Összejött egy kis zseton a Sárga Villám felújításának elkezdéséhez. Lesz is jó sok munka vele, ezért kérlek Titeket, ha van valami tipp akár a felújítással, akár alkatrésszel és megfelelő szakemberrel kapcsolatban, ne tartsátok magatokban!!! Motorcsere/felújítás, első sárvédő elemek cseréje, lehetőleg a teljes kocsi lakatolása, fényezése van tervbe véve. Kinek mi a tapasztalata, mennyibe fáj majd ez nekem? Nagyon hiányzik megfelelő lökhárító köténylemezzel előre és hátra is pl.
Mostanában nem hiszem, hogy tudok menni, de a nyár második felében lesz időm, és kedvem is találkozóra menni. Kösz a dícséretet amúgy!
Most szinte minden hétvégén programom van kb júli végéig.
Különben honnan szoktál értesülni az aktuális talikról? Jó volna itt is jelezni minden találkozót!
WR
Arra, ami egy kis utcánál van, s egy rakat dísztárcsa van kirekva, ha az a Guláy koli ami ott áll (egyedül álló többemeletes panel épület:), akkor az:)
Solct!
20-a az most hétvége, nem?! Huhh, szerintem okéjs, de szal, nahh, optthon rákérdezek, h minden problémamentes lesz-e...
Fúró van...
Te figy, Te be tudod állítani jol a gyujtást, h ne csörögjön a motor hirtelen gyorsításkor?! Meg hogy menjen, mint a golyó?!:)
Előre is köszi!!!
Egyébként egy pontos árat írhatnál az emilemre majd, mert a szerelési költséget is megtérítem neked!!! (irmscher@freemail.hu :)
Debreceni vagyok ;) Koszi a tippet, probalkozom a Csap utcan, a masikat nemtom pontosan melyikre gondolsz, legalabbis csak sejtem: arra gondolsz amelyik a Sumen utcan van a Gulyas koli mellett nagyjabol?
Akinek kell Elektronikus gyújtás az írjon egy mailt a solct@freestart.hu címre "Index-Wartburg elektronikus gyújtás" tárggyal, és legyen benne a postai címe, és nickneve. A készreszerelt elektronika, beépítési útmutató, 7500HUF+postakt. A beépítéstől számított 3 hónap garanciát adok rá.
Nemtom, de ugy rémlik, h debreceni vagy, ha nem akk uccsem fox eljönni ide:)
Szal a Csap utcán van egy bolt, ott szét lehet nézni, nekik még van Wratburg alkatrészük, illetve, van egy a izével szmeben, majdnem az Albert-tel szemben, ahogy mész fel a hídra ami a Nagyállomásnál van...
Solct!
Én nem szóltam senkinek, h Te csinálsz ilyet...
Egyébként, ugy kb mikorra lehet rá számítani?!
Csak azért, mert még akkor törnöm kell a fejem, h a szülőket hogyan pumpoljam meg, mert minden pénzem elmegy a hifire...
egyébként várlak, ha még áll a dolog azon része!!!
Mindenkinek!
Ki megy a Rétság-i találkozóra?!
Mert én szeretnék, de ahoz kellene vki, akivel lehet menni, mert egydeül uncsi addig elmenni, 1 autóval, ugy nem mókásos...
