Az Ön által felkeresett topic fegyverek, ill. annak látszó eszközök
forgalmazásával kapcsolatos adatokat is tartalmazhat.
Felhívjuk figyelmét, hogy csak akkor lépjen be, ha Ön fegyverek forgalmazásával
vagy felhasználásával hivatásszerűen foglalkozik, és a honlap látogatása nem
eredményezi valamely Önre vonatkozó jogszabály vagy egyéb szabályozás
rendelkezéseinek megsértését.
Az Port.hu Kft. a fórum számára kizárólag tárhelyet szolgáltat, a honlapon
megjelenő információk vonatkozásában szerkesztői felelősséget nem vállal.
Amennyiben megítélése szerint a honlapon jogellenes tartalom jelenik meg, úgy
azt kérjük, jelezze az Port.hu Kft. mint tárhelyszolgáltató felé.
Fegyverekkel kapcsolatban felvetett hibák, módosítások "megbeszélése" szakemberekkel, a vonatkozó Magyarországi törvények és rendeletek szigorú betartása mellett.
Tehát még csak elméletben, osztrákként, vagy szlovákként gondolkodva sem agyalunk itt Mo.-on illegális dolgokról. Örömünkre szolgál, ha minél több hazai szakember csatlakozik a topichoz, és nyújt szakmai segítséget a topictársainknak.
.. és nem csak egy biszbasz véd az elsüléstől, glockban pl. 3 különböző is .. szokás kérdése, nekem a külső kakasos a nehézkes (pl. biztosítás nélkül feszített kakassal elrakva, véletlenül), mivel glockhoz szoktam.
"A Hk Sfp9 elsütő billentyűje szuper, viszont viszolygok a belső kakasos pisztolyoktól. Valahogy számomra nem túl megnyugtató a tudat, hogy a combtokban van egy csőretöltött fegyver felhúzott kakassal, és csak egy billentyű biztosító biz-basz véd meg elméletben egy véletlen elsüléstől."
Ha IPSC meg gyorspont lövészetre szánod, akkor:
1. combtokban biztosan nem lesz a fegyver;
2. azt a borzasztóan hosszú 10-60 másodpercet, ami egy versenyen eltelik a fegyver csőre töltése és az első lövés leadása között, talán ki fogja bírni gyengülés nélkül az ütőszeg rugója még megfeszített állapotban is.
Én is műanyag tokossal kezdtem: XDM 5.25. Jó fegyver, tette a dolgát (IPSC Standard Div.), de a 1911-esek állnak közel hozzám.
XDM mellé vettem egy CZ75B-t (20 éves, használt) és azt kell mondjam, hogy a világ egyik legjobb konstrukciója. SA sütése kiváló, DA sütése is egyenletes, nem karcol sehol. IPSC-re ha megfelelő Neked a Production divízió, csak ajánlani tudom a CZ Shadowokat (I és II is)
XDM már nincs meg, de a CZ marad annak ellenére, hogy nem azzal versenyzem.
A helyedben én vennék egy használt CZ75-t, elég sok eladó van mostanában és nem drágák. Bele tudsz kóstolni velük a versenyzésbe és közben elég sok fegyvert meg tudsz nézni és kipróbálni, általában segítőkészek a lövészek :)
Ha nem jön be a CZ viszonylag könnyen ellehet adni mert népszerű eszköz a sportlövők körében. A HK fegyverek inkább szolgálati és önvédelmi vonalon mozognak, ha nem jön be nagyon nehezen tudod majd eladni.
Ebben igazad van. Sőt meg merem kockáztatni, hogy szolgálati fegyvernek is jó, ha lehet nyíltan viselni, bár kicsit nehéz, de mondjuk egy Beretta 92 is 1100g körül van.
A problémám a CZ-kkel, hogy megmaradt a szovjetes mentalitás. Mit értek ez alatt?
Azt hogy terveznek egy pisztolyt vagy puskát amibe annyi felesleges anyag van hogy 30év alatt se rohad ki a kezedből, ha elfogy a lőszered a full acél tokkal simán agyonverheted az ellenséget, és nem mellesleg szegelhetsz is vele. Ugyanakkor pontos, relatív megbízhatóan működő fegyverek.
