Keresés

Részletes keresés

autobianchi Creative Commons License 2009.09.27 0 0 658
Egy irtót kérdeztem a nyáron, deltametrin. Ugyanaz, mint a cemotoxban. Táboroztunk, ajtó résén jöttek be az aprók (nem csótányok, de azonos ágról valók és repültek). Az ajtó előtti egy négyzetmétert befújtam cemotoxxszal jó vastagon és megfigyeltem hajnali 4kor, hogy aki át akart menni a zónán, kb a 75. cm-nél átfordult a hátára és lehelózott ebből a világból. De azért A LEGKEMÉNYEBBEK átértek és csak +15 cm után adták meg magukat.
Előzmény: leptopelis (651)
autobianchi Creative Commons License 2009.09.27 0 0 657
A múltkor olvastam indexes cikkben, hogy a piretroid-féle anyagok természetes anyagok, mégpedig a krizantémból nyerik. ????? Most hogy van ez?

3mal följebbre: Debrecenben nem tudom, de munkatársam az Auchanban vett gélt, fecskendőben

4gyel följebbre: a feketéről és a vörösről kicsit lejjebb olvashatsz, láthatsz élvezeteseket :). Az egyik a német, a másik a konyhai, latin nevük is van, és az egyiket nagyon meg kell becsülni mert ritka fajta.

Sokat gondolkodtam az elmúlt félévben ezen a dolgon, és támadt egy ötletem:a só, mint a cipősdobozokban. Felszívja a nedvességet. Még dolgozom az elméleten.
Előzmény: Scholl4 (652)
larry111 Creative Commons License 2009.08.18 0 0 655
larry111 Creative Commons License 2009.08.11 0 0 654

Hali Mindenkinek,

 

Csótányirtás budapesten, és Pest megyében.

Elérhetőségek a www.csotanyirtas.5mp.eu oldalon.

kuken Creative Commons License 2008.09.21 0 0 653

Sziasztok!

 

Nem tud vki Debrecen boltot ahol beszerezhető gél irtószer? 

 

Köszi

Scholl4 Creative Commons License 2008.05.12 0 0 652
Alapvetően két hatóanyagcsoport használatos,
szerves foszforsav-észterek (egyre kevésbé) valamint
a szintetikus, fotostabil piretroid hatóanyagok.
Utóbbiakat szokás kis jóindulattal növényi hatóanyagoknak is nevezni.
Szakszerű felhasználás mellett egyik sem veszélyes, felesleges aggódnod.
Rovarirtás oldalunk
Előzmény: leptopelis (651)
leptopelis Creative Commons License 2008.04.24 0 0 651

Sziasztok!

Meg tudná mondani valaki, hogy a csótányírtók milyen szert használnak? (A munkahelyen szokták befújni egy kézi permetezőből a sarkokat, réseket). Azért kérdem, mert nem mindegy, mit viszek haza a cipőmön (én egyébként csótányírtó szer ellenes vagyok, de szerződésük van, hogy adott időközönként végig kell fújni az épületet).

 

Suni007 Creative Commons License 2008.04.06 0 0 650
Hello mindenki! Pettyes csótány tenyésztésbe szeretnék fogni és reményeim szerint itt tudtok segiteni! Mit érdemes ezekröl az állatkákról tenyésztés szempontjából tudni! Milyen legyen a terko amibe tartom öket legyen zárt vagy nyitott is lehet? Ha kiszabadulnak mekkora problémám lehet abból? Kössz elöre is!
Scholl4 Creative Commons License 2008.02.21 0 0 649
Ha nincs hozzá pisztolyod, körülményes a kijuttatása.
Rovarirtás oldalunk
Előzmény: StephenKing (648)
StephenKing Creative Commons License 2008.02.05 0 0 648

Valakinek nincs maxforec gél eladó megvenném jó áron, ha van dobj egy mailt a poncius@vipmail.hu -ra.

