Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2010.02.02 0 0 18941

Szia bcgazdi! Szerintem is falkavezérnek képzeli magát a kutyád. Az alábbi segítséget küldöm e-mailben, de mindenképp el kell, hogy járjatok rendszeres szoci foglalkozásokra a kutyával.

http://cerberoskutyaiskola.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=20&Itemid=31

Hogyan legyek falkavezér c. pdf. Mi egyébként ide járunk suliba, és szuperjó. : )

Előzmény: bcgazdi (18940)
bcgazdi Creative Commons License 2010.02.02 0 0 18940
Sziasztok !

Tanácsot szeretnék kérni tőletek. Nekem is van egy border collie kanom. most 21 hónapos. A problémám vele tavaly tavasszal kezdődött mikor ivarérett lett. Azóta nem nagyon tűr meg más kutyát maga körül. Ha sétálni megyünk és találkozunk más kutyákkal, akkor két kézzel kel tartani a pórázt mert neki akar menni. Ugyanez a helyzet nagyobb gépjárművekkel pl busz, kamion is. Van egy két szuka akikkel nagyon jót játszik de azokon kívül szinte minden kutyával agresszív. Már mindent kipróbáltam, hogy erről leszoktassuk. Jutalom falat, kutyiskola, póráz rángatás, szöges nyakörv de egyik sem volt hatásos. Viselkedését figyelve szerintem félelemből támad. Otthon a kertben nagyon aranyos és kezes, a szeretetet szinte kiköveteli magának. Nagyon gyorsan tanul és általában szófogadó. (kivéve ha macskát vagy madarat kerget). Tavaly nyáron el kellett utaznunk és 5 napra elvittem a tenyésztőhöz. Gondoltam ott majd csak beilleszkedik a kutyafalkába de csak rosszabb lett a helyzet. Nem tudom mi történt vele de kb. 8 seb volt rajta mikor hazahoztuk. Elég sokat foglalkozok vele és ha tehetem mindig kimegyünk a természetbe is. Jan Fennel könyvét olvasgatva szinte egyértelműen az a véleményem, hogy ő gondolja magát falkavezérnek, és mindentől meg akar védeni bennünket. Találkoztatok már ilyen problémákkal?

Üdv bcgazdi
pamacs_gazdi Creative Commons License 2010.02.02 0 0 18939
Nálunk nem nagyon voltak tünetei a kezdődő hályogon kívül. Talán így vissza gondolva tényleg több vizet ivott, mint annak előtte. De egyébként sem szem pirosság, sem szem dülledés nem volt. Letrötebb volt és az egész kutya olyan "bizonytalan" volt. Nem tudom jobban leírni. Aztán láttuk, hogy az egyik szeme egy része homályos. Na azonnal doki, aki azt mondta kezdődő szürke hályog és ennek ki kell deríteni az okát. Vérvétel, ami 25-ös vércukorszintet mutatott. És innentől jött a napi vérvétel a szint ellenőrzésére és a caninsulin adása, hogy beállítsuk a vércukor szintet. Most 1,5 hét után 7-es szintnél tarunk, ami már közelíti a normálisat. De ezután már mindig kell majd kapnia az insulint... A szemét pedig ha már stabilan be van állítva a cukor szintje, akkor meg fogják műteni.
Előzmény: pipetto (18932)
chryc Creative Commons License 2010.02.02 0 0 18938
Nagyon szépek a picik! Hány kisfiú és hány kislány lett? Nincs olyan képed ahol Mami kutya is jobban láttszik?
Előzmény: milly6 (18919)
pamacs_gazdi Creative Commons License 2010.02.02 0 0 18937
Szia,

Mi nem is gyanakodtunk cukorbetegségre igazán. Azért mentünk el a dokihoz, mert az egyik szemén szürke hályog kezdett kialakulni. Ennek kapcsán kedzett a doki vizsgálódni. Mondta, hogy a hályog hátterében lehet cukorbetegség. És mint utóbb kiderült az is volt. Nálunk 25-ös értékről indultunk. És szerencsére a caninsulin hatására csökken a szint! Úgyhogy nálunk az 1-es típusú cukorbetegségről van szó! Mi sajnos vidéken lakunk, így nem tujuk megnézni a készüléket:( de mindenképp körbenézek a neten, mert az állandó vénás vérvételt pamacs se tűri túl jól.
Egyébként pamacs 6 éves kan kutyus. Aki imád futkározni és úszni. A hályogot is úgy vettük észre, hogy kevesebbet futkározott és nem tudtuk, hogy mi van. Aztán láttam, hogy a szeme egy részén homályos a szeme, na ekkor mentünk a dokihoz....

