filozófia mert nem kifizatődő egyenes embernek lenni mostanában ;)

amúgy én is örülök, hogy nem kell naponta találkoznom veled aki himihamuzik itt már jó ideje csak azt nem ismeri be hogy ez ennek a cégnek semmi keresnivalója ilyen szolgáltatási kondiciókkal (tv, internet)mert képtelen évek óta megoldani (nem is akarja) az állandósult problémákat mindkét szolgáltatásában.

Továbbra is kérdezem (mint korábban már többször is)a hibákat miként lehet orvosolni amiket felsoroltam..de erre se a kis bond sem te még nem tudtál választ adni csak annyit én vagyok a láma user a hiradástechnikához.

Előzmény: Törölt nick (1330)
Törölt nick Creative Commons License 2006.01.31 0 0 1347

Szia!

Szvsz NE menj el. nemkellene "felhergelned" Magad a dolgokon, inkább keresd meg Rozsnyai főmérnököt és kérdezz rá a problémáiddal kapcoslatos kilátásokra.

HBO ügyben sem a legbölcsebb lépést tetted szvsz meg.

A rögzítésről pedig: a mezei (vagy akár a digitális) adások minősége azért talán (?) nemvéletlenül nem megy egy bizonyos szint föls: hogy ne tudj jó (elvárt?) minőségben rögzíteni. VHS minőségnél jobb messze persze, de digitális rögzítés esetében mint azt már jeleztem, sokkal jobban előtűnnek a különféle minőség-romlások hatásai.

A 'személyeskedő hangért' - és mivel valóban off-nak tűnhetett - ha az nem volt Szerinted megfelelő az adott témához, újfent elnézésedet kérem!

Üdv!

Robi

Előzmény: Bíborkékhóvirág (1338)
Törölt nick Creative Commons License 2006.01.31 0 0 1346

Szervusz!

Nem ostobáztalak és nem véletlenül: a buta a legenyhébb szó, minősítés, amit alkalmazni lehet (jobbhíján), épp mert bántani nem akartalak - de a hozzállásodat igenis szerettem volna "minősíteni"és ez még így is messze kultúráltabb, mint amit Te elengedtél többek (egy egész csoport) felé és akármennyire is tiltakozol, fórumlakóként vagy topiklakóként egy közösség nevében is!

Egyébként azt hiszem elég szépen igyekeztem Veled szemben a lehető legfinomabban eljárni, és ha ebből Te csak a buta-butaság szavak használatát tudtad felhasználni, akkor szvsz nem értettél meg, azaz egyenesen nem is óhajtottál megérteni... kár!

A nagymagyarozásról.

Látod!

Már megint azt hiszed, csak magamra gondolok - hát fogadd el végre, hogy én egy ilyen barom vagyok, aki magán kívül úgy általában sokakra (távoli cél lenne a mindenki, de a szándék a fontos) gondol. Ezt roppant nehéz lehet a mai világban elhinni, még kevésbé gyakorolni. Sajnos.

"Nezeteim a romanokrol nem modosulnak, es hiaba utkoztetunk: egyikunk sem fog tagitani, szoval minden neromanozz szocseples es felesleges."

Nem kértem, hogy a NÉZETEIDET valaki(k)ről is megváltoztasd, de épp azt nem tudom elfogadni - és mint írtam, bizony nem csak a magam nevében -, hogy Te és aki hasonlóan beszél butaságokat, itt olyanokat rántasz magaddal a sárba, épp a fórumbeli (topikbeli) közösség és az EMKTV-előfizetői közösség okán, akiknek nincs módjuk kikerülni ebből a körből, hacsak a fórumozás beszüntetésére nem akarod kényszeríteni a vélhetően többséget..

Egyébiránt a nézeteidről: amennyiben román-ellenesek (legyen!), és párhuzamosan EMKTV-ellenesek (legyen!), a kettőt csak formálisan kapcsolja össze a tulajdonosi kötődése az EMKTV-nek (szép magyartalan mondat: bocs érte!), azaz ennél fogva nem is logikus lerománozni az EMKTV-t, csak mert nem szereted.

Ez szerintem ízetlen és felesleges (és ez az utóbbi lényeg) fröcskölődés.

