Keresés

Részletes keresés

Mad Scientist Creative Commons License 2003.06.25 0 0 3542
Hírek a Balatonról. Ma volt a névadó ünnepsége a Fonyód nevű hajónak Fonyódon. Jelenleg Fonyód-Badacsony között közlekedik néhány napig, majd a tervek szerint a "G" járatot (Balatonföldvár-Badacsony) fogja csinálni.

Én úgy tudom főszezonban az "L"-t veszi át (Tihany-Földvár). Ha tényleg a G-t akkor, mi lesz a jó öreg Guláccsal? Ugye nem...?

Előzmény: Tom_ (3501)
viking star Creative Commons License 2003.06.25 0 0 3541
Üdv! A regiszter linkjét be tudná még1x dobni valaki, valamiért mindig visszadobja nekem.
ustbojt Creative Commons License 2003.06.25 0 0 3540
Köszi Bf4002 jók a fotók
Előzmény: muggli (3538)
ustbojt Creative Commons License 2003.06.25 0 0 3539
Muggli most beszéltem volt osztályfőnökömmel és azt mondta, hogy D.tanár ur jól van még mindig tanit jelenleg is bent van a suliban.A Lékai számát tudom a volt ofőét is ha gondolod felvehetem a kapcsolatot D. tanár urral csak kéne tudnom pontosan mit szeretnétek?
Előzmény: muggli (3531)
muggli Creative Commons License 2003.06.25 0 0 3538
Mégegyszer felhívom a T. Kollegák figyelmét, hogy a bajai képek, beleértve a Bányászról készülteket is Bf4002 kollega készítette. Az Ő nevében is köszönöm az elismeréseket, bár ezt szerintem Ő is megtehetné!:-))) Ugye BF?
muggli©
Előzmény: ustbojt (3537)
ustbojt Creative Commons License 2003.06.25 0 0 3537
Szia Muggli!
Én a Lékaiba jártam kb.2éve beszéltem a Somogyi/
Belmondó/-val viszont találkoztam Palotána csarnoknál a Debreceni tanár úrral.Bár ennek már több éve.Egyébként nagyon jók a fotók a Bányászról és a Szombathelyről.Azt hiszem ezen volt az a matróz aki beesett a passaui zsilipbe.
Előzmény: muggli (3531)
gigabursch Creative Commons License 2003.06.25 0 0 3536
Guberavera:
A honlahoz kapcsolódóan:
- Túl sok hajónak az adatlapján jelenik meg a historyra kattintva a típusnál, hogy 'Franz lapátkerekes gőzös'
- Szerintem az adatlap angol kifejezéseit és a magyar értékeket ne keverjük össze
- A Viking Star által megcsinált jellegrajzokat (remélem helyes kifejezést használtam), célszerű lenne inkább az adatlap mellé mellékelni.
- Ha megy akkor egy kis kép kéne a fotókról előzetesbe, amire katinthatnánk, hogy a nagyot megkapjuk
- Célszerű lenne, ha a History/Hajó történet rész egyrészt bővülne a hajó átépítés-átnevezés résszel, másrészt ha hozzá kapcsolódó anekdoták is itt jelennének meg később. Ennek egy része ráadásul átmásolható a fórumunkról.
- Nem tudom volt-e valamilyen helyénvaló megnevezése az egyes hajóosztályoknak, de esetleg tudnék valami olyat javasolni pl.:
- Balatonfüredi Város osztályú vontatók
- Óbdai/Újpesti Hegység osztályú vontatók, stb
- A nagyon hasonló hajóosztályoknál a jellegrajz mellé egy különbséglistát tenni (Balatonfüred <-> Óbuda/Újpest).
- Talán még be lehetne linkelni a fórumot is.

Biztos sok más dolgod is van, és ennyi "szidalom" után is csak dícséretet érdemel a munkád. További sok sikert kívánok.
Még annyit, hogy a honlapnak az elvi felépítése nekem tetszik.

gigabursch Creative Commons License 2003.06.25 0 0 3535
Nemtudom járt-e mostanában valaki Dunaújváros felé, de múlt hét pénteken vagy a Miskolcot (a kedvenc tolóhajómat), vagy esetleg, ha még úszik akkor a testvérhajóját láttam. Szürkület volt, és a nevet nem tudtam elolvasni, csak a sziluettet lehetett tisztán látni, az meg elég egyértelmű. Ez a hajó még mindig csodaszép...
muggli Creative Commons License 2003.06.24 0 0 3534
Welcome on the deck!
muggli©
Előzmény: CHARON (3533)
CHARON Creative Commons License 2003.06.24 0 0 3533
Üdvözlet Mindenkinek!

