Láttam én sokfélét már ami zavarta a rádiót, meg aminek rossz volt a vetítési képe.... Olyat is mondtak ez nagyon jó,de 10-ből párnak szar a etítési képe! Alkatrész és gumikereskedelemmel foglalkozom így több is kellene azért érdekel, hogy megbízható minőség legyen! Nem szeretek ügyfelekkel vitetkozni! Természetesen az ár is fontos! Az is nagy előny lenne ha a sajátomban meg tudnám mutatni mire lehet számítani! Természetesen az ár is fontos!
Ha a pénz annyira nem számt és van gyári, akkor azt, ha a két feltétel közül valamelyik nem számít akkor utólagos szett. Projektoros lámpával elég tűrhető lesz az eredmény. Konkrét típust nem javasolnék, mert vannak itt többen forgalmazók és nem szeretnék egyikkel sem kivételezni :)
Egy gyári xenon 100-200ezer forint is megvan akár, egy utángyártott jóval kedvezőbb áron van, de azért egy gyári xenon vetítési képe messze jobb :) Neked kell döntened hogy mit szeretnél, de ha utángyártottat szeretnél akkor tudok segíteni beszerelésben is :)
2001-es Passatba szeretnék valamilyen megoldást hogy lássak rendesen! Várnám a tapasztalt emberek hozzászólását mert a gyári projektoros lámpával nagyon nem vagyok megelégedve! Gyári xenon? Utángyártott?
Váron tapasztalataitokat és, hogy mit ajánlatok!
Nekem a látás a fontos, így a 4300K maximálísan jó! Fontos, hogy ne zavarja a rádiót!
Megszületett az első gyerekbetegség az említett FK lámpatestnél!
Sorban mennek tönkre a helyzetjelzőt helyettesítő fénykarikákban az izzók. Csak pislákolnak mint az örökmécses a templomban... Nem mintha odalennék ezért a fény effektért. Csak ha már benne van, világítson mindegyik, mert ha nem...az olyan béna. Azon gondolkodom, hogy és hová lehetne csak egy mezei helyzetjelzőt beépíteni és a többit száműzni!!
4300-hoz képest meg kékes :) Minden csak viszonyítás kérdése. Egyébként melyik a fontosabb, a tuning vagy hogy jól láss? Mert ez eléggé predesztinálja a választásodat.
Pár napja próbáltam ki, hogy xenon ködlámpát felkapcsolom a h4-3 refije mellé. Közelre maradt a fényesség, messzire viszont nem láttam, mert a közeli fényerő elnyomta a távoli gyengébb fényeket. Egy accordban is megnéztük milyen az, amikor a tompított (H7) is xenon lesz és ott is ugyanezt tapasztaltam. Szóval részemről most úgy vagyok vele, hogy csakis bixenon méghozzá h4-3 és nem tompítotton maradós fajta :) Nézegettem bixenon projektort is, de most a korábbi tapasztalatok alapján nem tudom mi legyen, mert ugye ott is marad a közeli erős fény... (Meg legálisab beszerelni se tudom, de az más kérdés)
Nálam is nehezen lesz megoldható. Mert a Caddy-nél van egy műanyag pór/viz - védő búra, amelyet kikell fúrni, aztán meg az izzót nem rugós drót tartja a helyén, hanem egy műanyag, melyet kikell csavarni a helyéből és ezzel eggyütt jön ki az izzó. Tehát a H7-es izzó két lába ebbe a műanyagba van beleszúrva és utána van betekerve a helyére. Ezzel eggyütt az izzóra semmiféle kábel nem megy, hanem a lámpatestre vannak rákötve a vezetékek. Elég nehéz lesz megoldani.
Engem is a HD H7-es PRO vagy Basic kit érdekelne, persze Can Bus-os kocsira. A gond az, hogy minden bolr elég messze van Érd-től. Postán pedig nem szeretném utaztatni.
láttál már ilyet müködés közben? Nálunk épp megy a filózás hogy hozzunk-e belőle.. Elég ilyesztően néz ki hogy ilyen közel van egymáshoz a két "buborék"
Én inkább csak hobbi szinten szerelek, de a 10 autó közt volt már 2007es tuareg is(bár ott inkább csak besegítettem :) ) Holnap kattintok egy képet hogy az omegánál mennyi hely van az aksi és a lámpatest közt, ott én már nem is tudtam hozzáférni a refim izzójához, egy aprókezü koléga kellett hozzá... :)
Hmm, nem rossz. Ezekszerint ez az AE lámpa, ami ugye halogénes, mégis xenon szerü vetítési képe van. A fényterítése mondjuk kicsit középre koncentrálódik. A török linken a legalsó képen látszódik a különbség jól. de szórt fénye legalább nincs.
energo47 által is említett FK "Angel Eyes" lámpatest. H7 HD 5000K utólagos xenon szettel. Előtte eredeti Hella-Bora lámpatest volt H4-Bi xenonnal..de annak nem volt megfelelő a fény terítése ( ismert okok miatt ) ...eladva...lámpatest lecserélve.
A linket itt találtam de itt az eredeti FK lámpát a törökök már feltuningolták maguknak gyári Valeo D2S projektorral. Ügyes...!
kiváncsi lennék hogy mit csinálnál egy 2008 audi A4 vagy egy 2008 VW passat vagy 2008 Q7 :) esetében , olyan h7 rögzítést alkalmaznak hogy a h7 xenont nem tartja meg csak max aminek fém és ugyan olyan vastag a kialakítása, vw passat kimondottan nehezen oldható meg kb 8cm- es a szerelőnyílás és kivehetetlen lámpa stb..
Van még egy kérdésem. A xenonizzóban lévő kis buboréknak teljesen áttetszőnek kel lennie? Az újnak láttam, hogy teljesen víztiszta de a használt már olyan mintha fehér por lepte volna el belülről. Ez normális?
Nekem az audinál az aksi bent figyel a hátsó ülés alatt,viszont a kocsi jobb oldalánál az izzócseréhez is lekell szedni a turbo szívó csonkot......Szóval Nem tudom hol találok helyet..Ez mekkora trafos kb?
semmivel nem bonyolultabb mint egy izzócsere. Ami nagy meló, a trafót elhelyezni(nekem pl 2.5td omegában a balos fényszoró mögött és az aksi között nincs annyi hely hogy a kezem betudjam raknim ugyhogy ebben macerás volt(másik oldalon pedig lefurtuk a kasztnira. Az egész munka nincs több 1 óránál, de abban egy félórás kajaszünet is van :)
Relatíve, persze, de nekem jelentős, mert a Nagyfalu agglomerációjában leledzem.
De egy okkal több, hogy ellátogassak a délvidékre. Amúgy is egy márkatársam lakik Pécsett, akinél garázst kellene építeni a youngtimerjeinek, meg egyéb bontós teendőink is lennének... Idáig Ő járt fent nálam, de idehaza mostanában semmi bontós és építgetős meló nincsen....
Más se ajánlotta. Valószínű a Tufaaa-tól veszek HD 5000K-est.Csak még rágodom rajta,meg be is kell szereltetnem amihez szétszedik a kocsit ha a Martincaros képek alapján. :(
Két ismerősöm is vett a Bárdinál vmilyen szettet igaz Ők H1-est még jó nekik igaz nem rég van a kocsijukban.Gondolom az is ilyen vagy vmilyen másik kínai mert az eladó azt tutira mondta h vmilyen kínai a Thunder vagy vmi más aminek a nevét nem bírtam megjegyezni.
energo: Érdekelne ez a lézeres mérés. Esetleg össze tudnánk hozni egy cartársi méricskélést vhol? Feltéve, ha nem vagyunk egymástól jelentős távolságra....
"A lézeres dologgal már sokadszor dobálózol, de ugye nem baj, ha nem ájulunk el tőle? :-) "
A sokszor = kétszer (de lehet Neked ez is sok?!) Nem dobálózom, csupán
kérdésre, és felvetésre válaszoltam!
"collstockal és ceruzával egy fal előtt is be lehet állítani jól a lámpát,"
Ismereteim szerint ezeket az eszközöket,(collstock és ceruza) ácsok, kőmivesek használják,(minden tiszteletem irántuk) de én müszerész vagyok, jobban bizok
a tolómérőben és a laser-es vizmértékben. Hát ennyi.
(csak néhány apróság: Pl: nincs elegendő hely a kocsi előtt, nem viszintes az
adott hely, nem állsz merőlegesen a fal előtt, stb)
Ha nincs az a nagy kijelző és a "Bremslicht" felirat nem jelenik meg, aztán fékrelépés után az OK felirat akkor nem FIS-es az autó, akkor gyakorlatilag bármelyik xenon szett beszerelhető, ami H1-es, nincs izzófigyelése.
Ja,egyébként van egy ilyen d2s vagy milyen szettem,a kocsihoz kaptam,mert a csávó mondta hogy ő is tévedésből vette,mert az az újabb audikba való....Szóval az nekem nem is kell.......
Köszi szépen előre is...Hogy digi trafo vagy sem ,lövésem sincsen...azt tudom hogy H1 való bele és a ködlámpa is projektoros az meg H7..Semmi indulás elötti féklámpa stb....Szerintem ez még nem can bus os vagy mi a fene...A mail cimed hol található?
Az ha figyeli az izzókat, akkor máshogy, mint a régi A6-os. A régi A6-osnak a relétáblán a motortérben (ablaktörlők alatt, pontosabban) van egy nagy (dupla) relének kinéző, mai szemmel nézve elég bonyolult elektronika, ami a terheléseket figyeli. Ha FIS-es az autó.
A8asba szereltem hétvégén HD Basic szettet, abba nem kellett digit trafó vagy bármi kondis kábel, stb.. 98as a kocsi, viszont D2S-es. Érdemes megnézni mindenféleképpen, keresztapám A6-ban pl D2Ses izzó van(bár nemtudom hogy ez a gyári lámpája-e).
Mert van olyan autó amibe KELL az 55w a gyári elektronika miatt... Nem nagyobb fényerő... (Apróság ugyan, de nagyker vagyunk, forgalmazzuk.. Azért mert a cég árulja én attól függetlenül még nem hiszem hogy ajánlanám..)
Nem siklottam el a lényeg felett, csak rá akartam világítani ;-), hogy nem biztos, hogy ha nem villanatanak rád, akkor minden rendben.
