Keresés

Részletes keresés

Lactarius Curtis Creative Commons License 2006.08.31 0 0 16708
És mi a konklúzió? :)
Előzmény: heyderia (16697)
scrofa Creative Commons License 2006.08.31 0 0 16707

Szia !

Lássuk azokat az eredményeket !

Előzmény: pöffeteg (16703)
maplesyrup Creative Commons License 2006.08.31 0 0 16706

Póló ügyben mindenkinek: mailban kérem, méret és darab jelöléssel.

Itt a fórumon elkerülheti a figyelmemet.

Elvem, hogy : felnőttnek, gyereknek - csak aki jelen lesz.

Na, jó - gyereknek lehet ajándékba is.

Lassan aztán lezárom a pólólistát, mert meg kell rendelni.....

Mondjuk szeptember 5. a határidő.

 

faág(i) Creative Commons License 2006.08.31 0 0 16705
Hát, ennyit már én is találtam:))))
Előzmény: pöffeteg (16703)
Víz Creative Commons License 2006.08.31 0 0 16704
Szia! Komolyan gondolom a kislánynak a pólót. Akkora kellene, hogy fel lehessen rá adni esetleg pulcsi fölé is. Méretet nem tudok, de jó lenne, ha tudná használni jövő nyáron is. Köszönöm! Üdv: Víz U.i: Küldjek ezügyben e-mailt vagy elég így szólnom?
Előzmény: maplesyrup (16620)
pöffeteg Creative Commons License 2006.08.31 0 0 16703

Beindult a pöffeteg szezon,bombabiztos helyem eredménye a múlt hétvégén:

 

 

nagypapi51 Creative Commons License 2006.08.31 0 0 16702
Inkább kapita-lusta! :))
Előzmény: szabokucsma (16700)
edula Creative Commons License 2006.08.30 0 0 16701

Szia,

 

Másfél évesnek is lehet? (Vagyis inkább két évesnek, mert pólót télen úgysem hord)

Előzmény: maplesyrup (16620)
szabokucsma Creative Commons License 2006.08.30 0 0 16700

Kapitalista!!!!

 

Előzmény: beetee (16699)
beetee Creative Commons License 2006.08.30 0 0 16699
Azt mennyiért adod? :D
Előzmény: szabokucsma (16698)
szabokucsma Creative Commons License 2006.08.30 0 0 16698

Halihó...

 

 Ezt a 2kg ízletes rizikét kb 1óra alatt szedtem.

Most már indulnak az alföldi fenyvesek is, lesz már fenyőtinórú, és légyölőgalóca is az anyagosok legnagyobb örömére!

 

 

heyderia Creative Commons License 2006.08.30 0 0 16697
A témával kapcsolatban: 16524, 16548, 16550 hsz-ok.
Előzmény: Lactarius Curtis (16696)
Lactarius Curtis Creative Commons License 2006.08.30 0 0 16696
Szerintem 16520-as hozzászólásban szereplő két képen NEM szürke galócák láthatók.
Előzmény: cserény (16683)
Ondi Creative Commons License 2006.08.30 0 0 16695
Köszönöm a szíves tályékoztatást! Szép darab... :-)
Előzmény: TTAMAS (16684)
emgergo Creative Commons License 2006.08.30 0 0 16694
Na például. Állítólag pénteken az elképzelhetetlennek tűnő 20 fokra esik a hőmérséklet. Múlt hétvégén nagy zuhék voltak Észak-Görögországban, remélem taplón kívül más is lesz.
Előzmény: TTAMAS (16693)
TTAMAS Creative Commons License 2006.08.30 0 0 16693
Nátha?
Előzmény: emgergo (16692)
emgergo Creative Commons License 2006.08.30 0 0 16692
:p

Ami azt illeti, a héten hűlt sokat, és esők is voltak, van remény vmit összeszedni.
Előzmény: maplesyrup (16691)
maplesyrup Creative Commons License 2006.08.30 0 0 16691
Szerintem te csak örülj, hogy Görögországban vagy, még gombázni is akarsz! Felháborító! :)
Előzmény: emgergo (16690)
emgergo Creative Commons License 2006.08.30 0 0 16690
Hahh! Ha minden igaz, hétvégén megyek Xanthi mellé a hegyekbe gombászni egy görög "gombavadásszal". Yesssss!
maplesyrup Creative Commons License 2006.08.30 0 0 16689

1,5 m átmérőjű és 10 cm magas fűzfavesszőből készült kosár.

Képet este tudok feltenni.