Viszont 2017-ben a fegyvereknek külső megjelenésében és felületkezelésében is hoznia kell a "hűha" effektust. Ezt tudja a SIG, a HK, a GLOCK ... de miért nem fordít rá energiát a CZ?
Ha megnézel mondjuk egy SIG-et ami szintén full fém (igaz a tok alumínium) ott gyönyörűek a felületkezelések. Például egy "nitron" bevonat gyönyörűen homogén és tartós is.
Utána kézbe veszed a shadow 2-t vagy bármelyik full fém CZ pisztolyt, az élek eldolgozása durva, és úgy néz ki mintha valami sufni tuningos fegyvermester barnította volna őket.
Arról nem is beszélve, hogy ha megnézel pár "kicsomagolós" videót egyik másik 0 km-es shadow 2-esen főleg a belső sínes részen a szánon, illetve a lyuk környékén ahol a helyretoló rugó vezetője kilép már sérüléseket leverődéseket láthatsz.
És persze felmerül a kérdés, hogy 2017-be szükség van-e full acél tokos fegyverekre... az alu könnyen karban tartható, de az acélt olajozni kell ha összefogdosod. És akkor megy a beolajozom, használat előtt szárazra törlöm móka.
Szóval ezért írtam, hogy ha a lentebb említett 3 fegyverben gondolkozunk ennyi pénzért azért vannak fenntartásaim a shadow 2-vel kapcsolatban.
Nekem sportra kellene IPSC+gyorspont lövészet. Ezekre van minősítésem. Igazából 3 fegyver játszik most nálam. HK P30L, HK VP9, és CZ Shadow2 ezek közül választanék. Bár mondjuk a shadow 2 közel egy 100-assal drágább. Megér egy Cseh pisztoly ennyit? Volt CZ golyós puskám, de nem volt nagy eresztés...nem sokáig volt meg....olyan oroszos feeling-je volt...
Hk p30 és Hk Sfp9 (VP9) között vacilálok, és nem tudok dönteni.
A Hk P30- ban vonzó, hogy külső kakasos SA/DA és fesztelenítős, tehát sok féle lehetőség adódik a fegyver használatára.
Ami nem tetszik, hogy az elsütő billentyű relatív hoszú úton jár od-vissza SA módban is.
A Hk Sfp9 elsütő billentyűje szuper, viszont viszolygok a belső kakasos pisztolyoktól. Valahogy számomra nem túl megnyugtató a tudat, hogy a combtokban van egy csőretöltött fegyver felhúzott kakassal, és csak egy billentyű biztosító biz-basz véd meg elméletben egy véletlen elsüléstől.
A másik fenntartásom, hogy ha mondjuk ezeket a fegyvereket valaki szolgálati fegyvernek veszi, az nyilván csőretölti, vagyis minden egyes nap a kakasrugó végig feszítve van, (p30-nál csőre töltés után az ember tudja feszteleníteni) nem mennek ezek a belső kakasos fegyverek lényegesen gyorsabban tönkre?
Rendben, így értem. Ezek szerint nem szabad ezzel foglalkozni. Marad startpatronos, 20 ft/db áron olcsó vele madarat riasztani. Köszönöm a segítséget! Üdv
Igaz lenne ez abban az esetben, ha nem láttam volna sok esetben ennek ellenkezőjét is.
Fegyverjavítókat nem ritkán kérik fel jogellenes cselekedetre.
lsd. légfegyver tunning 7,5 fölé, gáz-riasztó fegyver, flóbert fegyver valamilyen szintű átalakítása, lőfegyverre éjjellátó készülék felszerelése, belövése, lőfegyverre szerelhető hangtompítokkal való ügyletre, stb. stb.
Szerencsére majd minden hivatalosan fegyverrel foglalkozó személy esetében "ülnek a verebek a dróton", és a net-et is fokozottan figyelik, ezért nem célszerű necces kérdéseket feltenni.
Hatóságok mint köztudott, feltételezésre is képesek ugrani.