A projektoros Lion Tuning ;-) lámpatesthez sok sikert, ha esetleg majd a vetített képről teszel egy fotót azt igény szerint kommentáljuk/ lefikázzuk / istenítjük. ;-))
Némelyik ilyen lámpatest egész korrekt minőséget képvisel, én azért beszerelés előtt körbeszilóznám (tapasztalat!) és megnézném, hogy a fényterelő lemez egyenesen áll-e, azaz a vízszintes rész valóban vízszintes-e (tapasztalat!).
Ha az auto FIS-es (Fahrer Information System - ami ellenőrzi az izzókat, ablakmosó szintet, rá kell lépni indulás előtt a féklámpára, stb.) akkor csak olyan jó, ami a can-bus-os audihoz is, mert a másik fajta terhelését izzókiégésnek fogja venni az öreg A6-os is. Tudom, mert próbáltam, tapasztaltam.
Természetesen olyat veszel, milyet akarsz, az InterPower jól működik benne, H1
A lézeres dologgal már sokadszor dobálózol, de ugye nem baj, ha nem ájulunk el tőle? :-) Egy lézeres vízszintmérővel is lehet pontatlanul dolgozni, mint ahogy collstockal és ceruzával egy fal előtt is be lehet állítani jól a lámpát, ha kellően precíz és türelmes az ember.
De ha tudsz valami über alles trükköt, akkor ne fogd vissza magad!
Pesten is, vidéken is, szerte az országban vannak beszerelő mühelyel kapcsolataink :)
Basic lehet egy kicsit drágább de szerintem megér pár ezer forint pluszt a nagyobb fényerő és a +1év gari. Megy mégegy mail, árakat nem írtam asszem(olcsóbban megy mint a webshopban van)
sziasztok.Azt szeretném megkérdezni hogy van egy audi a6 osom,1996 os...projektoros lámpákkal...Milyen xenont tudtok ajánlani bele?
asszem H1.
Más:volt egy ford c maxom...gyári xenonos volt,de annyira gagyi volt ,mert erőltetve kellett éjszaka az utat néznem olyan szinten nem világitott jól....Gyárilag milyen K van a kocsikban?4000K?
Szerda éjjel velem is ezt játszotta egy kamionos... Igaz ő "csak" elaludt és a refizés se segített, csak a dudálás. Így megúsztam egy jobb hátsó defekttel, mert az út melletti terület nem igazán volt alkalmas autós közlekedésre... Még olcsón megúsztam, nem szakadt ki a futómű stb...
Valaki meg tudja nekem mondani azt, hogy xenonizzó elöregedésekor, hogyan változik, sárgul vagy kékül a fénye? Mert visszaolvasva ez nem vált egyértelművé számomra.
Ok, Te nem villantasz, de sok okos még akkor is, amikor egy bukkanóra megyünk fel szemben egymással. Nem fogja fel, hogy nem a beállítás hiánya miatt égetjük ki egymás szemét, (és egy szintszabályzós xenon is így viselkedne)...
Egy heti esti tesztelés után, egyetlen egyszer sem villantott rám
senki, hogy zavaró lenne a lámpám.
Én pl. nem szoktam senkire villantani, kivétel, ha valaki úgyfelejti a refit. Ellenben sokszor zavar a rosszul beállított, vagy utólagos xenon a nem projektoros lámpatestben.
Nem tudom neked megmondani a különbséget %-ban a két szett között,erősebb a fénye jópár 35W-osnál amit láttam,de szettje válogatja,van olyan 35w-os,ami "lepipál" egy 55-öst.Amugy biztos nem igaz,Tufaaa tudja,mert az ö 55W-os szettjei viszont tényleg 6523151547-szer erősebbek,mint a 35W-osak és nem a haszon mondatta ezt vele :-)))
"hogyha megbízható és tényleg jó xenont akarsz, mélyebben a zsebedbe kell nyúlni.. "
Hát én ezt a véleményt nem osztom, mivel az általad emlitett kit-ből /JM/ jó párat épitettünk be hónapokkal ezelőtt, hibátlanul müködnek. Ami miatt az én kocsimban
nem ez van, az a 6000 K szinőmérséklet, hanem a HD (5000K).
Lebeszéllek az 55W-ról, "nem világit 5000Ft-al jobban", és a várható élettartama
rövidebb!
Ami a Clio-t illeti, nem egyszerü feladat beépiteni, mivel az okos francia, -eltérően
a legtöbb gyártól,- a H7-es izzó rögzitését másképp oldotta meg (speciális
foglalat) ezért egy külön erre a célra hajtogatott rögzitőt kell készitened.
Mi 1,2 mm-es rugó anyagból csináltuk a barátomnak.
Ha "elfogadható áron" kapsz 5000K-s HD-t (mondjuk Tufaaa-tól) akkor inkább
Te óriási tévedésben vagy. Honnan tudhatta az a szerencsétlen xenon és Audi nélkül, hogy az út közepén megy, ha teljesen be volt havazva ? Honnan tudhatta, hogy egyáltalán az úton megy (Audi és xenon nélkül) ? Ja, és a legfontosabb, hogy honnan tudhatta, hogy egyáltalán megy ? (Audi és xenon nélkül) :-)))))))))))
A legjobb ilyen storym havas út Zala megyében 2 halálfasza falu között mentem egy Audival (xenonos) és az út KÖZEPÉN sétált 1 ember halál nyugodtan. A teljesen havas úton. Egyedül. Úgy, hogy se elölre se hátra nem volt 1 falu sem jópár kilométert.
Én már lassan 4 éve használok HD pro szettet.Semmilyen garanciális probléma nem volt vele (h4 8000k)!!.Én a HD-t ajánlom.Ez ügyben beszélj Tufaaa-val.Korrekt árakat mond!
Én 2 hónapja használok olyan szettet,mint amilyet írtál és eddig semmi gond sincs vele,azóta volt köd,eső,-8 fok,csak meleg nem:-(Természetesen bátrabban merném ajánlani,ha már 1-2éve használnám,de reméljük eljön annak is az ideje.Ha esetleg szkeptikus vagy a DCS szettel kapcsolatban,akkor a Viso féle szettet ajánlom.
Hello! Olvasgatom itt a fórumot,de nem igazán tudtam leszűrni,hogy milyen fajta xenont érdemes venni és hol. Örülnék ha 1-2 okos írna konkrétumokat! Köszi
Ja az kimaradt, hogy én is felnyomhattam volna a xenon refimet meg a xenon ködlámpát tartósan, biztos ő is értékelte volna... De nem tettem! Sose vitázz hülyékkel, mert lealacsonyodsz a szintjükre ahol megvernek a rutinjukkal :)
Épp ma történt, hogy hazafelé (sötétben) jött velem szembe egy autós ködlámpával, mert ugye akkora köd volt, hogy a látótávolság 10km alá csökkent... :) Gondoltam jelzek neki a ködlámpám megvillantásával. Cserébe kaptam egy tartós refit az arcomba... Se köd, se eső, csak a jó magyar mentalitás vitte rá a ködlámpa használatára és a refivel való megköszönésre...
Én tudom, hogy a Te autód régebbi, amikor még xenon sem volt. Viszont a 11348 hsz. alatti linkben szereplő kódok közül pl a H betü sincs benne a lámpádban, merthogy az a halogén? És ha benne van a H betü, akkor egyértelmű, hogy annak gyártották.
Anno 2 éve én is bekértem az akkor még KF véleményét, hogy legális-e az utólagos xenon szett. Ha valóban nem lenne legális akkor ezt igen egyszerűen leírhatták volna, hogy nem az és kész. De nem ezt írták... Keress vissza, ha nem hiszed! Ami pedig magyarországot illeti (kis m-el) itt nem igazságszolgáltatás van, hanem jogszolgáltatás! Ha van egy jó ügyvéded az simán bebizonyítja, hogy nem te mentél neki a villanyoszlopnak hanem az jött neked ráadásul kétszer is akár... A médiát pedig mióta tekinted hiteles forrásnak? Ha én holnap írok egy cikket, amiben pont az A2-es teszt ellentétjét állítom és megjelentetem mondjuk egy másik nevesebb újságban akkor kinek fogsz hinni?
Ja és nem kötekedésképp, de muti már meg az én lámpámon is ezt a halogén "beütést" :) Amikor gyártották még maximum elméletben létezett csak autós xenon, így értelme se lett volna beleírni, hogy ez halogénes lámpatest :)
"...de azért ki ne találjuk már, hogy a xenon megjelenése előtt életveszélyes vakrepülés volt az éjszakai közlekedés." Szerinted hány baleset következett be rossz látási viszonyok miatt? SOK! Kérdezd meg az ismerőseidet és családtagjaidat (és magadat) hogy éjszaka hányszor fordult elő, hogy ha rövid időre is de csak kb sejtetted hol van pontosan az út? Tegye fel a kezét, aki soha nem volt ilyen helyzetben! Előbb írtam, hogy 90-nél 1mp is 25 méter. Ez alatt min múlott, hogy nem volt elötted gödör, kő vagy gyalogos? Csak a szerencsén... Meglepődnél ha tudnád hányan látnak rosszul és ennek ellenére autóba ülnek és vezetnek... Sok út szélén gyaloglót ütöttek már el, sok lovaskocsit, teherpótot vertek már telibe. Szóval igenis, életveszélyes volt és most is az vacak lámpával éjszaka közlekedni, csak az esetek túlnyomó részében szerencsénk van és nincs ott gyalogos, bringás vagy lovaskocsi stb. De ugye évente csak itthon több száz embert ütnek el éjszaka...