Scholl4 Creative Commons License 2007.10.11 0 0 647
És regisztráltál egy nick-et hogy ezt megoszd velünk. :))))))))
Egyébként üdv a fedélzeten kolléga!
Előzmény: export (646)
export Creative Commons License 2007.10.06 0 0 646
A Combi Kft végzi  telephelyünkőn a rovarirtást  és arágcsálóirtást is. Minden problémát megoldottak.
export Creative Commons License 2007.10.06 0 0 645
Egyszerű a dolog keresni kell egy  jó rovarirtó céget és megoldják a problémákat. Jó tapasztalataim alapján bátran ajánlom a Combi KFT t. Eléhetőséguk:http://www.kartevomentesites.hu/
Scholl4 Creative Commons License 2007.10.01 0 0 644
Meg kell találni a muslincák forrását. Ez lehet akár a fürdőszobai lefolyó is... Nincs kipróbált tuti és tartós módszer rájuk ha onnan jönnek. Lehet próbálkozni akár chemotox-al, domestossal vagy ami talán célravezetőbb: alapos kipucolással.
Cégünk weboldala:
Rovar és rágcsálóirtás
Előzmény: Adro (643)
Adro Creative Commons License 2007.10.01 0 0 643

Megnéztem a fényképet, brrr... Amióta kiraktam a csapdákat azóta szerencsére egyet sem láttam. A csapdákban a szer még mindig benne van és egy döglött darabot sem látok. Úgy tűnik hatásos vagy azóta nem jönnek nem tudni. De most meg ellepték a lakást a muslincák. Lehet, hogy a muslincák megették a csótikat azért nem láttam egyet se? :) Iszonyú sokan vannak pedig nem jöhetnek semmire, nincs elöl kaja nincs gyümölcs, zöldség. A szekrényben mindent üvegbe tettem a csótányok miatt. Mire jöhetnek ezek? Fújjak chemotoxot attól eltűnnek? Nagyon gyorsak, a napi sikerélmény ha elkapok egyet kézzel.

Előzmény: Scholl4 (640)
Scholl4 Creative Commons License 2007.09.21 0 0 642
Jogos és jó kérdés! A permetezés közbeni belégzés ellen légzésvédőt használunk minden olyan esetben, amikor teljes felületeket kezelünk (csótány,bolha,poloska) és/vagy rosszul szellőző helységekről van szó. A szellőztetés permetezés közben és után a szer száradásáig (amíg szaga van) szükséges. A légzésvédőt mi maximum olyan esetekben nem használjuk, ha preventív sávpermetezésről van szó és nagy légterű/jól szellőző helységeket kezelünk, és mondjuk hangya ellen permetezünk.
Mi például sosem kezelünk permetezőszerel olyan felületeket csótányirtáskor, amivel utána ember tartósan érintkezik. Erre lettek kitalálva a gélek, amiket akár konyhaasztalon, akár sütő-hűtő közelében, akár közvetlenül étel mellett is alkalmazhatunk. Mondjuk poloska vagy bolha esetében mindenképpen szükséges olyan berendezési tárgyak kezelése is, amivel az ember is érintkezik. Poloskánál az ágy kezelése, bolha esetében szőnyegpadló-parketta. A leggyakrabban használt piretroid hatóanyagú permetezőszerektől nem kell félni, biztonságosan alkalmazhatóak (lényegében felturbózott növényi hatóanyagokról van szó). A szaguk tényleg nem egy rózsaillat... :)
Cégünk elérhetősége:Kártevőirtás
Előzmény: kmacko (641)
kmacko Creative Commons License 2007.09.20 0 0 641
Fényre elrohanó csótánnyal még sosem találkoztam,pedig volt már néhány százzal dolgom életemben (sajnos).Pedig itt olvastam,hogy ezért égette valaki a villanyt...nem semmi!
Amit szintén nem értek: amikor befújkáljátok például a konyhaasztal peremét vagy a sarkokat,akkor nem féltek hogy egyrészt belégzitek fújás közben,másrészt a gyerek vagy macska/kutya érintkezik majd ezzel a felülettel?A fújni való (dezodor jellegű) mérgek nem hiszem hogy egészségre ártalmatlanok,már a szaguk alapján sem.
Előzmény: Adro (639)
Scholl4 Creative Commons License 2007.09.19 0 0 640
Az a tény hogy nem fut el fényre, egyáltalán nem zárja ki hogy csótányról van szó.
Ez a kép jól szemlélteti a fejlődési alakokat:
http://www.pest2000.it/Foto/lavoro/Blattellaadn.jpg
A csótánycsapdát pl a mosogató alá, hűtő mögé, illetve minden olyan helyre ajánlatos tenni, ahol megjelenik (pl konyhaszekrény). A szakszerű irtás (gélezés vagy permetezés) egyaránt megoldást jelent a problámára, és ajánlott a csőáttörések szigetelése is amennyiben az megoldható.