Persze JOGOD (önhatalmúan ugyebár) gyilkolni is van, mégsem teszed meg, és persze nyilvánosan egy társaságban a szoba közepére szarni is van jogod: de megteszed?!

A magad kárára azt teszel amit akarsz, de itt épp az EMKTV-vel szerződéses, egyenrangú (!) kapcsolatban álló embereknek is kárt okozol. Erkölcsi kárt. És komyotalanná teszed őket épp az Általad utált EMKTV-vel szemben. EZT nem akarod Te elfogadni....

És most ugornék egyet:

"De az egesz kvintesszenciaja, es mar tenyleg ideje megertened: ha en - vagy barki mas - fizet egy szolgaltatasert, azert bizonyt azt is kell kapnia. Ha nem kapja, felhaborodik. Ilyen egyszeru. Senkit nem erdekel, hogy mivel lehet technikailag vedeni a mundert, ha rossz a kep, csuszik a hang -> szar a szolgaltatas. Ennyi a dolog lenyege.

Jomagam sem azert kapom fel a vizet, mert olyanom van. Az emktv-t onmagahoz merem, nem mashoz. Ha tudott 5 evig jo minoseget biztositani (mert tudott) es mostanaban nem tud (mert nem tud), joggal kovetelem meg a megszokott minoseget. Ennyi roviden es velosen."

IGEN!

Senki nem vitatja, hogy bizonyos elemeit és bizonyos területeit tekintve az EMKTV hibásan teljesít. Az már nehezebb kérdés viszont: mihez képest és mennyire hibásan!

Érdekes ezért is, hogy Te azt írod, hogy 5 évig jó minőségben teljesített - mert ez mondjuk tényszerűen nem igaz.

Illetve fenntartva a Te szubjekktív ítéleted elvitathatatlanságát, rögvest ütköztetni is kell Nicko-éval aki szerint soha sem voltak jók amióta itt működnek (azaz ott, náluk).

Viszont akkor 5 évig nem volt szar és 'szar román' cég?! Vagy addig is 'szar román' cég volt csak el lehetett viselni? Vagy hogy is van ez az értékítélet Nálad?! ;-DDD

A kiemelt rész áll - csak váltig nem jön összve nekem a románozással. Nem lehet kultúrlényhez méltóan, keményen akár, de korrekten kritizálni?

Egyébként újfent vallom és vállalom, hogy ideológiai alapon vitázom és nem az EMKTV védelmében, de biztos vagyok abban, hogy általában a Te általad felvállalt stílus nem visz előre, rosszabb esetben pedig inkább vagy főleg hátra mozgat.

A legjobbakat!

Robi

Előzmény: Megdobbent (1342)
Törölt nick Creative Commons License 2006.01.31 0 0 1345

Bocs, de szted vitatta itt ezt a csúszát mint tényt bárki is?

R

Előzmény: nicko (1312)
Törölt nick Creative Commons License 2006.01.31 0 0 1344

Szia!

Időrendben jöttem, ezért nem láttam ezt a DigiTV ügyet - most sem igen érdekel ;-) - de ha emiatt lett akármiylen feliratos akármelyik programhelyen nézhető műsor, úgy az megint (és mégiscsak) NEM VÉLETLENÜL ELKÖVETETT CSELEKMÉNY MIATTI HIBA amelyet ezért el is lehetett volna és természetesen el is kellett volna kerülni.

A hang-csúszást az AH szerint nem az AD rendszer okozza - ha pontatlanul vagy félreérthetően fogalmaztam, bocs! (Azt fejtegettem a hét elején, hogy nem biztos, hogy az m1 adását is az AD-ről veszik, mivel a szinkronitás probléma sokkal korábban fennállt, ellenben ott lehet AH-nála hiba!)

Én is aztat nem értem, hogy ha van egy SAJÁT (?!) égi digitális forrásuk, mi a túrónak álltak időnek előtte át és feleslegesn naná az AD-re?!

Üdv!

Robi

Előzmény: Bíborkékhóvirág (1301)
Törölt nick Creative Commons License 2006.01.31 0 0 1343

Szervusz!

UPC-Direct ügyileg jól javítalak ki, ha úgy pontosítom: nem érhető el mindenhol KÖNNYEN?!

