Keresés

Részletes keresés

Somoza Creative Commons License 2005.07.13 0 0 455
Miről is beszélsz , te oly sokat tapsztalt ?
Előzmény: gitana19 (454)
gitana19 Creative Commons License 2005.07.13 0 0 454
Ezetúl te leszel a példaképem! Hagyom, h az okos nénik és bácsik megmondják nekem, mi legyen a véleményem, és a saját szememnek még véletlenül se fogok hinni. Mit számít, mit tapasztaltam Portotól Tiranë-ig! Ugyanmár! Mit számítanak átdumált délutánok a világ dolgairól 1 szerb cigány sráccal vagy olyan beszélgetések többes identitásról, amiket csehosrszági szlovákokkal, szlovákiai "vegyesekkel", szlovákiai magyarokkal vagy Mo-i szlovákokkal folytattunk. (Senki nem halt meg közben). Majd az okos bácsik megmondják, h tulajdonképpen a fent említett személyek úgyse tudják, mi a jó nekik, majd inkább kérdezzek meg 1 kívülállót, az biztos jobban tudja. Majd sz RTL Klub hangja közli, h nem is cigány, hanem roma (ugyan az férfiakat jelent, de nem számít, meg a srác úgy mondta, h "Ich bin ein cigan (vagy cygan?)", de ez se fontos), a lényeg az, h a nagy politikai korrektségben nevezzük át a cigánypecsenyét is romapecsenyére. Persze a számítógép elől sokkal 1szerűbb minden, mint kimenni közéjük, alkudozni az albán halpiacon, focizni a portói utcagyerekekkel, talponállóban hotdogot enni a helyi erőkkel a Ramblason vagy az utolsó szendvicsedet megosztani egy szlovák kissráccal a Rysi (?, á, Tengerszem-csúcs) tetején. De majd legközelebb a ti példátokat követem.
Előzmény: elbéjé (452)
mmBálint Creative Commons License 2005.07.13 0 0 453

Na, ez már sokkal szimpatikusabb hangnem, sokkal jobban tetszik. De ne feledd, párral lejjebb ezt bírtad írni:

"Aki jó pasi (...) az import. És nem is akárhonnan: szerb, horvát, szlovák (részben), olasz, portugál, spanyol. Az osztrák pasi először is semmilyen. Ezt szó szerint értsd. Nem csúnya, csak annyira jellegtelen feje van"

stb. stb. Sokfelé éltem én is (az országon belül), rokonok szerteszét a világban, arab szobatárs, stb, tehát tudom, hogy természetesen más és más emberek máshogy közelednek, más a személyes távolságuk, országonként sokminden különbözik, de ilyen kijelentésekre azért ne ragadtassuk magunkat (az apró személyeskedéseket, gyanúsítgatásokat felém most elfelejtem).

Szóval jó jel, talán te sem olyan tőmondatokban látod a világot, mint amilyeneket sikerült gépre vetned korábban, de azért még van hova fejlődni.

Nagyon rossz az ilyesmit olvasni, nagyon rossz az akusztikája - különösen eg yilyen topiokban, ahol a másik megbélyegzése, az elfogadás kérdése központi fontosságú.

Csáó

B

Előzmény: gitana19 (449)
elbéjé Creative Commons License 2005.07.13 0 0 452
Azért tanácsolnám: mielőtt a feminizmus ellen is szablyát rántanál, inkább tanulgass még egy kicsit, nagy merészség ezzel a tudás-hátérrel, ami az irományaidból körvonalazódik egyátalán nekiállni vitatkozni. ( ez a személyes példádból levont "következtetés" vérciki ) Ráérsz a vitára később, most még olvass, tanulj, nézelődj. 
Előzmény: gitana19 (449)
gitana19 Creative Commons License 2005.07.13 0 0 451

De a kopirájt az enyém!

Bridgettől meg bocsika. Csak az 1.t láttam, limonádénak jó volt, de annyira nem, h még 5 résztr csináljanak, meg h kultfilm legyen.