Lehet, hogy átestem a ló túloldalára, de ugye nem gondolod azt sem, hogy az elém kicsámborgó részeg bringás csak azért esett el elém, mert xenonom volt ha halogénem van nem esik el? (Hátulról közelítettem, szvsz nem elvakítás miatt esett el, hanem mert részeg volt) Fényvisszaverő, lámpa nuku, de mivel "időben" észleltem a xenon erősebb fényének hála sikerült megállni elötte, bár csak kockásra fékezett gumi árán... Vagy Csákvár környékén messziről megláttam a xenon fényétől egy termetes szarvas pillanatra megcsillanó szemét és azonnal nyomtam egy erős féket. Igen, a szarvas át is szaladt, de így elöttem! De gondolom az is teljesen kirívó és nem életszerű eset, amikor a Dorogot elkerülő úton (lakott terület km-re az úttól) kanyar után egyszer csak észrevettem egy fél teherautó gumit a sávom közepén, amit a szembeforgalom miatt xenon nélkül csak jó 10-15m-el később észleltem volna... Vagy egy kanyargós bokros szélű út mellett éjszaka szürke melósruhában a sávom közepén hazafelé sétáló emberkét, akit szintén ha 1mp-el később észlelek akkor a motorháztetőn viszem tovább... Ugye ezek tényleg csak extrém esetek és nem fordulnak elő mással, csak velem? Vagy lehet más csak zárt és biztosított pályán közlekedik és csak én vagyok olyan marha, hogy kimerészkedek a közútra is ahol mások is vannak? Valaki valahol írt egy történetről. Pontosan nem tudom idézni, de a lényege az volt, hogy csak EGY másodpercre nem figyelt oda vezetés közben. Pont ez alatt az EGY másodperc alatt valaki más figyelmetlenül át akart menni az úton. A sofőr csak EGY méterrel később tudott megállni. EGY élet kihunyt EGY pedig tönkrement EGY családéval együtt. Csak EGY másodperc. Ugye nem is sok? Sokaknak múlott már az élete ennél kevesebben is! 90-nél csak 25 métert jelent, de még 40-nél is több, mint tizet...
Pár napja tettem be képet az autóm elejéről. Látható rajta egy kis morcosítás. Ez nem épp gyári ;) Avatatlan szem is azonnal kiszúrja, hogy a fehér fény (nem kék! 4300K) sem lehet halogén. "Sógoréknál" egyátalán nem ritka típus az autómé (bár már erősen szabadulnak tőlük, mert bőven 1x évesek) szvsz nem nagy kunszt megállapítani, hogy nem gyári halogénnel megyek. 3 éve járok xenonnal, évente többször is a 'sógoréknál'. Egyszer nem bántottak. Persze lehet csak szerencsém volt, de én úgy vélem inkább azért, mert nem száguldozok stb A különféle érdekes történetek mögött meg szerintem az ártatlan áldozat nem olyan ártatlan, mint azt szeretné hinni vagy inkább elhitetni magáról... :)
A dolgot az EU--ban is határozottan tiltják, ha külföldön kapnak el, igen komoly büntetést is lehet fizetni a szabálytalan lámpákért. A "sógorok" pl. kifejezetten utaznak minden apró szabálytalanságra.
Az lenne a kérdésem hogy tudnátok ajánlani vmi jó xenon szettet 20000 körül? A DCS Tuningról tud vki vmit? Ott találtam H7 55W 6000K-t 22900 ért. Renault Clio II-be rakott már vki xenont? Köszi
feltételezem, a kit-ben volt tartó, és kétoldalas ragasztó,valamelyikkel csak lehet rögziteni megfelelően és esztétikusan?
Van benne kétoldalas ragasztó, de nincs olyan sík felületem a motortérben, amire rá tudnám ragasztani. A ballaszt egy tök szabályos téglatest, olyan mint egy nagy gyufásdoboz. A régin volt két kis fül, amibe csavart tehettem, vagy aminél leköthettem. Ennél nincs. Mindegy, megoldottam, de most az egyik igényes, a másik nem. :-)
"Ja és olyan jogszabályt, ami kifejezetten tiltaná az utólagos xenon szetteket még nem mutatott senki, csak állítólag léteznek. Meg kell nézni a KöHÉM 5/1990 és 6/1990-es rendeleteket, abban van leírva mit szabad és mit nem, mi kötelező és mi nem."
Így nincs leírva természetesen. A pár napja megjelent A2 újság megint foglalkozik a dologgal. Bekérték a Nemzeti Közlekedési Hatóság véleményét.
"A világító- és fényjelző berendezésekben csak a berendezés típusára előírt műszaki jellemzőkkel rendelkező izzólámpát szabad használni."
És mivel a lámpába egyértelműen bele van nyomtatva, hogy halogén vagy xenon rendszerű innentől kezve kb 5 másodperc megállapítani, hogy szabályos vagy sem. Azt is írja az újság, hogy egy balesetnél, amennyiben kiderül, hogy az utólagos szett szerepet játszott-e a baleset előidézésében, el lehet bukni a biztosítást.
"Nekem is otthon hegyekben állnak a lámpák, némelyiket (törötten) csak azért szereztem, hogy a belsejét tanulmányozzam. Volt, hogy hetente cseréltem lámpatestet az autómban. ;-)"
Istenem, de jó látni, hogy nem csak én vagyok "beteg" :))) Elmorzsoltam egy könnycseppet a szemem sarkában:)
Egy hónapig használj csak egy b omegát aminek projectoros a lámpája xenon nélkül aztán egyből másképp állsz majd a xenonhoz :) Főleg mondjuk bpről gödöllő felé vezető úton ahol jelenleg tart az átépítés, 0 világítás van.. halál félelmem volt kb annyira nem lehetett látni semmit, pedig vmi osram vagy philips GE volt benne
Esőben, erős szembeforgalomnál, tök fekete aszfalton, kopott szaggatott vonalnál bizony a vakrepülés fogalma volt közelebb a valósághoz :-) Akkor a szembejövő kocsik helyzetéből "képzeltem" az utat oda, ahol általában volt is :-)
1993 óta van jogsim, az első járgány (Skoda 120L) és a mostani (Ford Escort) is "1000 éves halogénes", még sose csaptam el senkit, ezért nem dobom föl a labdát, hogy leüssék. Sokat járok éjszaka is. Mindenféle csodaizzónál többet ér előtte kivenni a tükröt és fémgőzölni, mindkét autónál csodát tett. Átalakítottam az elektromos rendszert (Fordé gyárilag úgy fos, ahogy van), 100/80W-os izzókat használok. Nem szólt érte senki, vizsgára se cseréltem vissza.
A rendelet száma megtévesztő, mert nem 1990-ben nyúltak hozzá utoljára! Benne van már a menetjelzőre vonatkozó rész is, tehát elég friss!
Magyarul: egységes szerkezetbe foglalt jogszabály.
indjárt jön valaki és azt mondja, őt egyáltalán nem zavarja és ha így megment egy babakocsit a zebrán áttoló édesanyát és gyermeket, akkor már megérte
És amint látjuk, jött is valaki djms zemélyében... :-) Csak szerintem kissé átesett a ló túlsó oldalára. Azért a halogént elégtelenül világító gyertyának minősíteni, hááát... Ennél már a "csak" is jobb válasz lenne. :-) Tény hogy jó dolog a HID lámpa, szép is meg menő, de azért ki ne találjuk már, hogy a xenon megjelenése előtt életveszélyes vakrepülés volt az éjszakai közlekedés.
Szerintem többnyire legalább megpróbálják beállítani.
Ha sajátmaga szereli be nyilván megnézi egy falnál, és állítgatja, foglalkozik vele. Ha szerelőnél történik a beépítés szintén valószínű,hogy állítanak rajta.
Na látod, erről beszélünk. Te így itéled meg, más meg máshogy, mindjárt jön valaki és azt mondja, őt egyáltalán nem zavarja és ha így megment egy babakocsit a zebrán áttoló édesanyát és gyermeket, akkor már megérte, vagy nem szalad bele egy óvodás csoportba negyven gyermek életét kioltva, stb. stb.
Erre én is azt mondom, hogy nem lehet itt mindenki toleranciaküszöbét figyelembe venni, a dolgok mennek a maguk útján, szerelgetik be az utólagos szetteket mindenhova és vége lesz hamarosan. Nem kell jóstehetség ehhez.
A hatóságok "megoldását" a problémára pedig ismerjük.
A rosszul beállított lámpát meg miért hasonlítod jól beállítotthoz? Vagy aki xenont tesz be az ab ovo jól állítja be?
Miféle átalakításról van szó? Legfeljebb nem engedélyezett jelző és világító berendezés miatt lehetne valami. De ez is megkérdőjelezhető, hiszen (a jobb szettekben) ott az Ex európai jóváhagyási jel, amit nem csak úgy rányomtatnak valamire. A rendelet pedig azt mondja ki, hogy csak jóváhagyási jellel ellátott dolgot szabad betenni. A szetteket pedg Hx jelöléssel és Ex minősítéssel árulják!
"Kolléga tegnap egy közúti ellenőrzés után kapott egy rendkívüli beutalót a Mozaik utcába." Ne vedd rossz néven, de hasonló híreket már régen is lehetett hallani, de mindig csak valakinek az ismerősének az ismerőse stb volt az áldozat... Olyan embert innen még senki sem látott, akit tényleg 'beidéztek' időszaki vizsgára... Én bejártam fél európát utólagos xenonnal és se a német, se az osztrák, se az olasz nem vett ki miatta. Jómagam is ellenzem a rosszul beállított(!!!) lámpákkal közlekedőket, meg akik indokolatlanul felnyomják a ködlámpát stb. Viszont nálam több ízben is életet mentett a plusz fényerő... Meg is írtam az eseteket ebben a topikban! Szóval aki azt állítja, hogy nem ad semmi plusz biztonságot az hazudik! A hatóságról is megvan a véleményem... Röviden fafej hataloméhes banda. Olyan "autók" mennek át kis zsebpénzért cserébe, amibe beülni nem mernék, nemhogy közlekedni vele. Ha viszont valamit hivatalosan el szeretnél intézni (Pl lámpacsere más típus gyári xenonjára) akkor kiröhögnek, megaláznak és elhajtanak a sunyiba... Ja és olyan jogszabályt, ami kifejezetten tiltaná az utólagos xenon szetteket még nem mutatott senki, csak állítólag léteznek. Meg kell nézni a KöHÉM 5/1990 és 6/1990-es rendeleteket, abban van leírva mit szabad és mit nem, mi kötelező és mi nem. A rendelet száma megtévesztő, mert nem 1990-ben nyúltak hozzá utoljára! Benne van már a menetjelzőre vonatkozó rész is, tehát elég friss! És ha netán tényleg külön vadásznak majd az utólagos szettekre én akkor is bevállalom a büntetés rizikóját (amit csak SZABÁLYSÉRTÉSért kapsz) akár félévenkénti 'jattolással' is, mintsem egyetlen egyszer elüssek valakit az elégtelenül világító vadonat új foncsoros, de 1000 éves konstrukciós halogénes gyertyával és ezért járjak majd bíróságra emberölés vádjával...
akkor is annyi szórt fényük van, hogy nappal is kiég az ember retinája.