Cégünk címe továbbra is: csótányirtás
Előzmény: Adro (639)
Adro Creative Commons License 2007.09.09 0 0 639
Nemrég költöztünk csúsztatott zsalus épületbe (hívjuk csak panelnek) egy tégla épületből előtte pedig csalási házban laktunk a Balatonnál. Láttam már néhány bogarat, de szerintem amit mostani lakásban láttunk az csótány volt. Ha leírom a nevet már rosszul is vagyok. Annyira ráparáztam, hogy velük álmodok. Utánaolvastam itt is máshol is a képekről úgy tűnik,hogy német csótányt láttam, de fényes nappal ücsörgött a konyhában és nem menekült el. (előtte egyszer a fürdőben a neszeszeremben tanyázott egy ami a fényre kiugrott és elpucolt, majd a konyhában felkapcsoltam a villanyt és az is elhúzott, egyszer pedig egy nem futott elég gyorsan azt lecsaptam.:) A párom szerint az nem csótány ami fényes nappal nem fut el.  (gondolom ezzel nyugtat). Kérdésem, hogy a csótány nappal is előjön és ott figyel a konyhában? Már a gondolatól is rosszul vagyok.  Mindenesetre kiraktam pár csótánycsapdát a kis rohadékoknak, de reggelre egy tetemet sem találtam. Pedig este egy nagyon kis pinduri példány ólálkodott körülötte ami szintén nem futott el a fénytől. Ha minden rést betömünk ami a szellőzőből és a csövektől jön és irtást kérünk a laksába akkor megoldható ez a "kis"probléma?
Előzmény: Scholl4 (638)
Scholl4 Creative Commons License 2007.08.02 0 0 638
Nem a párás levegő a lényeg, hanem a VÍZ. Nélküle a csóti rövid időn belül elpusztul (1-2-3 nap), míg kaja nélkül meglepően sokáig bírják. Ezzel a tulajdonságukkal feltétlen számolni kell, a védekezést is azokra a helyekre kell összpontosítani ahol a víz megtalálható (konyha, fürdő, mosdó, öltőző stb). A lyukak, csőáttörések szigetelése bár nem felesleges egyáltalán nem biztos hogy megoldja a problémát.

Egyszer hívtak minket egy romatelepről, miszerint elárasztották őket a csótányok. Hitetlenkedve mentünk a helyszínre (ismertük a körülményeket korábbról -patkányirtás miatt) mivel tudtuk hogy nincs víz a házakban ezért szinte kizárt hogy elszaporodjanak a csótányok, noha minden egyéb körülmény adott lett volna. :) Természetesen nem is csótányról volt szó, egy nagyobb csapat verőköltő bodobács abajgatta a lakókat. :)

Elérhetőségünk még mindig:
Csótányirtás
Előzmény: d_p (636)
Törölt nick Creative Commons License 2007.07.31 0 0 637
Köszi, ez a szilikon jó ötletnek tűnik, meg fogjuk próbálni. Remélem, elérünk majd vele valamit:)
d_p Creative Commons License 2007.07.31 0 0 636
Szia!

Nem vagyok szakértő a témában, szóval ha jobb tanácsot kapsz a szakemberektől, inkább rájuk hallgass :) De én úgy tudom, hogy kifejezetten kedvelik a vizes blokkokat, ezért ott mindenképpen szoktak irtani (mosogató, mosdókagyló alatt stb.)

Gondolom kedvelik egyrészt a párás levegőt, meg esetleg az is szerepet játszhat ebben, hogy a csövek ritkán passzolnak tökéletesen a falban lévő lyukakba, így ott azért tipikusan vannak elég nagy "járatok". (Nem tudom, ez mennyiben befolyásolja, hogy kedvelik a vizesblokkokat, de a közlekedést legalábbis megkönnyíti szerintem.)

A szomszédokhoz vezető járatokat szerintem amúgy is érdemes lehet lezárni, így meg, hogy nem irtanak, még inkább. Pl. esetemben a fűtéscsövek mentén elég nagy nyílás volt, ahol az ilyenhez hozzáférsz, szerintem érdemes szilikonnal lezárni. (Kapható ilyen pl. akár tescóban is, kb. 1000 ft alatt. Elvileg kellene hozzá kinyomópisztoly is, ami szintén elég olcsón beszerezhető, de én nélküle jobban boldogultam: a tubushoz adott csövet, amivel pontosabban célba lehetne juttatni a szilikont, nem tettem rá, inkább kézbe nyomtam ki valamekkora adagot (pl. seprűnyéllel :), amit aztán így sokkal könnyebb volt beigazgatni a célterületre. Ja, gumikesztyű viselete hozzá ajánlott, így nem kell majd a kézmosással annyit bíbelődni :)

Nálunk a közös költségből szoktak irtani mindenkinél (mármint ahová bejutnak), de így is, ha magamnak nem irtok, pár hét után eddig rendszeresen előjöttek, ezért néha önszorgalomból is irtok házi szerekkel. Ja, és persze a folyosón is, az ajtó előtt illetve az odavezető úton szoktam permetezni, hogy minél kevéssé jöjjön közel.