Előzmény: elbéjé (450)
elbéjé Creative Commons License 2005.07.13 0 0 450
Ez annyira szép...van egy emlékkönyvem oda be is írom. (Nem Brigit az a Jones, hanem Bridget, ha rühelled is, nem elegáns pontatlanul....)
Előzmény: gitana19 (427)
gitana19 Creative Commons License 2005.07.13 0 0 449

Nézd, ha oly előítéletes lennék, mint hiszed, valszeg nem mernék kimenni az utcára az albérletemből. De vhogy át tudtam lépni olyan "apróságokon", mint helyi délszláv konfliktus. Imádom, mikor a tolerancia vkinél annyiban merül ki, h a cigány szót romára javítja. (Pedig milyen szép szó!) Akkor lenne igazad, ha azt mondanám, h az osztrákok mind buzik / nácik / bűnözők / stb. De amit mondtam róluk, az tapasztalat és tény. Egy osztrák nem segíti le a kabátod. Egy osztrák nem köszön előre (csak ha kifejezetten jóba vagytok, az, h mondjuk ugyanarra a faktra jártok, nem elég neki). Egy osztrák nem nyitja ki előtted az ajtót. Ezek olyan tények, amik az esetek 90%ban megállnak.

Az okairól már lehet vitatkozni: harcos feminizmus (Ld húgom: "Tessék, ezt értétek el azzal a marha nagy emancipációval!"), túl "jól" sikerült emancipáció, hogy az osztrák nők nem is várják el azt a fajta figyelmességet (tényleg nem).

Mindemellett az osztrákok tapasztalataim szerint sokkal segítőkészebbek, mint a magyarok. Ha segítséget kérsz, nem küldenek el a rákba, a babakocsit szinte mindig felsegítik a vilire/ le a lépcsőn a metróaluljáróba. 3 év kintlét után már talán van elég tapasztalatom. Persze aki a Rex felügyelő meg a ZIB után ítéli meg őket...

Előzmény: mmBálint (448)
mmBálint Creative Commons License 2005.07.13 0 0 448

"nem minden osztrák bunkó"

Na, egy lépés előre.

"nem dőlsz be a "nyugat jó, balkán rossz" jelszónak, akkor észreveszed, h igazam van."

Két lépés hátra... ;-))

*

De segítek: egyáltalán nem az osztrákokon van itt a hangsúly, sőt, konkrétan most nem érdekel egyik náció sem. A hozzájuk való viszonyról, az általánosításról, a megbélyegzésről beszélek, az előítéletekről. És akkor már nem is vagyunk olyan messze a topik témájától.

Az előítéletesség meg nem startzisztikai, hanem kulturális kérdés. De ha ez megnyugtat, én sem a gépből (vagy honnan) szedem az infóimat, de ez egyáltalán nem ide tartozik.

Előzmény: gitana19 (446)
gitana19 Creative Commons License 2005.07.13 0 0 447
és messziről integetnek akiket vmennyire is ismerek.
Előzmény: gitana19 (446)
gitana19 Creative Commons License 2005.07.13 0 0 446

Amit a külhoni férfiakról írtam: tapasztalat!!!!!!!!! Bécsben járok egyetemre. Ha az egyetemista srácok, az "értelmiség" részéről ennyi futja, akkor az átlagól mit várjak? Ellenben ahol lakok, Bécs 1ik "gettója", "vámszabad terület" , az ott lakók MINDEGYIKE előreköszön. Igaz, ők törökök, szerbek, koszovói albánok, spanyolok (1 pap meg a tesójának a gyerekei 8 és 15 között) oroszok, bolgárok és kaukázusiak. Mindegyik előreköszön, mindig akad 1, amelyik felajánlja, h felviszi a táskámat a lépcsőn és messziről integetnek akitet vmennyire is ismerek.

Idestova 1 éve élek ott. Tudod, én nem az indexről szerzem az ismereteimet, hanem beszélgetek például velük. Persze, h van benne általánosítás, meg nem minden osztrák bunkó, de amikor a héten a 3. b.sza be az orrod előtt az ajtót, hajlamos vagy azt hinni, h talán ez itt divat. És akkor beszélsz még 3 csajjal, akik szintén magyarok, szintén kint tanulnak, 3 különböző egyetemen, és ugyanezek a tapasztalataik, akkor abból levonsz bizonyos következtetéseket.

Tudod, ha 1szer kimozdulsz a gép elől és körülnézel a nagyvilágban, és nem dőlsz be a "nyugat jó, balkán rossz" jelszónak, akkor észreveszed, h igazam van. Legalábbis jórészt.

Előzmény: mmBálint (445)
mmBálint Creative Commons License 2005.07.13 0 0 445

A hozzászólásaidból. Amit Ungárról írtál, amit a külhoni férfiakról - egyoldalúság, ismerethiány, általánosítás, sztereotípiák.

Ha érdekel, elég jól utána lehet olvasni, ha nem, akkor ne lepődj meg, ha másnak is meglesz a vééleménye rólad. Szóval a világ kicsit összetettebb és gazdagabb - szerencsére. De érdemes utánanézni, olvasgatni, mert érdekes is. Hajrá.