Nem kell azért annyira túlmisztifikálni a dolgot, havonta 4-5 ezer km-et megyek sokat sötétben. Való igaz ezeknek erősebb a szórt fényük, de maximum "zavaró"százszor inkább elviselhető számomra,mint a rosszul beállított halogén amitől tényleg kifolyik az ember szeme.
De még az előzőek sokkal jobban látnak/na bumm zavarnak ez mellett/ az utóbbiak nem az úttestet világítják tehát rosszabbul látnak és mellé még veszélyeztetnek is.
Ugyanúgy utálom a pocsékul vetítő, rettenetes kék tompított fényszórókat, mint a tömegével beszerelt kék és ezüstfehér LED-eket, autó aljára szerelt neonfényeket, ordító kipufogókat stb. Ezek abszolút nem növelik a biztonságot (a forgalmazók persze mást mondanak...), inkább divat és feltűnési viszketegség.
Távfényszórónál, illetve jól fókuszált projektorosnál nem zavar, de az elektromágnessel fényváltós H4 Bixenon borzasztó. Kipróbáltam, aztán se szereltem, ott hever a garázsban a polcon, majd lesz vele valami :-).
Amiről pár napja betettem képet, az Hella Rallye 1000-be került. Tized mm-re sikerült belőni a fókuszt, irdatlan fénye van, csak távolsági fény. Az elektronika házi készítés, amikor tervbe került, még nem volt 24V-os kivitel, 60V-os egy darabig nem is lesz :-). Minél több energiát meg kell spórolni a 300W-os dinamó töltéséből, azért xenon. Szeretek jól látni :-).
aminek semmi ertelme, mert mire megy az ember, kiszereli, es megy bele a halogen
nekem meg projektoros a lampam, ugyhogy kivulrol eleg nehezen mondja meg a tag, hogy mi is vilagit benne (sima 4300K Osram xenarc, nem parasztvakito 8000+K cucc)
Addig lesz ez a téma feszegetve, amíg valóban rászállnak a dologra Szerintem minden már le lett írva vagy ötvenszer.
Totál mindegy hogy azt javasolja valaki, hogy parabolatükrös fényszóróba ne rakjon xenont, akkor is belerakja.
A legnagyobb baj az, hogy ma már fillérekért lehet hozzájutni egy szetthez, és sorra rakják a feliciákba, fábiákba, twingókba... Ha esetleg a beszerelés után eljutnak a beállításig, akkor is annyi szórt fényük van, hogy nappal is kiég az ember retinája.
Egyre több lesz az ilyen "beutaló", mert egyre több az utólagos xenon beépítés.
Én magam részéről sem helyeslem a H4/H7 izzóra kilakított, szabadformázású parabolatükrös fényszóróba szerelt HID égőt, ha pedig egy rossz beállítással is párosul akkor meg pláne.
A magyar jogszabályalkotás mindig a "tiltsuk be oszt kész" alapelven állt, nem lesz ez máshogy a xenon szettekkel, a hangos kipufogókkal sem. Egyre több lesz, egyre feltűnőbb a jelenség...aztán egyre szigorodni fognak az ellenőrzések, és nem az lesz, hogy projektorosban esetleg mehet, hanem nem mehet sehol. Gyári oké, utólagos nem oké. A szabály már most is létezik, a betartatása egyelőre nem szigorú.
Az autódoktorral egyetértek. ;-)))
Azzal is egyetértek, hogy egy jó minőségű szabadformázású parabolatükrös fényszóróba tett profi izzó a vetített kép megfelelő kialakítása miatt jobb lehet, mint egy rosszabb lámpatestbe tett 3x-os fényerejű HID égőé.
Nem tudok az újabb cuccokhoz hozzászólni, de még egy gondolat Viso mellett: ugyanolyan lámpabuzi, a szó jó értelmében, mint itt egy páran mi is, ugye Wicked Belzebub? ;-) Lehet tőle kérdezni és biztos tud valami hozzáfűzni.
Más így vásárolni valamit, mint úgy, hogy egy olyan forgalmazótól veszed, aki valamilyen szinte tisztában van vele, de neki egy termék a sok közül, egy termék, ami profitot termel.
Nekem is otthon hegyekben állnak a lámpák, némelyiket (törötten) csak azért szereztem, hogy a belsejét tanulmányozzam. Volt, hogy hetente cseréltem lámpatestet az autómban. ;-)
Mostani autómban a gyári xenon megoldotta a gondokat, de már agyalok tovább...hiányzik, na! ;-)
Viso hozzáállása tényleg abszolút korrekt, az én összes nyűgömet is megoldotta, le a kalappal. Az IP-ben viszont kicsit megrendült a bizalmam, miután már a beszerelés utáni 3. napon rossz volt az egyik trafó. Most meg az új trafó olyan sután van kialakítva, hogy csavarral nem lehet rendesen feltenni, nincs rajta semmilyen fül. Vagy öntapadóval teszem fel (ha lenne olyan méretű sík felület a motortérben) vagy kábelkötegelővel, de ez meg olyan gány megoldás, keresztül-kasul kell kötözni a 35 centis kötegelővel, hogy stabil legyen.
Na jó. De mondjátok akkor már meg, hogy mit érdemes beletenni az autóba. Én is vásárlás előtt vagyok, és ha nem olvastam volna el egy csomó ellentmondásos hsz-t, meg cikket, mindenféle eladótól, akkor megvettem volna az elsőt, amire rászaladok. Talán ez lett volna a legjobb megoldás? Jó pár helyen megnéztem már a szetteket, és mindenki persze (mondanom sem kell) azt dícséri, amit ő maga is árul. A többi mind vacak, a többi gagyi. Hát akkor most kire hallgassak?? Már majdnem megvettem a SiemensHID-et, amikor a MartinCar-osok úgy letolták az oldalukon, hogy végleg elmennt a kedvem a xenon szett vásárlástól. Könyörgöm, mondjátok meg, hogy milyen fajta H7-es Can Bus-os szettet vegyek a 2005-ös Volkswagen Caddy-be? Persze, ami nem fogja meghülyíteni a computerét, és működni is fog.
most látom, közben meglett a megoldás... de már írni azt nem tudok ;)
szóval úgy látom most a Philips IC-s xenon trafó a nyerő, mert abban Philips IC van.
Gyengébbek kedvéért, lassan ha egy faéket kettétörsz, abban is tudsz találni valamilyen MÁRKÁT, de ez még ugye nem jelenti azt hogy ez az ék jobb lesz mint a másik :)
Szerintem holnap szét is kapok egy pár nálam lévő SiemesHID és egyéb csodatermék trafót és megnézem melyikben hány Philips IC van :)
a xenon izzón van ugye egy árnéykolt szál, ami megy előre, és vezetei az áramot. ez szál árnyékol, és mivel a xenon pont szerűbben képezi a fényt, mint egy hagyományos izzó, igy az árnyékolt szál vetült árnyéka nagyobb.
Azon az Accordon hol lehetett állítani a lámpák magasságát ? Tudom, hogy motoros, de az egyik magasabbra világít, mint a másik és a motor egyszerre viszi a kettőt.
kértem tőle egy ajánlatot mailben :P sajnos-nemsajnos szerintem rossz döntés volt hogy saját bizniszbe kezd amugy, elég sokan panaszkodnak az új szettekre amiket árulnak most..
gondold át mielőtt leírsz valamit! főleg egy ilyen fórumban ahol könnyen félre vezethetsz egy hozzá nem értőt. kiváncsi lennék melyik autógyár használ 8k-izzót??
8000 K??? Az már majdnem ibolyántúli..... :-PPPPPPP
Na jó ez vicc volt, de akkor is....
Műszaki vizsga? A törvény betűje szerint utólagos xenon halogén lámpatestbe nem is mehetne át és akkor az unos-untalan emlegetett kiegészítőkről még nem is esett szó.
Más kérdés, hogy vannak, olyan utólagos xenonos autók, amit átmentek.
Azért azt ne felejtsd el, hogy egy H4-es izzó 1000 lm, egy H7-es meg 1500 körüli. Persze, hogy kisebb a különbség. Volt ilyen Accordom, nem volt rossz a tompítottja, de egyenletesség terén meg sem közelítette a mostani projektoros lámpámat.
Nem is azt mondtam, hogy ócska vacak, csak nagyon ismeretlen nevek. Amikkel meg óvatos vagyok, egyéb, elektronikában szerzett tapasztalatok alapján.
Meg ha lámpát keresek, akkor cipőt a cipőboltból, avagy a GE és Osram katalógusban kezdek túrni :-).
Ezzel viszont egyetértek:
A 10-es a projektoros xenon lenne.
Kedvenc bontómban kiszereltem egy teljes garnitúra Ikarus Classic fényszórót. A tompítottja, távolságija is osztrák gyártmányú, igen kicsi, de halogénnel is ütős, a tompítottja projektoros. Ez az egyik beépítendő, igaz nem autóba.
Az átalakítókészlet már elkészült, azaz az esztergagép csodákra képes :-).
"JSM, KDG, illetve egyéb ilyen, korábban sosem hallott nevű cuccok"
Nekem 3 éve volt az első sosem hallott kdg és jsm szettem... ;) Attól, hogy te sosem hallottál róla még nem feltétlen egy ócska vacak!
Más.
Ma betettünk egy honda accordba xenont. H7-es tompított H1-es refi. Nem projektoros lámpa! Az én H4-es autóm után kicsit többet vártam egy külön csak tompított lámpás autótól, aminek ráadásul hella lámpája van! Egyértelműen jobb volt, mint az én h4-es összvér lámpámé ez tény. De nálam nagyságrendekkel nagyobb a különbség a halogén és a xenon között a hondában meg valahogy egyértelműen jobb volt, de nem sokkal. Ha 10-es skálán osztályoznám a javulást akkor az én H4-es lámpámnál a halogén az 1-es a xenon a 6-os a h7-es lámpánál meg 4-es a halogén és csak 7-es a xenon. A 10-es a projektoros xenon lenne. Ami még érdekes, bár nem meglepő, hogy én a h4 bixenon refijével szerintem jobban látok, mint a hondával. Mégpedig azért, mert refinél nekem közelre csökken a fényerő, így nem vakít el a közeli fényesség. A hondánál a refi mondjuk maradt halogén, de a tompítottja valahogy eleve messzebbre világít, mint nekem, így kevésbé kapcsolok rajta refit is.
viso, az miért van, hogy az előző (októberben vett) és a garis cserés Interpower trafó külsőleg egy kicsit sem hasonlítanak egymásra? Müködni működik (igaz, még csak "kézben" próbáltam, hétvégén szerelem a lámpába), de kicsit fura hogy elvileg ugyanaz, de a gyakorlatban tök más. Ráadásul az új trafón semmiféle fül nincs, aminél fogva rögzíteni tudnám. A régi volt két kis csavarszem legalább.