Előzmény: lujza (16685)
scrofa Creative Commons License 2006.08.30 0 0 16688

Én saját magam készítette cserényen szárítok.Kb 60x40-es fakeretre feszített szunyogháló szerű függönyanyag.Erre helyezem a gombaszeleteket,úgy hogy ne érjék egymást.Nem szoktam mindjárt kitenni a tűző napra,pár órát árnyékban a sufniban szárad.Utánna ki az udvarra és többször megforgatom.Ha szükséges egy kis után szárítás tepsiben /gáztűzhely/ mindíg nyitott sütőajtó mellet és gyakran forgatom.Pattanva törésig megy ez a művelet,utánna befőttes üvegbe kerül.Van több mint másfél éves szárítmányom és még mindíg jó.

  

cserény Creative Commons License 2006.08.30 0 0 16687

Szia! A pöfetegeket nem jó lefagyasztani, mert keserű lesz. Ugyanis nem áll meg a spóraérés. Azokat sajnos csak frissen lehet elkészíteni.

Gévagombát már én is fagyasztottam, de a csersavtartalma miatt előbb pár percre forrásban lévő vízbe tettem, így tényleg olyan marad, mint a csirkehús.

A sárga rókagombát sem jó fagyasztani, az is kesernyéssé válik no meg olyan lesz, mint a gumi.

Előzmény: fityoerika (16682)
lujza Creative Commons License 2006.08.30 0 0 16686
gyönyörű.....
Előzmény: TTAMAS (16681)
lujza Creative Commons License 2006.08.30 0 0 16685
Milyen az aszalókosár?
Előzmény: maplesyrup (16680)
TTAMAS Creative Commons License 2006.08.30 0 0 16684

1,5 m 20x20-as léc

1 db. jókora kampós csavar

10 db. 1,5-2,0 mm-es saválló elektróda (1 méteres, hegesztéstechnikai boltban kapható)

 

A léc végét befúrom, belecsavarom a kampós csavart

A lécet keresztben, 10centinként 2,0-s fúróval átfúrom.

Az elektródákat háromfelé vágom és köszörűvel kihegyezem. Használathoz átdugom a fúrt lyukakon, tároláshoz, tisztításhoz kiszedem.

 

A gombát vékonyra szeletelem, felhúzom (vigyázva, hogy a szeletek között maradjon hely). A szélére mindig a kalap szélét húzok, az nehezebben jön le, megtartja a többit.

 

Egy ilyenen 4-5 kg gomba szárítható.

 

Nappalra esőtől vdett, jól szellőző helyre (erkély) kiakasztom, éjszakára beviszem, hogy ne szívja meg magát. A második napon csontszáraz, zörgős, ekkor fémtetős nagyméretű üvegbe teszem, hogy ne molyosodjon meg.

 

 

Előzmény: TTAMAS (16681)
cserény Creative Commons License 2006.08.30 0 0 16683

Szió!

 

Ez nem őzlábgalóca, mert az fehér. Egyébként az őzlábgalóca védett!!!

Ez szürke galóca, szerencsés vagy elég ritka gomba.

 

Ehető. Az őzlábgalóca is ehető, de mindegyik csak hőkezelés után.

 

A párducgalócától (ami mérgező) az különbözteti meg, hogy annak a kalapon lévő burokmaradványai fehérek! A piruló galócáé és a szürke galócáé pedig szürke!

 

 

 

 

Előzmény: taramiram (16520)
fityoerika Creative Commons License 2006.08.30 0 0 16682

Nekem is van a fagyóban pöfi, kirántásra vár. Remélem, hogy nekünk nem lesz ilyen kellemetlen a fagyasztás utáni evés.

 

Egyébként én így éreztem a gévagombával. Frissen rántottam ki belőle picit (pont vacsi után találtuk). A többit fagyóba tettem. A fagyasztóból kivéve és kirántva ettük meg. A friss szedés utáni rántott az mennyei volt. Tényleg, mint egy száraz csirkemell. Borzasztóan ízlett. Amikor a fagyasztóból kivettet sütöttük, akkor viszont már nagyon intenzív íze volt a csirke mellett. Így is jó volt, de frissen sokkal jobb volt.

Előzmény: Lactarius Curtis (16678)
TTAMAS Creative Commons License 2006.08.30 0 0 16681

(valahol láttam, egy csupasz karácsonyfára emlékeztető készséget... )

 

Erre gondolsz?

 

 

Előzmény: Ondi (16679)
maplesyrup Creative Commons License 2006.08.30 0 0 16680

1. cserény = fakeret hálóval, erre lehet tenni a szárítandót és napon tartani.

2. villtüzhely sütője, max. 50 Cfokon

3. cserépkályha tetején, aszalókosárban

4. TTamás féle tüskésoszlopon

5. aszalógéppel

Előzmény: Ondi (16679)
Ondi Creative Commons License 2006.08.30 0 0 16679
Köszönöm a választ, magam sem számítottam többre. :-(
Más: Honnan lehetne a szárítási eszközökhöz 5leteket meríteni? (valahol láttam, egy csupasz karácsonyfára emlékeztető készséget... )
Előzmény: nagypapi51 (16647)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!