Előzmény: gitana19 (444)
gitana19 Creative Commons License 2005.07.13 0 0 444

Bocs, ezt most nem igazán értem, h honnan veszed. Miért is vagyok szűklátókörű? Mert nem érdekel, h ki mit művel a hálószobájában?

Előzmény: mmBálint (441)
Educator Creative Commons License 2005.07.13 0 0 443

Ungár Klára "coming out"-ja dícséretes, mert egy ellenséges környezetben fel merte vállani saját magát, veszélyeztetve ezzel a karrierjét!

Az idei fesztiválon, mely nem csak a felvonulásból állt, hanem a Művész Moziban tartott témábavágó és színvonalas színházi és filmelőadásokból, kiállításokból is..., már több ismert személy is nyilvánosan megjelent, felvállalva ezzel a "mezei b...ikkal" való összetartozást. UK is ott volt a megnyitón, ami dícséretes dolog!

Előzmény: Educator (442)
Educator Creative Commons License 2005.07.13 0 0 442

Ungár Klára "coming out" dícséretes, mert egy ellenséges környezetben fel merte vállani saját magát, veszélyeztetve ezzel a karrierjét!

Az idei fesztiválon, mely nem csak a felvonulásból állt, hanem a Művész Moziban tartott témábavágó és színvonalas színházi és filmelőadásokból, kiállításokból is..., már több ismert személy is nyilvánosan megjelent, felvállalva ezzel a "mezei b...ikkal" való összetartozást. UK is ott volt a megnyitón, ami dícséretes dolog!

Előzmény: gitana19 (439)
mmBálint Creative Commons License 2005.07.13 0 0 441
Hozzászólásaid alapján nagyon keskeny csövön keresztül nézed a világot. Tágabb a horizont, nézz körül jobban. Bocs.
Előzmény: gitana19 (439)
Educator Creative Commons License 2005.07.13 0 0 440
Számos hátrány éri a melegeket, és nem csak jogi! Anyagi és erkölcsi is! Nyomozz utána a melegjogvédő szervezetek (pl. Háttér) honlapján!
Előzmény: Törölt nick (436)
gitana19 Creative Commons License 2005.07.13 0 0 439
Senkit nem érdekelne, h az Ungár Klári a fiúkat vagy a lányokat szereti-e, őneki kellett telekürtölni a világot, valszeg mert a képviselői munkájával nem bírt bekerülni a Napkeltébe. Persze kispártként nem 1szerű, meg a Napkeltében amúgyis le van osztva, melyik nap ki, folyton ugyanazt a 7-8 embert kell nézned. Node UK így 1ből mekkora publicitást kapott.
Előzmény: JPBemondó (435)
JPBemondó Creative Commons License 2005.07.13 0 0 438

Nem házasodhatnak össze. Egyelőre.

De ha azt gondolod, ödönke, hogy elkezdek itt veled veszkődni, és alapfokú tanfolyamot tartok neked, akkor korábban kelj fel. Jut eszembe, nagyon elfüstöltél a felvonulással kapcsolatos topicból...

Muszáj magadat itt is égetni?

Előzmény: Törölt nick (436)
Educator Creative Commons License 2005.07.13 0 0 437

Csak tudnám... ez a sok "b...zigyűlölő hetero" mi a francnak írogat a hirdetésemre, hogy szeretné velem kipróbálni:-) Vagy talán én vagyok ilyen "profi" (és szerény), .... esetleg a heteróság mégsem olyan letisztultan egyértelmű veleszületett adottság, amennyire azt konzervatív, álkeresztény polgártársaink állítják?

Ne erre legyen büszke a népszaporító Jobbik, hanem arra, hogy nekik egyenként minimum 4-5 gyerekük van. Még segítek is neki azzal, hogy egyetértek a gyermekvállaló családok megnövelt anyagi támogatásával.... Végtére is "fogyik"  a magyar szerte a Kárpát-medencében.

JPBemondó Creative Commons License 2005.07.13 0 0 435

"Ha én nem megyek ki több ezer emberrel az utcára, mert hetero vagyok, akkor nekik sem kéne! "

Nyugi, ha ugyanazokkal a jogokkal rendelkezünk majd mint ti, és nem lesz téma pl. az, hogy Ungár Klári leszbikus-e vagy sem, és politikusokat ezzel nem lehet megzsarolni, akkor mi sem fogunk vonulászni.