Olyan érzésem van, hogy tajvanon beszórják a dzsunka hasába a cuccokat, aztán mire kikötnek ámerikában, addigra valamit összeraknak az alkatrészekből. Ami épp a kezükbe esik. :-)))
ha pontosítanád a leírásokat , és a siemens leíráshoz nem KDG képet raknál még jó is lenne az oldal:) egyik sorban 1év gari aztán 3 év stb... pl:
" Megvásálható 4300K és 6000K színhőmérsékletben is, három év garanciával! Kíváló árfekvés, jó minőség, egy év teljeskörű garancia! Digitális vezérlés, Can Bus-os gépkocsikhoz is legtöbbször használható."
kb. egy hete írtunk róla hogy a mostani autókban talán direkt fordítva teszik bele a H7-t hogy megnehezítsék a beszerelést, pl új ML, új E merci, stb. Smax ford ....
Igaz hogy csak próbaképpen tudtuk megnézni a dolgot, de átfordítva az izzót eltűnik az árnyék! :-)
Végleges állapothoz le kell kapni a lököst, ki a lámpát mivel kb lehetetlen az egyik oldalon hozzáférni, és a másikon sem emberi...
Az enyémben ráadásként az izzó rögzítésére szolgáló drótot meg kellett hajlítani a xenon miatt, mivel a normál H1-es izzó egy műanyag foglalatba megy bele és az van rögzítve. Itt meg ugye semmi foglalat nincs csak az izzó.
Ezek szerint a "hasznos" oldal az más-más autótípusnál más-más oldalon lehet? Ennyire nem szabvány ez?
A tünetem volt ez. Projektoros lámpa, H7-el. Ugye a tompított kitakarás miatt az égő 1ik oldala nem látszik, izzószálasnál ez mind1. De xenonnál ott a felvezető drót, és ha az pont a hasznos oldal felé esik, ott lesz az árnyék. Ilyenkor 180 fok ford. kell, nálam ez egy 2mm fémpöcök lehajlításával 1szerűen megoldódott. Csík eltűnt.
Mi van a szettel amit vettél?? Beépítetted már? Lámpatest milyen minőségű..tetszett? Vetített kép?? Remélem jót ajánlottam!
Még mindíg nem kötöttem be a diódákat, de már megvettem őket. Ez nálam nagy haladás. Talán jövő héten kész lesz.. Olyan forgalmas úton járok ahol nem is hiányzik a refi és alkalmam sem lenne felkapcsolni!!!
Ha több darab kellene akkor mindenféleképpen a nagykerből, ha csak pár darab akkor is tudok ajánlani valamit. (nagykerben gürizek..) Küld el a számod mailben és elmondom a részleteket..
Nem normális. Ha eddig nem volt, akkor az izzó felső kivezetésének az árnyéka. Próbáld az 1iket 180 fokkal elforgatva betenni (tudom, hogy úgy nem mén be, de azért csak fogd bele valahogy) Ha eltűnik a vonal, nyertél. Utána már csak a foglalatot kell elbarkácsolni :)
Amit 3 hónapja vettél ott az valószinüleg még HD-s termék volt, mostanra a martincar egy sokkal olcsóbb gyártól kezdett vásárolni, igy nem feltétlenül biztos hogy jó választás már.. :)
Én is náluk vásároltam a H7-es szettemet egy 2002-es Corollába. Kb. 3 hónapja kifogástalanul üzemel, szép a vetített képe (pedig nem projektoros lámpában van). Én a Pro változatot vettem meg, arra 3 év a gari. Biztosan van hasonló minőségű máshol is, de mellettük szól, hogy nem egy kis cég.
Szerintem nincs számottevő különbség a 35 és az 55 wattos között fényerősség szempontjából. Valaki egyszer írta itt, hogy olyan 10%-kal világosabb az utóbbi. Viszont a fényforrás a nagyobb teljesítmény miatt valószínűleg hamarabb el fog halálozni. Bár a 2 év gari nem hangzik rosszul.
Nem a wattok számítanak leginkább, hanem hogy milyen az összeszerelés, kábelek stb. minősége.
Egy ideje olvasgatom a fórumot, és úgy döntöttem, mivel sokat vezetek sötétben, benevezek egy xenon szettre. A kérdés, hogy melyik a jó választás?
Olvastam sokmindent, nekem egy megbízható, nem gagyi kellene, 4300K-es. Amit néztem, az egy Stage (német?) 50/55W-os, 30.000-ért, vagy 20-ért egy 35W-os.
Az 55W-osra 2év, a másikra 1év a garancia. Szerintetek sok különbség van a két szett között látási viszonylatban?
Ha valaki tud esetleg nem hamisítvány Hella, vagy ilyesmi márkát, szívesen beszélnék vele, akár több rendelést is tennék!
Mindenki ossza meg a tapasztalatait, mit érdemes, hol, mennyiért, és mit NEM szabad megvenni! Hangsúlyozom, hogy nekem csak a látás (4300K) miatt kellene, semmi optikai tuning, és hasonló!
Mindenesetre abból amit írsz nekem úgy tűnik hogy lehet nem a szettel van gond, sőt lehet hogy semmivel, csak erősebb a fény és nagyobb az árnyék? Bár tény, hogy a Tungsram Megalight +50 (+60?) -as izzójával sem láttam ilyet.
Továbbá az is igaz hogy valami foglalat kikerült a lámpáknál, mivel a H1-es izzó egy foglalatba megy és úgy bele a lámpába. Lehet hogy változott az izzó helyzete némiképp -fókuszpont mozdult- és ez okozhat más árnyékot?
Nézz bele közelről. Kikapcsolva persze :) Fogsz látni egy lemezkét. A feléig vízszintes, utána 15 fokos szögben lefelé lejt. A lámpád tulképpen egy diavetítő. Nem parabola a foncsor, hanem ellipszoid, megbolondítva egy kis szabad tükrös beütéssel. Az egyik fókuszpontban van az izzó, a másikban a nagyító. Kettő között a takarólemez. Ennek e képét vetíti ki a lámpa, vagyis így kapod a világos-sötét átmenetet. Az autó előtti nagy folt a takarólemez középső felfogatása miatt van.
Nekem is ilyen van :)) Csak halogén, természetesen. Van a hosszanti árnyék halogén izzónál is, de csak a plusszosoknál. A normáloknál a vastagabb izzószál miatt nem látszódik. Nem igazán tudom, mi miatt van. Az autó előtti két nagy árnyékot a takarólemez okozza. Xenonnál nyilván azért látszódik minden jobban, mert pontszerűbb a fényforrás. Egyébként garis problémák miatt pár hónapja kaptam egy új lámpát, abban már nincs ez a hosszanti árnyék. Közelről megnézve más lett belül a lámpa.
Eddigi legjobb lámpám ez a Civic lámpa. Messzire visz, egyenletes.
hozzátenném hogy már jópár kört futottunk itt a hd xenonokról és azok minőségéről, itt a fórumon is van olyan aki amikor elkeztük az itthoni forgalmazást, akkor vásárolt egy pro szettet(emlékeim szerint akkor még kb 80-100ezer forint körül volt) és azóta csak a matricát szeretné cserélni rajta mivel az leázott róla. plusz az mellékes info ugyan, de a mi cégünk nagyker. a kisker részleg egy ujdonság nálunk, éshát szerintem bárki beláthatja hogy nem biztos hogy megérné a viszonteladóink árai alatt adni a termékeket, igy nyilván kicsit drágább...
Azon gondolkdom, hogy ha megveszem visotól a projektorokat mennyire legálisan építhetem én azt be az autómba? ;) A terv az, hogy "második refinek" nevezem, mert az ugyebár feltehető. (4db refi lehet, 2 alapból van) Ha tompítottként nem használom akkor még talán legális is lesz :) Viszont a projektornak nincs semmi háza, tehát nekem kell csinálni egy kis fém dobozkát. Ettől még érvényben marad rá vajon a jóváhagyási jel? Végülis a lámpán nem változtatok semmit, csak a dobozolásán!
Vmi dumával mindig el kell adni a drágább cuccokat!:))) Ez az osram izzó és stb... Erről papirod is van?:) Mert akkor az én autóm motorját a ferrari fejlesztette!:))
nyilván rengeteg... nekünk pl philips icvel szerelt trafóink vannak, izzók pedig osram izzószállal(de a gyártásnál minden info le lesz irva 1-2 napon belül), tehát mondhatni a HD egy elég jól összeszerelt darab :)
szerintem valamit rosszul csináltok mert a h4-bi égőt szét kell csavarni szerelés előtt , és akkor csak rá kell húzni a gumit az égőre, nem kell vagdosni, és kábelt dugdosni
Az enyém nem kombi, vagyis valamivel vékonyabb. Megpróbálhatod kivágni is a gumit, de ha nem vagy biztos a dolgodban szerezz egy próbadarabot :) Az első szettnél én is vágtam, a másodiknál már nem :)
És az izzó burkolatát előtte levetted? Én inkább nem rizikóznék, mert zsíros lehet az izzó.... nem vmi rugalmas az a gumi, 1cmes lyukon kéne a 2cmes cuccot átnyomni, na majd inkább összeragasztom valahogy.
Asszem kissé balfax voltam korábban...... A sarucsere mégis működött!!! Alig látok...:) Ha miskolcon jársz és vmiben tudok segíteni szólj! Már csak a porvédőgumira kell megoldás.... Lehet vmi gumipasztával betömitem a réseket a porvédelem végett!
De megfordítottam és úgy sem működött, tehát ott még vmit alakítani kell, lehet a relézés majd segít rajta? A két sarut kicserélni gyakorlatilag semmiből sem tart mert ki lehet húzni.
