Keresés

Részletes keresés

Tom_ Creative Commons License 2003.06.20 0 0 3501
Hírek a Balatonról. Ma volt a névadó ünnepsége a Fonyód nevű hajónak Fonyódon. Jelenleg Fonyód-Badacsony között közlekedik néhány napig, majd a tervek szerint a "G" járatot (Balatonföldvár-Badacsony) fogja csinálni. A Fonyód a Lelle testvérhajója, de korszerűbb. Ez egy orosz típusú tengeri vizibusz modell. Az alvázat vásárolta meg a BHRT, és közúton lett a Balatonra szállítva a az alacsony vízállás miatt. A Lelle és az épülő Fonyód képei a Balatoni hajók oldalon láthatók.
jakyg Creative Commons License 2003.06.20 0 0 3500
Ha a bányász tényleg Baján van, akkor lehet, már el is adták. Nyilatkozhatna valaki Csepel környékéről.
Előzmény: viking star (3499)
viking star Creative Commons License 2003.06.20 0 0 3499
Az jó lenne, ha tényleg ő lenne....
a végén még kiderül hogy szeretett vontatóinkat nem is vágták szét, hanem elhordták a Duna különböző szakaszaira, és a mi feladatunk hogy expediciókat szervezzünk a felkutatásukra :)))))
itt a horányi sarkantyú felett van egy kis öblöcske, amit lehet hogy holnap meglátogatok, mit lehet tudni, hátha ide is elrejtettek egyet :)))
Előzmény: muggli (3498)
muggli Creative Commons License 2003.06.20 0 0 3498
Szia MALWIN!
Hála a nagyvasaknak, ezt a hajót kerestük elég régóta. Sokan szerették, mert nagyon jó és kezes jószág. Most megpróbálok időt szaggatni az életemből és leugrok Bajára, megnézni, ha ott van még és lefotózni.
off
Nézd meg a mailboxodat
on
muggli©
Előzmény: MALWIN (3497)
MALWIN Creative Commons License 2003.06.20 0 0 3497
Muggli,
ha hiszed, ha nem, vezetés közben a szemem sarkából hirtelen csak a nevet tudtam olvasni-meg is lepődtem, mert olvaslak titeket, de ilyen nevű hajóról nem tettetek említést-visszafelé meg csak nagyvonalakban láttam a híd túloldaláról, de mintha tényleg vontató lett volna, legalábbis a faron lévő kötéltartó ívek vagy mik mián gondolom így..
Előzmény: muggli (3494)
ustbojt Creative Commons License 2003.06.20 0 0 3496
A város Struden, a Duna egyik ága a Strudel a jobb
oldali a Hössgang.
Előzmény: ustbojt (3483)
ustbojt Creative Commons License 2003.06.20 0 0 3495
Szia guberavera!Nagyon jonak találom amit csináltál:-))).Itt egy történelmi adat:az elsőgőzhajó a"CAROLINA"1818.Szerkesztő,üzembehelyező:Bernhard
Antal eszéki hidfelügyelő.Hordképesség 20 t.Seb.
áruval hegymenet 3.5,völgymenet 15 km/óra.Első
magyar hajózási társaság 1865-ben Győri Gőzhajózási rt.
Előzmény: guberavera (3467)
muggli Creative Commons License 2003.06.20 0 0 3494
MALWIN!!!
Te a vontatóhajó "Tatabányá"-ról beszélsz??? A "Bányász"-ról??? Baján???
Viking!
Köszi!
Előzmény: MALWIN (3493)
MALWIN Creative Commons License 2003.06.19 0 0 3493