Mert a rálátást vagy a jó rálátást azért nagyobb (anyagi) áldozatok árán biztos lehetne mindenhol biztosítani, nem?

IP cím kiosztogatás kapcsán: nem hiszem, hogy törvénysértést követne el bárki, mivel az IP címek, vagy azok tartományai nem képezik egy ország nemzeti kincsét. Elletétben például a nemzetközi viszonylatban hazánknak kiosztott frekvenciákkal vagy a hazai távközlési azonosítók összességével.

Az IP címek regisztrációja legjobb tudomásom szerint ráadásul 'magánkezekben' van (jószerivel mindenhol - hála Istennek! ld. RIPE), úgyhogy szabadkereskedelem és szabad felhasználás zajlik.

Ha pedig .hu véget kapnak a címtárakban ezek a címek (is), akkor erkölcsileg sem biztos, hogy védhetetlen lenne a jelen állapot.

Egyébként a buta kérdésem itt be is jön a képbe: ha nincs (és tudtommal nincs) nemzetközi felosztás az IP címek között, azaz a .Hu domain-hez tartozó IP címek üzleti alapon "kerültek (kerülnek..) ide", akkor hogyan lehet IP címeket románnak vagy magyarnak minősíteni?

Nem arról van (csak) szó, hogy a regiszztrációt kezdeményező és a RIPE adatbázisban szereplő személyek/intézmények nem magyarországon vannak (nem magyarok)?!

Akkor pedig milyen technikai hatása is lehet ennek, ha a névszerverek és minden egyéb technika (pl. a BIX-hez való csatlakoztatás) itton és itthoni eszközökkel történik?

Ha tévedtem volna valamiben, kérek SZAKSZERŰ ÉS KORREKT kiigazítást, mert bár most utánaolvastam, és mivel az ANFNT-ben (Azonosítók Nemzeti Felosztási Terve) IP címtartományt nem találtam - még témakör szintjén sem - és mert a szó szoros értelmében szakterületemen és gyakorlatomon kívül esnek ezek a tudás-halmazok, gyakorlatilag csak következtetni tudtam.

Üdv!

Robi

Előzmény: nicko (1290)
Megdobbent Creative Commons License 2006.01.31 0 0 1342

A halacska egyébként tökéletes szóhasználat!
Tudom, mivel a belteri kezikonyvebol van, bar ott is idezojeles volt ;)

Nem rohan le senki és csak magadat minősíted...
Nyugi somolyogva, vagy cigivel a szamban irok, total lazan, nincsenek lerohanasi felelmeim, csak bazsajgok jokat a nagymagyar nebantsdaromant mentalitason, es neha felkacagok :)

És azzal, hogy a butaságod még nagyobb butasággal indokolod meg, szvsz csupán Magadat minősíted még lejjebb - sajnos!
Eddig nem ostobaztalak le, de sajnos meg kell tennem: figyeld csak a mesterien fuzott, logikus, vedhetetlen mondataimat. Elvezd a belolem sugarzo intellektust, muveltseget, univerzalis tudast, es probalj eltekinteni attol, hogy lebutazz, mert nem hiszem, hogy barmely erkolcsi vagy intellektualis fokmero neked nagyobb erteked dobna, mint nekem :)

És szeretném a figyelmedbe ajánlani: ne "nagymagyarozd" le azt, aki épp a más nemzetek vagy nemzetisségűek általános etikai védelmében szólal fel. Nem azért mert kifogásolom, hanem mert egyszerűen egy logikai bukfenc amit írsz... méltatlan Hozzád.
Hmmm, nolamcsak, ki vette kapasbol magara? ;) Biztos bikfenceztem, vagy csak leprecsaltalak? ;))))
Nezeteim a romanokrol nem modosulnak, es hiaba utkoztetunk: egyikunk sem fog tagitani, szoval minden neromanozz szocseples es felesleges.

A román feliratozással kapcsolatos elhamarkodott következtetésed felülvizsgálata után talán kisebb lesz az elán...
Az elanom akkora, mint a roman karakterek kephez viszonyitott nagysaga, ergo pont akkora, hogy szalka legyen a szemedben, es szinten nem valtozik :)))

Nem gondolod, hogy ez az önigazoló levezetés sántít?!
Ezek ajelzők nem "tartják magukat", hanem éppenséggel néhány emberke - pl. Te is - azt hiszed, hogy ezzel jogszerűen érvelsz,és mégrosszabb: azt hiszed sokak véleményét fejezed ki. Hát ez nem igaz.