Muggli biztatására regisztráltattam magam, és ha megengeditek, csatlakoznék hozzátok; esetenként hátha tudok hasznos információkkal szolgálni.

Elsőként jakyg hozzászólására reagálnék. A Zagyvát nem vágták szét, jó állapotban van, januárban kapott teljesen új Cummins motorokat.
Paks-Dunaföldvár térségében lehet vele találkozni, sóderes uszályok társaságában.

C

Előzmény: jakyg (3528)
Pedrofon Creative Commons License 2003.06.24 0 0 3532
Trophy topictárs!
Mit tudsz a K. Prens nevezetű német személyhajóról, amely ma jelent meg Budapesten és a Dunayacht kikötőjéből indult el 1 órája a Petőfi térről.
muggli Creative Commons License 2003.06.24 0 0 3531
Idézem a 2980-as hozzászólásomat:
" "Miért is választotta Debreczeni tanár úr a hajózást? Erre kerestük a választ: .... Aztán az Eger, Komárom és Sopron hajóknál végeztem általános hajóelrendezést, mondhatnánk hajóépítést ...."
Nem kellene vele is felvenni a kapcsolatot? A Lékai honlapján találtam."
Még mindig azt mondom, őt is érdemes lenne megkeresni. Van valaki Lékai-közeli?
muggli©
Előzmény: Törölt nick (3530)
Törölt nick Creative Commons License 2003.06.24 0 0 3530
Vajda úr megtalálható Újpesten a FHFSZ helyiségében. Legalábbis tavaly még ott volt. Ő a szakszervezet főmuftija.
Tudomásom szerint Ő kevésbé volt pk., sokkal inkább üzemes volt.
Biztos szívesen látna ilyen kezdeményezést.
muggli Creative Commons License 2003.06.24 0 0 3529
Szia Jakyg!
Telefonon beszéltem vele és határozottan a "Zagyva" motorosról volt szó, vontatni használják.
muggli©
jakyg Creative Commons License 2003.06.24 0 0 3528
A Zagyvát szerintem szétvágták. Nem a Hernádot láttad? Tavaly abba kerültek új ill. felújított gépek.

Ezek szerint jól sejtettem: eladták a Bányászt. Legalább így még egy ideig megmarad.
Mondjuk szólhattak volna Csepelről ide a topicra.

Ettől kezdve viszont nem vitás: mi csak a Sopronnal kezdhetnénk valamit.
Történik valami az ügyben? Vagy teljesen leálltunk??

Vasárnap este hosszú erdélyi utam közben hallgattam a Kossuthon egy műsort: memento a flottiláért. A műsor készítője egy könyvet is kiadott e tárgykörben (vajon hol lehet beszerezni???)
A műsorban megszólalt egy idős, Vajda nevű parancsnok, aki most is hajós szakszervezeti tisztségviselő. Nyugdíjba vonulása előtt a Sopronon volt. Ismeri valaki? Érdemes lenne bevonni akciónkba?