Boltban nem akartak lebeszélni a kombi vacakról? A refije semmit se ér és alig drágább egy normális h4bi. A xenonodat úgy tudod legegyszerűbben ellenőrizni, hogy közvetlen az akksira kötöd a plus-minusz párost. Ha így sem világit akkor kinyírtad a szettet :)
énis annyiért vettem,h4-3 bi!!! van több ismerősömnek is ilyen,valakinek 1 éve kb,és semmi baja!! az összes utólagos gagyi,semmivel nemérnek többet azok se amik duplájába kerülnek!!! ha bedöglik,akkor inkább az olcsóbb dögöljön!!! dcs-nél nézted!!
A te típusod nem tudom milyen, de nekem ment 1 vezeték a + ra, egy a - ra, egy a bal oldali lámpa csatiba vezérlésnek, a ballast tól meg 1-1 testre ment.
Az enyém nem bixenon, H4 kiegészítő refi izzóval. THUNDER a márkája egyébként. Vkinek ezzel tapasztalata? A bekötési rajz alapján ezt nem kell az aksihoz csatlakoztatni, nincs is olyan kivezetése. Nekem a testből az a vezeték a trafoba megy.
Akkor máshogy kérdezek. Toyota Corolla 1999-es évjárat. H4 izzó van benne. A párom nem lát olyan jól sötétben mint én és szeretném ha jobban világítana a lámpája. Mit javasoltok ami még megfizethető megoldás.
Köszi. Alig 200 hozzászólást mentem vissza, de alig van valami a H4-3 izzókról. Abban a 2 sorban amit rám szántál talán leírhattad volna a választ is...
Na ilyenre gondolok. Ha így csinálod akkor nem számít, hogy a plusz vagy a test a közös az autónál, mert így a két rendszer galvanikusan el lesz választva egymástól! (ill nem egészen a közös táp miatt, de ebbe most ne menjünk bele) Ez elvileg minden h4-es autónál alkalmazható!!!
Vegyél két közönséges autóba való relét (pl lada). Kösd be őket úgy, hogy a tekercseik az izzószállal azonos bekötésűek legyenek. Tehát a két relé 1-1 pontja közös lesz, ez megy a közös vagy testponthoz. (Nálam a daihardban ez a test és az autó test nem azonos!) A másik lábak meg mennek a tompított és a refi helyére. Így ha felkapcsolod a lámpát a tompított reléje fog behúzni, ha meg refizel akkor a refijé (és a tompított elenged) Ha ez megvan akkor a relék kapcsolóinak egyik pontját szintén közösíted és a pluszra kötöd. A másik kontaktok meg mennek a xenon vezérlőjének tompított illetve refi pontjaira. Lerajzoljam? :)
Az az izzó maga:) Megfordítottam a polaritást, semmi eredmény:( a refi mind2 esetben ég ha kapcsolom. Milyen relét tettél be és melyik körbe kötöted be?
A távolságit és a testet vmi ellenállással kötöd össze vagy az benne van a szett kábelébe? Milyen árban van ez? Miskolci vagyok és nem járok pestre. Posta?
Daihatsunál mindhárom lábon +12V van, ha nincs benne égő az egyik oldalon se ;) Ha az egyiken van akkor a hagyományos módszerrel átalakítók nélkül működik, szóval elvileg nem testet kapcsolgatós az autó. Valami más idióta japán megoldás :) Esetleg ilyesmi lehet a régebbi hondáknál is. Csak azért írom, mert sokat lehet szopni vele és amíg 60-150k között mozgott a xenon ára nem sokan tettek kb ugyan ennyit érő autóba, de mostmár az olcsó kínaiak korában aktuális a téma. (Vasárnap pl egy 1000 éves bmw-be tettünk xenont :) )
97-es Corollára nincs valami ötleted ? A refi visszajelző a műszerfalon nem jelez. Egyébként mekkora terhelést "lát" az autó ? Gondolom az eredeti csatlakozónak csak vezérlési szerepe van. A tényleges (35 W) közvetlenül az akksitól kap "eledelt".
Hát vagy a lent említett relés módszert csinálod vagy kicsit bele kell nyúlni az autó lelki világába. Utóbbinál meg kell keresni a kormánykapcsolóról jövö kábelek közül azt, amelyiken mindig van +12V ha felkapcsolod a tompit vagy a refit. (Helyzetjelző után ezen mindig ott a 12V függetlenül a kapcsoló állásától) Ezután keresd meg azt, amelyiken refinél NINCS 12V. Ehhez kell majd egy relé, mert refinél ad testet a pluszhoz képest. A relének meg a korábban megtalált 'állandó' pluszról kell vinni a tápot a xenon refi felé. A viso által is most bemutatott megoldás sajnos nem működött. De ha rám hallgatsz a 2 relés nem kábelb@szogatós megoldást választod, mert úgyis csak 1 relét tudnál megspórolni :)
Tegnap bekerült az egyik oldalra a 4300k xenon. A lámpa szabadfelületü, nem projektor, az égő előtt semmi kupak. Hát igen. Kurva jó fényerővel világít, nappal van az autó előtt. Meg ugyanannyira szór is, sajna. Ebben a formában nem maradhat. Most agyalok valami kupak beépítésén, vagy az izzó végének lefestésén (csak a középső 5 mm-t szabadon hagyva, mint egy síma égőnél). Más hogy oldotta meg ezt? Vagy tegyem be és kész ? Még mindig jobban jár a szembejövő, ha elvakítom kicsit, mintha nem látom, és nekimegyek :))
Hello! Segítséget kérnék. Bixenon szettet keresek, de nekem ez gyanus:
35 W (!!) BI Xenon szett H4-3 6000k 24900ft
Kérdésem: mi az hogy H4-3? Mennyire gagyi ez? Xenon és xenon között van különbség? Ha azonos színhömérsékletű? A működési elv miatt ugyanakkora a fényereje nem? A vetített kép meg a lámpatesten múlik?
Anno jó sokat szívtam én is japó vassal (Daihatsu) A legegyszerűbb megoldás ha veszel 2 relét és a tekercseit bekötöd úgy, mintha az lenne a h4-es égő. Így már lesz két kontaktusod, amikkel tudsz pluszt kapcsolgatni a xenon elektronikának. Ja és így az autó rendszeréhez sem kell hozzányúlni!!!
Trafo nem ért a fémhez, direkt úgy raktam le. A trafon volt még vmi plusz csatlakozási lehetőség, nem néztem meg, le volt zárva 1műanyag kupakkal. A szokásos izzocsatlakozót dugtam rá az elekrtódákra,arra ugye csak 1féleképpen lehet. Ezek szerint át kéne drótozni a polaritást? A H4es izzónak jó volt.
A diódákat már megvettem, most azon gondolkodom, hová építsem. A 10/10-es kábelre lenne célszerű..ott símán elfér. A refiről a tompított felé nyitóirányba...viszont a tompított visszamenő ágát nem kellene megvédeni egy záróirányú beépítésével. Ne menjen vissza feszültség ilyenkor a biztosíték doboz felé...vagy az nem érdekes...? Remélem érthető voltam!!
japán-ban fordítva szokott lenni a tompi-- és a refi szálja , és a trafót szigetelve kell felszerelni mert a minuszt kapcsolják a kapcsolóval, különben állandóan világít
Sziasztok! Vettem H4S izzószettet. egymásba dugtam a csatlakaozókat értelemszerűen, felkapcsoltam a lámpát és nem égett. honda civic, motor nem járt. Mit csináltam rosszúl vagy mi lehet a hiba?
Az olcsóbban az mit jelent? Nekem az a bajom vele, hogy a kicsit olcsóbb, mondjuk 50k is iszonyat sok érte! A ledeket nem ők fejlesztették ki, szvsz olyan nagy fejlesztési költségük sincs... Van egy 'xenon' ledes zseblámpám. elvileg 3W-os ledje van. Megnéztük ezt messziről és fényes nappal is 500m-ről határozottan vakítóan fénylett. A lámpa 2000Ft alatt volt picivel, de ebben benne van a komplett fém(!) tok stb. (Kínaiban ilyet 500Ft körül árulnak műanyagból.) Ha feltennék 10db-ot az autóra akkor is 20k alatt vagyok és gyakorlatilag pontosan ugyan azt tudná, mint a gyári menetfény. Szóval úgy gondolom direkt nem adják olcsón, nehogymá' a buta parasztja is ilyet tegyen az óccsó suzukijára :( Vagyis inkább presztizsből drága, holott ez egy igencsak biztonságot szolgáló kütyü lenne filléres előállítási költséggel. Félre ne érts nem téged hibáztatlak, hanem a fő forgalmazót ill forgalmazókat.
Lehet nem fogalmaztam jól. Szóval lámpa nélkül is az izzót forgatva és a fehér falat nézve mindenhol kékes vagy rózsaszínes állástól függően, nem úgy, hogy fent kék lent meg rózsaszín. Legjobban a falról visszavert fényen látszik. Ráadásul a kékes kicsit gyengébb is. Tehát nem arról van szó, hogy a lámpatest foncsora stb szórakozna. Olyan, mintha a kis gömbön belül változna meg valami. Egyébként nekem is ködlámpába lesz a H3, de véglegesen szúrófénybe van szánva (6000k) Még ehhez lámpatestet kell szereznem. A mai teszttől függően esetleg a ködlámpa is kap xenont, de az csakis 4300-as érték körülit!
Te szerencsésebb voltál akkor a lámpa bekötésnél. De ha nem használod a relét, akkor azt a hosszú kábelnyalábot sem!! Nekem ott jöttek a gondok. A helyzetjelzőre menő kábelen voltak eredetileg felcserélve a csatik. Azt kellett megszerelnem. Szóval te csak rádugtad az eredeti csatlakozó kábelt a lámpára...? szép a vetiített fényed...! Mi lesz a diódával?? Fényképet..infót akarok!!!
Az eredeti szett 42 körül volt, de azt garban kicserélték 2 x, Ez valamivel drágább, de nem kellett különbözetet fizetnem. A Martinos weboldalon rajta van a főlapon, de árat még nem láttam, vagy elkerülte a figyelmemet.
Én is hasonlóan jártam! Ugyanott lett beszerelve, de csak a 3. szett lett jó a vetített kép és a távolsági fény tekintetében! De az nagyon! (H4 bi) Szó nélkül kicserélték az egyész szeteet 2 -szer, amíg jó nem lett. (KIA Sportage)
Bocs, hogy mégegyszer beszúrom, de pont erről volt szó.