Köszönöm a jótanácsokat!
Előzmény: Borderbella1 (18911)
ny.pepe Creative Commons License 2010.02.02 0 0 18936
Jó reggelt Zsuzsa!Sztem te most keltél,én meg most fekszek.
Előzmény: Borderbella1 (18934)
ny.pepe Creative Commons License 2010.02.02 0 0 18935
Ágicaaaaa.Légyszi gugoj le amikor fotózod Bostont.Sokkal jobban visszaadja a valóságot.
Előzmény: Ágicaaa (18931)
Borderbella1 Creative Commons License 2010.02.02 0 0 18934
Különleges arca van Bostonnak, szép kutya és jó sok szőrt növesztett. Látszik, hogy élvezi a havat. Ha elfogadsz egy tanácsot: gugolj le hozzá, és inkább szemmagasságból fényképezd őt, akkor nem torzít a lencse.
Előzmény: Ágicaaa (18931)
Borderbella1 Creative Commons License 2010.02.02 0 0 18933
Nálunk az egyik legkirívóbb az volt, hogy hirtelen a min. 3x adag vizet ivott (vagy sokkal többet, napi 5l körüli vizet), fáradékony lett, sokszor zihált, nagyon kezdett horkolni, akár egy bulldog (miközben a leejtett jutalom falatot kereste szinte röfögött), és az orrtükrén a hámsejtek elkezdtek egy vonalban megnagyobbodni, érdesedni. Igaz, ekkor már 27 volt a vércukor értéke. Ja, és a szemei is kidülledtek, gyakran pirosakká vált a fehér része. Ezek a magas, nagyon magas vércukorszint tünetei voltak nálunk. Amióta helyreállt a cukkor értéke, teljesen megszűntek ezek a tünetek.
Igen, én is hallottam, hogy az utóbbi időben a cukorbetegség a többszörösére emelkedett a kutyáknál és a macskáknál.
Előzmény: pipetto (18932)
pipetto Creative Commons License 2010.02.01 0 0 18932
Szia Pamacs Gazdi! Hogy halad Pamacs kezelése? Azt szeretném megtudni, hogy hogy kezdtetek el gyanakodni, hogy cukorbeteg a kutyus? Hogy lehet azt észrevenni? Állítólag nem is olyan ritka betegség a kutyáknál, mégis keveset hallani róla, pedig gondolom ennél is fontos időben észrevenni. Jó lenne, ha írnátok róla Borderbellával. Köszi! 
Előzmény: pamacs_gazdi (18907)
Ágicaaa Creative Commons License 2010.02.01 0 0 18931
Nah végre :))
jahj bocsi..arra gondoltam amit most küldök..csak előzőleg nem sikerült..:)

Előzmény: asta (18927)
asta Creative Commons License 2010.02.01 0 0 18930
Na akkor nemcsak nekem volt nehéz. Alig tudtam kiemelni a lábam a hóból mikor bementünk az erdőbe. Tiszta szűz hó, csodás volt, csak fárasztó. ....nekem. Kutyák úgy rohantak, mintha sík terület lett volna. Igen, mint a nyuszi. Két lábnyom, három kimarad....O)))
Előzmény: Törölt nick (18928)
Törölt nick Creative Commons License 2010.02.01 0 0 18929
Illetve bocsánat, ez vasárnap reggel volt. Már tiszta hülye vagyok?! Pedig még csak hétfő... : )))
Előzmény: Törölt nick (18928)
Törölt nick Creative Commons License 2010.02.01 0 0 18928
Mi szombat reggel csak 1 kört tettünk meg a szokásos 2 kör helyett, mert a magas hóban nagyon lassan tudtam menni, és baromira lefáradtam. Panda meg nézett rám: "na, ne máá.., gyere még egy kört, lécci". Aztán 1/3 kört tettünk még meg, de aztán menni kellett, mert 9-kor kezdődött a suli. Panda úgy ugrált a magas hóban, mint egy kisnyuszi. : )
Előzmény: asta (18927)
asta Creative Commons License 2010.02.01 0 0 18927
Melyik képet? Válaszra kattints mert akkor látszik, mire vonatkozik.?O))

Na mi is kimerészkedtünk a partra. Jó sport volt. Térdig ér a hó. Puli kutya alig látszik, csak a hófelhők, ahogy ugrándozva rohan és túrja a havat. Döme meg hempereg és hókutyává vált. Hatalmas hancúr volt - megérte a fáradtságot:O)
Előzmény: Ágicaaa (18926)
Ágicaaa Creative Commons License 2010.01.31 0 0 18926
uwh.nemtudom h.nektek mutatja e a képet de nekem nem ?!!!!
Ágicaaa Creative Commons License 2010.01.31 0 0 18925
:)
Ágicaaa Creative Commons License 2010.01.31 0 0 18924
A nagy séta nekünk is megvolt:)
asta Creative Commons License 2010.01.31 0 0 18923
Nagyon szép képek! Jól áll Pandának a hó:O))