Tudod a postom felett ott a nickem, ergo egyertelmu - mint azt minden forumozo tudja -, hogy sajat nevemben beszelek. Onigazolasra echte nincs szuksegem, szubjektiv velemenyem kialakuasanak spontan forrasait neveztem meg, nyugi nem kell magyarazkodnom senkinek.

Egyébként semmi kifogásom Veled kapcsolatban sem és Nicko-val is csak akkor "akadtam össze", amikor egyre tarthatatlanabb és egzaltáltabb módon védte meg tarthatatlan álláspontját és hetet havat összehordott bizonyítandó a bizonyíthatatlant...

Mondom, hogy dolj hatra lazan es ernyedten: en mondom a sajat velemenyem, te mondod a sajatod. Te valamilyen magad altal krealt erkolcsi piedesztalrol probalsz rolam velemenyt alkotni, es ennek alapjan kifogasolni szohasznalatomat. Nos, ezt tekintsd sajat vedjegyemnek, akkor es ott romanozok, ahol es amikor ramjon. Annyi jogom van hozza, mint neked ezt kikerni magadnak - holott: tudtommal nem irtam, hogy szorostalpu roman vagy.

De az egesz kvintesszenciaja, es mar tenyleg ideje megertened: ha en - vagy barki mas - fizet egy szolgaltatasert, azert bizonyt azt is kell kapnia. Ha nem kapja, felhaborodik. Ilyen egyszeru. Senkit nem erdekel, hogy mivel lehet technikailag vedeni a mundert, ha rossz a kep, csuszik a hang -> szar a szolgaltatas. Ennyi a dolog lenyege.

Jomagam sem azert kapom fel a vizet, mert olyanom van. Az emktv-t onmagahoz merem, nem mashoz. Ha tudott 5 evig jo minoseget biztositani (mert tudott) es mostanaban nem tud (mert nem tud), joggal kovetelem meg a megszokott minoseget. Ennyi roviden es velosen.
Törölt nick Creative Commons License 2006.01.31 0 0 1341

Szia!

(Nem hiszem, hogy objektív vagy nem túlzó szubjektív véleményre egyszer is rosszul vagy bántóan reagáltam volna - ha tévednék, nyugodtan javíts ki! Köszi!)

Tökéletesen igazad van!

És az is kiderül abból amit leírsz igencsak gondos körültekintéssel - le a kalappal! -, hogy mindegyik szolgáltatóban lehet találni pozitívumokat és negatívumokat. Azaz mindenki egy "teljes piaci helyzet" esetén is saját egyéni érzékenysége és preferenciái szerint választana szolgáltatót, azaz van aki lenyelné a T-Kábel számlázási ügyeit (vagy épp az ügyfélszolgálatuk problémáit ;-D), míg másvalaki az UPC kereskedelmi politikáját választa elfogadhatónak a minőség oltárán feloldozva a mennyiséget vagy kívánalmait...

A HBO ügyében viszont kapásból ne az EMKTV-t keresd meg címzettként, hanem a HBO magyarországi terjesztőjét (most tudnom kéne ki az de nem tudom tételesen;-D) mivel ez egy fizetős filmcsatorna ahol a KTV-k nyeresége (különösen az EMKTV-jé!) igen magas tud lenni, és ahol a minőségi szolgáltatás a forgalmazónak is elemi érdeke!

És másolatban küldd meg a levelet az EMKTV-nél Sárainak direktben: ezzel csak nem játszhatják el amit anno a Filmmúzeummel ;-DDD

Egyébként technikailag "gyanús" nekem elmondásod alapján a HBO: itt szvsz már tényleg az internet-szolgáltatás zavarhat bele, elég lent van (C5) a program!

Légy jó!

Robi

Előzmény: Bíborkékhóvirág (1289)
Törölt nick Creative Commons License 2006.01.31 0 0 1340

Szia!

Elhiszed, hogy ahogy a T-Com-ét úgy az EMKTV üsz-át is jómagam érdekes módon minden olyan esetben elértem, amikor szükséges volt?