Egyébként ez a 3. szett xenon az autóban 1 hónap alatt. Az elsőnek mindíg fennakadt az országúti. (bixenon H4)
A második rettenetes képet adott, távolsági fény gyakorlatilag nem volt, a tompított vakított, szórt és nagyon rajzos volt.
A harmadik most került be,- lekopogom- ez isteni!
Ez már olyan fajta, hogy nem mágneses, hanem 2 gömb van az izzóban, egyik az egyik, másik a refi. 2 külön trafóval. Elképesztően jó, bár amikor a távolságira kapcsolsz, akkor ennek kell 2-3 mp, hogy kifehéredjen, mivel másik izzógömb gyullad.
A belső magasságállító is ezzel használható végre rendesen. Szépen be tudom hajtani a kocsi alá, de felnézni is tudok vele.
Minden tisztelet és köszönet a szakműhelynek, akik mind a 2 alkalommal soron kívül kicserélték a teljes szettet nem kis túlórával.
Azt tanácsolom neked...felejtsd el a Bi-Xenont egy életre...főleg Borában. Annyian szívnak vele.... Nekem is az volt először az autóban. A sok szórt fénnyel nem tudtam mit kezdeni...! Már teljesen magam elé csavartam és nekem volt kényelmetlen lelki furdalásom...szóval kivettem és eladtam. Martinos szett volt..az egy hónap alatt, amíg használtam hiba nélkül működött. Ők is szerelték be..de otthon utánuk dolgoztam. A nekik kifizetett pénz tanuló lecke volt! Most egy FK projektoros lámpatest van benne H7 xenonnal. Tűrhető vetített képpel az e fajta lámpatestekhez képest! 2000 évj. Bora még nem használt Can Bus-os kommunikációt.
Múltkor kérdeztelek arról a 7 lencsés lámpáról, aminek a képét beraktad, hogy valamilyen Lexus. Nem válaszoltál, de megtaláltam. Az Infiniti Q45-nek a lámpája ez.
nagyon jó megállapítás... a hülye marketingnek mindenki bedől (lásd lentebb, nevek nélkül :D ) a lényeg, hogy ha azt írom hogy "gyémánt viola fehér xenon " akkor ezzel mindent el lehet adni. Én ezen mindig könnyesre röhögöm magam. milyen szín ez ? gyémánt viola fehér? muhahaha...
Quartz üveg :D
kriptonyt is van benne... csak Superman ne tévedjen erre, mert szegény egyből menekülhet magyarországról, ha meglátja ezeknek a csoda izzóknak a fényét :D
100 W-os izzó témához: (főleg honda, láttam már egy párat) 100% hogy nem lesz HOSSZÚTÁVON tartós... lehet bírja 2 hónapig, 5 vagy 6 hónapig, de el fogja öregíteni a müanyag csatlakozokat és szét fognak málni, már nem 1-2 láttam, hogy az izzó csatlakozót széthuzáskor a legkisebb erőhatás is szétporlasztotta.
djsms:
a szín azért változik, mert más szögben látod az izzót... hihetetlen, de mi is próbáltuk, egy auton, amiben nem szimmetrikusan volt a két első lámpa, nem volt egyforma a fény színe, mikor meg lett a helyes beállitás, a lámpák színe is egyforma volt ! (és ott is a fehér vs lilás volt a téma...)
Nm is konkrétan a szett minőségétől tartok, remélem zaért martinék elég nagy cégnek tartják magukat ahhoz h ne rizikozzanak, meg ahogy olvastam a honlapjukon, eléggé rámennek erre. Inkább attól tartok hogy vakit vagy nm tökéletes, egyáltalán ki szerelei be? Tudtok valami megbizható emberkét BUdapesten?
Elkezdtem "belebarkácsolni" a ködlámpába a xenont. Érdekes jelenségre lettem figyelmes. 6000K-s az égő, szép kékes fénnyel, ahogy kell. Viszont ha megfordítom a lámpát akkor a kékes szín rózsaszínesre vált! Ez hogy lehet? Nem optikai csalódásról van szó és nem a fényvetés játékáról, tényleg megváltozik a szín!
Pár napja építettem be egy 2006-os Zafirába Xenont.A tulaj panaszolja,hogy nem mindig kapcsolt be vagy, kikapcsolt valamelyik oldal!A csatlakozásokat átnéztem az ok.A biztit kicseréltem.A szett amúgy HD pro.Előre is kösz!
Köszi! Fantasztikus, akkor lehet bixenon :) Can bus ügyileg boránál mire kell számitani vagy ő még nm annyira okos?? Amugy a martincar szettjeit nézegettem, mennyire megbizhatóak? Mi a vélemény? Mert igazából édesapámnak lenne a szett, aki lelke mélyén szivesen vezs minden ien nemű változást, de utána aztán ne legyen gubanc:)
Ismét kérdés:) Mivel magyarázható az a puszta tény, hogy pl a martincaraudio honlapján a borába h4 es szetteket szerelnek, kivétel nélkül, más oldalak tipusválasztói szerint pedig bizony a h7 a megoldás??!! Vagy ez ien szabadon választott téma? Köszi:)
Lehet, az se épp a népautó kategória :) Nem értem egyébként, hogy miért ilyen rohadt drága... Végülis nem egy kényelmi pluszról van szó, hanem egy nagyon hasznos biztonsági eszközről!
nem BMW, audi S6 ,már itthon is nagyon sok autóban láttam , pl tegnap egy porsche jeep-en , elég jól mutatott messziről, először azt hittem audi q7 ,de már más tipusokba is felszerelik, messziről is jól látható, a xenonja nem is világított.
A kiegészítőkhöz írt megjegyzést nem igazán értem, valahol vagy valamiért egész évben engedélyezett. A többi a drl, tompított és ködlámpa. Szerintem vacak a táblázat :) de legalábbis nem pontos. Azért kijavítottam nekik a magyar ködlámpahasználatra vonatkozó részt :)
35 eurót simán adnék azért a darabért, de azért megfogdosnám elötte, mert ennyiért elég gagyi lehet :) A táblázat meg elég érdekes... Ezek szerint nálunk nem lehet ködlámpát használni? :D
Valami ilyesmi lesz. De már lassan csinálnom kell valami vezérlést a sok cuccnak, hogy átalakítgatás nélkül átmenjen műszakin is meg azért használni is tudjam ;) Ez mondjuk nem is olyan hülye ötlet, mert pl fater is szeretné, ha szimpla villantásnál nem kapcsolódna fel a xenon csak a ködlámpa/távfény villanna, ha meg fel van kapcsolva a főlámpa akkor a kieg-ek ne villogjanak. De hogy mikor lesz ilyenre időm... :P
Közben olvasgatom a 6/1990-es rendeletet és nem találom benne a kiegészítő távfényt, csak hogy távolságiból 2 vagy 4db lehet. De pl az érdekes, hogy a menetjelzőt a szövegezés alapján bármilyen autóra fel lehet szerelni! "55/A. § (1) A gépkocsit fel szabad szerelni két, menetirányban fényt kibocsátó nappali menetjelzõ lámpával.
(2) A nappali menetjelzõ lámpa csak színtelen (fehér) fényt bocsáthat ki."
Ezt még el tudnám képzelni a gépen, de a viso által bemutatott íves (BMW) darabon kívül más E betüset nem láttam...
Mondjuk a régi világban ránézésre mondta az ember, hogy melyik a ködlámpa és melyik a szúrófény. De a mai FF világban már baromi nehéz ugyanezt elmondani. Tedd be föntre azt a két szúrófényt, mond azt, hogy szúrófény, a két alsóra meg, hogy ködlámpa :)
Attól, hogy árul még nem tehetek fel akármennyit... :) Így is tele van már fogyasztókkal a gép! Meg hülyét se akarok csinálni magamból. 1 pár távolsági is elég lesz. Egyébként amit először betettem kockalámpát az is hella távfény elvileg!
De a rendőrnek/kpm-nek van ;) A vas meg nem épp terepalkatú, szóval még azt se nagyon tudom bemagyarázni, hogy az erdőben stb használom csak :) Tulajdonképp abban sem vagyok biztos, hogy a szúrófény közúton használható-e? Elő kellene keresni a KöHÉM rendeletet (5/1990)
Ha a refi meg a tompi külön számít akkor oké ;) De nekem sajnos egybe van és így legálisan 1 pár ködlámpa és 1 pár kieg távfény mehet csak rá. Meg ugye a keresőlámpa, de ahhoz nem jó kialakítású az autóm :)
Sajnos nekem nem igazán jó a nagy körlámpa, mert nem fér be a tervezett helyre, elöl meg hülyén nézne ki önmagában... :/ A képen piros téglalappal berajzoltam hova tervezem beépíteni.
Azért a xenon alapvetően a hossztengellyel párhuzamos, csak picit rövidebb mint a wolframszál és koncentráltabb. Biztos, hogy jobb szúrófénynek mint bármelyik izzó. Kell egy jó 20-25 centis foncsor, min, 10 cm mélységgel. Én régebben a bontóból szereztem a lámpákat. Jó kis fém foncsor, bírta a hőt :)
Kb ezt tudja most a xenon a refiben, csak távolra már nagyon szétszórja a fényt. Na ezen szeretnék segíteni egy kicsit jobban fókuszált megoldással. Kipróbáltam egyébként a xenon refi kiegészítve magasabbra állított halogén ködlámpával kombót is. Érdekes, hogy a halogén sárgás fényét nem látom a xenon feri mellett közelben, de ha lekapcsolom a ködlámpát akkor észrevehetően gyengül közelben a fény. Ez így egész jó, csak ugye a ködlámpának pont nem magasra és messzire kell világítania :) Pont ezért az marad a helyén és jön a szúrófényes próba. Ha meg mindhárom egyszerre be lesz kapcsolva akkor leolvad az aszfalt :P Oké oké tudom, hogy ködlámpa refivel nem szokás meg hogy a kieg szúrófény csak refivel, de azért ki fogom próbálni:)
Anno volt a Hella Rallye 1000-2000 páros. Elég jók voltak. Pl az sem mindegy, hogy milyen az izzószál helyzete. Más a fény egy foncsorra merőleges H3-as vagy egy foncsorral párhuzamos H1-H2-es izzónak. A merőleges rosszabb hatásfokú, de az egész kijövő fény mondjuk 5 fokban megy ki. Ha hosszában van, akkor kapsz egy 2-3 fokos középső rész és egy 10 fok körüli körkörös mellékfényt.