Addig meg bírd ki egy évben egyszer, vagy menj ellentüntetni a Jobbikkal. Rájuk fér egy kis erősítés létszámilag, elég kevés manifeszt homofóbot sikerült felmutatniuk.

Előzmény: homo ludens (422)
Educator Creative Commons License 2005.07.13 0 0 434
Hát ez tényleg megható hozzáállás, el is érzékenyültem rajta. Tudod, nagyon spk meleg is ilyen megfontolások alapján választ magának társat... A bökkenő csak ott van, hogy se a hetero világban, se a miénkben nem túl jellemző az ilyen értelmes megfontolás mint a tiéd.
Előzmény: papuc (399)
Educator Creative Commons License 2005.07.13 0 0 433
Ezt a hozzászólást nem tudja felfogni a "csökevényes b...i agyam". Elmagyaráznád mit akartál közölni?
Előzmény: Törölt nick (407)
Educator Creative Commons License 2005.07.13 0 0 432
Te nagyon primitív vagy! Mond már meg, mikor láttál az utcán "s...betöcsit" ??? Én viszont annál több szégyentelen hetero párt látok, és felfordul tőle a gyomrom!
Előzmény: Törölt nick (418)
Morgue Creative Commons License 2005.07.13 0 0 431
"Másrészt nem értem, aki nem megy el, őt miért is zavarja."

Juj, de jó mondat! Megengeded, hogy feljegyezzem és elsüssem, amikor a Vér és Becsület legközelebb felvonul? :)

Előzmény: zorki (421)
gitana19 Creative Commons License 2005.07.13 0 0 430
Jelentem, vagyok. Ja, és a Biblia szóval nem a Cosmopolitan c. lapot azonosítom :p
Előzmény: 2elkedő (429)
2elkedő Creative Commons License 2005.07.13 0 0 429
Hú, vannak még ilyen nők?
Előzmény: gitana19 (427)
2elkedő Creative Commons License 2005.07.13 0 0 428

"forditva kerem;
ha X no es Y ferfi, lanyaim szerint az Y kromoszomam nem mas mint egy elkorcsosult X"

Hülyeség. Ilyen alapon azt is lehetne mondani, hogy az X kromoszóma a korcs, mert eggyel több lába van.

Előzmény: Törölt nick (27)
gitana19 Creative Commons License 2005.07.13 0 0 427
Nahát az is elég visszataszító, mikor 1 férfi próbál udvarias lenni, de a nő megelőzi, ledobja a kabátot, kinyitja magának az ajtót, stb. Rajtam eléggé meglátszik, h elvárom az ilyen apró dolgokat, engem így neveltek, általában azok a férfiak, akiket szintén hasonlóan neveltek, azok észre is veszik magukat, és nem hagyják, h a cucctáskát cipeljem. Nem szoktam kurvának öltözni, ezért elvárom, h ne is nézzenek annak. Mindig az alkalomhoz illő ruhákat válogatom ki, szeretek nőiesen öltözni, ám a tehenek közé nem miniben megyek oda. És nem Brigit Jones a példaképem, hanem a szüleim, akik jóban-rosszban, egészségben-betegségben, immár 25 éve.
Előzmény: Törölt nick (416)
Törölt nick Creative Commons License 2005.07.13 0 0 426

"Régen rossz ha a gyermeknevelés titkokról szól."

Valahogy a gyámhivatal,ortt,bíróság,stbstb nem így gondolja.Hozzak példákat,amikor megállapították,hogy bizonyos mértéket átlépő szexualitás megjelítése "károsan hat a gyermek erkölcsi fejlődésére"..stb,stb!??????

Ami a melegtüntetésen kiskoruak szemeláttára folyt,bőven túllépte ezt a mértéket.Lehetnbe is egy ilyen próbaper szerüséget gründolni.Csak a dolog "mellékhatásaként" esetleg karhatalommal elveszik a gyerekeit és intézetbe zárják annak a leszbi(?) nőnek,akik kisgyerekekkel volt ott.Ellene meg büntetőeljárást indítanak hivatalbol...na ezt már inkább nem kéne.

Mert nem vele van a baj,(bár valóban lehetne ennyi esze,hogy nem kéne kisgyereket odavinni) hanem magával a rendezvénnyel.Azzal viszont bőven.

Előzmény: zorki (424)
zorki Creative Commons License 2005.07.13 0 0 425

homo ludens

Ha a szomszédodban egy melegpár él, vakszeg egyszer azt is el kell magyaráznod a gyermekednek.

Hogy mit is fogsz mondani az már a Te felelősséged.

Előzmény: homo ludens (422)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!