Szerdán beszéltem telefonon Hajtós Péterrel (aki esetleg nem tudná: a hivatalos MNASZ Historic Rallye-bajnokságban induló egyszem Wartburg 353 "WR" pilótája), és Ő meg azon bosszankodott, hogy Dornburg egybeesik a Szombathely Rallye-val, pedig már egyszer ki szeretne oda menni, de hát ugye másodikak a bajnokságban, és indulni kéne Szombathelyen. Többek között egy garnitúra ADMV felnit szeretne venni a versenygépére a dornburg-i börzén. Hogy ez a fránya Dornburg mindig rossz időpontban van... :o)))
Velem meg kidolgoztatták egy államvizsgatárgy tételsorának felét (másik felét egy másik delikvens). Erre a tárgyra még senki nem jelentkezett államvizsgázni, bár évek óta lehetett, és akkor ketten is jelentkeztünk rá - nagyon büszke volt a tárgyat oktató tanár. Lehetett súgni neki, hogy a kidolgozott tételek közül kinek melyik tetszik. Be is jött... Sőt az oktató mondta elötte: "tudom, hogy nem ez a legfontosabb tárgyatok, és szeretném megkönnyíteni a felkészülést azokra". (Hosszútávon azért mégis a tanár érdeke, hogy a tárgyához államvizsgára kedvet teremtsen a következő évfolyamoknak...) :-)
Te mész vmi találkozóra?! (Mostmár hódítanál néhány klafa Kupát a szépségversenyen:)
Csak azért kérdem, mert én mennék néhányra, s félek h ugy szinglibe szülők nem engednek el, mert ugye jo vas a Wartburgunk, de egyedül sok km-re nem merek elindulni vele:)))
Szal, inkább igy kérdezem:
Nem megyünk vhova együtt találkozóra, mint Debreceniek?!:)
Már elég régóta olvasom a topicot ,de most elhatároztam magam ,hogy egy kicsit kipofozom a család 1986os fehér Wartburgját. Az az igazság még most csinálom a jogsit is,de már alig várom ,hogy hosszabb távon is vezethessem! A homlokfalat az elsö lökhárítót és a spoilert akarom kicserélni ,mert pár helyen meg van húzva és a festék is kezd lejönni. Van vkinek ilyen eladó alkatrésze? Akinek van az küldjön egy mailt ,címem:kukklaci@freemail.hu
Ha már egyszer eljutnak a halogatók (hallgatók) államvizsgáig szigorlatok és vizsgák tömkelegén keresztül, akkor már a tanári kar is úgy áll hozzá, hogy lehetőleg jusson át mindenki. Ezt a halogatói státuszt hívják a Miskolci Egyetemen "Isteni Fényben Tündöklő Dicső Firmának". Addig az ember úgy 65 vizsgát tesz le, és számtalan zárthelyit ír meg...
Miskolcon a Gépész Karon az un. "választóvíz" az ötödik félév végén a rendes négy szigorlat közül az utolsó, a fizika szigorlat volt. Ha ezen átjutott a halogató, akkor az Isten sem mentette meg a diplomától feltéve, ha túl nagy disznóságot nem csinált.
Legalábbis ez volt a helyzet annak idején, 1985 és 1990 között, amikor az egyetemi előadókat és tantermeket koptattam arrafelé.
Készülj az államvizsgádra, VAZZE', mert sose lesz belőled Mérnök Úr! Mondjuk, utána pont úgy fogod érezni magad, mint előtte... :o))) Igazság szerint ez az államvizsga-dolog egy formális cucc, "lezárása" a tanulmányaidnak, ha előtte 25-30 félévi vizsgán át tudtál menni, akkor már ott se égsz le val'szeg.
Bevallom, csaltam. Úgy rémlett, más szájából még nem hallottam, hogy standardnak hívja a gépét. Aztán stimmelt az évjárat, és az első mondatod után nem volt kétségem...
Most majd kapok a pofámra, hogy megint nem az államvizsgára készülök :o(((
annó volt nekem is egy 2Tm. Én először egy trabant röpsúlyos gyújtás vezérlőjét operáltam bele. túl sokat nem javitott, de érezhetően szebb lett az alapjárat a kisebb alapelőgyújtás miatt. jobban is pörgöt a motor mivel nagy fordulaton, pedig nőtt az előgyújtás.
Később nekiálltam egy mikrovezérlős vezérlésnek. ez már sajnos nem készült el teljesen, mivel egy teherautó véget vetett warbeszemnek. nagyából már működött, csak a helyes előgyújtás értékek kimérése lett volna hátra...
ha valaki hasonló fejlesztésbe vág akkor annak szivesen segitek ha tudok...
Kinek kelett építenem, elektronikus gyújtást Debrecenbe??? Nincs időm elővakarni a mail-t.
Továbbá, Debrecenben láttam egy 4T wareszt, piros színnel, két fehér csíkkal a géptetőn, és "Ízirájder öcsém" felirattal a szélvédőn, APB-773-as rendszámmal. Fórumos az illető? ;o)
Ha hól tudom Úgy 74-75 körül váltottak ,valószínüleg a dobféknél. Amúgy a virinemben van egy ilyen zsír új műszerkomplexum ,ér ráadásul krómkeretes műszerekkel. Büszke is vagyok rá