Amikro viszont tudtam, hogy kb. 200-an egyszerre hívják - akkor nem is vártam utóbbi cég üsz-ának elérését.

Nyilván én vagyok hülye, amiért megpróbálok gondolkodni is (és beleképzelni magam a mésik, mésok helyébe, helyzetébe), de 15 éves korom óta, amikor nagy kamasz önbizalommal udvariasan, de helyretettem egy szerencsétlen központos nénit, aki aztán rosszul lett (!), és miután kb. 20 évesen már valamennyire értettem a telefonközpontokhoz, a forgalmi viszonyokhoz és a "lekezelési" problémákhoz, rájöttem, mennyire nem volt igazam.

Persze egy olyan országban, ahol az emberek zöme azt sem tudja, hogy (alapesetben) a hívott szám akkor is "foglalt", ha másvalaki csengeti (tehát pl. lehet, hogy nincs is otthon akit hívnak), miért számítsak a "belegondolás képességére"?

"az emktv-nel toltott ket eve alatt legalabb 3x volt olyan hetvege amikor egyaltalan nem volt szolgaltatas."

Igen! És ebből az egyik volt amikor elvágták az optikai kábelüket (másokével, pl. T-Com) egyetemben. Itt is szerepelt az ügy.

És az is igaz, hogy ABBÓL az esetből is kiderült, igaza volt a főmérnüknek, mert az összes eltépett átviteli közeg közül az EMKTV-jé volt az egyetlen, amelynek nem volt "kerülőútja" vagy az optikánál nem volt meg a hurok.

Ellenben legjobb tudomásom szerint - és ez nem védelem, hanem a tények objektív ismertetése - az elmúlt bő két évben nem volt az egész hálózatot érintő hosszabb nem tervezett kiesés, nemhogy egésznapos akár.

A minőség pedig - ha problémák esetenként vagy helyenként vannak is - épp a Te általad írtakhoz képest javult.

DE NEM VÉDEK SENKIT! Csak nem értek egyet a hármas szabályoddal ;-D

Üdv!

Robi

Előzmény: Törölt nick (1287)
Törölt nick Creative Commons License 2006.01.31 0 0 1339

[OFF]

Megdobbent: Azért roppant érdekes, hogy árpádsávosozik itt épp az, aki szőröstalúsozik ugyanakkor - elég nagy adag ellentmondás van ebben.

Éppenséggel a revizionizmus és irredentizmus pl. a románozással esik egy irányba nálam - vagy nem ugyanazt a XX. századot "éltük" meg?!

Mint írtam, nem tartom Antonio hozzászólását remekműnek, de azért a topik gazdájára kelelne hagyni a kiutasítást ha már, nem?!

Nicko: A "direkt csinálják"-ra: ha Te a lényeget nem akarod megérteni, és megmaradsz "indiszkrét" hozzáállásod mellett, azért még nem kellene a másikat úgy beállítani, mint az egész vita okozóját.

Persze a végén még az is kiderülhet a mai világban, hogy voltaképp én voltam ~irredenta és Te voltál igazán etikus ;-D

[ON]

Előzmény: nicko (1279)
Bíborkékhóvirág Creative Commons License 2006.01.31 0 0 1338

Az egyre indulatosabb, személyeskedő hangulattól lettem szomorú, amely meglátásom szerint nem visz előre a felmerült problémák megoldásában.

Így - mivel én nem foglal(hat)ok állást abban, hogy kinek van és kinek nincs igaza - szerintem értelmetlen ezen vitatkozni.

Tudod, van egy olyan mondás, hogy mi jár annak, akinek igaza van: a szája! :-D

Viszont tájékoztatlak benneteket arról, hogy már a múlt héten is tettem egy lépést (a nézhetetlen képminőség miatt lemondtam az HBO előfizetésemet február hónaptól), amelyet hamarosan egy következő lépés fog követni (az egész kábel tv szolgáltatást lemondom március hónaptól), mivel egyrészt beleuntam abba, hogy mindig felmerül valamilyen probléma az éppen nézett, vagy rögzített csatornával, másrészt pedig már oly annyira kevés lett a heti tv nézési időm, amelyet korábban el sem tudtam volna képzelni (pár óra), harmadrész azok a műsorok, amelyek pedig esetleg mégis érdekelnének az adott csatorna Internet oldaláról megtekinthetők; így búcsúzom Tőletek azt kívánva, hogy a továbbiakban kevesebb bosszankodással nézzetek tv-t!

