Korábban hosszas vita folyt itt a sötét jelzőkről. Semmiképpen sem szeretném újraéleszteni az indulatokat, de a hétvégén legkevesebb 20 db-ot láttam belőlük a Balaton körül. Hármat le is fényképeztem. (Kérésre kirakom, egyébként nem.)
Néhányan voltatok olyan kedvesek, hogy a Ro-Line után érdeklődtetek. Úgy gondoltam, hogy néhány olyan részről teszek fel egy-két képet, ami már kb. 95% készültségben van, és még nem láthattátok. Természetesen még mindig a fővárossal küzdök. :)
Nem nosztalgia üzemre, hanem normál mindennapos, többezer tonnás fordákra, vagy személyjáratokra :)
"A 424 -es modell még nincs kész"
Ne írj olyanokról amikről nem tudsz... Cabviewra vár, de Zorwick a leg elfoglaltabb közülünk. Ne kérdezzétek mikor fejezi be, mert még ő sem tudja, majd egyszer lesz, remélem mire megalakul MVV TS addigra sikerül befejeznie. Ha kíváncsi vagy a modellekre, www.train-sim.hu, valahol a hírek közt vannak róla képek.
Nem akartam elárulni, de most már leleplezem titkomat :) Készül a 303-is. Hogy mikor lesz kész? Talán nyár végére, de lehet hogy csak decemberre, szal ha kérhetném addig mellőzétek a kérdéseket. Nem akarom, hogy az legyen mint egy bizonyos dízelmozdonnyal...
Ezek tuti, hogy fals hibaüzenetek. (Ha az első tényleg úgy jelenik meg, ahogy leírtad, akkor meg pláne.) Márcsak azért is, mert ezek az elemek az alapban feltelepített TS-ben is benne vannak. Valahol máshol kell a hibát keresned...
Köszi a helyesbítést, megjegyeztem és javítom magam :-)
Mindenki más:
Nekem tetszik a beosztott és az állomásított gépek ötlete, de akkor az activityket annyi példányban kéne legyártani ahány féle "kedvenc gép" van. Bár, ha jobban belegondolok, kis gondolkodással nem is kell annyira túlbonyolítani a dolgot :-) Azoknak pedig akik éreznek magukban kedvet majdani activityk összekalapálására csak azt tudom mondani: Nosza, hajrá magyarok!!!
"Kérdés persze, milyen utaskocsikat kapcsoljunk a majdani 424 -esre..."
Hát nekem van néhány... De lehet, hogy megvárom velük a Nurmit:)))
Viccen kívül: Elkészítettem már néhány 60-as 70-es évekbeli átfestést, most hozzáfogtam a "lengyel típusú" kocsikhoz, gyakorlatilag papírról. De hamarosan meeglátjuk:)
"520 -ast ismerem mint itthon is valaha szolgált gőzmozdonyt."
Úgy értettem, aminek MSTS -re van modellje. Sajnos "gőzmozdony építéssel" nemigen foglalkoztok, leszámítva az említett 424 -es projektet. Lenne pedig néhány finomság: 109.109, 242.001, 324.540 stb. stb. ezek jelenleg is szolgálnak a Nosztalgia Kft. -nél.
Kérdés persze, milyen utaskocsikat kapcsoljunk a majdani 424 -esre...
A legjobb talán az lenne, ha kitörölnéd az én activitymet, és akkor megoldódna az össze probléma. De ha nem tudsz küldetést szerkeszteni akkor inkább hagyd meg. A jámüveket itt találhatsz:http://zelpage.goo.cz/fhavel/trsoscd2.html(ukrán, orosz hálókocsi, cseh tartály Zans) A steel, és nordwaggon felíratú kocsikat valamelyik ismertebb német vagy osztrák oldalról töltheted le. Nem tudom van-e még több is.
"Hol maradt a gőz ?"
Természetesen legyen gőzüzem is ! Nosztalgia-gőzüzemre gondoltál CatKiller ? Remélem készülnek a régóta beígért 424 -esek ! Nosztalgiavonat vezetésére jó lenne, ha olyanok is kijelölésre kerülnének alkalomszerűen, akik villany- vagy dízelmozdonyra vannak beosztva. Vagy arra gondoltál legyen nem nosztalgia gőzüzem is ?
Én jelenleg Zsivány oldalán fellelhető 520 -ast ismerem mint itthon is valaha szolgált gőzmozdonyt. A 424 -es modell még nincs kész. Az 520 -as tehervonati (mint tudjátok).
-Mindenkinek lehetne beosztott gépe. Továbbá a gépeket állomásítani lehetne. Van pár fűtőház már.
- Minden mozdonytípusra lehetne terhelési táblázatot csinálni a különböző vonalakra. Én ezt tapasztalati úton lehetne elkészíteni. Pl: Bakonyon a szénvonattal végigmenni, és közben figyelni, hogy mikor szarik be a mozdony:)
MVV MSTS: Korábban javasoltam, hogy a (szolgálatra jelentkező) mozdonyvezető választhasson vontatójármű kategóriát: villany vagy dízel. Indokolt legalább egy villamosított pálya felvétele. (Miért ne lehetne ez a Bp.-Nyíregyháza ?) Ez a személyes véleményem, lehet vele egyetérteni, vagy nem egyetérteni.
Az a meglátásom, hogy specializálódni érdemes. Jópár gépen (amit még nem a 40-80 gigás vinyók korában vásároltak) bizony számít az MSTS által elfoglalt lemezterület. Nálam pusztán az útvonalak 3,4 GB lemezterületet foglalnak és ez csak növekedni fog. (2 db 8 GB-s winchesterem van.)
Kinél hány gigára hízott az MSTS ?
Én minden nap többször is mentem a készülő pályám. Így két vincseszteren van meg. Remélem h mind a kettő nem megy egyszerre tönkre. Bár ennek is van egy kis esélye ha éppen egy gépben vannak.
"Félkész" dolgokat megformázott (UDF fájlrendszerű) újraírható CD-re érdemes folyamatosan menteni. Nagyon praktikus, az intézőben áthúzhatók a fájlok.
Na jó, nem hiszem, hogy feltaláltam a meleg vizet (vagy a spanyolviaszt)...
Szoktam CDre menteni, de általában azután, hogy elkészül valami, de lehet, hogy a történtek fényében változtatok e szokásomon. MVV MSTS ügyben alakulnak a dolgok rövid időn belül indul a próbaüzem.
CatKiller:
Köszönöm szépen a javításokat. Nekik köszönhetően újraindítottam a graffitis Ap és BDh projectet.
Zsivány:
Gratula az 1000 letöltéshez...Bár a pályát ismerve lesz ez még több is :-)
Mindenkinek nagyon-nagyon szépen köszönöm az elismeréseket, és hogy annyira jónak találtátok a
Bakony nevű pályámat
, hogy alig másfél hónap leforgása alatt
több mint 1000-szer (ezerszer!) töltöttétek le!