Sajnos, ugyan volt nálam fényképezőgép, de a fényviszonyok nem tették lehetővé a fényképezést.(nameg nem tenne jót az egészségnek, ha a hídon autóval haladva nekiállnék fényképezni-mondjuk vezetés helyett..:-)
Előzmény: viking star (3491)
viking star Creative Commons License 2003.06.19 0 0 3492
Muggli! Nálam a képek között van 1 pár vontatós, Újpesten készült, meg van a Miskolc zsilipelése a konténerekkel, meg a rajzokat is lehet használni, és ha tudok, még szkennelek, és rajzolgatok, a Kossuth mellett a Bakonyt is elkezdtem, még nemtom mikor lesz meg, de azt is feltehetitek majd.
Előzmény: muggli (3486)
viking star Creative Commons License 2003.06.19 0 0 3491
Van Tatabánya nevű hajó?
Én csak a vontatóról tudok......amit ugyebár szétszedtek
vagy mégsem???
Előzmény: MALWIN (3490)
MALWIN Creative Commons License 2003.06.19 0 0 3490
Ja,ja.
Fartükrön világosan olvashatóan: TATABÁNYA.
Biza!
Előzmény: viking star (3489)
viking star Creative Commons License 2003.06.19 0 0 3489
Tatabánya??????????
Előzmény: MALWIN (3488)
MALWIN Creative Commons License 2003.06.19 0 0 3488
Adjisten, jóstét mindenkinek:
Mai (2 órával ezelőtti) bajai állapot:
Hid alatt 9-10 bárka horgonyon, gabonakikötőben rajnai nagy bárka, előtte a parton kígyónyi kamion.
A kavicskikötőnél a Tatabánya állt parthoz kötve, mellette-előtte uszályokkal.
Zoltika Creative Commons License 2003.06.19 0 0 3487
Én egy óra körül láttam a Lágymányosi hídról a Petőfi híd alatt azt a kamionszállítót, amit az újságok mutattak a "blokád" áldozataként. Most akkor a "blokád" szabadult fel, vagy az újság volt lusta hajó = hajó alapon? :-))
Előzmény: jakyg (3484)
muggli Creative Commons License 2003.06.19 0 0 3486
Tom! Nagyon szép.
Guberaverával meg telefontam már. Akinek használhatja a képeit, kérem írja meg.
muggli©
Előzmény: Tom_ (3482)
muggli Creative Commons License 2003.06.19 0 0 3485
Szia Jakyg!
Biztos könnyebben kiegyezet szláv a szlávval: Tvoja mama, moja mama, harósaja! :-)))))))
muggli©
Előzmény: jakyg (3484)
jakyg Creative Commons License 2003.06.19 0 0 3484
Ja kérem, a közuti lobby nagyon erős. :))
Egyébként tegnap jött felfelé az egyik bulgár kamionszállító. Bajáról indult, vagy nem rekedt lenn?
Előzmény: muggli (3473)
ustbojt Creative Commons License 2003.06.19 0 0 3483
Struden
Előzmény: gigabursch (3470)
Tom_ Creative Commons License 2003.06.19 0 0 3482
Frissítettem a Balatoni hajók oldalt. Komplett leírás és képanyag található a lapon a különleges meghajtási módszerekről: a Voith-Schneider propellerről és a Z-hajtóműről.
Wyfliff Creative Commons License 2003.06.18 0 0 3481
Ket db ures 4 oras?
Valami minosegi/markabeli kivansag?
majd emilezunk.
Előzmény: viking star (3479)
LUCzI FERencz Creative Commons License 2003.06.18 0 0 3480
Idézek:

"Duna-Túra:
Szomorúan közlöm a pár érdeklődővel, aki megkeresett e-mailben, hogy a lentebb említett Bp-Vaskapu túrán nem áll módomban részt venni, és így aki érdeklődött, annak így hiányomban a túraszervező felől az elutasítás a része."

Erről valami részletesebbet. Nagyon elszaladt a topic, én meg egyre jobban azon kapom magamat, hogy kívül rekedek az egészen. Mostanában nem követtem az eseményeket. Olyan mennyiségű anyag van itt fenn, és olyan szépen szaporodik, nagy örömömre, hogy lassan nem győzöm követni modemmel, és szabadidővel.

Szóval, mi ez az al-dunai túra?

Másik: Nem tudom már, ki írta, hogy a komp )Calafat) felé meny Görögországba. Hát, megérdemelte...
Vagy az auytópályán kell menni, Nis, Kalotina útvonalon, vagy a Vaskapunál átlépni Jugóba, ezzel átkerültél a Dunán és innen Negotin-Bregovo felé tartani. Utóbbi esetben 4 határon kell ugyan átlépni, de még így is 16-18 óra alatt Szalonikiben lehet lenni.

Előzmény: gigabursch (3470)
viking star Creative Commons License 2003.06.18 0 0 3479
Hozol két üreset az jó lesz, nem kell bonyolkítani, nemtom még hol leszek, lehet hogy nem pont Horányban, majd megbeszéljük emilen, h hol/mikor.
Előzmény: Wyfliff (3477)
Bócman Creative Commons License 2003.06.18 0 0 3478
Nekem Csumpival kapcsolatban egy egészen más, sokkal kellemesebb élményem van.
Olyan 170 centi körüli, barna tigrissörény. A többi részletet az urak fantáziájára bízom...
:-)))

Na ja, azért nem kevés előnye volt, ha az embör Komáromban cseperedett fel!!

Elvoltam pár napot, meg még el is leszek.

Levelezésem jelenleg nincs, muggli, moderátor vagy.

Előzmény: muggli (3453)
Wyfliff Creative Commons License 2003.06.18 0 0 3477
Nagyon szepen koszonom.
juli 1-tol elvileg szabad vagyok el tudok menni eruk, akar Horanyba is :)
De nem emlekszem, hogy miben allapodtunk meg. Ures kazettakat vigyek helyettuk vagy a kazettek arat?
Előzmény: viking star (3476)
viking star Creative Commons License 2003.06.18 0 0 3476
Wyfflif!
Mégegyszer elnézést kérek, de csak most jött vissza a másik video, és megvan a kábel is, úgyhogy délután elkezdtem az átvételt, és ha minden igaz, mostanra kész is vagyok. Hová küldjem, vagy jössz, vagy megyek, vagy hogy legyen?
viking star Creative Commons License 2003.06.18 0 0 3475
uszályokat szállító kamionok? :))
végül is, nem lenne 1 rossz ötlet, így lehetne kimenteni a megrekett hajókat :))))
Előzmény: muggli (3473)
viking star Creative Commons License 2003.06.18 0 0 3474
Üdv! Jó lesz ez a honlap! Én főleg csak a kabinosokról tudnék sokat berakni, de ez a honlap a magyar hajózásról szól, az viszont jó lenne ha a topictali képei is felkerülnének, amiket Pedro, és Muggli fotózott, meg megemlítenénk ezeket a vontatóhajókat is, meg hogy mi a tervünk velük a nemes cél érdekében, stb.
Előzmény: guberavera (3472)
muggli Creative Commons License 2003.06.18 0 0 3473
Ez igen! A hozzáértés!

A Duna szerbiai szakaszán rekedtek az uszályokat szállító kamionok is (kép: MTI - H. Szabó Sándor)
muggli
guberavera Creative Commons License 2003.06.18 0 0 3472
Urak,
A hajóregisztert közös munkálkodásunk (hobbink, mániánk stb) gyümölcsének tekintem, azaz aki úgy érzi hozzá tud tenni, főleg tartalmi oldalon, az ne habozzon, gépelje be kedvenc hajói nevét típusát, fényképeinek elérési útját bármit amit tud róla, egy excelfileba, küldje el nekem drótpostán.
Sőt valaki írhatna egy szép lírai bevezetőt, hogy a hajómániások (ezek mi volnánk) önzetlen társadalmi munkában létrehozzák az összes valaha magyar lobogó alatt hajózott tengeri folyami, gőzös és motoros hajó regiszterét.
Szerintem ez a munka komoly alapot jelentene a továbbiakhoz. Egyébként meg összeségében mi rendelkezünk a legnagyobb adatbázissal, csak be kell gépelni.
Arra nem emlékszem hol álltam a fotózáskor, talán Zoltika melett vagy előtt a jobb oldalon.
Üdv.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!