Felmosás esetén természetesen azonnal újra kell permetezni utána, ha már megszáradt a padló.

(Persze lehet, hogy ennél jobb, ha szakembertől rendeled meg az irtást, lehetőleg ugyanattól, aki az épületben is irtja, mert ő tudja, milyen vegyszereket szokott használni, így jobban oda tud figyelni, hogy ne alakuljon ki rezisztencia a csótányoknál.)

Esetleg megpróbálhatod rávenni a szomszédokat (alul/felül is), hogy irtassanak, ha eddig nem tették (ártól függően, ha másképp nem megy, végső esetben akár azzal is, hogy támogatod az irtásukat, ha teheted - érdemes megkérdezni, hogy mibe kerül egy lakás irtása, illetve több lakás irtása egyszerre, hátha nem lényegesen drágább több lakásra, mint egyszerre, ha a kiszállás már úgyis megvan).

Korábban egy 16 lakószintes kollégiumban laktam, ahol eleinte elég sok csótány volt, de végülis kiirtották - igaz, ott hozzátartozott a dologhoz, hogy nap közben az emberek többségét ki lehetett zavarni és minden szobába be lehetett jutni, így rendesen lehetett irtani. Tehát nem lehetetlen a dolog, ha a feltételek adottak hozzá.

Mivel azonban ez a lehetőség egy bérházban szinte sosem áll fenn, ezért én nem gondolom, hogy valóban tartós eredményt el lehet érni rendszeres irtás nélkül.

Remélem, nem írtam ostobaságokat/valótlanságokat, vagy ha esetleg mégis, akkor majd egy szakember kijavítja :)

Péter
Előzmény: Törölt nick (635)
Törölt nick Creative Commons License 2007.07.30 0 0 635

Sziasztok!

 

Egy öreg bérházban van a lakásom, ami azonban távfűtéses. Permetezőszerrel irtják a csótányokat a ház területén, de a lakásokban sajnos csak a lakók töredéke rendeli meg az irtást. Így aztán most, ahhoz képest, hogy májusban irtották őket, már megint vannak a házban és a lakásban is. Mit tanácsoltok? Van értelme, hogy én egyedileg rendeljek a lakásomba csótányirtást, vagy annak úgysem lesz hoszzútávú eredménye?

A házilag használható szerekkel mi a helyzet, javasoltok valamit?

A csótányok a konyhában jelennek meg, ahol van egy használaton kívüli lefolyó. Érdemes lenne azt bedugaszolni, lehet, hogy onnan jönnek?

 

Köszi, Nóri

d_p Creative Commons License 2007.07.18 0 0 634
Köszi az infót!

Péter
Előzmény: Scholl4 (628)
szilva Creative Commons License 2007.07.17 0 0 633
Elhiszem, de azért abban lehet valami, hogy nem tanácsos panelben ezeket kitenni. Elég baj az nekem, ha az alattam/felettem lakók környékéről ödagyűlnek a dögök, mert az aknában majdnem teljesen szabad a mászkálás (és a légáramlás is). Ráadásul én úgy gondolom, hogy nem "alacsony fertőzöttség" volt a jellemző nálunk, a lakók egy része meg magasról tesz az ilysemire, ahogy észrevettem.
Előzmény: Scholl4 (632)
Scholl4 Creative Commons License 2007.07.17 0 0 632
Önállóan valóban kevés a csótánycsapda, ezért is írtam hogy inkább megfigyelésre ajánlott. Az hogy 15 méterről, plána hogy a szomszéd lakásokból odavonzaná a csótányokat, az mese. Kipróbáltuk a dolgot nem egyszer... Alacsony fertőzöttségű lakásban, ahol csak a konyhában és fürdőben fog a csapda, ott a szobákban lévő csapdák az esetek 90%-ában csont üresek.
Előzmény: szilva (631)
szilva Creative Commons License 2007.07.17 0 0 631
A csótánycsapdákra nekünk azt mondta a szaki (egyszer direkt rákérdeztünk), hogy Isten ments a használatuktól egy olyan házban, ahol a szomszédok nem írtatják a csótányokat. Az ugyanis a panelben 10-15méterről is hozzánk csalogatja az összes dögöt és ellenkező hatása lesz, mint amit szeretnénk.