Előzmény: muggli (3503)
muggli Creative Commons License 2003.06.24 0 0 3527
Puppi!
A "Mohács"-ról tudom, hogy kotrót csináltak, a Deutz-okat meg eladták TSZ-be aggregátot hajtani. A "Győr" jobb csavartengelye még '78-ban eltört, egy ideig még belföldezett, de egy géppel nehézkes volt irányítani, így azt is leállították, ha minden igaz (írták itt már párszor) akkor Dunaföldváron áll. A "Paks"-"Pécs"-"Szolnok" és még ki tudja hány hajó pedig szét lett bontva, valahol a Szabadkikötőtől lejjebb huzigálták ki és vágták fel őket. Valaki írta, hogy vannak képei a bontásról. Vissza kellene keresni a hozzászólásokban.
muggli©
Előzmény: tpuppi (3525)
muggli Creative Commons License 2003.06.24 0 0 3526
Üdv Puppi!
Sajnos ezek jó része, ha jók az értesűléseim, akkor parton és darabokban fejezték be pályafutásukat.
muggli©
Előzmény: tpuppi (3525)
tpuppi Creative Commons License 2003.06.24 0 0 3525
A másik bányásszal mi lett /Dorog/ hol uszott el, ki tud róla? Aztán volt a Győr,Mohács vontató/Klöckner-Humbodt-Deutz rv 6m 545le/motorral 2db. Még sorolok néhány nevet Győzelem 2x160le,Hajdu 500le,
a Szob osztálynak is volt két társa Szekszárd, Kaposvár,
A PÉCS is tóló-vontatóként felyezhette be pályafutását.
Az Ózd, Paks is biztos /zuhatagba/ kerülhetett.
Mármint sülyesztőbe vannak.
A Vác 2x400le motorral most hol uszik.
Előzmény: guberavera (3467)
tpuppi Creative Commons License 2003.06.24 0 0 3524
A Tatabánya osztályhoz tartozott még két hajó a Balatonfüred és a Kecskemét a B.füred tólóvá lett átalakitva, de ezek hova lettek.
Az Egerről kaptam egy hetven centis makettet, szivesen felajánlom egy leendő gyüjtemény számára. Mert azt hiszem egyenlőre maketbe leszünk tulajdonosok.
Még a vizen nem próbáltam ki mennyi a maximális sebessége/hogy növelni kell-e a teljesitményt/zuhatagi vontákhoz.
MALWIN Creative Commons License 2003.06.23 0 0 3523
Szépek a képek, muggli!
ahhoz képest, hogy mit éltél át...
Off
Tényleg tűz volt kinn.Abban a szélben egy őrült szomszéd gazégetésbe kezdett.Nálunk szerencse, nem lett kár, de a hatodik szomszédnál(szélirányban)10 mázsa fa bánta a dolgot..
On
Előzmény: muggli (3518)
Tom_ Creative Commons License 2003.06.23 0 0 3522
Frissítettem a Balatoni hajók oldalt. A négy napja átadott Fonyódról friss képeket csináltam. Még a festék sem száradt meg rajta.
muggli Creative Commons License 2003.06.23 0 0 3521
Szia MLaci!
Köszi! Ennyivel is okosabbak vagyunk. :-))))
Nézd át a képtárat. Van mit. Hozzáfűznivaló, ha van, had jöjjön!
muggli©
Előzmény: Törölt nick (3520)
Törölt nick Creative Commons License 2003.06.23 0 0 3520
http://kep.tar.hu/muggli/midsize/pic2533393.jpg
Cement szállító tartályok.
Előzmény: muggli (3518)
Zoltika Creative Commons License 2003.06.23 0 0 3519
Apámnak van több is a 60-as évekből, de előbb szkennelni kéne.
Előzmény: Tom_ (3513)
muggli Creative Commons License 2003.06.23 0 0 3518
Huhhhhh! Fáj a csuklóm, de felmasszíroztam kb 80 képet a tárra. Frissült a "Szombathely" és "Tatabánya" album a Bányász képeivel (egy albumba tettem őket, hiszen egy osztályúak), valamint frissült a Dunai képek album is, egyéb bajai képekkel és a Dunakarnevál néhány képével (ide sajnos későn érkeztem, csak a vége van meg).
A Baján készült képek Bf kolléga képei, köszönet értük.
muggli©
muggli Creative Commons License 2003.06.23 0 0 3517
Hahó Contestant!
Megvan a Bányász, mit szólsz, ügyesek vagyunk?
A Master Kft vette meg. Nem tudod, mit akarnak vele? Más: e-mail megy.
Üdv: muggli©
Előzmény: contestant (3516)
contestant Creative Commons License 2003.06.23 0 0 3516
szia pedrofon, a hír igaz. elég olcsó volt, akkor meg miért ne? most regensburgban van, mivel nem a saját lábán jön, és "leültetve" megfelelő vízmélység kell neki. tehát várunk még egy fél méter vizet, azután jöhet haza.
más: a ddsg tillysburg-jából lett a pannon-cargo johann strauss-a. üdv: c
Előzmény: Pedrofon (3515)
Pedrofon Creative Commons License 2003.06.23 0 0 3515
Most olvastam, hogy a Mahart megvette a Sólyom III-at, méghozzá Hollandiából. És nagyon olcsón. Aki tud részleteket meséljen!
gumidani Creative Commons License 2003.06.23 0 0 3514
Egy régi képem van a Csobáncról:
http://kep.tar.hu/gumidani/index.phtml?aid=27552949&pid=2199770&beginnum=24
Használd fel belátásod szerint!
Előzmény: Tom_ (3513)
Tom_ Creative Commons License 2003.06.23 0 0 3513
Van valakinek digi képe a Csobáncról (BHRT) és a Balatonról (Vanyolai-féle kis hajó)? A Csobáncról annyit tudok, hogy a szezon eleje óta Keszthelyen van, a Balaton valószínűleg meg Füreden. Szinte minden balatoni hajóról van képen a Balatoni hajók oldalon. Ha tud valaki segíteni, akkor küldjön néhány képet, előre is köszönöm. Megj.: az ideális az lenne, ha olyan képek lennének, ahol előről, oldalról és hátulról van a hajó lefotózva. (Lehet, hogy túl sokat akarok, de a honlapomon minden hajóról így vannak a képek.)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!