Elnézést, igazolásra gondoltam, amit adnak a kormányablakban :-)
Közvetlen dél felé még nem nagyon jártunk (eddig Olaszországot részesítettük előnybe), így a határ ellenőrzésben sincs nagyon tapasztalatunk (pl., hogy jogsit nézik-e), ezért is köszönöm az infót :-) Már csak azt nem tudom, hogy inkább ne kockáztassunk és én vezessek az érvényes jogsimmal vagy a férjem a kis "sajtcetlijével" és reménykedjünk, hogy azt sem kérik megmutatni...
Mi az a "átmenetileg kiállított vezetői engedély"?
Ez valami hivatalos okmány, vagy az a az igazolás, amit arról kaptál, hogy folyamatban van a jogosítványod elkészítése?
Egyébként tök mindegy, egyik sem érvényes Magyarországon kívül. Persze a lebukás valószínűsége csekély, mert a jogosítványt a legritkább esetben kérik külföldön, mindig az útlevelet/személyit kérik.
(Legalábbis tőlem 20 év alatt egyszer sem kérték. 2001-ben én is jogosítvány nélkül voltam Görögországban, mert ellopták és csak olyan papírom volt, hogy folyamatban van az elkészítése.)
Egy kérdésem lenne. Vajon a szerb-macedón határokon mennyire akadhat problémánk az átmenetileg kiállított vezetői engedéllyel? Úgy tűnik nem érkezik meg holnapig az új jogosítvány...ha lenne bárkinek tapasztalata ezzel kapcsolatban, megköszönném ha írna.
Tegnap hajnalban hazaértünk Balatonra. Görögországban pont átmentünk a viharon, 13 kidőlt fát számoltunk az autópályán. Ami meglepő volt számomra, hogy az egyiknél állt egy rendőrautó villogva, ami német volt. Görög-macedón határ sima volt, pár perc. Macedóniában megint elkapott minket a vihar, de mire a kanyargós hegyi útra értünk elmúlt. Valamelyik fizetőkapunál álltunk nagyjából fél órát, aztán jött a szerb határ, ami 2 órás pihenőt jelentett. Következő megálló az Istambul étteremben volt, amit itt javasoltatok és teljes mértékben pozitív volt a hely. A wc tiszta volt, a kaja bőséges és nagyon finom, nem mellesleg elég olcsó is szerintem. Belgrádnál elmentünk Zagráb fele, ahogy itt javasolta egy fórumtárs(waze is arra vitt). Na a szerb-horvát határ egy szép történet volt. Voltunk mi ketten a párommal meg pár ezer török. 2,5-3 óra várakozás nem emlékszem pontosan, pedig bunkó módon kielőztem én is jobbról, amikor 15 autó már elhúzott mellettem. Logikusan ezután Eszék fele kellett volna menni, de amikor dönteni kellett úgy döntöttünk, hogy nem döcögünk haza a Pécs-Kaposvár-Fonyód útvonalon, hanem hallgatunk a wazere és Zágráb fele megyünk, ami ugyan drága volt így de 3,5 óra alatt otthon voltunk. Mindenesetre, ha jövőre is Balatonra jönnénk haza Budapest helyett tuti nem erre mennék, mert így kb annyi km volt szerintem, mintha felmentünk volna Budapestig és úgy le az M7-esen, de a nyaralást tekintve belefért, ez a plusz költség és éjszaka időben szerintem jobb volt erre, mint Eszék fele.
És akkor lenne egy kérdésem is. A szerbek küldenek büntetést Magyarországra vagy, ha nem állítottak meg, akkor megúsztam? Horvátország úgy tudom kiküldi, azt majd meglátjuk.
Amennyiben MK-SRB-H az útvonal, jelenleg csak Evzoni előtt jelez sokadalmat a google térkép közlekedési élőképe. BG felé Promachonas előtt jelez lassulást és Dragoman illetve Pirot között. A magam részéről a hazatérést Kavalából, Eleftheroupoli, Serres, Doirani, Valanrdovó, Udovó, E75 felé ejteném meg. Kimarad Evzoninál a szívás, a terelés a pályáról nagy részben MK.-ban. A MK-SRB határon MK felé jelez pirosat az élőkép. Nisi fizetőkapu piros, a Belgrád előtti csak lefelé. Szőreg nagyon durva mindkét irányba.
Sziasztok! Augusztus 29-én jöttünk ki Görögországba, Thassosra, sima utunk volt, sehol se kellett várnunk, a határt Bácsalmáson léptük át. Holnap mennénk haza, szintén ezen az útvonalon, nem indulunk korán, olyan 10-11 felé. Tapasztalatok a kapuknal vannak esetleg? Mert mikor jöttünk ki akkor visszafelé mindenhol nagy sor volt a törökök miatt. Köszi!
Korfun meg a Bruce Willis van most ... Picike töpörödött embernek nézz ki, ha szembe jönne az utcán meg sem ismerném.. Moraitikán az egész falu vele szelfizik eléggé laza az ipse... Feleségem is ment meglesni, de mire odaértek nem találták meg..
Kicsit off, de nagyon vicces! Macron francia elnok 2 napos atheni latogatasa vegen a fraszt hozta ra mindenkire. Miutan vegeztek a Tsiprasszal kozosen tartott sajtotajekoztatoval, indult volna vele a konvoj a repuloterre. Ahogy kell, alltak a fekete autok az epulet elott, oltonyos gorillak, a tetokon mesterloveszek lezarva az egesz belvaros. Macron, a vilag 4. legveszelyeztetetteb politikusa azonban nem sietett az autoba, hanem felesegevel elindultak az ellenkezo iranyba, setalni akartak az akropolisz alatti plakan. Nem lehet leirni azt a panikot, ami a biztonsagi szemelyzet arcan latszott, mikozben az elnoki par elvegyult a tomegben es szelfizgettek meg beszelgettek az emberekkel:-))
Picit kéne még továbbgondolniuk a rendszert: kell egy mobil csoport aki véletlenszerűen egy-egy hídról mér, így a pihenővel se lehet annyira trükközni. Mert ha pihi előtt látod a hidas mérőt akkor már bukta, ha meg utána akkor onnantól már szabályosan kell haladni. :P
Átlagot számolnak biztos ? Mert ha igen akkor nincs gond, azért 200-al én sem szoktam száguldozni ... Óra szerinti 160 nekem tökéletes ami azért nem annyi picivel kevesebb.. Épp hogy eléri a fordszámmérő a 3000-es számot....
120 a megengedett. 160-as átlagnál 13.000 Ft!!!!!!! Pedig 160-as átlaghoz nagyrészt 200-zal kell menni (most nem október hajnal 2-ről beszélek). Még egy magyarnak is bagatell összeg, nemhogy egy német töröknek.
Ki találta ezt ki? Ha lekapnak a pályán 160-nal, akkor is 13e a büntetés???
De ha már így alakult, inkább a szopatásban látnám a megoldást. A kapu után félre, és 1 óra alatt elkészülnek a papírok.
Szerintem nem lesz ebből torlódás a gyorshajtók között. A törökök mennek mint a mérgezett egér aztán meg állnak a parkolóban. Könnyen kiszámolható, hogy mennyi idő alatt tudható le szabályosan a szakasz. Azon belül meg lehet száguldozni utána meg ácsorogni. A magam részéről maradok az egyenletes 120 nál, azt haladok ahogy haladok. Motorral sem duhajkodok, nyugiban szemlélem a körülöttem hajtókat. Döntögetni sokkal jobb, mint egyenes úton száguldani. Persze mindenki másképp szereti.