Szi Mindenki! Nincs vmi ötlet honnan lehetne első lufiszette meg 1-2 bontott kasztnielemet szerezni? Történt 1 kis utolérés ahol én voltam a hunyó....:-(
A márkaképviselet csak horror árakat mondott...majdnem dobtam 1 hátast.
Sajnos még nem próbáltam az új motorral szerelt változatot így nem tudok véleményt alkotni. Hallani ezt is, azt is. Ki kéne próbálni de eddig nem volt rá lehetőségem, időm.
Bár én nem használok, de szerintem ez a motor (1.6 CRDI) olyan rugalmas, hogy felesleges is. Közúton szinte ki sem lehet használni a képességeit, városban meg főként állandó figyelmet érdemel. Egy pöccintés a gázra és máris akkorát ugrik, hogy majd letolom az előttem haladókat.
Már régóta nem moccan 7.1-ről 2300km-nél (tudom nem mérvadó, de legalább több adatból látod majd a tendenciát (70% vidék, 30% Tatabánya "kertekalatt"), sportos vezetés mellett (esp off mostanában)
"1.4-es benzines fogyasztása." "Én főleg városban használnám, de érdekelne az országúti adat is."
a valtoatteteleket pont varosra es orszagutra optimalizaltak (rovidek es nincs hatodik), ha sokat autopalyaznal (temposan) akkor viszont kevesbe szerencses ez a motor.
Használt autót tervezek venni és a kiszemeltek között van egy Ceed is. Amit olvasok róla azt mind jó, de nagyon eltérő a tesztekben az 1.4-es benzines fogyasztása.
Kérek szépen egy két tapasztalati adatot tőletek, hogy mennyit fogyaszt ez a motor valójában.
Én főleg városban használnám, de érdekelne az országúti adat is.
nekem is megfordult a fejembe az "átalakítás", biztosan megérné, csakhát egy háromhónapos autónál ezért bebukni a (nálam már csak) szűk 6 év garit bolondság...
most néztem az új pro ceed árlistát és csodálkozva látom h most már csak 90 ló az 1,4-es benzines. valahol azt olvastam h ez ugyanaz a motor mint a 109 lovas csak az adózás miatt tagadtak le 19 lovat. ez igaz, vagy 2010től tényleg gyengébb az 1,4es motor?
Idén első ízben kerül megrendezésre a ceedclub.hu Service Award, mely egy, a márkaszervizek között zajló, ügyfél elégedettségi verseny. A versenybe bármely KIA márkaszerviz benevezhet, illetve 2009. december 31-ig minden regisztrált felhasználónk leadhatja szavazatát. A verseny első három helyezettje, az elismerő oklevélen és serlegen kívül, egy éves reklám lehetőséget is kap a ceedclub.hu weboldalán.
A KIA MOTORS HUNGARY felajánlásából pedig, a szavazók között kisorsolunk 3darab 1hetes cee’d, Venga, vagy Sorento tesztvezetést!
1. Nem nem volt forgalomba helyezve. De a KIA Mo. olyan feltételekkel adta el, hogy saját használatra. A garancia a használatba vételtől indul. Használhatja pl "P" vagy "E" rendszámmal is ekkor nem helyezik forgalomba mégis használják. Az is lehet, hogy egyáltalán nem megy vele, hanem ott áll "parkol" a szalonba. Ettől függetlenül már használatba vették. Ha eladja akkor tájékoztatnia kell a vevőt, hogy null kilométeres, nem forgalomba helyezett saját használatra vett (kvázi használt) autó és xx napja ketyeg a gari. A vevő dönt megveszi-e.
2. Nincs két jármű kísérő lap. Nem is lehet. A járműkísérő lap csak egy van és a forgalomba helyezéshez kell. Ha forgalomba helyezés nélkül használják akkor nem használják el. Később amikor eladják akkor azzal helyezik forgalomba.
A használatba vétel vagy adás általában megegyezik a forgalomba helyezéssel de nem minden esetben.
Ha autót veszel akkor általában azért veszed mert közlekedsz vele. De vehetsz azért is mert pl. gyűjtöd, kiállítod, bemutatod.... Ha veszel egy autót és egy-két...három...öt...hét évig áll egy üzletben...múzeumban... garázsban, majd egyszer úgy döntesz, hogy forgalomba helyezed. Ekkor már le is járt a garancia. Szerinted ekkor indulna a hét év??? Tudom sarkított a példa de így talán érthető, hogy a használatba vétel és forgalomba helyezés időpontja nem mindig azonos.
"De a gari ketyeg, ha egy olyan egyébként szűz autó áll a szalonba amit a kereskedő saját részre vett meg azzal a feltétellel, hogy forgalomba helyezi. "
Ebből viszont logikusan azt következik, hogy ha az autó nem volt / nem lehetett forgalombahelyezve (a Járműkísérő lap tanúsága szerint, reggel eszembejutott a neve, és erre vártam majd 3 hetet!), akkor a gari nem ketyeghet.
Igazam van?
"Ugyanez a helyzet, ha egy ügyfélnek rendelt autó marad a nyakán. Ebben az esetben a KIA a kiszállításkor indítja a garit. Pl. rendelsz egy kék autót, de később módosítod feketére. Ha ezt a módosítás a KIA már nem fogadja el, de mondjuk a kereskedő igen, akkor a kereskedő ha kell ha nem megkapja a neked rendelt kék autót, aminek mivel ügyfélre rendelték (biztos eladott), a kiszállításkor automatikusan indul a garancia."
Ez jelentheti azt is, hogy egy autónak nem csak egy járműkísérőlapja van? Magyarul a Kia kiállíthat-e 2x ilyet?