És sajnos itt tényleg kevesen írtatják a csótányokat, a ház a közös költségből csak a közös helyiségekben (szemétledobó) intézi, a lakók meg olyanok, amilyenek... Egyébként tényleg tapasztalat, hogy a csapdák állandóan nagyon hamar megteltek, amikor próbáltuk őket, és sosem fogyott el az utánpótlás.
Előzmény: Scholl4 (628)
szilva Creative Commons License 2007.07.17 0 0 630
Ez egy lakótelepi lakás, úgy csinálják, hogy erre a környékre kijönnek negyedévenként és egyszerre járják végig az összes megrendelőjüket. Nem a ház rendelte őket meg, egyedi megrendelések, a mi lépcsőházunkban mindössze néhány lakó van, akikhez járnak.

Nyílván egy családi ház eleve több lehet a mérete/permetezendő felület miatt, de valszeg mindenhol ilyen "batch"-ekben művelik a dolgot, így nem teljesen egyedi kiszállások vannak, ami nagyon jó hatással lehet az árakra. Én anno azzal hasonlítottam össze, hogy mondjuk a heti 1 flakon Mortein annyiba kerül, mint az ő negyedéves kezelésük, azaz ha 10-12x ennyiért jönnének, még akkor is árában vagyunk. Viszont a rendszeres kezelés tapasztalt hatásossága miatt azt gondolom, hogy mindenkinek megfontolandó az ilyen megoldás, aki küzd a csótányokkal (nálunk ez a megoldás egy megváltás volt a korábbi kínlódáshoz képest).
Előzmény: Scholl4 (629)
Scholl4 Creative Commons License 2007.07.14 0 0 629
Azért azt tegyük hozzá az árakhoz hogy egyedi megrendelések esetében más szorzók érvényesülnek, vagyis senki ne gondolja hogy 800Ft-ból egy szakszerű irtást ki lehet hozni. Csak az önköltség ennek többszöröse.
Előzmény: szilva (627)
Scholl4 Creative Commons License 2007.07.14 0 0 628
Az alkalmilag megjelenő csótányokkal szemben a bábolnás ragasztós csótánycsapdát (biostop, megfoglak-b) tudom ajánlani ezzel elfoghatók a bejutó egyedek valamint szépen mutatja a lakásban az esetleges kritikus pontokat.
Hosszú ideig hatásos, egyéni védekezésre, de főleg megfigyelésre nagyon jó.

Mi a gélt elsősorban azokon a helyeken használjuk, ahol a permetezés nem javasolt (konyhaszekrény- ételek környéke), nagy előkészületet igényel (zsúfolt helyeken, öltöző) illetve a permetezőszer nyomot hagyhat (pl lambéria, sötét szinű bútorok, kényes szinű festések). A gél minden szempontból veszélytelen, adódik ez egyszer az imidakloprid hatóanyag alacsony toxicitásából és mindössze 2.1%-os koncentrációjából (a gél többi összetevője egyszerű csalogató és vivőanyag). A legfontosabb viszont hogy a permetezéssel ellentétben itt semmi nem jut a levegőbe, nincs szag, nem kell szellőztetni, és sosem fog az ember érintkezni a gélpöttyökkel - jó esetben még az elhullott csótányokkal sem ezek ugyanis gyönyörűen eltakarítják egymást így teljesítve ki a hatóanyag "dominó effektusát". Azt azért nem árt tudni hogy ez bár hatóanyagtartalma miatt szabadforgalmú lenne, a kijuttatási technológia miatt (csak gélkihelyező pisztollyal lehet kijuttani optimálisan, ami nevetséges de 20.000Ft-tól kezdődik) elvileg csak szakképzett személy vásárolhatja.
A gyártó 4-5 hónap hatástartamot ír, ami tapasztalataink szerint a gyakorlatban lényegesen rövidebb idő, a poros gélpötty a csótányt már nem érdekli.

Nem ajánljuk a gélezést önállóan a következő esetekben: azonnali mentességre törekvés esetén, nagy alapterületű és nagy belmagasságú épületekben, csarnokokban (vonzó hatás kevésbé érvényesül), erős fertőzöttség ("elindul a fal" :) ) esetén, valamint olyan helyeken sem ahol korlátlan mennyiségben talál magának más táplálékot a csótány és/vagy általánosan rossz higiéniai körülmények között. Ilyenkor csak mint kiegészítő módszer jöhet szóba.



Előzmény: d_p (626)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!