Mi nem mertünk kimenni ma, mert itt a kertben is szügyig ér a hó, képzelem mi van a parton! Kutyák már így is több liter vizet hoztak be, mert imádnak hempergőzni a friss hóban, csak néha jönnek be üdvözölni:O))
Nagyon zajlik az élet - mindenki havat kotor, összes kutyák kiszöknek, ugató kórus állandó működésben. Szabályos alagutat tapostak ki a kerítés mellet, hogy le ne maradjanak semmilyen fennforgásról:))
Előzmény: Törölt nick (18922)
Törölt nick Creative Commons License 2010.01.31 0 0 18922

Köszönöm Mindkettőtőknek az infókat. : )

Ma reggeli Panda képek a sétából. Kicsit szürkék lettek, de azért becsatolom őket.

Borderbella1 Creative Commons License 2010.01.30 0 0 18921
Előástam néhány papillon képet, hogy miért is vonz engem ez a fajta annyira. (Rengeteg a hasonlóság a papillon és a border intelligenciája, vérmérséklete között).:
Előzmény: Borderbella1 (18920)
Borderbella1 Creative Commons License 2010.01.30 0 0 18920
Nem, Milly nem nálunk született, hanem a barátaink kutyája. (Azért így is nagy esemény.: )

A Ligetben voltam délelőtt a lányokkal, és valódi "hókutyákkal" érkeztem haza, óriási hócsimbókok lógtak a hasukon, amit persze mindegyik elkért és mohón megette, mikor leoperáltam a hógolyókat.
Előzmény: asta (18917)
milly6 Creative Commons License 2010.01.30 0 0 18919
Íme a képek:
Előzmény: milly6 (18918)
milly6 Creative Commons License 2010.01.30 0 0 18918
Sziasztok!
Már nagyon régen írtam ide, meg el voltunk foglalva a vemhességgel és a szüléssel. Örömmel tudatom minden kedves és régi fórumozónak, hogy január 28-án megszülettek Milly és Whisky kiskutyái. Mindenki jól van, a babák hatalmasak és gyönyörűek!:))
Előzmény: Borderbella1 (18914)
asta Creative Commons License 2010.01.30 0 0 18917
Gratulálok!:O))
Te is nagymama lettél? Vagy nem jól tudom?:O))

Kutyák ma elmerültek a hóban, de rendületlenül ekéznek:O)) Döme extázisban, olyan mint a hóember- még a szemöldökén is hópamacs ül. Olyan mulatságos.:O)) Majának meg fehér szakálla van hóból:O))
Reggel elkotortam a havat, de már semmi nyoma- újra minden fehér. Mi lesz itt még!!:O)
Előzmény: Borderbella1 (18914)
Sziszi&Choco Creative Commons License 2010.01.30 0 0 18916

Hát pesten van a Happy dog kutyasuli, az Aquincum...én ennyit ismerek úgy igazából...

de ezek télleg nagyon jó kutyasulik... Vera meg Csaba is Happydogon nagyon jó edzők és az Aquincumnál is nagyon jó edzők vannak...

ezeket a kutyasulikat érdemes lenne megnézni.

Előzmény: Törölt nick (18909)
Sziszi&Choco Creative Commons License 2010.01.30 0 0 18915

hát ott azért még nem tartunk, de majd idővel úgy is adja magát h mien versenyre mehetünk...és még ez is lehet...

de nem fogok ellustulni...sőt mostantől nagyon kemény edzések várnak rám és a kutyáimra

:)

Előzmény: asta (18905)
Borderbella1 Creative Commons License 2010.01.30 0 0 18914
Sziasztok!

Tegnap előtt megszülettek Milly babái, öt gyönyörű border baba, két leányzó és három fiúcska. GRATULÁLOK a mazsolákhoz, BOLDOG ÉLETET NEKIK!!!:)))
Előzmény: Borderbella1 (18913)
Borderbella1 Creative Commons License 2010.01.29 0 0 18913
Ja, és a Mineral (a kutyáknak való béres csepp nem bváltható ki a humán bérescseppel, mert az utóbbiban nincs Króm.
Előzmény: Borderbella1 (18912)
Borderbella1 Creative Commons License 2010.01.29 0 0 18912
Éppen tegnap említették, hogy szokatlanul megnőtt a kutyák, és a macskák körében mosttanában a cukorbetegség.
Előzmény: Borderbella1 (18911)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!