Előzmény: Törölt nick (1335)
Törölt nick Creative Commons License 2006.01.31 0 0 1337

Szia!

Nem rohan le senki és csak magadat minősíted...

És azzal, hogy a butaságod még nagyobb butasággal indokolod meg, szvsz csupán Magadat minősíted még lejjebb - sajnos!

És szeretném a figyelmedbe ajánlani: ne "nagymagyarozd" le azt, aki épp a más nemzetek vagy nemzetisségűek általános etikai védelmében szólal fel. Nem azért mert kifogásolom, hanem mert egyszerűen egy logikai bukfenc amit írsz... méltatlan Hozzád.

A román feliratozással kapcsolatos elhamarkodott következtetésed felülvizsgálata után talán kisebb lesz az elán...

Az a "román nyelvű csatornák" pedig összeen egy (1) db csatorna - nem tartod Hozzád méltatlan csúsztatásnak a végletes következmények levonását? Az ORT1 alapján akár orosz is lehetne a tulaj ;-)

"ha elokerulnek a vaskos jelzok es joggal evekig tudjak magukat tartani."

Nem gondolod, hogy ez az önigazoló levezetés sántít?!

Ezek ajelzők nem "tartják magukat", hanem éppenséggel néhány emberke - pl. Te is - azt hiszed, hogy ezzel jogszerűen érvelsz,és mégrosszabb: azt hiszed sokak véleményét fejezed ki. Hát ez nem igaz.

"Tehat akkor, bizti, hogy nem helytallo a romanozas ? :)"

Nem: nem helytálló: mert a legrosszabb minőség sem alapozza meg az európai kultúrával, elvárásokkal ellentétes (azoktól idegen) viselkedést.

(A románozás mellé odaértem pl. a szőröstalpúzást, általában a felesleges negatív jelzőket...)

Egyébként semmi kifogásom Veled kapcsolatban sem és Nicko-val is csak akkor "akadtam össze", amikor egyre tarthatatlanabb és egzaltáltabb módon védte meg tarthatatlan álláspontját és hetet havat összehordott bizonyítandó a bizonyíthatatlant...

Üdv!

Robi

Előzmény: Megdobbent (1277)
Törölt nick Creative Commons License 2006.01.31 0 0 1336

Javítom magam: (de) a feliratozásra is áll méginkább amit írtam.

Nem képzeli bárki komolyan, hogy MAGYAR nyelvű adást akármilyen más nyelvű felirattal akár műszakilag akár (sőt!) jogilag elláthat egy műsor-szétosztó. és erre külön is igaz, hogy ez véletlen (gondatlan) üzemvitel nem fordulhat elő, ehhez aktív (szándékos) beavatkozás kellene, amit ép ésszel nem tenne meg egyik KTV sem - még az EMKTV-sem!

Robi

Előzmény: Bíborkékhóvirág (1276)
Törölt nick Creative Commons License 2006.01.31 0 0 1335

Szia!

Ha miattam szomorodott el, akkor mea (!) culpa és részemről lezárom még akkor is ha tudom, hogy erkölcsileg igazam van.

És ha megbántottalak ezzel, akkor külön is elnézést Tőled és minden "kívülállótól", akit zavart vagy bántott még!

V-Explorer: látatlanul is állíthatom nagy bizonyossággal, hogy ez bizony a műsorszolgáltató hibája!

A hangforrást nem a KTV szolgáltató választja ki: a Spektrum régebben elég sokszor váltott át idegen (közép-európai) nyelvekre és pl. a reklámok össze-vissza nyelveken jöttek - ez a regionális műsorszolgáltatói elosztási rendszer problematikája.

Amúgy ezekre is igaz, hogy ha minden programot folyamatosan nézne egy minőségellenőr, minden pillanatban találna valamilyen (x forrából adódó) problémás vagy hibás jelenséget.

Azaz erre is igaz, hogy nem kéne nagytóval nézni a TV-t (sem) ;-)

Üdv!

Robi

Előzmény: Bíborkékhóvirág (1276)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!