Első körben halogén! Aztán ha kevés akkor xenonos :) De külön kapcsolható lesz, hogy ha nagyobb a forgalom és gyakran kell váltogatni tompítottra akkor ne kapcsoljon be. Sokszor megyek éjszaka nulla forgalomban, ilyenkor viszont nagyon jól fog jönni!
Szerintem félreértesz! Természetesen az Ex-nek rajta kell lennie, de ha egy idomos motorból csinálsz pl nakedet akkor ugye szép gömbölyű lámpát teszel rá, mert az úgy szép. De azt egyetlenegy vizsgabiztos se fogja tudni, hogy pl egy 1987-es honda xyz-nek milyen lámpája van/volt stb.
Nem azt írtam, hogy nem lehet kapni, csak hogy nem nagyon forgalmazzák! Gyakorlatilag szinte mindenki (Te is!) csak a 4300-as vagy 6000-es szetted ajánlgatod. A weblapodon is ezek vannak ;) (4200)
Csinálhatnátok olyat, hogy autókba beraktok különböző szetteket aztán kis zsebpénzért lehet menni (utasként) próbakörre. Ha aztán vásárol az illető akkor a próbakör grátisz volt! Hasonlót valami parókás bolt kirakatában láttam, hogy a próba 500 Ft/darab vásárlás esetén meg grátisz. Gondolom ezt azért csinálták, hogy a sok hülye ne ökörködésből próbálgassa a parókát. De végülis ötletnek jó, mert legalább látná a vásárló mit vesz és nem otthon mérgelődik, hogy a másik biztos jobb lett volna.
Köszönöm a válaszokat, ezek szerint nincs miért aggódni külföldön sem!
Egyébként ez a 3. szett xenon az autóban 1 hónap alatt. Az elsőnek mindíg fennakadt az országúti. (bixenon H4)
A második rettenetes képet adott, távolsági fény gyakorlatilag nem volt, a tompított vakított, szórt és nagyon rajzos volt.
A harmadik most került be,- lekopogom- ez isteni!
Ez már olyan fajta, hogy nem mágneses, hanem 2 gömb van az izzóban, egyik az egyik, másik a refi. 2 külön trafóval. Elképesztően jó, bár amikor a távolságira kapcsolsz, akkor ennek kell 2-3 mp, hogy kifehéredjen, mivel másik izzógömb gyullad.
A belső magasságállító is ezzel használható végre rendesen. Szépen be tudom hajtani a kocsi alá, de felnézni is tudok vele.
Minden tisztelet és köszönet a szakműhelynek, akik mind a 2 alkalommal soron kívül kicserélték a teljes szettet nem kis túlórával.
Jóárasították! Ja, a Szőke kapitány! Lehet, megcsinálom ikerre, de az egyik lámpa eredetileg H1-es, csak most H4 van benne, de az üveg nincs kicserélve. Nemtom mit tesz a fényképpel. Nem kellene megvakítani a szembejövőket. Az eredetileg csak refi!
Nem is értem, hogy miért nem forgalmaznak nagyon 5000K-s szettet?!
Tipp: a megfelelő gázkeverék hiánya.
Közben tervbe vettem azt, hogy teszek fel két lámpát szúrófénynek és abba 6000-es égő kerülne.
Megvan a megoldás erre is: egy tavalyi itteni, májusi hozzászólásomban. Melóhelyen esztergáltam egy közdarabot a D2S és a H2-foglalat közé. Belepróbáltam a 4300-asat és a 6000-eset is, aztán az előbbi mellett döntöttem. Tény, hogy brutális fénye van!
Olyan helyen használom, ahol a rendőr nem csesztet érte :-).
Erről lehetne vitázni azért :) Nekem volt párhuzamosan 4300K és 6000K is. Általánosságban a 4300-assal jobban láttam, viszont voltak dolgok, amik a hatezres fényénél hatványozottan jobban jöttek ki. De ugyebár ha választani kell akkor azt kell, ami többször jó, az meg a 4300-as. Szerintem egyébként 5000K körül lehet az ideális, ahol még kvázi olyan jól látni mindig, mint a 4300-as fényénél de már jobban világítanak azok a dolgok, amik a 6000-es fényénél szinte vakítottak. Nem is értem, hogy miért nem forgalmaznak nagyon 5000K-s szettet?! Közben tervbe vettem azt, hogy teszek fel két lámpát szúrófénynek és abba 6000-es égő kerülne. Így a nagyobb fényerőn kívül meglenne a két véglet előnye is elvileg hátrányok nélkül! Sokat autózok éjszaka kis forgalomban vagy szinte forgalommentes helyeken, így nem kellene gyakran kapcsolgatni a kieg. fényt. Először mindenképp halogénnel tesztelem. Bár a ködlámpából kiindulva a halogén sokat nem fog hozzátenni :)
A régi kdg szettem gyakorlatilag két teljesen külön szett volt. A mostani viszont "egykábeles", szvsz kicsit nehezebb szétszedni. Legalábbis garivesztés nélkül :) De ez szettfüggő, mert ha két külön körös a h4bi akkor simán szétválasztható. Egyébként nem duplalámpás a mocid? Mert én tuti két lámpásra csinálnám, ha van lehetőség rá! Gondolkodom azon is, hogy a vfr-t hogy tudom duplalámpásítani ha már a xenonokat is jóárúsították :)
Manóúr, nálunk a R. Laguna II topikon keresett valaki trafót pár napja, ott próbáld feldobni! Még az emailodra nem válaszoltam, de úgy néz ki, hogy menni fog a bixenon szétválasztás! Lehet hétfőn meg is veszem Pesten, aztán mejd eszmétcserélünk!
Mondasz valamit, találtam egy jó kis cikket itt, 1940-ben sem voltak már hülyék a témához :-). (Mily meglepő: a topik tárgya már ismert volt, még ha nem is autóban használták!)
Erősen tudományos az egész, lényeg belőle:
"A sugárzásnak és szemünk színérzékenységének törvényeibôl kiszámítható, hogy számunkra az izzó szilárd testek (pontosabban az abszolút fekete test) gazdaságossága egészen 6200 oC-ig fokozódik, ezen túl már csökken. "
6200 oC kb. 6000K. Azaz itt a magyarázat, miért nincs értelme a 8000K-10000K-még magasabb színhőmérsékletű lámpákat venni...
Dupla lámpással nem lenne gond, de én el szeretném adni az egyik felét, és ez okozza a fejtörést. Szóval szerinted is csak átkábelezés kérdése az egész? Mert akkor belevágok. Már két mocis sporttárs is kérte a másik felét.
Semmi varázslat nincs benne, csak egy közönséges 12V-os elektromágnes. Vagyis ha adsz neki 12V-ot behúz, ha nem akkor elenged. Milyen vasba lesz? Csak mert ha kicsit melegebb lesz nekem is költözik be egy szett a vifferbe :)
Sziasztok mesterek! Ismeri valaki a H4 bixenonok elektromágnes vezérlésének rejtelmeit? Szeretnék egy autós szettet 2db mociba beépíteni. Sikerükhet ez megfelelő átkábelezéssel, vagy kell hozzá egyéb kütyü is? Előre is köszi!
Osztrák, olasz, német, szlovák, cseh, horvát országokban jártam utólagos xenonos öreg autóval. Se mosó, se (utastérből) magasság állító. Ráadásul az autó morcosítva is van! :) Sehol nem cseszegettek lámpa miatt. Osztrákoknál állított meg a rendőr, mert az egyik kispolák erősen át volt építve. (Lámpák ledesek, fólia stb) és kérte a papírokat. Mondtuk neki, hogy átalakítás ungarn oké meg mutogattunk az átalakított dolgokra. Még jó utat is kívánt :)
Elvileg más országban a saját országodra vonatkozó szabályokat kell elfogadni. Itthon pl. nem mehetsz szimmetrikus fényszóróval, de USA rendszámmal igen, mert ott ez a szabály.
Volna egy eladó törött jobb oldali és egy ép bal oldali xenon fényszóróm 2001-2007 között gyártott FORD Mondeo-hoz. A töröttben a szerkezet ép, vetítőlencse, takarólemez, izzófoglalat ép. Kép csatolva. Szükség esetén van hozzá gyári trafóm, kábelek, és izzórángató elektronika. Akit érdekel szóljon, megegyezünk. A NEM xenonos fényszórókba kis melóval beépítheő az általam kínált cucc, így gyári xenonossá válik a fényszóró.
Rossz a topic címe, mert itt a xenon (HID) lámpákról beszélünk és nem a halogén izzókról. A "Xenon izzó" kicsit pongyola és pontatlan megfogalmazása annak, amiről itt szó van.
Xenont vasúti járgányba szereltem, mert a rázkódás "zabálta" a halogénizzókat. GE Xensation 4300K, házi építésű 24V-os meghajtással, extra alacsony költségvetésű megoldás :-).
A témában javaslom: Selmeczi-Schnöller: A világítás technikája, Suplicz: Munkavédelem és ergonómia. Kb. 10 oldal a két könyvből, utána mindenkiről leperegnek a csodaizzós-gázkisüléses lámpásos reklámok :-).
A fele nem igaz annak, amit a gyártók ("szak"-újságírók) beletömnek szegény vevők fejébe...
lehetne hogy ne ebben a fórumban "halogénezzetek" van erre egy másik fórum, és főleg ne irogassunk hülyeségeket, pl: a lumenértékekkel kapcsolatban stb..
a mi izzóink viszont 8500K fénnyel izzanak, ezt egy speciális krypton/xenon gázkeverékkel és speciális izzószállal valamint Quartz üveg felhasználásával érik el
Én meg rögtön kidobom a villamosmérnöki diplomámat! Vagy lemaradtam valamiről a fizika- és kémiaórákon? :-)))
A wolfram az eddig ismert legmagasabb olvadáspontú fém, op. 3395 oC, azaz 3368K.
A 8500K azaz 8227 oC színhőmérséklethez legalább 10000oC olvadáspontú fém szükséges.
Aki ezt az izzót kifejlesztette, már ismer ilyet, terjesszük föl fizikai Nobel-díjra! :-)
ismerősömnek rendeltem honda civicbe 8500-ast a xenonizzó.hu-ról, H4-es 100/90w és aztmondja frankón lát vele.semmit nem gátol az hogy kékesebb.igaz a civicbe 60/55-ös való. meg az én utólagos xenonomat megse közelíti:)))